![]() |
Citat:
Nu mă consider mai presus de nimeni și de nimic. Nici nu mă bat cu pumnul în piept că eu sunt mai nu știu cum decât alții. Dar mă cunosc bine. Știu de ce sunt în stare. În plus, sunt într-o căsnicie fericită, am doi copii... Nu mă gândesc eu la așa ceva. |
Citat:
|
Citat:
Dar masura adevaratei virtuti este atunci cand intr-un context "indecent" te poti purta decent sau chiar supradecent, incat cei din jur care stiu doar de "iti dau un mar daca imi dai un mar sau poate chiar doua" ar zice ca esti fraier(a). Iar contextele, de cele mai multe ori nu depind de noi, mai ales ca stie diavolul cand unde si cum sa-si vare coada. |
Citat:
Sau ai ramas doar fascinata exclusiv de scena de la tribunal incat alte aspecte nu te mai intereseaza? Citat:
Am spus cum vad lucrurile dpdv spiritual. De la teorie la practica e o cale lunga si poat ai observat ca am sfatuit si pe altii sa nu se supraestimeze. Citat:
Si ce a zis dupa. Citat:
Cei care tind spre normalitatea conventionala sfarsesc in (sub)mediocritate spirituala. Citat:
Lipsa iubirii si a raspectului exista doar in momentul in care unul pune mana pe bata sau ridica palma? Citat:
Ce usor ne grabim cu (pre)judecatile.. |
Citat:
Pe langa necazurile pe care le-am avut asta mi s-ar parea Pepsi. |
Citat:
Ca daca vrei iti tin si eu o teorie dpdv spiritual despre cum ar trebui sa iertam un adulter si o bataie crancena, de te las cu gura cascata! Dar hai sa fim sinceri si sa vorbim fapte nu vorbe! |
Citat:
Si ghici unde am fi ajuns? Citat:
Chiar sunt curios ce argumente ai putea aduce in acest sens. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sunt oameni si oameni,vedem f bine si aici pe forum,explicatiile sunt diverse,cazurile sunt diverse. Sunt situatii in care tocmai lipsa de atentie,dragoste si comunicarea defectuoasa conduc spre relatii extraconjugale,deci cealalta jumatate nu este chiar nevinovata de starea de boala a cuplului!Aproape intodeauna intervin conflicte emotionale intre parteneri care-i determina sa caute alinare si intelegere la altii;sunt mult mai putine povestile cu libidinosi si obsedati sexual care umbla dupa cantitate. Totusi am o dilema:cei care inca locuiesc impreuna de dragul copiiilor desi au o viata separata,oare mimeaza atat de bine caracteristicile unui cuplu fericit?Daca nu mimeaza si au activitati separate,oare modelul de"cuplu" pe care copiii il au in fata ochilor nu le va afecta conceptiile de viitor cu privire la cuplu/casatorie? Cineva mi-a spus odata despre tatal sau rau"este de doua ori mai dureros faptul ca este tatal meu natural,as fi fost mai linistita daca stiam ca este vitreg,caci ar fi fost firesc sa fie rau". |
''iertati-va unul pe altul asa cum v-a iertat si Dumnezeu 'n Hristos"
Citat:
''Niciodata sa nu dai sfat nimanui, pana cand nu l-ai trait tu! Cel ce da' sfat, dar el nu l-a trait,este ca izvorul de apa pictat pe perete. Iar cel care vorbeste din experienta sa, seamana cu un izvor de apa vie!'' pr.Cleopa Ilie ...Urmarile unei vieti pacatoase sunt: orbirea mintii, inasprirea, nesimtirea inimii.Daca' la 55 de ani, sufletul femeii inca' mai alerga' dupa' cele lumesti (casnicia!?)...atunci se prea poate sa' fi auzit de Hristos si patimile Sale,doar intr-un mod confortabil.Oare daca' afara' ploua'...nu cumva e mai bine sa' stau in casa' si sa' ma rog la Dumnezeu,decat sa' ma amagesc cu intrebarea..Da!!? de ce ploua tocmai pe strada mea. Doamna,poate ar trebui sa' gaseasca modul de "supravietuire" in...Dumnezeu.Daca'-i pasa' de sufletul sotului atunci sa' lupte pt. mantuirea acelui suflet...daca'i pasa doar de ce simte trupeste(inseland te inseli pe tine),atunci sa' stea in rugaciune mai mult,pt.ca' : ''Mintea se inseala si adevarul se fura de prea multa dragoste si prea multa ura!''sf.Grigorie Teologul ...dar sa' nu uitam: "Nimic nu poate modela mai bine sufletul unui barbat, decât femeia de lânga el"sf.Sfântul IoanGdA |
''Fara har, sufletul e asemenea unui dobitoc.'' Siluan Athonitul
Citat:
''Cea mai inalta lucrare a mintii este neobisnuit de simpla; pentru capatarea ei ai nevoie decat de simplitate si credinta de copil. Dar noi ne-am facut atat de complicati incat tocmai aceasta simplitate este de neatins, de neajuns. Noi vrem sa fim mai destepti, vrem sa-i dam viata eului nostru, nu suferim lepadarea de sine nu, nu vrem sa lucram cu credinta.'' Sf. Ignatie Briancianinov Arh.Arsenie Papacioc a spus :" merg catre indrazneala si afirm..ce ne-am face noi fara' dracul", si aceasta a fost o complectare la intrebarea unuia ca era chinuit de cel "rosu" exista intrebarea : de ce!?...sa' fie raspnsul " Daruind vei dobandi '' "Am vazut pe multi oameni cazand in pacat din pricina vorbelor lor, insa aproape pe nimeni din pricina tacerii" Sf.Ambrozie |
Citat:
Citat:
Citat:
Degeaba zambesti sotului/sotiei daca iti vine sa ii crapi capul pentu ca iti revine obsesiv in minte tradarea lui/ei. Copiii vor fi VICTIMELE acestei alegeri gresite .Degeaba spun unii si altii diverse motive, ca singurul motiv care genereaza un astfel de comportament este LIPSA DE DEMNITATE prin faptul ca accepti sa fii carpa de sters pe jos .Am intrebat multe familii in aceasta situatie motivul pe care il au sa ramana intr-o astfel de casatorie, pentru ca eu nu inteleg fenomenul.Mi s-a raspuns invariabil: "pt copii.."..si era o tensiune la ei in casa de se ofileau si florile-n ghiveci..Dincolo de justificarea "pentru copii", cei la care ma refer mai au si alte explicatii " pai ce o sa spuna lumea/ pai din cauza banilor ca n-o sa mai descurc financiar/ lasa ca toti inseala dar nu toti sunt prinsi, etc"..Varii motive pentru a-si justifica in fata lumii, NEPUTINTA de a spune STOP unei casnicii ratate! Se imbata cu apa rece ca sunt niste eroi ca raman si indura umilinte si mizerii in familie, cand de fapt erou e cel care infrunta situatia si spune STOP JOC! |
Citat:
Dar dacă e să ne luăm după logica ta, de ce nu i-o aplicăm și bărbatului? Până la urmă, el are aceeași vârstă și după cum se vede, caută mai mult "cele lumești" decât femeia. Sau el e o excepție pentru că e .... macho? :) |
Citat:
|
Citat:
Da, unul din scopurile căsniciei. Dacă o femeie nu se căsătorește până la 30 și ceva de ani, moment în care se consideră prea bătrână pentru a mai face copii, nu mai are voie nici să se căsătorească? |
Citat:
|
Citat:
Uimește-mă! |
Citat:
Sfanta Iuliana, dupa ce a nascut 13 copii, a dus o viata in curatie alaturi de sotul ei. La 55 de ani, fireste, nu esti batrana, dar nici tanara. Daca vrei sa te apropii mai mult de Dumnezeu, poti sa consideri ca acesta e pacatul lui si atat. Condu-l spre mantuire, daca n-ai si alte motive de divort. Fiecare om are si o cruce de dus, nu numai placeri. Duhul desfranarii este un duh rau, iar el fiind mai slab, nu-i poate sta impotriva. Roaga-te pentru el, daca il iubesti. Oricine poate cadea in aceasta ispita. Roaga-te lui Dumnezeu sa te ajute sa procedezi asa cum iti este de folos (mai ales duhovniceste). Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo Acatistul Sfintei Maria Egipteanca |
Citat:
|
"Cel ce crede, se teme si cel ce se teme,se trezeste'' sf.Maxim
Citat:
"Am vazut pe multi oameni cazand in pacat din pricina vorbelor lor, insa aproape pe nimeni din pricina tacerii". Sfantul Ambrozie |
"Cel ce crede, se teme si cel ce se teme,se trezeste'' sf.Maxim
Citat:
...este normal sa' fie greu de perceput acest "mesaj",cand omul cauta' sa'-si dezvolte propriul "management" ,propria constructie.Nu e vina ta,Melissa!?, nu e vina mea!?...dar daca' unul din noi se schimba', atunci peste generatii(daca' Domnul da' viata' mai departe)...omul,sau mai bine zis Omul, va strange egoismul sau cu acest "eu nu inteleg, eu nu vad unde e problema, eu nu a-si putea ..etc". Poate,asa cum spun parintii nostri traitori in Hristos, tocmai acest "eu"...ne departeaza' de Hristos, de Dumnezeu,care...a spus "EU sunt CEL ce sunt". Hai, sa' vedem si din alte "forme", uite deja avem tehnologie HD.Hai!!..sa' vedem ca' de fapt noi traim cu sarpele in casa', atat eu cat si tu, noi traim cu sarpele la sanul nostru,el are diferite forme si nume, inselare,egoism,ura', neincrederea,parere de sine,chiar si prostie.Asta este lumea care am format-o ca paravan ca sa' nu VREM sa' vedem sarpele,care este in tampla noastra'....si care ,de multe ori rade de naivitatea noastra'. Dar, s-a spus clar : "Crede si nu cerceta...", daca' tocmai asta vrea sarpele,ca el sa' fie vazut in altii dar nu in noi,dar...sa' ne duca' la "extremitatea" : eu nu a-si trai cu sarpele in casa',cand ORICE casa' are sarpele ei. ''Omul sfatuieste pe aproapele precum stie; iar Dumnezeu lucreaza în cel ce aude, precum acela a crezut.'' |
Citat:
|
Citat:
Citat:
In ceea ce priveste sarpele pe care il invocati din fiecare casa, e simplu. Daca tot avem fiecare "sarpele" nostru, si nu constientizam ca e sarpe, de ce sa mai crestem inca unul care stim clar ca-i sarpe? Fiecare cu serparia lui domnule Machho! Imi ajung probleme mele, de ce sa mi le asum si pe ale altuia, numai ca sa-mi umplu timpul, cu un barbat care ma inseala si ma bate mar? E absurd din punctul meu de vedere. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Imi cer iertare daca ofensez prin sfaturi ce tin de domeniul Abc-ului vietii crestine, dar uneori chiar acestea sunt trecute cu vederea. In primul rand, la vreme de incercare se face o spovedanie temeinica, dupa un indrumar de spovedanie (nu dupa ureche). Apoi ar fi bine sa te impaci cu toti ( inclusiv sa o ierti pe "cealalta") si asa pregatita poti sa starui in rugaciune. Ai incredere in Dumnezeu, ca toate incercarile ne sunt date spre folos, daca stim sa cerem ajutor de la El. Am o cunostinta care a trecut prin ceva similar si lucrurile s-au aranjat de la sine. Dar repet, nu te lua dupa pareri forumistice. Mergi la duhovnic. El va intelege mult mai bine situatia, acolo gasesti sfatul si sprijinul. |
''mintea este ochiul sufletului"
Citat:
''mintea este ochiul sufletului"... si la tine este inca "gaura' .. Cei de jos nu pot pricepe mintea “nebunului întru Hristos”, |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
dar D-na Melissa, haideti sa' ne amintim din Noul Testament : unde spune,Iisus, cercetati. Cand EL, si lui Toma i-a spus "adu degetul tau incoace si pune-l in coasta mea"...cu un "ton" de ...crede si nu cerceta. Si apoi,daca' trebuie sa' ne luam dupa' biserica' cu ..pana' la 3 dezlegari(cum a-ti spus,eu stiam ca biserica face pana la 3 cununii,ori adulterul e putin diferit,corect!?)atunci de ce sa' nu ne luam dupa' biserica',care tot ea ne invata'.."Credeti si nu cercetati). D-vstra' faceti precum doriti,dar eu CRED DOAMNE..ajuta' necredintei mele. Doamne ajuta'. |
Citat:
Și ca să-ți răspund: nu, nu aș mărturisi cu viața pentru Iisus. Aș renunța la viață pentru copiii mei, soțul meu și pentru principiile mele după care-mi ghidez existența și la care n-aș renunța nici în ruptul capului. Știu că viața nu e simplă, crede-mă! Cu cuvintele nu mă joc, țin prea mult la ele (fac parte din meseria mea), motiv pentru care menționez mereu importanța scrisului corect. Poate pentru unii va deveni enervantă chestia asta, dar mi se pare un lucru elementar ca un adult român să știe să scrie și să se exprime corect în română. Acum, dacă mai ai ceva de-mi zis (deși sper că nu), poți să-mi scrii un MP, că nu e cazul să o luăm pe arătură și să deviem de la subiectul acestui thread (nu că n-am fi făcut asta deja)! Din respect pentru autorul său și pentru ceilalți utilizatori care sunt aici să discute, nu să asiste la o ceartă publică. Ah, încă ceva... Citat:
|
Citat:
9. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă. 10. Iar celor ce sunt căsătoriți, le poruncesc, nu eu, ci Domnul: Femeia să nu se despartă de bărbat! 11. Iar dacă s-a despărțit, să rămână nemăritată, sau să se împace cu bărbatul său; tot așa bărbatul să nu-și lase femeia. 1 Cor. cap. 7 11. Iar de văduvele tinere ferește-te. Căci, atunci când poftele le îndepărtează de Hristos, vor să se mărite. 12. Și își agonisesc osândă, fiindcă și-au călcat credința cea dintâi. 13. Dar în același timp se învață să fie leneșe, cutreierând casele, și nu numai leneșe, ci și guralive și iscoditoare, grăind cele ce nu se cuvin. 14. Vreau deci ca văduvele tinere să se mărite, să aibă copii, să-și vadă de case, și să nu dea potrivnicului nici un prilej de ocară. 1 Tim. cap. 5 |
Citat:
Cand a venit la noi Episcopul Gherasim al Ramnicului a spus ca nu este pacat ca vin gandurile rele{ca toata lumea este ispitita si nu poti sa le opresti} si este pacat numai daca ne invoim cu ele . Adica eu nu pot sa opresc pasarea sa se aseze pe streasina casei mele dar sa nu isi faca cuib eu o pot opri..Asa si cu gandurile rele..sa nu-si faca cuib in mintea noastra" http://www.crestinortodox.ro/forum/s...?t=1821&page=2 |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:16:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.