![]() |
Citat:
NB : cu durere va informez ca ati lipsit de la discutia (threadul) extinsa si aprinsa prin care un coleg catolic a explicat (el a exprimat cel mai corect , mai inteligibil ) ce vrea sa spuna Hristos prin a ,,nu judeca" si tilcuit de sfintii parinti . este complicat ca sa reiau eu acum deoarece desi simpla si logica explicatia ea este lunga . In orice caz va sesizez ca este diferenta intre judecatile morale si cele duhovnicesti . Baza convietuirii unui linga altii (adica in sociatate) sunt judecatile morale, omiprezente . Nu va inselati ! Dvs. acum va treziti la viata sociala . Nu va imbatati cu cuvintele ,,nu judeca" ca aceste nu sunt de origine Hristica ci este un slogan introdus in crtestinism de alte denominartiuni potrivnice ortodoxiei . Porunca Mintuitorului de a nu judeca ,este cu totul de alt sens decit o insinuati dvs. Cit priveste spovedania mea , va recomand sa nu am judecati pe mine si astfel sa stabiliti ce am de facut , ci sa aveti grija nu mai de dvs. si sa vedeti ca astfel totul va merge bine ! |
Interesant...judecati ca e crestineste,judecati,dar nu pe mine! :))
|
Citat:
|
Cind veti putea face deosebirea intre judecatile morale si cele duhovnicesti atunci interesul va fi satisfacut de Adevar !
|
Citat:
Vorbiti precum tiganul, dupa ureche si nu dupa invataturile bisericii ortodoxe ! |
[quote=heaven;404108]Interesant...judecati ca e crestineste,judecati,dar nu pe mine! :))[/QUOT
Asa este mereu....Unii suporta greu adevarul , ca ei arata mereu cu degetul spre altii, fara a se zari intai pe ei! Apoi atata teorie si cat de putina practica...De aceea nu ma imbat(aviz fratelui zaharia 2009) cu h2o rece, dar nici nu diger teorii ieftine, vizavi de un adevar absolut: TOTI suntem ai LUI si EL ne iubeste la fel, fie ca suntem europeni, africani sau dp "marte"...Numai bine! ps. Frate Zahario, spovedania curata cred ca te-ar ajuta mult , deci marturiseste rogu-te preotului cum vrei sa trimiti iadului africanii...Numai bine! |
Citat:
Cu atat mai rau daca nu sunteti si jigniti lumea gratuit. Am revenit pe acest site dupa ce am mai iesit o data pentru ca am fost jignita de catre cineva de pe forum. Dupa cum stiti este democratie si avem voie sa ne spunem parerea. |
[quote=laviniu;404124]
Citat:
|
Citat:
Noi, ce scuza avem ? |
Citat:
|
in timisoara se plateste 7 ron pe zi, la orice gradinita de stat.(deci sub 170)am zis 170 cu taxele de sapun, hartie igienica s.a
|
Am vazut un caz cutremurator in America, cum o femeie normala, cu un sot bun si o casa frumoasa a facut depresii dupa a doua sarcina. A luptat cu ele, si-a revenit cumva si a hotarat sa mai faca un copil, apoi a aparut iarasi depresia, cu o forma mult mai accentuata, alaturi de grijile si mai mari . Apoi doctorul i-a spus sa faca tot posibilul sa nu mai ramana insarcinata si sa nu mai faca copii fiindca, se poate imbolnavi si mai tare si poate sa simta ca se impotmoleste si sa iasa destul de urata situatia.
Aceasta a ignorat sfatul medicului, mai ales ca intre timp s-a si pocait si a hotarat sa se dedice cat mai mult Domnului. Prin consideratia pocaintei ajunsese sa-si de-a si casa, si masa si sa locuiasca intr-un autobuz, cu toata familia, il terminase pe sotul ei, dar acesta dorea sa ramana oricum, impreuna. Apoi a ramas iarasi insarcinata cu al 4 lea copil, depresiile au reaparut, de fapt, nu disparusera complet, doar devenisera mascate de timp, la a 4a sarcina, insa, a capatat forme diverse si amestecate cu asazisa pocainta profunda, au inceput sa-i afecteze viata in mod evident. A fost diagnosticata cu tulburari psihice, dar a continuat sa-si vada de viata ei, chiar daca avea apucaturi mai ciudate, din cand in cand. Apoi a facut si al 5 lea copil, singurul baietel, care, dupa cum sunt baieteii, s-a dovedit putin mai obraznicut, si cum depresiile ei capatasera forme deloc de neglijat, iar pocainta ei devenise tot mai bizara....intr-o zi si-a omorat toti copii. A considerat ca " asa ajung ei in rai inainte de-a deveni oameni adulti si plini de pacate " . Asadar, este usor sa spunem : " Fa multi copii ca are Dumnezeu grija de ei ! " Da, Dumnezeu are grija, dar nu singur, ci, asa, pe langa propria-ti responsabilitate. |
Citat:
Pai cel care vorbeste in numele bisericii asa procedeaza ? Daca credeti ca acestea sunt criteriile de identificare , care chipurile le-ati sesizat la mine , veti vedea ca mai sunt inca multi care ,,vorbesc in numele bisericii" aici pe forum , lucru care nu este intocmai ! Va propun sa va reveniti si sa renuntati la vanitate , desigur daca si aveti bunavointa ! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Avem si noi in Capitala o vorba: pentru unii muma, pentru altii ciuma. Anecdota dumneavoastra nu conteaza nici cat negru sub unghie in economia generala a cresterii copiilor. Ma acuzati de egoism, de narcisism, insa dati dovada de un egoism pur, cu origini genetice. Ca sa nu mai spun ca sunt oameni ca mine, care detesta pur si simplu ideea de a avea copii, deoarece consideram ca prin facerea unui copil se pierde o oarecare suveranitate. Un copil e o povara, pe care unii aleg s-o suporte pentru ca sunt de parere ca supliciul de a creste progenitura va fi compensat mai tarziu. Pentru mine si pentru cei ca mine, nimic nu poate compensa timpul, nervii si resursele pierdute. De condamnat nu sunt eu, ci cei care, in ciuda tuturor neajunsurilor, aleg sa faca copii, uneori chiar pe banda rulanta. |
Citat:
Citat:
Decat asa, mai bine fara. Citat:
Citat:
Citat:
Uitati, insa, ca exista modalitati mai nobile de a ramane in memoria speciei umane. Atat pentru azi, data viitoare o sa vorbesc barbatilor de pe forum despre de ce e casatoria o idee extraordinar de proasta. |
Citat:
|
Atat pentru azi, data viitoare o sa vorbesc barbatilor de pe forum despre de ce e casatoria o idee extraordinar de proasta.[/quote]
Sunt curioasa care e alternativa dvs . "recomandata" la casatorie : abstinenta sau videochatul? |
Pentru Horatiu
Gata!Ma retrag! Am inteles! Pentru tine copiii sunt progenituri iar femeile un fel de obiect de care ai nevoie din cand in cand! Tot confortul asta de care spui tu ca ai parte si lipsa de griji iti marturisesc foarte sincer ca nu mi le-ar trebui pentru nimic in lume. Prefer sa am pentru ce sa-mi fac griji, prefer sa ma lupt si sa ma zbat si seara sa cad lata de oboseala decat sa am o viata fara griji. Mancarea e mai buna cand esti flamand, somnul e mai dulce cand esti obosit de roadele muncii tale te bucuri mai tare daca ai depus efort pentru asta. |
Citat:
Pai intr-o relatie trebuie sa depui efort sa o mentii ori el ne-a declarat clar ca nu-i trebuie griji. Eu zic ca o scorbura (la propriu) i-ar fi buna! Sa ne fereasca Dumnezeu sa nu intalnim de acest gen de barbati |
salut,maria40
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca religia e rea, pocainta, sau copiii multi? |
[quote=ory;404128]
Citat:
Multe pilde crestine vad de la dvs ..va multumim pentru "instructaj". |
Citat:
Nu poti ajunge la scop ocolind mijloacele. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
orice familie este obligata sa aiba copii, caci daca nu vreti copii atunci mergeti la manastire.
Temeiul unei familii este de a creste si de a se inmulti nu de a isi satisface nevoile perverse si satanice. Cei ce se feresc sa aiba copii demni sunt de ghena si de scrasnirea dintilor! Si eu as vrea 3-4 copii :) |
Citat:
|
=)) ... normal, ca nimeni nu mai citeste canoanele sfintilor parinti si ale sinoadelor ecumenice. Acuma la moda e sa traim in concubinaj, daca putem sa facem zilnic sex si copii nu ne trebuie. Nimeni nu mai stie ce binecuvantare este peste familiile cu copii. Va veni ziua de apoi cand vom fi judecati de toate faradelegile, atunci va fi Vai! noua pacatosilor.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
eu sunt un putregai, o povara a acestei lumi... dar, tu gandac ipocrit si nerecunoscator; tu esti stapan pe trupul tau, de unde ai tu puterea asta, cand esti o creatie; Oare nu ai Un Creator Care e Stapanul tau? Oare imbecilitatea ateismului pana unde va ajunge? ca de ar fi dupa mine v-as scoate inima si v-as arde-o ca jertfa; dar trebuie sa ma supun lui Dumnezeu. Prostia voastra a ateilor nu are margini. Daca ar fi avut si parintii tai aceste concepte ca si ale tale tu nu ai fi, si poate era mai bine, mai putini imbeciloizi troli pe planeta asta; in locul tau i-as multumi Bunului Dumnezeu ca ma mai lasa sa traiesc!!! Manca-te-ar Raiul!
|
Citat:
|
Citat:
Ei, cum suna? |
Citat:
|
Am o fetita de 8 ani si un salariul de 500 roni, sotul meu si tatal copilului meu ne-a parasit acum 2 ani, ma ajuta tatal meu cat poate...am avut momente grele si situatii limita, dar nu-mi pot imagina nici o clipa viata fara fetita mea minunata si cu timpul am invatat sa nu ma mai sperii si sa nu ma plang pentru ci sa accept ce mi se da sa traiesc, sa ma bucur de ceea ce am si sa multumesc :)
Nu as mai face al doilea copil in situatia asta si chiar daca sunt abstinenta de 2 ani am si un sterilet de cand am nascut si totusi consider ac macar un copilas ar trebui sa avem fiecare dintre noi ... Ma consider binecuvantata si ii multumesc domnului in fiecare zi pentru ca mi-a daruit acest copil. |
Citat:
Iisus Hristos niciodata nu ar fi vorbit astfel oamenilor,chiar si cand i-ar fi mustrat,iar din punctul meu de vedere voi sunteti mai rau decat fariseii Bibliei pentru ca prin comportamentul vostru indepartati oameni de Dumnezeu si mai ales tinerii,care prin spiritul lor liber nu o sa plece vreodata urechea la lucruri impuse,tiranice. Totodata,din pacate,multi vad astfel de exemple si pun toti crestinii in aceiasi oala,fara sa caute mai in profunzime,sa cerceteze cine este Dumnezeu,Iisus,ce este sufletul,ce este Iubirea... Este trist ce se intampla,insa vremea minciunii este pe cale sa treaca,iar adevaratii invatatori ai Luminii se vor cerne de cei care isi mocnesc ura,interesele si frustrarile in spatele unei religii pe care nici ei insisi nu o inteleg! |
Un raspuns echilibrat in articolul de astazi http://www.crestinortodox.ro/editoriale/cati-copii-trebuie-avem-126301.html
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:11:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.