Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Copiii avortati sunt trimisi in iad. Nu exista, il avortez ca sa ii fie mai bine. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13561)

Raziel 13.08.2011 11:41:01

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 388753)
1. Ideea e ca nu mai vreau sa demonstrez ce se intampla la judecata finala, care e planul pentru copiii nenascuti nebotezati.

spre_rasarit inca persista viziunile? daca da, atunci eu te sfatuiesc sa te apuci sa le scrii intr-o carte pe care s-o numesti 'Vanghelia dupa spre_rasarit.

Nectarie Nicolae 13.08.2011 13:07:14

Doamne cata ratacire! Iarta-ne Doamne, ca nu stim ce facem!

Dragi frati si surori,

Oare suntem cu adevarat crestini? Atunci pentru ce vorbim atatea desertaciuni? Cum poate gandi un crestin ca Dumnezeul Milei si al Dragostei, Cel Atotdrept si Atotbun va trimite in iad niste suflete nevinovate. cine suntem noi sa ne invrednicim a cunoaste ratiunile si iconomia lui Dumnezeu, cum putem face afirmatii categorice despre fapte si ratiuni pe care nu le cunoastem si nu avem smerenia de a le cauta in adevar cu toata fiinta?! Pentru ce nu ne smerim putin si nu cautam vorbele si invatatura celor pe care Bunul Dumnezeu ni i-a dat pentru a ne invata, pe noi cei slabi, neputinciosi si neintelepti. Cautati raspunsuri la nedumeririle voastre in Sfintii nostri Parinti, avem atatia, Slava Domnului!
Nu va rataciti in šinteligenta š voastra, mandria ne inseala fratilor, doar dragostea zideste in Adevar!
Sa cautam dragostea lui Hristos in inimile noastre si vom afla si Adevarul!

Dumneze sa ne ierte si sa ne binecuvanteze vesnic!

mihailt 13.08.2011 13:34:12

Scrie in Pateric,de unul care omorase o femeie insarcinata,Dumnezeu ii cerea aceluia socoteala de pacatele mamei si de copil,adica mama si copilul fusesera trimisi in Rai,dar aceluia ii era ceruta socoteala de pacatele lor si trebuia sa faca acum pocainta pentru ele.
"2) Se spunea pentru oarecarele avva Apollo de la schit, ca era taran pastor de oi. Si vazand in tarina o femeie ca avea in pantece, indemnandu-se de diavolul, a zis: voiesc sa vad cum sta pruncul in pantecele ei. Si despicind-o pe ea, a vazut pruncul. Si indata l-a lovit pe el inima si umilindu-se, a venit la schit si a vestit parintilor ceea ce a facut. Si i-a auzit pe dansii cantand: zilele anilor nostri intru dansii saptezeci de ani, iar de vor fi in putere optzeci de ani. Si ce este mai mult decat acestia, osteneala si durere ( 1 ). Si a zis lor: sunt de patruzeci de ani si o rugaciune n-am facut si acum de voi trai alti patruzeci de ani, nu voi inceta rugand pe Dumnezeu, ca sa-mi ierte pacatele mele. Deci, nici un lucru de mani nu facea ci totdeauna se ruga, zicand: am gresit ca un om, iar Tu ca un Dumnezeu curateste-ma ! Si i s-a facut lui rugaciunea aceasta intru cugetare ziua si noaptea. Si era un frate petrecand cu el si l-a auzit zicand: suparatu-Te-am, suparatu-Te-am, Doamne. Lasa-ma ca sa ma odihesc putin. Si i s-a facut lui incredintare, ca i-a iertat Dumnezeu toate pacatele lui si al femeii, iar pentru copil nu s-a incredintat. Si i-a zis lui unul din batrani: si pacatul copilului ti l-a iertat Dumnezeu, dar te lasa in durere, ca este de folos sufletului tau."

Dracii inseala pe unii in acest punct de vedere,al copiilor avortati,de interpreteaza dupa cum dracii au vorbit prin gura fericitului Augustin de Hipo uneori,de au zis de copii ca sunt necurati si ca se duc in Iad,daca sunt nebotezati.
De mai sus se vede clar ca acel copil a fost dus in Rai,ca asta inseamna ca pacatul copilului l-a iertat Dumnezeu,nebotezat in felul in care il stim noi,dar botezat cum stie Dumnezeu Iisus Hristos,ca nu numai asa e Sfantul Botez,cum stim noi,cu nasi la Biserica vazut de noi.

Randuiala cu femeia necurata dupa nastere e randuiala iudaista,nu e crestin ortodoxa.
Asta (cu femeia necurata la nastere) e mai groaznica decat ce au inselat dracii pe fericitul Augustin de Hipo sa zica cu privire la copii.Ca fericitul Augustin a zis ca nu vor merge in Rai,dar nu a dat vreodata voie ca cei nebotezati sa fie prigoniti pentru motivul ca sunt nebotezati.Si nici nu a zis de "eretici" sa fie arsi pe rug.

Vedeti referitor la razboi,ca fericitul Augustin de Hipo a zis de razboiul drept,conform carei teorii nu e voie sa ucizi civili in razboi.
Pai cati comandanti ar fi trebuiti judecati in al doilea razboi mondial,daca s-ar fi aplicat aceasta foarte buna teorie a fericitului Augustin,care aci a fost inspirat de Duhul Sfant,cand a zis aceasta teorie?
Care comandanti au fost insuflati de draci,de au dat sa se faca bombardamente asupra populatiei civile?
Aceasta e iudaismul,care zice ca nu e pacat sa omori populatii civile in razboi,care absurditati sunt inspirate de Satana,de ii inselase uneori si pe iudei in VT sa faca asa.
Cum pot unii sa zica asa ceva,ca unii oameni sunt necurati inaintea lui Dumnezeu si ca Dumnezeu nu ii iubeste,nu are grija de dansii,cand Dumnezeu si de fapturile nerationale are grija,nu zice Dumnezeu Iisus Hristos asa :
" Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Și nici una dintre ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu."
Ca am auzit cum au inselat dracii pe unii sa zica,ca numai de la Botez "e pomenit numele tau in fata tronului Preasfintei Treimi"?
Care tron al Preasfintei Treimi,ca doar Preasfanta Treime pretutindenea este,apoi Dumnezeu Iisus Hristos se numeste tronul Preasfintei Treimi,dar dupa Inviere si Inaltare a indumnezeit firea Sa omeneasca si cine poate sa stie cum este firea sa omeneasca acum?
Ca altceva inseamna ca a asezat firea Sa omeneasca "de-a dreapta Tatalui" ca zice Sfantul Ioan Damaschinul,nu e cuvincios sa vorbesti de o dreapta spatiala a Tatalui,de vreme ce Dumnezeu e fara sfarsit,nelimitat etc.
"Spunem că Hristos s-a așezat cu trupul în dreapta lui Dumnezeu și a
Tatălui, dar nu vorbim de o dreaptă spațială a Tatălui. Căci cum va avea o dreaptă spațială cel necircumscris? Dreapta si stânga au numai lucrurile circumscrise. Numim dreapta Tatălui slava si cinstea Dumnezeirii, în care Fiul lui Dumnezeu, ca Dumnezeu si deoființă cu Tatăl, există înainte de veci, și în care, după ce s-a întrupat în vremurile din urmă, sade și cu trupul, deoarece trupul Lui este slăvit împreună cu El."
Nici macar nu cred mai poti sa pui intrebarea cum este firea omeneasca a lui Dumnezeu Iisus Hristos acum,ca asta duce cu gandul la ceva limitat,la ceva care poate fi definit,iar taina fara sfarsit nu e nici limitata nici nu poate fi definita.
Asta cu privire la absurditate de a zice ca "e pomenit numele tau in fata tronului Preasfintei Treimi".
Iar cu privire la absurditatea pe care tot dracii au inselat pe unii sa o zica,ca Dumnezeu numai de cei botezati are grija,aceea e aratata ca absurditate de ce zice Dumnezeu Iisus Hristos referitor la vrabii,ca si de acelea are grija Preasfanta Treime si cu atat mai mult de oameni.
Asa a zis Dumnezeu Iisus Hristos,de copii mici,chiar nebotezati,sa fie lasati sa vina la Dansul,ca asa ii inselau dracii pe iudaisti de atunci,sa zica de copii ca sunt necurati ; sau alte absurditati,ca lui Dumnezeu ii este sila de cei pacatosi,pentru care si zic ca Dumnezeu Iisus Hristos nu e profet a lui Dumnezeu,de vreme ce lasa o femeie desfranata sa sarute Sfintele sale picioare.
"Acesta, de-ar fi prooroc, ar ști cine e și ce fel e femeia care se atinge de El, că este păcătoasă. "
Pai Dumnezeu Iisus Hristos de aceea a si venit ca sa sfinteasca pe pacatosi,sa ii vindece.

laurastifter 13.08.2011 15:08:46

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 388687)
Laurastifter, Biserica a condamnat apocatastaza dar asta nu înseamnă că putem dori/ruga ca Domnul să nu ne piardă pe niciunul. Mulți sfinți mari au gândit așa.

Da, știu. Am spus în glumă că voi fi acuzată de apocatastază. :)

Doamne ajută!

spre_rasarit 13.08.2011 21:05:18

Pana la urma va puteti ruga la Dumnezeu sa va arate unde sunt copiii avortati si sa va spuna ce puteti face pentru ei.

Odata am citit o poveste cu o calugarita care i-a murit fratele si calugarita s-a rugat la Dumnezeu sa-i descopere unde este fratele ei si Dumnezeu i-a dat un vis si l-a vazut pe fratele ei in iad legat de un bolovan. S-a rugat pentru el si apoi s-a rugat sa-l vada din nou si Dumnezeu i-a descoperit ca e tot in iad numai ca dezlegat de bolovan si putea sa mearga pe langa el.

Inspirat de povestea asta m-am rugat si eu sa-mi descopere Dumnezeu unde sunt bunicii meai si am visat ca un bunic a ajuns in iad. L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi descopere de ce si mi-a descoperit ca a participat la un avort pentru o nepoata. Probabil ca nu s-a spovedit. Probabil ca nici nu a salvat copii de la avort.

Pasul doi este rugaciunea ca sa descopere Dumnezeu ce se poate face cu scoaterea acestor oameni din iad.

Deci daca stii copii avortati in familie la rude roaga-te la Dumnezeu sa tii descopere unde sunt si apoi roaga-te sa-ti descopere ce sa faci sa-i ajuti cat mai efectiv.

Uite ca sa fie ascultata rugaciunea mai bine adauga si pe altii in ea.

Te poti ruga asa cand iti amintesti:

Bunule Dumnezeu, te rog mantuieste-ma pe mine, pe rudele mele si pe familiile noastre si pe cat de multi oameni posibil. Te rog descopera-mi unde sunt copii avortati de rudele mele, daca sunt in iad sau in rai, te rog boteaza si cumineca pe acesti copii avortati si pe cat mai multi oameni si copii morti nebotezati si neimpartasiti si te rog spovedeste pe cine are nevoie in lumea cealalata. Te rog miluieste-ne in toate eternitatile si da fiecarei tari si parti din Creatie ceea ce are ea nevoie. De asemenea te rog spune-mi daca se poate face ceva cat mai eficient cu acesti copii avortati de rudele mele. Amin.

ioanna 13.08.2011 21:42:21

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 388922)
Inspirat de povestea asta m-am rugat si eu sa-mi descopere Dumnezeu unde sunt bunicii meai si am visat ca un bunic a ajuns in iad. L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi descopere de ce si mi-a descoperit ca a participat la un avort pentru o nepoata.

uneori, prin meditatie, ne inducem noi visele pe baza celor citite, auzite sau vazute. App,de unde ai stiut ca acel loc e iadul?[SIZE=3][/SIZE]

spre_rasarit 13.08.2011 21:45:13

Parca am intrebat parca la sfarsitul visului si mi s-a raspuns si apoi cred ca m-am trezit. Oricum aveam convingerea ca a fost iadul. Daca te rogi la Dumnezeu sa-ti descopere unde sunt o sa-ti descopere Dumnezeu. Iti va descoperi prin ceva care sa ti se potriveasca tie.

Te poti ruga zilnic seara pana ce iti descopera Dumnezeu.

In rugaciuni mai adauga si pe altii ca sa aiva rugaciunea putere cat mai mare. Te poti ruga asa cand iti amintesti:

Bunule Dumnezeu, te rog mantuieste-ma pe mine, pe rudele mele si pe familiile noastre si pe cat de multi oameni posibil. Te rog descopera-mi unde sunt copii avortati de rudele mele, daca sunt in iad sau in rai, te rog boteaza si cumineca pe acesti copii avortati si pe cat mai multi oameni si copii morti nebotezati si neimpartasiti si te rog spovedeste pe cine are nevoie in lumea cealalata. Te rog miluieste-ne in toate eternitatile si da fiecarei tari si parti din Creatie ceea ce are ea nevoie. De asemenea te rog spune-mi daca se poate face ceva cat mai eficient cu acesti copii avortati de rudele mele. Amin.

Acestea fiind zise, roaga-te sa ti se descopere si unde esti acuma , daca esti spre rai sau spre iad si ce sa faci sa te duci spre rai.

Mihailc 13.08.2011 21:52:09

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 388820)
Da, știu. Am spus în glumă că voi fi acuzată de apocatastază. :)

Doamne ajută!

Eu m-am exprimat aiurea. Am vrut să spun ca apocatastaza e condamnată de Biserică, dar de-aia noi putem să ne rugăm cu nădejde că Domunul să se milostivească de lucrarea mânilor Sale din toată vremea și tot locul.

spre_rasarit 13.08.2011 22:21:26

Parintele Cleopa despre copiii avortati:

"- Sufletele copiilor avortati unde sunt?

- Sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Si ei strigă la Dumnezeu: "Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusetile din această lume si nici nu am făcut vreun păcat?" Si atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase. Iar părintii, care au omorât copiii în pântece, dacă fac canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare. "

S-ar parea ca spovedirea si canonul sunt o solutie desi banuiesc ce inseamna eliberare dar nu stiu sigur. Roaga-te la Dumnezeu sa-ti descopere unde sunt copiii avortati de care esti interesat/interesata si pana nu -ti fac fericiti cu mana din rai, la lupta.

konijiro 14.08.2011 00:22:06

Citat:

"- Sufletele copiilor avortati unde sunt?

- Sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Si ei strigă la Dumnezeu: "Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusetile din această lume si nici nu am făcut vreun păcat?" Si atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase. Iar părintii, care au omorât copiii în pântece, dacă fac canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare. "
Dar parintele Cleopa de unde stie?

mihailt 14.08.2011 01:06:37

Mi se pare ciudat sa te rogi la Dumnezeu sa iti dea viziuni,parca Sfintii Parinti ziceau ca nu prea e bine asta.
A se vedea ca nici parintele Cleopa nu zice de respectivii copii ca sunt in Iad.
Zice ca nu sunt in cea mai mare fericire a Raiului,dar totusi in Rai (ca zice ca sunt intr-un loc unde nu e intuneric,adica nu sunt in Iad.)

Cel mai normal ar fi sa se interzica prin lege avorturile ca Romania e stat crestin ortodox,nu stat care sa se ghideze dupa legi iudaice,ca parca la legea iudaica nu e asa pacat sa faci ceva pruncului nenascut.
Ca sa nu zica cineva ca zic de legea iudaica,doar asa sa atac religia iudaica:
http://dvartora.ro/raspunsuri/famili...n-iudaism.html
"In primele 40 de zile de sarcina, embrionul este considerat maim be'alma (in traducere aproximativa, "lichid pur si simplu"), fiind tratat ca parte integranta a corpului mamei. Un avort provocat in aceste 40 de zile nu este cu nimic diferit, din punct de vedere halahic (de lege iudaica), de o operatie oarecare asupra mamei.
"
Si mai incolo:
"Este important de precizat ca unele autoritati rabinice mentin faptul ca daca o sarcina (sau perspectiva viitoarei nasteri) cauzeaza probleme emotionale deosebit de grave unei femei, acest fapt este suficient pentru a considera fatul rodef si a permite avortul."
Cum oare se poate intr-un stat modern,sa fie permis asa procedeu barbar?
Si de ce sa fii asa aspru cu parintii?
Parintele Arsenie Papacioc nu dadea oprire peste 3 ani de la Sfanta Impartasanie.

ioanna 14.08.2011 01:30:52

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 389019)
Cel mai normal ar fi sa se interzica prin lege avorturile ca Romania e stat crestin ortodox,nu stat care sa se ghideze

Interzicerea avortului ar duce la un dezastru demografic si psihologic: copiii institutionalizati si oroarea orfelinatelor ar deveni brandul nostru de tara. Mai eficiente ar fi campaniile educationale pentru preventia unei sarcini, pentru a nu se ajunge in situatia de a comite un act imoral, cum e avortul.

mihailt 14.08.2011 01:37:33

Interzicerea avortului ar avea ca efect ca nu va mai fi neamul romanesc in pericol de disparitie cum e acum.
Pe langa ca are spor natural negativ (neamul romanesc),multi romani pleaca din Romania si copilul pe care il au (mai rar copii) oare se va mai considera roman?
Adica macar sa stie limba?
Eu nu prea stiu,mai ziceti si fratiile voastre din ce stiti.
Eu am vazut numai cateva cazuri (vreo 3-4 parca) si numai intr-un caz copilul e fortat sa invete romana,zic fortat,ca el nu prea sa invete.

ioanna 14.08.2011 01:43:11

Constructia "omului nou", comunist, a inceput printr-un program de crestere a natalitatii, prin interzicerea avortului. Nu cred ca e cazul sa se revina la acele masuri extreme, natalitatea va creste de la sine atunci cand situatia economica va fi buna,stabila. Oricum, nu poti interzice avortul pana nu-ti pui la punct un program pentru cresterea, educarea si integrarea copiilor institutionalizati. Interzicera avortului nu inseamna neaparat ca aceasta practica va fi abolita, inseamna ca nu se va mai face intr-un cadru legal, iar cele prinse ca si-au facut (la negru), suporta rigorile legii.

mihailt 14.08.2011 01:51:19

Pai dl Ceausescu a fost inspirat de Duhul Sfant cand a interzis avorturile,la fel si in programul acela cu mamele eroine.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mam%C4%83_eroin%C4%83
Si vedeti si linkul la articolul de acolo:
http://old.cotidianul.ro/21_de_copii...lor-47825.html

Sa se vada ca regimul comunist din Romania pe vremea dlui Ceausescu a fost unul profund crestin ortodox,chiar daca comunistii ziceau asa din teribilism ca ei nu cred in Dumnezeu.
Dumnezeu va hrani copii,daca statul interzice avortul.

spre_rasarit 14.08.2011 03:53:24

Sa nu faci avort e crestinesc.

Extras din acatistul celor adormiti:

"Condacul 7:

Voind, Doamne, sa dai mana de ajutor celor adormiti, le-ai ingaduit ca in vis si prin vedenii, sa se arate celor vii. Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Aliluia!

"

Iata ca contine si rugaciune pentru toti adormitii:
"Condacul 8:

Lumea intreaga se infatiseaza ca un sfant mormant obstesc. Pretutindeni se gasete praful fratilor si al parintilor nostri, ziditi dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu, rudenii ale noastre intru Adam. Tu singur esti Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe noi. Iarta si pe toti cei ce au murit de la inceput si pana acum, ca sa cante ei iubirii Tale de oameni: Aliluia!

Condacul 13: (acest condac se zice de trei ori)

O, preaindurate Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti. Iar cu solirile lor cerceteaza-ne si pe noi, ca impreuna cu ei sa cantam Tie, Mantuitorul si Dumnezeului nostru, cantare: Aliluia!

"
Deci pasul intai la rugaciune sa descopere Dumnezeu unde sunt copiii avortati.

spre_rasarit 14.08.2011 10:15:11

Interzicerea avortului ar fi un gest normal intr-o tara normala. Deocamdata sporul natural e negativ, multa mancare se arunca si probabil in 1000 de ani ar putea fi ceva probleme. Savantii ar avea si ei de lucru sa gaseasca noi forme de dezvoltare a agriculturii sau sa colonizam luna etc....Oricum in Romania 2011 sporul e negativ deci nu e problema.

AllegroNonTroppo 14.08.2011 13:32:52

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 389074)
Interzicerea avortului ar fi un gest normal intr-o tara normala.

Orice om cu minime cunostinte de economie iti poate spune ca solutia pentru astfel de probleme nu este diminuarea ofertei (interzicerea avortului) ci diminuarea cererii. Daca interzici avortul, oamenii vor gasi oricum metode de a incalca legea, uneori chiar punandu-si viata in pericol cu metode dubioase.

Solutia reala este micsorarea cererii, adica a avea cat mai putine persoane care sa faca avort. Surprinzator, avem si un termen pentru aceasta chestie. Se numeste educatie. Dar stiti, solutia asta e mereu greu de aplicat. Ar presupune ca parintii chiar sa se implice in viata copiilor lor...dificil. Mai bine sa interzica statul tot ce nu ne convine si sa scapam de toate grijile.

konijiro 14.08.2011 13:40:43

Citat:

Interzicerea avortului ar fi un gest normal intr-o tara normala.
Nu. Educatia sexuala, care sa ii invete pe adolescenti posibilele consecinte ale actului sexual ar fi o masura normala intr-o tara normala.

Dar efortul e prea mare, asa ca hai sa interzicem. Nu conteaza ca s-a mai intamplat asta, si a fost o catastrofa, atat pentru mame, cat si pentru copiii ajunsi in orfelinate.

spre_rasarit 14.08.2011 14:37:39

Educatia religioasa ati vrut sa ziceti nu educatia sexuala care duce copiii la iad.

mihailt 14.08.2011 14:41:43

Pai si ce in Anglia nu e educatie sexuala?
Si totusi sunt foarte multe avorturi.

konijiro 14.08.2011 14:45:55

Citat:

Educatia religioasa ati vrut sa ziceti nu educatia sexuala care duce copiii la iad.
Stiu foarte bine ce am vrut sa spun, multumesc. Si nu, nu am vrut sa spun educatie religioasa. Din aia avem, astept inca sa ii vad efectele benefice si nemaipomenite.

Citat:

Pai si ce in Anglia nu e educatie sexuala?
Si totusi sunt foarte multe avorturi.
Anglia e o exceptie, nu sunt sigur de ce, pentru ca nu am avut timp sa studiez problema.
Educatia sexuala in tarile scandinave are succes. In State, acolo unde s-a mers pe ideea de abstinenta, a fost un esec total.

Vom face un mare pas inainte cand vom scapa de sentimentul de vinovatie pe care religia insista ca trebuie sa il atasam conceptului de sex.

laurastifter 14.08.2011 14:49:52

Altă poezie de Sf. Ioan Iacob

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 388937)
Eu m-am exprimat aiurea. Am vrut să spun ca apocatastaza e condamnată de Biserică, dar de-aia noi putem să ne rugăm cu nădejde că Domunul să se milostivească de lucrarea mânilor Sale din toată vremea și tot locul.

Sigur că da. Putem și chiar avem datoria de a ne ruga pentru toți semenii noștri, pentru cei vii și adormiți, "pentru cei ce ne iubesc și pentru cei ce ne urăsc pe noi" - așa cum se rostește într-o ectenie.
M-a impresionat în mod deosebit, în acest sens, mărturisirea Sfântului Siluan Athonitul despre rugăciunea sa, cu lacrimi, pentru cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Citind acel text al Sf. Siluan, îmi pun întrebarea: oare de câte ori am plâns pentru mântuirea altora? Nici măcar o singură dată. :(

Multă pace și bucurie vă doresc!

Doamne ajută!

laurastifter 14.08.2011 14:54:15

Titlul mesajului precedent - apărut din cauza unei erori tehnice

Titlul mesajului anterior a fost scris de mine la un alt topic... Nu știu cum s-a afișat aici... Ciudat! Mi s-a mai întâmplat, recent, tot aici pe forum, ceva similar.
O zi binecuvântată!

laurastifter 14.08.2011 14:58:31

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 389144)

Corect! Subscriu în totalitate la acest mesaj al dvs.
Și aș adăuga: educația religioasă realizată în mod serios, nu așa, doar o singură oră pe săptămână.

laurastifter 14.08.2011 15:02:13

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 389163)
Corect! Subscriu în totalitate la acest mesaj al dvs.
Și aș adăuga: educația religioasă realizată în mod serios, nu așa, doar o singură oră pe săptămână.

Mă refer la educația religioasă din școli. Desigur, o educație creștină poate fi obținută și din familie, dar, din nefericire... nu toți copiii au părinți credincioși. :(

laurastifter 14.08.2011 15:39:15

Către domnul Mihailt

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 389033)
Pai dl Ceausescu a fost inspirat de Duhul Sfant cand a interzis avorturile,la fel si in programul acela cu mamele eroine.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mam%C4%83_eroin%C4%83
Si vedeti si linkul la articolul de acolo:
http://old.cotidianul.ro/21_de_copii...lor-47825.html

Sa se vada ca regimul comunist din Romania pe vremea dlui Ceausescu a fost unul profund crestin ortodox,chiar daca comunistii ziceau asa din teribilism ca ei nu cred in Dumnezeu.
Dumnezeu va hrani copii,daca statul interzice avortul.

Doamne ajută!
M-am născut după căderea regimului totalitar comunist și, din acest motiv, normal ar fi să evit a-mi da cu părerea despre vremurile în care eu însămi nu am trăit. Cu toate acestea, afirmația dvs, potrivit căreia regimul ateu comunist ar fi creștin ortodox, contrazice foarte multe mărturii ale părinților duhovnicești care au suferit pentru Hristos și chiar au murit ca martiri în închisorile comuniste. Afirmația dvs. îmi pare contrară documentelor istorice din care reiese faptul că regimul comunist, bazat pe o ideologie anticreștină și utopică, a ucis oameni... a ucis zeci de milioane de nevinovați.
Dacă "tovarășii" comuniști erau creștini ortodocși doar pentru că au interzis avortul și alte câteva păcate, atunci de ce ei înșiși au torturat cumplit și au ucis mii de confrați de-ai noștri, doar pentru că aceia voiau să creadă în Hristos? Oare creștinii ortodocși pot fi prigonitori ai creștinismului? De ce a fost organizat acel groaznic experiment de la Pitești? De ce tineri nevinovați, dintre care mulți nici nu erau implicați în politică, au fost supuși unor torturi fizice și psihice imposibil de descris, doar pentru că au rostit câteva cuvinte împotriva regimului? Bunicul meu a fost anchetat, de exemplu, doar pentru că, într-o discuție cu prietenii, afirmase că, într-un eventual conflict armat dintre Uniunea Sovietică și America, învingători ar fi americanii. Și-a exprimat o opinie... și nici măcar nu-l interesau problemele politice, nu știu cum a fost antrenat în discuția respectivă.
De ce comuniștii "creștini ortodocși" au demolat zeci de biserici (care mai erau și monumente istorice), i-au determinat pe cetățeni să se trădeze unii pe alții și chiar au reușit să-i corupă pe unii slujitori ai Bisericii, obligându-i să trădeze credința? De ce Dictatorul Ceaușescu pretindea să se bucure de acel cult al personalității, specific tuturor conducătorilor totalitari? De ce mari intelectuali și duhovnici (precum părintele Nicolae Steinhardt) au refuzat, chiar cu prețul propriei libertăți, orice compromis, orice colaborare cu regimul comunist? De ce se bazau comuniștii pe afirmația blasfemiatoare a lui Marx, potrivit căreia religia ar fi "opiumul popoarelor"?
Comuniștii au interzis avortul? Poate că, vremurile fiind atât de grele, mulți copilași ar fi fost avortați și atunci... Dumnezeu i-a dat ideea dictatorului să interzică avortul, astfel încât viețile acelor prunci să fie salvate.

Dumnezeu să ne salveze pe toți de orice ispită și să ne ajute să rămânem neclintiți în credința și morala noastră creștină!

O zi plină de bucurii!

mihailt 14.08.2011 16:23:23

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 389184)
Doamne ajută!
M-am născut după căderea regimului totalitar comunist și, din acest motiv, normal ar fi să evit a-mi da cu părerea despre vremurile în care eu însămi nu am trăit. Cu toate acestea, afirmația dvs, potrivit căreia regimul ateu comunist ar fi creștin ortodox, contrazice foarte multe mărturii ale părinților duhovnicești care au suferit pentru Hristos și chiar au murit ca martiri în închisorile comuniste. Afirmația dvs. îmi pare contrară documentelor istorice din care reiese faptul că regimul comunist, bazat pe o ideologie anticreștină și utopică, a ucis oameni... a ucis zeci de milioane de nevinovați.
Dacă "tovarășii" comuniști erau creștini ortodocși doar pentru că au interzis avortul și alte câteva păcate, atunci de ce ei înșiși au torturat cumplit și au ucis mii de confrați de-ai noștri, doar pentru că aceia voiau să creadă în Hristos? Oare creștinii ortodocși pot fi prigonitori ai creștinismului? De ce a fost organizat acel groaznic experiment de la Pitești? De ce tineri nevinovați, dintre care mulți nici nu erau implicați în politică, au fost supuși unor torturi fizice și psihice imposibil de descris, doar pentru că au rostit câteva cuvinte împotriva regimului? Bunicul meu a fost anchetat, de exemplu, doar pentru că, într-o discuție cu prietenii, afirmase că, într-un eventual conflict armat dintre Uniunea Sovietică și America, învingători ar fi americanii. Și-a exprimat o opinie... și nici măcar nu-l interesau problemele politice, nu știu cum a fost antrenat în discuția respectivă.
De ce comuniștii "creștini ortodocși" au demolat zeci de biserici (care mai erau și monumente istorice), i-au determinat pe cetățeni să se trădeze unii pe alții și chiar au reușit să-i corupă pe unii slujitori ai Bisericii, obligându-i să trădeze credința? De ce Dictatorul Ceaușescu pretindea să se bucure de acel cult al personalității, specific tuturor conducătorilor totalitari? De ce mari intelectuali și duhovnici (precum părintele Nicolae Steinhardt) au refuzat, chiar cu prețul propriei libertăți, orice compromis, orice colaborare cu regimul comunist? De ce se bazau comuniștii pe afirmația blasfemiatoare a lui Marx, potrivit căreia religia ar fi "opiumul popoarelor"?
Comuniștii au interzis avortul? Poate că, vremurile fiind atât de grele, mulți copilași ar fi fost avortați și atunci... Dumnezeu i-a dat ideea dictatorului să interzică avortul, astfel încât viețile acelor prunci să fie salvate.

Dumnezeu să ne salveze pe toți de orice ispită și să ne ajute să rămânem neclintiți în credința și morala noastră creștină!

O zi plină de bucurii!

Care "parinti duhovnicesti" au fost inchisi pe vremea lui Ceausescu?
Ca parintele Cleopa era la Sihastria,parintele Paisie Olaru la Sihla,da nu aud sa fi fost vreunul inchis,parintele Arsenie Papacioc era la mrea Techirghiol etc.

Iar parintele Calciu Dumitreasa nu mi se pare "parinte duhovnicesc".
Da nici acesta nu a fost ucis ci a fost lasat sa plece in SUA.Unde sunt atunci prigonirile de pe vremea dlui Ceausescu?

Cum sa fi ucis comunismul din vremea dlui Ceausescu "zeci de milioane de oameni nevinovati"?
Sa fim oleaca seriosi,nu cred ca a fost ucis macar un om pe atunci,de unde se ajunge de la nicio crima pe vremea dlui Ceausescu la "milioane"?
Oare nu dracii inseala pe unii sa distorsioneze realitatea in asa mod grosier?

Eu am trait pe vremea dlui Ceausescu,tata era sub-inginer,nu era membru de partid (adica nu era membru in PCR) si spunea bancuri cu PCR si injura la greu comunismul si nu ii facea nimeni nimic.
Daca cei care lucreaza la stat acum, ar face urmatorul experiment:
sa injure oleaca PDLul la servici sa se vada daca nu o sa fi dati afara in scurt timp de acolo.
(eu nu va sfatuiesc sa faceti asta , ca e semetie,e pacat.)

Imi pare rau,cand era dictatura si tiranie mai multa in Romania,atunci sau acum?

mihailt 14.08.2011 16:39:41

Poate imi arati fratia ta mai soro o predica a parintelui Cleopa,tinuta dupa "revolutia din 89" unde sa zica parintele Cleopa ceva rau de dl Ceausescu.
Sau una a parintelui Paisie Olaru.
Fiind dupa revolutie puteau sa vorbeasca cum vroiau,deci de ce nu au zis de dl Ceausescu ceva rau atunci?
Asa ca mai soro mai cauta si fratia ta informatii nu mai crede toata propaganda pe care dracii inseala pe unii sa faca contra regimului de a fost in vremea dlui Ceausescu.

diana-lorena 14.08.2011 17:52:45

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 388593)
Și dacă un tablou (imaginea nu reprezintă o icoană) arată că pruncii avortați se duc în „iad” înseamnă că așa și e? Repet, în ce Dumnezeu crud credeți. Să trimită niște suflete nevinovate în iad.

Frate,
daca noi suntem slabi si credem cu mintea noastra slaba ceva ce te sminteste, iarta-ne. Dar nu te sminti. Nu pentru noi trebuie sa Il vezi pe Dumnezeu crud. Hristos in ortodoxie este o mangaiere care nu poate fi descrisa in cuvinte.
Un parinte spunea ca pruncii avortati nu sunt nici in rai (pentru ca nu au apucat sa fie botezati in Hristos), nici in iad (pentru ca, asa cum spui, sunt nevinovati). Acelasi parinte spunea ca acesti prunci striga incontinuu catre Dumnezeu pentru ceea ce li s-a facut, pentru ca ei nu pot sa inteleaga. Pe Hristos Il doare mai mult decat pe noi strigatele acestor prunci nenascuti, pentru ca El ii stie pe toti. Parintele mai spunea ca ei pot fi izbaviti din acel loc prin canoane facute cu mare pocainta de mamele lor.
Citeste parintele Cleopa sau parintele Arsenie Papacioc sau asculta-l pe parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului daca vrei sa afli mai mult in legatura cu acest lucru.
Dar cel mai bine si mai bine e sa ne fereasca Dumnezeu de o asemenea idee de a lepada pruncii. Pentru ca in teorie putem spune, dar in practica poate facem altfel. Asa ca, sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne lumineze in tot ce facem.
Numai bine.

mihailt 14.08.2011 18:39:10

Da in ultima vreme unele teorii ciudate apar in crestin ortodoxie,oare de unde vin?
Eu nu stiu.
Si ni se cere sa le ascultam fara sa gandim vreo oleaca,fara sa le comparam cu ce era inainte in BO,fara sa vedem daca respectivele teorii sunt in acord cu poruncile lui Dumnezeu Iisus Hristos.
Daca nu vrei sa asculti de aceste ciudatenii,esti clasificat ca razvratit,eretic,ca Dumnezeu o sa te pedepseasca si o sa te duci in Iad,etc etc.
Adica cu ce se ameninta?
Cu frica cea rea de Dumnezeu; nu se zice de duhul temerii de Dumnezeu,care e altceva.
Oare nu de la draci vin acestea?

mihailt 14.08.2011 18:42:27

Nu e oare uimitor cum tocmai cei care condamna foarte tare regimul de a fost inainte de 89 in Romania ca "satanist" da fara sa aibe vreo baza reala sa faca asta,vin si cu absurditati precum "copii avortati merg in Iad" "oamenii nebotezati merg in Iad" etc etc?
Pentru mine e uimitor,nu stiu cum se explica.

Dumitru73 14.08.2011 18:45:37

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 389246)
Nu e oare uimitor cum tocmai cei care condamna foarte tare regimul de a fost inainte de 89 in Romania ca "satanist" da fara sa aibe vreo baza reala sa faca asta,vin si cu absurditati precum "copii avortati merg in Iad" "oamenii nebotezati merg in Iad" etc etc?
Pentru mine e uimitor,nu stiu cum se explica.

nu-ti inteleg uimirea ...

spre_rasarit 14.08.2011 19:00:16

Bine fratilor. Ia lamuriti-ne ce insemna aceste lucruri:

Ioan 3:3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu.
Ioan3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Marcu 16:16. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi.

Sa dea Dumnezeu sa ne mantuim cu totii.

Comunismul a fost o pedeapsa. Acum a venit o pedeapsa si mai mare.

Uita-te la profetia de la Maglavit:
asta e intelegerea mea, si pacatul cel mai mare s-ar parea ca e AVORTUL:
1.Daca se continua cu pacatele Razboiul
2.Daca se continua cu pacatele Comunismul
3.Daca se continua cu pacatele Lipsa de servici
4.Daca se continua cu pacatele foametea

Asa ca e prostie sa zici foamete este daca nu e avort. Din contra, s-ar parea foamete va fi daca va fi avort ca foametea e peadeapsa. Avortul e o crima. Nu e bun deloc. Avortul e bine sa fie spovedit.

Pai daca avortul este un lucru uimitor de bun cum se face ca situatia de azi cand Romania e campioana la avorturi , la copii trimisi in iad este o situatie rea?

Femeile care fac avort azi si noi ce care facem pacate votam pentru lipsa de servici si pentru foametea de maine.

spre_rasarit 14.08.2011 19:11:39

Oricum, ce sa mai discutam. Sa ne rugam sa ne ajute Dumnezeu sa nu mai pacatuim.

mihailt 14.08.2011 20:12:55

Mai frate spre_rasarit ti-am mai scris o data ca nu cred de copii avortati ca sunt trimisi in Iad,pot sa fiu amenintat cu ce s-o dori,asta cred si asta zic.
S-a aratat si de la parintele Cleopa si de la pateric de copii respectivi,ca nu sunt in Iad,dar nici in cea mai mare fericire a Raiului.
Apoi nu pot sa fiu vreodata de acord cu modul in care sunt invinuiti parintii de fac avorturi,punandu-se toata vina pe ei.
Nu exista "purgatoriu" in invatatura crestin ortodoxa ci departarea de Dumnezeu in vesnicie,de e Iadul si apropierea de Dumnezeu in vesnicie care e Raiul.
Raiul are foarte multe stari (adica fara sfarsit).

Si cu asta am terminat discutia pe acest topic.

spre_rasarit 14.08.2011 20:54:54

Uite asta e ce stim despre judecata finala din cartea Cele 24 de Vami si Viata sfantului Vasile Cel Nou:

"Copii cei nebotezati ai crestinilor

Si acestea fiind asa inca desparti Domnul din cei de stanga , si iata veni o ceata , si acestia era orbi, si se purta de amenintarea lui Dumnezeu , care nici bine, nici rau , n-au facut, catre care cautand Domnul nu s-a maniat , spre dansii, iara spre parintii foarte mult s-a maniat, caci nu s-au sarguit sa-i lumineze pre ei cu sfantul botez.Drept aceea porunci Domnul sa le dea loc de odihna spre miaza-si, si putintica oaresi ce indulcire de viata in veci, iara ei graira catre Domnul zicand: o Doamne stapane iubitorul de oameni! Ci de vreme ce am fost lipsiti in viata cea trecatoare de bunatatile lumii, invredniceste-ne aici a vedea stralucirea luminii tale, deci nu fu nici un raspuns de catre Domnul la cererea lor , ci mersera la locul cel oranduit." Deci la rugaciune sa ii scoateti de acolo. Sa va rugati sa-i boteze si cuminece Iisus ca sa nu fie orbi.

mihailt 14.08.2011 21:07:44

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 389287)
Uite asta e ce stim despre judecata finala din cartea Cele 24 de Vami si Viata sfantului Vasile Cel Nou:

"Copii cei nebotezati ai crestinilor

Si acestea fiind asa inca desparti Domnul din cei de stanga , si iata veni o ceata , si acestia era orbi, si se purta de amenintarea lui Dumnezeu , care nici bine, nici rau , n-au facut, catre care cautand Domnul nu s-a maniat , spre dansii, iara spre parintii foarte mult s-a maniat, caci nu s-au sarguit sa-i lumineze pre ei cu sfantul botez.Drept aceea porunci Domnul sa le dea loc de odihna spre miaza-si, si putintica oaresi ce indulcire de viata in veci, iara ei graira catre Domnul zicand: o Doamne stapane iubitorul de oameni! Ci de vreme ce am fost lipsiti in viata cea trecatoare de bunatatile lumii, invredniceste-ne aici a vedea stralucirea luminii tale, deci nu fu nici un raspuns de catre Domnul la cererea lor , ci mersera la locul cel oranduit." Deci la rugaciune sa ii scoateti de acolo. Sa va rugati sa-i boteze si cuminece Iisus ca sa nu fie orbi.

Serios mai frate,are aceasta carte care nu prea se stie de unde provine mai multa autoritate decat ce scrie la Patericul Egiptean?
Patericul egiptean e o carte crestin ortodoxa foarte cunoscuta,asupra careia nu exista dubii precum asupra cartii pomenite de fratia ta mai sus.
S-a aratat in alt topic ca tot in Pateric nu se pomeneste de invatatura "celor 24 de vami" sau "30 de vami" sau cat s-o mai sustine ca sunt aceste vami.
Daca parintele Cleopa a zis despre vami,a zis potrivit intelegerii oamenilor fara prea multa scoala carora le predica,da nu ca ar fi crezut parintele Cleopa in existenta "vamilor".
Ca pe unii ii lasa Dumnezeu sa fie ispititi de draci si un pic dupa moarte (precum se vede la viata Sfantului Macarie cel Mare,ca il ispitesc dracii cu mandria,pana ca Sfantul sa ajunga in Rai),sau ca nu lasa Dumnezeu ca sufletul sa fie ispitit dupa moarte,asta e dupa pronia lui Dumnezeu in functie de fiecare suflet.(ca de exemplu Sfantul Sisoe cel Mare e adus direct in Rai,de ingeri).
Apoi nici in acea carte,din care citezi fratia ta,care nu prea se stie daca e crestin ortodoxa sau apocrifa,nu zice ca acei copii ar fi fost trimisi in Iad,ca daca zice ca li s-a dat loc spre miazazi insemnand est sau rasarit asta inseamnand in Rai.Adica mai frate chiar aceasta de o citezi contrazice titlul topicului de l-ai deschis.

spre_rasarit 14.08.2011 21:17:56

Topicul e dupa avort pana la judecata finala. Si oricum inainte este asat:
"Amestecare de calugari si de Boeri si de oameni prosti

Si dupa aia vazuram ca veni o Cucoana foarte frumoasa si incuviintata , careia ii slujea ingerii inainte viind, statu inaintea Domnului , si facu rugaciune pentru acest sobor , deci se duse inaintea Domnului cu sarguinta foarte, si ajunse pre acei ingeri de foc ce ducea pe calugari in munca, si grai catre dansa zicand: .... sa nu are a se munci acest sobor, iara ingerii cunoscand-o cine este, zisera catre dansa: stikm ca tu esti iubitoare de Dumnezeu milostenia, si altul mai vartos decat tine nu are catre domnul indrasnire, ci noi nu putem trece porunca judecatorului. iar ea a zis, stiu si eu aceea, si m-am rugat mult pentru dansii, si mi-au poruncit sa va intorc pre voi cu dansii, iara ei se intoarsera , si statu inaintea Judecatorului cu mare frica, si indata grai catre dansii judecatorul, iara pentru milostenia voastra v-am izbavit pre voi de focul cel vesnic, iar pentru curvia si pentru alte necuratii ale voastre , nu veti vedea Imparatia mea si porunci sa le dea loc dupa Crivat"

Dupa aia urmeaza cu copii nebotezati . deci nu e clar daca intra in rai .

mihailt 14.08.2011 21:29:35

Adica mai frate fratia ta stii cum va judeca Dumnezeu Iisus Hristos pe toti copii avortati,ca ii va trimite in Iad?
Eu cred ca dracii te inseala pe fratia ta in acest punct de vedere.
Vezi incearca si pe alte forumuri,poate acolo merge mai bine cu amenintarile,ca pe aci se pare ca nu prea prind.
Forumistii de aci o fi "rau-credinciosi" mai frate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:17:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.