![]() |
Citat:
|
Citat:
Si nu stiu exact ce doreste domnisoara. Lipsesc date. Inteleg totusi ca domnisoara cauta acum un drum in situatia ei. Pentru o femeie deja casatorita care a aflat asa un diagnostic, este f. greu. Ar avea sanse numai daca sotul ei ar intelege-o si ar gandi/simti la fel. Numai atunci ar putea actiona impreuna si gasi o solutie. Se poate ca asa cum am spus mai sus, printr-o interventie, sa aibe copii. Pot sa infieze, daca indeplinesc cerintele legale, au bani si doresc asta amandoi. Daca sotul nu este de partea ei, nu o intelege, ea singura nu poate face nimic si va suferi toata viata. Pentru o persoana necasatorita situatia este mai usoara, caci poate sa-si aleaga partenerul care sa o inteleaga si sa o sustina in problema ei. Ori lupta impreuna sa aibe un copil (pe cale medicala, sau prin infiere, ca mai sus), ori daca se invoiesc, raman impreuna fara copii toata viata. Dar in ambele cazuri solutia optima este legata de ambii parteneri. Daca nu, va fi suferinta. La persoana necasatorita sunt sanse mai mari spre implinire. De aceea eu spun ca e mai bine ca aceste lucruri sa fie descoperite si discutate cu partenerul inainte de casatorie. Dupa casatorie nu mai este cale de intoarcere, in afara divortului. Infertilitatea, sau dorinta unilaterala de copil, sunt adeseori cauze de nefericire si destramare a cuplului. |
Parerea mea este ca problema pusa de Teodora era una ipotetica. Asa cum s-a afirmat pe acest forum de un triliard de ori (afirmatie sustinuta de diverse citate din Sfintii Parinti), scopul principal al casatoriei este nasterea de copii. Or, in masura in care fata respectiva afla ca nu poate avea copii, scopul unei eventuale casatorii este compromis, asa incat casatoria in sine nu mai are sens din punct de vedere crestin ortodox.
Totusi, ce ne facem daca fata se indragosteste...lucru cat se poate de firesc. Si cred ca suntem cu totii de acord ca cea mai frumoasa incununare a iubirii dintre doi oameni este nunta. In fine, problema, desi este foarte delicata, este interesant de dezbatut. |
Citat:
Scopul casatoriei este AJUTORUL RECIPROC PENTRU MANTUIRE. Daca scopul casatoriei ar fi nasterea copiilor, atunci cuplurile casatorite care nu pot avea copii isi rateaza casnicia din start? |
Fata cu pricina afla de problema inainte de casatorie. In cazul acesta mai are sens casatoria? Cale spre mantuire ar fi si calugaria..
|
Citat:
"129. Care este scopul evanghelic al nuntii crestine ? Scopul principal al nuntii crestine, dupa porunca lui Dumnezeu ( Facere 1, 28; 2, 18-24 ) si dupa invatatura Bisericii Ortodoxe, este unirea prin iubire a celor doi soti in numele Domnului pentru nasterea de copii, spre inmultirea neamului omenesc. " (citat din Parintele Cleopa- http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri6.htm) |
Citat:
Calea călugăriei, desigur că este și ea mîntuitoare, ca și calea căsătoriei. Dar, la călugărie trebuie să vină persoanele care simt chemare la călugărie, așa cum la căsătorie trebuie să vină cele care simt chemare la căsătorie. Nu se poate trage concluzia că cineva are chemare la călugărie numai din...infertilitate: este necesară o motivație pozitivă. |
Citat:
|
Citat:
Asta ce sustine parintele Cleopa aduce mai degraba cu gandirea iudaica. In NT nu exista referire la scopul casatoriei ca fiind nasterea de copii. |
Si batranii se casatoresc.
|
Citat:
|
Ma intreb atunci de ce sunt interzise relatiile sexuale in timpul sarcinii..Nu-i cam acelasi lucru?
|
Mai simte cineva miros de troll pe aici sau doar mi se pare mie?
|
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si iertare daca am suparat!
|
Citat:
Potrivit invataturii sfintei Scripturi, scopurile casatoriei sunt3:ferirea de desfranare, nasterea de prunci si intrajutorarea reciproca. Iar toate sunt in stransa legatura. doar impletirea lor aduce armonie si binecuvantare in casnicie. |
Da ,e permisa din punctul meu de vedere.Cine suntem noi sa zicem ca nu ,de ce sa ii luam fericirea unui om?
|
Citat:
|
S-a scris undeva ca la fertilizarea in vitro mor embrioni. Dar as vrea sa subliniez si eu un aspect.
Principalele motive din care un cuplu nu poate concepe pot fi :1) el nu produce spermatozoizi/ea nu produce ovule (mai rar); 2) ovulul si spermatozoidul nu se intalnesc (daca de ex. femeia are trompele infundate) : 3) cei doi se intalnesc, se formeaza embrionul, dar sarcina nu se poate instala in uter din varii motive (endometrita, insuficienta de progesteron, etc), si atunci apare ceea ce se chiama avort embrionar, care de cele mai multe ori trece neobservat, fiind confundat cu .. ceea ce se intampla in mod normal; doar daca intarzie cateva zile si femeia e "pe faza" si face un test de sarcina poate depista ce se intampla de fapt. Deci, ceea ce vroiam sa spun e ca un numar mare de embrioni sunt si pierduti pe cale naturala. Atunci ce ar trebui sa facem, sa-i interzicem cuplului care stie ca are problema asta sa mai incerce? |
Citat:
Canoanele ii dau voie femeii sa se casatoreasca pana la 60 de ani.(un pic dupa instalarea menopauzei). |
Citat:
din punct dde vedere duhovnicesc: copilasul atunci se formeaza, intreaga lui fiinta e ca un burete care absoarbe orice traiere a mamei, orice simtamant. el se afla intr-o stare de liniste, bucurandu-se in sanurile maicii sale de dragoste de caldura, de linistea cugetului sau, de rugaciune, de armonie. Cand aceasta stare e tulburata de un intrus, poducand si o tulburare fizica, plus ca simtamintele mamei se schimba, toate caeste lucruri il bulverseaza pe bebelus. plus ca buretelul fiintei lui absoarbe si e firesc ca el sa dezvolte o precocitate sexuala. oare fiinta cea mai minunata din lume merita acest tratament? ne stresam sa facem analize, sa face eco, sa manacam sanatos dar in acelasi timp tulburam bebelusul. Vrem sa facem din ei sfinti, dar le transmitem toate patimile noastre. unde e curatia ta, o mama crestina? |
Citat:
E o mare diferenta intre a pierde un embrion din nestiinta, din probleme ale organismului, in mod nevoit comparativ cu a pierde cativa embrioni, uneori pana la 10 in chip voit. E cum s-ar numi in sistem juridic, multipla crima cu premeditare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iartă-mă că am intervenit, sper să nu te superi... |
Citat:
|
O prietena, casatorita de ceva ani, a renuntat la ideea de a avea copii. Au incercat ani de zile, i s-a spus ca nu se poate. La fertilizare in vitro nu au apelat, ambii fiind catolici devotati. Si...surpriza, acum este insarcinata in aproape 10 saptamani si se pregateste sa fie mamica, cand credea ca ei nu i se va intampla asa ceva niciodata.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Singura noutate si ciudatenie din post e ca biserica nu recunoaste acesti copii. fertilizati in vitro.de unde si pana unde ideea aceasta? :O |
Citat:
daca esti bolnava si mergi la Maslu, renunti la medic? |
Citat:
|
Citat:
Scopul casatoriei este nasterea de prunci, chiar nasterea de prunci este o conditie a mantuirii femeii si prin sprijin si ajutor reciporc de asemenea si a barbatului. Bineinteles daca ei staruie cu deplina intelepciune in credinta, in iubire si sfintenie. Unde chiar nu se poate...atunci cuplul poate infia un copil sau poate sa se ingrjeasca de un copil orfan sau necajit cu mancare, haine etc pana cand acest copil isi poate castiga singur existenta. |
Citat:
|
Citat:
Pentru lamuriri suplimentare a se citi Omiliile la casatorie ale Sfantului Ioan Gura de Aur. |
Citat:
Poate fi o conditie la femeile sanatoase si la acelea care si-au ales sa traiasca o viata de familie. Dupa enuntul dvs generalizat se poate intelege ca nu va exista mantuire pt calugarite si nici pt femeile inapte procreerii. |
Crestineste ar fii sa vrei si sa poti adopta un copil,doi daca nu ai resurse fizice sa poti avea urmasi!
|
Citat:
|
Bine ai revenit, AlinB!
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:35:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.