Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   Ce minuni vi s-au intamplat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12789)

spre_rasarit 21.08.2011 07:48:36

Eu l-am rugat pe parintele Teofil sa se roage pentru mine sa ma mantuiesc si peste cateva zile, pe drum m-am intalnit cu IIsus in carne si oase.Apoi mi s-au rezolvat problemele.

Multi oameni zic ca atunci cand il cheama pe Iisus in ajutor, IIsus vine.

lorena29 21.08.2011 08:42:38

de ce ? de obicei castigi sume mari?
Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 359232)
Mie mi s-a intamplat odata sa castig o suma modica la loz in plic. Mare minune.

Yasmina 21.08.2011 09:09:20

Cea mai mare minune care mi-a fost daruita pana acum,a fost faptul ca nu am murit la 19 ani in urma unei tentative de sinucidere;daca muream atunci,nu se mai putea face nimic,acum cel putin pot sa lupt cu viata mea cea pacatoasa inca mai am speranta sa ma indrept...
Printre alte minuni personale si rezolvari miraculoase,aceasta imi pare sansa cea mai mare pe care am avut-o vreodata!!!

crestinOrtodoxa 23.08.2011 11:39:56

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 391828)
Eu l-am rugat pe parintele Teofil sa se roage pentru mine sa ma mantuiesc si peste cateva zile, pe drum m-am intalnit cu IIsus in carne si oase.Apoi mi s-au rezolvat problemele.

de unde stii ca era Iisus, nu o inselare diavoleasca? ti-a dat vreun semn ceva sa fii 100% sigur?

viviana 23.08.2011 17:08:36

Citat:

În prealabil postat de andreea9 (Post 359029)
Ma gandeam ca in viata fiecaruia dintre noi au fost anumite momente pe care le-am considerat deosebite. O sa incep eu prin a va spune ca unul dintre cele mai frumoase momente ale vietii mele a fost la nastere. M-am nascut inainte de termen si nu mi s-au dat multe sanse , drept care bunicul meu care era preot a spus sa fiu botezata ca daca se intampla ceva macar sa nu ajung in iad. Am fost botezata cateva saptamani mai tarziu si m-am insanatosit pe loc, si de atunci nu am mai avut nici o problema de sanatate.
Sunt sigura ca si altii au trait momente care trebuiesc amintite si sa multumim pentru ele

Incepand cu data de 08.08.2011 am fost eliberata din functia publica pe care o detineam , o vechime de 21 ani, divortata cu un copil situatie ce pare fara iesire...Dar Bunul Dumnezeu stie f bine ce face si de ce ne fereste, asa ca m-am rugat f mult mai ales Sfintei Xenia de Sankt-Petersburg, si Acatistul Bunei Vestiri si Bucurie Neasteptata...nu pot sa iti spun ca de pe 1 sept ma duc la noul meu loc de munca, ...minunea lui Dumnezeu, dar rugaciunea este esentiala si curatia sufletului nostru.Imi spunea parintele meu duhovnic ca Dumnezeu ne da atunci cand noi ne rugam cum trebuie atunci cand il avem pe IISUS in noi cu adevarat.

zzzzzz 23.08.2011 19:32:33

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 391828)

Si cum arata?De unde stii ca era Iisus?

zzzzzz 23.08.2011 19:36:35

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 361847)
Matusa mamei a avut o singura fata,care i-a murit la 16 ani de leucemie...intamplare,care o lasat-o pe biata femeie cu o boala de inima si cu dereglari tiroidiene.
Supararea a fost si mai mare caci fata in cauza era o fiica model,credincioasa,cu o inteligenta peste medie,frumoasa...
Matusa mea o visa mereu si intotdeauna o sfatuia sa nu mai planga pentru ea caci ei ii este bine;dupa mai multi ani o viseaza din nou,spunandu-i sa se bucure si sa nu mai planga caci in ziua urmatoare o sa vina...
Inutil sa mai spun,ca matusa mea isi pierduse uzul ratiunii si chiar credea ca fata-i moarta se va intoarce in ziua aia,asa ca s-a sculat de dimineata sa faca niste dulciuri si s-a pus pe asteptat...Nu a venit nimeni,decat cineva care-i aducea vestea ca nepoata ei are o fetita,adica eu...
Femeia aceasta atat de incercata mi-a fost foarte aproape,bona,nasa de botez,a doua mama!Dumnezeu sa-i odihnesca sufletul bun!

La voi in familie crede cineva in reincarnare?

daniil96 23.08.2011 19:48:02

in fiecare zi ... doar ca nu am ochi sa vad

WhiteChakra 24.08.2011 00:29:19

La 1 an si jumatate, m-am ars cu apa clocotita pe ~30% din suprafata corpului, nu mi s-au dat sanse mari de supravietuire si totusi.. Dumnezeu a avut mila, poate am fost lasat in viata cu un scop anume, numai El stie. :)

Yasmina 24.08.2011 06:58:25

Citat:

În prealabil postat de zzzzzz (Post 392811)
La voi in familie crede cineva in reincarnare?

Nu prea cred...
Matusa mea a avut multe aparitii ale fetei ei decedate sau a fost doar inselatorul,nu stiu...

Yasmina 24.08.2011 07:27:04

Citat:

În prealabil postat de WhiteChakra (Post 392929)
La 1 an si jumatate, m-am ars cu apa clocotita pe ~30% din suprafata corpului, nu mi s-au dat sanse mari de supravietuire si totusi.. Dumnezeu a avut mila, poate am fost lasat in viata cu un scop anume, numai El stie. :)

La numai un an am scapat cu viata dintr-o dubla pneumonie;pe la 2 ani jumatate m-am pierdut in piata de mama mea si m-au furat niste tigani care m-au hranit cu lapte stricat si scarbosenii pana am fost gasita(dupa 18 zile);aproape de 5 ani am avut un accident cu lesie(am gustat-o),apoi muscata de caine,intepata de un paianjen veninos,accident cu ATVul...
Per total,o gramada de accidente si intamplari...

anna21 24.08.2011 07:52:47

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 392816)
in fiecare zi ... doar ca nu am ochi sa vad

Asa cred si eu.
Lucruri "mici" se intampla zilnic si ma intreb care era probabilitatea sa se intample un lucru si nu altul. De multe ori am scapat la limita cand era sa fac accidente de masina, de ex.
Si cred ca de multe ori se milostiveste Dumnezeu de noi, dar suntem incapabili sa vedem.

zzzzzz 25.08.2011 20:18:46

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 392961)
Nu prea cred...
Matusa mea a avut multe aparitii ale fetei ei decedate sau a fost doar inselatorul,nu stiu...

poate te-ai reincarnat...

Marimira 25.08.2011 21:46:30

A fost aievea!

Ma casatorisem de curand. Ramasesem insarcinata. Gresisem mult...

Aveam stari sufletesti grele...din anumite motive nu doream copilul...imi dadea tarcoale gandul avortului...dar am spus atat..."daca voi mai face si acest pacat eu insami prin aceasta voi taia legatura dintre mine si Dumnezeu...niciodata nu voi mai putea sa-L rog nimic...daca ii intorc spatele in acest mod..."

In noaptea aceea s-a intamplat asa; am adormit cu aceste ganduri...a venit aievea ingerul meu pazitor sa-mi ridice sufletul si mi-a spus "Gata.Timpul tau s-a terminat. Atat a fost!"...am plecat impreuna...fiinte nemateriale, eu si el-ingerul pazitor....
Eram intr-o stare de ingrozire sufleteasca...eu fiind tare pacatoasa...cu trecut ateu si multe si grele pacate...am simtit ca voi merge "la rau"....am ajuns in fata unui tron maiestuos de judecata...era Scaunul de Judecata al Mantuitorului....frica si cutremur mare m-au cuprins...in jur - falfaire de aripi de ingeri...nu ii vedeam..auzeam falfaitul aripilor aievea...se pregatea venirea Mantuitorului nostru...eu ingrozita am inceput sa-l implor pe ingerul pazitor sa-mi mai dea timp de pocainta...sa-ma mai lase o vreme ...cat sa-mi indrept viata...sa-mi pot rascumpara pacatele...am implorat cu multa disperare acest lucru...totul s-a intrerupt brusc...m-am trezit in urmatoarea secunda...
Copilul s-a nascut, are aproape 16 ani!

De atunci incerc sa devin un om credincios si curat, ma straduiesc si ma straduiesc...si parca tot nu reusesc....luati seama, orice gand al nostru, orice dorinta, manifestat sub forma unei rugaciuni disperate este ascultat de Domnul nostru Iisus Hristos in orice secunda a vietii noastre.

Marimira 25.08.2011 21:59:16

Domnul ne iubeste asa cum noi nu putem iubi vreodata!

Cu disperare a dorit Domnul ca eu sa ajung la credinta.

Eram o persoana atee.O ratacita....tineretea mea curgea...gresit...printr-o vindecare miraculoasa a mea am inteles ca el exista.
Nu stiam cine este El...treptat- treptat si cate putin am inceput sa-l caut...unde in alta parte decat in casa Sa....am inceput sa merg la biserica...tot mai des...la inceput nu intelegeam.f multe...dar "simteam" ca binele numai de aici vine...tot timpul am fost inconjurata cu dragoste, dar atunci nu priceapeam eu prea multe...

Intr-o zi de vara, intr-o dupa-amiaza, iesind de la biserica aveam de strabatut un parc...in parc nimeni, nimeni, nimeni...mergeam multumita de ce incepea sa prinda contur in mintea si in inima mea...in urma mea se auzeau aievea pasi...introc capul ...nimeni...s-a repetat lucrul acesta de 2 ori...a treia oara intr-o strafulgerare de secunda...am observat un tanar...atat de scurt a fost flass-ul...eram linistita , fericita si multumita...credinta mea incepea sa prinda contur in inima mea...nu pot sa va spun exact cine a fost...Domnul nostru Iisus...sau poate ingerul pazitor...cred ca unul dintre ei...dar pacea, linistea si bucuria pe care le-am simtit atunci au fost unice...simteam ca mi se face o onoare...find insotita pe cale cu atata dragoste!

Marimira 25.08.2011 22:08:25

Cu disperare ne doreste Dumnezeu!

Eu faceam un pacat!...nu-mi dadeam seama atunci cat de grav era...in ce primejdie sufleteasca se afla sufletul meu!!!

Intr-o noapte dormind am simtit ca langa patul meu mai era cineva....se simtea prezenta altcuiva ...in camera , langa patul meu, la picioarele mele, trei fapturi identice si luminoase...nu se puteau deslusi chipuri sau forme...se simtea divinitatea Treimica!!!

Am inteles ca gresesc!!! Dar vai, nu atunci pe loc! M-am trezit intr-o stare de uimire....de nedescris...am povestit ce se intampla....mi s-a spus atunci pe loc ca gresesc.....!!!

Am platit mult si scump greselile mele!
Sa credeti ca nu exista alta cale spre mantuire decat implinirea tuturor poruncilor divine.

Cu orice pret, in orice chip , cu disperare doreste Domnul sa ne rascumpere din ghearele satanei!!!

florintoro 21.01.2012 10:18:06

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 393619)
Ma casatorisem de curand. Ramasesem insarcinata. Gresisem mult...

Aveam stari sufletesti grele...din anumite motive nu doream copilul...imi dadea tarcoale gandul avortului...dar am spus atat..."daca voi mai face si acest pacat eu insami prin aceasta voi taia legatura dintre mine si Dumnezeu...niciodata nu voi mai putea sa-L rog nimic...daca ii intorc spatele in acest mod..."

In noaptea aceea s-a intamplat asa; am adormit cu aceste ganduri...a venit aievea ingerul meu pazitor sa-mi ridice sufletul si mi-a spus "Gata.Timpul tau s-a terminat. Atat a fost!"...am plecat impreuna...fiinte nemateriale, eu si el-ingerul pazitor....
Eram intr-o stare de ingrozire sufleteasca...eu fiind tare pacatoasa...cu trecut ateu si multe si grele pacate...am simtit ca voi merge "la rau"....am ajuns in fata unui tron maiestuos de judecata...era Scaunul de Judecata al Mantuitorului....frica si cutremur mare m-au cuprins...in jur - falfaire de aripi de ingeri...nu ii vedeam..auzeam falfaitul aripilor aievea...se pregatea venirea Mantuitorului nostru...eu ingrozita am inceput sa-l implor pe ingerul pazitor sa-mi mai dea timp de pocainta...sa-ma mai lase o vreme ...cat sa-mi indrept viata...sa-mi pot rascumpara pacatele...am implorat cu multa disperare acest lucru...totul s-a intrerupt brusc...m-am trezit in urmatoarea secunda...
Copilul s-a nascut, are aproape 16 ani!

De atunci incerc sa devin un om credincios si curat, ma straduiesc si ma straduiesc...si parca tot nu reusesc....luati seama, orice gand al nostru, orice dorinta, manifestat sub forma unei rugaciuni disperate este ascultat de Domnul nostru Iisus Hristos in orice secunda a vietii noastre.

ma bucur pentru tine ca ti-ai regasit drumul.esti una din oile pierdute si gasite.acum datoria ta este sa ajuti si pe altii sa se regaseasca.sunt multi in situatia ta.Dumnezeu sa te binecuvanteze

Marimira 21.01.2012 18:53:23

Citat:

În prealabil postat de florintoro (Post 423675)
ma bucur pentru tine ca ti-ai regasit drumul.esti una din oile pierdute si gasite.acum datoria ta este sa ajuti si pe altii sa se regaseasca.sunt multi in situatia ta.Dumnezeu sa te binecuvanteze

Multumesc!!!:53:

Mantuitorul nostru Iisus Hristos si Maicuta a cea Sfanta sa-i ocroteasca si sa-i binecuvinteze pe toti cei care Il cauta si isi cauta propria mantuire!

BebeGeo 15.07.2012 12:48:09

mesaj sters

mamidegemene 17.07.2012 01:48:52

Buna seara

imi cer iertare e prima oara cand postez, de obicei numai am citit acest forum, dar o intamplare de curand mi-a dat de gandit si nu reusesc sa gasesc un raspuns pe niciun site sau in nicio carte. La duhovnic un timp nu pot ajunge.
Povestea mea pe scurt este: am trecut printr-o operatie cu anestezie generala la care mi-a fost foarte frica, bineinteles, m-am rugat mai tot timpul sa nu mor nepregatita mai ales ca am si 2 copilasi acasa. M-am impartasit acum 3 sau 4 saptamani, dar tot ma simteam nepregatita, nepocaita... am intrat cu niste sentimente groaznice in operatie... aveam sentimentul ca nu mai scap... dar am simtit prezenta Maicutei Domnului in timpul acelei anestezii, prezenta care m-a umplut de o fericire inexplicabila, nu am simtit niciodata asa ceva, chiar si dupa operatie, cand m-am trezit un timp scurt parca nu eram pe acest pamant... binecuvantam asistentele, vb de Maica Domnului, l-am pus pe sot sa-mi citeasca rugaciuni catre Maica Domnului cat am stat in pat sa-mi revin. Usor-usor am revenit cu picioarele pe pamant si au inceput sa ma impresoare gandurile...
ma tot gandesc, fiindca nu am experienta, poate stie cineva sau cunoaste de prin carti daca exista posibilitatea ca aceasta sa fie de la vrasmasul. Stiu ca nu trebuie sa te increzi in vise si vedenii, dar citisem undeva ca prezenta vrasmasului chiar daca este sub forma de inger de lumina, lasa o frica imensa in urma, iar prezenta ingerilor, sfintilor lasa pace si fericire in suflet.

AlinB 17.07.2012 09:11:18

anestezicul... :)

Simply_me 17.07.2012 09:20:49

Cea mai mare minune.... VIATA.... m-am nascut cu ceva probleme si mai aveam putin si muream, o asistenta m-a botezat de urgenta si uite ca nu am murit.

fleur_de_neige 14.08.2012 18:13:35

marturie

Vreau si eu ca prin aceasta marturie sa multumesc lui Dumnezeu pentru minunile pe care le-a facut cu mine pentru rugaciunile mai multor sfinti bineplacuti Lui. Pentru pacatele mele, multi ani m-am confruntat cu o serioasa problema ginecologica (infectii care nu cedau la tratamentele prescrise de medicii pe care i-am consultat). Nu mai stiam la ce medic sa ma mai duc, ce sa mai fac ca sa ma vindec. La un moment dat imi facusem singura un fel de ,,program,, de rugaciune (pe langa rugaciunile obisnuite) pentru rezolvarea situatiei dificile in care ma aflam: in fiecare zi ma rugam Maicii Domnului, Sf. Antonie de la Iezerul Valcea, Sf. Ioan de Kronstadt, Sf Xenia de Sankt-Petersburg, Sf Matrona, Pr. Paisie Aghioritul,Sf. Ilie Lăcătusu, Sfintilor Inchisorilor (Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide etc), Sf. Efrem cel Nou, Sf Cosma si Damian, Sf Kir si Ioan, Sf. Mc. Ermolae, Diomid, Fotie si Anichit, Sf. Mucenic Pantelimon, Sf. Mare Mucenic Mina, Sf Nectarie, Sf Nou Mc. Evghenie Ostasul (in alte imprejurari am cerut si ajutorul Sf. Cuv. Parascheva de la Iasi, al Sf. Antonie cel Mare, Sf. Dimitrie Basarabov, Sf. Imparati Constantin si Elena, Sf Ioanichie cel Nou de la Muscel, Sf Ioan de San Francisco – nadajduiesc ca nu am uitat sa pomenesc pe vreun Sfant sau Sfanta)
Apoi, parintele meu duhovnic mi-a dat urmatorul canon:sa ma rog Sfantului Ierarh Nectarie, Sfantului Ierarh Nicolae și Sfantului Ierarh Spiridon.
Cu ajutorul lui Dumnezeu , dupa aproape un an de la aceasta, m-am facut bine. Sunt convinsa ca Dumnezeu mi-a daruit vindecarea datorita rugaciunilor Maicii Sale, ale tuturor Sfintilor carora m-am rugat (in mod deosebit datorita celor trei Sfinti Ierarhi pomeniti mai sus) si ale parintelui meu duhovnic.
In prezent, ii consider pe Sf. Nectarie, Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, Sf Efrem cel Nou și pe Sf Mina drept ocrotitorii mei și ai sotului meu. La serviciu, Sf. Mina si Sf Nicolae au mijlocesc pentru mine inaintea lui Dumnezeu atunci cand le cer ajutorul fiindca lucrul cu acte cere multa atentie si responsabilitate si am trecut prin ceva situatii delicate. In plus, anul trecut eram pe cale sa-mi pierd serviciul, caci ma aflam pe un post temporar, dar multumita Sfintilor, dupa un anumit timp mi s-a oferit un post permanent.
Recent Sf. Nicolae m-a ajutat la serviciu cu solutionarea unei probleme care dura de aproape 6 luni - aveam nevoie urgenta de raspunsul unui alt departament cu care colaboram ocazional in indeplinirea sarcinilor de serviciu. Persoana care ar fi trebuit sa formuleze acest raspuns ma amana tot timpul si chiar interventia sefilor nu a grabit in vreun fel rezolvarea. In 7 zile de cand m-am rugat in mod special Sfantului Nicolae (si Sfantului Mina) mi-a venit acel raspuns de care aveam nevoie.
Cred cu adevarat ca Sfintii pe care-i chemam in ajutor cu credinta nu ne lasa niciodata si mijlocesc pentru noi inaintea lui Dumnezeu, in ciuda pacatoseniei noastre. Sunt o adevarata mangaiere si de aceea am vrut sa pomenesc sprijinul lor la acest topic.
Veronica Elena

Marcel_Ionut 14.08.2012 23:16:24

Sincer cea mai mare minune care mi s-a intamplat a fost ca am trecut prin atata suferinta si apoi am ajuns la biserica , am scris un articol pe ortodoxia tinerilor poate o sa intelegeti mai bine ce am spus

http://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii...-violator.html

sper sa nu sminteasca pe nimeni, iertare :(

Mosh-Neagu 12.12.2012 16:20:38

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 459315)
Cea mai mare minune.... VIATA.... m-am nascut cu ceva probleme si mai aveam putin si muream, o asistenta m-a botezat de urgenta si uite ca nu am murit.

Cu o oarecare asemanare asa a inceput si viata mea: printr-o minune. Doar ca eu am "dormit" saptamani in sir... M-am nascut cu doua saptamani inainte de Paste, si am fost "furat" de la maternitate in ziua de Dumnica Tomei, deci la o saptamana dupa Paste, cand Dumnezeu m-a trezit din somn, fiindca pana atunci eram "amorf", doar respiram... Aceasta a fost prima minune pe care a infaptuit-o Dumnezeu cu mine, desi acasa mai erau alti 5 frati.
A doua la 4 ani, intr-o primavara devreme. Mama era la vie si m-a lasat in grija fratilor mei care jucau fotbal pe maidan. Iar eu am plecat "la mama". Cum de n-am ajuns "la Tatal" nici acum nu-mi explic. Am fost gasit la cativa km de localitatea natala, spre seara, prin viile din comuna invecinata, de catre un batran care se intorcea de la sapat. Daca ma prindea noaptea, era imposibil sa fi supravietuit racorii primaverii.
A treia la 17 ani, in Bucuresti, cand un cumnat surdomut, care abia stia el sa inoate putin, m-a luat in spate si m-a dus in largul raului Colentina, si m-a aruncat. De cautat, ma cauta pe unde isi inchipuia el ca as fi, oricum... foarte departe. Dumnezeu a considerat ca "nu e inca momentul" si a trimis de pe malul celalalt exact atunci un vaporas cu persoane, iar un tanar a observat tot ce s-a intamplat si nici n-a stat pe ganduri: a sarit si m-a dus la mal. Nici astazi nu stiu cine a fost, fiindca s-a facut nevazut imediat dupa ce m-a scos, in timp ce eu ma straduiam sa dau afara apa pe care apucasem s-o inghit!...
A patra la 26 de ani, cand medicii nu mi-au mai dat multe zile, iar parintii au chemat preotul si se pregateau pentru... inmormantare! Dumnezeu a vrut altfel!
A cincea, la 44 de ani cand o grinda de cateva sute de kg care fusese prost fixata, s-a prabusit la nici 2 cm de mine, atingandu-mi cozorocul de la sapca...
Dar printre acestea toate, au mai existat inca multe astfel de minuni, din care nu-mi pot explica exact nici cum nici de ce m-a ajutat Dumnezeu sa scap.
Cat despre alte minuni, probabil nici nu suntem constienti ca ele au loc in fiecare zi, ba poate chiar de cateva ori in aceiasi zi... Imi amintesc cand am hotarat sa spun: "Gata, Doamne, ma insor! Tu arata-mi cu cine?" Iar dupa exact 40 de zile, si care nu stiu cum, dar s-a nimerit exact in ajunul lui Mos Nicolaie, eu "stiam" ca acea tanara urma sa fie mama copiilor mei, pentru care n-o sa am niciodata destula putere sa-I multumesc lui Dumnezeu si poate si "Mosului" a carui nume cu nevrednicie il port!...
Dupa vreo doi ani de la casatorie, cand ne chinuiam intr-o garsoniera cu chirie si cu copil mic, am spus din nou: "Doamne, vrem casa noastra!" Iar in cea de-a 40 zi, minunea se intampla deja!... Uneori as vrea sa mai am puterea rugaciunilor de atunci, desi eram tare pacatos, fiindca nu mergeam la biserica, nu tineam posturile, nu ma spovedeam, nu ma impartaseam... Acum aparent le fac pe toate, dar grijile sunt dramuite in zeci de farame, si parca toate la fel de importante, astfel incat ma risipesc pur si simplu!...

florentina88 28.01.2013 20:33:52

Binecuvantarea casniciei mele

As vrea sa spun si eu in cateva randuri bucuria pe care am simtit-o si in simt in fie ce zi a vietii mele, datorita iubirii, milei si indurarii Lui Dumnezeu.
Pana acum un an si jumatate credeam ca duc o viata normala, dar nu era asa, ci eram inglobata foarte mult in trairea si dorirea lucrurilor pamantesti.Chiar daca credeam in Dumnezeu nu respectam prea mult voia Lui, ci traiam intr-o bezna ca si restul lumii.
Apoi Dumnezeu a vrut sa ma trezeasca si sa imi arate drumul pe care il am de parcurs in lumea aceasta.Am sa va spun ce s-a intamplat, ca sa ma intelegeti si sa luati aminte mai ales tinerii din ziua de astazi.
Am avut o relatie de cativa ani de zile cu un baiat cu care am trait in pacat.Problemele si neintelegerile nu lipseau bineinteles, deoarece traiam in desfranare, un pacat mare si urat in fata Domnului; in cele din urma ne-am despartit intr-un mod foarte urat lasandu-se cu violenta si multa suparare si neliniste in sufletul meu.Toate astea le vedeam la modul cel mai dramatic din viata mea si nu intelegeam de ce mi se intamplau mie asemenea nenorociri.Am inteles mult mai tarziu lucrarea Lui Dumnezeu.
Am cunoscut apoi un alt baiat care m-a impresionat foarte mult prin bunatatea si credinta lui in Preamilostivul Dumnezeu.Am simtit ca el este alesul, insa ce faceam eu , pornisem si in noua relatie tot cu stangul, eu crezand ca asa este fireste sa traim noi tinerii in ziua de astazi, ca doar asa ne invata societatea in care traim.
Insa Dumnezeu vroia sa ne indrepte, prin luminarea partenerului meu si sfatul duhovnicului nostru ne-am luat canon si ne-am propus sa ne casatorim in scurt timp ca sa nu mai gresim si sa traim corect in fata Lui Dumnezeu.Drumul nu a fost usor, diavolul vazand dorinta noastra a incercat prin ispitele lui sa ne desparta , nesuportand curatenia pe care noi ne-o doream sa o avem.Ne certam foarte des, am fost de multe ori in pragul de a ne despartii, dar Dumnezeu nu a ingaduit asta.Minunea , ajutorul l-am simtit propriu zis dupa multe rugaciuni indreptate catre Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si catre mijlocitorii nostrii sfinti SF.Nectarie, sf.Ioan Rusul , sf.Dimitrie si sf.Parascheva.Va spun cu toata sinceritatea ca daca va doriti intr-adevar o relatie care sa tina vesnic si sa nu suferiti trebuie sa evitati pacatul defranarii, cel aducator de multe necazuri si greutati in viata noastra,acestea fiind pedepsele pentru greselile noastre.Aici vroiam sa ajung si sa va explic ca am realizat dupa destul de mult timp de ce a trebui eu sa sufar in trecut si chiar cred ca Dumnezeu a fost milostiv cu mine si mi-a deschis ochii repede catre voia Lui.
Dumnezeu ne-a ajutat ca impreuna cu sotul meu dupa ce ne-am casatorit sa ajungem in Grecia, pe pamantul sfant unde a trait SF. Nectarie, Dimitrie, Ioan Rusul, carora m-am rugat din tot sufletul sa imi ajute in aceasta casnicie si sa ne ocroteasca.De cand am plecat inspre aceste locuri sfinte si pana in ziua de astazi am simtit si simt ajutorul si binecuvantarea lor, dupa 1 an si 2 luni dorinta mea s-a implinit.Neintelegerile noastre au disparut, dragostea noastra e mai frumoasa ca oricand , ne dorim copilasi ca implinim SF. T aina a Casatoriei,toata fericirea aceasta am primit-o dupa atata timp de zbucium.
In concluzie dragii mei ascultati voia Lui Dumnezeu, urmati legile Lui si nu va lasati prada ispitei lumii, diavolului si trupului daca vreti sa nu suferiti si sa aveti o casnicie binecuvantata si fericita inca de la inceput.

tigerAvalo9 05.02.2013 02:26:50

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 359037)
Da, da, si in viata mea, dar mai ales in viata bunicii mele s-au intamplat foarte, foarte multe minuni. O sa incep numai prin a spune numai cateva astazi: ea a avut 900 de grame la nastere si, totusi, a supravietuit miraculos pentru vremurile acelea - mi se pare ca nici macar nu se nascuse in spital, ci acasa.

Si tatal meu s-a nascut cu probleme si era gata sa moara, insa a fost chemat un preot care a spus familiei ca daca vor boteza copilul, nu va muri. Si asa a fost.

In 88, cand m-am nascut eu, toti medicii spuneau ca voi fi baiat. Bunica a visat cu doua saptamani inainte ca se va naste o fata si ca trebuie sa i se puna numele Fecioarei si... asa a fost.

O minune frumoasa si foarte vizibila s-a intamplat si cu bunica mea, dupa ce a murit si dupa ce am terminat de citit Psaltirea si Acatistul Sfintei Parascheva, la care ea avea foarte multa evlavie, toti am observat ca pe chip ii aparuse un zambet.

Ne-a ocrotit Dumnezeu pe toti si a facut mari minuni cu noi - i-a ocrotit pe ai mei si de cutremurul din 77 - si cred ca cea mai recenta minune este faptul ca voi putea merge la Iasi, unde am de gand sa ma inchin si la moastele Sfintei Parascheva si sa ii multumesc pentru tot ajutorul pe care l-a acordat bunicii si familiei noastre. Am visat-o pe bunica de Pasti si mi-a spus ca a ajuns in rai doar pentru ca a ajutat-o Sfanta Parascheva, cu "comorile ei", dar ca neamurile ei nu sunt acolo, si de atunci nu stiam ce sa fac ca sa ii multumesc. Am descoperit, in acelasi timp, un colocviu care se desfasoara la Iasi si m-am gandit sa imi incerc si eu norocul cu o lucrare. Desi nu aveam nici cea mai mica idee despre ce sa scriu, ca nu e chiar pe domeniul meu, iar laptopul era atat de virusat, ca nu puteam deschide nimic, m-am rugat Sfintei Parascheva. In Vinerea Mare, ca prin minune, a inviat laptopul, l-am putut deschide si devirusa - colegii priceputi in ale tehnicii la care apelasem mi-au spus ca nu isi pot explica tehnic aceasta revenire la viata - si intr-o noapte, am umplut cateva pagini cu Dumnezeu stie ce, astfel incat ma primesc si pe mine la colocviul de la Iasi. In curand o sa deschid un thread, in care voi ruga forumistii care doresc sa fie pomeniti acolo sa isi lase numele.

LA FEL!Si eu eram mic tare tare la nastere,mama plangea mereu ,credea ca ma va pierde dar eu am crescut si sunt si acum VIU!SLAVA DOMNULUI!

rainrainbow 21.02.2013 20:01:59

\\\\\\\\\\\\\\\anulat :p

antoniap 21.02.2013 21:39:42

Nu voi putea multumi lui Dumnezeu pentru cate minuni a facut cu mine. M-a salvat de atatea ori, desi nu am meritat, din diverse incercari. Uneori mi-a aratat cat de mult ii iubeste pe cei care fac voia Sa.

Am mers cu ani in urma la parintele Gabriel Nicu. Dansul tinea Sfanta Liturghie intr-un fel de cort care crea o atmosfera arhaica. Tinuta parintelui era in armonie perfecta cu decorul: par lung, barba. Credinciosii stateau pe covorase ori pe paturi aduse de acasa ori chiar pe pamantul gol. Uimita, am gandit: ,,Doamne, suntem ca-n cortul lui Moise!"

In timpul predicii, parintele a spus:

,,- Nu-i asa ca suntem ca-n cortul lui Moise?''

rainrainbow 21.02.2013 22:29:52

\\\\\\\anulat :p

rainrainbow 21.02.2013 22:39:01

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 505383)
Nu voi putea multumi lui Dumnezeu pentru cate minuni a facut cu mine. M-a salvat de atatea ori, desi nu am meritat, din diverse incercari. Uneori mi-a aratat cat de mult ii iubeste pe cei care fac voia Sa.

Am mers cu ani in urma la parintele Gabriel Nicu. Dansul tinea Sfanta Liturghie intr-un fel de cort care crea o atmosfera arhaica. Tinuta parintelui era in armonie perfecta cu decorul: par lung, barba. Credinciosii stateau pe covorase ori pe paturi aduse de acasa ori chiar pe pamantul gol. Uimita, am gandit: ,,Doamne, suntem ca-n cortul lui Moise!"

In timpul predicii, parintele a spus:

,,- Nu-i asa ca suntem ca-n cortul lui Moise?''

parintele Nicu Gabriel?oau este un om sfant a facut minuni si este ceva de genu ca pr.arsenie boca.i am citit acatistu.parca stiu c a fost omorat ca predica adevarul pe timpul comunistilor,asa din auzite stiu asta.

cezar_ioan 22.02.2013 02:19:02

Citat:

În prealabil postat de florentina88 (Post 499162)
As vrea sa spun si eu in cateva randuri bucuria pe care am simtit-o si in simt in fie ce zi a vietii mele, datorita iubirii, milei si indurarii Lui Dumnezeu.
Pana acum un an si jumatate credeam ca duc o viata normala, dar nu era asa, ci eram inglobata foarte mult in trairea si dorirea lucrurilor pamantesti.Chiar daca credeam in Dumnezeu nu respectam prea mult voia Lui, ci traiam intr-o bezna ca si restul lumii.
Apoi Dumnezeu a vrut sa ma trezeasca si sa imi arate drumul pe care il am de parcurs in lumea aceasta.Am sa va spun ce s-a intamplat, ca sa ma intelegeti si sa luati aminte mai ales tinerii din ziua de astazi.
Am avut o relatie de cativa ani de zile cu un baiat cu care am trait in pacat.Problemele si neintelegerile nu lipseau bineinteles, deoarece traiam in desfranare, un pacat mare si urat in fata Domnului; in cele din urma ne-am despartit intr-un mod foarte urat lasandu-se cu violenta si multa suparare si neliniste in sufletul meu.Toate astea le vedeam la modul cel mai dramatic din viata mea si nu intelegeam de ce mi se intamplau mie asemenea nenorociri.Am inteles mult mai tarziu lucrarea Lui Dumnezeu.
Am cunoscut apoi un alt baiat care m-a impresionat foarte mult prin bunatatea si credinta lui in Preamilostivul Dumnezeu.Am simtit ca el este alesul, insa ce faceam eu , pornisem si in noua relatie tot cu stangul, eu crezand ca asa este fireste sa traim noi tinerii in ziua de astazi, ca doar asa ne invata societatea in care traim.
Insa Dumnezeu vroia sa ne indrepte, prin luminarea partenerului meu si sfatul duhovnicului nostru ne-am luat canon si ne-am propus sa ne casatorim in scurt timp ca sa nu mai gresim si sa traim corect in fata Lui Dumnezeu.Drumul nu a fost usor, diavolul vazand dorinta noastra a incercat prin ispitele lui sa ne desparta , nesuportand curatenia pe care noi ne-o doream sa o avem.Ne certam foarte des, am fost de multe ori in pragul de a ne despartii, dar Dumnezeu nu a ingaduit asta.Minunea , ajutorul l-am simtit propriu zis dupa multe rugaciuni indreptate catre Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si catre mijlocitorii nostrii sfinti SF.Nectarie, sf.Ioan Rusul , sf.Dimitrie si sf.Parascheva.Va spun cu toata sinceritatea ca daca va doriti intr-adevar o relatie care sa tina vesnic si sa nu suferiti trebuie sa evitati pacatul defranarii, cel aducator de multe necazuri si greutati in viata noastra,acestea fiind pedepsele pentru greselile noastre.Aici vroiam sa ajung si sa va explic ca am realizat dupa destul de mult timp de ce a trebui eu sa sufar in trecut si chiar cred ca Dumnezeu a fost milostiv cu mine si mi-a deschis ochii repede catre voia Lui.
Dumnezeu ne-a ajutat ca impreuna cu sotul meu dupa ce ne-am casatorit sa ajungem in Grecia, pe pamantul sfant unde a trait SF. Nectarie, Dimitrie, Ioan Rusul, carora m-am rugat din tot sufletul sa imi ajute in aceasta casnicie si sa ne ocroteasca.De cand am plecat inspre aceste locuri sfinte si pana in ziua de astazi am simtit si simt ajutorul si binecuvantarea lor, dupa 1 an si 2 luni dorinta mea s-a implinit.Neintelegerile noastre au disparut, dragostea noastra e mai frumoasa ca oricand , ne dorim copilasi ca implinim SF. T aina a Casatoriei,toata fericirea aceasta am primit-o dupa atata timp de zbucium.
In concluzie dragii mei ascultati voia Lui Dumnezeu, urmati legile Lui si nu va lasati prada ispitei lumii, diavolului si trupului daca vreti sa nu suferiti si sa aveti o casnicie binecuvantata si fericita inca de la inceput.

Foarte frumoasă postare! Vă mulțumesc!
Dumnezeu să vă ocrotească totdeauna și să vă mântuiți împreună, cu soțul și cu roadele dragostei voastre binecuvântate! AMIN+

vsovivivi 22.02.2013 10:10:12

Minunile cele mai 'mari'.

Păi mie, mi s-a întâmplat ceva foarte nasol, 2 prieteni foști colegi de clasă, de liceu, s-au spânzurat, din pricina beției, așa au socotit ei și așa au judecat ei că e mai bine pentru familiile lor căci se vedeau deja decăzuți rău de tot, și un altul, fost coleg de liceu, mai mare cu câțiva ani, care ajunsese cantor și era om de nădejde și cânta foarte frumos și cu multă credință și încredere, la fel, a căzut în patima beției și s-a aruncat în apă de râu ca să se înnece și așa a murit, dus ca frunza fragedă de smochin pe apa strâmbetei.

Ce minuni mai tragice ar putea să existe? Că dacă mă gândesc la smințișorenia mea care se erijează la a fi mare critic de artă... coolinară, ce să mai vorbim? Face fecioara asta niște minuni de mă ia cu amețeală când realizez cât mă păcălește toată ziua că cică eu am merite mari și nu Domnul, nu El ci EU.

Și mi-a zis ispititoarea asta că cică e sfântă curvia (aia ascunsă, aia din ochi și doar în minte și întru pofta cea bună a inimii), mi-a mai zis că cică e de dorit mândria fără jenă, cu tupeu și rezultânt din jonglerii și tot felul de socoteli și judecăți absurde și închipuiri și basme, și că cică viclenia minciunii măririi de sine, mi-a zis că ea e cea mai mare virtute dacă vrei să te afirmi ca să te realizezi în viață, și că pacea, ca să poți să te liniștești, cică ar fi folosirea cu succces a paravanulului, adică cică ești liber să înjuri și să urâști judecând și osândind și blestemând pe oricine însă după paravan, în TAINĂ... și eu ca credoolool o cred, că se arata foarte frumoasă smințișorenia asta și bună căci mă mituie și mă pune și pe mine pe scaun cu ea ca să mă cred și eu cel mai mare smințișor plin de merite foarte mari... și nu mai văd atunci că sunt hoț și rău și răzbunător și nedrept și sadic cu Dumnezeu... și cu aproapele, păcătuind cu limbochiulhul la greu, nu văd căci îmi dă așa niște aburi înalți și virtuoși mai ceva ca ăia care se ridică de la vărsăturile beției sau de la fumurile țigării, că îmi doresc 'să mă lovesc' ca să vin apțiguit de la câte o bibliotecă de mahala... și sunt exact așa ca aburii de la cafeaua cea mai neagră și cea mai naturală și cea mai turbească făcută pe nisip care cică îți face bine la inimă și la tensiune și e și atât de dulce și plăcută dacă o simți prin înghețată sau prăjituri și torturi... torturi din alea de cafea cu kko.

Deci iată că minuni mai mari încă n-am văzut... mă uit în goglindă și gata, asist la cea mai mare minune de pe gLume, grozăvia tuturor grozăviilor, de parcă aș fi deja ceva mucenic sau sfânt sau erou național, plin de talent cu carul, nu contează că-mi fac voile mele și propriile minterese, nu contează căci am privilegii și am fost și sunt alintat. Și când mai aud câte o voce că chiar așa e (că cică deja sunt sfânt dar și judecător drept și răzbunător înțelept), atunci e clar, musai vocile sunt de vină. Ups, Eroare! (clipul e dur!!!)

antoniap 22.02.2013 12:57:23

Citat:

În prealabil postat de rainrainbow (Post 505389)
parintele Nicu Gabriel?oau este un om sfant a facut minuni si este ceva de genu ca pr.arsenie boca.i am citit acatistu.parca stiu c a fost omorat ca predica adevarul pe timpul comunistilor,asa din auzite stiu asta.

Da, este un dar de la Dumnezeu sa ai un duhovnic cu viata sfanta. Insa, de asemenea, e adevarat ca la Judecata nu am cum sa mai spun ca nu am stiut anumite lucruri pe care parintele mi le-a spus intre anii 2003-2005, cat mi-a fost duhovnic. Ma cuprinde frica atunci cand ma gandesc la aceasta.

E important ca avem un rugator pentru noi in ceruri la fel de exigent ca atunci cand era in viata si la fel de dornic de a-si ajuta aproapele. Stia ca va muri la 41 de ani, stia si cum va muri, dar niciodata nu l-am auzit rugandu-se sa traiasca mai mult.

In timpul vietii, am putut sa-l cunosc atat cat mi-a permis starea mea duhovniceasca de atunci. In schimb, dupa ce a trecut la cele vesnice, am schimbat impresii, au aparut carti in care s-au adunat marturile mai multora si portretul parintelui a prins contur.

De exemplu, odata i-am cerut parintelui sa ma miruiasca si pe ochi, caci aveam deja doua dioptrii pentru distanta. Parintele, m-a miruit, iar eu credeam ca in gluma si ma gandeam ca ,,am facut-o si pe asta'', dar nu ma asteptam la nimic spectaculos. Dupa putin timp, nu-mi mai puteam suporta ochelarii si m-am dus la oftalmolog sa intreb care este cauza. Dansul m-a intrebat cine mi-a recomandat astfel de dioptrii, pentru ca eu nu am nevoie de ochelari! Atunci am cautat explicatii stiintifice, dar ulterior, cu ajutorul altor fii duhovnicesti ai parintelui, mi-am dat seama ca aceasta a fost o minune.

rainrainbow 22.02.2013 19:31:27

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 505425)
Da, este un dar de la Dumnezeu sa ai un duhovnic cu viata sfanta. Insa, de asemenea, e adevarat ca la Judecata nu am cum sa mai spun ca nu am stiut anumite lucruri pe care parintele mi le-a spus intre anii 2003-2005, cat mi-a fost duhovnic. Ma cuprinde frica atunci cand ma gandesc la aceasta.

E important ca avem un rugator pentru noi in ceruri la fel de exigent ca atunci cand era in viata si la fel de dornic de a-si ajuta aproapele. Stia ca va muri la 41 de ani, stia si cum va muri, dar niciodata nu l-am auzit rugandu-se sa traiasca mai mult.

In timpul vietii, am putut sa-l cunosc atat cat mi-a permis starea mea duhovniceasca de atunci. In schimb, dupa ce a trecut la cele vesnice, am schimbat impresii, au aparut carti in care s-au adunat marturile mai multora si portretul parintelui a prins contur.

De exemplu, odata i-am cerut parintelui sa ma miruiasca si pe ochi, caci aveam deja doua dioptrii pentru distanta. Parintele, m-a miruit, iar eu credeam ca in gluma si ma gandeam ca ,,am facut-o si pe asta'', dar nu ma asteptam la nimic spectaculos. Dupa putin timp, nu-mi mai puteam suporta ochelarii si m-am dus la oftalmolog sa intreb care este cauza. Dansul m-a intrebat cine mi-a recomandat astfel de dioptrii, pentru ca eu nu am nevoie de ochelari! Atunci am cautat explicatii stiintifice, dar ulterior, cu ajutorul altor fii duhovnicesti ai parintelui, mi-am dat seama ca aceasta a fost o minune.

asta da pilda de om sfant care nu se teme de moarte si o primeste cu bucurie pt ca stie ca va invia si ca Iisus il va primi in rai cu bratele deschise si se va bucura in veci.ferice de el si de toti care sunt acolo.acum ai un duhovnic care se roaga pt tine din cer.si felicitari!ai vazut minunea cu ochii tai!

antoniap 22.02.2013 20:58:56

Citat:

În prealabil postat de rainrainbow (Post 505469)
asta da pilda de om sfant care nu se teme de moarte si o primeste cu bucurie pt ca stie ca va invia si ca Iisus il va primi in rai cu bratele deschise si se va bucura in veci.ferice de el si de toti care sunt acolo.acum ai un duhovnic care se roaga pt tine din cer.si felicitari!ai vazut minunea cu ochii tai!

Lui Dumnezeu i se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, caci minunat lucreaza prin cei placuti ai Lui. Eu nu sunt vrednica de astfel de minuni. Am vazut multi crestini care nu l-au cunoscut si sunt mai ravnitori decat multi dintre cei care l-au cunoscut. Ceea ce am remarcat este ca sfintii, avand multa indrazneala prin rugaciuni la Dumnezeu, privesc minunile ca pe ceva obisnuit.

Eu sunt un fel de Toma, o incapatanata notorie, care chiar are nevoie de astfel de minuni pentru a crede. Da, m-am convins ca exista minuni dumnezeiesti. Sfintii ne ajuta, mijlocesc pentru noi. M-au ajutat si alti sfinti.

Uite, azi un alt exemplu. Acasa fiind, am pierdut o foarfeca mica. Am cautat-o peste tot si in final am zis: ,,Iarta-ma, Sfinte Mina, ca te deranjez pentru o foarfeca, dar te rog sa ma ajuti tu s-o gasesc!'' Am bagat mana intr-o punga cu materiale si am scos foarfeca. O asezasem , la vedere, pe materialele dintr-o punga, dar, miscand punga, foarfeca alunecase printre materiale inauntru, iar eu n-o mai vedeam. In plus, uitasem unde am pus-o. M-am bucurat, fireste.

Sa-i chemam in ajutor pe Mantuitorul, pe Preasfanta Nascatoare, pe Sfintii Arhangheli si pe sfinti.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

rainrainbow 22.02.2013 22:24:27

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 505492)
Lui Dumnezeu i se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, caci minunat lucreaza prin cei placuti ai Lui. Eu nu sunt vrednica de astfel de minuni. Am vazut multi crestini care nu l-au cunoscut si sunt mai ravnitori decat multi dintre cei care l-au cunoscut. Ceea ce am remarcat este ca sfintii, avand multa indrazneala prin rugaciuni la Dumnezeu, privesc minunile ca pe ceva obisnuit.

Eu sunt un fel de Toma, o incapatanata notorie, care chiar are nevoie de astfel de minuni pentru a crede. Da, m-am convins ca exista minuni dumnezeiesti. Sfintii ne ajuta, mijlocesc pentru noi. M-au ajutat si alti sfinti.

Uite, azi un alt exemplu. Acasa fiind, am pierdut o foarfeca mica. Am cautat-o peste tot si in final am zis: ,,Iarta-ma, Sfinte Mina, ca te deranjez pentru o foarfeca, dar te rog sa ma ajuti tu s-o gasesc!'' Am bagat mana intr-o punga cu materiale si am scos foarfeca. O asezasem , la vedere, pe materialele dintr-o punga, dar, miscand punga, foarfeca alunecase printre materiale inauntru, iar eu n-o mai vedeam. In plus, uitasem unde am pus-o. M-am bucurat, fireste.

Sa-i chemam in ajutor pe Mantuitorul, pe Preasfanta Nascatoare, pe Sfintii Arhangheli si pe sfinti.

dar cine mai este vrednic sa vada minuni in ziua de azi?si eu am putut sa privesc minunile ca pe ceva obisnuit si nici macar nu sunt sfanta,si pacatosii au acest drept din mila D-lui.cel putin e bn ca nu te enervezi cand pierzi ceva si mai ai puterea sa te gandesti in momentul ala la Dumnezeu si sa i ceri iertare.cred ca avem de invatat de la tine.
si eu am evlavie la diferiti sfinti,dar daca i as fi cunoscut in realitate nu mi s ar fi parut cine stie ce.de exemplu eu am cunoscut un sfant.m am uitat la el si mi am zis "asa arata un sfant?dar e un om simplu,credeam ca au ceva supranatural,ca stralucesc" nici vorba,sunt prea smeriti si noi nici nu ne dam seama de puterea lor.
numai cei smeriti si blanzi vor mosteni imparatia cerurilor,ar fi bine sa ti chemi in ajutor si ingerul pazitor,e un dar de la nastere si e cel mai aproape,cred.

Yasmina 23.02.2013 00:13:19

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 505492)

Si eu tot asa il deranjez pe Ingerul Pazitor cu tot felul de nimicuri,dar ce sa fac?Cum suntem noi oamenii,asa nevolnici si slabi nici macar un lucru nu-l putem gasi prin propriile noastre simturi sau daruri.
Dupa ce il rog pe Inger,dupa o vreme oarecare imi vine un gand:"cauta acolo,acolo este!"

Tot asa cand am ceva greu de dus la capat,o corvoada,cer ajutor s-o pot termina cu bine si ce bine ma simt la sfarsit ca am fost ajutata s-o termin fara sa fiu in toane proaste sau epuizata.

antoniap 23.02.2013 18:42:55

Citat:

În prealabil postat de rainrainbow (Post 505513)
dar cine mai este vrednic sa vada minuni in ziua de azi?si eu am putut sa privesc minunile ca pe ceva obisnuit si nici macar nu sunt sfanta,si pacatosii au acest drept din mila D-lui.cel putin e bn ca nu te enervezi cand pierzi ceva si mai ai puterea sa te gandesti in momentul ala la Dumnezeu si sa i ceri iertare.cred ca avem de invatat de la tine.

Am multe si mari ispite si nici eu nu reusesc intotdeauna sa-mi pastrez calmul. Nu intotdeauna sunt pe faza. Mai am mult de luptat cu mine insami. Caci necuratii nu sunt atat de departe de noi cat ne place sa credem. Asa cum scrie in randurile urmatoare, o ispita sau un necaz pot deveni ocazii pentru a ne inalta prin rugaciune sau ocazii pentru a face voia celui rau:

,,Invazia unui sentiment de tristete in suflet este, de altfel, unul din efectele cele mai imediate ale actiunii diabolice. "Gandurile care vin de la demoni sunt in primul rand tulburi si amestecate cu tristete", noteaza Sfantul Varsanufie. Si, viceversa, se poate spune ca orice stare de tristete in suflet este, in toate imprejurarile, semnul unei actiuni demonice. "Tot ce se face cu tulburare si tristete vine de la demoni", mai spune marele scriitor clasic. (...)

Chiar atunci cand demonii sunt cei care genereaza sau intretin starile de tristete, ei nu pot s-o faca decat pentru ca gasesc in suflet un teren favorabil si beneficiaza de o anumita participare (mai mult sau mai putin constienta) din partea vointei omului. Astfel, Sfantul Ioan Gura de Aur ii poate spune lui Stagir: "Demonul nu e catusi de putin in tine autorul acestei intunecate tristeti, ci insasi aceasta tristete ii vine in ajutor demonului, si el iti sugereaza aceste ganduri rele." Adesea, tristetea preexista interventiei directe a diavolului, iar acesta din urma nu face decat sa profite de situatie pentru a creste patima."

Sursa:

http://www.crestinortodox.ro/editori...ale-70109.html

antoniap 23.02.2013 18:56:49

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 505535)
Si eu tot asa il deranjez pe Ingerul Pazitor cu tot felul de nimicuri,dar ce sa fac?Cum suntem noi oamenii,asa nevolnici si slabi nici macar un lucru nu-l putem gasi prin propriile noastre simturi sau daruri.
Dupa ce il rog pe Inger,dupa o vreme oarecare imi vine un gand:"cauta acolo,acolo este!"

Tot asa cand am ceva greu de dus la capat,o corvoada,cer ajutor s-o pot termina cu bine si ce bine ma simt la sfarsit ca am fost ajutata s-o termin fara sa fiu in toane proaste sau epuizata.

Iti multumesc ca mi-ai reamintit de importanta ingerului pazitor. Adesea uit sa ma rog lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:29:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.