![]() |
adica daca sunt fata si mai ales urata nu mai stai de vb cu mine...????
|
am vrut sa spun daca esti barbat nu prea am chef sa lungim discutia.
|
urzicuta draga, era vorba despre predicile parintelui visarion, nu despre alta carte, scrisa de nu stiu cine , daca intradevar exista. as dori daca se poate sa jucam cinstit.
manca-te-ar raiul. |
dac-ti place parintele Cleopa esti pe un drum bun..deci nu numai par.Visarion ..de preotii nostri asculti cumva?
|
bineinteles, ascult si de parintele de la biserica unde merg. citesc foarte mult din scrierile parintelui cleopa, arsenie boca, arsenie papacioc, parintele teofan paraianu, imi place si petre tutea, ti-l recomand chiar daca ai ocazia, si pe pr. rafail noica. tu ce citesti?
|
Citat:
trebuie sa se convinga ea de greseala pe care o face.altfel doar ii intaresti credinta..devine in mintea ei un martir persecutat pentru ceea ce crede...si din situatia aia nu o mai scoti in veci ;) |
Citat:
|
eu il cunosc pe parintele visarion de 13 ani dar mai mare nebunie ca aceasta chiar nu am auzit. si credeti-ma ca am avut multe ocazii sa-l vad si personal. dar treaba cu sfarsitul lumii este chiar nebunia nebuniilor.imi pare foarte rau de cei care improasca cu noroi imaginea dansului. daca parintele i-a deranjat cu ceva ,inseamna ca s-au simtit cu musca pe caciula. si sa tineti minte inca un lucru. nu exista nici o legatura cu oastea domnului, cu vladimirestii sau cu nu stiu ce sf. ilie. astea sunt scorneli.sunt persoane care l-au cunoscut pe parintele si apoi au plecat la manastire si pot sa afirm cu certitudine ca in scurta vreme au fost tunse in monahism, si atunci poate sa-mi spuna cineva cum s-a intamplat lucru asta? daca ar fi fost vreo ratacire nu cred ca i-ar fi primit in manastire.
|
Este foarte interesant ce se poate citi aici. Eu cunosc foarte bine acesta miscare si pot spune ca sunt lucruri bune si rele. PS Galaction cunoaste aceasta manifestare in sinul bisericii si am avut o discutie cu sfintia sa pe aceasta tema. Problema fundamentala a aparut o data cu imposibilitatea p Visarion de a mai vorbi si conduce crestinii. Acum trebuie sa fim realisti si sa ne gandim ca si p Visarion a avut scapari si greseli dar in schimb a adus mii de tineri in biserica.
Spre exemplu acum am fost socat de faptul ca o persoana Georgeta Opit sau Geta cum i se mai spune indeamna pe toti crestinii parintelui Visarion sa nu mearga la medicul de familie sa-si faca analizele "ca le ia ADN-ul". Saracii!!! Informatio cica o detine de la unul Costel "cel Mare" care lucreaza pe la IML. Totul este apocaliptic in prezentare. Femeia asta a innebunit multi crestini. Iar ei saracii vin pe la manastiri sa intrebe. Eu sincer n-am nimic cu ei. Am un nepot care-i student la teologie anul 3 si l-a cunoscut pe Dumnezeu prin P. Visarion si mi-a explicat tot ce se petrece in sanul lor. Trebuie sa-i ajutam caci cei mai multi isi doresc sincer mantuirea si nu sunt eretici. Citesc foarte mult si au evlavie deosebita la P. Cleopa, Arsenie Papacioc (desi toti cunosc opinia parintelui fata de "visarionisti"). Cei mai multi dintre ei au duhovnici foarte buni la Frasinei spre exemplu, la Lainici, la Crasna, la Patrunsa, la Barnova cand parintele era in functie, etc. Au probleme reale dar repet - trebuiesc ajutati si nu tratati ca eretici. Sunt printre ei unii care si-au asumat un rol de conducatori si gresesc foarte mult. Exista si un lider P Gherasim foat Gheorghita care-i un om de isprava dar nu face fata problemelor. Dintre cei vechi sunt niste femei care fac cele mai multe probleme "Nuti" , Getuta, Geta, Clementa, Niculina, Oprica, Reghina si multe altele. Asa-i cand pui femeia cocos. |
foarte bine a subliniat userul ier_ioan pv, problemele cu care se confrunta visarionistii. cei mari formati pe vremea vechiului regim, o data cu revolutia au cam fost depasiti de multitudinea de caractere care l-au cautat pe dumnezeu, dar ma repet din nou si repet si ce a spus userui citat.... nu parintele visarion este vinovat, ci ucenicii care nu au avut puterea si nici priceperea sa lucreze cu suflete noi.... Mai cercetati si cunoasteti adevarul......
|
ier_petru cam ai dreptate..nu este raul cel mai rau visarionismul cu conditia ca adeptii par.Visarion sa nu-l priveasca ca pe un sfant in viata pe acest parinte de bine...ca si cum ar fi canonisit.De ce oare cartile lui P.I.David ne invata sa ne ferim de ei ca sunt un pic deviati de la credinta?In privinta femeilor..am cunoscut si eu vreo doua da..habotnice rau,neinformate si bune de gura...pareau mai potrivite la coada vacii sau la cratita.Corect sa nu ii confundam cu Oastea domnului,cu tudoristii cu alte miscari..ei sunt doar nitel..visarionisti..si nu o spun cu malitiozitate..dar au dezvoltat mare parte din ei incet incet un cult pt.persoana batranului..pe scurt:lucrurile ar sta altfele daca ar exista masura.Tot ce tinde sa depaseasca masura miroase a ..ratacire.
|
eu am adus aminte de turma Sf Ilie si de celelalte grupuri dar nu in ideea de comparatie.Pur si simplu am dat cateva exemple de alte grupulete rasarite in interiorul ortodoxiei.Scuzati daca am deranjat.
|
altcineva ..si eu indragesc scrierile par.Cleopa,Arsenie Boca,ale Sf,Parinti.Parintele Rafail Noica este un om deosebit..cu totul deosebit,sotul meu a avut bucuria si sansa sa-l cunoasca,sa-i adreseze cateva cuvinte.Ma bucur ca nu te-ai focalizat in intregime numai pe predicile par.Visarion,care vorbeste un pic patimas,sau duce vorbele mult prea departe de inchipuirea omeneasca.dar si par.Cleopa era un mare povestitor si lui Dumnezeu cred ca ii placea asta.. el avea un mod f.apreciat de a se adresa,un pic arhaic,o leaca familiar si alteori de-a dreptul intepator.Imi place de asemenea fostul meu profesor de arta dramatica Dan Puric,un tip f,fain,documentat un personaj nou pe scena ortodoxiei,cu multa carisma ,ca si Danion se adreseaza in special tinerilor....grea misiune,si-au ales un target greu de atins.Recunosc ca mi-ai spulberat prejudecatile ref.la visarionisti.ma gandeam ca ei vad cu ochelari de cal.Doamne ajuta,ne mai auzim!
|
Atentie la grupulete..acolo unde sunt orgolii mari..sunt si grupulete pe masura
|
urzicuta , foarte mare dreptate ai in privinta parintelui cleopa, era un personaj de-a dreptul fantastic. am avut ocazia sa-l intalnesc de doua ori, si pot spune ca ,in felul cum povesteste, poate fi asemanat cu ion creanga. enorm m-a impresionat trairea acestui om, precum si simplitatea lui iesita din comun. ma bucur totusi ca , cel putin pe mine ma intelei. recunosc ca sunt in gruparea noastra si persoane habotnice, as fi ipocrita sa nu spun asta, dar nu putem fi bagati toti in aceeasi oala. doamne-ajuta, mancate-ar raiul. extraordinar salut al par. cleopa......
|
Citat:
...In primul rand nu am spus ca este un sfant...am zis doar ca eu consider ca ceea ce este scris in predicile sale imi este de folos - mie cel putin pt suflet...in al doile-a rand aceasta afirmatie precum k ii ameninta pe cei care pleaca este una falsa si fara nicio baza...si probabil spusa de cineva care a plecat din lucrare...din predici eu inteleg ca spune ca merg la iad cei care nu se leapada de pacate nicidecum cei care parasesc lucrarea...sa stiii k nimeni nu este tinut cu forta in lucrarea asta...iar in al treile-a rand sa stii k eu n-am vazut niiun fel de asprime din partea lui...si sa stii ca am citi destul de multe predici si am ascultat /vazut multe casete...iar de faptul ca nu este omul Lui Dumneze - REPET - nu am zis niciodata ca este sfant..decat omul lui Dumnezeu...de asta sunt foarte convinsa...si nimeni nu poate sa ma faca sa cred ca nu este asa...pt k asta se simte! |
Citat:
|
Citat:
|
Inteleg ca sunt liberi sa plece, daca vor? Nu exista riscul sa fie amenintati cu moartea sau blestemati?
E adevarat ca nu sunt lasati la doctor de teama sa nu le ia ADN-ul?? se tem sa nu-i cloneze? Cred in vise? Am citit cateva pilde, dar eu le-am luat ca pilde ipotetic vorbind, nu ca vise revelate unei anumite persoane si considerate intru totul adevarate. Ca pilde sunt folositoare. Dar oare e venerata persoana care primeste acele vise? De unde stie ca nu e inselata? Un inger aduce acele vise? este ingerul Domnului? |
Citat:
|
Doamne-ajuta! Toti parintii care au propovaduit cuvantul lui Dumnezeu(P. Arsenie Boca, P. Cleopa, P. Arsenie Papacioc, P. Argatu, etc) au avut ucenicii lor. Nu inteleg de ce cei care au fost si s-au folosit de invataturile parintelui Visarion il denigreaza. Personal, am cunoscut ce inseamna ortodoxie datorita Parintelui. Citi predicile si convingeti-va singuri. Am vazut si am cunoscut multe vieti de sfinti, am inteles talcuirile Evangheliilor si tot ce a spus dansul nu a spus de la dansul, ci din invataturile Bisericii, ale Sfintilor Parinti. Acum ca Parintele a plecat la Domnul pe Care L-a iubit si L-a propovaduit toata viata, toti cei carora nu le-au convenit invatatura dansului pot sa doarma in continuare linistiti, nu mai sunt "amenintati" de nimic;dar predicile ce au ramas in urma dansului, care sunt vechi dar de actualitate, sunt graitoare. Si inca ceva, FOARTE IMPORTANT! Tot din ceea ce se spune aici despre dansul este FALS, nu s-a pomenit vreodata de prostia cu ADN-ul, sau ca, cumva, ar ameninta pe cineva daca ar parasi "lucrarea". Este o totala minciuna cum ca Parintele ar fi "impus" sa citim doar scrierile dansului, din contra, ne indemna sa citim din scriele Sfintilor Parinti si de acolo sa ne folosim. PARINTELE A FOST ORTODOX IMPREUNA CU TOTI UCENICII SAI, NICIDECUM NU A FACUT PARTE DIN OASTEA DOMNULUI. Sunt scorneli ale unor oameni care nu vorbesc din proprie experienta, ci din vorbe auzite de la "unul sau altul", ce vor sa improste cu noroi imaginea Parintelui. Sincer, fara nici un pic de mandrie sau stiu eu ce altceva s-ar mai putea interpreta, va provoc sa cititi predicile dansului si sa spuneti ce este "ratacit" in ele, sau in afara Ortodoxiei, in neconcordanta cu ce ne invata Sfintii Parinti. De Parintele Arsenie Boca, Parintele Cleopa, Parintele Calciu ce parere aveti? Erau rataciti? Dar de Parintele Nicodim Mandita? De Valeriu Gafencu? Si multi altii, care si-au pus viata, ca Parintele Visarion, in slujba lui Dumnezeu, ca sa ne invete pe noi cei nestiutori ce inseamna Ortodoxia si mantuirea sufleteasca si cum se poate ajunge la acestea. Astept raspunsurile celor care au postat anterior, rostind niste vorbe total neadevarate..Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe noi toti pentru a putea alege drumul pe care dorim sa il urmam! Iar noi cei care suntem ai Parintelui Visarion avem nadejdea ca ne vegheaza de acolo de sus si se va ruga, asa cum a facut toata viata pentru TOATE sufletele, si pentru al celor care sunt pe calea ratacirii, pentru a fi treziti din somnul amar al pacatului. Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Parinte!
|
Visarionistii cum ii numiti pe aici sunt oameni cumsecade in general! Parintele Visarion a fost si a ramas ortodox in tot ceea ce a spus! Visarionistii nu au alta credinta decat cea ortodoxa.
Cunosc o doamna ucenica a parintelui care a facut foarte multe pentru biserica si a adus multi inapoi la biserica. E adevarat ca uneori au o atitudine de superioritate si tendinta de a judeca lucrurile din perspectiva stricta propovaduita de pr Visarion, insa pentru unii asta e mantuitoare, pentru altii e sminteala. Eu cred ca visarionistii ar trebui sa isi dea seama ca nu sunt alti ortodocsi, ca sunt in comuniune cu toti si mai ales SA NU IMPUNA PUNCTUL LOR DE VEDERE ALTORA CA FIIND SINGURUL ADEVARAT! MIe personal viziunea parrintelui Visarion, Domnul sa-l odihneasca in pacea si bucuria raiului, mi se pare diferita de viziunea marilor duhovnici! Faptul ca nu a avut preotia si puterea de a spovedi pe oameni s-a reflectat mult in predicile sale....lipsa acestei experiente. Dar oricum....multi s-au intors la credinta! SUnt insa convins ca el n-ar fi vrut sa iasa ceea ce a iesit...nu a vrut sa se formeze o grupare aparte! Insa oamenii....sunt dificili uneori! Miturile acestea despre visarionisti....sunt lucrari urate! Ei nu sunt in afara Bisericii! Incetati cu aberatiile! |
"SUnt insa convins ca el n-ar fi vrut sa iasa ceea ce a iesit...nu a vrut sa se formeze o grupare aparte! Insa oamenii....sunt dificili uneori!
Miturile acestea despre visarionisti....sunt lucrari urate! Ei nu sunt in afara Bisericii! Incetati cu aberatiile!" In sfarsit o persoana care vede lucrurile asa cum sunt! Bine spui iosif, mari aberatii!! |
Veveritza, chiar daca nu sunt in afara Bisericii, asta nu inseamna ca nu au tendinta sa fie! Vom vedea acum ce va insemna moartea parintelui pentru urmasi!
Parintele Visarion nu a vrut sa iasa ceea ce a iesit! El nu si-a dorit sa se nasca o noua miscare in Biserica! Insa de multe ori "visarionistii" sunt oameni cu carte putina si inteleg ad-literam unele lucruri! Dumnezeu nu ne ameninta cu iadul si cu pedepsele vesnicie, ci mai degraba ne cheama cu iubirea Sa! Iata, Eu stau la usa si bat.... Oricum...trebuie avut grija sa nu degenereze totul in fanatism, fundamentalism, separatism...orice e posibil! |
Se zice ca a plecat dintre noi un om care facuse multe pacate dar unul singur nu il facuse :adica toata viata lui nu judecase pe nimeni.La judecata particulara Hristos vazand ca toata viata lui omul nu judecase pe numeni i-a zis :pentru ca nu ai judecat pe nimeni in viata ta nici Eu nu Te judec, asa ca intra in intra in bucuria Domnului tau.Fratilor, de ce atata tam tam despre "visarionisti"?De ce nu va luati de penticostali?De catolici?Sau de oricare alta forma a crestinismului?E problema fiecaruia ce vrea sa creada,asa ca sa ii lasam in pace.
|
Citat:
Probabil ca pr.IOan David s-a intalnit in vesnicie cu Parintele Visarion si discuta despre cele placute lui Dumnezeu. Sau nu? ma intreb, oare,acolo in vesnicie,exista contradictii? Parca nu! Dumnezeu sa-i odihneasca pe amandoi si daca vreunul din ei a aflat indrazneala inaintea lui Dumnezeu sa se roage si pentru noi pacatosii! |
Doamne ajuta!
[SIZE=3]Frati crestini![/SIZE]
[SIZE=3]Am citit cu atentie ce ati scris fiecare despre Ierodiaconul Visarion Iugulescu! Ma doare sa vad ca pe forum sunt acei oameni care au cunoscut indeaproape activitatea parintelui, apoi s-au "lepadat" de dansul. Majoritatea dintre dvs are cate ceva de spus, mai mult de rau decat de bine! E ceva normal in lumea ortodoxa... mai ales cand astazi e plina de "teologi canonisti"![/SIZE] [SIZE=3]Am surpriza sa vad aici nu numai cuvinte grele la adresa "visarionistilor", dar si "lupta" impotriva lor... stau si ma intreb: de ce oare atata zarva? Ma intreb de N ori acest lucru... Daca Pr.Visarion ar fi fost un Arie, intelegeam... un Nestorie... un Apolinarie... un Tertulian...? dar si acesta apostand, a revenit in Biserica... dar atunci cu cine se aseamana? cu un Iulian Apostatul? este oare vreun "nebun"? e "fara-de-minte"? de ce atunci asa "iubire" fata de un frate al nostru? asa se implineste cuvantul Legii celei Noi...? aceasta este IUBIREA? Iubirea, stim ca nu e o calitate sau virtute, ci este o Persoana! Este Insusi Dumnezeu, Care "atat de mult a iubit lumea incat a dat pe Unicul Sau Fiu, sa moara pe Cruce pentru noi"... Atunci, daca stim asta, cum ne facem implinitorii Sfintei Evanghelii? Spune Avva Arsenie ca daca implinesti porunca Iubirii, te mantuiesti numaidecat! pt ca implinesti Evanghelia, "intru care toti vor cunoaste ca sunteti Ucenicii Mei"... Dar daca nu ne ridicam noi, mai presus de "cineva" (oricine ar fi EL), nu ne mantuim! Asta nu e implinirea poruncii, sau a Sf.Evanghelii, "vestea-buna"!!! [/SIZE] [SIZE=3]Dar asta e lumea... L-a primit pe Creatorul ei intr-o pestera, in timp ce lumea se distra in casele lor... Daca pe Dumnezeu nu L-a iubit lumea, cum oare poate sa iubeasca pe un om? L-au si rastignit... si apoi au si pus sa minta lumea ca "a fost furat"! Daca "noi nu credem ca Hristos a murit si a inviat, zadarnica este propovaduirea noastra, zadarnica este CREDINTA noastra!" caci "care iubire este mai mare decat sa isi puna cineva viata pt PRIETENII sai?" Asta a facut Domnul Hristos... Daca El a murit pt noi, noi ce facem pt El? judecam si ne uram aproapele... Oare daca asa ar fi facut Domnul Hristos cu noi de la inceput, oare ar mai fi fost El Dumnezeu? nu! Dar ne-a aratat dragostea Sa materna, si "S-a desertat pe Sine, chip de ROB luand"!!! S-a facut asemenea noua, cu trupul si slabiciunile lui, dar nu cu patimile lui! Ne-a arata cat de mult ne iubeste, facand N minuni, invatandu-ne indestul, noi nestiind cum sa ne ridicam din robia mortii... Il avem MODEL de IBIRE DARUITOARE, JERTFELNICA, iar noi? Suntem mai "destepti" ca El, aratandu-I ca greseste! Ii aratam noi cum tre sa fie... judecand si osandind... Ce judecata vom avea...? Cum vom sta in fata Judecatorului a toata lumea? Ce "raspuns bun la INFRICOSATA Sa judecata" vom da? va fi el bun? sau El va fi Bun cu noi? atunci nu va mai fi mila, ci DREPTATEA Sa dumnezeiasca!!! "Precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le voi lor!" Oare de ce nu putem sa ne "plivim gradina sufletului de buruienile si maracinile patimilor"? de ce nu ne vedem barna din ochiul nostru si vedem paiul din ochiul aproapelui?[/SIZE] [SIZE=3]Grea judecata vom avea de la Dreptul Judecator, Domnul Iisus Hristos!!! "Mult ni s-a dat, mult ni se va cere"!!! Dar cine dintre noi sa mai constientizeze starea sa sufleteasca? Nu mai vedem de negura urii, nu mai iubim din cauza maniei!!! Din mandrie nu mai vedem, nu mai auzim, nu mai facem nimic, decat LOVIM si IAR LOVIM.... pana cand? pana cand vom sta inaintea Judecatorului... dar stim noi ca ne mantuim? avem exemplu in Pateric cand la un parinte a venit Ingerul sa ii ia sufletul sa i-l duca in Cer, iar el a zis sa il mai lase, ca inca nu s-a pocait! Vedeti smerenia? daca a venit ingerul lui Hristos sa ii ia sufletul si el a refuzat ca inca nu s-a pocait! Asa e un om duhovnicesc, smerit, nici nu pretinde ca macar a inceput pocainta!!! si isi plange pacatele... Oare ce a facut Sf.Taisia cand a fost inchisa de pr.Pafnutie in acea chilie, careia i-a astupat usa lasandu-i doar o ferastruica pt a i se da macare? A inceput sa carteasca si sa se zbata ca o nebuna? a inceput sa il ocarasca pe pr.Pafnutie? atat mare i-a fost smerenia incat a stat 3 ani inchisa in acea "inchisoare" nimic zicand decat "Cel ce m-ai zidit Dumnezeule, mantuieste-ma!" si punandu-si inainte sa pacatele facute pana atunci si plangand pt fiecare cu zdrobire de inima si cainta sincera! Asta VOINTA de MANTUIRE!!! nu ca noi care judecam si spargem tot ce intalnim in cale! Oare nu putea sf.Taisia sa se rasteasca la pr.Pafnutie sa ii spuna ca nu-i convine unde o pune? caci pr.Pafnutie i-a spus ca nu e vrednica sa rosteasca macar numele Domnului Hristos... Ce am fi facut noi in locul Sfintei? Sau fratiile voastre cititi Vietile Sfintilor in fiecare zi, sau macar Proloagele? De unde va hraniti sufleteste de sunteti asa de inversunati impotriva Aproapelui? Care va este indrumatorul sufletesc (sa nu zic duhovnicul, ca e Jale!) de nu va spune sa va plangeti pacatele si sa nu va mai uitati la aproapele? Stau pustnicii athoniti in niste crapaturi de munte de te ia groaza unde stau si isi plang pacatele iar noi aici cu atata comfort si nu facem NIMIC... Cine nu a fost in Sf.Munte, ar fi bine sa mearga la Kafsokalivia, la Katunakia, la Karulia, la Vigla, la Aghia Anna, sa vada cum stau bietii calugari si se roaga pt o lume intreaga iar noi CRESTINII rupem cerul cu JUDECATA!!! Trebuie numai sa dam osanda aproapelui si suntem in locul Domnului Hristos!!! Oare de ce nu am face si noi ca ninivitenii? nu e neaparat sa ne imbracam cu saci si sa ne presaram capul cu nisip si cenusa in virtutea pocaintei... e de ajuns sa ne spovedim curat si sa ne vedem NUMAI pe noi INSINE!!! nu avem ce sa cautam sa vedem in curtea vecinului!!! Nu ne va intreba Domnul Hristos de "curtea" aproapelui, ci de "curtea" noastra!!! dar... "au luat oamenii judecata Mea!!!"...[/SIZE] [SIZE=3]Unde ne este constiinta pocaintei? unde ne este Dragostea? unde implinirea poruncii IUBIRII APROPAPELUI CA PE NOI INSINE? dar noi nici macar nu ne iubim pe noi ca sa putem iubi pe aproapele mai mult dacat pe noi...[/SIZE] [SIZE=3]Oare nu suntem noi pagani? nu suntem noi inchinatori la idoli? de ce nu? daca slujim "barfei"... oare nu suntem idolatrii? ba inca mai spune Domnul Hristos "vai aceluia prin care vine sminteala"... nu suntem noi "apostati"? de ce nu? pai Domnul Hristos ne porunceste "porunca noua", ba chiar ne sfatuieste, sa IUBIM mai mult decat pe noi, iar noi nu numai ca nu ascultam dar ne si ridicam impotriva Lui, ca "nu e chiar asa exagerat"!!! Mainia lui Dumnezeu este DREAPTA, ca "nu in zadar se manie Domnul" spune psalmistul![/SIZE] [SIZE=3]"Zis-a un parinte: daca iti va spune cineva de aproapele tau ca a gresit, sa il alungi de la tine, ca pe un urator de Dumnezeu si nevrednic fiind de El, iar de ti se va intampla sa il vezi tu gresind, sa nu crezi nici macar pe JUMATATE ca sa nu cazi in judecata si astfel sa fii lepadat de la fata Sa"!!! si iar ne spune Evanghelia "cel care spune ca Il iubeste pe Domnul, dar in acelasi timp uraste pe fratele sau, micinos este"!!![/SIZE] |
...continuare:
[SIZE=3]Cel ce iubeste pe Domnul a iubit mai-nainte pe aproapele sau – Sfantul Ioan Scararul [/SIZE]
[SIZE=3]Dragostea este lepadarea oricarui gand potrivnic fata de aproapele nostru – Sfantul Ioan Scararul [/SIZE] [SIZE=3]Fericit este omul care poate sa iubeasca pe tot omul la fel – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Pe toti suntem datori, noi cei credinciosi, sa-i privim ca pe unul si in fiecare sa socotim ca este Hristos – Sfantul Simeon Noul Teolog [/SIZE] [SIZE=3]Dragostea desavarsita iubeste pe toti oamenii la fel: pe cei buni si stradalnici, ca pe prieteni, iar pe cei lenesi ca pe dusmani, facandu-le bine, rabdand indelung si suferind cele ce-i vin de la el – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Inca nu are dragoste desavarsita cel ce se mai ia dupa parerile oamenilor, de pilda pe unul iubindu-l, iar pe altul urandu-l, pentru pricina aceasta sau aceea, sau pe acelasi o data iubindu-l, altadata urandu-l, pentru aceleasi pricini – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Daca pe unii ii urasti, pe altii nici nu-i iubesti, nici nu-i urasti, pe altii ii iubesti dar potrivit, si in sfarsit pe altii ii iubesti foarte tare, din aceasta neegalitate cunoaste ca esti departe de dragostea desavarsita, care este sa iubesti pe tot omul deopotriva – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel desavarsit in iubire si ajuns la culmea nepatimirii nu mai cunoaste deosebirea intre al sau si al altuia, sau intre a sa si a alteia, sau intre credincios si necredincios, intre rob si slobod, sau peste tot intre barbat si femeie; ci ridicat mai presus de tirania patimilor si cautand la firea cea una a oamenilor, priveste pe toti la fel si are fata de toti aceeasi dragoste. Caci nu mai este in el elin si iudeu, nici barbat si femeie, nici rob sau slobod, ci toate si in toti este Hristos – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Hristos nu vrea ca tu sa porti vreunui om ura, sau suparare, sau manie, sau sa tii minte raul, in nici un chip si pentru nici un lucru vremelnic. Aceasta o striga cele patru Evanghelii! – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Sa iubim pe tot omul din suflet, dar sa ne punem nadejdea numai in Dumnezeu – Sfantul Maxim Marturisitorul Multi sfinti si-au dat trupurile lor fiarelor, sabiei si focului pentru aproapele – Sfantul Isaac Sirul [/SIZE] [SIZE=3]Sileste-te pe cat poti sa iubesti pe tot omul. Iar daca nu poti inca, cel putin sa nu urasti pe nimeni. Dar nu vei putea face nici aceasta daca nu vei dispretui lucrurile lumii – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel ce iubeste pe Dumnezeu cu siguranta iubeste si pe aproapele. Iar unul ca acesta nu poate pastra banii, ci-i foloseste cu dumnezeiasca cuviinta, dand fiecaruia din cei ce au trebuinta – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel ce face milostenie imitand pe Dumnezeu nu cunoaste deosebire intre rau si bun, intre drept si nedrept, cand e vorba de cele ce sunt de trebuinta trupului, ci imparte tuturor la fel – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Dragostea se face cunoscuta nu numai prin daruirea de bani, ci cu mult mai mult prin impartasirea cuvantului lui Dumnezeu si prin slujirea trupeasca – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel ce s-a lepadat cu adevarat de lucrurile lumii si slujeste nefatarnic aproapelui prin iubire se slobozeste degraba de orice patima si se face partas de iubirea si cunostinta dumnezeiasca – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Roadele iubirii sunt: a face bine aproapelui din toata inima, a rabda indelung, a fi cu ingaduinta si a folosi lucrurile cu dreapta judecata – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Oamenii se iubesc unii pe altii, fie in chip vrednic de ocara, pentru aceste cinci pricini: sau pentru Dumnezeu, cum iubeste cel virtuos pe toti, atat pe cel virtuos cat si pe cel ce nu este inca virtuos; sau pentru fire, cum iubesc parintii pe copii si invers; sau pentru slava desarta, cum iubeste cel slavit pe cel ce-l slaveste; sau pentru iubirea de argint, cum iubeste cineva pe cel bogat pentru a primi bani; sau pentru placere, ca cel ce-si slujeste stomacul si cele de sub stomac. Dragostea cea dintai e vrednica de lauda; a doua e mijlocie; iar celelalte sunt patimase– Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Iubeste pe toti oamenii cel ce nu iubeste nimic omenesc – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Oamenii, lasand grija de a-si plange pacatele lor, au luat judecata de la Fiul si se judeca si se osandesc unii pe altii, de pare ca ar fi fara pacat. “Cerul s-a uimit de aceasta si pamantul s-a cutrenurat”. Ei insa nu se rusineaza, ca niste nesimtiti – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel ce iscodeste pacatele altora, sau judeca din banuieli pe fratele sau, inca nu a pus inceput pocaintei – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Daca iti amintesti de raul de la cineva, roaga-te pentru el si vei opri patima din miscare. Devenind iubitor de oameni vei sterge cu totul patima din suflet – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Ia aminte la tine, de nu cumva rautatea care te desparte de fratele tau nu se afla in fratele ci in tine. Si grabeste de te impaca cu el, ca sa nu cazi din porunca dragostei – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Sa nu dispretuiesti porunca dragostei, fiindca printrinsa vei fi fiul lui Dumnezeu, datatorul poruncilor – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel ce iubeste pe Hristos, desigur ca Il si imita, dupa putere. Astfel, Hristos n-a incetat sa faca bine oamenilor; iar rasplatit cu nerecunostinta si hula se purta cu indelunga rabdare; in sfarsit, batut si omorat de ei, rabda neinvinuind pe nimeni. Aceste trei sunt faptele dragostei de aproape, fara de care cel ce zice ca il iubeste pe Hristos sau ca va dobandi Imparatia Lui se amageste pe sine – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel care spune ca Il iubeste pe Domnul, dar in acelasi timp uraste pe fratele sau, este asemenea celui care-si inchipuie in somn ca alearga – Sfantul Ioan Scararul [/SIZE] [SIZE=3]Fiecare, privind pe fratele si aproapele sau ca pe Dumnezeul sau, sa se considere pe sine atat de mic fata de fratele sau, ca fata de Facatorul sau – Sfantul Simeon Noul Teolog [/SIZE] [SIZE=3]Iubirea aduna cele impartite si-l face pe om iarasi o singura ratiune si un singur mod de contemplare si netezeste toate inegalitatile si deosebirile de opinie din toti. Ba ii aduce la o egalitate laudabila, prin faptul ca fiecare atrage atat de mult pe altul la sine in intentiile lui si il prefera sie insusi, pe cat de mult il respingea altadata si se prefera pe sine. Si prin iubire se desface de sine, de bunavoie, despartindu-si ratiunile si preferintele proprii, de gandurile si insusirile lui si se aduna intr-o simplitate de identitate, in temeiul careia nimeni nu se mai deosebeste intru nimic, ci fiecare a devenit unul cu fiecare si toti cu toti, sau mai bine cu Dumnezeu decat cu ei intreolalta, manifestand in ei aceeasi ratiune de a fi si dupa fire si dupa vointa – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cand incepe cineva sa simta cu imbelsugare dragostea lui Dumnezeu, incepe sa iubeasca si pe aproapele sau intru simtirea duhului – Diadoh al Foticeei [/SIZE] [SIZE=3]Cel ce iubeste pe Dumnezeu nu poate sa nu iubeasca pe tot omul ca pe sine insusi, desi nu are placere de patimile cele necuratite ale aproapelui. – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Cel ce mai vede in inima sa o umbra de ura fata de vreun om oarecare, pentru stie ce greseala, e cu totul strain de iubirea de Dumnezeu. Caci iubirea de Dumnezeu nu sufera catusi de putin ura fata de vreun om – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Precum Dumnezeu iubeste pe toti la fel, pe cel virtuos slavindu-l, iar pe cel rau milostivindu-l si cautand sa-l indrepte, tot asa, cel ce iubeste pe Dumnezeu iubeste pe toti la fel, pe cel virtuos pentru firea si pentru voia lui cea buna, iar pe cel rau pentru firea lui si din compatimirea ce o are fata de el ca fata de unul ce petrece in intuneric – Sfantul Maxim Marturisitorul [/SIZE] [SIZE=3]Nu pot castiga dragostea de oameni cei ce iubesc lumea – Sfantul Isaac Sirul[/SIZE] |
...continuare:
[SIZE=3]Vedeti ce ne invata Sfintii Parinti? Cititi mai amanuntit Filocaliile! In special Filocaliile 3 si 9! Dar ne mai spune Domnul Hristos: "daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca mai inainte de voi pe Mine M-au urat, dar IDRAZNITI, Eu am BIRUIT lumea!"[/SIZE]
[SIZE=3]Ce vina are Domnul Hristos ca oamenii nu-L asculta? Este El de vina oare? Atunci de ce atatea religii pe pamant? de ce atatea rautai? de ce atata lume Care Il cunoaste nu Il asculta? daca si cei ce Il cunosc pe Domnul Hristos nu Il asculta, ce va fi cu cei ce nu-L cunosc inca?[/SIZE] [SIZE=3]Atunci ce vina are Pr.Visarion pt pacatele "ucenicilor"? daca ei nu au vrut sa asculte Cuvantul Domnului din gura sfintiei sale... ce, pr Cleopa (ca tot il pomeniti si il dati exemplu) nu a avut ucenici "smintitori"? sa nu spuneti ca nu! Si au fost nu putini... Dar de ce nu s-a facut atata zarva pt ei? Au fost ucenicii "cleopisti" in asa unire incat sa fie toti intr-un cuget si o simtire? nu!!! se cunosteau macar intre ei? faceau toti asa cum spunea Pr.Cleopa? In schimb, Pr.Visarion NU a fost Duhovnic! ci indrumator duhovnicesc, asa precum Patericul Egiptean este plin, sau mai in zilele noastre, Cuviosul Paisie Aghioritul s.m.a.! Nu a obligat pe nimeni sa faca ceva, ci i-a lasat liberi, precum si Domnul Hristos ne-a lasat liberi sa facem ce stim cu mantuirea noastra... de vrem sau nu sa o dobandim... Pr.Visarion a spus ce trebuia sa spuna, "cine a avut urechi de auzit" a auzit!!! cine nu, a ajuns de batjocura satanei! In viata duhovniceasca nu se cauta care e mai mare si care nu, asta o stie numai Dumnezeu! Daca nu ii convine cuiva de pr.Visarion, bine este lui sa TACA!!!! sa nu cada in judecata si sa ramana prin judecata fara de Duhul Sfant! "caci orice copac care nu rodeste, se taie si se arunca in foc"!!![/SIZE] [SIZE=3]In loc sa fie UNITATE peste tot, chiar si-n acest Forum, este numai DEZBINARE!!! fiecare trage spre partea sa, in loc sa ajute pe aproapele, mai tare il baga "in ceata"!![/SIZE] [SIZE=3]Il cunosc inca de aproape pe Taica Parinte Visarion, de peste 17 ani, si pe mine nu m-a invatat NIMIC rau! Ba din contra, daca nu era pr Visarion, azi nu mai eram ORTODOX, a lucrat Domnul Hristos prin acest parinte!!! O, de l-ati fi cunoscut asa cum eu l-am cunoscut... Am stat mult timp langa dansul si am avut numai de castigat sufleteste! Ceea ce scrie Pr.David Pestroiu despre dansul, sunt numai aberatii, inclusiv datele biografice!!! Nici macar astea nu a fost in stare sa le scrie corect!!! nu mai zic de restul aberatiilor spuse de dansul, numai din auzite! Ca daca l-ar fi cunoscut personal, nu ar mai fi scris asemenea prostii! Daca ar fi fost intr-adevar rau in fapte, Pr.Visarion nu mai avea de prieten pe Pr.ARSENIE BOCA, nu mai era intarit si incurajat de Pr.DUMITRU STANILOAE in predicile sale, nu mai era sub obladuirea Vrednicului de pomenire Patriarhului Iustinian (apoi fiind cunoscut si de urmatorii patriarhi), care ar fi caterisit pe pr.Visarion numaidecat, de ar fi spus cu adevarat "erezii", si nu mai avea ucenici Arhierei, Stareti si Starete, Monahi si Monahii, Preoti si Diaconi, sute de mii de mireni!!![/SIZE] [SIZE=3]Nimeni din Comunitatea BOR nu mai face ce fac "visarionistii" decat unele ASCORuri, adica atatea acte de caritate, de buna voie si pe cont propriu, din DRAGOSTE de aproapele, atat trupeasca (hrana, imbracaminte, bani etc) cat si sufleteasca (impartirea de carti de zidire sufleteasca si icoane gratis), atat la azile de batrani cat si la orfelinate si spitale! Dar MANDRIA nu ne lasa sa cunoastem ADEVARUL si sa vedem realitatea![/SIZE] [SIZE=3]De ce va luati dupa cei ce cu inima rea au stat langa dansul? de ce nu intrebati si sa aflati mai multe de la cineva ce il cunoaste indeaproape pe Pr.Visarion? De ce credeti in toate minciunile dracesti ale uratorilor de bine si fratietate?[/SIZE] [SIZE=3]Sarsaila nu doarme, tre sa faca ceva ca sa ii darame pe "visarionisti"! asa ca ii arunca in diferite patimi, ca si pe oricare alt "ucenic" al unui parinte ca sa ii faca de ras atat inaintea oamenilor cat si inaintea Domului! Dar asta nu pt ca e de vina Pr.Visarion, ci neingrijirea lor de mantiuire, de suflet, netrezvia si lipsa discernamantului![/SIZE] [SIZE=3]Frati crestini, sa fim cu luare-aminte la viata noastra si la ce raspuns vom da Domnului Hristos la Judecata de Apoi!!! Sa ne plangem pacatele si sa cerem mila Sa peste noi!!! ca nu ne va fi usor!!![/SIZE] [SIZE=3]"CU CE MASURA MASURATI, CU ACEEA VI SE VA MASURA!!!"[/SIZE] |
Fratilor, daca tot ne dam atat de mari traitori ai Sf.Scripturi si ne aratam atat de duhovnicesti si sfinti, caci dispretuim pe aproapele, de ce nu am face o rugaciune pentru astia "slabi pregatiti duhovniceste"? De ce sa nu ne rugam pentru ei? Judecata si barfa fac parte din "porunca IUBIRII aproapelui"?
Asa ne aratam implinitorii Evangheliei lui Hristos? caci asa ne spune: "Porunca NOUA va dau voua: SA VA IUBITI UNUL PE ALTUL PRECUM EU V-AM IUBIT PE VOI! intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti Ucenicii Mei, de veti avea Dragostre intre voi!"! Care este Iubirea lui Hristos? "Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe Unicul Sau Fiu sa moara pentru noi!" iubirea noastra fata de aproapele care este? JUDECATA? BARFA? "Daca un om cade in vreo greseala, VOI, CEI DUHOVNICESTI, indreptati-l pe unul ca acesta, cu Duhul Blandetii, luand seama la tine insuti ca sa nu cazi in JUDECATA!!!" Asa facem, nu? De ce oare nu ati fi zis, "hadeti sa ne rugam pt fratii nostri"! Niciunul nu ati zis asta! Caci "unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu, acolo voi fi si Eu" sau "ce este mai bine si mai frumos decat sa locuiasca fratii impreuna?" Oare sunt degeaba aceste cuvinte ale Mantuitorului? sau este El mincinos? atunci El nu este Dumnezeu! Oare ma va intreba Hristos la Judecata de Apoi ce a lucrat fratele meu? sau daca m-am ingrijit de el? sa stiti ca dreptate au parintii egipteni cand au zis ca "NEPASAREA FATA DE APROAPELE NE VA DUCE PE TOTI IN GHEENA!" Ce putem face cand nu putem face nimic? RUGACIUNE! Dumnezeu, Care cunoaste cele ascunse ale inimii, ne va da noua dupa ale inimii! altfel ne lipsaim de Harul Sau, de Duhul Sfant!!! "Cand postesti nu te arata ca fariseii, ci unge fata ta cu untdelemn si intra in camara ta si asa te roaga lui Dumnezeu, iar Dumnezeu care stie cele ascunse ale inimii va trimite tie Harul Sau!" GREA JUDECATA VOM AVEA! DUMNEZEU SA NE MILUIASCA SI SA NE MANTUIASCA! |
Fratilor, (in special acestui frate infocat de la seminar, cata_sem, care abia a "prins a zbura" si vrea sa treaca marea), va spun ca il cunosc pe pr.Visarion de peste 17 ani si am stat timp indelungat langa sfintia sa, apoi cu indemnul sau, si eu am studiat Teologia, si seminar si Facultate, dar nu ma dau in vant cu ea! Vreau sa va marturisesc ca "marii teologi" defapt nu sunt toti la acelasi nivel si nu chiar la nivelul la care noi astia "evlaviosi" ii ridicam, si asta o cunosc cei ce au studiat FACULTATEA, nu seminarul, unde este o Invatatura SCOLAREASCA, nicidecum Scolastica, sau de nivelul la care erau Sf.Parinti! Ceea ce se studiaza acum la Facultatea de Teologie, cat mai ales la Seminar, este "frectie la picior de lemn"!
Sf.Ioan Hrisostom spune destul de clar: "teolog este cel ce se roaga!"!!! scurt si la obiect!!! Teologia scolareasca de azi nu e altceva decat un rezumat al rezumaturilor facute in timpul vremii de unii "mai destepti"! S-a facut schita schitelor, s-a redus la formule aritmetice si asta e "TEOLOGIE"!!! "Teologia este.... Duhul Sfant este... Sinoadele este..." Sa fim seriosi!!! Teologie este acolo unde se invata Sf.Scriptura in mod traitor si patrunzator, si Sfintii Parinti cu Operele lor (de preferat in limba in care au fost scrise), si rumegate din scoarta in scoarta!!! dar imbinata cu RUGACIUNEA!!! din pacate azi nu se mai face asa la nicio facultate de teologie!!! Adica cunoastem 4 MARI teologi ai Bisericii si acestia fiind SFINTI, si se ridica azi niste "putoi" ca sunt "mari teologi"!!! Sa fim seriosi si sa nu ne batem joc de noi!!! Vrednicul de pomenire Nicolae Mladin Mitropolitul spune ca "smerenia este sa iti cunosti locul in raport cu Dumnezeu"! ori azi suntem mai mari decat El... ne-am pus judecatori in locul Lui... nu ne mai ramane decat sa dam si osanda celor "pacatosi"... noi astia "dreptii" care este... Daca nu stiti nimic de Pr.Visarion, cum oare puteti vorbi despre dansul din "auzite"????? Ii stiti doar pe unii care se par a fi "visarionisti" si ati dedus ca asa invata pr.Visarion... Sunt sigur ca nu cunoasteti cuvantul din pateric "[SIZE=2]Zis-a un parinte: daca iti va spune cineva de aproapele tau ca a gresit, sa il alungi de la tine, ca pe un urator de Dumnezeu si nevrednic fiind de El, iar de ti se va intampla sa il vezi tu gresind, sa nu crezi nici macar pe JUMATATE ca sa nu cazi in judecata si astfel sa fii lepadat de la fata Sa"![/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] |
...continuare: BIOGRAFIE:
Ierodiaconul Visarion Iugulescu se naște la Brănești, jud. Dâmbovița, în luna 28 octombrie 1922, primind la botez numele de Vasile. Încă de copil a avut înclinații spre activitatea misionar-duhovnicească, caci aduna copii de seama sa langa dansul si le citea din Vietile Sfintilor si din Sf.Evanghelie, neiubind joaca ca si ceilalti copii. Iubea foarte mult Biserica, era aprins în credință, se instruia citind operele Sfinților Părinți, fiind animat de dorința de a ști cât mai multe învățături pentru mântuirea sufletului.
În timpul războiului este luat militar la Brașov la cavalerie (timp in care se imprieteneste cu Pr.Arsenie Boca, la care se si spovedea), fiind impresionat de disciplina din armată. Duminica, când ostașii mergeau la biserică împreună cu ofițerii, cânta la strană și, cu învoirea preotului, predica în prezența ofițerilor și ostașilor. Pleacă pe front în Rusia, unde, în timpul luptelor este luat prizonier, împreună cu ostașii companiei. În drum spre lagărele din Siberia reușește să fugă, ca prin minune, cu ajutorul lui Dumnezeu, și se întoarce în țară. Între 1948-1950, zi de zi, a făcut misionarism cu părintele Damaschin (care a fost stareț al Mânăstirii Lainici), până ce securitatea le-au interzis, luând măsuri drastice. Părintele Damaschin, apreciind cuvintele sale duhovnicesti și plăcându-i hotărârea și starea sa sufletească, l-a recomandat Mitropolitului Irineu Mihălcescu și, astfel, primește hirotesia de ipodiacon la moaștele Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași. Avea vârsta de 28 de ani. Putin mai tarziu este calugarit si hirotonit Ierodiacon, cu numele Visarion, la Mânăstirea Balaciu, de PS Antim Angelescu al Buzăului, pe 25 decembrie 1950 la catedrala episcopală din Buzău. Aici, cu binecuvântarea starețului a desfășurat aceeași activitate de întărire sufletească, adunandu-se langa dansul mulți ucenici. Mulți dintre ucenicii dânsului au devenit călugări, diaconi, preoți, stareți de mânăstiri (chiar si in Sf.Munte). De la Balaciu e cerut de mitropolitul Efrem la Mânăstirea Cernica, unde este urmat de un număr însemnat de ucenici. Urmează cursurile de ghizi și e repartizat ca si ghid la Mânăstirea Snagov. În anul 1960 este afectat de acel odios decret prin care se dispunea închiderea unor mânăstiri și scoaterea călugărilor tineri din mânăstiri, dar funcționează ca si cântăreț la mai multe biserici. În anul 1973 se stabilește la biserica Sf. Nicolae-Sârbi din București, unde timp de 10 ani a desfășurat o neobosită activitate duhovnicească, vestind cu timp și fără timp cuvântul lui Dumnezeu, alinând, mângâind suflete zbuciumate, mustrând cu blândețe, îndreptând sufletele spre Hristos. (Atentie! NU a spovedit pe nimeni! ci numai a indrumat spre cele sfinte si a sfatuit din Sf.Parinti ca o mama pe copii ei!!!) Impresiona prin vocea sa intonand la strană cântările bisericești și, mai ales, trezea conștiințele prin puterea adevărurilor conținute în predicile pe care le rostea din fața sfântului Altar; în scurt timp, se adună în juru-i o mulțime de tineri, biserica începu să se umple de lume și să devină neîncăpătoare. Actele caritabile făcute împreună cu credincioșii, în funcție de împrejurările de atunci și de posibilități, vizau spitalele, azilele de bătâni, orfelinatele, familiile cu situații materiale precare, copii nebotezați de la casele de copii, care erau botezați (aici sa nu se inteleaga ca dansul savarsea Sf.Taina), persoane decedate care nu aveau pe nimeni să le facă înmormântare. Treptat, acțiunile dânsului au stârnit invidia multora și, în urma unor uneltiri, în 1983, urmează anchete, interogatorii, interzicerea dreptului de a mai predica. Deși nu a fost găsit vinovat cu nimic, din acel moment, i s-a interzis accesul în biserică și i s-a impus pensionarea, forțat. După evenimentele din decembrie 1989 s-a creat mai mult spațiu de lucru pe plan duhovnicesc. Are acum posibilitatea să facă o catehizare vastă, procedând cu abilitate și răspândind cuvântul lui Dumnezeu în mase mari de auditori. Este invitat de mulți preoți, atât din București cât și din provincie și ține predici în multe biserici, predici apreciate cu sinceritate și, care, aveau menirea de a lumina mintea, a întări voința și a sensibiliza sentimentele pentru primirea lui Hristos în suflet. Împreună cu ucenicii apropiați a scos revista “Pâine și apă pentru suflet”, foarte căutată și apreciată de credincioși, adresată tuturor celor care vor să cunoască și să trăiască credința ortodoxă. Activitatea părintelui Visarion în cadrul Bisericii lui Hristos, zelul său misionar, asemenea unui adevărat apostol, stăruința sa pentru luminarea sufletelor și renașterea spirituală a credincioșilor, au avut un răsunet puternic în rândul credincioșilor Bisericii noastre ortodoxe. In ultima parte a vietii a suferit foarte mult si in 24 mai 2008 se muta la Domnul!!! Aceasta este prezentarea pe scurt a vietii Pr.Visarion!!! |
...continuare:
Legat de acei ucenici care nu au inteles cuvantul parintelui (fie din neluare-aminte la cuvantul sau, fie din slabiciunea mintii, fie din credinta slaba), pr.Visarion NU are nicio vina!!! Daca de Domnul Hristos nu au ascultat inca din viata fiind unii din ucenicii Sai, si nu mai zicem de oameni care acum Il slaveau pt minuni apoi au strigat "Rastigneste-L!", ce sa zicem de acei parinti care propovaduiau cu varf si indesat si nu au fost ascultati? "Ba unii au suferit inchisoare si chiar moarte" cum ne spune sf.Pavel! Nu tre sa privim cu ura impotriva nimanui, daca fiecare nu are CONSTIINTA MANTUIRII!!! ca doar Domnul Hristos a spus "Cine VOIESTE sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine...!" nu obliga pe nimeni!
Daca "visarionistii" pe care ii dai exemplu nu au vrut sa il urmeze pe Pr.Visarion, ce vine are Dansul? Dansul nu s-a impus cu forta!!! a lasat liber pe fiecare!!! Iar ce spuneti ca unii afirma ca "ala e mai mic decat Taica Parinte" inseamna ca acel om e "smerit cu duhul" si tre sa il intelegeti ca pe un "copil" fidel al Pr.Visarion! Ar trebui sa fiti cu mai multa intelegere... (si eu cunosc N cazuri cu mai multi parinti din tara, dar nu are rost sa dau drumu unor "vorbe" pt care voi da raspuns Dreptului Judecator). Ceea ce s-a spus ca "va fi in ziua Judecatii de-a dreapta tronului Judecatii" astea sunt aberatii, sau "vorbe nascocite" ale unor "minti bolnave", oare chiar credeti ca pr.Visarion ar fi spus ceva? sau ca pr.Visarion cunoaste "sfarsitul lumii"... Fereasca Bunul Dumnezeu!!! De unde ati scos astea? Adica mie care am stat atata cu Pr.Visarion, nu mi-a spus asa ceva, si stiu altii? Sa fim seriosi!!! A atras atentia mereu de venirea sfrasitului luimii, ca sa trezeasca in mintile adormite in constiinta Judecatii si starii sufletelor lor! dar nu ca stia "data"... Doamne miluieste! daca sunteti atenti in Epistola 1Ioan veti vedea cat de mult avertizeaza sf.Ioan Evanghelistul despre Sfarsitul lumii, ba chiar Sf.Ioan Botezatorul cand a iesit la propovaduire cu aceste cuvinte e iesit: "Pocaiti-va ca s-a apropiat Imparatia Cerurilor!" iar Mantuitorul la fel... ce e de mirare ca si astazi se spune la fel prin predicile pr.Visarion? Oare nu l-ati auzit si pe Pr.Rafail Noica avertizand la conferinte despre "apropierea sfarsitului"????? Nu ar trebui sa va fie teama de asta, ci de ce raspuns vom da Dreptului Judecator, fiecare de pacatele PROPRII, "cand cele ascunse ale inimii se vor vadi"!!! Cat despre faptul ca spuneti ca dansul a "amenintat" cu iadul daca vor parasi "lucrarea" lasa de dorit!!! EU nu l-am auzit NICIODATA spunand asa ceva, de unde stiti voi??? Intersesant... Hadeti sa fim oameni verticali si sa nu mai credem ca "tot ce zboara se mananca!". Daca in zona Bucurestiului se crede asa ceva, va invit la Brasov sa vedeti adevarata fata a "visarionistilor"! Aici niciodata nu au fost probleme de care va plangeti fratiile voastre!!! Dar sa fim cu MILA fata de orice chip al lui Dumnezeu si sa ii ajutam prin rugaciune, ca sa nu ii piarda Dumnezeu pt nepasarea lor fata de sufletele lor!!! Ca nu e cazul numai a unor "visarionisti" ci e cazul intregii Biserici "daca un madular al trupului sufera, tot trupul va suferi!" nu asa ne spune Sf.Pavel? deci, hadeti sa punem mana pe rugaciune si sa ne rugam "unii pentru altii ca sa ne vindecam , ca MULT poate rugaciunea staruitoare a dreptului!"!!!! Sa avem mila fata de orice sectant (in sensul real al cuvantului) si sa ne rugam pt fiecare, caci Domnul Hristos nu are pe nimeni de pierdut, ci noi ne pierdem de El... prin PATIMI, mai ales prin MANDRIE!!! Domnul Hristos sa ne miluiasca si sa ne mantuiasca!!! |
De ce va luati dupa cei ce cu inima rea au stat langa dansul? de ce nu intrebati si sa aflati mai multe de la cineva ce il cunoaste indeaproape pe Pr.Visarion? De ce credeti in toate minciunile dracesti ale uratorilor de bine si fratietate?
Dracu nu doarme, tre sa faca ceva ca sa ii darame si pe "visarionisti"! asa ca ii arunca in diferite patimi, ca si pe oricare alt "ucenic" al unui alt parinte, ca sa ii faca de ras atat inaintea oamenilor cat si inaintea Domului! Dar asta nu pt ca e de vina Pr.Visarion, sau acel parinte, ci neingrijirea ucenicilor lor de mantuire, de suflet; netrezvia si lipsa discernamantului ucenicilor, din nelucrarea Credintei si comuniunii cu Hristos!!! |
Frati crestini!
[COLOR=black]Am citit acest forum deoarece ma interesa sa vad ce se spune pe internet de Pr.Visarion, si cu durere aflu ca sunt multi care se cred a fi "cineva" prin aceea ca aduc multe critici pline de toata jena unui om, care nu a adorit decat sa ii duca pe oameni in bratele lui Dzeu... Si ma doare sa vad ca aici s-au "semnat" din aceia care l-au cunoscut pe Taica Parinte si au stat o "vreme" langa dansul iar acum "luminati fiind" isi arata "lumina" duhovnicesca pe internet...
Eu nu il cunosc pe Taica Parinte de asa timp ca unii dintre fratiile voastre, ci numai de 17 ani!!! De aceea imi permit cu smerenie sa aduc si eu niste critici, dar nu lui Taica Parinte, ci acelora "luminati" ce se temeau de "ratacire"! Doamne pazaste-i! Unii dintre fratiile Voastre sunt mari cunoscatori de "Teologie", ceea ce ma bucura!! Mai toti dintre fratiile voastre sunteti cotrariati de faptul ca Taica Parinte predica cu cuvinte "babaesti" si nu din cele "filosofice", asa cum unii dintre Sfintii Parinti vorbesc (Sf.Grigorie de Nazianz, Maxim Marturisitorul, Fer.Augustin, Sf.Vasile cel Mare, Nicolae Cabasila sau Grigorie Palama, s.m.a.). E de la sine inteles ca in societatea in care traim azi, lumea nu mai este preocupata cu studiul duhovnicesc, cu rugaciunea, cu mediatatia, asa cum crestii din primele veacuri "staruiau in invatura apostolilor" (Fapte 2,42). Crestinii de azi sunt preocupati de averi si de strainatate, sa adune bani si sa isi cladeasca vile si sa creasca in ochii lumii, caci slava desarta ii stapaneste pe toti; nefiind sinceri argumenteaza ca le este necesar, iar Hs este lasat deoparte, caci prin diferite "motive bine intemeiate" (de ei) se scuza ca nu mai au timp de Dumnezeu! Ii incurca, si nu pot merge macar 2h ore duminica la Sf.Liturghie... Intr-o societate ca aceasta in care lumea slujeste "idolilor" nu facuti de "maini omenesti" ci celor ai "poftelor" un Cabasila sau Palama nu mai poate predica nici macar in fata studentilor de la Teologie, care sunt total rupti de "realitatea duhovnicesca" fiind prinsi in "mrejele acestei lumi"! Ori Taica Parinte a predicat simplu ca sa poata fi inteles, prin aceea ca a aratat acestei lumi drumul pe care trebuie sa mearga, le-a deschis ochii sufletesti multora... caci le-a aratat ce este pacatul si cum se manifesta el! Ceea ce azi "marii predicatori" ai altarelor noastre nu mai arata lumii pacatul, ba chiar se invoiesc cu el si ii duc si pe oameni in orbire! Si ei se chinuie sa le explice "pericopa evanghelica" fata de care sunt total indiferenti... multi nici nu mai predica, nu mai au rabdare si pun la strana sa se citeasca de la altii sau sa se cante... Unde ne este ortodoxia din noi? unde ne este trairea credintei? unde ne este dorul de Dumnezeu? unde ne este iubirea fata de aproapele? unde ne este dorul de mantuire? Taica Parinte s-a luptat din toate puterile sa arate lumii intregi ceea ce este rau in ea, sa le arate drumul lui Hs, "calea ce ne duce la cer"!!! Si de ce sunt toti imporiva sa? Oare impotriva lui Hs nu erau toti iudeii? cine il iubea pe Xc? niste pescari simpli! Cine il Iubeste azi pe Taica Parinte? niste tarani simpli si fara de scoli, care se straduiesc dupa a lor putere sa duca flacara credintei pe fiecare varf de munte, sa arate lumii ca inca mai este nadejde de mantuire. Azi lumea este deznadajduita de preoti, care nu-si mai fac datoria suflteasca de parinti spirituali. Si cad si ei impreuna cu enoriasii in grele si cumplite pacate! De ce totusi este urat Taica Parinte? pt ca Dansul nu a iertat pacatul si l-a tratat cu cea mai aspra manie, fie ca a trebuit sa plateasca cu inchisoare fie ca a avut de castigat sufletele spre mantuire! "cine are urechi de auzit sa auda" ne spune Xc, si asta a facut Taica Parinte, a spus lumii intregi starea in care se afla si cine a "auzit", si-a "lepadat firea pacatoasa" si a imbacat "haina pocaintei"! De aici ura unor fete bisericesti, patimase, carora fiindu-le aratate patimile, care din mandrie nu au suportat aceasta injosire in fata oamenilor, si l-au condamnat in fel si chip! Dracu si-a trimis ucenici "fatarnici" sa "spioneze" 2-3 ani ce fac ucenicii lui Visarion si au inceput sa urle ca sunt eretici si ca fac si dreg... Sa fim seriosi cu noi si sa vedem adevarata valoare a lucrurilor, caci in fata oamenilor ne ascundem bine, dar in fata lui XC nu mai avem ce ascunde, caci la Judecata de Apoi "cele ascunse ale inimii se vor vadi" intregii lumi! Cine va putea suporta ocara si rusinea fata de intreaga lume de la facerea ei? Degeaba ne ascundem acum dar sunt convins ca multi din aceia ce aduc acuze parintelui, nu au liniste in ei, in suflete, au o constiinta care ii mustra, desi ei se ascund de ea, nu vor sa vada adevarul!!! Dar vai, la ziua aceea in care nu se va mai putea face nimic!!! Astazi cei "induhovniciti" stau "pe tusa" ca niste plopi pe marginea drumului si se uita "de sus" la cei "marunti duhovniceste"! Daca acesti oameni plini de "harul" criticii si judecatii o fac pe "cuviosii", cine sa mai vorbeasca? Smerenia tace! Se afla mai jos decat toate, caci nu mai are unde cadea, dar cei mandri, cand ii tranteste Dzeu, se fac praf si pulbere, caci "celor mandri le sta impotriva!". Tare smerit a mai fost Taica Parinte, caci la atatea calomnii si injurii, a stat cu ochii spre Hristos rugandu-se pt ei! Care mai face azi asa? Daca spui o vorba vreunui preot sau unui "crestin", i te-ai facut cel mai mare dusman si nu mai vrea sa te mai vada, si incepe a spune tuturor numai neadevaruri! Asa sunt azi "ucenicii lui XC", caci asa ne-a fost data porunca Legii Noi: "sa va urati unii pe altii"! Fereasca Bunu Dzeu! Parintele ne-a invatat pe toti iubirea lui Hristos, mai intai prin exemplul sau, apoi prin cuvant! A cuvantat simplu sa poata fi inteles si sa nu carteasca lumea ca nu intelege nimic! Nu a fortat pe nimeni sa faca ceva, ci a lasat la buna-alegere si intelegere a fiecaruia! Multi il acuza pe Taica Parinte ca a probagat "calugaria alba"! Fereasca Dumnezeu! Asa ceva nu exista! Nici nu s-a auzit la vreun Painte Bisericesc! Taica parinte a spus ca si Sf.Pavel ca e buna casatoria, dar si fecioria! Dar a tinut in sufletul sau pentru feciorie! Nu interzis nimanui sa se casatoreasca! Taica Parinte ne-a invatat buna-cuviinta in societate si respectul si eleganta duhovniceasca si iubirea pt fiecare faptura a lui Dzeu, ne-a invatat delicatetea spirituala! Dar nu tot omul este la fel ca celalalt, are lispuri sau are mai multe daruri... De aceea fiecare a inteles cuvantul lui Taica Parinte dupa simpla sa putere si intelegere! De aici multe capete intelepte ce au adus binecuvantari; sau alte capete ce au adus erori in societate, caci unii le-au luat de strict "canonice" si nu mai vad decat "ca calu"! Dzeu sa ii miluiasca si sa ii mantuiasca pe fiecare dupa inima sa, caci El "nu cauta la fata omului, ci la inima lui"! Niciun Duhovnic al zilelor noastre nu se poate lauda ca toti ucenicii lui sunt "cei mai din cei mai"!!! adica sunt miere si lapte!!! nu exista! Sunt oameni diferiti peste tot, nu toti au puterea de a percepe unele lucruri!! Nu vedeti azi babele evlavioase pline de "ravna lui Ilie" (Doamne miluieste) cum tulbura si slujbele, chiar si Sf.liturghie? Stau in fata Altarului si dau indicatii chiar si preotilor! Fereasca Dzeu!!! Aceste "oi" ale "carui pastor" sunt? sunt de sine statatoare, stiu, sau sunt cu mii de iconite dupa ele, si ustroiu si miru la piept! Pai, ori cu dracu magiei, ori cu cele sfinte? Daca le intrebi la cine se spovedesc, ori nu au habar, ori iti trantesc una de cazi pe spate: "ma spovedesc la Pr.Ioanichie Balan!" atunci iti vine sa le lovesti de ceva! [/COLOR] |
...contiunuare
[COLOR=black]Nu toti oamenii au darul de a percepe cele ale dogmelor Bisericii, de cele mai multe ori si asa este, ne dau exemplu de traire duhovniceasca, oamenii simpli de la tara! Mie mama imi da niste lectii de simplitate cu toata cultura teologica acumulata! Dar dansa nu stie, ci ea traieste tot ce spune si spune fff.frumos, si ce indemnuri pline de nadejde si credinta imi da!!! Slava lui Dzeu si sa o tina tot asa!!! De la oamnenii simpli inveti adevarata teologie, nu la scoala! Oamenii simpli se roaga cu credinta si staruinta, asta ii creste si ii umple de Har!!
Asa este si Taica Parinte: simplu ca lumina!!! stralucetse in inimile celor ce il asculta!!! si pe drept cuvant, a avut o viata plina de suferinta, dar nimeni nu a putut sa ii ia inima de la Dzeu!!! De aceea azi, cei "mai mari" ii acuza pe smeritii crestini ai lui Hs ca fiind "pietisti"!!! Stie cineva ce se ascunde in inima fiecarui om? a ajuns unul ditre cei de pe forum la masura vederii-duhovnicesti? nu cred! Din moment ce nu este intelegere si bunavointa la niciunul aici, nu pot sa cred ca este vreunul duhovnicesc!!! Un om duhovnicesc isi vede de ale sale. Este interesat de propria persoana si de sufletul sau si cum va sta el inaintea Judecatorului!!! Un om duhovnicesc nu-si vede decat de pacatele proprii!!! el nu vede nici cea mai mica greseala a aproapelui sau!! pe toti ii vede ca fiind sfinti iar ele este cel mai pacatos!!! El tine de un duhovnic sau de un indrumator care sa il duca la Hs! Asa cum noi tinem de Taica Parine, caci dansul nu spovedeste, ci indruma! Nefiind preot si hirotesit duhovnic nu a putut spovedi! Si nu e nimic gresit in te incadra intr-o “grupare” care te face sa te cunosti pe tine in raport cu ceilalti, asa cum sunt calugarii in viata de obste intr-o Manastire!!! Asa ne-a invatat Taica Parinte: "toti sa fim una" in Hristos!!! Yannaras vorbeste intr-adevar f.frumos de pietism, dar care din oamenii de rand cunosc sau au auzit de acest mare teolog grec? si cine poate oare sa il inteleaga daca nu un student teolog? si nici ala, ca daca intelege, isi arata cu mandrie ca este cineva si ca a citit si e toba de carte, dar nimic din cele ale trairii duhovnicesti sau exemplu nu are!!! Sau se exprima de iti vine sa fugi sa rupi pamantul… De ce a vrut Taica Parinte sa se cante la strana toti la fel? Pt ca asa era in Biserica Primara! Toti intr-un glas premareau pe Dzeu!!! nu isi arta fiecare talentele, ca erau smeriti si dadeau intaietate fiecare unuia celuilalt!! Asta s-a chinuit astazi Sinodul nostru sa aduca in Bisericile noastre cantarea omofona! Taica Parinte prin bunatatea sa a stiut sa ii invete pe uncenicii sai aceasta simpliatate si sa ii faca sa cante toti intr-un glas!!! In Brasov sunt cateva Biserici care rasuna intr-un glas cu tot cu oamenii de rand!!! Au invatat si oamenii nebisericosi sa cante cu cei de la strana si pleaca acasa fericiti ca au fost co-liturghisitori cu preotii! au simtit ca sunt la Cina Domnului! De aceea nu se canta azi chinonice psaltice de a lui Cucuzel sau Berechet sau Nectarie sau Lampadarie! Cine dintre oamenii de azi intelegaceste cantari calofonice? sa mai aiba si “cratima”, ca i-ai terminat! Spun ca iti bati joc de lauda lui Dumnezeu nu alta. De aceea se canta azi "pricesnele" care sunt cantari simple, din suflet, care te tin in legatura cu Dzeu!!! Nu poti canta un chinonic de 20 minute la o parohie, ca sunt multe vocale lungite, si se pierde sensul cantarii! Vocalizele se fac si acasa, sau in timpul liber! Iar daca vrei sa canti psalmi la Biserica, iar nu poti ca lumea nu stie notatia psaltica si intra-devar, sunt foarte greu de cantat pentru oamenii de rand! de aceea e bine sa ii lasi in simplitatea lor si sa il laude pe Dzeu! Acasa f.bine ca asculta pricesne, pt ca ii tin in legatura cu Dzeu, si nu le fuge minte la aiureli! Decat sa asculte manele sau melodiile curvesti de la radio!!! Au aparut casete si CD cu pricesne ce sunt cantate cu instrumente! De ce numai gura sa fie spre lauda lui Dzeu? "laudati-L pe El in chimvale bine rasunatoare, in timpane si hore" etc (cititi cu atentie psalmii 148, 149 si 150) si sa vedeti ca instrumentele nu sunt numa pt a canta la chefuri si nunti si botezuri, se poate lauda Dzeu prin orice, numa credinta sa ai!!! numa drecu prin intrumente la manele tre "laudat"? Doamne fereste!!! Numai in Biserica instrumentele NU au ce cauta!!! Ucenicii pr.Visarion nu se izoleaza de Biserica, sunt in cadrul ei, asculta de Porunci, de Ierarhi!!! Ca parintele ne-a invatat sa fim uniti si sa aratam lumii cum tre sa fie toti, asta nu inseamna ca suntem rupti de Biserica!!! Taica Parinte are ca uncenici mii de oameni, preoti si Ierarhi, maici si calugari, stareti si starete! A fost fff.bun prieten cu pr.Arsenie Boca, cu care tinea legatura!!! Asadar, frati crestini, sa fim cu luare-aminte la noi insine, si sa nu mai aducem sminteala si altor oameni, ca e "vai de acela prin care vine sminteala"!!! PENTRU ORICE CUVANT DESERT VOM DA SEAMA!!! Si sa nu ajungem batjocura dracilor, inloc sa ne facem vase bineplacute lui Dzeu si Maicii Domnului!!! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!!! Amin!![/COLOR] |
Admirabil efortul tău de a lămuri toate neclaritățile legate de robul lui Dumnezeu, pr Visarion Iugulescu.
Si eu am citit foarte atent tot ceea ce s-a scris. Din nefericire, s-a ajuns la sintagme de genul … Oastea Domnului, Turma Sf Ilie, Noua Dreapta, Vladimirestii, Visarionistii, Legiunea Arhanghelului Mihail, si cate-or mai fi … Atunci când cineva spune : - Eu sunt din Oaste .. sau - Eu merg la Visarionisti … Este clar că s-a produs o ruptură, și că s-a făcut delimitarea de Biserica Ortodoxă ….care este Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească …după cum mărturisim în Crez. Un lider spiritual nu trebuie să genereze astfel de separatisme, să fim serioși. Ce-ar mai fi ? …să auzim de afirmații de genul - Eu sunt Cleopist, și ascult în special de cuvântările părintelui Cleopa Ilie . Nu am nimic cu nimeni, nu contest, nu suspectez si nu încerc să impun nimănui punctul de vedere ortodox. Să vorbească faptele noastre, pentru că , credința fără fapte este moartă …după cum ne spun Scripturile. La fel și rugăciunea …dacă nu este ajutată, de celelalte virtuți, este făcută în zadar. „ Dacă vrei ca rugăciunea ta sa zboare, dă-i două aripi: postul și milostenia. ” (Sf Ioan Gură de Aur) Care este scopul intervenției mele aici ? Acela de a arăta abaterile și cărările lăturalnice pe care merg cei, ce nu se identifică 100% cu Trupul lui Hristos ...adică, Biserica Ortodoxă. „Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. ” Sfânta Evanghelie după Matei (16,18) Mântuitorul spune clar …Biserica Mea, nu Bisericile Mele …nu mișcările Mele de renaștere spirituală, nu grupulețele, nu sectele Mele, nu adunările Mele (a se vedea Oastea Domnului și tot ce înseamnă sectarism), nu casele mele de rugăciune, nu biserici aparte de Biserica Dreptei (orto) Credinte (doxa). Domnul Iisus Hristos, nu are nevoie de atele ajutătoare (alte culte, alte biserici) …ca să se țină pe picioare. Mântuitorul nu are nevoie de „cârje” cu care să meargă. Biserica Ortodoxă, nu este atât neputincioasă și nu are nevoie de …puncte de sprijin, din afara Bisericii Ortodoxe. Mântuitorul nu este olog, ci îi vindecă pe ologi. Biserica Ortodoxă este Una ! Punct. Toate celalte disocieri, reprezintă abateri de la Sfânta Tradiție a Bisericii Ortodoxe. Să luăm aminte la cele insuflate nouă de Sfinții Părinți. Rog iertare pentru îndrăzneală. Doamne ajută ! |
Citat:
|
Daniel,
nu e bine sa pui intr-o oala toate miscarile, tendintele si parintii enuntati de tine. Fiecare caz are particularitarile lui, cu bune si rele, iar vina pentru partizanatul de care vorbesti nu apartine neaparat parintilor enuntati ci mai degraba ucenicilor. Si e greu de spus unde se termina evlavia deosebita fata de un parinte duhovnicesc (legitima de altfel) si incepe un partizanat daunator de care vorbeste si Sf. Scriptura. Si poate pe undeva ar trebui sa ne dea de gandit acest fel de partizanate, in sensul ca oamenii s-ar putea sa simta nevoia de ceva mai multa viata crestina decat gasesc in mod conventional in Biserica, unde latura sociala a crestinismului de celel mai multe ori lipseste. Am citit si eu despre pr. Visarion Iugulescu si chiar nu are ce sa i se reproseze din cate stiu, iar in ceea ce priveste pe ucenicii sai din cate am auzit se comporta exemplar. Ca poate au si promoveaza invataturi neconforme cu invatatura Bisericii nu stiu, orice este posibil, exista si riscul asta, dar aici n-am ce sa spun, sunt reticent in ambele directii, cei care s-au confruntat personal cu problema stiu poate mai multe. |
visarionistii
O persoana apropiata mie este de cativa ani la visarionisti.
Nu sunt experta insa am ceva cunostinte teologice pe care le-am acumulat in timp, inca de pe vremea cand eram copil, deoarece in familia mea religia a avut si are un rol important. Sunt evident dornica de a acumula cunostinte in continuare. Am observat in timp, de cand frecveteaza aceasta grupare, o schimbare drastica de mentalitate si de obiceiuri. Tin sa precizez ca schimbarea se produce treptat, ca si cum treptat cineva ar programa creierul sa se indoctrineze cu diverse informatii. Tot ce stiu de la persoana respectiva despre aceasta lucrare e ca intr-adevar tin toate posturile, se duc regulat la slujbe la anumite biserici, se intalnesc periodic si in afara bisericii si vizioneaza casete, filme, predici, se imbraca - femeile - mai mult decat decent, nu poarte bijuterii, unele nu se dau nici cu parfum, folosind mir parfumat in loc de parfum, bineinteles femeile nu se machiaza....de vopsea de par sau dans nici nu poate fi vorba. La prima vedere nu pare ceva periculos, spui cand ii vezi...da, sunt niste persoane de treaba, modeste, un pic bigote dar ok. Insa, daca ne gandim mai bine, este o forma de manipulare, iar aceasta poate deveni chiar un pericol la un moment dat, in functie de evenimentele cu care se va confrunta lumea in viitor. Nu credeti ? Oricum, nu vreau sa jignesc pe nimeni. Va rog doar sa ma ajutati sa acumulez cat mai multe informatii pentru a combate cu argumente si a ajuta persoana respectiva sa revina pe calea cea dreapta. Multumesc si astept mesajele voastre. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:36:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.