Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   despre ras (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1280)

adrian010155 26.05.2009 18:25:20

Eu cred ca este bine sa radem, sa nu fim tristi, indiferent cu ce greutati ne confruntam. Sa-i multumim lui Dumnezeu pentru toate darurile sale, pentru ca si necazurile sunt tot daruri prin care Dumnezeu ingaduie sa fim incercati spre intarirea noastra in credinta. Eu caut intotdeauna sa gasesc un motiv de gluma. Nu spun sa faceti ca mine pentru ca sint ultimul de pe acest forum care ar putea fi un exemplu. Doar ca asa mi se pare mie a fi bine. Zambiti va rog.

tigerAvalo9 26.05.2009 20:37:47

Eu zic ca si mersul pe strada este un pacat.Cum sa fie pacat rasul?Depinde de ce razi intr-adevar.Oricum rasul de cineva degeaba reprezinta batjocura nu ras asa ca...Doamne ajuta!

Traditie1 26.05.2009 21:00:08

Bucuria si râsul oarecum diferite. Râsul e mai mult o descarcare, când râdem suntem parca posedati, ne putem opri cu greu. Trebuie sa ne înfrânam cât putem de la râs dar sa fim cât mai fericiti.

Fani71 26.05.2009 21:12:51

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 141208)
Bucuria si râsul oarecum diferite. Râsul e mai mult o descarcare, când râdem suntem parca posedati, ne putem opri cu greu. Trebuie sa ne înfrânam cât putem de la râs dar sa fim cât mai fericiti.

Exista ras si ras. Exista si ras nebunesc, criza de ras, descris de ce zici tu. Exista si ras de badjocura.
Exista insa si ras de bucurie (se poate vedea cel mai bine la bebelusi de exemplu), exista ras de descarcare a unei tensiuni, rasul poate sa ne scape si de la tendinte periculoase cum ar fi tristetea exagerata, pesimismul, chiar disperarea.
Rasul poate fi un fel de 'catarsis', el ne curata de rau cateodata. Spun si din experienta, si rasul si glumele si chiar umorul negru te pot face sa treci mai usor peste o situatie grea si sa iti vina din nou mintea la Dumnezeu si la binefacerile lui.
Un pic de umor ne scapa si de mandrie, de incrancenare, de judecarea celuilalt.

ory 26.05.2009 21:51:55

Fani, este placut sa te citesc ! ! !

eduardd 26.05.2009 21:56:22

1 atașament(e)
Un om ce poarta pe Hristos in inima nu mai poate fi trist. Chipul radiaza de bucurie, inima vibreaza de tristete ( pentru cei ce nu L-au gasit inca) si de de iubire pentru intreaga lume. Iata acest ieroschimonah. Nu l-am vazut niciodata razand in hohote...si totusi chipul sau radiaza Pace si o imensa Bucurie! Nu e pacat sa fii vesel...e pacat insa..sa te bucuri fara a putea face partas si pe Hristos de bucuria ta...
Iata un "oarecare"..un chip de om cu adevarat frumos si vesel.. Poza e facuta anul trecut (deci nu e din Pateric :4:)

Fani71 26.05.2009 22:16:38

Citat:

În prealabil postat de ory (Post 141219)
Fani, este placut sa te citesc ! ! !

Ce ma bucur! :-)) Din pacate la mine nu apar emoticoane si nu pot sa rad virtual.

dorinastoica14 26.05.2009 22:20:14

În multe mănăstiri,mai ales în cele unde viețuiesc călugări vezi figuri luminoase și pline de zâmbet.Nu prea îi vezi râzând dar au aproape mereu ochii zâmbitori la fel ca în poza de mai sus.
Cred că este bine uneori să ne manifestăm sentimentele și prin râs.Mie îmi place să râd și o fac ori de câte ori se crează o situație amuzantă.
Este și un râs al smereniei.Atunci când râzi de tine!

cristiboss56 26.05.2009 22:45:58

"Râsul este lipsit de gândul morții și de cugetarea la chinurile veșnice ( Dacă mila noastră este trezia nu de cel ce râde, ci de cel trist, cu atât mai mult trezește cel trist și temător mila lui Dumnezeu. Cel ce râde trezește compătimirea lui Dumnezeu, dar nu mila care-l poate mântui, ci doar compătimirea unită cu constatarea că cel ce râde se pierde) " < Nil Ascetul>
Precizarea făcută de tine mai sus, este bine venită. Ori și cum , imaginea ta a "Fetei cu chibrituri", ce o pomeneai cu ceva timp în urmă, aduce a mult bun simț, echilibru și discernământ . Fata cu chibrituri face la un moment dat un fel de haz de necaz . Zâmbetul și râsul stăpânit , denotă echilibru, iar Dumnezeu , așa ne vrea, echilibrați , naturali și cu cât mai mult bun simț. Până la urmă, nici o extremă nu este bună și nici de folos.

Florin-Ionut 27.05.2009 09:36:30

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 141220)
Un om ce poarta pe Hristos in inima nu mai poate fi trist. Chipul radiaza de bucurie, inima vibreaza de tristete ( pentru cei ce nu L-au gasit inca) si de de iubire pentru intreaga lume. Iata acest ieroschimonah. Nu l-am vazut niciodata razand in hohote...si totusi chipul sau radiaza Pace si o imensa Bucurie! Nu e pacat sa fii vesel...e pacat insa..sa te bucuri fara a putea face partas si pe Hristos de bucuria ta...
Iata un "oarecare"..un chip de om cu adevarat frumos si vesel.. Poza e facuta anul trecut (deci nu e din Pateric :4:)

Aseara am fost la a doua conferinta a lui Teofil Paraian. Sala a fost arhiplina...

Subiectul a fost despre prezenta lui Hristos langa noi. Printre altele, a vorbit vreo 10 minute si despre... ras. :)

In doua vorbe, el nu este impotriva plangerii pacatelor, insa crede ca un om care-l are pe Hristos in inima lui si in viata lui este un om bucuros, vesel. Dadea exemplu de un calugar batran de la el de la manastire care obisnuia sa rada destul de des. Si uneori radea "ca ziceai ca se desface". :)) Si era un om sfant, un model pentru comunitatea lor.

Mai spunea ca nu prea stie in literatura ortodoxa parinti care sa subscrie la aceasta idee. Insa ne-a dat doua citate din Biblie:

a) Psalmul 20, 6: "Că îi vei da lui binecuvântare în veacul veacului, îl vei veseli pe dânsul întru bucurie cu fața Ta." Teofil are vreo 80 de ani si mai bine. Si a invatat psalmii cand era tanar, normal. De la varsta adolescentei a deprins rugaciunea lui Iisus, urmand sfatul Parintelui Arsenie Boca... Insa invatand atunci psalmii, acestia erau tradusi putin altfel, iar acest verset spunea cam asa (din cate-mi amintesc de aseara): "..., il vei veseli pe dansul cu zambetul fetei Tale". Deci Dumnezeu ne zambeste bucurandu-Se de cei care fac voia Lui, care urmeaza poruncile Lui. Si mult a insistat parintele pe acest zambet al Lui Dumnezeu catre noi.

b) Luca 6, 21: "Fericiți voi care flămânziți acum, că vă veți sătura. Fericiți cei ce plângeți acum, că veți râde." Iata cum ne spune Insusi Hristos, negru pe alb, ca vom rade. Si, zic si eu, din moment ce Imparatia lui Dumnezeu incepe din lumea aceasta, astazi si acum, de ce sa nu radem bucurandu-ne de Dumnezeu si de zambetul Lui? :)

Fani71 27.05.2009 10:25:25

Multumesc, Florin-Ionut! Ce frumos spune parintele Teofil! L-am auzit si eu cand a venit la Bruxelles toamna trecuta si si aici a vorbit mult despre bucuria si veselia crestinului, despre zambet si ras.
Si cand vorbeste, se vede ca si traieste ceea ce spune.

Marius22 27.05.2009 10:39:39

In rugaciunea a treia catre Sfantul Duh, care se citeste seara, cerem iertarea pacatelor savarsite, cele de voie si cele fara de voie, cele stiute si cele nestiute. In aceasta rugaciune sunt amintite doua situatii cand rasul nu numai ca nu ne zideste, ci chiar ne vatama sufleteste.

"... sau m-am imbatat, sau nebuneste am ras, sau ceva rau am cugetat, sau frumusete straina am vazut si cu dansa mi-am ranit inima, sau ce nu se cade am grait, sau de pacatul fratelui meu am ras, iar pacatele mele sunt nenumarate, sau de rugaciune n-am ingrijit, sau altceva rau am facut si nu-mi aduc aminte; ca acestea toate si mai mari decat acestea am facut."

Fani71 27.05.2009 10:50:51

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 141280)
In rugaciunea a treia catre Sfantul Duh, care se citeste seara, cerem iertarea pacatelor savarsite, cele de voie si cele fara de voie, cele stiute si cele nestiute. In aceasta rugaciune sunt amintite doua situatii cand rasul nu numai ca nu ne zideste, ci chiar ne vatama sufleteste.

"... sau m-am imbatat, sau nebuneste am ras, sau ceva rau am cugetat, sau frumusete straina am vazut si cu dansa mi-am ranit inima, sau ce nu se cade am grait, sau de pacatul fratelui meu am ras, iar pacatele mele sunt nenumarate, sau de rugaciune n-am ingrijit, sau altceva rau am facut si nu-mi aduc aminte; ca acestea toate si mai mari decat acestea am facut."

Mda, sunt si forme rele de ras, cum sunt si forme rele de plans. ;-)

costel 23.07.2009 15:38:25

Cred ca oamenii sunt cu adevarat oameni atunci cand zambesc. O zi fara a rade, e o zi pierduta. Cred ca dupa iubire, zambetul e cel ce uneste cel mai bine oamenii.

Hartford 23.07.2009 15:50:40

"de pacatul fratelui meu am ras"
Eu cred ca e pacat cind rizi de raul cuiva dar daca te amuzi de stiu eu ce glume nu cred ca e pacat, si apoi se zice ca risul te tzine tinar si mai uiti de necazuri.

LapetiteMoc 23.07.2009 15:57:15

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 155907)
"de pacatul fratelui meu am ras"
Eu cred ca e pacat cind rizi de raul cuiva dar daca te amuzi de stiu eu ce glume nu cred ca e pacat, si apoi se zice ca risul te tzine tinar si mai uiti de necazuri.

Asa cred si eu. Daca razi de pacatele cuiva inseamna ca te vezi pe tine desavarsit, sau crezi ca poate nu ai tu acele pacate, dar cu siguranta ai altele mai apasatoare!

Rasul care vine din amuzament, sanatos, este cel care ne pune in comuniune, care leaga oamenii intre ei intru voiosie, a iubi viata cu drag! Si cat de placut este in fata Domnului sa iubim viata, darul Sau!

ionela77 23.07.2009 16:34:46

Rasul e doar un substitut, un inlocuitor, o necesitate intr-o lume fara Dumnezeu. E un produs sintetic, nu e unul natural. Zilnic primesc mailuri (in reteaua de la servici) de la colegi plictisiti, genul ala de fwd cu glume si filmulte sub eticheta "haios, tare rau, beton, belea,.. etc.." La unele sincer imi vine sa plang nu sa rad. Exemplu: am primit un filmulet cu titlul "idiotul anului" in care erau adunate o serie de intamplari "amuzante" in care unii se impiedicau si cadeau ba in cap, ba pe spate, ba isi suceau gaturile sau cine stie ce gen de accidente care numai banale si haioase nu mi se pareau. Fondul muzical era unul care sugera ceva "distractiv" fiind acompaniat de rasete de ultimul grad (de genul - cazi pe jos, te tavalesti, te doare burta de ras... etc) si ma uitam ca unii chiar percuteaza la astfel de amuzament de birou. Mi se pare sincer trist. Dar ii inteleg, am fost si eu in tabara lor pana nu demult. Rasul a devenit practic un medicament pentru o suferinta care inca nu s-a descoperit in mod stiintific dar care se numeste durere sufleteasca, este un surogat, un drog natural, o anestezie necesara pentru ca sufletul omului e o rana deschisa si nu mai e capabil sa dezvolte dialogul cu Dumnezeu.

Hartford 23.07.2009 18:30:08

Citat:

În prealabil postat de ionela77 (Post 155919)
Rasul e doar un substitut, un inlocuitor, o necesitate intr-o lume fara Dumnezeu. E un produs sintetic, nu e unul natural. Zilnic primesc mailuri (in reteaua de la servici) de la colegi plictisiti, genul ala de fwd cu glume si filmulte sub eticheta "haios, tare rau, beton, belea,.. etc.." La unele sincer imi vine sa plang nu sa rad. Exemplu: am primit un filmulet cu titlul "idiotul anului" in care erau adunate o serie de intamplari "amuzante" in care unii se impiedicau si cadeau ba in cap, ba pe spate, ba isi suceau gaturile sau cine stie ce gen de accidente care numai banale si haioase nu mi se pareau. Fondul muzical era unul care sugera ceva "distractiv" fiind acompaniat de rasete de ultimul grad (de genul - cazi pe jos, te tavalesti, te doare burta de ras... etc) si ma uitam ca unii chiar percuteaza la astfel de amuzament de birou. Mi se pare sincer trist. Dar ii inteleg, am fost si eu in tabara lor pana nu demult. Rasul a devenit practic un medicament pentru o suferinta care inca nu s-a descoperit in mod stiintific dar care se numeste durere sufleteasca, este un surogat, un drog natural, o anestezie necesara pentru ca sufletul omului e o rana deschisa si nu mai e capabil sa dezvolte dialogul cu Dumnezeu.

Da asa e la filmuletele alea stupide nici mie nu imi vine sa rid, dar nici nu pot sta incruntata toata ziua ca fug oamenii de mine stii "toate cu masura".si cu gindul la Dumnezeu.

ionela77 23.07.2009 21:56:11

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 155964)
Da asa e la filmuletele alea stupide nici mie nu imi vine sa rid, dar nici nu pot sta incruntata toata ziua ca fug oamenii de mine stii "toate cu masura".si cu gindul la Dumnezeu.

A nu rade nu implica neaparat a sta incruntat... Eu vorbeam de rasul in hohote, de rasul aiuristic si fara masura, de ras ca necesitate, eu cred ca necesitatea de a rade in hohote si in general goana dupa distractie si amuzament este o consecinta a goliciunii sufletesti a omului, se incearca umplerea acestui gol cu ceva, numai ca golul ramane, indiferent de varietatea si multitudinea posibilitatilor de distractie. Exista o alternanta vesnica intre bucurie si tristete si amplitudinea bucuriei este egala cu cea a tristetii care o precede sau o succede.

MarinaAlca 25.07.2009 10:44:13

Ce ai spune daca s-ar inventa medicamentul universal valabil, bun in toate bolile, fara efecte secundare si care nu costa nimic? Te bufneste rasul, nu-i asa?:21: Ei bine, afla ca tocmai te tratezi!
http://www.erd.ro/images/content/spacer.gif

MarinaAlca 25.07.2009 10:45:11

Rasul este medicamentul cel mai ieftin si fara contraindicatii!!!
Iata ce s-a descoperit de-a lungul timpului, in urma numeroaselor studii stiintifice:
Rasul creste ritmul cardiac, imbunatateste circulatia sangvina si e un scut impotriva depresiei si anxietatii.

Cinci minute de ras continuu actioneaza ca analgezic!
Rasul poate sa creasca si imunitatea fata de celulele canceroase.

Pacientii aflati in convalescenta dupa interventii chirurgicale carora li s-a permis sa vizioneze o comedie au avut nevoie de mai putine medicamente impotriva durerii fata de cei care nu au vizionat nimic.

Rasul declanseaza eliberarea catorva substante biochimice responsabile de functiile esentiale ale comportamentului uman( miscarea, cunoasterea, motivatia), responsabile de apetit, somn, sexualitate, adrenalina (hormon care asigura organismului, in caz de urgenta, energie suplimentara).

Fiecare hohot de ras antreneaza aproape toti muschii corpului, incluzandu-i si pe cei abdominali.

Coloana vertebrala si cea cervicala se detensioneaza, toxinele sunt eliminate mai repede.

Prin miscarile musculare din timpul rasului, diafragma produce un masaj intern care faciliteaza digestia.

Tot in timpul rasului se elibereaza endorfine, substante care actioneaza ca un anestezic natural asupra durerilor cronice si a celor temporare.
Rasul reduce inhibitia, creste increderea in sine si dezvolta calitati de lider, e cel mai bun exercitiu de aerobic, este un jogging interior, un masaj al organelor interne, te face sa arati mai tanar, dezvolta relatiile interumane, reduce hormonii de stres si intareste sistemul imunitar.
Un minut de ras echivaleaza cu 45 de minute de relaxare!....

Cum putem crede asadar ca rasul este un pacat, atata timp cat el aduce numai beneficii pentru sanatatea noastra fizica, dar si mentala ?
V-am convins???Atunci hai sa ne relaxam impreuna!!!!:21:

cristiboss56 25.07.2009 14:53:43

Citat:

În prealabil postat de MarinaAlca (Post 156304)

Rasul este medicamentul cel mai ieftin si fara contraindicatii!!!
Iata ce s-a descoperit de-a lungul timpului, in urma numeroaselor studii stiintifice:
Rasul creste ritmul cardiac, imbunatateste circulatia sangvina si e un scut impotriva depresiei si anxietatii.

Cinci minute de ras continuu actioneaza ca analgezic!
Rasul poate sa creasca si imunitatea fata de celulele canceroase.

Pacientii aflati in convalescenta dupa interventii chirurgicale carora li s-a permis sa vizioneze o comedie au avut nevoie de mai putine medicamente impotriva durerii fata de cei care nu au vizionat nimic.

Rasul declanseaza eliberarea catorva substante biochimice responsabile de functiile esentiale ale comportamentului uman( miscarea, cunoasterea, motivatia), responsabile de apetit, somn, sexualitate, adrenalina (hormon care asigura organismului, in caz de urgenta, energie suplimentara).

Fiecare hohot de ras antreneaza aproape toti muschii corpului, incluzandu-i si pe cei abdominali.

Coloana vertebrala si cea cervicala se detensioneaza, toxinele sunt eliminate mai repede.

Prin miscarile musculare din timpul rasului, diafragma produce un masaj intern care faciliteaza digestia.

Tot in timpul rasului se elibereaza endorfine, substante care actioneaza ca un anestezic natural asupra durerilor cronice si a celor temporare.
Rasul reduce inhibitia, creste increderea in sine si dezvolta calitati de lider, e cel mai bun exercitiu de aerobic, este un jogging interior, un masaj al organelor interne, te face sa arati mai tanar, dezvolta relatiile interumane, reduce hormonii de stres si intareste sistemul imunitar.
Un minut de ras echivaleaza cu 45 de minute de relaxare!....

Cum putem crede asadar ca rasul este un pacat, atata timp cat el aduce numai beneficii pentru sanatatea noastra fizica, dar si mentala ?
V-am convins???Atunci hai sa ne relaxam impreuna!!!!:21:

Există râsoterapie , dar chiar mi se pare de tot râsul ! Marina, ai uitat de riduri, pentru că un "zâmbăreț"va avea mai puține riduri . . .

dorinastoica14 25.07.2009 15:10:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 156333)
Există râsoterapie , dar chiar mi se pare de tot râsul ! Marina, ai uitat de riduri, pentru că un "zâmbăreț"va avea mai puține riduri . . .

Nu cred că se fac riduri din cauza râsului.Mai curând datorită încruntării.
Râsul netezește ridurile! Mie îmi place să râd am mai spus, iar de zâmbit zâmbesc și când sunt singură (aceasta când bineânțeles nu plâng!!!)

laraG 25.07.2009 19:41:11

Rasul este un sentiment serios, fiindca e o atitudine in fata vietii si, pana la un punct, o solutie filozofica si o supapa de siguranta a vietii si a optimismului.
"Rasul este lumina de fulger a bucutiei sufletest."(DANTE, Banchetul)

cristiboss56 25.07.2009 22:55:29

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 156336)
Nu cred că se fac riduri din cauza râsului.Mai curând datorită încruntării.
Râsul netezește ridurile! Mie îmi place să râd am mai spus, iar de zâmbit zâmbesc și când sunt singură (aceasta când bineânțeles nu plâng!!!)

Păi asta vroiam să arăt, că este bun împotriva ridurilor ! Plânsul are și el multe părți bune, dar am vorbit despre el pe un alt topic. Totul cu măsură : puțin din toate !

MarinaAlca 26.07.2009 04:23:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 156333)

Pai am zis ca rasul te face sa arati mai tanar(deci se subintelege ca ai mai putine riduri:5:)

laraG 26.07.2009 16:32:11

:63:
Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 156362)
Rasul este un sentiment serios, fiindca e o atitudine in fata vietii si, pana la un punct, o solutie filozofica si o supapa de siguranta a vietii si a optimismului.
"Rasul este lumina de fulger a bucutiei sufletest."(DANTE, Banchetul)

Imi cer scuze pentru eroare."Banchetul" apartine lui Platon, nu lui Dante.
Multumesc si aici, draga LapetiteMoc.Doamne ajuta!

daniel_009 26.07.2009 23:10:37

E indicat sa razi

E indicat sa razi cand mergi la coada sa-ti platesti darile la ..statul asta anarhist.. razi si dupa ce pleci acasa dupa 5 ore de stata la coada.. razi.
Razi cand vezi batrani murind pe strazi.. multi rad.. in special din tanara generatie (am mai batut eu cativa.. si mi-au multumit). (sunt ofiter de jandarmi, dar chiar si fara uniforma, nu tolerez indolenta). Nici macar nesimtismul! Pana acum n-am avut plangeri.

Razi cand cineva fura pe altul, eu rad dupa ce prin individul si in lupta ii rup mana, nu pot sa i-o tai.. dar macar i-o rup.. ma scot pe acte.

Nu rad niciodata cand trebuie in lupta sa impusc pe cineva. Uneori mai facem uz de arma. Trag de obicei, ca noi toti , la 'fara victime'. Adica tragem in muschii picioarelor, in maini, si daca e cazul in cap. 'Daca e cazul' inseamna ca e grav! .. Inseamna ca omul respectiv a indreptat o arma de foc inspre oamenii mei sau inspre mine. Nu glumim cu lucruri dintr-astea.

Nu prea rad eu de obicei. Nu prea am de ce.
Nu prea e de ras pe lumea asta.

costel 27.07.2009 18:34:35

Ar fi trist sa devenim o lume in care rasul sa-l defineasca doar pe omul bolnav, pe cel rupt de realitate.

costel 03.03.2010 17:09:42

Astazi am gasit la Sfantul Varsanufie acest citat: "De are cineva indrazneala vorbirii nerusinate, are si rasul nerusinat. Iar de are indrazneala veseliei, prin aceasta se naste in el rasul vesel". Era prezent la un comentariu al textului din Facerea 17, 17: "Avraam a cazut atunci cu fata la pamant si a ras, zicand in sine: «E cu putinta oare sa mai aiba fiu cel de o suta de ani? Si Sarra cea de nouazeci de ani e cu putinta oare sa mai nasca?».“

Despre aceasta reactie a omului care rade, in general, Sfantul Varsanufie spunea ca reprezinta „rodul indraznelii“, insa depinde de fiecare om cum administreaza aceasta reactie, spre pierzanie sau doar dand curs unei trairi vesele.

Naruto 10.03.2010 16:13:30

Pai normal ca este pacat! nu ai voie sa fii fericit!

Irina Georgeta 12.03.2010 00:11:47

"Va fi dovadă de înțelepciune a fugi nu numai de păcat, dar și de ceea ce, părând neînsemnat, ne ademenește spre greșeli. De pildă, râsul, vorbele necugetate, nu sunt ținute drept păcate grele și totuși din râs ies vorbele rușinoase". Sfântul Ioan Gură de Aur

annajanette 12.03.2010 01:21:58

depinde de ce razi: daca razi de cele sfinte normal ca e un sacrilegiu.
daca razi de un banc cu albinute e ceva nevinovat, daca razi de un om care are un handicap este pacat, daca razi de bucurie ca ai luat un examen este o normalitate, daca razi in batjocura de cineva este iar un mare pacat, samd

adi_cambir 12.03.2010 03:19:53

Un mosneag cu baba sa ajung in rai. Ingerul ii conduce intr-o gradina de o frumusete nemaivazuta si le zice:
- De acum, aici va veti petrece eternitatea.
Dar mosul catre baba:
- Vezi, babo?! Puteam sa fim aici acum 20 de ani dar tu cu mancarea ta sanatoasa...!
;)

adi_cambir 12.03.2010 03:23:42

Ma iertati, ceva bun si ziditor nu sunt in stare sa postez!

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:11:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.