Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1326)

sisu 03.02.2008 17:47:30

in toate bisericile se fac donatii.
De exemplu la martori desi nu exista sume impuse membrii congregatiei doneaza fiecare dupa masura si cit il lasa inima.
Banii strinsi sint folositi la plata chiriei salii de cult (sau/si intretinerii acesteia) , pentru fondul de constructie al altor sali in tari defavorizate sau publicarii diverselor materiale si eventual ajutorarea membrilor mai saraci sau plata cheltuielilor la vizitelor indrumatorilor spirituali.Batrinii (pastorii) sau asistentii nu primesc nici-un fel de solda.Singurii care primesc mici retributii sint indrumatorii si pionierii speciali .
Din pacate exista o imagine falsa a "sectelor" care dau senzatia ca curge lapte si miere iar membrii lor sint "cumparati" sau li se faciliteaza anumite avantaje.

tot_jean 03.02.2008 17:57:11

de unde a inceput topicul si unde a ajuns......nimic serios.Topicul incepe foarte inflacarat impotriva "cipercilor de dupa ploaie" si se infunda intr-o problema comuna tuturor bisericilor,cultelor si "sectelor".

grigoreB_adventist 03.02.2008 18:25:03

Citat:

În prealabil postat de tot_jean
de unde a inceput topicul si unde a ajuns......nimic serios.Topicul incepe foarte inflacarat impotriva "cipercilor de dupa ploaie" si se infunda intr-o problema comuna tuturor bisericilor,cultelor si "sectelor".

Vreau doar sa mai aduc in prim plan contradictia intre acuzatiile care se aduc in general in popor sectarilor :ca sunt momiti si tinuti in secta pentru avantaje materiale si pe de alta parte ca sunt spoliati prin "oribilul mecanism al zecimii".

Dar chiar asa, s-o lasam balta cu asta.

grigoreB_adventist 03.02.2008 18:50:58

Citat:

in legatura cu "sectele" si miscarile de reforma aparute in lume : la simpla observatie se poate constata ca tarile care au fost "infestate" de tot felu de "sectanti aparuti ca ciupercile dupa ploaie", sunt acum printre tarile dezvoltate la lumii. asta nu am citit-o nicaieri....doar am observat.

Se poate si citi aceasta. Unii autori, economisti sunt de parere ca locomotiva progresului a fost Olanda protestanta la inceput apoi Anglia. Cat despre SUA, "puernita sectelor" ce sa mai vorbim? Dar acum se mai catolicizeaza si ei si vom mai vedea...

Pe de alta parte , de ce unii sunt pusi la indexul " secte" de catre B.O. si altii precum Biserica Catolica sunt ceva mai sus ,la indexul "denominatiuni".
Tare as dori sa cunosc criteriile. M-as descurca ceva mai bine. Cum definim de fapt sectele? Cine stie despre ce vorbim? Poate initiatorul topicului ne face o precizare...

tot_jean 03.02.2008 20:35:38

poate.
pe forumul asta am gasit ideea ca BO e singura care poate garanta mantuirea. sunt curios daca e si pozitia oficiala a BO sau asta e parerea "drept credinciosilor"?

strajeru 03.02.2008 23:05:57

Citat:

poate.
pe forumul asta am gasit ideea ca BO e singura care poate garanta mantuirea. sunt curios daca e si pozitia oficiala a BO sau asta e parerea "drept credinciosilor"?

Aceasta este pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe,noi nu vorbim de la noi putere.Pe acest forum prin sutele de topicuri s-a si explicat de ce.Uite:o intrebare logica:cum poate sa detina Adevarul protestantismul si neoprotestantismul care a aparut de la luther si Calvin incoace?Ortodoxia a aparut odata cu crestinismul,noi nu ne-am rupt de nicaieri,de la nicio secta sau culta.oare stiu neoprotestantii din ziua de azi care sunt promotorii lor?unde erau ei cand s-au facut cele 7 sinoade ecumenice la care s-au combatut atatea erezii si s-a stabilit simbolul credintei crestine(Crezul niceo-constantinopolitan)?Ce stiu despre ele Helen White,Russel si ceilalti rataciti?

tot_jean 03.02.2008 23:14:09

Citat:

În prealabil postat de strajeru
Citat:

poate.

Aceasta este pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe,noi nu vorbim de la noi putere.Pe acest forum prin sutele de topicuri s-a si explicat de ce.Uite:o intrebare logica:cum poate sa detina Adevarul protestantismul si neoprotestantismul care a aparut de la luther si Calvin incoace?Ortodoxia a aparut odata cu crestinismul,noi nu ne-am rupt de nicaieri,de la nicio secta sau culta.oare stiu neoprotestantii din ziua de azi care sunt promotorii lor?unde erau ei cand s-au facut cele 7 sinoade ecumenice la care s-au combatut atatea erezii si s-a stabilit simbolul credintei crestine(Crezul niceo-constantinopolitan)?Ce stiu despre ele Helen White,Russel si ceilalti rataciti?

cam multe intrebari de-odata.
incerc sa iti raspund numai la una.....sau incerc sa raspund la mai multe.sper sa pot comunica cit mai mult in cit mai putine rinduri.
in primul rind BO s-a desprins de Biserica Catolica,care e mai in etate decit BO.
in al doilea rind sunt sigur ca exista mintuire si pentru cei care au trait inaintea BO sau a crestinismului.

strajeru 03.02.2008 23:19:46

De ce oare toti sectarii au gresita parere ca Ortodoxia s-a despartit de Catolicism?Cine va invata asta domle:angry:?Citi istoria bisericii si vedeti acolo cum stau lucrurile.Nu mai vorbiti asa......din auzite.Cititi,documentati-va si pe urma afirmati.Jeaneee!!!!Chiar stii ce s-a intamplat in 1054?DA?sau nu?

tot_jean 03.02.2008 23:42:49

anul 1054 AD arata ca in Biserica a avut loc o ruptura.asta o stie toata lumea.despre Marea Schisma iti poate zice oricine : Biserica Rasariteana a excomunicat Biserica Apuseana si viceversa. Patriarhul grec a fost numit Patriarhul Constantinopolului.
evident este ca nu inteleg cine de cine s-a rupt?
oricum atunci nu a fost problema majora religia.din cite imi aduc aminte de la istorie problema majora a fost una POLITICA.toate intrigile politice de atunci nu mi le amintesc....dar daca insisti o sa scotocesc.

grigoreB_adventist 04.02.2008 12:50:26

Citat:

În prealabil postat de strajeru
unde erau ei cand s-au facut cele 7 sinoade ecumenice la care s-au combatut atatea erezii si s-a stabilit simbolul credintei crestine(Crezul niceo-constantinopolitan)?Ce stiu despre ele Helen White,Russel si ceilalti rataciti?

Desi adventistii sunt adepti , pastratori si aparatori ai crezului niceo-constantinopolitan, ei sunt bagati in aceiasi oala cu Martorii lui Jehova si unitarienii de catre B.O. si B.C.! V-am raspuns deci partial la ce stie Hellen White despre acestea. Mult mai mult despre ce stie ea se poate afla in cartea ei cea mai citita "Tragedia Veacurilor".
Un minim de onestitate intelectuala si duhovniceasca chiar, va indeamna sa-i cititi pe cei pe care-i combateti. Nu integral, dar macar operele reprezentative. Altfel munca d-voastra o sa esueze in fanatism pur.
Unde sunt totusi lucrarile serioase care informeaza si trateaza problema sectelor?

Banuiesc totusi ca B.O. cu atatia teologi si institute teologice si profesori si studenti si elite nu duce lipsa. Problema este serioasa si se acutizeaza. Va rog recomandati-mi.

Biserica crestina primara a fost tratata multa vreme ca o secta a Iudaismului. Daca de acolo isi trage obarsia B.O. atunci sa nu uitati ca in vremurile ei cele mai bune purta stigmatul de secta.

ancah 04.02.2008 13:27:35

Citat:

anul 1054 AD arata ca in Biserica a avut loc o ruptura.asta o stie toata lumea.despre Marea Schisma iti poate zice oricine : Biserica Rasariteana a excomunicat Biserica Apuseana si viceversa. Patriarhul grec a fost numit Patriarhul Constantinopolului.
oricum atunci nu a fost problema majora religia.din cite imi aduc aminte de la istorie problema majora a fost una POLITICA.toate intrigile politice de atunci nu mi le amintesc....dar daca insisti o sa scotocesc.

Poate ca te-ai lamuri mai bine daca ai citi despre Sfintele Sinoade si despre Marea Schisma.

costel 04.02.2008 13:33:29

Nu-i de ajuns sa pastrezi o parte si sa spui ca esti pastrator al adevarului. E ca si cum ai o maneca de la camasa curata, dar cealalta parte a camasii este murdara. Astfel, nu poti afirma ca ai o camasa curata.
M-as bucura sa intelegi ce este ortodoxia de la noi cei care o traim si nu de la pastorii vostrii care nu fac decat sa va plimbe dintr-un citat in altul.

tot_jean 04.02.2008 18:57:36

Citat:

În prealabil postat de costel
Nu-i de ajuns sa pastrezi o parte si sa spui ca esti pastrator al adevarului. E ca si cum ai o maneca de la camasa curata, dar cealalta parte a camasii este murdara. Astfel, nu poti afirma ca ai o camasa curata.
M-as bucura sa intelegi ce este ortodoxia de la noi cei care o traim si nu de la pastorii vostrii care nu fac decat sa va plimbe dintr-un citat in altul.

prima parte e adevarata 100%.
dar nu sunt de acord ca BO este singura cale de mintuire.
cit despre plimbarea "sectarilor" dintr-un citat intr-altul.....nu te inspaiminta.acest forum e plin de citate si plin de trimiteri la carti.

sisu 04.02.2008 21:03:49

costel, ce ai vrut sa spui prin faptul "ca voi traiti ortodoxia" ?

Si-ar mai fi o intrebare, dati-mi un singur argument in favoarea ideii cum ca ortodoxia este singura cale spre mintuire ...

quasar 04.02.2008 21:48:11

Citat:

Ideea este ca ortodoxia a pastrat totul asa cum era la inceput,pe cand catolicismul a facut schimbari dupa bunul plac,cu crezul,cu papa fara de pacat,purgatoriul si altele...exemplele sunt destule.Deci akum este clar cine din cine s-a desprins??E ca si cum puiul alb iesit din gaina alba deodata nu mai vrea asa si se face negru,pt ca mai apoi sa se gaseaca unii care sa stea pe ganduri...oare a iesit puiul din gaina?sau gaina din pui?...

quasar 04.02.2008 21:54:20

Totusi ce doresc cei de alte culte/confesiuni pe acest site?Bine am inteles ca ateii vor sa vada ce au de combatut.Voi la fel?Sincer spuneti cati ortodocsi intra pe forumurile voastre?Nu cred ca prea multi.Si in plus voi aveti in voi asa un duh misionar si va bagati pe sub pielea omului,si-l inebuniti cu biblia voastra(spun voastra pe ca nu e ca a noastra) stiuta mecanic si robotic pe de rost,incercand doar doar de s-o mao converti unul.Fratilor..Hristos nu se baga cu forta in viata omului,EL bate la usa aia care are clanta numai pe dinauntru,si daca se deschide intra ,daca nu ...nu..Cred ca si de aia multi fug cand aud de secte sau nici nu vor sa va asculte stiinduva cat de insistenti sunteti.

tot_jean 04.02.2008 22:18:06

nu stiu ce doresc "sectarii" pe acest site.interesant e de ce administratorii au deschis aceste topice si aceasta categorie de topice SECTE SI CULTE.
eu zic ca totusi e destul de acid termenul de "biblia voastra".am impresia ca "sectarii" folosesc majoritar traducerea Cornilescu.eu unu folosesc Sfanta Scriptura de pe un site Greco-Catolic?e valabila?sau care e valabila?de ce "biblia lor" nu e valabila?

quasar 04.02.2008 23:47:48

Practic nu stiu sa iti spun care sunt toate schimbarile,dar poti verifica psalmii.Care sunt cei din Biblia ortodoxa si care sunt cei din biblia lor.Uite verifica psalmul 50.Si de ce avem topicul secte si culte?pai ca sa mai stim ce mai misuna prinprejur.Te pomenesti ca ei nu au topice despre ortodocsi?

tot_jean 05.02.2008 00:59:26

Citat:

În prealabil postat de quasar
Practic nu stiu sa iti spun care sunt toate schimbarile,dar poti verifica psalmii.Care sunt cei din Biblia ortodoxa si care sunt cei din biblia lor.Uite verifica psalmul 50.Si de ce avem topicul secte si culte?pai ca sa mai stim ce mai misuna prinprejur.Te pomenesti ca ei nu au topice despre ortodocsi?

aaaa...la psalmi era problema.cred ca acolo problema e destul de simpla(daca gresesc te rog sa imi zici)...cred ca e o simpla problema de numerotare.

grigoreB_adventist 05.02.2008 08:31:52

Citat:

Totusi ce doresc cei de alte culte/confesiuni pe acest site?Bine am inteles ca ateii vor sa vada ce au de combatut.Voi la fel?Sincer spuneti cati ortodocsi intra pe forumurile voastre?Nu cred ca prea multi.Si in plus voi aveti in voi asa un duh misionar si va bagati pe sub pielea omului,si-l inebuniti cu biblia voastra(spun voastra pe ca nu e ca a noastra) stiuta mecanic si robotic pe de rost,incercand doar doar de s-o mao converti unul.Fratilor..Hristos nu se baga cu forta in viata omului,EL bate la usa aia care are clanta numai pe dinauntru,si daca se deschide intra ,daca nu ...nu..Cred ca si de aia multi fug cand aud de secte sau nici nu vor sa va asculte stiinduva cat de insistenti sunteti.

Vroiam doar sa va informez corect despre noi adventistii deoarece am vazut ca duceti lipsa de informatii, lucrari de referinta serioase s.a.m.d.
Cred ca nu sunteti indemnati sa ne cunoasteti pentru ca adevarul sa nu iasa la iveala. Nu puteti ajunge bine daca judecati doar din auzite. Asta e barfa. Ati deschis un topic de barfa? Atunci scuze, daca nimeni nu-mi spune "stai" , eu ma retrag.

anita 05.02.2008 08:59:42

Citat:

În prealabil postat de sisu
Si-ar mai fi o intrebare, dati-mi un singur argument in favoarea ideii cum ca ortodoxia este singura cale spre mintuire ...

sf.Evanghelie dupa Ioan(cap.VI)

"53. Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi.
54. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.
55. Trupul este adevarata mancare si sangele Meu, adevarata bautura.
56. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine.
58. Aceasta este painea care s-a pogorat din cer, nu precum au mancat parintii vostri mana si au murit. Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac. "

quasar 05.02.2008 09:18:16

Citat:

În prealabil postat de grigoreB_adventist
Citat:

Vroiam doar sa va informez corect despre noi adventistii deoarece am vazut ca duceti lipsa de informatii, lucrari de referinta serioase s.a.m.d.
Cred ca nu sunteti indemnati sa ne cunoasteti pentru ca adevarul sa nu iasa la iveala. Nu puteti ajunge bine daca judecati doar din auzite. Asta e barfa. Ati deschis un topic de barfa? Atunci scuze, daca nimeni nu-mi spune "stai" , eu ma retrag.

Nu ma refeream la tine pe forum,ci la voi in general,mergeti pe la usi...ortodocsi pe la usi nu am vazut...

quasar 05.02.2008 09:19:57

Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

"53. Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti manca trupul Fiului Omului si nu veti bea sangele Lui, nu veti avea viata in voi.
54. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi.
56. Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane intru Mine si Eu intru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatal cel viu si Eu viez pentru Tatal, si cel ce Ma mananca pe Mine va trai prin Mine.
58. Aceasta este painea care s-a pogorat din cer, nu precum au mancat parintii vostri mana si au murit. Cel ce mananca aceasta paine va trai in veac. "

Degeaba anita...sa vezi akuma contraargumente si citate de nu te mai saturi...:)

tot_jean 05.02.2008 15:52:26

Citat:

În prealabil postat de anita
Citat:

de acord cu citatu.....da fi mai explicita ....unde e legatura cu "ortodoxia singura cale spre mintuire"?

costel 05.02.2008 16:12:43

Draga quasar, de ce merg pe la usi? Simplu. Nu stiu unde locuiesc. Ei doar ratacesc. Nu uita ca de va cadea cineva in orice fel de pacat si nu se va intrista pe masura greselii, cu usurinta va cadea iarasi in aceeasi cursa.

sisu 05.02.2008 16:24:07

desi sint martor, imi permit sa ma bag in discutie.
in legatura cu psalmii este doar o numerotare diferita a lor.este vorba de un capitol in sus sau in jos care a fost lipit la un altul.Dar versetele sint aceleasi si in aceiasi ordine.

"Si de ce avem topicul secte si culte?pai ca sa mai stim ce mai misuna prinprejur.Te pomenesti ca ei nu au topice despre ortodocsi?"

quasar, din pacate asa cum zice si grigoreB_adventistu, sint doar discutii nefondate si afirmatii neverificate.Voi va alimentati cu ele si credeti ca sinteti puri si mintuiti.
E un fel de "Piata Universitatii" si "FSN-ul", drogati, prostitutie, arme...etc, dar nimeni nu a fost acolo ca sa vada.Martorii de exemplu nu au forumuri de discutii.Deci nu discuta despre ortodocsi in mod special.Nu stiu celelalte culte.

Cit despre biblii modificate , s-a mai scris p-aici.
Eu folosesc mult BOR pt. multumita ei m-am facut martor.(in versiunea Cornilescu a fost scos termenul de Iahve si inlocuit cu Domnul, de ex) :)
Cel mai bine este sa folositi 2 sau mai multe traduceri, va va ajuta sa gasiti poate sensul cel mai apropiat de original.

ortodosci care sa bata pe la usi, nu cred ca ai sa vezi vre-odata, cu exceptia popii care vine cu busuioc si sa ceara ceva pentru biserica...

Cine foloseste doar biblia "lui" nu este bine pregatit sau nu a inteles exact mesajul.
Cu exceptia unor termeni (cruce-stilp, Iehova-domnul,etc) in principiu mesajul biblic este acelasi.Scopul nostru nu este de a converti pe nimeni.Asta este o idee falsa inoculata.Noi vrem doar sa transmitem mesajul lui Dumnezeu prin gura lui Hristos asa cum a poruncit el apostolilor (Mat 24:14 Și se va propovădui această Evanghelie a împărăției în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; și atunci va veni sfârșitul. )sau
Mar 16:15 Și le-a zis: Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura.

Nu cred ca cineva vrea sa converteasca pe altcineva pe acest forum, asa cum va ginditi probabil multi.Procesul este mult mai complex.Prezenta noastra aici este doar de corija imaginea falsa prezentata mai mult sau mai putin voluntar desper celelalte culte si de a dsicuta diferente de doctrine.

sisu 05.02.2008 16:28:35

costel, decit sa faci ironii de doi lei (pt. care vad ca nu te baneaza nimeni) mai bine ai raspunde la intrebarea "cum traiesti tu ortodoxia?"...

costel 05.02.2008 16:33:28

Draga sisu, traiesc ortodoxia altfel decat tine.

costel 05.02.2008 16:38:18

Iar daca vrei sa o cunosti si nu de la distanta, e simplu: ai nevoie de un duhovnic, de botez, de spovedanie, de impartasire si uite asa incepi sa ma cunosti.

sisu 05.02.2008 17:32:36

Isuse ! :rolleyes:

Glumesc ... :D

quasar 05.02.2008 17:40:12

A nu?Nu au forumuri?Si forum.martorii.ro ce este??

sisu 05.02.2008 20:45:41

aha ! te-am prins! :D

martorii.ro este un site al apostatilor si se pare ca este administrat de cei care fac parte din secta "Adevaratii Martori aiu lui Iehova".Pot sa-mi permit sa spun ca este o secta intrucit a deviat din cultul Martorilor lui Iehova.
Posibil sa participe si adevarati (sau ne-Adevarati...intelegeti voi :D) dar participa asa cum particip si eu aici.Eu am intrat odata (pe vremea cind inca nu eram Martor si m-am lamurit)
De fapt ne este sugerat (pe buna dreptate) sa ne ferim de chat-uri si forumuri (mai ales ca cel mentionat de tine). ;)

quasar 05.02.2008 22:06:26

eu am cautat numai sa vad daca exista.de inscris acolo nu m-am inscris.si...or fi apostati cum zici tu...

tot_jean 05.02.2008 23:17:07

Citat:

Draga sisu, traiesc ortodoxia altfel decat tine.

ortodoxia ta macar e apropiata de ce traiau Apostolii?

sisu 05.02.2008 23:21:34

Citat:

Iar daca vrei sa o cunosti si nu de la distanta, e simplu: ai nevoie de un duhovnic, de botez, de spovedanie, de impartasire si uite asa incepi sa ma cunosti.

costel, nu am inteles, un adevarat ortodox trebuie sa se mai boteze odata cind este adult ?
Poti sa-mi traduci te rog ceilalti termeni: duhovnic,spovedanie,impartasire?
Sincer nu cunosc in profunzime termenii ortodocsi.Merci.

Dia20_diana 06.02.2008 01:54:09

Citat:

aha ! te-am prins! :D

martorii.ro este un site al apostatilor si se pare ca este administrat de cei care fac parte din secta "Adevaratii Martori aiu lui Iehova".Pot sa-mi permit sa spun ca este o secta intrucit a deviat din cultul Martorilor lui Iehova.
Posibil sa participe si adevarati (sau ne-Adevarati...intelegeti voi :D) dar participa asa cum particip si eu aici.Eu am intrat odata (pe vremea cind inca nu eram Martor si m-am lamurit)
De fapt ne este sugerat (pe buna dreptate) sa ne ferim de chat-uri si forumuri (mai ales ca cel mentionat de tine). ;)

martori, adevaratii martori, nu mai inteleg nimic
ce e cu secta asta "Adevaratii Martori ai Lui Iehova"? si de ce ei sunt mai adevarati ca ceilalti martori?:dontgetit:
poate binevoieste a-mi explica cineva:D

sisu 06.02.2008 16:14:20

Osa-ncerc sa va raspund la amindoua.
Din pacate asta se intimpla doar in Romania, tara tuturor posibilitatilor. (de curind am citit ca un avion a lovit la decolare o masina lasata pe pista ...).

Este vorba de un grup de martori (probabil apostati) care desi au aceiasi credinta contesta corpul de guvernare de la NY.Nici nu stiu daca sint formati sau nu intr-o secta sau pur si simplu palavragesc pe martorii.ro.
Ce este grav si interesant in acelasi timp este ,ca si multi altii, ca contesta partea umana a "bisericii" .Deci partea "imperfecta".Se leaga si ei de cine pot...:D
Multi se leaga de amanunte si lasa deoparte esentialul.
Chiar si chestia asta cu crucea sau fratii lui Isus,de ex., nu face decit sa ne indeparteze de la adevar...In loc sa intelegem misiunea lui Isus pe pamint si mesajul transmis, ne legam de fleacuri.
Satan munceste din greu...

Daca are si altcineva alte informatii , cu placere

costel 06.02.2008 18:07:27

Draga sisu, nu poti intelege misiunea lui Hristos daca Il consideri un simplu om. Nu uita ca pomenirea Lui nu este fara prezenta Lui. Daca ajung sa-ti spun ca in viata viitoare in toata creatia se va vedea Hristos, vei spune ca aberez. Acele amanunte pe care tu le consideri fara importanta sunt pentru noi exprimari ale Adevarului.

sisu 06.02.2008 19:21:48

imi pare rau dar esti dezinformat (sau orb)
Am spus de atitea ori ca noi nu-l credem pr Hristos doar un simplu om.
Restul afirmatiei tale sint absolut de-accord.Nu e nici-o aberatie.

Posibil ca nu ai citit alte postari anterioare.
(daca e asa de unde ai scos ideea cu "simplu om" ?)

costel 06.02.2008 19:42:01

Pai afirmasesi ca nu e importanta crucea, ca nu e important daca Hristos a avut si alti frati, ba mai mult ca aceste lucruri ne indeparteaza de adevar. Pai, tocmai aceste lucruri ne apropie de adevar. Pe de o parte, Hristos nu poate fi cunoscut fara cruce, iar pe de alta parte Fecioara MARIA ramane Fecioara si dupa nasterea Sa.
PS Ortodoxia nu orbeste, dimpotriva, te face sa stralucesti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:05:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.