![]() |
Citat:
Ca popor nu mai avem principii sau valori, suntem cat se poate de dezbinati si probabil ca niciun strain nu ne uraste pe noi ca romani decat ne uram noi intre noi. |
trist, foarte trist ...
Citat:
Acum vreo 10 zile la o sedinta de la Univ. o doamna de la UNESCO imi spusese ca ma va pune in legatura cu o doamna care a infiintat o asociatie "Amitie roumaine". Doamna s-a tinut de cuvant. Dupa doua zile m-a sunat sa-mi dea nr. de telefon al romancei ca sa putem colabora. Plina de elan o sun , ma prezint, ii spun de unde am numarul dumneaei, iar replica vine scurt si taios: "Si ce vrei, cucoana, de la mine?" In Franta am prieteni francezi si greci, desi cunosc destui romani. |
Citat:
am vazut si pe forum persoane care fac diferente de calitate intre moldoveni,ardeleni,munteni! |
Citat:
Sa-i vedeti pe grecii din diaspora ce frumos se ajuta intre ei, cum se zbat unii pentru altii... Sunt admirabili! |
Citat:
Dar e ca intr-o familie unde sotia zice ca sotul si copilul sunt groaznici, sotul zice ca sotia si copilul sunt groaznici si copilul zice ca mama si tata sunt groaznici. Deci, care e groaznic si de ce? |
Citat:
|
Eu spun ca, noi, ca natie nu prea mai avem nici o sansa. Din pacate nici copiii nostrii nu vor avea nici o sansa.
Eu sunt din Ardeal si, aici, unde locuiesc sunt destul de multi unguri. Si ei sunt foarte uniti. Daca intri intr-un magazin, coafura sau birouri daca se angajeaza o unguroaica in mod sigura aceasta va mai aduce o alta colega in scurt timp care este de aceeasi natie cu ea sa se angajeze. Se ajuta reciproc! |
Citat:
In primii ani aici,am locuit cu niste romani in casa care au facut tot posibilul sa-mi arunce toata corespondenta,doar,doar s-o alege praful de tot ce reusisem sa obtin de la statul de adoptie.Nu am gasit la posta acte importante,credite bancare,cecuri de bani,etc A trebuit sa lupt supraomeneste cu birocratia sa-mi recapat actele oficiale si sa intru in posesia banilor. Nu numai ca te ajuta cu nimic insa iti dau si una in cap! |
Citat:
Zău că ne merităm conducătorii. Când te gândești că mai toți domnitorii de seama de altă dată care au stropit la propriu cu sângele pământul românesc, au fost tot de conaționali trădați ți se face rău Insa ne place sau nu asta este tara noastra. E plina de minciuni si de rele dar alta nu avem. |
Mai dar fata de Canada stam mai bine cu spiritualitatea? oare ei au calugarie?
ca pina la urma desavirsirea e mai importanta chiar daca pentru asta trebuie sacrificii lumesti. Eu votez cu Arsenie Boca chiar cu riscul de nu fi fost inca atit d sfint cind a indrumat romanii sa vina inapoi. |
Intoarce-te !
Eu zic ca este normal sa te intorci ! Aici ai peste tot o biserica crstin ortodoxa in limba ta natala, duhovnici si maicute cu har, sfinti in viata, ai munte, mare, oameni care simt ca si tine. Si mai este ceva: de doua decenii alogenii care ne conduc se straduiesc sa ne alunge din tara ! Pai nu merita sa va intoarceti toti tocmai sa le faceti in ciuda ?
|
durere si tristete ...
Citat:
Cand se intampla sa sufar din pricina conationalilor nostri, nu pentru mine sufar, ci pentru cei ce gasesc placere in a fi rautaciosi, ipocriti, meschini etc. Sufar pentru dragostea ce le lipseste. Este atat de simplu sa fim buni , atat cat ne tin puterile! Inca nimeni nu mi-a cerut imposibilul. Dar stiu ca tot ce la oameni pare imposibil, la Dumnezeu este posibil! Nu mi-e frica, nu ma cutremur din nimic. Dar sufar enorm gandindu-ma la cat de simplu ar fi sa fim buni. Cu totii am fi mai relaxati, multe boli ar disparea, ar fi mai multa armonie si bucurie de a trai impreuna sub cerul lui Dumnezeu. Doamne, iarta-ne, ca nu stim ce facem! |
Citat:
Sa stiti casatrainii ne vad cum ne vedem noi pe noi si cum ne afisam.Din moment ce noi ne punem etichete si ne devalorizam asa ne vad si strainii. Sunt multi romani care au reusit in strainatate tocami datorita scolii din Romania,pentru ca ei au avut o baza,cultura generala si materie cenusie mai multa ecat ceilalti si au reusit sa iasa in fata.Eu de exemplu aici cine auzea ca sunt romanca ma intreba direct ce medie am la mate pentru ni s-a dus vestea ca suntem buni.Si directorul si stufful de la scoala au spus ca romanii au note foarte mari mai ales la mate si stiinte si ca in general sunt printre primii la invatatura, si asta vine dintr-o scoala unde majoritatea sunt evrei!Mi-a fost dat sa intalnesc oameni foarte destepti in Romania.Daca scoala romaneasca este asa de slaba,de ce numai in liceul la care am fost sunt o gramada care au castigat concursuri si olimpiade internationale,ca sa nu mai zic de cele nationale. Poate nu toti au luat premiul I,dar au fost in top 3 ca sa zic asa. http://www.mesota.ro/concursuri/ C.N. Dr Ioan Mesota iar C.N Andrei Saguna are si el o gramada de olimpici,ca si liceul de informatica.Si religia nu a lipsit.Mereu venea un Parinte,chemat de director la inceputul anului sa ne binecuvanteze pe toti si scoala,si in timpul anului mai venea.Nu pot intelge de ce tot timpul trebuie sa ne laudam cu raul,si ce e bun si de valoare,mai rar acum adevarat,lasam deoparte Nu stiu ce lipsa de practica ai la facultati de stiinta,matematica, informatica,etc.;acolo nu se bazeaza treaba pe teorie prea mult.Si web desingul e tot practica.Si poate nu tot ce invatam in scoala vom folosi la serviciu,dar e bine sa ai si cultura generala,pentru tine in primul rand.Eu sunt adepta cunoasterii,cu cat mai mult cat atat mai bine.Creierul are o capacitate enorma,de ce sa nu il folosim cat mai mult.Daca esti religios nu inseamna ca trebuie sa nu inveti si sa studiezi,sa stii cat mai multe,mai ales acum cand stiinta avanseaza si poate sa fie folosita inmpotriva ta, si tu habar sa n-ai.E mai bine sa stii.Asa cum trebuie sa cunoastem f bine Scripturile ca sa nu fim pacaliti de eretici,asa trebuie sa avem cunostiinte si din alte domenii ca sa nu ne lasam pacaltiti de altii.->gen vaccinurile de ptr col,girpa porcina,girpa elefantului si ce-o mai inventa.daca nu stii si nu cunosti,cum poti sa alegi ce e bine?E mult mai usor sa fii pacalit daca esti neinvatat.Sunt o gramada deSfinti Parinti,Calugari care nu s-au limitat numai la teologie.Au studiat si medicina,si fizica.Parintele Arsenie Boca e un exemplu.Tocami de aceea tinerii din ziua de astazi nu aleg bine,ptr ca nu au cunostiinte si nu stiu urmarile alegerilor lor pe plan fizic si pe plan spiritual de asemenea.Tocami citeam intr-o carte ca la scoala copii care creaza probleme majoritatea sunt din familii crestine,nu atee.Am sa dau un citat ca sa vedeti si voi si sa ne dam cu parerea.Defapt am sa deschid un nou topic.sunt subicte diferite. |
Citat:
|
acesta-i crestinism lesinat , alterat ...
Vreti sa mai aveti tara ? Suntem majoritari, inca, asa cum nu multi sunt in propriile tari ! Cei din afara sa se intoarca , sa faca copii, sa si-i creasca in frica de Domnul, in spiritul bunului simt, al curajului, al demnitatii ! Pe acolo pe unde sunt vad si ei ca nu-s locuri mai frumoase si bogate ca in Romania !
EU CRED CA-I DEMONISM CURAT ACEASTA LAMENTARE PERPETUA VIS-A-VIS DE CAT DE RAU ESTE IN ROMANIA ! ROMANIA ESTE SUPERBA NEFERICITITLOR SI N-O MERITATI, PT CA SUNTETI DECAZUTI SPIRITUAL ! |
Citat:
Ma uit in treacat pe TV si ma ingrozesc ce emisiuni de rahat au audienta la noi. Pai daca noi suntem consumatori de astfel de mizerii oare de ce ne mai miram ca ne trateaza toti ca niste mizerabili ? |
trist
Citat:
|
Laura, daca vrei sa te intorci in tara ca sa studiezi, asigura-te ca ai din ce trai, caci viata e scumpa aici.
|
nu veni
o data ce ai mers uita de romania
|
Doamne ajuta!
Doamne ajuta, Laura!
Roaga-te Domnului sa te lumineze in decizia pe care vrei sa o iei, pentru ca numai El poate sa te ajute cu adevarat. si sa te sfatuiesti si cu parintele tau duhovnic, ca sa-ti dea sfat si binecuvantare. Dupa cate zici, Laura, imi dau seama ca peste tot este greu cu gasirea unui loc de munca. Eu sunt primul an la facultatea de litere, la Bucuresti si nu am ceea ce se numeste plan de viitor, viitoare cariera etc etc. Ce vrea Domnul! Draga Laura, daca Occidentul are o economie mai dezvoltata, are si sminteala mai multa. Eu nu stiu, nu am fost niciodata in Occident, dar din tot ce spuneti voi si din ceea ce ne avertizeaza parintii imbunatatiti, imi dau seama ca nu e bine ce se intampla acolo. De castigat o paine, o castigam, nu ne lasa Dumnezeu, dar de intarit in credinta nu este asa usor. Sa mergi unde crezi ca ti-e mai bine sufleteste, pentru ca ce este material vine si se duce. Poate ti-e greu sa te desparti de parintii tai, poate sunt si motive care te retin, esti impartita in doua. Dar, scumpa mea Laura, sa-i spui toate astea lui Hristos, cand te rogi, asa ne invata maicuta Siluana: ,,Uite, Doamne, ce gand am...'', ,,Uite, Doamne, ce ma macina...''. Apropo de maicuta Siluana, sa intri pe site sa vezi ce ne spune, sfatuieste teribil de bine tinerii, poate ii povestesti despre problema ta:) Te imbratisez, Diana |
Citat:
|
Am din ce sa traiesc daca revin in Romania.Am mai multte in tara decat aici.Plus ca am spus ca am de gand sa ma angajez full-time pana reivn adica vreo 6 luni ca sa am bani ptr o perioada in Ro plus cu ce imi mai dau ai mei.Nu asta e problema unde stau si ce mananc.Ideea era daca e buna decizia in sine de a reveni in Romania.Mie una imi e foarte greu acum cand vine vorba de credinta,sunt la inceput si nu prea am la cine sa apelez,duhovnic am dar mie dor sincer sa merg pe la o manastire.Multi vad ca va referiti strict la finante si viitor si cariera, dar eu vreau sa imi intaresc credinta mai ales, ca degeaba ajung sus daca credinta e lipsa.
@diana-lorena poti sa imi dai siteul respectiv?te rog. multumesc |
Manastirea Romaneasca Sf. Cruce din Toronto
Citat:
http://www.holycrossorthodoxmonastery.com/ Cat despre studii : eu zic ca daca te tin curelele (financiar si intelectual) sa ramai sa le faci in Canada. Si nu uita : Dumnezeu este prezent pretutindeni. Insa, daca nu Il ai in suflet, nu ai sa-L gasesti nicaieri. |
Citat:
|
Citat:
Imi este draga Romania, cu sfintele moaste ale sfintilor la tot pasul, cu frumuseti naturale pe care nu le gasesti la oriunde, cu oameni la fel de buni si de rai ca si mine. Mi-e draga Romania, asa umilita cum este ea in zilele noastre. Daca altii o umilesc, ar fi bine ca noi, cei care simtim romaneste, sa-i banadajam ranile asa cum ne pricepem, fiecare in domeniul lui. Poate ca nu suntem la fel de bogati material ca altii, dar cred ca Dumnezeu stie de ce avem nevoie ca sa ne apropie de El. Nu trebuie sa tanjim numai dupa cele materiale. Caci iubirea de arginti este un pacat subtil care este maica a altor pacate mari. Avem nevoie sa ne hranim in primul rand cu Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa ne putem mantui. |
Citat:
|
Asa zice un zvon :
Citat:
|
Am auzit si eu replica aceasta: ,,pacat ca-i locuita". Unora le-ar conveni de minune ca aceasta tara sa fie nelocuita. Poate de aceea, mai in gluma, mai in serios, spun ce au pe suflet, prin prisma intereselor!
Iata un roman din Romania care a trecut prin inchisorile comuniste, care a fost urmarit indeaproape ani multi si care a inteles ca menirea lui este de a-si ajuta semenii sa lupte cu fortele raului. Chiar daca nu este canonizat, romanii ii simt sfintenia si-l apreciaza ca atare. Sfantul Arsenie Boca Iar parintele Arsenie Boca ne atrage atantia ca putem ajunge sa fim stapaniti de ... tigani! Nu am nimic cu ei, dar inmultirea lor este in masura sa distruga reperele morale pe care ni le-am creat ca popor de-a lungul timpului si va fi nevoie sa ni le aparam. Este grav ca o parte dintre romani nu sesizeaza pericolul si-i imita, incepand de la manele si terminand cu modul lor de a vorbi si de a actiona. Si-au mai facut si altii vise in privinta Romaniei. O casa ruinata costa mai putin decat una noua. |
Hai acasa Laura !
Ne-am nascut romani prin voia Domnului ! Ne-a dat o tara, o limba, cultura populara ca nimanui, .... Adica si tie ti-a dat ! Nu le nega si nu le inlocui !
|
Citat:
uite site-ul despre care vorbeam: http://www.sfintiiarhangheli.ro/maic...na-va-raspunde poate sa-ti fie de folos si http://www.harrdelos.com/ cu drag, diana |
Nu mi-este totusi clar ce anume cauti.
Spui ca vrei sa cresti in credinta, ca nu-ti place ce vezi in bisericile ortodoxe din Canada. Cineva spunea f.bine ca Dumnezeu este peste tot si ca n-ai s-o gasesti daca n-o cauti mai intai in tine. Esti tanara, nu stiu ce educatie ai primit acasa in sensul asta, daca ai avut ore de religie la scoala. E curios ca duhovnicul tau nu-ti explica niste lucruri, mai precis unde si cum sa cauti si sa gasesti credinta. Dar nu ma mir. Credinta o poti gasi numai in tine, in discutia ta cu Dumnezeu, cu Maica Sa si cu alti sfinti, in rugaciune si mers la biserica. E greu ca acolo ai biserica asa departe. Faptul ca spui ca nu-ti plac in biserica niste lucruri de exterior denota faptul ca inca nu te concentrezi pe interior. Faptul ca un om sta in dreapta sau in stanga, ca poarta basma, sau nu si alte detalii din astea, nu au legatura cu credinta. Credinta este in suflet si in iubirea de oameni. Nu spui in schimb cum este preotul, cum sunt slujbele acolo, ce faceti in afara lor. Sunteti uniti in comunitatea romaneasca, va ajutati unul pe altul, va organizati in vreun fel. Spui de oamenii de acolo. Da, stiu cum sunt vesticii si la fel spun si eu. Sunt f.diferiti de noi. Dar mai grav este cum suntem noi intre noi. Parintii tai de ce au emigrat? Pentru partea economica, pentru cariera, sau din ce alte motive? Si au gasit ceea ce cautau? S-au realizat? Regreta ceva? S-ar intoarce? Aveti prieteni in Canada? Mai aveti rude, prieteni in tara? Este greu de dat un sfat in astfel de situatii. Si eu ma lupt cu astfel de ganduri, de ani de zile. Si nu am gasit raspuns. Mai intai ca nu am informatii, asa cum nu am avut nici cand am emigrat. La fel ca toata lumea am auzit si vazut despre vest numai partea buna. Oameni care s-au dus si au reusit, dar nu am inteles cum, sa aibe cariere, masini, case, concedii. etc. Poate ca inainte vreme chiar era posibil. Despre Canada s-a spus intotdeauna ca este raiul pe pamant: gasesti de lucru f.usor, in profesia studiata, oamenii sunt draguti, totul este f.usor, este frumos si bine. Pana la urma cum este? Problema este ca din cei care nu au reusit, indiferent in ce tara, nu vorbeste nimeni niciodata. Sa spuna si altora povestea aia cu "la pomul laudat..." si cat este de greu si ce probleme. Acum nu mai stiu nici cum este in tara. Din ceea ce vad prin concedii, este mai bine decat ce am lasat acum ceva ani. Aud ca sunt ceva probleme si greutati si este si adevarat ca mai dureaza destul pana se vor mai pune la punct niste lucruri. Pe de alta parte acum este greu pretutindeni. Nu stiu este mai bine sa te duci si sa te stabilesti. Si totusi multi inca mai viseaza si mai emigreaza si eu nu stiu cum sa le explicam sa n-o faca. Nu stim de unde vine fiecare. Dar s-o iau pe puncte: 1. Biserica ortodoxa romana din diaspora are greutati mari. Daca simti nevoia, du-te in tara intr-un concediu si daca vrei asa mult du-te la o manastire. Crezi ca te va ajuta? Incearca sa vorbesti cu o maica, sa-i ceri sfatul. Dar tie nu manastire iti trebuie, ci un duhovnic bun si indrumare. Nu conteaza unde si in ce biserica. Tu trebuie sa-l afli pe Dumnezeu in sufletul tau si asta este cel mai greu. Sa-ti spun ce m-a ajutat pe mine: -un film, care m-a impresionat la maximum, mai mult decat o carte. Acolo am inteles si simtit multe: Iisus din Nazareth, a lui Zeffirelli. - si daca ai bani: du-te in Israel, pe urmele Lui. Acolo ai sa gasesti raspunsuri. O biserica in tara? Da, recunosc, in unele privinte este mai bine decat in alte parti. Este aproape, mereu deschisa, preotul usor de gasit si nu te duci decat pentru rugaciune si nu si pentru comunitate. In diaspora asta ne ucide cred: cautam in biserica si comunitatea si asta nu exista din pacate, sau prea putin. Si nu te mai uita la altii unde stau si cum sunt imbracati. Roaga-te, canta, fii atenta la tine si la El si atat. Si acasa poti sa-ti faci un mic altar si sa citesti rugaciuni si acatiste. 2. Facultatea - nu stiu sa-ti spun unde este mai bine sa studiezi. Acum este altfel decat cu ani in urma. Eu am invatat multe. Totusi exista o problema. Nu-ti recunoaste practic nimeni nimic din ce stii, in vest. Va trebui sa faci o scoala pe urma si in Canada, daca te intorci, ca sa te angajezi. Sau poate ca acolo o fi mai usor decat in UE. 3. Trebuie sa-ti fie clar ce vrei de fapt sa faci cu viata ta. Unde vrei sa traiesti, sa te casatoresti? Credinta este numai o parte din viata unui om. E posibil sa gasesti in tara credinta, dar sa cazi din alte cauze, sa nu fii fericita: profesie, lipsa parintilor, lipsuri materiale, etc. S-ar putea ca dupa o vreme sa vrei sa pleci din nou in alta parte. Nicaieri si niciodata nu le poti avea pe toate. Asta trebuie tu sa stii. Trebuie sa te hotarasti ce vrei. Sau idealul ar fi sa traiesti si acolo si in tara, sa circuli intre lumi. Nu stiu decat timp esti plecata in Canada, dar asa cum au spus si altii: nu mai esti nicaieri acasa cu adevarat. Poate doar cand vei avea un sot si familie, ai sa poti spune ca acolo este casa ta. Si inca ceva: credinta creste in timp, cu varsta, cu experienta. Din pacate mai ales suferintele te apropie de Dumnezeu. Nu stiu de ce...Asa ca mai ai timp... |
pacat?
Citat:
|
Citat:
In Romania erau biserici la tot pasul, dar nu intram des in ele. Ci am devenit interesata doar dupa ce am parasit tara. Cele mai multe cunostinte ale mele din Romania sunt atee sau indiferente! Si cand stau pe forum sau caut oameni.. tot caut, caut ceva sa ma cutremure si sa ma schimbe.. si ma intreb daca nu caut acolo unde nu trebuie. (Dar bineinteles, poate ca pentru Laura este mai bine sa se intoarca.. ea este singura care stie ce ii lipseste) |
Citat:
Citat:
Citat:
In cazul in care nu ai aflat, sistemul universitar romanesc e la pamant. Cu mici exceptii, universitatile s-au transformat in fabrici de diplome, de unde ies viitorii capsunari. Asa ca stai si fa facultatea in Canada. Daca vrei sa vii in tara, vino dupa facultate, si macar vei avea o sansa in plus la un job bun. In mediul privat, ca pentru Stat vei fi prea educata, si le vei strica lor aranjamentele. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Te-ai gandit vreodata ca poate tocmai pentru ca oamenii o duc bine, sunt relaxati si isi permit anumite lucruri, religia nu isi mai gaseste locul? De ce tarile cele mai sarace, corupte si inapoiate sunt si cele religioase? Citat:
Cat despre bani, crezi ca e in alta parte asa? Banul e cel, care in cantitati suficiente, iti cumpara timp. Timp pe care il petreci cu familia, citind, vizionand un film bun. Daca esti destept, cu banii pe care ii faci cumperi timp. |
rugaciune
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
- tara - da, avem munti, dar nu cei mai falnici, la asta ne bat austriecii, elvetienii si italienii. Avem mare, dar nu foarte atractiva, la asta ne bat multe alte tari (pe partea de peisaj marin) si chiar si bulgarii (la modul in care folosim ceea ce avem) Daca e sa vorbim de un loc unic in Europa, ala ar fi Delta Dunarii, pe care o impartim cu ucrainienii. Si asa de patrioti suntem, ca nu stim cum sa braconam/furam mai mult de acolo. - limba - coborata din latina vulgara, amestecata cu limbi slave (in cea mai mare parte bulgara). Ce vezi tu unic aici? - cultura populara - departe de a fi unica, e in mare parte impartasita de bulgari (la sudul Romaniei), si puternic influentata de sasi si unguri in Transilvania. Deci, ce e unic? E trist cand vad mesaje din astea, reminiscente ale educatiei de pe vremea comunismului, cand noi eram prezentati drept cei mai tari dintre tari, si cei mai drepti dintre drepti. Istoric vorbind, am fost un popor mediocru. La fel suntem si in prezent. Si nu avem identitate, de-aia ne refugiem ba in ortodoxie (care e, vezi Doamne, veche de 2000 de ani), ba in dacii si romanii de demult. |
Citat:
Din cate ai scris reiese ca iti doresti sa te intorci in tara. Sa sti ca invatamantul universitar in Romania este precar. Daca unii tineri romani au rezultate remarcabile pe la olimpiade sau se evidentiaza ca specialisti, asta se datoreaza perseverentei lor sau lectiilor paericulare platite de parinti, mai putin sistemului de invatamant. Imi pare rau sa recunosc asta... Fiica mea a facut o facultate in care lectiile practice sunt indispensabile. Dar facultatea nu le-a putut oferi asa ceva. Vorbesc de Universitatea Transilvania din Brasov. Ca sa dobandeasca si cunostinte practice, pentru specializarea ei, am cautat spitale sau cabinete in care sa faca munca voluntara. Cineva mi-a spus ca pentru asa ceva ar fi fost nevoie chiar sa platim acele lectii practice... Pentru masterat a plecat la Bucuresti, ca de'... e capitala! Dar si acolo ne-am lovit de acelasi obstacol. Lectiile teoretice sunt ok, dar practica... nicaieri. Trebuie sa-si caute loc in care sa faca practica / voluntariat. Si nu o primeste nimeni pt ca nici nu cunoastem pe nimeni la Bucuresti. No, vezi? eu ti-am aratat doar un caz, al nostru. Dar cati mai sunt... Concluzia este ca, daca poti, studiaza acolo, termina ce ai inceput si continua-ti studiile. Poate ca in timp te mai obisnuiesti si iti vei gasi si de lucru acolo. In Romania este greu cu locurile de munca pentru tineri. Este bine sa fii cu familia. Desigur, candva va trebui sa-ti vezi de drumul tau, sa fii independenta insa pana atunci mai ai nevoie de prezenta parintilor, de ajutorul lor material. Eu cunosc pe majoritatea angajatilor de la IAR pt ca si eu am lucrat 25 de ani acolo. Sunt sigura ca parintii tai sunt oameni de treaba, inteligenti si realisti. Sfatul si ajutorul lor este cel mai bun pt. ca ei te iubesc si-ti vor binele. Chiar plecarea lor acolo a fost facuta si spre binele tau. Cu Dumnezeu poti fi oriunde. Il porti in inima ta oriunde ai fi. Te admir ca esti credincioasa si vrei sa te bicuri de darurile ortodoxiei. Dumnezeu sa-ti ajute! Romania este tara unde ne-am nascut si o iubim nu pentru ca este cea mai frumoasa si ca are cei mai inalti munti sau peisajele cele mai frumoase si nici ca avem o limba si niste traditii de exceptie, o iubim pentru ca este a noastra si suntem de aici. Pentru ca parintii si rubedeniile noastre sunt aici. Pentru ca am deschis ochii aici in locul acesta, aici am facut primii pasi si ne-am facut primii prieteni. pentru ca aici suntem acasa... Asa ca, ramai acolo, amana un pic intoarcerea acasa. Termina studiile si apoi te mai gandesti, Toate cele bune! |
Citat:
Nu sunteti singurul care vedeti mediocritatea acestor locuri (de altfel pitoresti...) sau acestei culturi, limbi sau oameni. Cu totii vedem dar unii din noi continua sa le iubeasca iar altii sa se rusineze de locurile natale si sa le denigreze pe toate drumurile, cu toate ocaziile. Sta in puterea noastra sa schimbam ceva in tara asta, dar daca nu o iubim ne limitam la a ne vaicarii cat de naspa este aici. |
Citat:
Iti spun pentru ca am in familie si se castiga binisor. Nu trebuie sa cantaresti prea mult situatia ci sa faci ce simti ca e mai bine. Daca ai consulta duhovnicul meu si multi alti parinti de pe aici ,ai primi indemnul de a te intoarce. Daca nu te simti bine acolo vino in tara. Incearca sa reiei relatiile cu fostii colegi din liceu. Mai adaug ceva ,pentru ca am citit ultimele postari. Diploma ta de acolo nu are nici o valoare in Romania. Vreau sa spun ca nu vei gasi mai usor de lucru. Totul sta in mainile lui Dumnezeu ,care a oranduit sa te nasti aici ,si sa traiesti aici nu in alta parte. Daca il avem pe Dumnezeu avem si ajutor. "Cautati imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate se vor adauga voua" Ma doare sufletul cand aud cat de putine cunostinte se dobandesc in scolile din alte tari si cum se risipeste inteligenta si potentialul unor copii care poate ar merita mai mult. Doamne ajuta ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:50:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.