![]() |
Citat:
|
Citat:
Nu cred ca exista curente teologice (doar daca am spune ca filologul Badilita este teolog), doar opinii personale ale unora, unii din ei chiar ierarhi. Lipsa de comuniune implica lipsa Sfintelor Taine. In caz contrar am putea doar spune ca ierarhii nostri ar fi fara cap, sa excluda din Biserica pe cineva care a luat aceleasi Sfinte Taine dar in alta denominatiune. Ca si ratiunea de a fi mai multe biserici. |
Citat:
In pasaj scrie clar ca incorectitudinea ii caracteriza pe farisei, nu corectitudinea. Ca au inventat invataturi paralele cu ceea ce li s-a dat, nu ca nu trebuie sa tina cont de ele. Din cauza ca iubeau mai mult duhul lumesc cautau sa para credinciosi, smeriti in ochii lumii, desi nu erau asa. Nu mai spune acolo ca nu au ascultat de prooroci si de inteleptii trimisi? Noi avem pe sfinti. De ce zici sa nu ascultam de sfinti? Nu e acelasi lucru cu ce zice Iisus de prooroci? Sfintii sunt mai mari decat proorocii, sunt prietenii lui Dumnezeu. |
1. Da, de la par. Teofil auzita, am presupus ca sunt, probabil, si altii care sustin aceasta idee.
2. Poate "teologic" e prea mult spus in anumite situatii in care eroare este f. probabila dar sa zicem ca folosim termenul generic asa cum si termenul de "biserica" poate fi folosit intr-un sens generic, fara neaparata referire la Biserica. 3. Citat:
BOR nu cred ca s-ar grabi sa se pronunte categoric si fara echivoc in sensul dorit de tine.. |
Citat:
Și așa a apărut școala de corecție, și apoi moda trendy: politicaly corect. Viceversa vicentoarsa viceglobul pământesc deși v-am zis că nu există nici un glob de pământ și în cer nu sunt planete, pământuri sau tot felul de sori ci stele-logostele, păi stimate cătălin2, dumneata pricepi bine spui? Atunci sper că îți dai seama că în citatul dat de tine sf. Ap. Pavel vorbește de mădularele bisericii, iar sf. Ap. Petru despre faptul că nu după bunul plac al fiecăruia se tâlcuiește scriptura, adică pentru ca prin ea să-ți faci acoperire libertății de a sluji poftelor rele. Iar dumneata folosești citatul pentru a contrazice o interpretare atât de înaltă și frumoasă făcută de MariS_ , și vrei să susți în continuare că nu are dreptate? Păi tocmai asta susține contrazisul că se dădeau și se arătau fariseii foarte corecți dar erau viceversa corecți, adică erau incorecți, strâmbi și absurzi, băgând în toate cele ale Domnului superstiția perfecțiunii învârtoșate, superstiția delicatesurilor puterii învârtoșărilor, așa ca o mare superstiție, ca o mare nevoință, cu o foarte mare rigoare de a ține toate pretențiile absurde și care nu mântuie pe nimeni de nimic fiindcă sunt cerute nu de Dumnezeu ci de tot felul de oameni prefăcuți care spălând porcul pe afară aveau pretenția că astfel se curăță el și pe dinlăuntru așa ca un fel de minune, ca o superstiție păgână. Și le-a spus Domnul spălați mai înainte blidul în interior: nu mai fiți vicleni și adulterini, hoți, răzbunători, strâmbi, nedrepți, proști, răi, ucigași, lăudăroși, ci fiți ascultători și împlinitori tainici, și atunci va fi curat blidul și pe dinafară. Deci e vorba așa cum spunea MariS_ că bunătatea și lipsa invidiei și dorul după Dumnezeu te poate aduce la starea permanentă de curăție interioară și exterioară nelăudăroasă, căci altfel porcul spălat se întoarce la pocirla lui, și unde este ea situată? În interiorul blidului. Asta dacă cerem ca să fim corecți, dar corect sau cinstit este cel ce cinstește el și nu care el caută să fie cinstit ca să primească de la oameni și să poarte marele titlu de corect sau cinstit, căci și fecioara Maică a fost cea mai umilă dând cinste Domnului și așa a căpătat ea de la Dumnezeu cea mai mare cinstire, căci s-a umilit pe sine și a cinstit pe Dumnezeu și atunci și Domnul a preacinstit-o pe ea. Deci teoretic nu ai pentru ce să dai slavă celor ce se dau ei corecți după bunul lor plac, se arată ei pe afară mari canoniști și prespălați în timp ce s-au întors la pocirla lor din interior. Dar omul credul crede ce i se dă lui să vadă, momelile și sulimenelile celor ce se prefac perfect că nu se prefac... cârdului de țapi bine camuflați sub piei de oi țesălate, că ăștia-s mai răi ca lupii, fiindcă te împung când nu te aștepți sau te aștepți mai puțin, atunci mai ales când ești căzut între tâlhari susținând ei că cică e musai din vina ta, căci dacă nu păcătuiai sigur nu cădeai.:66::20::21:. E vorba de virtute și nu de miliție sau muniție păstrată în ascuns. |
Citat:
Citatul acela nu l-am dat eu din Bilbie, e cel din catehismul ortodox. Mai departe in acel catehism spune ca interpretarea corecta si adevarata o face Biserica si sfintii. Dar nu ca sa ascultam orbeste, cum s-ar putea intelge de unii, ci pentru ca noi s-ar putea sa avem oarecare probleme de intelgere datorate pacatelor care ne-au ingustat intelegerea si harul primit pentru intelegere. In legatura cu fariseii si saducheii. Fariseii erau cei care puneau mult pret si pe interpretarea proprie a traditie orale si a Legii. Prin asta inventau noi legi, dar care unele nu mai aveau legatura cu Legea lor, ci cu obiceiurile omenesti. Putem citi cate ceva aici: http://ro.orthodoxwiki.org/Farisei Iata si ce scrie acolo, pe orthodoxwiki: "Unii farisei s-au îndepărtat de spiritul drept al Legii devenind corupți, nedrepți și ipocriți, motiv pentru care au fost aspru mustrați de Mântuitorul Iisus Hristos. Alții, însă, au devenit susținătorii lui Iisus (Simeon, Iosif din Arimateea, Nicodim) și apoi partizanii noii comunități creștine (Iosif din Arimateea, Nicodim, rabinul Gamaliel, apostolul Pavel)." Deci nu erau mustrati ca de ce tin Legea, ci pentru ca n-o tin. De aceea eu spuneam ca nu noi, care suntem plini de pacate si de putina intelegere si intelepciune, trebuie sa interpretam cum ne gandim noi invatatura, ci sa ascultam ce spune Biserica si sfintii, in primul rand. Daca noi avem o conceptie gresita fata de ea ar trebui sa vedem unde gresim, nu ca s-ar insela Biserica si sfintii si noi am fi rationat corect. Dar daca si asa gasim ceva evident ilogic, care contrazice alte dogme sau adevarul din Scripturi este evident ca ne aflam in alta biserica si cult decat cea adevarata si trebuie sa cautam adevarul si sa aflam ortodoxia (fie ca acest altundeva este biserica catolica, protestanta, neoprotestanta sau chiar Noul Ierusalim). |
Nu știu ce să mai zic...
Am informații de la Timișoara cum că a fost totul pus la cale de acest vicar Paisie care vrea și el ca Dinu Păturică să se procopsească. Suntem contemporani cu lucrături mizerabile la nivelul sinodului și de-acolo în cascadă până la nivel parohial. Probabil că mulți dintre episcopi uită că fără corpul euharistic format (și) din credincioși sunt niște funcționari ai unei instituții și nu păstori ai Trupului lui Hristos. Într-un fel, poate ar fi bine să ne rugăm să stingă Domnul lumea până nu ajunge Biserica să se confunde cu o " peșteră de tâlhari". |
Citat:
In cele mai multe cazuri ziaristii cauta sa scrie ceva incisiv, ca sa se citeasca. Adica abereaza, mai pe scurt. E bine sa nu ne luam informatiile din ziare, in special cele despre Biserica si credinta. Multe zizre, chiar centrale scriu o gramada de aberatii despre Biserica sau religie. |
Citat:
Păi este scris că Dumnezeu dorește nu moartea păcătosului ci să se întoarcă de la căile lui cele rele și să fie viu. Deci așa cum păcătosul ce se întoarce va fi iarăși un suflet viu, tot așa dreptul care greșește ajunge un câine mort, mort mort, dar care totuși mișcă, pișcă, și aruncă cu tot felul de clăteli usturătoare... căci nu mai e un om drept ci o mare putoareoare. Nu mă refer la nimeni ci zic așa în general, și doar după fapte, după roade mai bine zis îi veți cunoaște... pe tâlharii care preschimbă bisericile în peștera lui AliBaba... poate că de foame. |
Citat:
|
Citat:
Dar IPS Corneanu a scapat de caterisire inca de acum trei ani. Sa ne amintim cum a fost: mai intai a spus ca nu s-a impartasit, apoi ca a fost luat de val, apoi si-a cerut iertare si a spus ca a gresit. In urma recunoasterii greselii a fost iertat. Dar la putin timp a spus ca de fapt nu ii pare rau (observati cate neadevaruri). |
Eu am fost subiectul unui fapt asemanator celui al mitropolitului Corneanu. M-am ocupat de inmormantarea unei batrane catolice, nu din mila ci ca datorie, datorie a parintilor mei de fapt, dar am preluat-o eu, si am fost si la Biserica catolica unde am participat la slujba. La sfarsitul ei, cum toata lumea se indrepta spre preot, ca sa nu fac nota discordanta, m-am incolonat si eu si am luat ostie. Daca m-ar fi intrebat, dupa aceea, cineva daca m-am impartasit as fi spus ca nu, pentru ca nu consideram impartasire, nici nu eram pregatit, nici nu intentionasem asa ceva, pur si simplu am participat la un ritual, luat de valul celorlalti, din stinghereala de a nu face nota discordanta. Iar daca ar fi insistat si m-ar fi intrebat daca imi pare rau de ce-am facut as fi raspuns la fel ca mitropolitul, ca nu. Si as fi fost sincer in toate raspunsurile. Sigur, corectii m-ar fi infierat si probabil m-ar fi "caterisit" (ex-comunicat, de fapt). Sau poate ca o vor face acum.
Acuma, despre mitropolitul Corneanu eu nu am decat cuvinte frumoase. A avut curajul si sinceritatea sa recunoasca legatura cu fosta securitate. Si-a cerut iertare si se pare ca a fost printre foarte, foarte putinii ierarhi care au recunoscut si si-au cerut iertare. Un om mai bland ca el nu mi-a fost dat sa cunosc, e blandetea intruchipata. Si bunatatea intruchipata. Un chip luminos cum prea putin am vazut printre ierahii nostrii, care emana iubire si pace. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Lui MariS
Aceeasi impresie despre IPS Nicolae Corneanu o am si eu.Subscriu la punctul tau de vedere.De un sfant si bland fior esti impresurat aflandu-te in preajma Inalt Preasfintiei Sale.Hristos, Domnul, este Judecatorul !Faca-se voia Sa!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Eu cred că cineva crede în tot felul de superstiții și e mâna necuratului care își bagă codițele și face ravagii contra Banatului, fruncea, căci cum se poate ca să retrogradezi la masa verde pe poli Timișoara de pe locul 2 și pe bistrițeni până în divizia ultimă? E cea mai mare batjocură adusă atâtor suporteri frumoși și triști că n-au ieșit campioni... și conducătorilor care au băgat atâția bani. E rușinos să vezi ce se întâmplă... și e rușinos ceea ce se întâmplă. Cel rău încearcă să se răzbune pe bănățeni pentru că nu s-au lăsat păcăliți de ispisiskaa aia bătrână din politică, aia care s-a emanat ca să le confiște și lor revoluția și rezistența, căci Timișoara a fost primul oraș liber de minciună și comunism și dictatură prin jertfa eroică a oamenilor de acolo. Deci cred că cineva are minterese mari ca să-i compromită complet pentru a le prelua meritele sau a le minimaliza cum au încercat la reuniunea dinainte de alegerile prezidențiale când Bastus a vândut Timișoara pisicilor și lupilor. Deci cred că operațiunea este de sorginte politică. Sunt interesele unor puteri oculte și plină de mândriei și slavă lumească. Dar cei răi or s-o pățească așa că nu-mi fac probleme ci privesc cu cea mai mare seninătate căci știu proverbul : „cine sapă groapă altuia, el cade în ea cu siguranță.” :70:
|
Citat:
La tine daca a fost un gest singular trebuie sa te spovedesti si sa revii in comuniune cu BO. Pentru ca daca observi corectii din Sfantul Sinod au spus ca cine se impartaseste in afara ortodoxiei este oprit de la impartasanie in BO. E scuzabil, dar nu inteleg de ce trebuie sa facem ce fac si ceilalti, ca avem si noi cu ce sa gandim. Daca toti se apucau sa-si taie o mana trebuie sa ne apucam si noi? Sau ca unii din unele tari arabe, daca toti vecinii se duc sa faca un atentat trebuie sa ma duc si eu, ca altfel se supara? Impartasirea in afara ortodoxiei inseamna ruperea comuniunii cu BO. Mantuitorul a spus sa fim ca si copiii la inima, nu si la minte, chiar a subliniat asta. Trebuie sa ne cunoastem credinta si in ce credem, ca ignoranta nu e o virtute in niciun domeniu. Altfel fiecare idee noua pe care o auzim nu stim daca e buna sau nu, tindem sa o credem. Unii sfinti au o exprimare mai transanta cu privire la impartasania in afara Bisericii: Sfantul Teodor Studitul spune: "împărtășania de la eretic înstrăinează pe om de Dumnezeu și îl predă diavolului. După măsura deosebirii dintre lumină și întuneric, așa e și deosebirea dintre împărtășania drept slăvitoare (ortodoxă) și cea ereticească: cea drept slăvitoare luminează, cea ereticească întunecă; una îl unește cu Hristos, cealaltă – cu diavolul; una dă viață sufletului, cealaltă îl ucide. Împărtășania din mînă eretică este otravă, nu simplă pîine." Sfantul Ioan Damaschin spune: "Pâinea Euharistiei (Sfintei Împărtășanii) nu este simplă pâine, ci e unită cu Dumnezeirea... Curățindu-ne prin ea, ne unim cu Trupul Domnului și cu Duhul Lui și devenim trupul lui Hristos - Biserica... Taina Euharistiei se numește Împărtășanie fiindcă prin ea ne împărtășim de Dumnezeirea lui Iisus; și se numește comuniune, și este cu adevărat astfel, fiindcă prin ea intrăm în comuniune cu Hristos și luăm parte la Trupul și la Dumnezeirea Lui, iar pe de altă parte, prin ea intrăm în comuniune unii cu alții și ne unim între noi. Și întrucât ne împărtășim cu toți dintr-o singură pâine, devenim un singur trup și un singur sânge al lui Hristos, și mădulare unii altora, fiind de un trup cu Hristos. Deci, să ne ferim din toate puterile ca să nu luăm împărtășanie de la eretici, nici să le dăm ereticilor împărtășanie... ca să nu ne facem părtași învățăturii lor greșite și osândei lor." Nu e un mesaj neaparat adresat tie, am vrut sa spun cateva cuvinte in legatura cu aceasta problema. |
Voi de aia aveți așa superstiții înfricoșătoare care nasc ascultări viclene de tot felul de oameni gLumești pentru că voi nu ați citit și nu ați înțeles ce înseamnă eretic, eres, eresectă și pentru că vouă vă place să vă excludeți de la socoteala asta doar pentru că purtați nume, numele ortodoxiei... uitând că doar Domnul se poate numi pe Sine ortodox, iar în rest, ceilalți creștini, ori în ce biserică am fi, națională, locală sau orice om am fi care dorește să se mântuie eventual ne putem numi ucenici dacă suntem pe Calea cea strâmtă care duce sigur la Viață.
Apoi invocați sfinții părinți punând pe alții să facă ce vreți voi și ce credeți voi că rezultă din citate în timp ce voi vă referiți, aveți spatele asigurat la tot felul de preoți sau călugări duhovnici de la care nu învățați calea smereniei ci discuțiile superstițiilor, pe care le vehiculați cu o foarte mare „responsabilitate” că cică ar trebui să le facă alții ceea ce ați priceput voi și vă temeți văzând pe alții că ei nu țin ce iată țineți voi... păi dacă credeți în ele, în superstițiile cu care înfricoșați, de ce să le aplice alții? Aplicați pe voi experierea superstițiilor voastre înfricoșate de lucruri unde nu este frică dar sunteți total neînfricoșați de cuvintele pe care le rostiți și le vehiculați uitând că defapt pentru astea veți da socoteală... și nu oricui, ci judecătorului nemitarnic. Deci ereticul este cel ce după ce a gustat din fructele păcatelor și s-a ascuns de Dumnezeu caută să se îmbrace și să se învelească în haină pioasă dar tăgăduind puterea credinței, adică vrea mereu să se răzbune sau să fie răzbunat Dumnezeu deși El a iertat pe cei care i-au greșit Lui și iartă mereu pe cei ce se pocăiesc cu adevărat, și bucuria asta de răul altui o numesc credință. Credință cui înseamnă asta? Necredinței? Iar eresectantul e ca o piatră seacă făcută cu minuni spre a nu cădea de sus căci oriceconține apă aicea jos, sub cer, cade, se adună în adunările lor, și de aia e o piatră seacă făcută cu minuni sectantul că speră el să nu conțină apă, așa ceva gen norii fără apă amintiți de Ap. Petru, dar așa cum turma de porci îndrăcită a căzut în mare tot așa vor cădea de pe munte toate păcatele împreună cu păcătoșii care nu se smeresc, căci de aia a văzut Domnul pe lucifer căzând din cer, pe stăpânitorul gLumii acesteia, căci era plin de păcate. Iar ca să nu aveți impresia că voi sunteți scutiți de la socoteală, cercetați-vă pe voi înșivă dacă sunteți în CREDINȚĂ... mai degrabă decât să-i tot osîndiți pe frații voștrii creștini care unii nu au biserică întreagă sau credință deplină sau căi și exemple atât de elocvente ca voi c i sunt mult mai păcătoși și plini de pocirlă. Biserica din loc în loc e formată din sfinți, adică din cei mai cinstiți oameni și drepți și corecți și smeriți și tainici și care urmează învățăturile Domnului date prin sfinți și mucenici. Iar biserica înseamnă fii, adică copii la inimă și înțelepți la minte care nu țin înțelepciunea lor ci a lui Dumnezeu, adică să vă răzbunați și voi așa cum se „răzbună” copiii și să păstrați în voi pe Duhul Sfânt așa cum îl păstrează înțelepții care știu mereu că ei sunt de vină pentru orișice și de aceea nu protestează niciodată căci știu că e musai vina lor căci ceilalți care nu știu și nu înțeleg și nu pricep cum să fie ei mai vinovați din moment ce ei înșiși sunt prea puțin credincioși, ei care sunt înțelepți, că mai sunt câte unul doi la un milion de oameni. Voi credeți că biserica este miliția condusă de inqqqiziția oricărui plac, spre a-și acoperi vânzarea cu acuzarea, lapidarea, linșarea, mita și răzbunarea, adică execuția publică... după o judecată fățarnică având drept acoperire libertatea și democrația. Aia e sinagoga satanei. Adică semeția omului care nu suferă și nu vrea să știe de Adevărul pe Cale, căci crezându-și în mod fatalist deznădejdea nu mai vrea să ajungă la Viață... la viața veșnică, fiindcă el vrea să profite acum... de toate fructele... păcatelor, formând unitatea în diversitate. Și ce unitate poate să existe între tot felul de păcate ce se săvârșesc necontenit? Păi e deasuprirea morții care se dă fată mare, nici usturoi n-a mîncat și nici gurița nu-i miroase ci potoarea vine de la ereticul și sectantul vecin de compartiment. |
Nene vsovi, ai un stil foarte intortocheat si esti f. greu de urmarit.
Si daca scrii si postari asa lungi.. cred ca o faci doar pentru orgoliul matale ca mila de potentiala audienta categoric nu ai. |
Cine stie sa lamureasca si un mosh ramolit ca mine, de ce l-a omorat Cain pe Abel?
Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
vrei să spui că...? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Parintele Rafail spunea ca actorul lui Iov a intrat apoi la manastire, dar cred ca s-a dus doar o scurta perioada, pentru ca vad ca a mai jucat apoi in alte filme. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Păi știu că e greu să citești orice îți face capul calendar, și de aia eu încerc să ți-l fac borderou de Ravel, pardon bamboleio-bamboleia voiam să zic. Iar în ce n-ai reușit să citești era vorba că sectantul e sectant, ereticool e eretic, și eresectantul e ca un nurișor fără apă, ca o piatră seacă dreasă cu minuni. Dar era vorba de cutremurătoarea întrebare: de ce vă excludeți de la socoteală, dintre ei, fără ca să vă cercetați și să vă probați credința? Din gură e ușor de zis! Deci cum puteți?.. să mă acuzați mereu de orologiu nemăsurat doar pentru că unora le e lene să desțelenească mesajul cifrat? Și nu te întreba cum adică cifrat, păi așa măi frățică: uite așa. |
Citat:
|
Citat:
Dar am impresia că e creștin japonezuțul, că avea brad de crăciun. Din păcate o să-l înghită gLumea cu fulgi cu tot, căci ei știu că pot să facă rost de mult mony mony mony... Mamma mia ce de bani fac... ăia jmecherii, de pe sărmanul îngeraș, o să-l drogheze, o să-l prostitueze și o să-l pozeze și gata... mă rog pentru el să scape din capcane. Ascultându-l, parcă îmi vine și mie calmul tot așa cum îi venea regelui Saul, primul rege al lui Israel... peste pofte și voire. Nu joc la loto. Sau poate că-i chinez că are achii aplecați în jos. |
Iata ca in Grecia un inalt prelat ia atitudine fata de clasa politica!
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...aza-masoneria/ |
"Mitropolitul de Petra și Heronisos cu o voce puternică a subliniat: „Nu e criza economică, ci vor să creeze un stat fără religie. Vor să le distrugă pe toate; din păcate, asta este situația, toate celelalte sunt pretexte…”
Inconstient saracul.. Dupa ce ca bunul popor ortodox a pus umarul la ruinarea tarii, nu i-a interesat cine ii conduce si ca banii cu care traiau pe picior mare vin de fapt din imprumuturi, acum striga ca nu e asa, masoneria e de vina pentru streangul care si l-au pus singuri in jurul gatului.. Si noi avem o inconstienta asemanatoare.. |
Citat:
Citat:
|
O fi ca grecii o duceau poate prea bine, dar experienta analizei societatii umane imi zice ca de fapt politicienii o duc mai bine. Ei sunt problema ca sunt alesi si apoi isi fac interesele lor. In orice tara si in orice oranduire, cine-i mai aproape de oala, mananca mai bine. Si e tot atat de adevarat ca oamenii obisnuiti au incercat sa-i imite, au cerut (sau nu...) si politicienii le-au dat si lor (cateodata) un os. Carnea de pe oase a fost a politicienilor, dar "marfa" era din import...Asa se supune un popor, o lume...Nu trebuie sa fii politolog sa vezi cresterea interventiei statului in viata omului simplu, care devine doar un platitor, un cod, un executant, in folosul celor puternici. Asta a zis-o si M.Isarescu (unul din "elita"...). Vremuri sunt grele, relatiile dintre oameni se strica, institutiile in care au incredere oamenii se strica. S-a spart comuniunea dintre oameni care era inainte de 1989. Era o comuniune sociala, nu spirituala, de aia nu a rezistat. De aceea zic eu, ca astazi e atat de importanta rugaciunea individuala pentru toata lumea, deoarece e liantul zilelor prin care trecem. Asa se formeaza "biserica de pe saptamana", in completarea celei de "duminica".
|
Citat:
|
Citat:
Ai primit ceva praf in ochi, se vede. Directia inspre care bate vantul nesimtit al politicii UE este Muntele Athos. Vor impozite de-acolo (si nu doar). Calm, asadar, cu acuzele aruncate "inocent" asupra unei natii. |
Citat:
Ia a vedem, s-au imprumutat sau nu grecii cu miliarde? Au cheltuit sau nu banii? Trebuie sau nu sa-i dea inapoi? Nu bravul popor ortodox a cerut standarde inalte de viata, fara sa le pese de unde vin banii? Nu bravul popor ortodox iese acum in strada si tipa si acum si arunca cu pietre si sticle incendiare, ca sa nu le scada veniturile, chit ca visteria e goala si datorii pentru cel putin doua generatii de acum inainte? Datoria publica e o informatie publica, cand au vazut ca tot creste, de ce nu s-au intrebat de unde si cum au sa dea banii inapoi, daca sunt patrioti de ce n-au iesit atunci in strada sa oblige guvernul sa scada cheltuielile si chiar veniturile lor daca trebuie, sa creasca taxele si sa pedepseasca cu inchisoarea evaziunea, dar sa nu faca tara datoare vanduta? Acum de unde scot banii, e treaba guvernului mai degraba si nu a UE, ca o sa ia guvernul pielea de pe calugari pentru ca bravul ortodox patriot o vrut sa traiasca cativa ani pe picior mare din bani imprumtati, cu munca putina si evaziune fiscala mare, e partea a doua. Degeaba striga hotul acum "hotul" dupa masoni si UE, ca si-au facut-o cu mana lor. Gresesc undeva? Argumenteaza, nu praf in ochi, ca ortodoxia e victima si UE vrea pielea calugarilor din Athos. Da, ortodoxia este victima, dar victima propriilor ei "credinciosi", care in goana dupa cele pamantesti, s-au intins mai mult decat le era plapuma si pana n-au dus tara la marginea prapastiei, nu s-a ridicat nimeni dintre pastori sa le zica sa-si vada varful nasului, ba se ridica unii acum si in loc sa puna degetul pe rana fac pe victimele. |
Sigur că da, noi ortodocșii suntem buricul pământului și toată lumea se chinuie să ne desființeze. E o specie stranie de mândrie, să te crezi așa de mare și de important.
Îi imităm neconvingător pe islamici, escaladând imaginar o specie penibilă de manie a persecuției. Ierarhii greci au și alte motive de neliniște decât alea trâmbițate pentru mass-media: criza le cam taie din fondurile pe care le primeau cu mână largă de la statul elen. Hopa, nu-i pe placul ierarhiei austeritatea! Asta cu Muntele Athos e tare! Deci nu Iranul e marea problemă și nici China ci 2500 de călugări de pe o suprafață echivalentă cu un județ mediu din România! La impozitele lor lăcomește UE! Stau uneori și mă mir de câtă prostie sunt în stare oameni care se consideră inteligenți. Nu prea văd nicio legătură între aberațiile arhiepiscopului grec și mazilirea Mitropolitului Corneanu. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:42:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.