Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Rugaciuni din comoara Bisericii Catolice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12951)

Mihnea Dragomir 30.07.2011 14:17:20

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 383877)
Fiind vorba de rugaciuni: eu si cativa amici ne gandim ca din septembrie sa ne intalnim o seara pe saptamana sa cantam vesperele mariane din micul oficiu (in latina, bineinteles!). Apoi cina impreuna...Si sa incercam sa invitam pe alti tineri care poate nu stiu, dar ar fi interesati sa descopere si sa foloseasca rugaciuni din comoara Bisericii Catolice. Ar fi frumos.

Ceva în genul acesta fac cei de la Opus Dei.

La mine la parohie, exista obiceiul să ne întâlnim o dată pe lună, spre înserat, cu episcopul nostru. Mai întâi, ne întruneam în Casa Parohială, unde unul dintre noi ținea o prelegere pe care o pregătise, despre rugăciune. Episcopul mai puncta câte ceva pe tema prelegerii. Apoi, mergeam în biserică și ne rugam împreună cu preasfințitul. Chestia asta se numea "Școala de Rugăciune", era ceva foarte folositor.

Mihnea Dragomir 30.07.2011 20:58:11

Rugăciune la mare necaz către Sf Anton:

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni în necazurile cele mai mari în care s-au aflat. Tu ai înviat chiar si mortii, ai întors de pe căile rătăcite pe cei păcătoși, ai vindecat pe cei bolnavi, ai înapoiat lucrurile pierdute sau furate si orice rău, oricât de mare ar fi fost, s-a îndepărtat prin puterea rugăciunii tale. Dar nu numai atât, tu ai împărțit oamenilor bogțiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au întors la credință;, au învățat să fie constiinciosi în împlinirea datoriilor, au ajuns la bunăstare si o viață; fericită.
Si eu alerg la tine în necazul în care mă aflu. Nu am de unde să primesc ajutor decât de la Dumnezeu dar sunt nevrednic să apar în fata lui din cauza păcatelor mele. Priveste la sufletul meu împovărat si fie-ti milă de mine.
Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta față de cei sărmani si pentru grija ta pentru binele lor trupesc si sufletesc, roagă-L pe bunul Dumnezeu să mă ajute si pe mine. Amin.

Noesisaa 30.07.2011 21:01:25

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 383898)
Ceva în genul acesta fac cei de la Opus Dei.

Nu chiar. Mai putin formal. Fara cateheza. Cu/fara/daca poate/ preotul vrea sa vina.

Citat:

La mine la parohie, exista obiceiul să ne întâlnim o dată pe lună, spre înserat, cu episcopul nostru. Mai întâi, ne întruneam în Casa Parohială, unde unul dintre noi ținea o prelegere pe care o pregătise, despre rugăciune. Episcopul mai puncta câte ceva pe tema prelegerii. Apoi, mergeam în biserică și ne rugam împreună cu preasfințitul. Chestia asta se numea "Școala de Rugăciune", era ceva foarte folositor.
De ce ati incetat? Episcopul nu e musai sa fie prezent..

nutucutu 01.08.2011 08:54:59

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 383877)
Fiind vorba de rugaciuni: eu si cativa amici ne gandim ca din septembrie sa ne intalnim o seara pe saptamana sa cantam vesperele mariane din micul oficiu (in latina, bineinteles!). Apoi cina impreuna...Si sa incercam sa invitam pe alti tineri care poate nu stiu, dar ar fi interesati sa descopere si sa foloseasca rugaciuni din comoara Bisericii Catolice. Ar fi frumos.

Ceva similar am facut si noi atunci cind eram studenti. In afara de rugaciune mai citeam un pasaj din biblie, pe care il comentam, liber. Dupa ce am parasit Iasiul m-am gindit sa continui acelasi lucru. Din pacate nu s-a intimplat asta, probabil mi-a scazut entuziasmul. Cred ca orice timp pe care il rupem din rutina zilnica pentru a ne aminti de Domnul e un lucru bun si folositor; si este posibil ca prin intermediul acestei actiuni si altii sa-L descopere pe Domnul. Va doresc sa aveti multe roade cu aceasta initiativa.

Mihnea Dragomir 02.08.2011 00:31:52

O rugăciune adesea folosită de Sf Francisc:

Doamne, fa din mine un instrument al impacarii intre oameni:
Unde este ura eu sa aduc iubire,
Unde este vina eu sa aduc iertare,
Unde este dezbinare, eu sa aduc unire,
Unde-i ratacire, eu sa aduc adevarul,
Unde-i indoiala, eu sa aduc credinta,
Unde-i disperare, eu sa aduc speranta,
Unde-i intuneric, eu sa aduc lumina,
Unde-i suferinta, eu sa aduc bucurie.

Mihnea Dragomir 10.08.2011 23:42:01

Cântec în cinstea Sf Anton:

Tu, ce-ntra sfintilor ceatã mãreatã
Esti ca si soarele care dã viatã,
Sfântul minunilor, numit cu dor,
O, Sfinte Antoane, dã-ne ajutor.

Plin de încredere zilnic la Tine
Mic, mare, tânãrul, bãtrânul vine;
Tu esti al harului împãrtitor,
O, Sfinte Antoane dã-ne ajutor.

Celor ce suferã boli si durere,
Tu le esti îngerul de mângâiere;
Tu stergi si lacrima din ochii lor,
O, Sfinte Antoane, dã-ne ajutor.

Tu aperi oamenii de strâmtorare,
Tu si sãracilor dai de mâncare;
Tatãl orfanilor si scutul lor,

Buna Ta inimã îndurãtoare,
La toate rugile dã ascultare;
Tu esti a tuturor mijlocitor,

nutucutu 15.08.2011 14:18:22

Salve, Regina, Mater misericordiae,
vita, dulcedo, et spes nostra, salve.
ad te clamamus exsules filii Hevae,
ad te suspiramus, gementes et flentes
in hac lacrimarum valle.
Eia, ergo, advocata nostra, illos tuos
misericordes oculos ad nos converte;
et Jesum, benedictum fructum ventris tui,
nobis post hoc exsilium ostende.
O clemens, O pia, O dulcis Virgo Maria.
http://www.youtube.com/watch?v=9Zto0...eature=related

Bucura-te Regina, maica Milei,
viata, dulceata si nadejdea noastra, bucura-te.
Catre tine strigam, surghiunuitii fii ai Evei.
Catre tine suspinam gemind si plingind in aceasta vale de lacrimi.

Asadar mijlocitoarea noastra,
intoarce spre noi ochii tai ce milostivi;
si dupa surghiunul acesta, arata-ni-L noua pe Isus,
binecuvintatul rod al trupului tau,
o milostiva, o blinda, o dulce Fecioara Maria.

Noesisaa 08.09.2011 00:01:15

Rugaciune din secolul XI.

http://www.youtube.com/watch?v=LBLqs...eature=related

Salve Mater Misericordiae/Bucura-te Maica Milei

Bucura-te Maica milei, Maica lui Dumnezeu si Maica iertarii, Maica nadejdei si Maica Harului, Maica plina de Bucurie Sfanta, O, Marie!

Bucura-te podoaba neamului omenesc! Bucura-te, Fecioara mai vrednica decat toate fecioarele, in cer stand pe cel mai inalt loc de cinste. O, Marie!

Bucura-te Maica milei, Maica lui Dumnezeu si Maica iertarii, Maica nadejdei si Maica Harului, Maica plina de Bucurie Sfanta, O, Marie!

Bucura-te, Fecioara de Prunc purtatoare! Fiindca cel care sta la dreapta Tatalui, care imparateste peste Rai, pamant si cer, s-a adapostit in pantecele tau! O, Marie!

Fii, Maica, scaparea noastra: fii noua, Fecioara, bucurie si uneste-ne pe noi, dupa acest surghiun, in bucuria corului de ingeri. O, Marie!

Salve Mater misericordiae, Mater Dei et Mater veniae, Mater spei et Mater gratiae, Mater plena Sanctae Letitiae,
O Maria!
Salve decus humani generis. Salve Virgo dignior ceteris, quae virgines omnes transgrederis et altius sedes in superis. O Maria!
Salve Mater...
Salve felix Virgo puerpera: Nam qui sedet in Patris dextera, Caelum regens, terram et aethera, Intra tua se clasit viscera. O Maria!
Salve Mater...
Esto, Mater, nostrum solatium: Nostrum esto, tu Virgo, guadium, et nos tandem post hoc exsilium, Laetos juge choris caelestium. O Maria!
Salve Mater...

Savonarola 08.09.2011 00:10:04

Nu te supăra, dar aici suntem pe un forum ortodox, nu pe unul catolic. Dacă vrei să îți promovezi comoara cu rugăciuni catolice ar fi bine să te duci acolo și să îți exhibi pasiunea. Nu am nimic împotriva rugăciunilor catolice, dar la fel nu am nimic împotriva faptului deplasării tale și promovării credinței "catolice" pe un forum catolic. Sau poți pur și simplu să te retragi în tăcere la tine în cameră și să te rogi de una singură, nu pe forum precum fariseii, ca să te vadă lumea cât ești tu de "rugătoare".

Noesisaa 08.09.2011 00:12:34

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 397787)
Nu te supăra, dar aici suntem pe un forum ortodox, nu pe unul catolic. Dacă vrei să îți promovezi comoara cu rugăciuni catolice ar fi bine să te duci acolo și să îți exhibi pasiunea. Nu am nimic împotriva rugăciunilor catolice, dar la fel nu am nimic împotriva faptului deplasării tale și promovării credinței "catolice" pe un forum catolic. Sau poți pur și simplu să te retragi în tăcere la tine în cameră și să te rogi de una singură, nu pe forum precum fariseii, ca să te vadă lumea cât ești tu de "rugătoare".

LOL :D Pai e la sectiunea Biserica Romano-Catolica. E voie!

Savonarola 08.09.2011 00:20:47

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 397789)
LOL :D Pai e la sectiunea Biserica Romano-Catolica. E voie!

Asta s-ar putea să crezi tu că este voie. Acesta este un forum ortodox, mă înțelegi, nu este un forum de propagandă "catolică". Această secțiune este făcută pentru ca ortodocșii să discute în general între ei, dar la discuție pot partcipa și "catolici", despre Biserica Romană. Cam atât. Exhibarea pasiunilor catolice se face între frații de credință pe forumul catolic, nu aici pe un forum ortodox.

Noesisaa 08.09.2011 00:30:25

Citat:

În prealabil postat de Savonarola (Post 397790)
Asta s-ar putea să crezi tu că este voie. Acesta este un forum ortodox, mă înțelegi, nu este un forum de propagandă "catolică". Această secțiune este făcută pentru ca ortodocșii să discute în general între ei, dar la discuție pot partcipa și "catolici", despre Biserica Romană. Cam atât. Exhibarea pasiunilor catolice se face între frații de credință pe forumul catolic, nu aici pe un forum ortodox.

Cred ca sunt de mai mult timp pe forum decat esti tu, inteleg destul de bine ce e voie si ce nu.

Deci sa inteleg: propaganda cu Maica Domnului trebuie sa inceteze!

Noesisaa 26.11.2011 01:09:18

1 atașament(e)
Breviarul. http://ro.wikipedia.org/wiki/Liturgia_orelor

Mi-am cumparat cu 5 euro un breviar din 1950, o varianta putin prescurtata (mai putini psalmi si mai putine lecturi la Matins) decat versiunea pentru cei care sunt obligati sa il citeasca. Calitate foarte buna.

Imi place sa citesc Matutinum si/sau Laudes dimineata, Vesperae si/sau Completorium seara. Intr-adevar comoara de rugaciuni a Bisericii.

Mihnea Dragomir 26.11.2011 15:14:01

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 411792)
Breviarul. http://ro.wikipedia.org/wiki/Liturgia_orelor

Mi-am cumparat cu 5 euro un breviar din 1950, o varianta putin prescurtata (mai putini psalmi si mai putine lecturi la Matins) decat versiunea pentru cei care sunt obligati sa il citeasca. Calitate foarte buna.

Imi place sa citesc Matutinum si/sau Laudes dimineata, Vesperae si/sau Completorium seara. Intr-adevar comoara de rugaciuni a Bisericii.

Sunteți la curent că există o aplicație a Breviarului (=Ceasurilor) pentru telefoanele mobile ? O puteți descărca gratuit, dacă nu o cunoașteți am să caut legătura.

Noesisaa 27.11.2011 18:27:07

Prefer sa nu ma rog cu telefonul in fata. :)

Mihnea Dragomir 27.11.2011 22:49:50

În fiecare an, în ziua de 27 noiembrie, ne amintim de apariția Medaliei Miraculoase a Sf Fecioare, de care se leagă atâtea minuni:

http://www.profamilia.ro/maria.asp?aparitii=9

Mihnea Dragomir 29.11.2011 12:54:57

"Vino, vino, Emanuel !": http://www.youtube.com/watch?v=xRi1GDoaQu4

și o variantă mai monofonică: http://www.youtube.com/watch?v=kM59HkjuQB4

"Picurați, ceruri !": http://www.youtube.com/watch?v=v2oeV...eature=related

Un imn siriac: http://www.youtube.com/watch?v=MvjiVam2HO4

și mai multe bizantine: http://www.byzantinecatholic.com/mus...amingmusic.htm

Mihnea Dragomir 11.12.2011 02:56:28

Colinde universale:

"O, brad frumos!" (O, Tannenbaum)

O, brad frumos, o brad frumos,
Cu cetina tot verde.
Tu esti copacul credincios,
Ce frunza nu si-o pierde,
Cu cetina tot verde.

Verdeata ta imi place.
Cand o revad sunt bucuros
Si vesel ea ma face.
Verdeata ta imi place.

Cu frunza neschimbata.
Ma mangai si ma faci voios
Si ma-ntaresti indata.
Cu frunza neschïmbata.

În "Alba Sanctissima Nox" catolicii din toată lumea mai cântă "Stille Nacht". Iat-o în original (deocamdată, nu am auzit traducere românească la nivel comparabil originalului):

Stille Nacht, heilige Nacht,
Alles schläft; einsam wacht
Nur das traute hochheilige Paar.
Holder Knabe im lockigen Haar,
Schlaf in himmlischer Ruh!
Schlaf in himmlischer Ruh!

Hirten erst kundgemacht
Durch der Engel Halleluja,
Tönt es laut von fern und nah:
Christ, der Retter ist da!
Christ, der Retter ist da!

Gottes Sohn, o wie lacht
Lieb' aus deinem göttlichen Mund
, Da uns schlägt die rettende Stund'.
Christ, in deiner Geburt!
Christ, in deiner Geburt!

Și o mică surpriză: gregoriene descărcabile în format mp3, de pe situl Curiei Romei:
http://www.vatican.va/roman_curia/in..._sound_en.html

copilpierdut 02.02.2012 13:55:28

Preasfinte Apostol Iuda Tadeu ,servitor credincios si prieten al lui Iisus,numele tradatorului care l-a vandut pe indragitul Stapan mainile dusmanilor Lui te-a facut sa fii uitat de multi.Dar biderica te onoreaza si te invoca universal ca patron al cauzelor pierdute in situatiile cele mai disperate.Roaga-te pentru mine,care sunt asa de neajutorat si singur.Foloseste-ti te rog darul special primit de a aduce ajutor grabnic acolo unde ajutorul este extrem de necesar.Ajuta-ma in aceasta nevoie mare,spre a primi ajutor si consolare din Rai in toate nevoile ,problemele si suferintele si mai ales (spune cerinta....) spre a-l binecuvanta pe Dumnezeu impreuna cu tine si cu toti alesii in vesnicie.Iti promit ,o fericite Sfinte Iuda Tadeu,sa nu uit de aceasata binefacere,sa te preamaresc intotdeauna ca patronul meu special si puternic,si sa incurajez si pe altii sa-ti fie devotati. Amin.Sfinte Apostole Iuda Tadeu ,slujitor credincios,ucenic si prieten al lui Iisus ,Biserica te cinsteste si te cheama pretutindeni in ajutor ,in mod deosebit in situatiile cele mai grele cand nu se intrevede nici o rezolvare.Roaga-te pentru mine caci sunt atat de singur si neajutorat;Foloseste puterea care ti s-a dat de a interveni grabnic atunci cand totul pare pierdut;da-mi ajutor in toate nevoile,necazurile si suferintele vietii si mai ales in aceasta stramtorare in care ma aflu acum.............,ca sa-l laud pe Dumnezeu impreuna cu tine si cu toti sfintii in vecii vecilor.Nu voi uita niciodata, Sfinte Iuda Tadeu,binefacerile tale,ci ii voi fi pururi recunoscator,cinstindu-te ca pe aparatorul meu iubit. Amin. NOVENA Preasfanta Inima a lui Iisus sa fie adorata si iubita in toate altarele in vecii vecilor!Amin Preasfanta Inima alui Iisus sa fie onorata si marita acum si pentru totdeauna!Amin Sfinte Iuda Tadeu roaga-te pentru noi si asculta-ne rugaciunile! Binecuvantata sa fie Sfanta Inima a lui Iisus! Binecuvanta sa fie Imaculata Inima a Mariei! Binecuvantat sa fie Sfantul Iuda Tadeu in toata lumea pentru totdeauna! O,Sfinte Iuda,Apostol si Martir ,mare in virtute si bogat in miracole,ruda apropiata a lui Iisus Hristos,mijlocitor credincios pentru toti care te cheama in ajutor in timp de nevoie, la tine apelez din toata inima si te rog cu umilinta. Tie Dumnezeu ti-a dat puteri asa de mari ca sa-mi fii ajutor.Ajuta-ma in cerinta mea prezenta si urgenta.Drept compensatie promit sa te fac cunoscut si invocat si de altii.Sfinte Iuda roaga-te pentru noi care-ti cerem ajutor.Amin. Tatal Nostru.....,Nascatoare.....,Marire Tatalui.....(de trei ori). O,marite Apostol,Sfinte Iuda Tadeu ,ruda a lui Iisus si a Mariei,te salut prin intermediul Preasfintei Inimi a lui Iisus. Prin Inima Lui il maresc si ii multumesc lui Dumnezeu pentru harurile cu care te-a inzestrat. Ma pun umilit in fata ta si te rog din inima sa ma privesti cu compasiune.O,nu-mi dispretui rugaciunile.Nu-mi infrange increderea in tine.Tie Dumnezeu ti-a dat privilegiul de a juta omenirea in cele mai disperte probleme.O,vino in ajutorul meu ca sa maresc bineuvantarile lui Dumnezeu . Toata viata iti voi fi recunocator si te voi urma cu credinta pana iti voi putea multumi in Rai.Amin.

Mihnea Dragomir 15.08.2014 09:50:54

Din tezaurul catolicilor arabi:

O, pura, imaculata, fericita Fecioara, care esti maica fara de pacat a Fiului tau, puternicul stapan al universului, tu, care esti nevinovata si cu totul sfanta, speranta a celor fara speranta si a pacatosilor, pe tine te laudam. Te fericim pe tine, plina de toate harurile, pe tine, care l-ai purtat pe Dumnezeul Om. Cu totii ne inclinam in fata ta, te chemam pe tine si imploram ajutorul tau. Salveaza-ne, o sfanta si nevinovata Facioara, de toate nevoile care ne apasa si de toate tentatiile diavolului. Fii mijlocitoare si avocata a noastra in ora mortii si a judecatii; mantuieste-ne pe noi de focul cel nestins si de intunericul cel din afata, fa-ne pe noi demni de gloria Fiului tau. O, iubita si iertatoare Maica Fecioara! Cu adevarat esti tu singura noastra speranta, tu esti sprijin sigur si sfant in ochii lui Dumnezeu, a Caruia este onoarea si gloria, maiestatea si stapanirea acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Sf Ephrem Sirul.

Mihnea Dragomir 31.08.2014 08:56:22

Rugaciune catre Arhanghelul Mihail (varianta scurta):

Sfinte Aranghel Mihail, apara-ne pe noi in lupta, condu-ne pe noi impotriva rautatilor si capcanelor diavolului. Pentru ca Dumnezeu sa isi exercite asupra lui imparatia Sa, ne rugam cu umilinta: iar tu, principe al militiilor ceresti, pe Satana si pe celelalte spirite maligne, care spre pierderea sufletelor vagabondeaza in lume, cu dumnezeiasca tarie, arunca-i in iad. Amin!

In original:
Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio, contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, princeps militiae caelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute, in infernum detrude. Amen.

(compusa de Papa Leon al XIII-lea, dupa o experienta mistica).

Theodore_of_Mopsuestia 02.11.2014 19:21:40

http://www.youtube.com/watch?v=1MckSGGkU7Q
http://www.youtube.com/watch?v=cDQeUHZugZY

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:11:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.