![]() |
O licenta de Windows nu este scumpa. Cand ai 2000 de lei de aruncat pe un PC nou, 300 de lei nu e o suma asa mare, plus ca e inclusa in cei 2000 pe care-i platesti pe hardware.
Nevoile software din viata de zi cu zi pot fi acoperite in totalitate de programe gratuite. Cei suparati ca nu li se vad alineatele cum trebuie in OpenOffice sau Google Docs n-au decat sa scoata bani din buzunar si sa cumpere Microsoft Office. Daca ai o nevoie specifica, pe care o poate satisface doar software specializat, mi se pare absolut normal sa deschizi portofelul. Jocurile video de PC se pot cumpara foarte frumos de la distribuitorii digitali (vezi Steam), unde uneori te umpli de jocuri cu doar 10 euro, daca ai rabdare sa prinzi ofertele. Consolele de jocuri video reprezinta un moft si e absurd sa-i vezi pe unii vaitandu-se ca sunt scumpe jocurile pentru PS3. Muzica si filmele reprezinta si ele niste mofturi. Un fan adevarat va cumpara intotdeauna albumele artistului sau formatiei preferate, restul reprezentand doar balastru, numai bun de vazut gratis pe YouTube sau ascultat la radio. Nu exista scuze in ziua de astazi pentru a fura software, muzica si filme de pe internet. |
Citat:
|
Ca pretul sistemului de operare e inclus in hardware e minciuna.
Licenta e de la 4 milioane in sus. Tot nu vad un argument in favoarea idei ca ar fi furt. Mai intreb inca o data, cum se face ca ateii sunt asa saritori in a pune sub semnul intrebarii valorile crestine, dar astfel de idei nu? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Dar logica tot imi scapa. Cum a ramas cu rationalismul ateu? Se impiedica intr-o chestiune atat de minora? |
Citat:
Hotaraste-te, in or out? Citat:
Si culmea, nu e ateu. Mai sa fie.. |
Citat:
Citat:
Citat:
Majoritatea il platesc. Daca tu ai face sa zicem 1 miliard de dolari profit anual din produs, te-ai supara ca nu aci 1miliard si 100 si de 100 mil mai sunt si amariti care au parte de el gratis? Pai trebuie sa fii tare meschin.. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Invarteli? Pate ca tu nu ai auzit de promotii. Eu l-am achizitionat la un pret de 25mil si pretul de vanzare pana la promotie si dupa era de 30(si ceva)mil... deci OS gratis. |
Citat:
Era unul alaturi cu linux la acelasi pret si tu ai ales pacatosul de windows? Nu pot sa cred.. Dar daca totusi nu era si ala cu linux/dos la acelasi pret..da-mi voie sa cred ca valoarea lui reala ca hardware ajunsese la 20mil si astfel ai putut sa-l cumperi la 25mil si cu OS inclus.. Doar ca tu (si altii care se bucura de astfel de "promotii") inca mai aveau impresia ca e calculator de 30mil pentru ca alti producatori/magazine nu s-au grabit sa taie din pret. |
Citat:
Oricum nu l-am luat pt ca avea windows ci pt faptul ca era cel mai avantajos in raport pret/performanta pt momentul respectiv. Daca doream ceva ieftin imi trimitea un priten din GB leptop second-hand la pret de nimic. As prefera sa renunt la calculator decat sa folosec Linux sau Mac OS... oricum pot folosi tel cam pt to ce fac pe PC(mai putin pt jocuri pt ca nu are GPU) |
Era vorba de costul licentei.
|
Citat:
Să admitem, însă că e așa. Probabil că în Dumnezeu pot crede fie cei care sunt proști și știu că sunt proști, adică oamenii simpli, care nu cunosc multe dar știu că nu cunosc. Pentru ei lumea care-i înconjoară e o mare necunoscută, un mister imens, și cred că Dumnezeu este explicația ultimă pentru tot. Fie cei care sunt foarte inteligenți sau care au ajuns să cunoască foarte mult, dându-și seama că ceea ce nu cunosc e cu mult mai mult decât ce cunosc. Și, din nou, sunt deschiși față de misterul care îi înconjoară. Problema este cu cei de la mijlocul intervalului, adică cei care și-au pierdut inocența omului simplu, care au început să cunoască lumea în care trăiesc, dar, desprinși de pământ și neajungând încă la cer, cred că au ajuns să știe. Se mulțumesc cu ceea ce cunosc și cred că mai mult de atât nu poate fi cunoscut; prin urmare, nu are cum să existe. Ei au certitudini care îi închid în ei înșiși, certitudinea că lumea nu e decât ceea ce cunosc ei și nimic mai mult, pe când credincioșii cred că lumea este ceea ce cunosc și mult mai mult decât atât. |
Citat:
|
N-ai citit cu atentie.
Domnul Ai2 nu scria despre un IQ normal ci despre un „ IQ mult peste media credinciosilor”. Era aiureala standard a limbii de lemn atee. |
Citat:
Citat:
Citat:
Abia acum ajungem la esenta problemei. Va ofticati ca unii, cu IQ mult mai mare dupa cum spuneam, fac o groaza de bani pentru ca sunt destepti si vi se pare normal sa-i furati. Citat:
Citat:
|
Citat:
|
De ce prefera crestinii de pe forum sa-si justifice furturile in loc sa foloseasca softuri pe care chiar autorii le dau gratis?
Inteleg ca unii n-au bani, dar chiar au nevoie de Photoshop? Pai daca sunt experti in PS, sa-si ia un job serios si atunci o sa-si permita sa cumpere licente. Problema e ca nici macar nu au intentia de a se corecta. A fost o perioada in care eu cel putin nici nu stiam de unde s-ar putea cumpara softuri licentiate. Cred ca si calculatoarele aveau windows-ul piratat direct din magazin. Vremurile insa se mai schimba si eu cel putin spun ca nu e atat de grav faptul ca nu avem absolut toate licentele, cat faptul ca nici macar nu incercam sa devenim din ce in ce mai corecti. Piraterie exista peste tot, dar macar unii incearca sa se corecteze. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu stiu daca e furt propriu-zis decat in situatia in care folositi programele ca sa faceti bani. Daca esti profesionist, cumperi licenta. Daca vrei sa faci si tu o prezentare pt o zi de nastere, ce sens are sa cumperi licenta de office? Plus ca daca chiar s-ar dori stoparea integrala a pirateriei, ar fi posibil.
|
Daca vrei sa folosesti ptr acasa si in sistem neprrofesionist (deci nu faci bani pe programul folosit) se poate folosi Open Office,Libre Office si mai sunt.Astea sunt fara bani.
|
DIY este cea mai bună cale
Mi s-o pus pata pe bunăciunea asta:
http://www.banana-pi.org/m3-download.html Octa-core, miam-miam! Am impresia că încă nu e availabilă în Romînika. |
Erată:
|
Scump, scump, mai pui oleaca si iei o tableta ca lumea, are si display pe deasupra.
|
Ei, faci și lucruri serioase cu un divais d'ăla...
Dar e scump față de un RPi și nu văd să se justifice prea mult diferența de preț. |
iz mor paurful.
Cica. Da' pentru um media player sau automatizari, scenariul tipic, nu vad la ce ar trebui mai puternic decat pi2, mai ales ca e mai mult decat dublu la pret. |
Exact asta zic și eu.
|
Citat:
Singura octacore ce am deja in casa e tabletu' utok octacore. Si da, se simte diferenta. |
Acu' dacă tu vrei să se miște ca un zuper calculator, cre' ești oleacă prea optimist...
Eu zic doar atât: pentru 99,99% dintre automatizările (că pentru aia e, printre altele) pe care le poate face un amator un RPi2 (sau chiar 3) e mai mult decât suficient și la un preț mai mult decât bun. |
DAca vrei desktop, cumperi desktop, altfel n-ai sa ai decat o tableta oleaca mai rapida.
Da' e cu tastatura si mouse in loc de touch. Asta poti sa faci si pe tableta actuala, cam pe oricare poti pune tastatura+mouse usb sau bluetooth sau ambele cu "unified receiver" de la logitech. |
Pe de altă parte, dacă tot ți s-a pus pata, de ce nu-l iei de aici: http://www.aliexpress.com/item/2GB-o...f-10fc8c88de27
Este 300lei, nu 500 ca dincolo. |
Sau mă rog, de aici: http://www.aliexpress.com/item/2GB-o...f-10fc8c88de27
Unde, cu tot cu transport, de-l vrei repede, ajunge la maxim 410. Da' tot îți mai rămâne ceva să faci o cinste pen'că ți-am dat pontul.:21: |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:58:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.