![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Biserica, capătul religiilor (Smeman), merge mână în mână cu tot ce însemnă viață, cu rele și bune laolaltă: e și cu sfinți, vameși, farisei, primari, bancheri, desfrânate(-ați) oameni de treabă care trec prin existență fără să lase urme perene ș.a.m.d. |
Către ceilalți creștini participanți la discuție
Dragi frați întru credință,
M-am plictisit... :( M-am plictisit să răspund la infinit acelorași obiecții sofistice formulate de către atei. Voi nu v-ați plictisit? Nu-i observați că deschid topicuri în care tratează, sub diverse forme, aceleași vechi probleme? S-a mai discutat despre raportul dintre credința creștină și violență pe muulte topicuri de pe forum (doar câteva exemple: "Inchiziția" - topic aflat în rubrica dedicată Bisericii Romano-Catolice -, "Atentate în Oslo" - aici, la rubrica "Generalități" - și multe altele). De fiecare dată, li s-au oferit argumente teologice și logice în favoarea evidenței... adică în favoarea ideii potrivit căreia credința noastră creștină este opusă oricărui act de violență. Li s-au oferit argumente pe care dumnealor le-au ignorat (în mod mai mult, sau mai puțin intenționat... nu știu). Vă propun să-i așteptăm pe interlocutorii noștri atei să răspundă argumentelor noastre, astfel încât să putem continua în mod constructiv discuția. În caz contrar, pierzând zadarnic timpul, ne vom învârti între aceleași idei: ateii vor afirma că religia este sursa violenței, noi vom spune că nu-i adevărat pentru că... și ei o vor lua de la început, până când... se va hotărâ în unanimitate că nu s-a hotărât nimic. :) Personal, aștept răspunsurile ateilor la argumentele noastre, pe care dumnealor le pot găsi pe topicurile asemănătoare cu acesta. În privința textelor vechi-testamentare, ce par a le susține opinia, am încercat să ofer o explicație în cadrul topicului "Atentate în Oslo". La topicul "Inchiziția", aflat în secțiunea dedicată Bisericii Catolice, s-a purtat o discuție de aprox. 40 de pagini pe această temă. Îi invit, așadar, pe cei ce-și spun "atei" (dovedind prin însăși această denumire existența Celui pe Care-L neagă cu o vehemență dificil de explicat) să binevoiască a lua în considerare cele câteva zeci sau chiar sute de pagini de explicații despre acest subiect, înainte de a umple forumul cu variațiuni pe aceeași temă. Înțeleg că aceste câteva idei sunt unicele obiecții pe care sunt capabili să le aducă împotriva creștinismului... Dar totuși ar fi preferabil să discutăm la standarde mai înalte, nu să ne învârtim în jurul acelorași sloganuri ateiste. Îmi cer scuze, dacă mesajul meu este excesiv de dur... dar mă-ntreb cum ar reacționa ateii, dacă unii dintre noi s-ar înscrie pe vreun forum de-al dumnealor și ar începe să le combată ideologia, folosindu-se doar de câteva argumente, pe care le-ar repeta obsesiv. Oare i-ar lua vreun ateu în considerare? Haideți, dragi frați creștini, să nu mai percutăm la orice inițiativă de-a ateilor! Problema violenței practicate în numele religiei a fost discutată mult... chiar deranjant de mult pe forum. Să citească și să găsească răspunsuri argumentelor noastre și pe urmă mai discutăm! Faptul de a ignora în mod sistematic argumentele interlocutorului este o dovadă de lipsă de respect și de necunoaștere a disciplinei dialogului. Aștept discuții mai interesante... :) |
Nu prea ai cum să eviți redundanțele cu ateii și neoprotestanții. Suntem prea mulți și prea puțin unitari în intenții și gândire (partea noastră de vină), iar dispozitivul "apologetic" al interlocutorilor este învechit și cu performanțe slabe (partea lor).
Unii văd că au făcut o pasiune pentru învârteala nesfârșită în caruselul solipsist al problemelor insolubile. Este o vorbă care rezumă convingător situația de care discutăm :"băț băgat prin gard ca să muște cățelandrii tineri și fără experiență ". |
Citat:
Citat:
Oare voi nu va folositi de anumite tertipuri in argumentare care devin enervant de repetitive? Nu ca va recunoste vreunul acum ca asa este. Faptul ca ne serviti o anumita teorie pe sub nas, trebuie sa o luam de buna? |
Doamne ajută!
|
Citat:
|
Doamne ajută!
|
Citat:
* mari ierarhi au sustinut razboaiele. SUBSCRIU! mai puteti adauga ca: * clerul a fost hot, lacom, fatarnic, ipocrit, legaturi murdare cu politica. SUBSCRIU! * laicii catolici au fost intoleranti, retrograzi, barbari, sangerosi, animalici, cruzi.SUBSCRIU! * institutia Bisericii s-a patat cu sange prin instantele ei (ex.Inchizitia). SUBSCRIU! * azi, unii preoti sunt pedofili, homosexuali etc. SUBSCRIU! Unde gresiti? Cand identificati Catolicismul cu cei de mai sus si trageti concluzia ca religia e nociva. La baza ei sta Iisus Hristos, cel care a spus “iubeste-ti dusmanul”, ce invatatura mai mare poate exista decat asta? Ce “rau” ati gasit in invatatura lui Iisus de spuneti ca religia e izvor de violenta, ca religia e nociva? Demonstrati-mi! Recitit acest post, poate veti intelege: Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Exista unitate in diversitatea cultelor, toate au la baza invataturi universal valabile, nu religia desparte oamenii, niciuna nu indeamna la intoleranta ,segregationism, la dusmanie si violenta. Ignoranta oamenilor cauzeaza conflicte, nu cunoasterea. Nu inteleg, doar diversitatea religiilor te deranjeaza sau ai in general o problema cu existenta diversitatii vietii (culturale,religioase,sociale..)?
|
sapienti paucca
si de unde stim noi ca acele comentarii nu sunt facute tocmai de unii (ce-o fi ei ) care sa ponegreasca imaginea crestinilor .
Apoi, fratii mei, de ce asociati conceptul de crestinism , cu imaginea pe care o au (prin fapte, vorbe , gand etc) cei care , pusr si simlu s-au nascut in acea religie, sau gandesc ca au inteles-o in toata profunzimea si tot adevarul ei, si ca si sunt crestini . In fata lui Dumnezeu , crestini sunt cei care CEI CARE PRACTICA INVATATURA SA ,, in fapte , vorbe si in primul rand GAND. CRESTIN INSEAMNA = ACTIV IN IUBIRE. deci este de la sine inteles ca aceia, (daca chiar erau niste afirmatii autentice) nu aveau cum sa fie crestini. te poti numi singur cum vrei, iti poti imagina si crede despre tine insuti ca esti asa si pe dincolo, insa in fata lui Dumnezeu , esti ceea ce esti Si pana la urma ce vreti voi , sa gasiti argumente prin care sa va justificati dezaprobarile , sau alte resentimente fata aceasta religie.? atunci ar trebui sa studiati singur CUVANTUL Domnului Iisus, si MAI PRESUS DE ORICE, SA IL PRACTICATI CU TOATA FIINTA si pana la capat, si apoi sa va formati o conceptie clara despre ceea ce este crestinismul. Nu din exemplul unora , care au inteles, fie cum au putut. fie cum au vrut si ei. |
De ce este greu omului in general vorbind , sa recunoasca greselile facute? Eu una am dat peste ura, cuvinte jignitoare adresate gratuit tocmai in mijlocul "crestinilor"...Si sunt un exemplu banal si minor...Omul e predispus greselii, si se controleaza mult prea putin...
|
Sigla Navy Seal
http://ep.yimg.com/ca/I/yhst-2331460...165_1296958074 Si astia probabil sunt tot niste crestini extremisti, si culmea, sub obladuirea guvernului SUA.. :24: |
Citat:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...s_insignia.png US Navy SEALs insignia |
Citat:
|
Citat:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...aflRka6ZKidX5E |
Implinirea ta
Citat:
Dumnezeu departe din a doua zi acreatiei ca asa e el. Dar noi suntem una, si tu nu poti vedea asta. In vechiul testament a fost o singura biserica si mai multe conduceri. Privind in oglinda de aur a Fiului, vad ca in noul testament vor fi mai multe biserici si multe stapaniri. In testamentul omului ce se scrie acum dorinta e de unire in stapanire. Nu incerca sa te opui vointei Domnului. Iubeste pe cel rau, sa nu-si faca unica lui stapanire. Continentul credinciosilor Europei va fi unit cu cel al Americii, din cauza ca cel al necredinciosilor va prinde putere. Vai ce va fi....temeti-va ca furtuna vine dupa linistea din zilele acestea, cand stapanirile se unesc, cand Uniunea se va lipi de State. Nu vedeti ca din mijlocul suprafetei continentelor a luat nastere lumina? Poate cineva sa spuna ca credinta a luat-o numai la dreapta? Duceti-va copii la biserica, sa nu aveti vina voastra! |
Glados, sunt tricouri cu sigla asta, ia-ti si tu unul daca faci vreo prostie si dai in cap la cineva zici ca ai licenta de la guvernul SUA pentru treaba asta.
|
Raspuns
Citat:
Din prima zi pamantul e predispus cerului, ca magnetismul protector al lui scade ca e supt de energie. Lasa-ti dorintele tale acolo unde sunt, ia-le pe ale Domnului si implinestele. Nu scrie cresinn cu ghirimele ci cu litera mare. In ochii mei esti mare si importanta. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:10:49. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.