![]() |
Cei pe care i-ai mentionat tu mai sus nu au fost contemporani cu Iisus, cand ei au scris despre el, povestile deja erau in circulatie...ma rog...sa zicem ca personajul istoric Iisus a existat dar asta nu inseamna ca el este de natura divina.
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Uite ce e! Eu nu neg și nu contest existența unei divinități, a unei forțe superioare nouă. Numai că pentru mine, e prea puțin important dacă avea pielea verde, dacă a apărut în vise sub formă de elefant sau dacă era condamnat la chinuri veșnice. Mie îmi place să numesc acea forță Iubire. Mie îmi da speranță, îmi dă putere și mă face să vreau să fiu mai bună! Nu ader la nicio religie organizată, la nicio biserică, ca instituție și nu mă supun legilor lor. Am conștiința mea și legile mele morale după care mă ghidez în viață. Eu mă simt bine așa! Totuși, oricâte defecte și lipsuri și aberații aș găsi la unele religii, nu mă pun să atac, să analizez, să întorc lucrurile pe toate părțile! Dacă cineva crede în ceva cu adevărat, poți să-i aduci luna de pe cer și tot nu va lua în seamă spusele tale. Iar dacă oamenii cred în religia sau în Dumnezeul lor, cu toate lipsurile și semnele de întrebare ce există, e strict problema lor. Tu ești ateu, din câte am înțeles! Deci cel mai probabil nu te vei răzgândi și vei deveni cel mai credincios om în urma unor răspunsuri pe care le primești aici, pe forum! Dacă nu crezi, nu crezi. Asta e! Nu înseamnă că nu poți fi un om minunat, cu un suflet imens. Așa cum sunt alții, care sunt credincioși. Atunci pentru ce atâta ceartă și pentru ce atâtea rătălmăciri? Din moment ce fiecare din noi e ferm convins că el e unicul deținător al adevărului. Nu mi se pare corect ca dacă noi credem că deținem un adevăr, să-l impunem și celorlalți. Poate că toți deținem adevărul, fiecare în felul nostru. Cine știe? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Tu imi spui ca ai o convingere proprie asupra lumii in care traim dar trebuie sa realizezi ca fiecare om, fie crestin, ateu sau oricum s-ar intitula, isi formeaza propria idee despre univers fie ca recunosc fie ca nu, ce este de apreciat la tine este ca esti deschisa si poti privi cu oarecare obiectivitate discutiile pe teme religioase. Nu atac credinta nimanui, eu doar imi exprim propria parere, ma gandesc ca dreptul la libera exprimare este unul constitutional, respect credinta fiecaruia numai ca m-am lovit de constrangeri religioase(unele indirecte) de-a lungul timpului, si lucrul asta este destul de neplacut. Poate am fost mai agresiv in exprimare dar te asigur ca intentia mea nu a fost sa atac credinta nimanui. Am cunoscut(si probabil o sa mai cunosc) crestini absolut minunati si le port un respect profund. Sa stii ca exista atei convinsi care au facut cale intoarsa si au devenit profund religiosi, probabil in urma unei/unor experiente personal-emotionale intense, bineinteles valabil si vice versa. Nu sunt ateu, cel putin nu inca, oarecum ma aseman cu tine..la prima vedere asa :D |
Citat:
Numai bine! |
Citat:
|
Citat:
Sa trecem la lucruri mai simple(sau mai complicate depinde de optica fiecaruia) Avand in vedere ca v-ati dedicat o mare parte din viata studiind mult in domeniul religiei(asa am inteles eu, ma puteti corecta daca gresesc) si probabil aveti o varsta mai inaintata decat a mea(banuiesc), imi puteti spune sincer daca acceptati ideea ca exista posibilitatea(oricat de infima, gen 0,000000001%) sa va inselati? Daca este un lucru pe care nu vreti sa-l recunosteti in public, imi puteti raspunde in privat, iar daca este ceva prea intim si nu vreti sa raspundeti deloc, va inteleg perfect. Stiu ca este un lucru greu de acceptat, daca clerul ar accepta lucrul asta ar pierde un procent considerabil din credinciosi iar lucrul asta se traduce si in "arginti". Oarecum asta este problema mea cu regligia, absolutismul asta bazat pe lucruri supuse indoielii. |
e locul !
e locul unde hitler si stalin stau la masa, facand iara planuri de razboi si pace !
Ba pe acolo mai e si Ramaru, si Marlin manson, si Contesa Bathory ,Ceausescu,Poll Pot...etc...lista e lunga,f lunga ,si o stie Domnul mai bine ! Deci, concluzia, pe acolo se perinda numai oameni indiavoliti,care au facut mult rau semenilor lor,fara a avea o motivate,boala psihica, etc, scuzabila ! Dar Dumnezeu, stie f bine cine ce a facut si de ce ! Dumnezeu e psihologul suprem ! |
Citat:
|
Citat:
Ca sa nu lungesc: da ma pot insela,cel putin teoretic exista acesta sansa.Si pentru mine si pentru oricine.O pot verifica intr-un singur mod fara dubii:dupa ce crap o sa vad ce urmeaza.Pana atunci,conform judecatii mele, il consider pe Hristos Iisus Mantuitorul.Oricine,teoretic,este liber sa ma aprobe sau sa conteste insa asta nu va schimba prea mult soarta afirmatiei mele.Proba veritatii se va face,daca Domnul nu hotaraste altfel,prin moarte. Nu ma grabesc sa mor,imi place viata si recunosc asta.Am de facut pana la acel moment anumite lucruri,spuse de Hristos.Pana acum stau bine in teorie si prost in practica.Privind in urma pot spune ca nu am regrete cu privire la drumul ales dar am regrete cu privire la anumite actiuni.Raziel,tu poti crede ce vrei si cum vrei.Nimeni nu are dreptul sa-ti impuna ceva.Esti un om liber.Poti primi sfaturi,indemnuri,critici sau ce vrei tu dar tu decizi,daca esti adeptul liberului arbitru.Eu am decis pentru mine si pot exprima opinii din acesta perspectiva.Adica una personala si cu certe limite.Un singur lucru as putea spune:cel mai rau este sa fii precum frunza-n vant. Nu am nici un chef sa-ti tin predici de bosorog, la vremea mea le-am urat crancen :) Apostolul Pavel a spus ceva cand le-a scris tesalonicienilor: ,,Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.Feriti-va de orice se pare rau." Nu este un sfat chiar rau, nu-i asa ? :) Dumnezeu sa-ti indrume pasii |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Încearcă să citești ce i-am scris lui Raziel mai sus. Eu nu am să repet aceleași chestii pentru toți cei care vă credeți uber-intelectuali. |
Citat:
Și da. Se ridicau tot felul de profeți care erau trimiși la plimbare. Iisus a fost unul dintre ei. Altfel nu-mi explic cum se poate ca niciun scrib să nu fi scris despre el, deși a făcut ditamai minunile. |
Citat:
2) Concluzia ta nu are logica si mai degraba iti convine si nimic mai mult. Multi criminali chiar au suferit de boli psihice si ma mir ca nu ti-a soptit asta psihologul suprem. 3) Statistic, iadul contine oameni mult mai interesanti decat raiul. De ce? Cam toti oamenii inteligenti au avut cate o hiba care-i trimite in iad. De ce m-ar atrage sa stau o eternitate langa slavitorii de zeu neiubitor de inteligenta? 4) Unde ajung, dupa parerea ta, preotii turnatori? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Multe lucruri din biblie sunt foarte bune, dar eu cred ca nu e nevoie de ea sa ai o gandire morala sanatoasa, se poate si fara. Numai bine! |
raspuns !
Citat:
|
Citat:
|
pentru raziel
marturii din vremea Mantuitorului:
1. http://logos.md/2010/08/12/marturii-...riu/#more-2408 ( descrierea asta imi place foarte mult) 2. http://www.stiri.lacasuriortodoxe.ro...a-romelia.html 3. http://www.stiri.lacasuriortodoxe.ro...l-tiberiu.html |
Citat:
|
Citat:
|
Sunt atei care au un fond interior bun si o conduita morala buna (cu totii am fost facuti buni, alegerile ne fac rai). Exista oameni cu o ratiune limpede care fac binele din virtutea unei constiinte a Binelui, doar ca nu identifica acest bine neaparat cu Dumnezeu.
|
dragoste
Citat:
Doamne, ajuta! |
Iata o ironie la adresa mea: "Draga mea (sau dragul meu!)"
|
Citat:
corinne sunt cusute cu ata alba "marturiile" astea, nu sunt considerate izvoare istorice(nu-s originale) Nu exista nici o dovada ca a existat un guvernator cu numele Publius Sentulus Parerea mea este ca sunt niste facaturi... |
Citat:
|
Varianta cea mai neplacuta.
|
Citat:
Aici am intalnit diversi useri care dupa nickname pareau barbati dar erau/sunt femei ( de ex "calator_prin_ploaie"- era femeie) sau invers pareau femei dar erau/sunt barbati.( de ex "MariS"- este barbat, desi am vazut o postare in care cineva zicea ca era convisa ca MariS e femeie- probabil Mari de la Mariana..)Exemple mai sunt dar nu-mi vin acum in minte.. Plus de asta, exista useri care intentionat isi aloca un nickname ca sa deruteze, cu o denumire care te duce cu gandul la opusul sexului pe care il au, sustinand si pe forum ca sunt altceva decat sunt.. Si nu in ultimul rand, Corin este nume de barbat.. Deci confuzii pot aparea la tot pasul..Asa ca eu chiar nu inteleg de ce te-ai ofensat asa.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asta sunt (dez)avantajele identitatii virtuale. Am reusit sa ma binedispun cu afirmatia asta. |
'' este preferabil sa gresesti, fiind în Biserica, decât sa lucrezi în afara ei, fie
si cu indreptatire...in psalmul 138 , se spune,vrs.7 "Unde ma' voi duce de la Duhul Tau,si de la fatza Ta unde voi fugi? vrs.8 De ma' voi sui in cer,Tu acolo esti.De ma' voi pogori in iad,de fatza' esti. etc.
pt.cei ce inca' nu au clarificata' problema cu existenta iadului, credeti voi ca' psalmistul David,omul lui Dumnezeu...a mintit!? spun parintii nostri duhovnici (si sunt multi)...ca' mai bine este a cauta ce trebuie facut ca sa' nu ajungem in iad,decat sa' incercam sa' aflam daca' iadul exista' sau nu. personal cred ca Imparatul David ,nu a mintit...deci iadul exista',cum exista' si Dumnezeu cu prezenta acolo(dupa' cum vedem in psalm,si dupa' cum a afirmat cineva pe forum) ''Pazeste-ti sufletul de iad,dand cinstire si orbului, si leprosului si celui bolnav la minte, si pruncului de tata, si raufacatorului, si paganului - cum se cuvine chipului lui Dumnezeu, Iar 'n crestin, sa dai cinstire lui Hristos, Care a spus spre povatuirea noastra: “Ceea ce ati facut unuia dintre acesti frati ai Mei prea mici, Mie Mi-ati facut”. (Mt. 25, 40). Sf.Ignatie Briancianinov |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:29:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.