Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Revenirea DOMNULUI si INVIEREA - adevarata noastra nadejde (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13265)

tara tara vrem ostas 09.07.2011 18:27:03

Invierea mortilor este strans legata de Judecata de Apoi.La Judecata de apoi se va separa binele de rau.Suferinta si moartea vor fi abolite.Fericirea si bucuria vesnica va fi stabilita.Toate vor fi restaurate in starea initiala de binecuvantare.

Mihai36 09.07.2011 18:42:07

Nu stiu la ce turn de veghere te referi insa despre babiloane putem discuta atit din perspectiva VT cit si apoi NT.

Apoc 20 5. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani.

Si mai era un verset in care se arata ca ceialti morti care nu au inviat alaturi de cei nedesavirsiti care mor in Domnul (nazuitori)vor veni peste miile de ani.

faptul ca sint de categorii diferite -adica o diferentiere calitativa- rezulta din faptul ca in miile de ani nu vor mai fi incercarile si suferintele necesare unei anumite categorii de oameni -incercari fara de care nu pot invata lectiile asa doar din exemple pozitive si din trairi elevate de care poate inca nu sint capabili , altfel poate li se spunea si lor "Fericiti si sfinti cei care inviaza a doua oara"

Faptul ca reincarnarea era deja prezenta o stiu dar nu suna bine in urechile oricarui credincios care urmeaza doar dogma fara sa parcurga si biblia.
mai eles ca ei doresc sa intre in imparatie intre ingeri fara sa fi obtinut in prealabul desavirsirea arhanta aici pe pamint ci daca se poate sa fie primita asa cadou fara o scoala practica a darurilor si a harismelor si fara o cunoastere temeinica a realitatilor nevazute. Asemanatoare pildei interpretate literal a vamesului de pe cruce.

Iar cei care merg in iazul de foc sint pacatosii de neoprit care nu sint nazuitori - a treia categorie.
Faptul ca exista morti in asteptare (in casa mortilor) pe timpul celor citeva mii de ani inseamna ca aruncarea casei mortilor in iazul de foc nu inseamna desfintarea acestei stari sau a mortilor din ea ci imposibilitatea celor ramasi in viata sa mai comunice cu mortii , mai cu seama ca si iadul a fost aruncat (starea pacatoasa) cit si pacatosi iremediabili (care nu au fost scrisi in cartea vietii pe mai departe).-adica desfintarea lor - dezintegrarea sufletelor lor omenesti indiferent de urmari.
Lucru care nu este facut dupa miile de ani cum s-ar intelege ci tot acum la Judecata. De ce ? pentru ca zilele din urma ale judecatii cuprind razboiul cu Gog si Asiria despre care scrie si in Daniel iar razboul se sfirseste odata cu urgia , urgie justitiara cu ocazia careia are lor intunecarea Soarelui si a Lunii rosie , intunecare care este semnul venirii lui Iisus , venire inainte de a se incheia leatul adamic si de a incepe imparatia sfintilor pe timpul acestor mii de ani. Deci venirea si asteptarea Sa nu mai dureaza de acum inca citeva mii de ani caci Isusii mincinosi deja au venit , ceea ce insemna ca vor urma si celelalate semne cit de curind, pustiirea locasului, razboiul si urgia urmate de venirea ca o trimbita cind va incepe secerarea a doua in urma careia va ramine in viata din doua treimi una singura.
Iar de la pustiirea locasului pina la sf Judecatii cu limpezirea si albirea nu dureaza decit un nr limitat de zile.

Unii calugari spun ca miile de ani de dupa care e dezlegat cel rau ar fi si trecut deja dar ca vor mai fi si altele si ca veacul celui rau (dezlegat) a inceput in 1910 an in care a avut loc si venirea celor doi trimisi imbracati in saci -eveniment musamalizat de biserica - avut loc in Iraklyon din insula Creta. Insa cunoscut in rindurile unor preoti si calugari de la noi.
Daca vei citi si cartea "Calugarii" printre rinduri vei vedea ca ceva grav a avut loc acolo incit au fost nevoiti sa ceara ajutorul calugarilor rusi iar Dumnezeu le-a raspuns ca nu acolo este babilonul ci pe un pamint legat de uscat si care nu este departe. Moment din care au inteles ca nu este vb de Constantinopol asa cum se credea la vremea aceea..
In mod similar au mai trecut pe neobservate si alte evenimente apocalipstice. Incluisv cele doua legate de 666 si apoi albinele ucigase din SUA si cel rau cu semnele si cu rana vindecata insa ala cu semnele are urmasi si porunci date pt inarmare si razboi fanatic.
Lumea in lipsa unei interpretari corecte a Apocalipsei crede ca toate evenimentele din veacul celui rau s-ar suprapune sau ca unele sint consecutive doar fiindca e vb de mai multe trimbite fiidca ele sint prezentate fara sa se tina cont de inlantuirea temporala reala , si asta in mod intentionat. Indiciile inlantuirii trebuie cautate in VT si in textul care contine clar informatia.

grasu77 09.07.2011 19:48:27

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376010)
Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. – Matei 28,20

Despre prezenta spirituala a Domnului Iisus cred ca nu se indoieste nimeni.

Cand Domnul spune ca se va intoarce sa ne ia cu El, pentru ca acolo unde este El sa fim si noi, se refera la o partasie fizica, concreta cu EL. Despre aceeasi partasie cu Domnul vorbeste si Apostolul Pavel, cand descrie revenirea Mantuitorului.

Intrebarea era: mai aveti o alta nadejde de a fi impreuna cu Domnul Iisus (fizic, faptic, real,etc) in afara de revenirea Sa si INVIEREA cel morti in credinta?

Cei morti mai au o alta nadejde a comuniunii cu Domnul Iisus Hristos, in afara de INVIEREA pe care o va darui Domnul la intoarcerea Sa?

tara tara vrem ostas 09.07.2011 20:03:26

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 376032)
Despre prezenta spirituala a Domnului Iisus cred ca nu se indoieste nimeni.

Cand Domnul spune ca se va intoarce sa ne ia cu El, pentru ca acolo unde este El sa fim si noi, se refera la o partasie fizica, concreta cu EL. Despre aceeasi partasie cu Domnul vorbeste si Apostolul Pavel, cand descrie revenirea Mantuitorului.

Intrebarea era: mai aveti o alta nadejde de a fi impreuna cu Domnul Iisus (fizic, faptic, real,etc) in afara de revenirea Sa si INVIEREA cel morti in credinta?

Cei morti mai au o alta nadejde a comuniunii cu Domnul Iisus Hristos, in afara de INVIEREA pe care o va darui Domnul la intoarcerea Sa?

sunt impreuna cu Hristos... Hristos e in inima mea si in viata mea... cei ce sunt in Rai intru toate il urmeaza pe Hristos..

Mihai36 09.07.2011 20:13:53

Cei din rai da ca sint desavirsiti insa noi care vrem sa intram nu vom putea cu nici un chip daca nu vom obtine desavirisrea pe pamint asa dupa cum reiese din NT (numai retin versetele) .
Cei care vor fi sfinti arhanti apartin deja cerului iar ceilalti nedesavirsiti au parte doar de inviere ca sa aibe timp sa fie desavirsiti si abia apoi intra si in rai caci impartia cerurilor nu este tot una cu imparatia sfintilor lui Hristos din vremae miilor de ani chiar si in conditiile in care Imparatia cerurilor vine pe pamint (tocmai pemtru ca noi nu putem veni in rai) vine ca sa ne calauzeazca catre desavirsire- catre viata vesnica care nu este posibila fara desavirsirea necesara.

grasu77 09.07.2011 20:14:27

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376037)
sunt impreuna cu Hristos... Hristos e in inima mea si in viata mea... cei ce sunt in Rai intru toate il urmeaza pe Hristos..

Multumesc. Nu am inteles nimic. Daca nu vrei sa raspunzi limpede, nu este nici o problema. Te inteleg.

Poate ai tu niste intrebari pentru mine, referitoare la revenirea Domnului si INVIEREA celor morti in credinta. Iti voi raspunde cat se poate de clar, pe subiect si cu referiri Scripturistice.

grasu77 09.07.2011 20:21:47

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376037)
cei ce sunt in Rai intru toate il urmeaza pe Hristos..

Poti sa-mi spui cum au ajuns in Rai, cei despre care spui ca sunt acolo? A revenit Domnul si i-a luat cu EL, in timpul vietii? Au murit iar Domnul S-a intors, i-a INVIAT si i-a luat cu EL?

Domnul a fagaduit ca se va intoarce, va INVIA mortii si ii va lua cu EL pe ai Sai. Prezenta in Rai, alaturi de Hristos, trebuie sa aiba la baza fagaduintele Mantuitorului.

tara tara vrem ostas 09.07.2011 20:22:53

Cei ce au murit in Hristos sunt in prezenta lui, in Rai, si intru toate sunt urmatori ai lui... ma refer la sfinti.. cat despre prezenta reala al lui Hristos in viata ta, e trist daca nu ai experimentat asa ceva si te numesti crestin.. el e aici acum cu noi.. prin botez ne-am imbracat in El... E cu noi pana la finele veacului prin Biserica.

tara tara vrem ostas 09.07.2011 20:29:49

Prezenta faptica al lui Hristos in lume e Biserica.Biserica este prelungirea faptica a lui Hristos in lume.

grasu77 09.07.2011 20:40:01

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376046)
Cei ce au murit in Hristos sunt in prezenta lui, in Rai, si intru toate sunt urmatori ai lui... ma refer la sfinti..

Bun. Am inteles. Dar, repet a nu stiu cat-a oara aceeasi intrebare: cum au ajuns in Rai, in prezenta lui Hristos? Are vre-o legatura cu fagaduintele Mantuitorului sau exista alta modalitate?

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376046)
cat despre prezenta reala al lui Hristos in viata ta, e trist daca nu ai experimentat asa ceva si te numesti crestin...

Nu despre persoana mea se discuta. Si, in plus, nu ai de unde sa stii care este implicarea Domnului Iisus Hristos in viata mea.

Mihai36 09.07.2011 20:42:19

Eu cred ca Iisus este prezent (ca si Dumnezeu dealtfel) in noi doar prin binele si manifestarea calitatilor noastre - hainele noastre spirituale care trebuie curatite albite si lamurite dar si desavirsite.
Iar acest lucru -binele si calitatile- este prezent nu doar in cei care cred sau sint adeptii unei biserici.
El nu s-a referit la biserica ci la noi, noi cu totii.
Dar daca esti botezat si iti speli hainele de pacate cu atot mai mult.
Altfel de ce ar fi mai placut Domnului un om necredincios dar care implineste legea firii de la sine (moralitatea) decit un credincios care nu o implineste.
"Pe orice lucreaza neprihanirea il voi aduce la Mine."

grasu77 09.07.2011 20:46:17

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 376054)
Eu cred ca Iisus este prezent

Dar despre revenirea SA si INVIERE, ce crezi? Ca acesta este subiectul, de la care toti cauta sa se abata.

tara tara vrem ostas 09.07.2011 20:47:01

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 376052)
Bun. Am inteles. Dar, repet a nu stiu cat-a oara aceeasi intrebare: cum au ajuns in Rai, in prezenta lui Hristos? Are vre-o legatura cu fagaduintele Mantuitorului sau exista alta modalitate?

prin intermediul faptelor bune...

grasu77 09.07.2011 20:50:14

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376059)
prin intermediul faptelor bune...

Dupa spusele tale, ajungerea in Rai nu are nici o legatura cu fagaduintele Mantuitorului. Nu au nici un rost. Le-a facut degeaba. Asa este?

P.S. In plus, ai anulat si jertfa de pe Cruce. Faptele tale bune te duc in Rai. Ce rost o mai fi avand jertfa Mantuitorului?

tara tara vrem ostas 09.07.2011 20:51:19

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 376061)
Dupa spusele tale, ajungerea in Rai nu are nici o legatura cu fagaduintele Mantuitorului. Nu au nici un rost. Le-a facut degeaba. Asa este?

la care din ele te referi?

grasu77 09.07.2011 21:01:34

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376062)
la care din ele te referi?

Le repet cu mare placere:
- " Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi" (Ioan 14:3)

- "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12)

- "Voia Tatalui Meu este ca, oricine vede pe Fiul si crede in EL, sa aiba viata vesnica, si EU il voi INVIA in ziua de apoi." (Ioan 6:40).

Din aceste fagaduinte, eu inteleg ca, pentru a fi in Rai cu Domnul si sa ai viata vesnica, este nevoie ca EL sa se intoarca, sa INVIE pe cei morti in credinta si sa-i ia cu EL pe ai SAI (asa cum a fagaduit).

Am inteles bine sau mai sunt si alte variante de a ajunge in Rai, in prezenta Domnului Iisus Hristos?

tara tara vrem ostas 09.07.2011 21:04:59

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 376063)
Le repet cu mare placere:
- " Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, pentru ca acolo unde sunt Eu sa fiti si voi" (Ioan 14:3)

- "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12)

- "Voia Tatalui Meu este ca, oricine vede pe Fiul si crede in EL, sa aiba viata vesnica, si EU il voi INVIA in ziua de apoi." (Ioan 6:40).

Din aceste fagaduinte, eu inteleg ca, pentru a fi in Rai cu Domnul si sa ai viata vesnica, este nevoie ca EL sa se intoarca, sa INVIE pe cei morti in credinta si sa-i ia cu EL pe ai SAI (asa cum a fagaduit).

Am inteles bine sau mai sunt si alte variante de a ajunge in Rai, in prezenta Domnului Iisus Hristos?

pana la inviere sufletul este intr-o pregustare a Raiului si a Iadului, in functie de faptele sale.

grasu77 09.07.2011 21:07:45

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376064)
pana la inviere sufletul este intr-o pregustare a Raiului si a Iadului, in functie de faptele sale.

Aha. Deci, totusi primeste o rasplata, inainte ca Domnul sa vina sa dea rasplata (fagaduita in Apocalipsa 22:12). Cine ii da aceasta rasplata, care nu vine de la Domnul?

tara tara vrem ostas 09.07.2011 21:16:00

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 376066)
Aha. Deci, totusi primeste o rasplata, inainte ca Domnul sa vina sa dea rasplata (fagaduita in Apocalipsa 22:12). Cine ii da aceasta rasplata, care nu vine de la Domnul?

Venirea lui Hristos e un prezent continuu.

Cel care a zis :"Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac."

grasu77 09.07.2011 21:27:30

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376069)

Inseamna ca si inaltarea Sa este un prezent continuu. Inca se mai inalta.

Spun asta, deoarece revenirea Sa, este descrisa de Sfintii Apostoli, ca fiind asemanatoare cu inaltarea. "Acest Isus care S-a înaltat la cer din mijocul vostru, va veni în acelasi fel cum L-ati vazut mergînd la cer." (Fapte 1:11).

Dupa dvs. inaltarea si venirea SA, sunt un "prezent continuu". Mi-e rusine sa exprim plastic aceasta imagine.

Credeti ca este intelept, din partea dvs., sa mai faceti vre-o afirmatie la adresa Mantuitorului si a fagaduintelor Sale? Nu ar fi mai sfanta o tacere?

grasu77 09.07.2011 21:29:53

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376069)

Poate ati vrut sa spuneti ca, venirea lui Hristos este o nadejde continua (incepand cu vremea Sfintilor Apostoli si pana azi).

Mihai36 09.07.2011 21:53:30

IIsus nu a fagaduit nimic legat de Imparatie ci a spus doar ca ne pregateste cite un locas -chiar in conditiile in care acest locas este de fapt in noi -dar asta cu locas a spus asa ca sa traga de timp pentru ca El oricum trebuia sa plece si ei nu ar fi inteles (cum intelegea probabil fecioara) care este rostul si misiunea Lui din punctul de vedere al lucrarilor nevazute.

Despre imparatia lui Dumnezeu a spus ca in ea se intra doar cu desavirsire si cu botez fara de care cu nici un chip nu e cu putinta."Fiti desavirsiti!".

Ce a fagaduit a fagaduit ca va veni si ni se va arata cui implinste poruncile si Legea precum si alte promisiuni legate de venirea Duhului Sfint (calauzirea in tot adevarul, care il va marturisi pe El asa cum il marturisesc si ei precum si alte elemente pe care ar fi trebuit sa le analizam mai temeinic.

Despre venirea Lui personal cred ca va veni in trup ca un om normal aflat deja de ceva vreme pe pamint (inca de la venirea ca steaua diminetii) insa nu va fi prezentat public (venirea ca o trimbita) decit dupa urgie iar pina atunci Dumnezeu I-a spus sa "stea deoparte pina cind El se va lupta cu dusmanii Lui"
Pe norii cerului insemnind atit o deplasare cu avionul (cruce) pe sub norii cerului ca sa ajunga la locul unde a fost dinainte anuntat ca va veni cit si o transmisie in direct prin care orice ochi il va vedea -"rapiti" astfel prin vazduh.
A nu se confunda cu rapirea la Tron. In acest moment va incepe perioada celei de-a doua secerari in care "nimeni nu stie ziua" cind ii va veni ceasul)

Rapirea la Tron se face de pe pamint pe pamint in conditiile in care Tronul (Savaot rege in vremea urgiei/Sluga lui Dumnezeu din lsaia 52/ Duhul Sfint) este pe pamint in intervalul celor 42 de luni (ani) de calcare in picioare a Cortului exterior care este venit pe pamint ca sa locuiasca cu oamenii ."Cort" in care este inclus si Mielul nu numai Tronul. Mielul fiind primul "rapit".
Imparatia lui Dumnezeu vine pe pamint ori de cite ori intruparile divine sint prezente, tocmai de aceea Iisus a profetit ca Imparatia lui Dumnezeu va veni pe pamint (printro venire divina ulterioara) dar si ca Imparatia a si venit (caci El era deja acolo si inca nu plecase).
Iar cind va veni Imparatia nu se va spune uite este aici sau este acolo ci (se va spune) iata imparatia este in voi -ceea ce inseamna ca se va pune accentul pe cunoasterea de sine si pe evolutia spirituala.
Asa incit in realitate rapirea la tron nu este decit o convertire discreta din sinul altor religii prin formarea initial a cetei celor 144000 urmati de alte roduri pina cind se va forma o noua religie -"sfintii lui Dumnezeu care bestema de moarte pe dusmanii lui Dumnezeu ,si vor fi numiti altfel"- religie asemuita cu un copil nascut apoi (public) de o mama despre care nimeni nu stia ca este insarcinata. Mama fiind Tronul insusi care este cu ei fiind Dumnezeul lor si caruia i se inchina. Acestia vor fi cei prigoniti mediatic f dur, demonizati si acuzati de toate relele pamintului incluisv prin marturii mincinoase si minciuni vechi. Cel putin in prima faza cind ceilalti vor fi inca majoritari. Insa dupa urgie lucrurile se vor linisti. Asa incit prezentarea Mielului cu principiul Judecatii va putea fi prezentat chiar in conditiile in care efectele dezastrului urgiei nu vor fi fost inca decit partial inlaturate.

Vestea cea buna a venirii lui Iisus si evanghelia a fost vestita de apostoli si crestinatate iar vestea ce buna a venirii Imparatiei va fi vestita pe tot pamintul de sfintii lui Dumnezeu cit si de cei care vor urma chemarea Vino! a Duhului Sfint venit (Tronul) si a acestei religii "mireasa" a sfintilor care apoi se va intinde pe tot pamintul formind Imparatia sfintilor pe pamint -care treptat va inlatura cele 4 fiare (orinduiri) care formeaza uriasul cu chip de aur.
Noia religia la care vor adera toate va cuprinde o inchnare saptaminala si una din luna noua in luna noua dupa cum se arata in Isaia 66.
Atfle Dumnezeu va aduna laolalta toate popoarele si in mijlocul lor vor fi in armonie "Egiptul, Asiria si Israel lucrul miinilor Mele"

grasu77 09.07.2011 22:01:38

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 376082)
IIsus nu a fagaduit nimic legat de Imparatie ci a spus doar ca ne pregateste cite un locas -chiar in conditiile in care acest locas este de fapt in noi -dar asta cu locas a spus asa ca sa traga de timp pentru ca El oricum trebuia sa plece

Nu aveti ceva mai bun de facut, decat sa-L denigrati pe Mantuitorul (si pe Sfintii Apostoli - cu ceva postari in urma)?

tara tara vrem ostas 09.07.2011 22:24:33

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 376073)
Credeti ca este intelept, din partea dvs., sa mai faceti vre-o afirmatie la adresa Mantuitorului si a fagaduintelor Sale? Nu ar fi mai sfanta o tacere?

Ce tot zici acolo?

grasu77 09.07.2011 22:48:13

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376089)
Ce tot zici acolo?

Zic sa lasati pe altii sa-si spuna parerea despre revenirea Mantuitorului si INVIERE. Dvs. nu aveti nici o treaba cu credinta in acestea. Nu stiu ce credinta aveti de fapt (ca nu pareti ortodox, asa cum ati declarat).

tara tara vrem ostas 09.07.2011 22:54:21

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 376107)
Zic sa lasati pe altii sa-si spuna parerea despre revenirea Mantuitorului si INVIERE. Dvs. nu aveti nici o treaba cu credinta in acestea. Nu stiu ce credinta aveti de fapt (ca nu pareti ortodox, asa cum ati declarat).

daca ai stii tu cu cine vorbesti nu ai zice asa... bine.. te las... ii las pe altii :))

P.S. eu "cred" ca tu nu esti ortodox :))... banuiesc... pardon, sunt convins :D

cristiboss56 09.07.2011 23:08:10

Citat:

În prealabil postat de tara tara vrem ostas (Post 376110)
daca ai stii tu cu cine vorbesti nu ai zice asa... bine.. te las... ii las pe altii :))

P.S. eu "cred" ca tu nu esti ortodox :))... banuiesc... pardon, sunt convins :D

Pardon , de pardon , dar da-i si " grasului " o sansa ! Nu mai fi atat de categoric in JUDECATI si in " CONVINGERI ".:68:

grasu77 10.07.2011 05:45:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 376114)
Pardon , de pardon , dar da-i si " grasului " o sansa ! Nu mai fi atat de categoric in JUDECATI si in " CONVINGERI ".:68:

Despre a le cui convingeri vorbiti? Ca eu sunt total dezamagit. Nimeni nu are curajul sa vorbeasca despre INVIEREA care va fi la revenirea Domnului. De parca nu ar fi aceasta INVIERE, singura nadejde a celor adormiti in Hristos.

Poate spargeti gheta si spuneti dvs. ceva despre revenirea Domnului si INVIERE.

Mihai36 10.07.2011 07:46:46

5. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani.

Asadar doar o parte dintre cei morti (care se vor gasi scrisi in cartea vietii) vor invia in vremea primelor mii de ani de dupa Judecata.

In ceea ce priveste venirea Lui "in acelasi fel precum s-a inaltat" o inteleg ca referire la infatisare. Infatisarea chipului aceea de dupa inviere -chip sub care ceilalti l-au recunoscut cu greu, confunindu-l initial cu un strain, descrierea chipului este facuta in unele apocrife ca find luminos ca al unui strain (caucazian) avind o infatisare demna, grava dar calma si cu parul scurt.

Invierea mortilor (cea referitoare la prima inviere in urma Judecatii si nu cea deja existenta inca din cele mai vechi timpuri) practic noua celor vii nu ne aduce nimic decit daca mai luam in ecuatie si vremea sfirsitului Judecatii cind vom fi "albiti si lamuriti" -"pacatosul se va umple de virtute, cel incet la minte se va intelepti iar sfintii se vor sfinti si mai mult prin faptele lor."
Albire si lamurire care nu ne face automat desavirsiti nici macar pe sfinti ci doar ne curata hainele spirituale pentru ca cel rau este legat si pentru ca vom mai primi si alte binecuvintari.
Din acest motiv nici iadul nu va mai exista (starea pacatoasa si suferinta) iar pacatosii din iad- iremediabilii-vor fi "aruncati in iezerul de foc" laolalta cu "mortii care nu au fost gasiti scrisi in cartea vietii".
Invierea catre viata vesnica nu inseamna ca in momentul invierii devii automat desavirsit (ca sa poti intra in rindurile desavirsitilor ingeri)-deci nu inviezi in rai ci tot pe pamint ca orice om. Tocmai pentru a avea posiblitatea si timpul sa inveti lectiile vietii si sa devi pina la urma desavirsit.
Invierea catre viata vesnica inseamna ca ai scapt de a doua moarte si ca nu vei mai avea parte de incercari care sa te doboare si ca treptat traind vei fi sfintit pina cind nici un pacat sau greseala nu te mai poate atinge- desavirsirea necesara.

4. Și vor vedea fața Lui și numele Lui va fi pe frunțile lor.
Calauzirea in tot adevarul promis si vederea fetei lui Dumnezeu nu se face prin accederea in Imparatia lui Dumnezeu din cauza ca nu sintem inca desavirsiti ci va fi posibila pentru ca Dumnezeu ia chip si trup si vine pe pamint sa locuiasca cu oamenii.
Tronul si Mielul din Cortul venit pe pamint desemneaza doua prezente divine pamintesti.
Acel Cineva care sta pe tronul acoperit cu un curcubeu este insusi Dumnezeu care se poate prezenta ca fiind Dumnezeu unic, Domnul Savaot sau ca Duhul Sfint -care nu trebuie hulit- si care poate fi considerat tot Sluga lui Dumnezeu :

Isaia 52
13. Iată că Sluga Mea va propăși, Se va sui, mare Se va face și Se va înălța pe culmile slavei!
14. Precum mulți s-au spăimântat de El - așa de schimonosită li era înfățișarea Lui, și chipul Lui atât de fără asemănare cu oamenii, -
15. Tot așa va fi pricină de uimire pentru multe popoare; înaintea Lui regii vor închide gura, că acum văd ceea ce nu li s-a spus, și înțeleg ceea ce n-au auzit.
6. Drept aceea poporul va cunoaște numele Meu, el va înțelege în ziua aceea că Eu sunt Cel Care grăiește: Iată-Mă!"
7. Cât de frumoase sunt pe munți picioarele trimisului care vestește pacea, a solului de veste bună, care dă de știre mântuirea, care zice Sionului: Dumnezeul tău este împărat!
8. Toți străjerii tăi ridică glas și laolaltă strigă de bucurie, că ei văd cu ochii când Domnul Se întoarce în Sion.
9. Izbucniți în chiote de veselie, dărâmături ale Ierusalimului, că Domnul mângâie pe poporul Său, răscumpărat-a Ierusalimul.
10. Descoperit-a Domnul brațul Său cel sfânt în ochii tuturor popoarelor și toate marginile cele îndepărtate ale pământului vor vedea mântuirea Dumnezeului nostru, zicând:
11. "Plecați, plecați, ieșiți de acolo! Nu vă atingeți de lucru spurcat! Ieșiți, curățiți-vă, voi cei care purtați vasele Domnului!12.Dar nu veți ieși îngrămădindu-vă și nu veți pleca fugind, că înaintea voastră merge Domnul și în urma voastră tot El, Dumnezeul lui Israel!"

Chipul acelui Cineva care sta pe tron este asemuit cu doua pietre, pietre ale caror culori naturale sint brun, negru si rosu.
Prin aceste culori chipul ii este fara de asemanare cu oamenii prilej de poticnire si infricosare in vremea cind la un moment dat ii va fi demonizata si hulita prezenta. De catre unii oameni si preoti care nu isi dau seama ca acum Dumnezeu isi arata "slava in ochi popoarelor" venind sa adune "laolalta toate popoarele" intro singura religie "mireasa" care va fi lasata mostenire Mielului. (Ezechiel 38, Isaia 66, etc)
De aceea "Dumnezeu este gelos pe numele Sau" -pentru ca doreste sa fie (re)cunoscut cu numele pamintesc.
De aceea celor care vor continua sa se "sfinteasca" in locuri retrase sau in mijlocul unei cete de ucenici in loc sa sa vina sub caluzirea Sa directa -gindurile si faptele le vor fi zadarnicite find "osinditi'.
De aceea Domnul ii va uita -punind "ocară și necinste veșnică care nu se vor uita" -pe cei care ii rastalmacesc cuvintele spunind "Amenintare de la Domnul". Pentru ca ei nu cred ca acel Cineva cu acel nume chiar este Domnul incit ii vor lua Avertismentul ca pe o amenintare neavenita. (Ieremia 23)

Mihai36 10.07.2011 09:39:04

In mai multe versete se vb despre faptul ca vom fi albiti si lamuriti insa acest moment survine abia dupa un nr de zile de la pustiirea locasului sfint si a incetarii ofrandei necurmate. Aproximativ 1290 de zile daca cifrele au fost mereu copiate exact.
Asa incit ni se cere sa rabdam pina la sfirsit (sfirsitul Judecatii).

Am citit revelatia lui Ioan de Kronstadt insa pare a fi o poveste in care elementul comun este steaua sovietica vazuta incluisv pe biserica sfintului mormint, pare a fi compusa intentionat impotriva comunismului acuzat de toate relele din lumea vazut incluisv ca autorul pustiirii in prezenta antihristului. Povestirea respectiva doar interpreteaza in felul sau neaducind nimic in plus in afara de cele 7 biserici salvate intilnite insa si in alte revelatii mult mai vechi . Ea nu este biblica. De ce ?
Pentru ca pustiirea si pingarirea locasului sfint nu consta in prezenta celui rau acolo ci pe de-o parte in pustiirea prin parasire din partea bisericii grecesti (imparatul din Grecia- care odata era regat neimpartit in 4) dar si din partea trupelor lui Gog, ale imparatului din Asiria:
Daniel 11 31. "Și oști trimise de el vor sta și vor pângări locașul sfânt și cetatea, iar jertfa de fiecare zi o var da de o parte și vor pune în loc urâciunea pustiirii. "
Deci nu doar locasul ci si cetatea Ierusalimului va fi pingarit de ostile imparatului din Asiria.
Daca alte revelatii arata ca fiara a 8-a (dintre cei 7) cocotata "in fruntea bisericii celei mari" a trecut deja (fostul papa) la rindul lui inevitabil intrat la un moment dat in biserica sf. mormint nu inseamna ca automat oricine va intra in Biserica Mormintului Sf. va fi la rindul lui antihristul sau urmatorul care vine dupa el si care putina vreme (papa actual).
Asa putem presupune ca in loc de purpura rosie comunista ar putea fi dimpotriva purpura staielor papale sau ca atihristul este imparatul din Asiria sau unul din tabara lor.
Insa se pare ca ecuatia va fi mai complicata, pentru ca Dumnezeu va intra la un moment dat Biserica Sf Mormint drept pentru care atit grecii (proprietarii odoarelor scumpe din ea) vor parasi biserica cu tot cu odoare lasind-o aproape pustie considerind ca Dumnezeu ar fi antihristul si ca a spurcat locasul iar in urma lor vor veni in locas ostile din Asiria sa toace ce a mai ramas tot in virtutea razboiului pornit impotriva prezentei fizice a lui Dumnezeu in care la rindul lor nu cred si nici nu sint dispusi sa creada.

Asa incit arabi comparativ cu ura impotriva lui Dumnezeu nu vor avea nici o suparare la adresa evreilor sau a crestinilor decit daca vor asculta de chemarea si avertizarea lui Dumnezeu venind de partea Sa.
De ce ura impotriva lui Dumnezeu ? pentru ca Mohammed le-a trasat sarcina ca pina la Judecata sa converteasca intreg pamintul -munca si ideal pe care acum il vor vedea naruindu-se odata cu chemarea la convertire a intregii lumi si nu doar a lor.
Insa nu Mohammed este de vina ci ei pentru ca daca ar lua in considerare pofetia sa referitoare la Mahdi (care va avea toate puterile lui Allah) si a carui misiune este intre altele sa unifice religiile si sa calauzeasca intreaga lume - ar intelege ca succesul convertirii nu depinde doar de ei ci si de Mahdi de care trebuie sa asculte si in fata caruia se se supuna si nu sa lupte cu inversunare impotriva.
Ar intelege ca munca de convertire a lor trebuie sa se opreasca un pic cind pe drum vor vedea placuta indicatoate pe care scrie "10 de metri pina la Judecata" sa se lase convertiti de Dumnezeu "Mahdi" si apoi sa continue munca de convertire pe mai departe.
Doar asa e posibila infratirea profetita dintre "Egipt, Asiria si Israel, lucrul miinilor Mele."
Mai cu seama ca Dumnezeu a promis ca toate neamurile i se vor inchina - laolalta din sabat in sabat si din luna noua in luna noua.

grasu77 13.07.2011 22:13:52

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 375932)
Nu mai am mai frate.
El este cu noi azi in chip spiritual.
Vom fi cu El si-l vom vedea in fata la revenirea Lui.
Si gata. Cand sa-L vad, in sanul lui Avraam?

Ce se intampla cu cei morti in credinta? Se duc singuri la Domnul (fara a astepta intoarcerea Domnului si invierea) sau vor fi inviati la revenirea Mantuitorului, vor fi rapiti la cer si vor fi totdeauna cu El?

penticostalul 13.07.2011 22:51:03

Ti-am scris: "Tu chiar nu te-ai prins mai grasule ca eu nu am chef de cearta pe tema nemuririi sufletului? Nu-i pe 30 de topice deja?"

Iar tu ai raspuns: "Discutia nu este despre neterminatul subiect al "nemuririi sufletului".
De ce revii acum la tema ta favorita? :5:

Dar hai sa intru in hora:
- Cei adormiti in Hristos vor fi inviati la revenirea Mantuitorului si impreuna cu noi, cei vii, vor fi rapiti la cer si vor fi totdeauna cu El

grasu77 14.07.2011 10:11:39

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 377199)
Ti-am scris: "Tu chiar nu te-ai prins mai grasule ca eu nu am chef de cearta pe tema nemuririi sufletului? Nu-i pe 30 de topice deja?"

Iar tu ai raspuns: "Discutia nu este despre neterminatul subiect al "nemuririi sufletului".
De ce revii acum la tema ta favorita? :5:

Dar hai sa intru in hora:
- Cei adormiti in Hristos vor fi inviati la revenirea Mantuitorului si impreuna cu noi, cei vii, vor fi rapiti la cer si vor fi totdeauna cu El

Ma impresionezi in mod placut. Ma bucur ca nadejdea ta (pentru cei morti in credinta) este revenirea Mantuitorului si INVIEREA si nu crezi in teorii fanteziste (ca multi altii).

Esti primul penticostal de la care aflu o astfel de marturisire.

penticostalul 18.07.2011 12:16:32

Pacea Domnului, grasule.
Vad ca ai fost atat de placut impresionat ca n-ai mai intrat pe forum.

Voiam doar o vorba sa-ti mai spun: privitor la Inviere, toti penticostalii pe care-i cunosc cred la fel ca mine.

grasu77 18.07.2011 13:59:38

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 378659)
Pacea Domnului, grasule.
Vad ca ai fost atat de placut impresionat ca n-ai mai intrat pe forum.

Pacea Domnului, frate.
N-am mai intrat pe forum pentru ca am petrcut cateva zile, la cort, intr-un loc linistit, fara radio, tv, internet si alte celea. Am uitat de toate. Chiar si de discutiile noastre.

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 378659)
Voiam doar o vorba sa-ti mai spun: privitor la Inviere, toti penticostalii pe care-i cunosc cred la fel ca mine.

Daca INVIEREA, care va avea loc la revenirea Domnului, are intr-adevar o asemenea insemnatate printre crestini, inseamna ca eu m-am inselat si ma bucur pentru asta.

Totusi, o ultima intrebare: pasajele din 2 Corinteni 5:8 si Filipeni 1:22-23, tot in contextul revenirii Domnului si Invierii sunt privite? Sau, astfel de pasaje vorbesc despre o alta nadejde a comuniunii (reale-fizice) impreuna cu Domnul Iisus Hristos?

Erethorn 18.07.2011 20:06:55

Dupa cum bine stiti, comuniunea reala - fizica cu domnul nostru Isus Cristos o avem la dispozitie in orice zi.

Asta ar fi una.

A doua ar fi ca, pentru un adevarat crestin, cea mai mare insemnatate nu trebuie in nici un caz sa o aiba Invierea.

Invierea este o parte din planul divin, un moment eshatologic, dar ceea ce ar trebui sa ocupe zi si noapte sufletul crestinului nu este asteptarea obsesiva a Invierii sau a vietii de apoi, ci dorinta de a face pe placul lui Dumnezeu si de a fi iertat pentru pacatele sale; cu alte cuvinte, reconcilierea cu Dumnezeu.

grasu77 18.07.2011 21:13:23

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 378875)
Dupa cum bine stiti, comuniunea reala - fizica cu domnul nostru Isus Cristos o avem la dispozitie in orice zi.

"Si astfel vom fi totdeuna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol Pavel, incheindu-si descrierea revenirii Mantuitorului si INVIERII celor morti in credinta (1 Tesaloniceni 4:17). Credeti ca Sfantul Apostol nu stia de comuniunea reala - spirituala (nu fizica) cu Domnul, pe care "o avem la dispozitie in fiecare zi"? Totusi, el isi exprima nadejdea unei altfel de prezente in preajma Mantuitorului. Despre asta discutam.

Va intreb si pe dvs: cunoasteti o alta modalitate ca cei morti in credinta sa ajunga in prezenta Mantuitorului, in afara de revenirea Sa si INVIERE?

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 378875)
A doua ar fi ca, pentru un adevarat crestin, cea mai mare insemnatate nu trebuie in nici un caz sa o aiba Invierea.

Invierea este o parte din planul divin, un moment eshatologic, dar ceea ce ar trebui sa ocupe zi si noapte sufletul crestinului nu este asteptarea obsesiva a Invierii sau a vietii de apoi, ci dorinta de a face pe placul lui Dumnezeu si de a fi iertat pentru pacatele sale; cu alte cuvinte, reconcilierea cu Dumnezeu.

Mai aveti putin si desfiintati INVIEREA. Daca nu cred in revenirea Domnului, INVIERE si mostenirea vietii vesnice, ce rost are sa mai fiu iertat de pacate? Doar ca sa fac parte dintr-un partid religios?

Nadejdea revenirii Domnului, a INVIERII si mostenirea vietii vesnice (pe care nu le meritam) ma face sa-L iubesc pe Dumnezeu si sa astept cu nerabdare revenirea Mantuitorului (la fel cum astepta si Sfantul Apostol Pavel).

Cat despre INVIERE, tot Apostolul Pavel ne spune: "Caci, daca nu inviaza mortii, nici Hristos nu a inviat. Si daca n-a inviat Hristos, credinta voastra este zadarnica si voi sunteti inca in pacatele voastre" (1 Corinteni 15:16-17)

Nadejdea INVIERII este adevarata manifestare a credintei in INVIEREA lui Histos. Dvs. ati inlocuit INVIEREA cu o nadejde amagitoare si sarbatorirea unei zile, despre care Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) nu spune nimic. Apoi, ii acuzati pe altii ca nu cinstesc INVIEREA.

Erethorn 19.07.2011 00:03:25

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 378899)
Va intreb si pe dvs: cunoasteti o alta modalitate ca cei morti in credinta sa ajunga in prezenta Mantuitorului, in afara de revenirea Sa si INVIERE?

Da, domnule. Intrati intr-o biserica (sau ingenuncheati in odaia dumneavoastra), si spuneti: Isuse Cristoase, vino in inima mea. Spovediti-va si impartasiti-va, il veti avea pe Domnul, fizic, real, in dumneavoastra.

Iar dupa moarte, daca veti muri in stare de har, ceea ce va doresc din toata inima, veti fi in prezenta Lui.

Citat:

Mai aveti putin si desfiintati INVIEREA. Daca nu cred in revenirea Domnului, INVIERE si mostenirea vietii vesnice, ce rost are sa mai fiu iertat de pacate? Doar ca sa fac parte dintr-un partid religios?

Vedeti, aici ati atins adevaratul crux al problemei. Iertarea de pacate, reconcilierea cu Dumnezeu are o valoare intrinseca absoluta. Ea este lucrul spre care ar trebui sa tindeti, daca l-ati iubi pe Dumnezeu neconditionat. Faptul ca o vedeti ca pe un lucru inutil in sine, si doar ca pe un mijloc pentru a atinge un alt scop - invierea si viata vesnica, spune enorm de mult despre dumneavoastra si despre cat de mult a reusit secta dumneavoastra sa deformeze sensul crestinismului.

Acum incep sa-l inteleg pe domnul Dragomir care, acum cateva luni, facea remarca ca si pe musulmani ii simte mai apropiati din punct de vedre religios decat pe adventisti.

Citat:

Nadejdea revenirii Domnului, a INVIERII si mostenirea vietii vesnice (pe care nu le meritam) ma face sa-L iubesc pe Dumnezeu si sa astept cu nerabdare revenirea Mantuitorului (la fel cum astepta si Sfantul Apostol Pavel).

Faptul ca il iubiti pe Dumnezeu conditionat este problema dumneavoastra.

nutucutu 19.07.2011 07:18:45

Citat:

"Si astfel vom fi totdeuna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol Pavel, incheindu-si descrierea revenirii Mantuitorului si INVIERII celor morti in credinta (1 Tesaloniceni 4:17). Credeti ca Sfantul Apostol nu stia de comuniunea reala - spirituala (nu fizica) cu Domnul, pe care "o avem la dispozitie in fiecare zi"? Totusi, el isi exprima nadejdea unei altfel de prezente in preajma Mantuitorului. Despre asta discutam.

Iata ca sfintul apostol Pavel chiar stia de comuniunea reala pe care o avem la dispozitie in fiecare zi:
21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup.

In texul de mai sus puteti vedea ca si viata si moartea inseamna Hristos pentru sfintul apostol Pavel. Si asta inseamna si pentru crestinii obisnuiti:a trai inseamna a trai cu, pentru si in Cristos, a muri inseamna a muri cu, in si pentru Cristos. Exact ca sfintul apostol Pavel asta incercam si noi: sa-l avem in toate pe Cristos astfel incit si pentru noi moartea sa fie un cistig.

grasu77 19.07.2011 08:23:49

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 378967)
Iar dupa moarte, daca veti muri in stare de har, ceea ce va doresc din toata inima, veti fi in prezenta Lui..

Sa dea Domnul sa fim impreuna (si dvs.). Vad ca si dvs. aveti nadejdea INVIERII. Dupa moarte (care este doar un somn de o clipa) urmeaza INVIEREA.

Nu-i inteleg pe cei care cred ca au partasie cu Domnul in timpul mortii.

Citat:

Vedeti, aici ati atins adevaratul crux al problemei. Iertarea de pacate, reconcilierea cu Dumnezeu are o valoare intrinseca absoluta. Ea este lucrul spre care ar trebui sa tindeti, daca l-ati iubi pe Dumnezeu neconditionat. Faptul ca o vedeti ca pe un lucru inutil in sine, si doar ca pe un mijloc pentru a atinge un alt scop - invierea si viata vesnica, spune enorm de mult despre dumneavoastra si despre cat de mult a reusit secta dumneavoastra sa deformeze sensul crestinismului..

Sensul crestinismului este sensul dat de Dumnezeu. Voia Sa ce sfanta si plina de dragoste ne conduce catre INVIERE si mostenirea vietii vesnice. Cunoasteti dvs. un alt sens (cum ar fi preamarirea unei biserici)?

Citat:

Acum incep sa-l inteleg pe domnul Dragomir care, acum cateva luni, facea remarca ca si pe musulmani ii simte mai apropiati din punct de vedre religios decat pe adventisti. .

Este si normal ca dvs. si d-l Dragomir sa-i simtiti mai apropiati pe musulmani. Nici ei nu cred in revenirea Domnului Iisus Hristos si INVIEREA celor morti in credinta.

Citat:

Faptul ca il iubiti pe Dumnezeu conditionat este problema dumneavoastra.

Dragostea mea pentru Dumnezeu nu este conditionata ci este motivata (de dragostea pe care EL ne-a aratat-o).

Iata ce ne spune insusi Apostolul Ioan (Apostolul iubirii) despre dragostea de Dumnezeu:
"Si dragostea nu sta in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu ci in faptul ca EL ne-a iubit pe noi".(1 Ioan 4:10)

"Noi Il iubim pentru ca EL ne-a iubit intai".(1 Ioan 4:19)

Se pare ca nu sunteti de acord cu Sfantul Apostol (ii sunteti superior in conceptii si iubire).

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:51:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.