Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Atentate in Oslo (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13373)

ai2 24.07.2011 23:28:20

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 381124)
Foarte proastă, ca și ateismul.

Afirmatia asta singura este o dovada a nocivitatii religiei asupra ratiunii. Sub nicio forma ateismul nu este religie. Sa spui ca ateismul e religie, inseamna sa recunosti ca religia este ceva inferior, indiferent cu ai lua-o. Inca un motiv pentru care religia se potriveste de minune romanilor care ar face orice sa se convinga ca altii nu sunt mai buni ca ei desi dovezile sunt zdrobitoare.

ai2 24.07.2011 23:44:05

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 381108)
Imprejurarea ca cineva este religios nu il face de nici o culoare un om mai bun. Exista religii bune si religii proaste.

Religia e un mod de gandire care nu poate fi altfel decat prost, indiferent de ce nume poarta, in principal pentru ca nu admite corecturi si se bazeaza pe erori de logica. Indiferent ce tampenii au spus unii acu' cateva mii de ani religiosii se incapataneaza sa creada acele baliverne refuzand sa accepte realitatea. Sa nu vrei sa te corectezi si sa persisti in greseala, chiar daca este o greseala care apartine religiei tale, nu poate fi catalogat drept inteligent sau bun sau oricum alt cumva pozitiv. Aici trebuie sa includ si modul in care musulmanii sunt teroristi iar individul de la Oslo nu e crestin, ci mason. Erorile de logica ale modului de gandire religios curg pe banda rulanta in acest topic si asta nu ridica crestinismul deasupra altor religii, pline la randul lor de erori de logica. Lipsa de corectie in religie este dovedita de modul in care nu va acceptati greselile din religia proprie si incercati sa le ascundeti sub covor. Omul respectiv era crestin. Punct. A inteles ca e bine sa omoare niste oameni asa cum intelegeti si voi sa faceti exact acelasi lucru prin intoxicarea maselor cu aberatii la adresa stiintei. Religia a fost cea care a distrus stiinta antica relativ avansata si a lasat intunericul peste Europa pentru mai bine de un mileniu pana cand tot stiinta a aprins o lumanare in intuneric. Oricum ai privi religia nu a avut un efect pozitiv, indiferent ce nume a avut sau inca are.

Mihnea Dragomir 24.07.2011 23:47:33

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381129)
Religia e un mod de gandire care nu poate fi altfel decat prost, indiferent de ce nume poarta, in principal pentru ca nu admite corecturi si se bazeaza pe erori de logica. Indiferent ce tampenii au spus unii acu' cateva mii de ani religiosii se incapataneaza sa creada acele baliverne refuzand sa accepte realitatea. Sa nu vrei sa te corectezi si sa persisti in greseala, chiar daca este o greseala care apartine religiei tale, nu poate fi catalogat drept inteligent sau bun sau oricum alt cumva pozitiv. Aici trebuie sa includ si modul in care musulmanii sunt teroristi iar individul de la Oslo nu e crestin, ci mason. Erorile de logica ale modului de gandire religios curg pe banda rulanta in acest topic si asta nu ridica crestinismul deasupra altor religii, pline la randul lor de erori de logica. Lipsa de corectie in religie este dovedita de modul in care nu va acceptati greselile din religia proprie si incercati sa le ascundeti sub covor. Omul respectiv era crestin. Punct. A inteles ca e bine sa omoare niste oameni asa cum intelegeti si voi sa faceti exact acelasi lucru prin intoxicarea maselor cu aberatii la adresa stiintei. Religia a fost cea care a distrus stiinta antica relativ avansata si a lasat intunericul peste Europa pentru mai bine de un mileniu pana cand tot stiinta a aprins o lumanare in intuneric. Oricum ai privi religia nu a avut un efect pozitiv, indiferent ce nume a avut sau inca are.

Delir. În special în partea pe care am subliniat-o, delirul dv este evident. Sunteți caz clinic, după părerea mea. Aveți nevoie de asistență: nu întârziați prea mult, asemenea probleme nu se rezolvă niciodată singure.

GLAdoS 24.07.2011 23:50:57

Citat:

Sa nu vrei sa te corectezi si sa persisti in greseala, chiar daca este o greseala care apartine religiei tale, nu poate fi catalogat drept inteligent sau bun sau oricum alt cumva pozitiv.

Dar ei nu considera ca gresesc... asta din cauza ca le este frica de consecintele care ar putea urma in urma necredintei asa cum se regasesc in biblie.

GLAdoS 24.07.2011 23:52:35

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 381132)
Delir. În special în partea pe care am subliniat-o, delirul dv este evident. Sunteți caz clinic, după părerea mea. Aveți nevoie de asistență: nu întârziați prea mult, asemenea probleme nu se rezolvă niciodată singure.

ai uitat sa recomanzi sa isi caute un duhovnic... lol

ai2 25.07.2011 00:01:31

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 381132)

Inca un argument pentru cele spuse de mine. Nimic din ce ai spus nu e logic, dar e religios! Atacul la persoana, ocolirea argumentelor fac parte din arsenalul religiei. Prin faptul ca intoxicati lumea cu idei nestiintifice va faceti vinovati de incetinirea progresului si pierderea de vieti omenesti. Ati preferat sa construiti biserici in loc sa puneti niste detectoare de fum in maternitati.

GLAdoS 25.07.2011 00:03:27

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381138)
Ati preferat sa construiti biserici in loc sa puneti niste detectoare de fum in maternitati.

si prefera biserici in loc de spatii verzi in orase...

ai2 25.07.2011 00:03:38

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 381134)
Dar ei nu considera ca gresesc... asta din cauza ca le este frica de consecintele care ar putea urma in urma necredintei asa cum se regasesc in biblie.

Nu considera ca gresesc sau considera ca au dreptate? Cred ca e o diferenta de nuanta foarte importanta.

GLAdoS 25.07.2011 00:17:18

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381140)
Nu considera ca gresesc sau considera ca au dreptate? Cred ca e o diferenta de nuanta foarte importanta.

Asa cum am zis, mai mult de faptul ca ei considera ca au dreptate, tot ce este in biblie este corect deci nici nu gresesc... asa ca nu vor accepta nici corectari.

LapetiteMoc 25.07.2011 00:42:21

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381138)
Ati preferat sa construiti biserici in loc sa puneti niste detectoare de fum in maternitati.

- (ti-ai propus sa faci foc de tabara in curtile maternitatilor ? :21: O noua distractie de vacanta? :21: )

... sau detectoare de atei ... :39:

Kronos 25.07.2011 03:26:53

Domnule Mihnea, sunteți vreun mason deghizat sau ați fost unul?

Mihnea Dragomir 25.07.2011 03:32:26

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 381159)
Domnule Mihnea, sunteți vreun mason deghizat sau ați fost unul?

Sunt deghizat si am o misiune confidențială: sarcina mea este să mă inflitrez, spre a săpa creștinismul din interior.

Kronos 25.07.2011 03:37:41

Din moment ce nu sunteți unul, de unde atâta siguranță în afirmațiile dvs. cum că masonii vor să distrugă creștinismul sau că vor cine știe ce alte nenorociri? Vă dați des cu părerea în chestiuni pe care nu le cunoașteți în profunzime?

Mihai36 25.07.2011 07:35:11

Daca masonii ar vrea sa distruga (nu vad la ce le-ar folosi in plus asta) crestinatatea s-ar infiltra in Biserica.
Daca masonii ar fi vrut sa se infiltreze in Biserica inseamna ca la ora asta toti marii arhierei sint masoni incepind cu patriarhul Daniel.

Insa circula atit de multe "marturisiri" pe net si in unele carti incit e imposibil sa nu le dai crezare -desi nimeni nu a contraverificat.

Din cite mi-am dat seama un singur lucru este adevarat -masonii au inca de pe vremea templierilor porunca data prin revelatie sa adune bani pentru vremea cind va veni Dumnezeu Duhul Sfint pe pamint iar dupa calamitatea urgiei justitiare a Judecatii sa o doneze integral acestuia ca sa poata realiza mai usor noua socieate impreuna cu sfintii Sai insa donatia abia dupa ce va fi deja realizata o singura religie pe pamint de catre Dumnezeu insusi si de catre sfintii Sai.
Desigur ca nu toti masonii -probabil doar putini -cred sincer acest lucru iar restul se bazeaza pe faptul ca acest lucru nu se va implini doar ca se imbogateasca ei -findca sint ajutati in afaceri pe baza juramintului ca vor face donatia la timpul cuvenit.
Profetia mai spune ca lucrurile se vor implini intr-un moment in care ei vor fi mai defaimati ca niciodata in societate.
Daca vine sau nu Duhul Sfint sau Dumnezeu insusi care sa faca o singura inchinare pe intregul pamint -asa cum scrie in Zaharia- nu se stie sigur decit la nivel de revelatii alugaresti tainuite de sinoade insa acesta este un motiv suficient ca intre religiile momoteiste si masonerie sa existe o prapastie dogmatica si o ura reciproca in conditiile in care religiile monoteiste si restul afaceristilor nu doresc nici o unificare religioasa si mai cu seama nici o ordine mondiala sfinta prin inlocuirea orinduirilor economice actuale -inlocuire dupa cum reiese si din Daniel si Ioil, Ezechiel, Isaia, etc.

O revelatie similara o au si lamaistii doar ca ei au avut ori ghinionul ori asa a fost Voia ca au intrat chinezii peste ei si le-au furat 40 de camioane cu obiecte din aur la care au mai adaugat si ei o suma cu care au realizat calea ferata intre Tibet si China.

konijiro 25.07.2011 09:13:05

Citat:

In primul rand vorbeste la prezent. iar LEGIONARII NU AU FACUT atat de mult pe cat se spune.
De ce as vorbi la prezent, cand legionarii romani se raporteaza la trecut? Nu am vazut vreo poza de la o parada legionara unde sa nu fie purtat in brate portretul Capitanului. Asa ca despre ce prezent vorbim?

Cat despre ce au facut sau nu legionarii, exista carti de istorie despre asta. Imi imaginez ca o grupare cu caracter fascist era plina de baieti numai miere si zahar, dar au fost intre timp discreditati de comunisti, nu?

Citat:

Hopa, cineva a ramas fara argumente.

Citat:

- (ti-ai propus sa faci foc de tabara in curtile maternitatilor ? O noua distractie de vacanta? )
Da, foarte distractiv a fost cand au murit bebelusii aia arsi de vii, pentru ca asa cum spune ai2, nu au fost bani de detectoare de fum, sau de un salariu pentru o asistenta in plus care sa fie prezenta. Ce-am mai ras, nu ma mai puteam opri...

DragosP 25.07.2011 09:22:29

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381183)
Da, foarte distractiv a fost cand au murit bebelusii aia arsi de vii, pentru ca asa cum spune ai2, nu au fost bani de detectoare de fum, sau de un salariu pentru o asistenta in plus care sa fie prezenta. Ce-am mai ras, nu ma mai puteam opri...

Da' ce legătură are sula cu prefectura?
Era treaba Bisericii să pună detectoare de fum acolo? Sau a conducerii maternității/dsp-ului/cnas-ului/ministerului sănătății statului nostru laic? :39:

konijiro 25.07.2011 09:31:15

Citat:

Era treaba Bisericii să pună detectoare de fum acolo? Sau a conducerii maternității/dsp-ului/cnas-ului/ministerului sănătății statului nostru laic?
In caz ca nu stiai, Ministerul Sanatatii e sub-finantat, in timp ce pentru constructia de biserici se aloca bani din Fondul de Urgenta al Guvernului. Ai inteles acum cum e cu sula si prefectura?

DragosP 25.07.2011 09:31:34

Citat:

Omul respectiv era crestin. Punct.

I-auzi!
Ești botezat? Îți dau o veste proastă: și tu ești creștin, chit că te lovești cu cărămida-n piept că nu crezi. Ai toate "calitățile" ca mai devreme sau mai târziu să faci cel puțin același lucru.

DragosP 25.07.2011 09:33:58

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381186)
In caz ca nu stiai, Ministerul Sanatatii e sub-finantat, in timp ce pentru constructia de biserici se aloca bani din Fondul de Urgenta al Guvernului. Ai inteles acum cum e cu sula si prefectura?

Asta e o afirmație fără nici o bază reală, ca multe altele.
Faptul că ministerul sănătății (apropos, e o mârlănie cât tine de mare să folosești majuscule într-un loc iar în altul nu, știi tu unde!) e subfinanțat, e cumva vina credincioșilor sau a celor care (vremelnic) conduc țara?

konijiro 25.07.2011 10:10:57

Citat:

Ești botezat? Îți dau o veste proastă: și tu ești creștin, chit că te lovești cu cărămida-n piept că nu crezi.
Doar de atat e nevoie ca sa fii crestin? Credeam ca standardele sunt ceva mai inalte.

Sa inteleg ca daca ai fost supus unui ritual religios la varsta de o luna, cand nu puteai zice nici da, nici nu, liberul arbitru e anulat automat?

Citat:

Ai toate "calitățile" ca mai devreme sau mai târziu să faci cel puțin același lucru.
Argumentele care sa sustina asta? Ah, scuza-ma, nu e nevoie de argumente, e doar un atac la persoana.

Citat:

Asta e o afirmație fără nici o bază reală, ca multe altele.
Cum adica fara baza reala? Ia spune-mi, cand s-au taiat salariile bugetarilor cu 25%, ai auzit sa fie cumva salariile preotilor bugetari afectate si ele? Iti zic eu: n-au fost. Mai spune-mi o treaba: constructia de biserici noi e o urgenta nationala?

Trebuie sa fii ori naiv, ori orb, sa nu vezi ca indiferent de cat de prost merge economia, si indiferent de cat de mult ni se spune ca nu sunt bani de sanatate sau educatie, Biserica primeste in continuare bani cu nemiluita.

Citat:

Faptul că ministerul sănătății (apropos, e o mârlănie cât tine de mare să folosești majuscule într-un loc iar în altul nu, știi tu unde!) e subfinanțat, e cumva vina credincioșilor sau a celor care (vremelnic) conduc țara?
Asti cam sensibil, daca modul in care folosesc eu majusculele te-a lovit ca marlanie.

Credinciosii au o mare parte din vina. Cunosc o gramada de ortodocsi care nu sunt deloc de acord cu modul in care Statul da bani Bisericii, in timp ce Biserica plateste zero taxe, cheltuie pe activitati caritabile fix cat Biserica Catolica, si se poarta ca un Stat in Stat. Problema cu toti acesti ortodocsi e ca sunt nemultumiti, dar tac malc, de frica popii. Deci da, credinciosii poarta o mare parte din vina.

Si e in primul rand vina Bisericii, care stie foarte bine cati bani are, si stie si ca nu are neaparata nevoie de banii de la Stat, mai ales in timpurile astea. Si ca model de moralitate si compasiune, dupa cum se prezinta pe sine, putea Patriarhul sa spuna: OK, e greu acum, dati banii la spitale si profesori, noi ne descurcam cumva, pe o perioada de doi, trei ani.

Ce a facut in schimb? Dupa ce s-a batut cu pumnul in piept ca nu va cere un sfantz de la Stat pentru Catedrala, s-a apucat sa scrie scrisori care Guvern cerand bani pentru... Catedrala. Asta e exemplul suprem de moralitate si verticalitate, nu?

philalex 25.07.2011 10:16:20

In europa s-a ajuns la un rasism de neconceput....mi-e tare teama sa nu se intample lucruri mai grave...si asa ce a facut asta...a reprezentat o mare tragedie.....aveam pe cineva pe forum care tot tinea la legionari....uita rasplata....nici comunismul nici nazismul nu aduce nimic bun...ci numai teama si moarte...

ai2 25.07.2011 10:25:41

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 381145)
- (ti-ai propus sa faci foc de tabara in curtile maternitatilor ? :21: O noua distractie de vacanta? :21: )

... sau detectoare de atei ... :39:

Intr-adevar este foarte distractiv ca au ars niste bebelusi!

ai2 25.07.2011 10:31:22

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 381185)
Era treaba Bisericii să pună detectoare de fum acolo? Sau a conducerii maternității/dsp-ului/cnas-ului/ministerului sănătății statului nostru laic? :39:

Era vorba de modul de gandire religios. Romanii prefera sa construiasca biserici in loc sa puna niste detectoare amarate in maternitati. Si exemplele ar putea continua. Idee a ca mai degraba asteptam minuni decat sa luam niste masuri minime de precautie. Dupa mine, asta nu e tocmai inteligent! Iar exemplul cu maternitatea nu este singular dar nici nu puteam sa scriu aici toata cronica Romaniei de la inceputuri pana in prezent.

ai2 25.07.2011 10:36:49

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 381188)

Exact ce spuneam. Mai degraba construiti biserici decat sa puneti detectoare de fum in maternitati. Evident nu o sa recunoasteti ca sunteti de vina si o sa dati vine pe altii pe care tot voi i-ati votat si care au un comportament la fel de credincios. Sau poate vrei sa spui ca tu daca erai ministru spuneai ca nu se mai finanteaza bisericile pana nu avem spitale ca-n Austria de exemplu unde se trateaza preotii mai bazati? Ti se pare normal ca intr-o tara in care sanatatea este mult subfinantata dar se construiesc biserici in prostie preotii sa se trateze la Viena? Asta este rationamentul religios de care spuneam ca e nociv. Sau poate peste 99% din romani s-au ingramadit sa dea 2% din impozit SMURD-ului si nu stiu eu! Eu n-am auzit decat de imbulzeli la moaste si aghiazma!

ioanna 25.07.2011 11:14:41

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381201)
Exact ce spuneam. Mai degraba construiti biserici decat sa puneti detectoare de fum in maternitati!

Gandesti la modul simplist. Biserica e de vina ca statul nu finanteaza, nu aloca fonduri pentru modernizarea spitalelor? E o tampenie sa spunem: cu banii folositi pentru reconditionarea a 20 biserici se facea 1 spital nou dotat cu toata aparatira necesara, avem garantia asta? De unde stim ca banii aceia s-ar fi indreptat spre sanatate , asistenta sociala sau invatamant ? Poate i-ar fi cheltuit madamme Udrea pentru o noua frunza, o rebranduire. Constructia de biserici impiedica dezvoltarea tarii? Tin sa te anunt ca in perioada 2007-2013 pot fi accesate 20 miliarde de E fonduri europene nerambursabile pt mai toate domeniile ,inclusiv sanatate si invatamant.( NU PENTRU CONSTRUCTII DE LACASE DE CULT!) Cate crezi ca s-au accesat?! Nu acuza Biserica de incompententa guvernantilor si a institutiilor statului, care ar fi trebuit sa rezolve demuuuuult problemele din sanatate, care nu-s in stare sa faca o documentatie completa,sa beneficieze de banii aceia oferiti "moca".

DragosP 25.07.2011 11:35:17

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381193)
Cum adica fara baza reala? Ia spune-mi, cand s-au taiat salariile bugetarilor cu 25%, ai auzit sa fie cumva salariile preotilor bugetari afectate si ele? Iti zic eu: n-au fost.

Ești extrem de prost informat. Bineînțeles că au fost tăiate la fel ca celelalte salarii, ba și alocările bugetare au fost atinse pe ici pe colo.
Nu comentez că e bine sau rău, nu am căderea s-o fac, spun doar că arunci niște afirmații doar de dragul de a o face.

Citat:

Asti cam sensibil, daca modul in care folosesc eu majusculele te-a lovit ca marlanie.
Așa sunt eu sensibil și dacă ai un pic de conștiință, fie ea și atee, recunoști în forul tău interior că ai scris intenționat așa.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 381201)
Exact ce spuneam. Mai degraba construiti biserici decat sa puneti detectoare de fum in maternitati.

Să moară Cici balerina dacă tu n-ai dreptate!
Te-ai dus matale să montezi detectoare de fum și ai fost alungat cu pietre de drept credincioșii creștini? :39:
Tu chiar nu sesisezi aberațiile cu care "consumi" biții forumului?:104:

konijiro 25.07.2011 12:02:04

Citat:

E o tampenie sa spunem: cu banii folositi pentru reconditionarea a 20 biserici se facea 1 spital nou dotat cu toata aparatira necesara, avem garantia asta?
Garantie nu exista. Dar exista o sansa ca banii aia sa fi fost alocati unde era nevoie de ei, daca nu erau alocati pe biserici. Din moment ce au fost alocati pe biserici in mod prioritar, nu vom sti vreodata.

Citat:

Poate i-ar fi cheltuit madamme Udrea pentru o noua frunza, o rebranduire.
Aia au fost bani UE.

Citat:

Constructia de biserici impiedica dezvoltarea tarii?
Mentalitatea care face din constructia de biserici o prioritate este o piedica.

Citat:

Nu acuza Biserica de incompententa guvernantilor si a institutiilor statului, care ar fi trebuit sa rezolve demuuuuult problemele din sanatate, care nu-s in stare sa faca o documentatie completa,sa beneficieze de banii aceia oferiti "moca".
Faptul ca se aloca bani in mod prioritar Bisericii este o dovada de incompetenta a politicilenilor, si de complicitate a BOR. Ambele parti sunt la fel de vinovate.

Citat:

Te-ai dus matale să montezi detectoare de fum și ai fost alungat cu pietre de drept credincioșii creștini?
A zis cineva asta? Tu dai reply la ce scriu eu, sau la ce iti imaginezi ca scriu? Sa stii ca nu e acelasi lucru.

DragosP 25.07.2011 12:15:10

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381235)
Aia au fost bani UE.

No shit, că te pomenești că RO nu cotizează la greu la UE. Deocamdată, ținând cont de înfiorătoarea absorbție de fonduri UE, se poate spune liniștit că erau bani RO!

Citat:

A zis cineva asta? Tu dai reply la ce scriu eu, sau la ce iti imaginezi ca scriu? Sa stii ca nu e acelasi lucru.
Da' tu te cerți, sau cerți comunitatea ce frecventează un forum creștin că nu sunt detectoare de fum într-o maternitate?? Sau, și mai interesant: Biserica? Da' e treaba ei asta?

DragosP 25.07.2011 12:24:17

Oricum, suntem mai mult decât offtopic.
Cine a făcut ce a făcut la Oslo (ca și oricare alte atentate) numai credincios nu se poate numi. Să arunci anatema asupra creștinilor din cauză că un dezaxat s-a apucat să secere oamenii ca pe muște e cel puțin rău intenționat.
Extremiști au fost și din păcate vor mai fi indiferent de credință sau nu.

konijiro 25.07.2011 15:07:33

Citat:

Cine a făcut ce a făcut la Oslo (ca și oricare alte atentate) numai credincios nu se poate numi. Să arunci anatema asupra creștinilor din cauză că un dezaxat s-a apucat să secere oamenii ca pe muște e cel puțin rău intenționat.
Adu-ti aminte de asta si prima data cand o sa fie adusa in discutie o asociere gen "Stalin = ateu". Promiti?

Citat:

No shit, că te pomenești că RO nu cotizează la greu la UE.
Primim mai mult decat dam. Ca nu reusim sa ii luam, asta e alta treaba. Banii cheltuti pe "frunza" au facut parte din aia pe care am reusit sa ii luam.

Citat:

Da' tu te cerți, sau cerți comunitatea ce frecventează un forum creștin că nu sunt detectoare de fum într-o maternitate?? Sau, și mai interesant: Biserica? Da' e treaba ei asta?
Biserica e responsabila pentru multe lucruri care ar trebui facute si nu se fac din lipsa de bani. Pentru ca desi e o institutie bogata, nu se satura de banii Statului. Bani care ar putea fi altfel investiti in proiecte cu efecte observabile si masurabile, gen sanatate, educatie, cultura.
Asta in timp ce se bate in piept despre cat de caritabila e ea ca insitutie, si ce model de moralitate constituie pentru bobor.

Astept sa vad ce explicatie ai pentru "suceala" Patriarhului referitoare la banii de Catedrala, intr-un an de criza, cand profesorii si medicii primesc 75% din salariul de anul trecut. Primaria Bucuresti tocmai i-a dat 2.5 milioane euro, asa, din condei.

DragosP 25.07.2011 15:12:22

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381283)
Primaria Bucuresti tocmai i-a dat 2.5 milioane euro, asa, din condei.

Dintr-un buget de 2 miliarde...
Cât înseamnă procentual? :39:

Ai trecut cam repede peste afirmația că preoților nu le-a fost redus salariul.

DragosP 25.07.2011 15:18:39

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 381283)
Adu-ti aminte de asta si prima data cand o sa fie adusa in discutie o asociere gen "Stalin = ateu". Promiti?

Și în altă ordine de idei, Stalin nu era ateu?

LapetiteMoc 25.07.2011 16:51:06

noutati

http://fr.news.yahoo.com/jens-breivi...054900930.html

Tatal celui responsabil de atentat locuieste in Franta. Duminica seara a plecat in Spania pentru a se proteja aici de atacul mediatic. Casa din Franta este inconjurata de jandarmi pentru a asigura protectia sotiei ramase acasa (norvegiana si dumneaei, insa nu este mama celui responsabil de atacul de la Oslo).

GLAdoS 25.07.2011 17:55:19

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 381228)
Tu chiar nu sesisezi aberațiile cu care "consumi" biții forumului?:104:

vrei sa zici a serverului... si nu ai de ce sa-ti bati capul cu spatiul pe un forum care permite uploaduri de imagini...... btw: 1 pagina word, fara spacing, cu font TNR, 12 are ~ 15,0 KB; acelasi text intr-un notepad are 6,06 KB, o imagine cu rezolutie 1920x1080 are 30,5KB-cu un simplu background alb si poate ajunge pana la cativa MB

laurastifter 25.07.2011 17:58:22

pentru atei

Stimați atei,
Așa cum v-au spus, în diverse forme, toți creștinii participanți la acest topic, nu există "fundamentaliști creștini"! Faptul că presa, dornică de senzațional, l-a caracterizat pe acel criminal drept "fundamentalist creștin" nu constituie un argument suficient de puternic în favoarea ideii potrivit căreia religia creștină ar fi responsabilă pentru nebunia unui fanatic care a ucis atât de mulți oameni nevinovați.
Noțiunile de "creștinism" și "fundamentalism" sunt opuse una celeilalte, între cele două neexistând nicio compatibilitate. Nu există "fundamentalism creștin", la fel cum ar fi imposibil să se menționeze existența unei ideologii ateist-creștine. :)
În perioada Bisericii primare, atunci când autoritățile romane îi persecutau pe creștini, politeiștii îi acuzau pe adepții noii religii pentru toate calamitățile petrecute în Imperiu deoarece, în opinia lor, refuzul credincioșilor lui Hristos de a respecta religia tradițională constituia un act de răzvrătire împotriva zeilor care - logic - se mâniau. :) Referindu-se la această realitate tristă a acelei vremi, apologetul creștin Tertulian arăta, într-una dintre scrierile sale, faptul că: dacă Tibrul sau Nilul se revarsă peste maluri, provocând inundații, dacă seceta lovește cetățile, dacă pământul se cutremură... toți păgânii strigă: "La leu cu creștinii". Am citat din memorie textul, dar voi încerca să-l găsesc și pe internet, pentru a-l reda cu exactitate. În zilele noastre, acest fragment al lui Tertulian este, în opinia mea, de o uimitoare actualitate. :( Parafrazând cuvintele apologetului, aș putea spune: dacă în România este criză economică, dacă, în urma unui tragic accident, mai mulți bebeluși și-au pierdut viața într-o maternitate, dacă un criminal bolnav psihic a ucis mai multe persoane, toți ateii spun: creștinii sunt vinovați! Oare nu este aceeași situație? Criminalul din Norvegia era, desigur, un fundamentalist antiislamic care, "încremenit în proiect" (cum s-ar exprima domnul G. Liiceanu), își crease o obsesie din ideea alungării musulmanilor din Europa. Cu toate acestea, pentru jurnaliști sintagma ilogică și ciudată "fundamentalist creștin" a părut, fără îndoială, mult mai atractivă decât expresia "fundamentalist antiislamic" care ar desemna atitudinea reală a acelui individ. Principalul scop al ucigașului era - așa cum el însuși a declarat - realizarea unei noi cruciade, în urma căreia toți musulmanii să fie alungați de pe continentul nostru (boală psihică evidentă), iar nu slujirea lui Hristos sau răspândirea credinței noastre creștine. S-a declarat creștin? Și comuniștii se declară atei, dar acest fapt nu trebuie să ne conducă la concluzia sofistică potrivit căreia toți ateii ar fi criminali comuniști.
Toți comuniștii sunt atei; deci, toți ateii sunt comuniști.
Raționamentul de mai sus este un sofism pe care l-ar putea combate și un elev de gimnaziu, care încă nu a studiat logica? Așa este.
Exact acest gen de sofism naiv este întrebuințat de către atei, atunci când afirmă: un terorist fanatic s-a declarat creștin; deci, toți creștinii sunt fanatici.
Cu toate acestea, eroarea raționamentului ateilor este mult mai gravă, decât afirmația unora dintre creștini potrivit căreia toți ateii ar fi comuniști. De ce? Simplu: deși nu toți ateii sunt comuniști (acest fapt este evident), între ateism și comunism există o compatibilitate imposibil de contestat, negarea Divinității fiind una dintre caracteristicile ideologiei comuniste. În schimb, între creștinism și fanatism NU există niciun punct comun, cele două atitudini (credința în Dumnezeu și fundamentalismul ) fiind opuse. Căderea în fanatism constituie, potrivit învățăturii creștine, un păcat contrar iubirii și, prin urmare, o blasfemie împotriva Duhului Sfânt, întocmai ca păcatul necredinței, al sinuciderii etc. Fanatismul este o negare și o trădare a esenței creștinismului - iubirea - și, din acest motiv, căderea în acest păcat cutremurător presupune pierderea calității de creștin. Cei care, suferind de maladia spirituală a fundamentalismului, Îl implică pe Hristos în nebunia lor, practicând crime în numele Său, își încarcă sufletele și cu păcatul blasfemiei, deoarece îndrăznesc să ucidă exact în numele Celui Care a poruncit: "Să nu ucizi". Având îndrăzneala de a lua viețile unor semeni de-ai lor sub pretextul și în numele religiei iubirii, ei Îl necinstesc și trădează pe Domnul Iisus Hristos, Cel Care ne-a dat porunca dragostei față de toți oamenii (inclusiv față de vrăjmași). Astfel, ei comit păcatul de a spune binelui "rău" și răului "bine", atrăgându-i și pe alții în eroarea gravă a confundării creștinismului cu fanatismul.
Nădăjduiesc din tot sufletul că aceste câteva rânduri, chiar dacă nu au putut aprinde în inimile dumneavoastră dorința de a-L găsi pe Dumnezeu, măcar v-au convins că religia aceasta în care noi credem, religia creștină, se află în antiteză cu orice formă de fanatism (mai ales cu fanatismul religios).

Toate cele bune și Dumnezeu să vă lumineze!

P. S. De ce tot aduceți în discuție intenția Părintelui Patriarh Daniel de a construi o catedrală? Chiar nu înțeleg ce legătură are această dorință a patriarhului cu tema discuției noastre - atentatul din Norvegia...

Cu stimă,
Laura Stifter

GLAdoS 25.07.2011 18:02:18

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 381333)
Stimați atei,
Așa cum v-au spus, în diverse forme, toți creștinii participanți la acest topic, nu există "fundamentaliști creștini"!

never say never.... lol

laurastifter 25.07.2011 18:09:00

Citat:

În prealabil postat de GLAdoS (Post 381336)
never say never.... lol

Reformulez: credincioșii lui Hristos pot cădea în fundamentalism, dar, prin comiterea acestui păcat, își pierd calitatea de creștini.
Așa cum am mai spus, fanatismul și creștinismul se exclud reciproc, de unde rezultă faptul că în sufletul unei persoane nu pot exista, simultan, ambele stări (credința în Dumnezeu și ura față de oameni). Atunci când un credincios trece la ateism, încetează de a mai aparține Bisericii. Exact aceeași consecință o suportă și cei care trec de la creștinism la fundamentalism.

Mihai36 25.07.2011 18:19:09

Dar fanaticii islamici care depasesc prin conduita preceptele coranice se mai pot numi musulmani?

ai2 25.07.2011 18:34:09

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 381340)
Reformulez: credincioșii lui Hristos pot cădea în fundamentalism, dar, prin comiterea acestui păcat, își pierd calitatea de creștini.
Așa cum am mai spus, fanatismul și creștinismul se exclud reciproc, de unde rezultă faptul că în sufletul unei persoane nu pot exista, simultan, ambele stări (credința în Dumnezeu și ura față de oameni). Atunci când un credincios trece la ateism, încetează de a mai aparține Bisericii. Exact aceeași consecință o suportă și cei care trec de la creștinism la fundamentalism.

Ceva mai sus un user spunea ca daca am fost botezat crestin raman crestin. Acuma tu imi zici ca totusi am scapat de acest blestem? Esti cel mai de treaba crestin pe care l-am intalnit in ultima vreme!

ai2 25.07.2011 18:35:10

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 381287)
Și în altă ordine de idei, Stalin nu era ateu?

Ce te face sa crezi ca era ateu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:15:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.