Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Familia, Mama si copilul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13987)

Laura19 07.11.2011 21:50:59

Apropo de alaptat copii mult timp si asa. Nu stiu exact cum e, ca nu sunt mama inca-sper ca o sa am si eu familia mea-, dar am tot auzit, citit ca daca alaptezi copilul sau daca il alaptezi prea mult ti se lasa sanii rau de tot si se fac urati, ba ca pe unele femei le doare f tare sa alapteze si asa trec la biberon, ba ca laptele de mama dupa 3 luni isi pierde din consistenta si nu mai e bun. Cam astea sunt motivele pe care le aud ca sa nu alaptezi sau sa nu alaptezi prea mult timp. Imi cer scuze daca nu e subiect prea placut sau asa, dar sunt si eu curioasa cum sta treaba, mai ales in legatura cu lasatul sanilor si durerile din timpul alaptarii, si m-am gandit ca imi puteti spune voi care stiti. Cel putin femeile din Canada am observat ca sunt mai mult cu formula ptr bebe si asa.
Apropo ce parere aveti despre emisiunile de la tv gen "16 $ pregnant " si "teen mom" ?

ovidiu b. 08.11.2011 07:52:36

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 409163)
Utile sfaturile voastre! Multumesc si Doamne ajuta!

Sunt un pic curioasa, de unde ai citat Ovidiu B? Ca e interesant. Ar fi pacat sa nu stie lumea. Insa daca se stie autorul...

Tinerii, Familia si copiii Nascuti in lanturi - P. Arsenie Boca.

ps: sunt adept al invataturilor lasate de parintele..am tot postat si pe alte topicuri invataturile parintelui precum si pe acest topic http://www.crestinortodox.ro/forum/s...831#post405831

Unsfatbunpentrufiecare 08.11.2011 12:15:31

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 409494)
Apropo de alaptat copii mult timp si asa. Nu stiu exact cum e, ca nu sunt mama inca-sper ca o sa am si eu familia mea-, dar am tot auzit, citit ca daca alaptezi copilul sau daca il alaptezi prea mult ti se lasa sanii rau de tot si se fac urati, ba ca pe unele femei le doare f tare sa alapteze si asa trec la biberon, ba ca laptele de mama dupa 3 luni isi pierde din consistenta si nu mai e bun. Cam astea sunt motivele pe care le aud ca sa nu alaptezi sau sa nu alaptezi prea mult timp. Imi cer scuze daca nu e subiect prea placut sau asa, dar sunt si eu curioasa cum sta treaba, mai ales in legatura cu lasatul sanilor si durerile din timpul alaptarii, si m-am gandit ca imi puteti spune voi care stiti. Cel putin femeile din Canada am observat ca sunt mai mult cu formula ptr bebe si asa.
Apropo ce parere aveti despre emisiunile de la tv gen "16 $ pregnant " si "teen mom" ?

Nu am urmarit chiar tot ce s-a spus la acest topic insa pot sa-ti raspund la ce ai intrebat in legatura cu alaptarea pt ca am si experienta personala si nepersonala. La inceput, imediat dupa nastere copii au limba aspra si intr-adevar alaptatul este cam dureros, dar asta numai in primele zile, dupa care devine o placere pt ca in momentul in care iti vine laptele, sanii devin foarte grei dor un picut daca nu dai copilului sa suga. Eu personal am fost o norocoasa aveam foarte mult lapte si foarte bun. Din pacate mai sunt mame care nu au laptele atat de bun, nu este consistent si asta se vede dupa cum ia copilul in greutate (daca este sub standardele de greutate la varsta respectiva, daca plange des de foame etc). Atunci acele mame sunt obligate intr-adevar sa le dea un supliment de lapte preparat la biberon.
Laptele de mama nu este numai bun, dar este cel mai bun lucru pt un prunc pana la aproape un an sau cat consideri tu ca mama, insa se spune ca daca se poate alapta peste 7-8 luni cu atat mai bine, caci acel lapte ii asigura imunitatea organismului copilului. Insa odata ce copilul poate fi hranit si cu alimente, laptele devine ca un fel de alinare si legatura stransa dintre prunc si mama, caci nu mai este principalul factor hranitor.
Si nu in ultimul rand tin sa-ti spun ca asa cum oamenii sunt diferiti, si organismele lor sunt diferite si sunt femei carora li se maresc atat de mult sanii pe timpul alaptarii incat fac acele vergeturi inestetice, ceea ce le scade elasticitatea si devin lasati dupa alaptare. Insa sunt si femei care desi au alaptat copii pana la un an, sanii au ramas aproape intacti. Desigur nu mai raman la fel de fermi ca inainte de sarcina, insa este posibil sa nu se modifice foarte mult. Singurul lucru care este sigur este faptul ca cu cat ai mai mult lapte, cu atat se lasa si sanii. De aceea cred eu ca multe mame prefera sa nu-si alapteze copii ca sanii sa nu-si piarda atat de mult elasticitatea pielii, mentinand greutatea laptelui. Insa acest lucru este un act egoist (consider eu) si daunator copilului.
La emisiuni tv nu ma uit pt ca nu sunt asa mare fan televizor, mai mult internet, caci pot sa-mi aleg calitatea pe care vreau sa o urmaresc.
Numai bine!

Laura19 08.11.2011 17:22:22

@Unsfatbunpentrufiecare multumesc ptr raspuns. In legatura cu vergeturile care apar in timpul sarcinii pe abdoment si apoi pe sani, eu am inteles de la cateva mamici si articole ca, daca te dai cu o crema ptr. hidratare gen Bio Oil-e f bun-, crema de galbenele etc. pe toata durata sarcinii si pana iti revii, nu iti mai apar vergeturi. Nu se poate aplica aceiasi chestie si la sani sa iti dai cu ceva ca sa nu mai apara vergeturile? Sau daca faci putine exercitii ptr sani se mai lasa asa tare? Am mai inteles si ca dupa o perioada de timp dupa ce ai alaptat sanii isi pot revenii. Banuiesc ca exista solutii ptr. orice. Si sportul parca e bun in timpul sarcinii si dupa, te ajuta .
Eu una am crescut cu lapte praf . Mama a spus ca dupa cezariana nu a mai avut lapte sau ceva de genu, nu stiu ca nu vorbim prea deschis.
16 & Pregnant si Teen mom. Sunt emisiuni din state in legatura cu fete de 15-16 ani care sunt insarcinate si arata povestea lor, cum nasc, ce se intampla dupa etc. Acum nu stiu ce sa zic despre ele. Nu e reclama la a fi insarcinata la 16 ani, e mai mult un documentar. Am inteles ca foarte multe tinere din state raman insarcinate la 15-16 ani. Macar nasc bebeii. Eram curioasa ce credeti voi despre acesti gen de emisiuni.

@ovidiu b. si eu am cartea :d explica f bine unele chestii. e adevarat ca la inceput te sperii, ca el e f strict, dar dupa ce mai citesti mai compari si cu alti Sfinti Parinti incepi sa intelegi. Pravalia alba de Arsenie Boca e f faina. E ptr cei casatoriti, dar am rasfoit si eu si scrie frumos. Mai sunt 2 carti parca de dansul care costa cam 1 mil si inca n-am apucat sa le iau. Nu inteleg de ce sunt asa scumpe.

Pentru cei care vor cartea Parintelui Arsenie Boca
http://www.scribd.com/doc/17995735/A...uti-in-Lanturi
http://www.4shared.com/document/6BQf...i_familia.html
http://laurentiudumitru.ro/blog/2009...ru-radiofonic/
http://tainacasatoriei.wordpress.com.../pravila-alba/
alte carti despre nunta,familie si altele puteti gasi pe
http://bibliotecaortodoxa.blogspot.com/

lore86 08.11.2011 18:15:35

ce cuvinte minunate!
un adevarat indreptar.
Multumim, suflet bun!

tinutza 10.11.2011 23:52:37

Cu adevarat minunate cuvintele! Multumim Laura19!

Acum am reusit sa citesc tot.

Unsfatbunpentrufiecare spunea: ,,Singurul lucru care este sigur este faptul ca cu cat ai mai mult lapte, cu atat se lasa si sanii. De aceea cred eu ca multe mame prefera sa nu-si alapteze copiii ca sanii sa nu-si piarda atat de mult elasticitatea pielii, mentinand greutatea laptelui.”

De aici mi-a aparut intrebarea: cumva cu cat alaptezi copilul cu atat organismul ,,fabrica” mai mult lapte si sanii cresc in volum mai mult decat erau imediat dupa nastere? Sau dimensiunea sanilor ramane aceiasi ca dupa nastere ori poate chiar sa scada cu trecerea timpului (cam cand ar incepe sa scada, dupa 1 an sau 2 sa zic ? Iar daca nu ii mai da sa suga ca inainte, ci mai putin in mod intentionat pt ca vrea sa ii diversifice alimentatia-cu lapte de capra,vaca etc atunci organismul se opreste din a mai ,,fabrica” la fel de mult lapte ca inainte ?) ? Ma mai gandeam ca daca o dor sanii pt ca se aduna lapte si solutia ar fi sa-i mai ,,goleasca”, daca nu ar alapta copilul poate tocmai atunci ar aparea vergeturi (crescand in greutate si nefacand fata elasticitatea pielii), o parere...Dar adevarul nu-l stiu. Cine il stie poate ne spune si noua...

De asemenea, daca o mama a reusit sa depaseasca sau sa previna aceasta problema (lasarea sanilor) o rugam sa ne impartaseasca din experienta sa. Ori daca afla cine ceva la un moment dat, la fel. Oricum, solutiile la care s-a gandit Laura19 par destul de bune.

Zile senine si pline de iubire, tuturor!

ovidiu b. 11.11.2011 17:17:50

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 409569)

@ovidiu b. si eu am cartea :d explica f bine unele chestii. e adevarat ca la inceput te sperii, ca el e f strict, dar dupa ce mai citesti mai compari si cu alti Sfinti Parinti incepi sa intelegi. Pravalia alba de Arsenie Boca e f faina. E ptr cei casatoriti, dar am rasfoit si eu si scrie frumos. Mai sunt 2 carti parca de dansul care costa cam 1 mil si inca n-am apucat sa le iau. Nu inteleg de ce sunt asa scumpe.

eu am aproape toată colecția (îmi lipsesc 2 cărți), dar cartea "Pravila Albă" nu știu de existența ei...tot ce știu este că:

"I se atribuie câteva scrieri, între care Pravila Albă, un manuscris care i s-a furat, modificat apoi și rescris. Circulă pe numele Părintelui, ajungând până în Franța. Dăm în original caracterizarea pe care o face Părintele pe un asemenea exemplar din Pravila Albă: "model de stâmbare a unui original furat". - citat din Cărarera Împărăției

lore86 12.11.2011 17:52:29

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 409494)
Dar am tot auzit, citit ca daca alaptezi copilul sau daca il alaptezi prea mult ti se lasa sanii rau de tot si se fac urati

Iata intradevar un motiv strasnic sa renunti la alaptare.
Datorita glandelor mamare care se dezvolta sanii cresc in volum in timpul sarcinii, capatand dimensiuni destul de mari in timpul alaptatului, cand glandele sunt umplute cu lapte. Ptr o femeie cu un tesut elastic, schimbarile din timul sarcinii nu ridica probleme.Am intalnit femei , care datorita pielii foarte foarte elastice nu aveau nici macar o vergetura, pe cand altele care foloseau regulat tot felul de creme, inclusiv cu colagen ,erau pline de vergeturi. Daca sanul este sprijinit de sutienul potrivit, i se poate pastra frumusetea, usor modificata si dupa momentul alaptarii. Dar in multe cazuri, sanul scade semnificativ in dimensiune si se lasa. Dar daca ptr un aspect atat de minor, femeia decide sa renunte la alimentul cel mai potrivit ptr dezvoltarea copilului sau, atunci vorbim in mod evident de egoism.
Citat:

ba ca pe unele femei le doare f tare sa alapteze si asa trec la biberon,
Datorita pozitiei incorecte a bebelusului la san, apar acele rani numite ragade. Uneori aceste rani sunt asociate si de sangerari, si de usturimi puternice. Recomandabil, in aceasta situatie este ca mama sa invete cum se introduce corect mamelonul in gura micutului, iar ptr tratarea ragadei se poate folosi cu rezultate rapide Garmastan.
Un alt tip de durere apare atunci cand sanul se incarca prea tare cu lapte, iar mamam incepe sa simta o presiune puternica in sani. Daca laptele nu este evacuat in tip util, se produce blocarea canalelor lactifere. In aceasta situatie sanul se inroseste, devine dureros la atingere si in caz de neevacuare a lapelui o perioada mai mare de timp se ajunge la mastita.
SI aceasta situatie se poate rezolva usor. Puneti copilul la san ori de cate ori cere, fara a tine cont de un anumit orar, iar adac exista un surplus de lapte evacuati-l manual sau cu o pompa. Atentie! nu de tot, deoarece organismul va raspunde prin producerea unei cantitati de lapte tot mai mari. Asadar, evacuati-l pana dispare senzatia dureroasa. In timp, organismul se va seta si va elibera exact atata lapte cat are nevoie bebelusul.
De asemenea, atunci cand aceasta tensiune creste,iar mama pune bebelusul la san, disparre aceasta tensiune dureroasa si apare un sentiment extrem de placut, unic, numit fiorul laptelui. In acest moment este eliberata oxitocina, hormon responsabil cu refacerea uterului si care genereaza o senzatie placuta, de fericire.
Citat:

ba ca laptele de mama dupa 3 luni isi pierde din consistenta si nu mai e bun.
Ptr ca laptele de mama sa fie bun si sa isi pastreze consistenta e nevoie sa se tina cont de 2 aspecte importante: alimentatia si starea pshica a mamei . Ptr o femeie care alapteaza sunt obligatorii trei mese(atentie, nu 2, sarind peste masa de seara ca ne-am cam ingrasat.)Alimentatia sa fie diversificata, evitandu-se alimentele care ar putea provoca colici bebelusului. De asemenea e foarte important consumul de lichide.Mama trebuie sa aiba grija de starea sa pshica si emotionala: agitatia, nervozitatea, stresul,
suparare sunt factori care inhiba productia de lapte. Si aceasta etapa se poate depasi usor. Mamica sa se hraneasca regulat, iar mintea sa si-o tina la Domnul. Micuta faptura ii va rapi tot timpul, poate nu va mai fi timp de acatiste, dar mintea sa fie mereu la Domnul. Mamica sa rosteasca cat de des are ocazia Doamne Iisuse, sa ii cante micutului, chiar adac nu are o voce prea buna(bebele nu e un profesor de muzica, dar glasul duios al mamei il linisteste, si nu il deranjeaza). Canta-i mama, canta-i! pricesne, Axionul, Aparatoare Doamna, cantece de leagan. Rosteste-i rugaciuni cu voce tare(rugaciuni compuse pe loc, de binecuvantare ptr minunata faptura). Atunci se va aseza pacea peste sufletul mamei si bucuria va salslui in inima ei. In conditiile astea, cresterea pruncului va deveni o mare bucurie, si va alunga asa-zisul sindrom al depresiei post partum.
Citat:

Cam astea sunt motivele pe care le aud ca sa nu alaptezi sau sa nu alaptezi prea mult timp. Imi cer scuze daca nu e subiect prea placut sau asa, dar sunt si eu curioasa cum sta treaba, mai ales in legatura cu lasatul sanilor si durerile din timpul alaptarii, si m-am gandit ca imi puteti spune voi care stiti. Cel putin femeile din Canada am observat ca sunt mai mult cu formula ptr bebe si asa.
Da , am vazut si eu o reclama tembela la televizor. In care se promova minunatul lapte praf, in detrimentul laptelui matern, care chipurile, ar crea si imbolnaviri(referindu-se probabil la mastita). Maniera in care era prezentat materialul era foarte atractiva si foarte convingatoare.
Din pacate multe mame nu mai alapteaza. De vina sunt, in primul rand mamele lor, care nu le mai invata cum sa faca lucrul asta. Apoi superficialitatea asistentelor din maternitate.
Dar, un lucru stiu:daca o mama vrea cu adevarat sa alapteze, va alapta.
Si sincer va spun, nu am intalnit alta bucurie mai mare decat aceea de a alapta.

tinutza 25.11.2011 15:08:20

Nu vaccinurilor

Citez dintr-un articol de la :http://www.familiaortodoxa.ro/2011/1...ntru-mantuire/

,,- Cornelia cum a ajuns în căruț?
- La șase luni, asistenta din sat i-a făcut un vaccin. Și, după ce i-a făcut vaccinul, au început problemele – ani de zile nu a mai deschis ochii, îi ținea tot timpul închiși. O hrăneam cu ceai și lapte, picătură cu picătură. Cu o coadă de linguriță îi deschideam gurița și îi picuram ceai și lapte. Am fost cu ea și la București. La un spital mi-au spus să o las acolo șase luni, să-i taie tendoanele de la picioare și să-i facă ei tratamentele necesare. Dar m-am opus: „Doar nu v-oi da-o să faceți experiențe pe ea! O duc acasă, eu o cresc, numai în brațe, așa oi căra-o!” Mi-au zis că sunt „iehovistă”. Dar le-am răspuns: „Sunt ortodoxă și țin legea ortodoxă, și dacă asta mi-a fost rânduit de Dumnezeu, trebuie s-o duc până la capăt!”
- Dar de ce le-ați spus că nu vreți să se facă experimente pe ea?
- Am văzut în spital niște imagini care m-au îngrozit, fetițe de 4-5 ani fără păr pe cap și care nu puteau să vorbească. Am înțeles că și ele au fost supuse anumitor tratamente.
- Ați urît-o pe asistenta care i-a făcut vaccinul?
- Nu! Și nici Cornelia nu s-a plâns vreodată că trebuie să stea în cărucior. Am înțeles că orice suferință este spre mântuire. Un părinte ne-a spus că dacă vom duce crucea bolii acestei fete, prin ea se va mântui toată familia, tot neamul.”

Din linkul urmator aflam cateva raspunsuri la intrebarea : Cum pot fi prevenite si vindecate bolile infectioase grave fara a apela la vaccin ?
: http://www.familiaortodoxa.ro/2010/0...cin/#more-1305

_ruxa_ 25.11.2011 20:13:11

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 411687)
Am înțeles că orice suferință este spre mântuire. Un părinte ne-a spus că dacă vom duce crucea bolii acestei fete, prin ea se va mântui toată familia, tot neamul.

Inteleg ca nu ai ce face decat sa ai grija de copilul care a avut ghinionul sa pateasca asa ceva, dar sa transfigurezi realitatea - care e cruda - astfel incat sa te faca pe tine sa te simti mai bine, mi se pare ca e prea gogonata.

tinutza 27.11.2011 20:54:20

Citat:

În prealabil postat de _ruxa_ (Post 411751)
Inteleg ca nu ai ce face decat sa ai grija de copilul care a avut ghinionul sa pateasca asa ceva, dar sa transfigurezi realitatea - care e cruda - astfel incat sa te faca pe tine sa te simti mai bine, mi se pare ca e prea gogonata.

Cred ca te referi la partea cu mantuirea neamului. S-ar putea sa fie trasa de par aceasta expresie, caci mantuirea este personala, si se obtine prin ,,munca” spirituala (rugaciune, fapte bune) si Har de la Sf Treime. DAR, este un adevar acolo, totusi. In Biblie, la Iesirea 20,5-6 se spune ca Dumnezeu pedepseste nelegiuirea pana la al treilea sau al patrulea neam, dar se milostiveste pana la al miilea neam de cei care Il iubesc si pazesc poruncile Lui.

Am citit in cartile Parintelui Arsenie Boca, spunea ca daca o mama naste sa zicem 2 copii, dupa care face un avort, pacatul acesta va afecta nu doar urmatorii copii pe care ii va avea ci si pe cei deja nascuti.

Sau alta chestie, citita tot in cartile Parintelui Arsenie Boca: pacatul se transmite in ADN-ul urmasilor. De aceea, un copil, care poarta in el urma bunicilor si strabunicilor, nu doar pe a parintilor, poate avea lupte in mintea sa, intre a crede si a nu crede in Dumnezeu, de asemenea usurinta sau greutate in implinirea poruncilor Lui.

Mai auzisem ca daca parintii unui copil nu s-au spovedit , acel copil este posibil sa savarseasca exact aceleasi pacate ca si parintii lui.

Daca o veriga din lantul slabiciunilor se schimba dupa cum doreste Dumnezeu, va atrage mila Sa asupra neamului care va urma, asa reiese din Iesirea 20,5-6. Eu nu am cunostinte de teologie, dar daca un Preot a afirmat ce scria acolo in articol, cred exista un sambure de adevar, dupa cum am aratat mai sus, le usureaza mantuirea urmasilor si...cine stie...poate si pe a antecesorilor (asta din urma n-o stiu, poate afirma sau infirma cineva care stie mai bine).

_ruxa_ 28.11.2011 01:31:57

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 411990)
In Biblie, la Iesirea 20,5-6 se spune ca Dumnezeu pedepseste nelegiuirea pana la al treilea sau al patrulea neam, dar se milostiveste pana la al miilea neam de cei care Il iubesc si pazesc poruncile Lui.

Biblia esteo carte scrisa de oameni, pentru oameni. Povesti.

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 411990)
Am citit in cartile Parintelui Arsenie Boca, spunea ca daca o mama naste sa zicem 2 copii, dupa care face un avort, pacatul acesta va afecta nu doar urmatorii copii pe care ii va avea ci si pe cei deja nascuti.

Ceva simt critic ca sa nu inghiti pe nemestecate povestile cu "pacatul" ai? Daca cineva are un necaz, este din cauza ca maica-sa a facut avort? Sau daca maica-sa nu ar fi facut avort, nu ar fi avut nici un necaz? In caz contrar, de unde stia parintele Arsenie ca vinovat de necazul copilului este avortul mamei, si nu un pacat al tatalui de exemplu, ca sa poata sa faca o astfel de afirmatie cu iz statistic? Din nou, povesti.

ovidiu b. 28.11.2011 09:26:09

Citat:

În prealabil postat de _ruxa_ (Post 412045)
Biblia este o carte scrisa de oameni, pentru oameni. Povesti.

Uite cat de mult ne-am strambat! Nici in Biblie si cele Sfinte nu mai credem. In mintea stramba si lucrul drept se stramba. Cine-i ingust la minte nu are leac nicaieri.

Citat:

Ceva simt critic ca sa nu inghiti pe nemestecate povestile cu "pacatul" ai? Daca cineva are un necaz, este din cauza ca maica-sa a facut avort? Sau daca maica-sa nu ar fi facut avort, nu ar fi avut nici un necaz? In caz contrar, de unde stia parintele Arsenie ca vinovat de necazul copilului este avortul mamei, si nu un pacat al tatalui de exemplu, ca sa poata sa faca o astfel de afirmatie cu iz statistic? Din nou, povesti.

Da, da povesti. Ce usor judecam in necunostinta de cauza. Parintele Arsenie ca om a fost casa Duhului Sfant, a fost si este un sfant. Cred ca e suficient de unde stia. Cine a fost parintele Arsenie se pare ca nu stii. Este poasibil sa aflam inainte de a doua venire a lui Iisus. Daca nu, vom afla la dreapta judecata cine a fost parintele Arsenie. Pana atunci putina respect (daca nu evlavie) pentru stalpii Bisericii Ortodoxe nu ti-ar strica. Oricum faptul ca l-ai pomenit pe parintele s-ar putea sa-ti fie spre bine. Parintele se va ruga pentru tine.

lore86 28.11.2011 11:06:38

E mai usor sa admitem ca sunt povestiu decat sa recunoastem ca gresim si pentru pacatele nostre suferim atat noi cat si copiii nostri. E mai usor sa dam vina pe soarta, decat sa ne asumam consecintele greselilor noastre. Copiii rai si neascultatori? E firesc, caci noi suntem asa!
Noi suntem criminali si ne ucidem prunciin in pantece? sa nu ne fie cu mirare daca vom lua bataie de la copiii nostri sau..mai rau!
Normal ca sunt povesti toate acestea, soarta e de vina.

tinutza 28.11.2011 18:56:59

Citat:

Biblia este o carte scrisa de oameni, pentru oameni. Povesti.

Aceasta afirmatia e ta spune enorm de multe!!! Nu stiu ce mai cauti pe acest site?! Dar daca totusi cauti si citesti, sper nu pt a abate oamenii caldicei in credinta de la adevarata Cale ! Sunt curioasa: ai citit Biblia, ca sa poti spune ca este o carte scrisa de oameni pt oameni si ca sunt povesti ce e in ea?? Daca nu, te rog mult, incepe cu Noul Testament si apoi sa vedem daca mai crezi asta. Si Vechiul Testament e foarte foarte important, mi-a dat de gandit mai mult ca Noul, parca, si il completeaza.

Imi zicea cineva mai demult ca sunt fabule, povesti chestia cu Adam si Eva. Atunci am intrebat: si crezi ca pe noi ne-au facut extraterestrii? Si pe ei cine? Ce e greu sa crezi ca nu am aparut din senin, si ca depindem de Cel care ne-a creat ? Nu vezi ca orice incerca omul sa faca nu iese bine si nici macar Teoria Evolutionista si Darvinista nu sta in picioare (ca totul a pornit din nimic, de la o particula, sau ca noi oamenii am evoluat din maimuta. Him! Imi vine sa rad. Sa se traga ei din maimuta!).

Stiinta arata ca intr-adevar a fost potopul lui Noe: s-au gasit scoici in varful muntelui. Apoi, care, sabii,etc pe fundul Marii Moarte, unde a despartit Moise (cu puterea Lui Dumnezeu) apele ca sa treaca poporul evreul si unde s-au inecat egiptenii.

E trist sa nu iei in considerare si aceste lucruri.

Sau...stii expresia ,,cine a fost mai intai :oul sau gaina?”. Cercetatorii au gasit ca oul nu poate fi primul pt ca are nevoie de nu stiu ce substanta ca sa se formeze, si aceasta substanta o poate fabrica doar gaina. Dar daca ai fi citit Biblia, ai fi citit la inceput la Facerea, ca Dumnezeu a facut (in ziua a V-a) mai intai pasarile, si le-a spus apoi: cresteti si inmultiti-va.

Daca mai ai alte indoieli, din lipsa credintei, mai intai ti-am zis, citeste Biblia, si apoi vin-o si fa un alt Thread, la sectiunea corespunzatoare (in cazul in care nu exista deja) cu acest subiect.

Citat:

Vezi, de asta se spune credincios, pt ca cei care sunt credinciosi cred in lucruri care nu par palpabile la prima vedere, ci mai degraba le simt sau au parte de diverse lucruri in viata si ii determina sa creada. Sa dea Dumnezeu sa se intample la fel si cu tine (ca totusi pare ca ai anumite cautari in acest domeniu, doar nu oi fi atee, desi nu ti-ai declarat religia).
Nu a zis nimeni ca nu e posibil ca un pacat al tatalui sa nu se rasfranga asupra copilului. Bineinteles ca se poate. Si din acest motiv exista spovedania inainte de Taina Nuntii (din biserica deci).
Daca mama copilului nu ar fi facut avort, copilul s-ar putea sa fi avut o viata mai buna, mai usoara decat daca mama lui ar fi facut crima, insa nu lipsita de greutati. Ca nu se mantuieste nimeni fara ,,lupta”, fara sa fie trecut prin focul curatitor al rabdarii in suferinta (suferinta mai mica sau mai mare, ca de asta se spune o Cruce a altuia s-ar putea sa ni se pare mai grea decat cea pe care o avem noi).

Dumitru73 28.11.2011 19:15:59

@tinutza
nu stiu ce articole/tratate/carti stiintifice citesti tu.
dar te afli in mare eroare.
scoicile din varful muntelui nu autentifica Potopul lui Noe, din contra.
iar oul a aparut cu ceva zeci de milioane de ani inaintea gainii.
nimic din ce ai scris nu reprezinta argument stiintific.
spune ma bine: "eu asa cred" si nu te hazarda sa faci afirmatii in domenii pe care nu le cunosti.

tinutza 28.11.2011 19:32:51

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 412210)
@tinutza
nu stiu ce articole/tratate/carti stiintifice citesti tu.
dar te afli in mare eroare.
scoicile din varful muntelui nu autentifica Potopul lui Noe, din contra.
iar oul a aparut cu ceva zeci de milioane de ani inaintea gainii.
nimic din ce ai scris nu reprezinta argument stiintific.
spune ma bine: "eu asa cred" si nu te hazarda sa faci afirmatii in domenii pe care nu le cunosti.

Nu am in mana tratate stiintifice, dar am citit aici legat de faza cu oul si gaina :
http://www.adevarul.ro/actualitate/t...298770126.html

http://stirileprotv.ro/show-buzz/ent...-apoi-oul.html

Si pare conform cu Biblia , cu Adevarul. De ca sa mai fi cautat si in alta parte? Am gasit, si m-am oprit din cautat. Daca tu ai alte surse, sunt curioasa care ?

Iar legat de scoicile pe varful muntelui, am vazut un documentar ori pe National Geografic ori pe Discovery. Daca nu certifica ce am zis eu mai sus, s-ar putea sa ai dreptate, poate nu m-am uitat prea atent , era la o ora mai tarzie, imi era cam somn si nici nu am prins de la inceput emisiunea. Dar te rog explica-mi macar pe privat ca sa nu fim aici prea offtopic (topicul era pt Mama si copilul) care este intelesul scoicilor din vf muntelui ? Cum putea sa ajunga o scoica din mare in compozitia pamantului din vf muntelui? Sa fie vorba de vreo etapa din epoca dinozaurilor, sau mai stiu si eu din care, si nu din cea a lui Noe ?

tinutza 28.11.2011 19:40:44

Iar pt Ruxa si nu numai ( cu ocazia ca a adus ea in discutie aceste lucruri am scris si pt alte pers care nu prea cred, asa ca nu te supara Ruxa pe mine, nu am vreo intentie rea ci poate o sa te bucuri)
Un link pt un documentar, legat de viata dincolo de aceasta viata propriu-zisa.
Un Dr, Raymond Moody, a intervievat un nr destul de mare de pers care a trecut prin moarte clinica (nr lor era pe un filmulet din youtube) si a gasit elemente comune la experientele lor.
http://topdocumentaryfilms.com/life-after-life/

Dar am vazut acum, ca si pe acest site la http://www.crestinortodox.ro/forum/s...929#post408929 se vorbeste de niste carti care trateaza mai bine, si in amanunt aceasta pb. Daca o sa am ocazia o sa citesc si eu.

Am venit cu aceste completari pt ca, desi nu sunt prea ontopic, credinta are legatura cu viata familiei si a copiilor rezultati din casatorie. Se stie ca se transmite asupra copilului, inca din pantece, credinta mamei. Astfel am putea avea pe viitor o generatie mai curata sufleteste si preoti mult mai induhovniciti, poate nu chiar ca Pr Arsenie Boca, dar el insusi spunea ca a fost zugravit in pantecele mamei sale, si ca : ,,Daca vreti Preoti buni, nasteti-i! ”

ovidiu b. 28.11.2011 21:11:12

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 412219)
,,Daca vreti Preoti buni, nasteti-i! ”

O variantă mai completă ar fi: "Nu mai stați cu gânduri ucigașe împotriva copiillor, că nu știi în calea carui mare dar de la Dumnezeu te-ai găsit împotrivă și ai să dai seama. Nașteți copii cu gândul să fie slujitori ai lui Dumnezeu între oameni!”

"Sunteți nemulțumiți de preoți? Dar voi, oare, ce-ați făcut pentru preoți, ca să fiți mai mulțumiți? Ceruta-ți de la Dumnezeu un copil măcar, pe care să-l închinați slujirii lui Dumnezeu? Credeți că vina o poartă numai ei, preoții? Ei sunt fiii voștri! Cum i-ați născut, așa-i aveți. Ce le găsiți vină numai lor? Vă tebuie preoți mai buni? Nașteți-i!!"

tinutza 28.11.2011 21:59:50

Vreau sa ma corectez la denumirea marii. Am scris mai sus Marea Moarta, corect este Marea Rosie.

tinutza 29.11.2011 00:59:58

O fi cum o fi cu scoicile din vf muntelui (s-o fi incretit/ridicat pamantul de sub ape inainte de potop), dar faptul ca s-a gasit Arca lui Noe in Muntii Ararat (din Turcia) e cam tot ce se putea dori. Aceasta corespunde dimensiunilor descrise in Biblie si, dupa testele cu carbon, s-a estimat ca dateaza din perioada in care a avut loc potopul,cam acum 4800 de ani se spune.

Exista un articol despre asta si pe acest site la: http://www.crestinortodox.ro/pelerin...oe-126024.html

Pt mai multe poze cu Arca (ba chiar si alte descoperiri biblice) accesati : http://www.ro.amazinghope.net/arca-l...guvernul-turc/

Video cu cercetatorii chinezi in Arca, la finalul articolului de la : http://www.ziare.com/magazin/descope...-video-1012160

Nu stiam ca s-a dat si la stiri pe canalele romanesti : http://videonews.antena3.ro/action/v...rat-din-turcia

Pe viitor daca mai vreau sa adaug ceva pe acest subiect, sau daca mai vrea cineva sa aduge ceva, propun sa deschidem alt topic in alta parte, si luam cu copy-paste de aici, ceea ce poate ar fi chiar bine sa facem, ca sa fie mai la vedere si pentru cei care nu viziteaza sectiunea Taina Nuntii.

Dumitru73 29.11.2011 13:03:19

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 412215)
Nu am in mana tratate stiintifice, dar am citit aici legat de faza cu oul si gaina :
http://www.adevarul.ro/actualitate/t...298770126.html

http://stirileprotv.ro/show-buzz/ent...-apoi-oul.html

Si pare conform cu Biblia , cu Adevarul. De ca sa mai fi cautat si in alta parte? Am gasit, si m-am oprit din cautat. Daca tu ai alte surse, sunt curioasa care ?

Iar legat de scoicile pe varful muntelui, am vazut un documentar ori pe National Geografic ori pe Discovery. Daca nu certifica ce am zis eu mai sus, s-ar putea sa ai dreptate, poate nu m-am uitat prea atent , era la o ora mai tarzie, imi era cam somn si nici nu am prins de la inceput emisiunea. Dar te rog explica-mi macar pe privat ca sa nu fim aici prea offtopic (topicul era pt Mama si copilul) care este intelesul scoicilor din vf muntelui ? Cum putea sa ajunga o scoica din mare in compozitia pamantului din vf muntelui? Sa fie vorba de vreo etapa din epoca dinozaurilor, sau mai stiu si eu din care, si nu din cea a lui Noe ?

"Această simulare a dovedit că ovocledidina are rolul de a grăbi procesul de formare a cojii oului, astfel ca în termen de 24 de ore acesta să poată fi eliminat din corp. Totodată, cercetătorii au observat că oul nu se poate forma în interiorul găinii în lipsa proteinei. De aici a fost trasă concluzia că găina a existat înaintea oului."
Nu ti se pare cam subtirica argumentatia?
Nu ti se pare ciudat ca mai sunt si alte pasari in afara gainii? Si mai mult, majoritatea reptilelor fac oua. Cum de toate au aceeasi proteina?

Dumitru73 29.11.2011 13:20:57

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 412315)
O fi cum o fi cu scoicile din vf muntelui (s-o fi incretit/ridicat pamantul de sub ape inainte de potop), dar faptul ca s-a gasit Arca lui Noe in Muntii Ararat (din Turcia) e cam tot ce se putea dori. Aceasta corespunde dimensiunilor descrise in Biblie si, dupa testele cu carbon, s-a estimat ca dateaza din perioada in care a avut loc potopul,cam acum 4800 de ani se spune.

Exista un articol despre asta si pe acest site la: http://www.crestinortodox.ro/pelerin...oe-126024.html

Pt mai multe poze cu Arca (ba chiar si alte descoperiri biblice) accesati : http://www.ro.amazinghope.net/arca-l...guvernul-turc/

Video cu cercetatorii chinezi in Arca, la finalul articolului de la : http://www.ziare.com/magazin/descope...-video-1012160

Nu stiam ca s-a dat si la stiri pe canalele romanesti : http://videonews.antena3.ro/action/v...rat-din-turcia

Pe viitor daca mai vreau sa adaug ceva pe acest subiect, sau daca mai vrea cineva sa aduge ceva, propun sa deschidem alt topic in alta parte, si luam cu copy-paste de aici, ceea ce poate ar fi chiar bine sa facem, ca sa fie mai la vedere si pentru cei care nu viziteaza sectiunea Taina Nuntii.

S-a mai discutat subiectul si bineinteles ca nu s-a ajuns la o concluzie, fiecare ramanand cu propria concluzie, asa cum se va intampla si acum.
Ce vezi tu in acest reportaj? Niste barne, niste structuri din lemn, despre care ni se spune ca au fost descoperite in Muntele Ararat.
Si asta este de ajuns?

Referitor la scoici, de ce crezi ca nu se gasesc peste tot, pe toti muntii?
Ca doar Potopul a inundat tot, nu?
Iar apoi, daca scoicile erau aduse de Potop, s-ar gasi doar pe suprafata muntilor pana la o adancime de cativa metri.
Ori realitatea ne spune altceva. Scoicile se gasesc in toata structura muntelui, practic ele sunt muntele.

lore86 29.11.2011 14:38:22

De la mama si copilul am ajuns la oua de reptile si muntele Ararat. Hmmmm...

tinutza 29.11.2011 15:03:17

@ Dumitru73

Am deschis un nou topic ca sa nu ii obosim pe cei care vor sa afle doar despre ,,Mama si copilul”, iar daca ii intereseaza subiectul il poate urmari aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...d=1#post412410

La acest link ti-am si raspuns.

cristina2012 29.11.2011 17:24:38

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 409992)
Cu adevarat minunate cuvintele! Multumim Laura19!

Acum am reusit sa citesc tot.

Unsfatbunpentrufiecare spunea: ,,Singurul lucru care este sigur este faptul ca cu cat ai mai mult lapte, cu atat se lasa si sanii. De aceea cred eu ca multe mame prefera sa nu-si alapteze copiii ca sanii sa nu-si piarda atat de mult elasticitatea pielii, mentinand greutatea laptelui.”

De aici mi-a aparut intrebarea: cumva cu cat alaptezi copilul cu atat organismul ,,fabrica” mai mult lapte si sanii cresc in volum mai mult decat erau imediat dupa nastere? Sau dimensiunea sanilor ramane aceiasi ca dupa nastere ori poate chiar sa scada cu trecerea timpului (cam cand ar incepe sa scada, dupa 1 an sau 2 sa zic ? Iar daca nu ii mai da sa suga ca inainte, ci mai putin in mod intentionat pt ca vrea sa ii diversifice alimentatia-cu lapte de capra,vaca etc atunci organismul se opreste din a mai ,,fabrica” la fel de mult lapte ca inainte ?) ? Ma mai gandeam ca daca o dor sanii pt ca se aduna lapte si solutia ar fi sa-i mai ,,goleasca”, daca nu ar alapta copilul poate tocmai atunci ar aparea vergeturi (crescand in greutate si nefacand fata elasticitatea pielii), o parere...Dar adevarul nu-l stiu. Cine il stie poate ne spune si noua...

De asemenea, daca o mama a reusit sa depaseasca sau sa previna aceasta problema (lasarea sanilor) o rugam sa ne impartaseasca din experienta sa. Ori daca afla cine ceva la un moment dat, la fel. Oricum, solutiile la care s-a gandit Laura19 par destul de bune.

Zile senine si pline de iubire, tuturor!

Am alaptat 4 copii timp de 7 ani insumat "and nothing change", arat tot a fata mare... Am alaptat integral, de multe ori pe zi, diversificarea am inceput-o dupa 6 luni, dar asta doar ca sa guste copii mancare, portioare de mancare au avut abia dupa 9 luni.
Practica arata ca femeile care nu alapteaza sau alpteaza putin timp au mai mari probleme cu sanii lasati decat cele care apateaza mult. Singurele probleme serioase serioase sunt mulgerea cu nenorocitele alea de pompe elecrice sau manuale in loc sa se faca delicat cu mana... dar de, nimeni nu te invata si daca nici nu stii sa intelegi ce citesti prin carti si nici gura sa intrebi persoane care au experienta... da, poti obtine astfel niste "bretele", iar cealalta problema e intarcarea brusca dupa metoda babeasca... dai copilu la bunica o saptamana si mama sta cu sanii plini si tari ca sticla si ia eventual si medicamente... ca daca intarci lent, ajungi la o data pe zi, la o data la doua zile, o data la 3 zile... "e grav maica o sa ajunga copchilul sa deoache oamenii, se face om rau"...

lore86 29.11.2011 17:41:24

Cristina draga, de fiecare data ma bucur cand vad postarile tale.
Fii binecuvantat, suflet drag!

cristina2012 29.11.2011 17:41:36

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 405642)
e mai bine sa stai departe de sot decat sa intarci copilul precoce, caci nu sti cand poate aparea perioada ovulatiei, mai ales cand esti la primul copil si nu ai o experienta anterioara sa stii cat dureaza amenoreea (lipsa menstruatiei aparuta din cauza alaptarii).
Si mai am o banuiala, cum ca daca sotia care alapteaza isi reia viata sexuala, organismul ei va raspunde la aceasta prin grabirea momentului in care apare ovulatia. Poate cineva va afirma/infirma aceasta.

Probabil pentru ca stie "neputinta" tatilor, Dumnezeu a randuit amenoreea lactationala cu anovulatia aferenta. Sunt putine sarcini in timpul alaptarii, atunci si numai atunci cand alaptarea este integrala, fara apa, fara ceai, fara suzeta, minim 6 supturi pe zi la interval de maxim 4 ore (cu un interval de maxim 5 ore noaptea). O dieta mai saraca in proteine ingreuneaza si ea ovulatia (postul spre exemplu).
Viata sexuala a mamei nu afecteaza aparitia ovulatiei... spun asta tinand cont de experienta acelorasi femei, care au avut viata sexuala in perioada alaptarilor, dar la care ovulatia s-a instalat diferit intr-o perioada de alaptare fata de alta perioda de alaptare la aceeasi femeie, dupa sarcini diferite.
Oboseala intarzie ovulatia (asta se vede foarte frumos in graficele femeilor care isi monitorizeaza semnele fertilitatii).
Spolierea organismului dupa una sau mai multe sarcini intarzie ovulatia.
Alaptarea frecventa blocheaza ovulatia datorita secretiei sporite de prolactina care inhiba procesul ovulator (alta chestie care se vede frumos in graficele de temperatura).

In fine, femeile discuta, barbatii decid... si nu cu mintea lor personala :(

cristina2012 29.11.2011 17:45:31

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 412466)
Cristina draga, de fiecare data ma bucur cand vad postarile tale.
Fii binecuvantat, suflet drag!

Multumesc Lore pentru mesajul tau cald, pentru binecuvantare... mi-e tare drag felul in care o spui. Toate cele bune de la Domnul pentru tine si copilasii tai!

tinutza 29.11.2011 19:41:58

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 412461)
Am alaptat 4 copii timp de 7 ani insumat "and nothing change", arat tot a fata mare... Am alaptat integral, de multe ori pe zi, diversificarea am inceput-o dupa 6 luni, dar asta doar ca sa guste copii mancare, portioare de mancare au avut abia dupa 9 luni.

Se pare ca in cazul tau diversificarea nu a intarcat copilul cum spunea cineva in acest topic ca s-ar putea intampla. Pana la urma cum o fi? Ne-ar trebui mai multe marturi ca sa tragem , eventual , o concluzie (am zis eventual pt ca pot fi tot felul de particularitati, variabile). Recomandarea medicului pediatru care ar fi ? Cand e bine sa se inceapa diversificarea? Ca totusi copilul pare bine mersi cu lapte integral, nici macar apa nu-i terbuie, dar poate pana la o anumita varsta...

Multumim Cristina2012 (pt toate informatiile date)!

cristina2012 29.11.2011 21:17:30

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 412490)
Se pare ca in cazul tau diversificarea nu a intarcat copilul cum spunea cineva in acest topic ca s-ar putea intampla. Pana la urma cum o fi? Ne-ar trebui mai multe marturi ca sa tragem , eventual , o concluzie (am zis eventual pt ca pot fi tot felul de particularitati, variabile). Recomandarea medicului pediatru care ar fi ? Cand e bine sa se inceapa diversificarea? Ca totusi copilul pare bine mersi cu lapte integral, nici macar apa nu-i terbuie, dar poate pana la o anumita varsta...

Multumim Cristina2012 (pt toate informatiile date)!

In cazul meu, ca in marea majoritate a cazurilor (in particular fie vorba, sunt o mama cu experienta, am si o gramada de prietne cu experienta, am avut de-a face cu medici cu experienta, am citit si am scris mult)... s-au studiat sute de mii de de cazuri pentru nenumarate studii stiintifice. OMS a tras deja concluzii bune ca raspuns al intrebarile tale.
-diverisificare peste 6 luni
-alaptare integrala fara apa sau ceai
-chiar si dupa inceperea diversificarii, cand copilului ii este sete, se recomanda sa suga putin de la mama (primul lapte este apos, tocmai bun sa sature setea bebelusului)

tinutza 29.11.2011 22:20:44

In OMS nu prea mai am incredere. Cand te frigi sufli si-n iaurt! Nu tot ce zboara se mananca. De aceea ma gandeam sa ma interesez ce spun si alte persoane care au studiat mai bine problema, in sensul ca au si gandit logic. Ca o paranteza...cand vorbeam cu niste persoane Medic, despre produsele naturale ca o solutie complementara, se enervau. Ca doar au invatat in timpul faclutati ca asa e, cum spun ei, si nu altfel. Iar dupa cativa ani sa observ ca tot mai multi medici inclina balanta in favoarea produselor naturale. Daca nu ma doftoriceam singura era vai si amar de mine cu medicamentele lor! Sper sa nu mai dau niciodata pe la farmacie !

Pe site-ul OMS se pot strecura si ersuri, chiar legat de nutritie. Se zvonea ca alimentele de culoare neagra nu sunt bune, ca ar fi cancerigene parca. Pai cum sa fie asa? Sa nu mai mananci vinete (care da alcalinitate organismului, deci sanatate, fara sa abuzam de ele totusi), sa nu mai mancam afine, coacaze (care furnizeaza antioxidanti din belsug), mai auzisem ca nici pepenele galben nu ar fi bun in opinia lor. Dar ce ne sfatuiesc ei ? Sa ne facem vaccinuri ca sa fim sanatosi !

Oricum, nu contest ca diversificare e bine sa se faca dupa 6 luni, dar nici nu sunt 100% fan acestei idei. Parca simt nevoia sa ma mai documentez.

Mihnea Dragomir 29.11.2011 23:48:21

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 412467)
Probabil pentru ca stie "neputinta" tatilor (...)

Aceste simptome de feminism și misandrie s-au manifestat recent, sau erau și până acum, dar nu le observasem ?

tinutza 30.11.2011 18:22:12

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 412522)
Daca nu ma doftoriceam singura era vai si amar de mine cu medicamentele lor! Sper sa nu mai dau niciodata pe la farmacie !

Ca sa nu se inteleaga cumva gresit, vreau sa adaug ca respect medicii (nu e usor sa inveti atata in facultate, master, etc, dar macar de ar fi si de folos, bine ca multi se specializeaza si pe fitoterapie, acupunctura, etc). Problema mea sunt concernurile farmaceutice si medicamentele sintetice. Ca sa ma explic mai bine, atat mai spun : Bayer a vandut pastile cu SIDA. Vedeti pe stirile NBC de la linkul: http://www.youtube.com/watch?v=JnPAXd8lpi4

tinutza 30.11.2011 18:25:51

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 412467)
Probabil pentru ca stie "neputinta" tatilor, Dumnezeu a randuit amenoreea lactationala cu anovulatia aferenta. Sunt putine sarcini in timpul alaptarii, atunci si numai atunci cand alaptarea este integrala, fara apa, fara ceai, fara suzeta, minim 6 supturi pe zi la interval de maxim 4 ore (cu un interval de maxim 5 ore noaptea). O dieta mai saraca in proteine ingreuneaza si ea ovulatia (postul spre exemplu).
Viata sexuala a mamei nu afecteaza aparitia ovulatiei... spun asta tinand cont de experienta acelorasi femei, care au avut viata sexuala in perioada alaptarilor, dar la care ovulatia s-a instalat diferit intr-o perioada de alaptare fata de alta perioda de alaptare la aceeasi femeie, dupa sarcini diferite.
Oboseala intarzie ovulatia (asta se vede foarte frumos in graficele femeilor care isi monitorizeaza semnele fertilitatii).
Spolierea organismului dupa una sau mai multe sarcini intarzie ovulatia.
Alaptarea frecventa blocheaza ovulatia datorita secretiei sporite de prolactina care inhiba procesul ovulator (alta chestie care se vede frumos in graficele de temperatura).

La un moment dat ma gandeam de ce Dumnezeu a inzestrat pe barbat cu acest instinct de procreare, din belsug ? Sa zicem ca la inceputul lumii se explica, era nevoie de asa ceva, doar le-a zis lui Adam si Evei sa se inmulteasca si sa stapaneasca pamantul. Dar in ultima perioada (ultimele secole) nr populatiei a crescut si se spune ca ar fi o problema cu resursele naturale limitate. Cu toate astea instinctul de procreare a ramas probabil acelasi. Macar de i-ar da Dumnezeu barbatului si puterea de a controla aceste instinct. Oare cum or reusi monahi ? Sa zicem ca ei fug de lume si ar fi mai putin ispititi. Dar, nu cumva mintea controleaza instinctul, daca vrem ? Ochii privesc dar mintea decodeaza.

Cand privesti o floare frumoasa si placut mirositoare ai tendinta sa te apropi, sa iti atingi nasul de petalele ei ca s-o mirosi. Dar daca acea floare, prin atingerea ei, ar elibera nu stiu ce otrava, care ar provoca macar un soi de alergie, atunci, omul patit, cand va revedea floarea, nu stiu daca ii va mai asocia sentimente placute ci s-ar putea sa se intample tocmai invers, amintindu-si patania.

Deci, mintea decodeaza!

Ati auzit de floara acea carnivora. Daca ar stii insectele ce li s-ar intampla daca s-ar aseza pe ea, nu ar mai face-o.

Daca barbatul luptat de ispite s-ar gandi ca ceea ce ar dori sa faca este pacat si ii aduce osanda (nu doar in cer ci si pe pamant sub diverse forme) atunci cred ca si-ar corecta singur gandurile, pornirea instinctuala.

Iar chemarea pe lume a unui alt copil, din moment ce exista deja unul in pantecele mamei, nu-si are rostul, chiar este indicat sa ii dea pace copilului.

In afara de gestionarea gandurilor proprii, ajuta foarte mult rugaciunea - care se spune ca ar schimba si chimia organismului. Un crestin practicant are o alta chimie interioara fata de un om inclinat spre placerile lumesti. Parintele Arsenie Boca, in cartea sa Ridicarea casniciei la rang de taina (Editura Agaton, anul 2002, pg 9) spune: ,, Doua glande sunt in cap, responsabile de comenzile si cu modul de functionare al tuturor celorlalte. Acestea din cap sunt sensibile, adica in consonanta cu conceptia ta de viata, in care te integrezi trup si suflet. Pt o clarificare pe scurt a rosturilor acestor doua glande din cap, ca sa functioneze intr-un fel sau altul, e destul sa dau un exemplu a doua conceptii de viata diametral opuse: intr-un fel vor lucra acele doua glande de comanda asupra tuturor celorlalte glande din subordine cand te integrezi in turma lui Epicur (n.ed. : Epicur spunea ca fericirea se dobandeste prin cultivarea placerii) si altfel vor conduce iconomia endocrina cand te integrezi in turma lui Hristos.”

Pe langa cele amintite anterior, ajuta foarte mult si alimentatia adecvata (auzisem ca nu e bine sa se manance gras, nici dulciuri, etc), suplimentele nutritive, anumite ceaiuri.

Daca nu incercam sa facem ce trebuie, o sa ajungem sa nu putem iesi din acest cerc vicios: generatie de copii cu activitati sexuale precoce, copii indaratnici, Preoti care ar putea deveni toleranti cu pacatul desfranarii din cadrul Casatoriei (sau sa nu il mai considere pacat).

tinutza 30.11.2011 20:54:09

Inca ceva: fetele si femeile ar trebui sa se imbrace decent, poate chiar sa renunte si la parfum (sau sa foloseasca unul discret) caci, Sf Scriptura spune :

"Sa nu dati fratelui prilej de poticnire sau de sminteala" ( Romani 14, 13)

"Cu neputinta este sa nu vina smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin! Mai de folos i-ar fi daca i s-ar lega de gat o piatra de moara si ar fi aruncat in mare, decat sa sminteasca pe unul din acestia mici" (Luca 17, 1-2; Marcu 9, 42)

"Vai lumii, din pricina smintelilor! Ca smintelile trebuie sa vina, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala" (Matei 18, 7)

Femeia, prin decenta imbracamintei, nu va pierde iubirea barbatului ci o va castiga mult mai mult. Ochii sufletesti ai barbatului se vor deschide si el o va iubi in adevaratul sens al cuvantului, iubire net superioara celei trupesti.

tinutza 01.12.2011 00:28:03

Citat:

În prealabil postat de tinutza (Post 412634)
concernurile farmaceutice

Vreau sa-mi corectez greseala gramaticala (ce sa-i faci, se mai intampla...). Corect este: concernele farmaceutice.

lore86 20.01.2012 14:16:36

Cand aveam bebelusi ma gandeam:"Doamne, abia astept sa creasca sa se usureze greutatile",cu toate ca mamicile imi spunea"Copii mici, probleme mici, copii mari probleme mari."

Dar mi-am dat seama ca aceea e una dintre cele mai usoare perioade. Cand creste, lucrurile se complica. Incepe sa isi contureze personalitatea.Iar tu trebuie sa cladesti pe ea, nu sa o nivelezi sa ajunga ca si tine. Ecuatia cu o necunoscuta e floare la ureche, dar in ecuatia cu trei necunoscute iti prinzi urechile. Temperamente diferite,caractere diferite, gusturi diferite....Devine dificil sa gasesti calea de mijloc, sa ii impaci pe toti.
plus ca apare o alta problema mare: tu il formezi cum ti-l doresti, insuflandu-i ideile tale, conceptile tale. Dar cand conceptiile tale se bat cap in cap cu lumea exterioara, desacralizata oare ce va face copilul? Va putea sa lupte cu o lume intreaga tinand sfaturile mamei, si implicit ale Bisericii, sau se va lua cu valul, pe principiul majoritatea are dreptate?
Oare in sufletul curat va ramane vesnic amintirea momentelor sfinte ale copilariei, cand mergea cu mamica de manuta la Biserica,se ruga seara de seara, facea milostenie dupa puteri, statea la sfintele slujbe si cate trei ceasuri, cu toate ca mai intervenea si foiala, plictisul? Sau va uita toate acestea, considerandu-le invechite, demodate?

M-as bucura sa primesc raspunsuri frumoase, ca acea samanta va rodi candva.
Eu cred asta. Ar putea cineva sa imi intareasca convingerea cu un exemplu concret?

Lucian008 20.01.2012 15:17:05

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 423474)
plus ca apare o alta problema mare: tu il formezi cum ti-l doresti, insuflandu-i ideile tale, conceptile tale. Dar cand conceptiile tale se bat cap in cap cu lumea exterioara, desacralizata oare ce va face copilul? Va putea sa lupte cu o lume intreaga tinand sfaturile mamei, si implicit ale Bisericii, sau se va lua cu valul, pe principiul majoritatea are dreptate?

Asta e si problema mea. Cum imi voi educa eu copiii? Daca eu ii insuflu copilului cele corecte, dar lumea de afara e diferita cum se va integra in societate? Nu va fi izolat? Nu vor aparea tulburari de personalitate fiind diferit si posibil respins de ceilalti? Din pacate nu am gasit un raspuns.

Floare alba 09.02.2012 10:37:11

rugaciune si exemplu propriu

Aceasta cred ca este o problema pe care si-o pune orice parinte cu dragoste si frica de Dumnezeu cand se gandeste la viitorul copiilor lui. Ce vor face intr-o lume condusa exclusiv de bani si de coruptie, vor putea ei sa-si gaseasc o cale intru Dumnezeu?
Si cu toate acestea istoria ne invata ca desi intotdeauna au existat aceste plagi, oamenii nu au renuntat de a-si creste copiii intr-un mod crestinesc.
Eu personal, la intrebarea copiilor "Cum au aparut oamenii?" le-am spus si varianta cu Darwin (ceva mai tarziu evident), incepand cu "sunt unii oameni fara dragoste de Dumnezeu care cred ca oamenii au aparut din maimuta..." si amandoi mi-au raspuns "ce prostie!"
De aceea eu cred ca nu trebuie sa lasam jos armele si sa continuam sa ne crestem copiii cu dragoste si frica de Dumnezeu, cu rugaciune si cu exemplu propriu, caci stim cat de mult insemna fiecare din acestea. Iar restul sa il lasam in grija Lui, ca daca ne facem prea multe griji putem cadea in extrema cealalta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:29:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.