Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Profeti adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13672)

Mani 14.12.2011 10:51:02

Care a fost pozitia dnei White si a pionierilor adventisti fata de Biserica Ortodoxa?
Nu ma pricep la statistici, dar la anii aceia BO era (daca nu cumva si este inca) a doua mare biserica, numeric vorbind. Presupun ca au scris si despre ea, precum despre catolici.

Profetul de carton 14.12.2011 11:22:00

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414776)
Atunci păstrați doar cele 2 texte din Noul Testament (respectiv cu cele 5 femei proorocițe) pe care vi le-am dat.

Dar nu neg darul profetiei pentru perioada actuala (si eu sunt profet) si nici pentru femei.
Totusi, femeia nu are voie sa invete in cadrul bisericii, prin urmare nu poate conduce poporul lui Dumnezeu.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414776)

Domnule Profet [de carton], nici Ellen White n-a condus biserica. Nu a fost nici președintele Conferinței Generale, nici președintele Uniunii, nici măcar pastor al comunității locale.

Ei, cum nu? scrierile ei sunt temelia adventismului. Practic, a fondat aceasta religie.

osutafaraunu 14.12.2011 11:43:15

Citat:

În prealabil postat de Mani (Post 414791)
Care a fost pozitia dnei White si a pionierilor adventisti fata de Biserica Ortodoxa?
Nu ma pricep la statistici, dar la anii aceia BO era (daca nu cumva si este inca) a doua mare biserica, numeric vorbind. Presupun ca au scris si despre ea, precum despre catolici.

În arealul american pe vremea activității ei, Biserica Ortodoxă era ca și inexistentă. Abia după imigrația masivă din estul Europei a început să activeze această Biserică și pe pământ american, însă nici la ora actuală ea nu ocupă locul 2.

Am căutat totuși pentru dumneavoastră ceva referințe cu privire la ortodoxie în scrierile ei. Am găsit doar 3, dintre care una singură se referă probabil la ortodoxie în sensul de biserică/doctrină, dar n-aș putea spune acest lucru cu certitudine. Este vorba de expresia "descrierea ortodoxă a iadului" (Minte, caracter, personalitate p.58), redată în altă lucrare prin "descrieri clasice ale iadului" ( I Mărturii p.9).

osutafaraunu 14.12.2011 11:45:53

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414796)
Dar nu neg darul profetiei pentru perioada actuala (si eu sunt profet) si nici pentru femei.

Și atunci care e problema?

Citat:

Totusi, femeia nu are voie sa invete in cadrul bisericii, prin urmare nu poate conduce poporul lui Dumnezeu.

O mică întrebare: în biserica dumneavoastră există femei profesori de religie?

Citat:

Ei, cum nu? scrierile ei sunt temelia adventismului. Practic, a fondat aceasta religie.

A fost una din fondatoarele adventismului, însă nu a avut niciodată o funcție de conducere în Biserica AZȘ.

Profetul de carton 14.12.2011 12:33:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414803)
O mică întrebare: în biserica dumneavoastră există femei profesori de religie?

Doamne fereste !

Citat:

A fost una din fondatoarele adventismului, însă nu a avut niciodată o funcție de conducere în Biserica AZȘ.

Pavel spune clar: femeia sa taca in biserica, sa nu invete pe altii.

1 Corinteni 14:34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.

s-a conformat Ellen White acestei porunci biblice? eu zic ca nu !

osutafaraunu 14.12.2011 12:58:19

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414811)
Doamne fereste !

Clar! Înseamnă că nu sunteți ortodox.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414811)
Pavel spune clar: femeia sa taca in biserica, sa nu invete pe altii.

1 Corinteni 14:34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.

s-a conformat Ellen White acestei porunci biblice? eu zic ca nu !

Versetul este scos din context. Vă rog uitați-vă și peste versetul următor.

Profetul de carton 14.12.2011 13:37:44

Citat:

Și atunci care e problema?

Pai am spus din capul locului, nu ai fost atent! Problema e ca adventistii nu au profeti, acum.

Profetul de carton 14.12.2011 13:38:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414819)
Clar! Înseamnă că nu sunteți ortodox.

ce ti-e si cu adventistii astia! dar am scris eu la profil ca sunt ortodox? am afirmat undeva ca sunt ortodox? eu ii iubesc pe ortodocsi, dar nu sunt ortodox, adica nu apartin de acest cult.

osutafaraunu 14.12.2011 13:39:33

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414831)
Pai am spus din capul locului, nu ai fost atent! Problema e ca adventistii nu au profeti, acum.

Ați uitat să vă declinați apartenența confesională. Dumneavoastră aveți (acum)?

Profetul de carton 14.12.2011 13:41:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414834)
Ați uitat să vă declinați apartenența confesională

Nu, nu cred ca am uitat ! Pur si simplu nu am declinat-o (inca). Totul la timpul potrivit.
Si o sa-mi pun si poza la profil.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414834)
Dumneavoastră aveți (acum)?

Dar am spus asta, ca avem profeti si chiar eu sunt unul, chiar daca de carton !

osutafaraunu 14.12.2011 13:43:25

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414835)
Nu, nu cred ca am uitat ! Pur si simplu nu am declinat-o (inca). Totul la timpul potrivit.

Atunci, cu îngăduința dvs. o să răspund și eu la anumite întrebări... la timpul potrivit:3:

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414835)
Dar am spus asta, ca avem profeti si chiar eu sunt unul !

Profet de carton sunt și eu, credeți că sunt mai prejos?:4: Anyway... măcar unul de mucava...

Profetul de carton 14.12.2011 13:47:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414836)
Atunci, cu îngăduința dvs. o să răspund și eu la anumite întrebări... la timpul potrivit:3:

Va astept cu mult interes ! luati atata timp cat aveti nevoie.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414836)
Profet de carton sunt și eu

ma indoiesc ! doar eu sunt profet [chiar daca de carton]

Profetul de carton 14.12.2011 14:07:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 414819)
Versetul este scos din context.

mda, stiu, pt adventisti, toata Biblia este scoasa din context.

osutafaraunu 14.12.2011 14:16:37

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414850)
mda, stiu, pt adventisti, toata Biblia este scoasa din context.

Pentru adventiști, toată Biblia este în context, de aceea trebuie folosită ca atare. Nu poți scoate un verset (fără a ține socoteală de precedentul și următorul) pentru a formula o doctrină aparte. Cu atât mai mult, cu cât știți că Biblia nu a fost scrisă pe versete, această subîmpărțire s-a făcut mult mai târziu. De multe ori arbitrar... spre bucuria profeților de carton.
Sper că apreciați această șarjă prietenească.

Profetul de carton 14.12.2011 15:19:21

hai sa punem contextul:

33 căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinților.

34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.

35 Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este rușine pentru o femeie să vorbească în biserică.

Un verset inainte, altul dupa? e bine?

eu vad ca rezulta aceeasi idee, ca femeia nu poate invata in biserica, nu are voie sa ia cuvantul. Ori doamna Elena a incalcat aceasta directiva a lui Pavel.

osutafaraunu 14.12.2011 16:30:53

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414900)
hai sa punem contextul:

33 căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate bisericile sfinților.

34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.

35 Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este rușine pentru o femeie să vorbească în biserică.

Un verset inainte, altul dupa? e bine?

eu vad ca rezulta aceeasi idee, ca femeia nu poate invata in biserica, nu are voie sa ia cuvantul. Ori doamna Elena a incalcat aceasta directiva a lui Pavel.

Vedeți așa pentru că încă nu v-ați dat jos ochelarii prejudecăților. Altfel, ați fi văzut că scrie ceea ce efectiv scrie: femeia nu trebuie să fie învățată în biserică ci acasă, pentru a nu fi tulburată ordinea în timpul predicii prin explicații.

Profetul de carton 14.12.2011 16:47:39

deci sunteti de acord ca a rusinos ca o femeie sa vorbeasca adunarii? corect, da?
Elena Albu a vorbit adunarii, nu? si atunci?

osutafaraunu 14.12.2011 20:38:51

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 414954)
deci sunteti de acord ca a rusinos ca o femeie sa vorbeasca adunarii? corect, da?

Nu domnule Profet, nu e corect; căci textul nu spune "să vorbească bisericii", ci "să vorbească în biserică" (λαλείν έν έκκλησία). Vă rog frumos citiți corect textul sacru!

Este vorba de "rușinosul" obicei de a vorbi în adunare în timp ce se desfășoară slujba. Comentariile și nelămuririle se rezolvă acasă, căci în biserică trebuie să domnească ordinea. Asta spun versetele citate corect de dumneavoastră și interpretate incorect de profetul de carton.

Erethorn 14.12.2011 20:49:40

Domnule 99, cu toată dezaprobarea mea de ordin general privind doctrinele cultului d-vs; acuma, serios, ALO !!!! nu vă dați seama că discutați cu un troll ? De ce hrăniți trollul ?

osutafaraunu 15.12.2011 06:15:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 415020)
Domnule 99, cu toată dezaprobarea mea de ordin general privind doctrinele cultului d-vs; acuma, serios, ALO !!!! nu vă dați seama că discutați cu un troll ? De ce hrăniți trollul ?

No, amu ce să zic? Și ei este oameni, trebuie hrăniți!:106:

Profetul de carton 15.12.2011 08:07:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415014)
Este vorba de "rușinosul" obicei de a vorbi în adunare în timp ce se desfășoară slujba. Comentariile și nelămuririle se rezolvă acasă, căci în biserică trebuie să domnească ordinea. Asta spun versetele citate corect de dumneavoastră și interpretate incorect de profetul de carton.

Imi pare rau, dar nu acesta este intelesul spuselor apostolului Pavel.

Probabil nu ati citit Scripturile, iata ce spune tot Pavel in alta parte:

1 Timotei 2:12 Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.

acum va este clar?

osutafaraunu 15.12.2011 08:09:02

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415098)
Imi pare rau, dar nu acesta este intelesul spuselor apostolului Pavel.

Probabil nu ati citit Scripturile, iata ce spune tot Pavel in alta parte:

1 Timotei 2:12 Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.

acum va este clar?

Acum când ați fost dovedit, săriți de la una la alta... de ce nu recunoașteți bărbătește că v-ați înșelat cu privire la înțelesul pasajului respectiv?

Profetul de carton 15.12.2011 08:19:38

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415099)
Acum când ați fost dovedit, săriți de la una la alta... de ce nu recunoașteți bărbătește că v-ați înșelat cu privire la înțelesul pasajului respectiv?

Cum sa ma insel? dar scrie foarte clar ca femeia nu are voie sa invete pe altii ! Elena Albu asta a tot facut, a invatat pe altii. Femeia poate prooroci, poate avea lucrari administrative, poate evangheliza, dar nu poate fi invatator. Cititi cum trebuie sa fie presbiterii, acolo se face referire evidenta la o persoana masculina. Deci femeia nu poate fi presbiter (asa cum sunt eu), deoarece ii este interzis sa invete pe altii, si unul din rolurile unui presbiter este acela de a invata.

osutafaraunu 15.12.2011 08:26:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415101)
Cum sa ma insel? dar scrie foarte clar

Domnule, eu mă refeream la pasajul din 1 Cor.14 pe care l-ați adus în discuție și pe care degrabă l-ați abandonat acum la strâmtoare...

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415101)
scrie foarte clar ca femeia nu are voie sa invete pe altii !

Și de data aceasta vă înșelați! Citiți vă rog mai cu atenție versetul! Dar poate ar trebui să urmez sfatul dlui. Erethorn...

Profetul de carton 15.12.2011 08:28:27

Draga, am citit si recitit, eu tot asa inteleg. Ca femeia nu poate fi invatator, nu poate fi presbiter deci nu poate fi un lider in pastorirea copiilor lui Dumnezeu. In locul acela e musai sa fie un barbat.

osutafaraunu 15.12.2011 08:29:56

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415104)
Draga, am citit si recitit, eu tot asa inteleg.

În cazul acesta nu mai am ce vă face, să fiți sănătos! O zi binecuvântata!

Profetul de carton 15.12.2011 08:43:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415105)
să fiți sănătos! O zi binecuvântata!

multumesc, la fel.

bairstow 15.12.2011 10:20:40

Eee. Adventii vor acum sa-si puna femei pastori in biserica si deja "biserica" lor nu stie ce sa faca.
Cand este vorba de profetii neamplinite adventii tac din gura. Cand White a vazut ca orasul New York va arde in flacari ei spun: turnurile gemene! E cam exagerat nu vi se pare?
Amuzant ce zice grasul : Adventii au aparut dupa profetia lui Miler cativa ani mai tarziu.Dar biblia spune : Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13)
Sarea reprezinta multimea crestina. Daca ea nu mai predica ea este calcata in picioare nimicita si nu mai poate renaste! Dar adventii fac din tantar si omit cuvintele Domnului care arata clar ca biserica nu poate fi biruita si nu isi poate pierde puterea de a predica!!
P.S chiar daca nu adventii au mintit cu venirea Domnului ei insa vin din grupul celor amagiti de Miler! Biserica adventa ia nasterea dintr-o amagire! Apoi White a mai profetit si altii ani dar aceste documente sunt sterse in mod voit de cei care conduc lumea! E destul de greu la ora actuala sa dovedesti ca mormonii au practicat poligamia deoarece documentele au fost sterse! Asa si aici. De exemplu White spune:Ingerul mi-a spus: "Unii vor deveni hrană pentru viermi, unii vor trece prin cele șapte plăgi iar unii vor rămane in viață pe pămant pentru a fi răpiți la venirea lui Isus. " Mărturii, Vol. 1, p. 131

Profetul de carton 15.12.2011 10:45:24

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 415123)
Eee. Adventii vor acum sa-si puna femei pastori in biserica si deja "biserica" lor nu stie ce sa faca.

da, asta vor, la fel ca bisericile carismatice.

osutafaraunu 15.12.2011 12:41:23

Citat:

Ca să vezi unde se ascundea purtătorul de cuvânt (și gânduri) al Bisericii AZȘ!:76:Iar "advenții" aceștia sunt probabil niște masoni infiltrați în rândurile bisericii, iar biserica -vezi Doamne- nu mai știe ce să facă să contracareze curentul creat de ei...

Citat:

P.S chiar daca nu adventii au mintit cu venirea Domnului ei insa vin din grupul celor amagiti de Miler! Biserica adventa ia nasterea dintr-o amagire!

Sunteți aproape de adevăr... e vorba de dezamăgire.

Citat:

Apoi White a mai profetit si altii ani dar aceste documente sunt sterse in mod voit de cei care conduc lumea!

Aici fabulația dumneavoastră ia deja proporții monstruoase! :61:

bairstow 15.12.2011 12:59:50

Eu raman la partea cu amagitul. Deoarece biblia spune :Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii, (2Tes.2:3). Ce a facut Miler? A amagit lumea anuntand Ziua Domnului!
Bine ca voi intelegeti pe dos evanghelia nu mai este o noutate!
Acum cati-va ani erau n documente pe net printre care si cel in care se discuta ca adventistii sa fie recunoscuti de catre bisericile asa zise pocaite! Acestea au zis ca ii vor acepta pe adventi ca bisertica crestina daca vor renunta la infailibilitatea scrierilor lui White!
Raspunsul care il da un advent la predica despre fericiri este: sarea isi va capata puterea prin White! Chiar daca femeia nu are voie sa predice ea va scrie carti sa ne invete credinta pierduta dar adevarata! Si primul adventist care va ajunge in rai nu va alerga la apostoli sa le multumeasca si la White care i-a intors la adevar...
Dar sti tu osutafara unu ca aveam adventist care spunea ca crucea este element de batjocura si de rusine si ca inainte nu aveati cruci pe biserici? Da biserica ta e condusa nu de masoni ci de cei care conduc lumea! Adica de cel rau! De aceea cel rau a zis asa: puneti-va cruci baptistilor, evanghelistilor , adventistilor etc etc sau chiar scrieti Iisus si nu Isus poate ii prostiti si asa pe ortodocsi! Ca daca tara a fost vanduta celor bogati credinta nu a putut fi vanduta ci cel mult prigonita! Atacata! Iar cel slab a ales calea cea larga . Ori a renuntat sa se duca la biserica ori a devenit ateist ori s-a dus la pocaiti!
Pana la urma care e serviciul tau? Nu acesta sa corupi cu invatatura adventa enoriasi ortodocsi? Ia spune!

osutafaraunu 15.12.2011 14:02:40

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 415157)
Eu raman la partea cu amagitul.

Logic. Fiecare are parte de și-a ales.

Citat:

Ce a facut Miler? A amagit lumea anuntand Ziua Domnului!
Bine ca voi intelegeti pe dos evanghelia nu mai este o noutate!

Nu înțeleg de ce te cerți cu noi, ceartă-te cu Miller!

Citat:

Acum cati-va ani erau n documente pe net printre care si cel in care se discuta ca adventistii sa fie recunoscuti de catre bisericile asa zise pocaite!

N-avem nevoie de recunoașterea lumii, căci nu avem ambiții ecumeniste. Ne ajunge să ne recunoască Dumnezeu.

Citat:

Acestea au zis ca ii vor acepta pe adventi ca bisertica crestina daca vor renunta la infailibilitatea scrierilor lui White!

Altă fabulație! Când am pretins noi "infailibilitatea scrierilor lui White"? Noi nu recunoaștem decât infailibilitatea lui Dumnezeu și a Cuvântului Său!

Citat:

Raspunsul care il da un advent la predica despre fericiri este: sarea isi va capata puterea prin White!

Imaginație maladivă.

Citat:

Dar sti tu osutafara unu ca aveam adventist care spunea ca crucea este element de batjocura si de rusine si ca inainte nu aveati cruci pe biserici?

Stimabile, confunzi lucrurile. Crucea era element de baijocură și de rușine, înainte de răstignirea Domnului Hristos pe vremea Imperiului Roman.

Citat:

Da biserica ta e condusa nu de masoni ci de cei care conduc lumea! Adica de cel rau! De aceea cel rau a zis asa: puneti-va cruci baptistilor, evanghelistilor , adventistilor etc etc

După logica ta găunoasă ar însemna că Sarsailă tronează de 1.700/1.000 de ani pe turlele bisericilor ortodoxe... nț nț!

bairstow 15.12.2011 16:37:26

Esti dea dreptul comic. Numai rastalmaciri. Biblia arata clar ca nimeni nu trebuie sa ne amageasca cu privire la ziua Domnului deci voi sunteti nascuti nu dintr-o dezamagire ci amagire. Cum spunea cineva: dezamagirea a venit dupa amagire! Mai clar decat atat nu se poate! Mai si precizeaza: cu nici un chip!
Crucea era un semn de batjocura in ochii vostri si nici nu aveati cruci pe biserici mai documenteaza-te! Aceasta e un lucru bun , rau e cand incerci sa amagesti pe cineva! Nu ma cert cu Miler el a recunoscut ca s-a inselat dar voi ati incercat sa-l luati in biserica voastra! Si daca el a recunoscut ca s-a inselat si a amagit lumea voi nu recunoasteti ca a-ti luat fiinta dintr-o amagire! In continuare e greu de crezut ca mai trebuie sa scriu unui om care sta toata ziua ori neavand ce face ori incercand sa prosteasca lumea dupa dovezile clare care le-am adus. Iisus spune clar : NIMENI SA NU VA AMAGEASCA!

osutafaraunu 15.12.2011 17:07:53

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 415183)
Esti dea dreptul comic. Numai rastalmaciri. Biblia arata clar ca nimeni nu trebuie sa ne amageasca cu privire la ziua Domnului

Iar dumneata ești de-a dreptul tragic! Pă nu înțelegi domnule că n-avem nimic în comun cu mania fixării de date? De la înființarea Bisericii, am condamnat această practică nebiblică a socotirii soroacelor.

Citat:

Crucea era un semn de batjocura in ochii vostri si nici nu aveati cruci pe biserici mai documenteaza-te!

Prietene, văd că insiști cu tenacitate pe această idee fixă... bisericile care aveau cruce pe ele, o au și acuma (știu una la 10 Km de mine care încă din construcție are); iar altele nu au nici acuma, nici în trecut (biserica mea locală n-a avut niciodată în cei 100 ani de la fondare). Ce mai atâta tura-vura?

Citat:

Nu ma cert cu Miler el a recunoscut ca s-a inselat dar voi ati incercat sa-l luati in biserica voastra!

Ești culmea! Cum să-l luăm în biserică, când Biserica noastră s-a în ființat în 1863, iar la data aceea Miller era deja mort de 14 ani?!:58:

Citat:

In continuare e greu de crezut ca mai trebuie sa scriu unui om care sta toata ziua ori neavand ce face ori incercand sa prosteasca lumea dupa dovezile clare care le-am adus.

Eu nu fac altceva decât să repar parascoveniile debitate de tine tot la a doua frază, pe când tu nu ești altceva decât un amăgit și-un înșelat (cuvinte dragi ție) de propaganda antiadventistă. Și crede-mă, e varianta fericită, altfel ai putea fi numit un mincinos și-un rău intenționat.

bairstow 15.12.2011 18:18:27

Domnule sa zicem ca nu ati profetit sfarsituri (chiar daca White am aratat a profetit asa ceva) dar v-ati creat cultul dintr-o amagire pe fondul unei neascultari a cea ce spune scriptura! Nu pe fondul unei dezamagiri! Dezamagirea a venit dupa! Apoi spui ca biserica voastra a fost infintata in anul 1863 (la baza unei amagiri?!?) dar asta nu inseamna ca inainte nu era o biserica crestina deci biserica crestina a fost biruita?

bairstow 15.12.2011 18:20:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415188)
Eu nu fac altceva decât să repar parascoveniile debitate de tine tot la a doua frază, pe când tu nu ești altceva decât un amăgit și-un înșelat (cuvinte dragi ție) de propaganda antiadventistă. Și crede-mă, e varianta fericită, altfel ai putea fi numit un mincinos și-un rău intenționat.

Dar eu in celelalte zile nu am scris apoi anticipai a doua fraza?

osutafaraunu 15.12.2011 20:20:56

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 415197)
Domnule sa zicem ca nu ati profetit sfarsituri (chiar daca White am aratat a profetit asa ceva)

Încă o dată mă văd nevoit să dezmint această informație. White n-a profețit nicio dată cu privire la sfârșit. Să fie clar!

Citat:

dar v-ati creat cultul dintr-o amagire pe fondul unei neascultari a cea ce spune scriptura! Nu pe fondul unei dezamagiri! Dezamagirea a venit dupa!

Tu nu înțelegi că la data interpretării profeției și apoi la data dezamăgirii, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea nu exista? Ce tot îi dai înainte cu prostia asta? Te rog frumos, îmi schimb părerea despre inteligența ta...

Citat:

Apoi spui ca biserica voastra a fost infintata in anul 1863 (la baza unei amagiri?!?) dar asta nu inseamna ca inainte nu era o biserica crestina deci biserica crestina a fost biruita?

Prietene, Biserica Creștină e formată din oameni, nu din ziduri, icoane, ogive și chitări! De aceea ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă noi (oamenii ce formăm această Biserică - indiferent ce denumire poartă) ne încadrăm în fișa postului de creștini. Și întrebarea aceasta cred că ar trebui să ne dea insomnii...

Profetul de carton 15.12.2011 20:21:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415211)
Încă o dată mă văd nevoit să dezmint această informație. White n-a profețit nicio dată cu privire la sfârșit. Să fie clar!

dar, practic, ce a profetit, ne puteti spune?

osutafaraunu 15.12.2011 20:22:04

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 415198)
Dar eu in celelalte zile nu am scris apoi anticipai a doua fraza?

Tradu, te rog.

osutafaraunu 15.12.2011 20:23:18

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415212)
dar, practic, ce a profetit, ne puteti spune?

Ar trebui să vă fac trimitere la scrierile ei. N-o fac. Mai bine fac trimitere la Scriptură, căci sursa principală acolo se găsește...

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:25:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.