![]() |
da este adevarat.
oricum, nasterea ca nasterea, asta ramane in urma ... ca sunt atatea femei care nasc natural si ori isi abandoneaza copilul, ori nu are grija de el, ori il maltrateaza, ori il omoara, sa fereasca Dumnezeu ... stiu vreo 2 femei care au cate vreo 5 6 copii, nascuti natural, normal, ca e mai saraca, dar nu prea au grija de ei ... una ii tine destul de murdarei, si ii pune la cersit la biserica, iar cealalta cica ii tine pe la cumnati ... prefer sa nu comentez mai mult, ca sa para ca judec ... curaj ne trebuie in viata tot timpul, si conteaza foarte mult si educatia, cresterea, intelegerea, iubirea daruita ... copiii sunt foarte sensibili, le trebuie foarte multa atentie, trebuie foarte multa rabdare, tact, intelegere ... asta e cel mai greu ... eu vreau sa fac din copiii mei, niste oameni de bine, sa fie buni, ascultatori, iubitori, cu frica de Dumnezeu ... doar sper sa ma ajute Dumnezeu sa pot realiza acest lucru. am o intrebare pentru lore86 daca se poate, eventual daca poate, sa imi dea mesaj privat. in ce domeniu lucrezi tu si sotul tau si cam ce venit lunar aveti amandoi? si daca va mai ajuta cineva? eu de ex am indemnizatia aia de 800 de lei, si sotul are salar de 950, e sofer, iar bunica mea are pensia de aproximativ 1500. acum ne ajuta ea, dar cand nu va mai fi, nu ne-am putea descurca amandoi, cu 3 copii, doar din veniturile noastre. adica vorba vine nu ne-am descurca, am speranta ca Dumnezeu ne va ajuta sa ne gasim ceva mai bun, astfel incat sa ne putem descurca. |
Cred ca cine si cum ar trebui sa nasca e o chestiune absolut personala.Ceea ce se aplica la un individ,nu va functiona automat la celalalt.Pentru aceea avem medici.
Este de preferat ca femeile sa nasca natural,insa asta nu inseamna ca nasterea aceasta este lipsita de riscuri.Au fost cazuri de copii care au ramas blocati cu capul in vagin,nici prin cezariana nu au mai putut fi scosi,iar urmarile au fost devastatoare,iar datorita presiunii exercitate asupra craniului,s-au nascut cu probleme,dizabilitati mintale si nu numai. Cum si in ce fel va naste o femeie,tine doar de ea si de medicul care o consulta.Mi se pare absolut lipsit de orice tact sa incepi sa le spui altora cum sa procedeze pe viata si organismul lor,mai ales unii domni de pe aici,dintre care am vazut si ca nu s-au putut abtine sa nu jigneasca,dansii,evident,fiind tare departe chiar si imaginar de experienta unei nasteri,pentru simplul motiv ca sunt...barbati. Iar obsesia asta cum ca femeia obligatoriu trebuie sa sufere la nastere,sincer mi se pare usor maladiva. Cred ca ce ar fi bine sa intereseze pe fiecare este ca ambii,atat mama,cat si copilul sa fie sanatosi si nimic mai mult. |
Citat:
Asta cine a zis-o? Doctorul ala care statea cu ochii dupa banii de cezariana? Citat:
Dintr-un caz particular nu se poate face un argument general valabil. Nu-i asa ca ai auzit de accidentul ala cu masina..? Pai de ce sa mai mergem domnule cu masina. Toti pe jos sau cu caruta. Sau cu bicicleta. Citat:
Binenteles ca cel care ii este frica de exemplu sa mearga cu avionul o sa-ti zica ca el stie de mai multe accidente cu avionul decat cu masina. Cand statisticilea arata ca mult mai multi oameni mor in accidente de avion decat cele de masina. Sunt statistici care demonstreaca clar ca acei copii nascuti prin cezariana au mult mai multe probleme de sanatate atat la nastere cat si mai tarziu. Citat:
Cu un strop de ratiune, pentru binele copilului, ai fi putut sa incerci sa nasti natural iar daca apareau complicatii sa apelezi la cezariana. Citat:
De exempl, mai bine hotz credincios decat hotz ateu, nu? Citat:
Pana una alta, cele ca voi dau bir cu fugitii.. |
Citat:
Hai sa zicem ca pentru o femeie oarecare, ne-crestina, nu prea ai argumente pentru care sa o convingi sa nasca natural, mai ales daca nu exista iubire autentica si copilul este mai mult un moft sentimental deci ideea de sanatate a copilui, mai ales pe termen lung, conteaza mai putin. Dar pentru o femeie care se considera crestina, e chiar patetic sa vezi cum fuge de durerile nasterii si trist sa vezi ca pune confortul personal mai presus de binele copiilor. E ca si cand ai spune ca Hristos a fugit de cruce. Si am zice "lasa, ca in rest in a fost baiat bun, n-a omorat pe nimeni". Da, a fost si om ca si noi, ar fi vrut ca si noi sa "treaca paharul acesta" dar stiind ce e bine si ce e rau a ales sa-l bea pana la fund. Ei bine, noi nu prea mai facem alegeri din astea.. Avem mici lasitati, fiecare din ea ni se pare acceptabila mai ales daca ii judecam pe cei din jur si vedem la ei "pacate mari" in timp ce pe ale noastre le vedem mici. Dar astea asa "mici" adunate, pun distanta intre noi si Dumnezeu, si ne intrebam de ce nu o mai scoatem la capat.. Si nu, nu o spun din pozitia unui privilegiat, o spun de pe acum sa nu mai sara cineva cu argumentul "dar tu cine te crezi?", nu o spun din perspectiva unuia care nu ar face asa, ci poate dimpotriva.. |
Referitor la cazul relatat mai sus nu discutam despre "ceea ce cred eu",ci despre o realitate,relatata de medici,dar si de persoanele instruite sa lucreze cu copiii cu dizabilitati.
In rest,este propria ta acceptiune in privinta a ceea ce inseamna sa fii crestin si mai ales femeie crestina,ti-o respect,insa nu subscriu,opinia mea putand fi citita mai sus. |
Citat:
Daca ar fi asa, nimeni n-ar trebui sa mai mearga cu masina. Sau chiar si cu bicicleta. Sau chiar sa mai iasa din casa. Sau chiar sa ramana in casa. Statistic si pe termen lung, este demonstrat ca nasterea naturala este mult mai benefica pentru copil fata de cezariana. Asta cu "o respect dar nu subscriu" ar fi ceva de genul pentru un crestin "iti respect homosexualitatea doar ca nu subscriu". :) |
vroiam sa scriu mai multe dar cu oameni ca tine, cu o asemeneea gandire, nici nu are rost sa imi bat capul ... ramai cu parereile tale ... ce pot sa iti zic e ca nu mai judeca tu atata pe altii , ca vei raspunde cu aceeasi masura ... fii tu mare crestin mare si curajos din cale afara :))) si lasa-i pe altii in plata Domnului ...
|
Citat:
Prima, cea mai buna, este aceea de a cauta si de a face alegerea buna. A doua, mai jos putin, dar tot mantuitoare, este aceea de a recunoaste atunci cand gresesti. Chiar si daca stii ca nu ai suficienta putere in a lupta pe viitor cu greseala. Acest al doilea curaj, aceasta sinceritate, poate fi mai tarziu baza pe care se poate construi pocainta si indreptarea. La polul opus al virtutii, sta auto-justificarea, care mareste gravitatea caderii, o adanceste si face intoarcerea imposibila. Daca nu avem nici unul din acestea doua curajuri, mantuirea noastra poarta un mare mare semn de intrebare. |
stii cum a fost la mine??? eu consider ca am facut cea mai buna alegere nascand baiatul prin cezariana si nu regret absolut deloc. de fapt nu a fost chiar in totalitate alegerea mea, ca am fost mereu in dubii, dar ma bucur ca lucrurile au decurs spre cezariana si nu imi pare rau absolut deloc deloc.
eu am fost deschisa si pentru natural dar oscilam mereu intre natural si cezariana. exista si doctori care nu numai la bani se gandesc, rari dar exista .... drita mea mi-a zis absolut de fiecare data cand ma duceam la ea la ecografie, ca daca am nascut o data natural nu are rost sa ma taie, sa nasc tot natural, chiar insista sa nasc fara cezariana si niciodata nu ii dadeam un raspuns final, ii ziceam ca ma mai gandesc in functie de cum evolueaza sarcina ... m-am rugat foarte mult ca sa aleg decizia cea corecta si la ultima ecografie, intr-o miercuri, i-am zis doctoritei ca merg pe mana ei, ca nasc cum vrea ea, stiind ca ea a insistat tot timpul sa nasc natural, deja ma vedeam pe masa de nastere. si mi-a zis, ok, vii luni si daca nu se declanseaza nasterea pana atunci, iti voi declansa nasterea naturala... eu deja am zis gata de acu nasc natural, stai sa vezi ce ma asteapta ... si cand sa platesc ecografia, mi-a zis stii ceva du-te acum si fa-ti internarea ca maine te bag in operatie. am simtit ca mi s-a luat ditamai bolovanul de pe inima, m-am simtit asa de usurata si ma bucur ca asa a fost dat sa fie. chiar nu stiu ce a facut-o sa se razgandeasca asa in ultimul moment, avand in vedere ca 9 luni de zile mi-a zis sa nasc natural, chiar ma certa de fiecare data cand ziceam ca nu stiu, ma mai gandesc, sa vad cum evolueaza sarcina ... cand i-am zis ca merg pe mana ei, eram sigura sigura ca ma va pune sa nasc natural, drept dovada ca ma chemase lunea urmatoare. dar fff bine ca s-a razgandit si lucrurile au decurs spre cezariana. m-am rugat ffff mult sa iau decizia corecta, sa nasc cum vrea Dumnezeu. cine stie pentru ce motiv au evoluat asa lucrurile ... eu consider ca toate lucrurile au un scop si un rol in viata. oricum mie nu mi-a fost frica de dureri absolut deloc, ce imi era frica era de sanatatea copilului, plus ca baiatul a fost mare, 3800 si eu is destul de ingusta in solduri si avea si cordonul aproape de 2 ori in jurul gatului. in noaptea de dupa operatie, cat am stat la recuperare, in cealalta camera de langa noi , in sala de nasteri naturale s-au auzit numai tipete, numai urlete de durere, deci a fost ingrozitoare noaptea aia, la fata nu a fost asa ..... toate fetele care eram la terapie intensiva eram speriate si totusi usurate ca noi am scapat ... acum la al treilea, daca da Dumnezeu sa fie totul bine pana la capat, automat ma va baga la cezariana, pentru ca este prea aproape de prima cezariana. am eu multe greseli, pe care Dumnezeu le stie si mi le recunosc, dar faptul ca am nascut prin cezariana baiatul, nu regret absolut deloc, consider ca a fost o alegere foarte buna. din moment ce m-am rugat asa de mult sa decurga lucrurile sa nasc cum vrea Dumnezeu ( in ultimele zile chiar ma rugam sa mi se rupa apa odata si sa ajung la spital si sa nu mai aiba cum sa imi faca cezariana), si au decurs spre cezariana, consider ca asa a fost dat de sus. |
Citat:
Deci, nasterea naturala se declanseaza numai si numai natural... singurele interventii naturale in grabirea evenimentului (cu cateva ore sau o zi-doua, mai devreme nu are rezultat) sunt administrarea de ulei de ricin... sau contactul sexual. Ceea ce intentiona doctorita ta sa faca era sa obtina un travaliu indus medicamentos, o chestie foarte nenaturala si extrem de daunatoare pentru copil, iar bonus... extrem de dureroasa pentru mama. In aceasta situatie, pentru copil riscurile sunt mult mai mici daca se naste prin cezariana decat prin nastere provocata. Nastere naturala este aceea care se declanseaza si se desfasoara natural... fara niciun fel de interventie din partea medicului (inducerea travaliului, administrarea de calmante, anestezii, grabirea travaliului cu diverse medicamente...) nimic mai mult decat ce a lasat Dumnezeu sa se intample. |
Citat:
eu la fata asa era sa patesc, m-a chemat pe data de 2 octombrie ca sa imi provoace nasterea naturala si numai bine mititca mea a vrut sa se nasca pe data de 1 octombrie cand s-a si rupt apa ... |
Sunt fff. rare cazurile cand se depaseste termenul, mai ales ca el nici macar nu poate fi cunoscut f. precis.
Medicii care opteaza pentru cezariana sau declansarea nasterii "naturale" induse medicamentos fac asta pentru ca persoana respectiva sa nasca pe tura lor si binenteles sa ia banii. Problema care ati avut-o cu copilul ar trebui poate mai degraba sa o puneti in seama doctorului decat a nasterii "naturale" care indusa medicamentos numai "naturala" nu e. |
Eu ma gandesc serios sa fac un proiect in care sa se sustina nasterea in camp...sau unde te prinde, sa revenim la natural!!!!
M-am decis in urma unor opinii extrem de obiective si repetate obsesiv, conform carora nasterea trebuie sa se produca atunci cand da Dumnezeu, interventia doctorilor fiind total inutila, ca sa nu spun daunatoare pungii si atat, ca sa nu mai vorbesc de inutilitatea monitorizarii sarcinilor...evident. In fine...totul ar trebui sa fie natural!!!!uite cum era sa ma limitez si eu numai la nastere, ce-oi fi avand cu ea, si de unde mi s-o fi tragand!!!?:71: |
Citat:
Interventia doctorilor este inutila si daunatoare cand se produce in favoarea pungii si nu in interesul pacientului. Chiar si asa zisa "monitorizare a sarcinilor" poate avea un caracter inoportun, invaziv, daunator si chiar ..eugenic. |
Citat:
Vedea-te-as in durerile alea ca ai impresia ca ti se smulge carnea de pe tine de durere daca ai mai vrea sa nasti natural in camp. Lumea a evoluat! Dumnezeu nu ne vrea proaste! |
Citat:
Ecografia este daunatoare fatului. Acum sa mentionam si efectele nocive ale ecografului facut in timpul sarcinii asupra bebelusilor: 1. ultrasunetele folosite la ecografie duc la o modificare a ADN-ului si o distrugere a celulelor sanatoase in corpul fatului. Acest amplu studiu a fost facut de o cunoscuta radioloaga Doreen Liebeskind de la “Albert Einstein College of Medicine” din New York. Pentru a va convinge cautati pe internet acest studiu si veti afla toate amanuntele, despre care exista si un film documentar. 2. Acest fapt cutremurator a fost confirmat ulterior si de Doris Haire, presedinta fundatiei americane ” Maternal and Child Health”, cat si de cercetatorul Robert Bases, care a publicat mai mult de 700 de studii incepand cu 1950. Iar testele Dr. Doreen Liebeskind au fost verificate si confirmate de inca 4 laboratoare independente din America. 3. Mielina, care acopera nervii, este deteriorata, iar acest fapt atesta ca sistemul nervos este foarte vulnerabil la interactiunea cu ultrasunetele ecografiei. Acest studiu a fost efectuat in 1987 de catre Dr. Ellisman. 4. Dezvoltarea locomotorie inceata, si capacitate de concentrare scazuta, capacitate scazuta de invatare (P.U Devi, R. Suresh, M.P. Hande 1995) 5. In 1999 Brennan si colegii sai au mai efectuat un studiu, in care au dovedit ca diviziunea celulelor este incetinita iar celulele intestinului subtire se autodistrug din cauza ultrasunetelor in timpul sarcinii. 6. Cercetatorul Mole aduce dovezi ca ultrasunetele provoaca o deteriorare ireversibila a neuronilor, ceea ce poate fi foarte periculos mai ales in primul trimestru de sarcina, afectand dezvoltarea neurologica a creierului. Scaderea inteligentei, capacitate scazuta de concentrare, schimbari bruste de comportament, functionarea defectuoasa a ficatului, care duce la scaderea si limitarea functiei sale de dezintoxicare a organismului, si forme de cancer si boli autoimune la varste fragede. 7. Greutate foarte mica la nastere a nounascutului (Newnham, J.P. Ewans, S.F. Michael, C.A. Stanley, F.J. Landau 1993, Geerts 1996) – studiu facut pe 1400 femei din westul Australiei etc.. continuarea aici alt articol aici: http://apologeticum.wordpress.com/20...foarte-nocive/ Si din experienta personala.. eu sunt din mamicile care credeau ca ecografia este inofensiva si intareste legatura emotionala parinti-copil nenascut inca.. blah blah (informatie de revista, glossy, evident). Ca urmare, copilul meu mic a trecut ptrin multe ecografii (indelungate). In momentele in care este stresat, indispus, foarte oibosit, suparat.. el adopta o pozitie particulara (nu intru in detalii), chiar si acum la trei ani. Vreau sa spun ca toate pozele facute in timpul ecografiilor il surprind in acea pozitie (pe care, repet, o adopta in conditii de stress). Din pacate, am inteles foarte tarziu ca pentru el ecografiile au fost un chin. |
Citat:
Probabil (sigur) sunt prea subtila...dar macar ai citit pozitia mea, sau te confrunti cu niscaiva probleme? |
Si totusi...credeam ca expresia"mame denaturate"se foloseste in alte situatii,de ex.cand functia materna se denatureaza/altereaza.
Cred ca este putin deplasat sa numim "mame denaturate"pe cele care nasc altfel decat natural... |
Citat:
Tot ce e posibil, insa mesajul meu era ironic...in sensul ca mi se par de tot rasul generalizarile de tipul celora in care doctorul e obsedat de bani, sau alte interese, nasterea se poate produce de fapt oricum, iar cezariana e total inutila. Eu am nascut in Germania, unde doctorii (din cate stiu eu), nu primesc niciun cent de la paciente pentru vreun tip de nastere, ecografiile nu se fac prea des, tocmai pentru ca doctorii au in vedere faptul ca pot fi novice...se pune accent pe natural, se incurajeaja nasterea naturala, alaptatul...bla bla. Eu asta pot spune din experienta mea...si deci ma face sa rad repetarea obsesiva a unor opinii de tipul celor in care doctorii efectueaza cezariene doar pentru ca sunt obsedati de bani, si alte asemenea clisee. De asemenea...monitorizarea nu consta numai in ecografii, iar eu ma refer la monitorizare in intregul ei. La ecografie se stie cred ca se pot observa diverse malforamatii grave...in functie de care doctorii pot si iau deciziile de rigoare-este bine cunoscuta acea interventie care a avut loc chiar in uterul unei mame, prin ea fiindu-i salvata viata bebelusului... De prisos sa mai adaug altceva...cand clar mi se par evidente beneficiile monitorizarii sarcinilor, astfel de multe ori evitandu-se nenorociri, chiar daca ele se intampla si asa din nefericire. |
Citat:
|
Citat:
Vroiam sa spun ca lumea a evoluat in timp. Chiar daca multi spun ca sunt mofturi adevarul este ca majoritatea oamenilor nu prea mai sunt dispusi sa suporte durerea fizica. E normal ca si o femeie cand naste sa aleaga varianta unei cezariene pentru ca sa nu mai simta durerea. Inclusiv o banala injectie se face cu xilina. Toti alegem intotdeauna calea mai usoara indiferent despre ce e vorba. |
Citat:
Mecanismul este următorul: se recomandă gravidelor niște dozări hormonale mai întâi, care frecvent ies prost, în sensul că arată probabiliate crescută a unor malformații genetice. Pacientelor din acest "grup de risc" li se face amniocenteză, adică se intră cu un ac în "punga apelor", se scot de acolo niște probe, care se examinează. Pacientelor care supraviețuiesc metodei li se explică oportunitatea "întreruperii sarcinii în scop terapeutic", care, în cazul în care nu s-a înțeles, înseamnă uciderea copilului despre care există unele vagi indicații că ar fi bolnav. Știți povestea iepurașului, care e ciuca bătăilor în faună ? Și lupul, și vulpea, și șapele, și vulturul etc, etc, toți trăiesc pe seama iepurașului. Ei bine, ca în fabula asta e și în obstetrică. Industria medicală vinde la greu aparatură. Spitalele care o cumpără fac, cum ar veni, o investiție. Un mijloc fix se amortizează într-un timp proporțional cu rata folosirii lui. Avortul înseamnă alte cheltuieli, după care apare urmărirea post-avort. Mai facem niște controale, mai dăm niște tratamente, după care trebuie făcute niște controale ca să vedem dacă tratamentele nu au avut reacții adverse. Pe urmă, e de presupus că femeia care a trecut printr-un "avort terapeutic" își va dori din nou o sarcină. Prilej să mai facem niște controale, niște analize, ecografii, bi- și tri-test. De fapt, direct amniocenteză, fiindcă femeia care a fo gravidă cu un presupus "embrion" cu sindrom Down deja e în grupul de risc crescut pentru Down. Dacă, din cauza avorturilor anterioare, a rămas deja sterilă, nu e nicio problemă, ba chiar e foarte bine: în acest caz, trebuie tratament de fertilizare, din care trăim chiar mai bine decât din supravegherile sarcinilor. Dacă tratamentul de fertilizare dă rezultate, urmează supragherea sarcinii (vezi schema A), iar dacă nu, trecem la schema B: repetarea tratamentului de fertilizare, cu niște controale și analize în plus. Să mai continui sau deja e clar ? Dacă nu e clar, am să vă spun că nu am văzut în viața mea buletin anatomopatologic parafat de un medic, care să confirme că "produsul de avort" avea sau nu avea sindrom Down. De fapt, e ultimul lucru care ar interesa pe cineva, motiv pentru care nici nu se face examen necroptic al avortonilor, ci sunt aruncați la găleată, și, de acolo, la crematoriu. Nu, nu crematoriul uman. E vorba, evident, de crematoriul pentru deșeuri cu risc biologic din dotarea spitalului. |
Citat:
Oricum, ideea este ca atunci cand o mama alege prost intre santatea copilului si confortul personal, atunci se incadreaza aici. Asta foarte pe scurt..pe lung, povestea e mult mai complicata, multe nu vor sa stie despre impactul cezarienei asupra sanatatii copilului (chiar pe termen lung) sau riscurile epiduralei, vad doar 1/2 care le convine a paharului. |
Citat:
Asta e un forum unde majoritatea celor care intra traiesc in Romania. Nu fa comparatie intre una si alta. Aici toata lumea (care isi permite) merge la cabinete particulare pentru monitorizarea sarcinii (si platesc bani seriosi). Nasterea, se plateste - daca vrei sa ai parte de una decente, asistente, tot. Altfel, risti neplaceri care nu cred ca ti le poti asuma. Pentru o nastere naturala se platesc in jur de 2 milioane. Pentru o cezariana de la 6 milioane in sus. Si da, in spitalele "de Stat", 'gratuite'. Daca se intampla sa nasti pe tura altui doctor decat cel care i-ai dat bani 9 luni mergand la cabinetul particular, te cam risti. Si multe altele..mai ia presa la rand si forumurile de mamici sa vezi care e realitatea aici si sa-ti treaca cheful de ras. Citat:
Chiar si cand exista suspiciuni ca ceva nu e in regula. Sau doctorul _crede_ ca mama n-ar putea duce o sarcina multipla si trebuie sa scape de 1-2 copii "extra". Interventiile in uter sunt sf -uri. Si nici un parinte n-ar putea strange in timp util banii pentru una in strainatate. Si sa stii ca si la ei, in majoritatea cazurilor de defecte sau suspiciuni de defecte fetale mai ales descoperite in primele luni de sarcina, solutia este avortul. De fapt de la ei vin testele pre-natale de care vorbeste MD mai sus, a caror scop principal este eugenic. Asadar..mai moale cu aerele de superioritate. |
Citat:
Oricum, aveti date din care sa rezulte ca amniocenteza poate gresi? Si in ce proportie? |
Citat:
Si cine sunt cei care dezbat aceste subiecte mai cu foc?tocmai barbatii! Cred ca ar fi de bun simt ca subiectele despre durerile facerii,dereglari hormonale si ciclu lunar sa fie dezbatute numai de catre femei!! Si nu dintr-o falsa pudoare,ci tocmai din cauza faptului ca nu va priveste si nici nu o sa va puneti in pielea unei femei sa intelegeti ce patimeste!Lasati femeile sa-si spuna parerea din experienta ca mame,sau exista si tati care au nascut cumva???? |
Nu vreau să te supăr dar: 'ai nu mă înnebuni!
|
Citat:
Femeia sa-si dea cu parerea, femeia sa faca regulile, asa cum le-a facut si in Rai si am ajuns toti unde am ajuns. :21: |
....
"Urat" din partea dvs. d-lor.....
|
Citat:
Woooowww! |
Citat:
Domnul Alin probabil ca ar dori ca femeile sa nu mai aiba nimic de zis pe acest forum, eu propun sa cereti domnule banarea tuturor femeilor ca sa nu mai fiti deranjati de parerile lor si atunci o sa puteti conversa linistit doar cu barbatii despre nastere! Cu toate ca ati vrut sa para o gluma este extrem de jignitor felul in care va comportati ca sa nu mai vorbim de faptul ca ati facut un utilizator prost in fata! |
Citat:
Nu are nicio relevanta situatia sin Ro, sau ceea ce crezi tu despre cezariana, pentru ca al meu caz infirma cele expuse de tine. Dupa mine nastere naturala, nu inseamna doar ca bebelusul sa iasa pe undeva, fie si pe lateral, sau cu o manuta inainte...ci sa iasa intreg, si nu cu capul strivit de maini, sau alte asemenea riscuri urate. Nu sustin cezariana, doar ca mi se pare aiurea sa spui ca ea nu isi justifica existenta in nici un caz, chiar si ne-natural...mi se pare ceva deplasat, si atat. Doamne ajuta! |
Citat:
M-ati facut sa rad din toata inima! |
Citat:
Deci femeile singure sa-si faca regulile, asta fiind argumentul final in lipsa unor argument mai de bun simt, fie ele medicale sau religioase. Pricepusi acum? Acum multumeste frumos pentru rezumat. |
Citat:
Dar ati fi putut lua nota ca dupa statisticile medicale, mai degraba nasterea prin cezariana are consecinte negative pentru sanatatea copilului decat cea naturala. Adica, pe intelesul dvs., incidentele neplacute precum si consecintele negative pe termen lung ale acestui fel de nastere (cezariana) sunt mai multe decat in cazul nasterii naturale. Temerile personale cu copii striviti si altele care vi le dicteaza imaginatia bogata ar fi de preferat sa le indreptati spre cezariana, desi nu sunt atat de "grafice" in cazul asta, puteti fi sigura ca ele exista. Daca doriti, va pot ajuta cu sugestia unei fetze sau chiar jugulare de bebelus taiata de un bisturiu neglijent in timpul cezarienei sau o vezica "ciupita" si soldata cu infectie si rezectia uterului ceea ce, dupa cum bine ati intuit, inseamna sterilitate pe viata. Chiar cunosc personal un astfel de caz, o familie care a ramas cu un singur copil din acest motiv. |
Citat:
barbatii se pot pronunta in chestiuni strict femeiesti daca: -sunt doctori de profesie(de preferat ob-gyn) -sunt femei in spatele unui user cu nume barbatesc -sunt chiar Iisus Cristos ! |
Citat:
Ca daca nu au valoare egala cu..ghici! 3 incercari. Poti inclusiv intreba o prietena dar impartiti gloria. :) Si apropo, ce am scris mai sus despre nastere naturala vs. cezariana nu sunt chestii care "mi se par mie", sunt statistici medicale, facute de cei de profesie, poti sa le cauti daca vrei. Iar restul, este experienta practica personala sau persoane apropiate. |
Cuviosul Paisie Aghioritul
"Mama ajunge să aibă mai multă dragoste și jertfire de sine decât tatăl, deoarece tatălui nu i se dau multe ocazii ca să se jertfească. Mama se chinuiește, se ostenește mai mult cu copiii, dar în același timp “se încarcă” de har prin grija față de ei. Dăruiește conti*nuu, de aceea și primește mereu. Tatăl nici nu se chinuiește atât de mult cu copiii, dar nici nu se “încarcă”, de aceea și dragostea lui nu este ca aceea a mamei.
Câte mame nu vin și mă roagă cu lacrimi: “Părinte, fă rugăciune pentru copilul meu”. Ce agonie au, sărmanele! Insă puțini tați îmi spun: “Fă rugăciune, deoarece copilul meu a luat-o pe un drum greșit”. Chiar și astăzi o mamă, cu multă nerăbdare, sărmana, își împingea copiii – opt avea – și îi punea în șir, ca să ia toți binecuvântare. Un tată nu ar fi făcut ușor lucrul acesta. Și Rusia tot prin mame a fost salvată. Îmbrățișarea tatălui este seacă atunci când nu are harul lui Dumnezeu. In timp ce sânul mamei, chiar și atunci când nu are Dumnezeu, are lapte. Copilul îl iubește pe tatăl său și îl respectă, dar prin afecțiunea și gingășia mamei i se mărește și mai mult dragostea față de tatăl său. Puterea mamei de a rezista - Părinte, Sfântul Nectarie, într-o epistolă către monahii, le scrie să nu uite că sunt femei și de aceea să încerce să imite pe Cuvioase, iar nu pe Cuvioși [2]. De ce spune aceasta? Oare pentru că femeile nu au rezis*tență? - Cine? Femeile să nu aibă rezistență? Eu m-am minunat de multa lor rezistență. Femeia poate fi mai slabă cu trupul, poate avea mai puține puteri trupești decât bărbatul, dar cu inima ce o are, dacă o pune în lucrare, are o astfel de rezistență, încât întrece și pute*rea bărbătească. Bărbatul are putere trupească, dar nu are inima pe care o are femeia. Iată, odată a venit la Colibă o pisică cu pisoii ei. Era atât de slabă, încât pân*tecele i se lipise de spate. Intr-o zi a trecut pe acolo un câine mare de vânătoare. Motanul pe care îl aveam la Colibă a luat-o la fugă. Insă pisica s-a ridicat în picioare, s-a încordat, s-a înfuriat, fiind gata să se repeadă asupra câinelui. M-am mirat, cum de avea atâta curaj. Vezi, trebuia să-și apere puii ei. Pe mamă o doare pentru copiii ei, se ostenește, dar nu simte oboseala. Se silește pe ea însăși, dar fiindcă își iubește copiii și casa, pe toate le face cu bucurie. Mai mult se obosește unul care stă întins toată ziua, decât ea. Mi-aduc aminte că, atunci când eram mic, mama trebuia să care apă, care era foarte departe de casă; trebuia să facă mâncare, să facă pâine, să spele rufele, să meargă și la ogor. Adică făcea toate tre*burile, ne avea și pe noi care o zăpăceam și pe lângă toate acestea trebuia să facă și “judecată” atunci când ne certam. Însă spunea: “Aceasta este datoria mea. Sunt obligată să le fac pe toate, fără murmur”. Iar aceasta o spunea din toată inima, deoarece își iubea casa și copiii ei și nu se descuraja din pricina tre*burilor, ci pe toate le făcea cu bucurie. Și cu cât trec anii, cu atât mai mult mama își iubește casa. Cu toate că înaintează în vârstă, ea se jertfește tot mai mult, ca să-și crească și nepoțeii ei. Și deși puterile ei trupești se împuținează, dar fiindcă ceea ce face, face cu toată inima, ea are mai mult curaj decât în tinerețile ei, mai mult curaj chiar și decât bărbatul ei. - Părinte, dar și în boli femeia are mai multă tărie sufletească decât bărbatul. - Știi ce se întâmplă? Mama înfruntă de multe ori boala prin bolile copilului ei, dobândind astfel multă experiență. Iși aduce aminte de câte ori s-a ridicat și a coborât temperatura. A văzut pe copil cum se îneacă sau leșină, dar care își revine cu una-două lovituri, etc. Bărbatul nu le vede pe acestea și nu are astfel de expe*riențe. De aceea dacă l-ar vedea vreodată pe copil că are temperatură, sau puțin palid la față, intră în panică și strigă: “Moare copilul! Ce să facem acum? Alergați și chemați medicul!”." Asta pentru cei care zic ca femeile nu rezista si fug de durere. Din cate stiu eu barbatul in general trebuie sa se ocupe cu cele lumesti,de venit, asta e domeniul sau. Iar mama de copii-domeniul femeii. Nu o spun eu, ci Sfintii Parinti. Asa ca femeile si mamele stiu cel mai bine despre sarcina,nastere,copii. Una e cand treci prin ceva, si alta e cand zici teoretic. Nu zice nimeni ca barabtul nu are dreptul sa isi dea cu parerea, dar nu are de unde sa stie prin ce trece o femeie in timpul sarcinii si nasterii, ptr ca e imposibil. Nici daca e de fata, tot nu poate intelge complet. Mama si medicul sunt cei care horarasc cel mai bine ptr. copil. Ideala este, evident, nasterea naturala. Mereu tot ce e natural e mai bun. Insa sunt cazuri cand trebuie intervenit chirurgical. Si eu m-am nascut prin cezariana ptr ca mi s-a oprit inima si sunt perfect sanatoasa. Oricum din cate stiu eu in Ro si aici cezariana se face de urgenta, altfel nu prea. Sunt curioasa cati barbati de aici care isi dau cu parerea au fost de fata cand sotia lor a nascut? Cum vi s-a parut? Si in Romania pot tatii sa fie de fata, trebuie vb cu medicul, cunosc cazuri cand tatii au fost de fata in Ro. Si chiar dansii au spus ca e greu. Sunt multi barbati care cand au o raceala sau cand se taie putin faca atata tam-tam de parca ar muri. Se stie ca nu suporta asa bine durerea si boala, dupa cum zice si Cuviosul Paisie Aghioritul. Asta e realitatea. Oricum fiecare ar trebui sa isi vada de ale lui si sa nu mai judece pe altii, mai ales necunoscand situatia celorlalti. O sa fim cu totii judecati de Dumnezeu; nu e treaba noastra sa judecam si sa dam cu pietre. In Romania depinde de maternitate. Cea din Brasov e oribila. Am a avut o prietena care a nascut acum 3 ani si mi-a povestit ca a fost urat. Au dus-o intr-o camera si au lasat-o singura. Asistentele s-au comportat urat, ba ca nu e epilata, ba ca de ce a patat cearceaful cand i s-a rupt apa, ca sa nu mai impinga si saraca fata nastea acolo, ba de ce nu stie sa schimbe belele etc. Iar cand le-a dat bani s-au comportat exemplar. In schimb in Iasi de ex. se comporta f bine si fara sa le dai bani, cunosc persoane. Deci depidne de om, de maternitate. In Canada din cate stiu eu trebuie sa platesti fiecare consult medical, tratament etc cand vine vb de copii. Nu dai bani la medici, da' platesti dupa.:)) |
Revenind la subiect. Am urmarit si eu cateva episoade din Little miss Perfect. Tot concursuri de miss ptr copii care sunt la gradinita sau nici acolo. Premiul ptr cea care castiga e de 1000 de dolari aprca, asa ca deaia participa mamele. Ce le mai chinuie pe bietele fete cu antrenamente, cu machiaj profesionist. Multe fetite si plang in timp ce le machiaza si le coafeaza, iar mamele le zic sa taca din gura :| Dau aici cateva linkuri ca sa vedeti:
Little Miss Perfect- Inside Child beauty pageants http://www.youtube.com/watch?v=G2Gq6xV0jeg Child Abuse? Mother Forces Her 5-Year-Old Daughter TO Wax Her Eyebrows On "Toddlers & Tiaras"! http://www.youtube.com/watch?v=GEvo6...eature=related Mom Injects 8-Year-Old w/ Botox for Beauty Pageants http://www.youtube.com/watch?v=1EOgk...eature=related Toddlers & Tiaras - Permanent Mascara http://www.youtube.com/watch?v=SuChQ...eature=related Toddlers & Tiarras - Lets Go Darker http://www.youtube.com/watch?v=_VJEY...feature=relmfu The 5 rounds of beauty pageants http://www.youtube.com/watch?v=F4D2c...eature=related 'Dance Mom's' Lifetime Show: Kids' Provocative Moves: Pushing Limits? http://www.youtube.com/watch?v=Bz-a0bVC25E Electricity |Dance Moms| http://www.youtube.com/watch?v=5gV64...eature=related Dance Mom e o emisiune tot cu fete mici care danseaza si participa la concursuri. Nu e vorba de dansuri sportive sau asa, ci de dansuri provocatoare, cu costume indecente ptr varsta lor. Nu stiu ce gandesc mamele care pun copii sa faca dastea, faima si bani au in cap, altceva nu. Pe mine personal ma socheaza emisunile si mamalele astea. Ar trebui sa isi lase copii sa fie copii. |
Citat:
Referitor la ce ai scris tu, o singura completare fac: astazi, cezariana nu se face numai de nevoie, ci in majoritatea cazurilor din moft, din comoditate. Spre ex, la maternitatea dn timisoara aprox 80% din cazuri nasc prin cezariana.De la an la an, nr celor care aleg sa nasca prin cezariana creste. E aproape liniste in sala de travaliu. Or acum 5 ani, cand am nascut eu fetita situatia nu era deloc asa. DEci, concluzia e simpla. Femeile refuza sa isi asume durerea nasterii. Eu un lucru stiu: te bucuri mult mai mult de soare dupa o furtuna puternica. Pe cand daca pe un cer senin apare razlet cate un norisor, vederea soarelui nu iti produce atata bucurie. Stiu ca atunci cand imi aduceau bebelusul in salon, plangand il sarutam si spuneam: Pentru tine a meritat sa suport atata durere, ptr bucuria de a te avea alaturi de mine. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:20:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.