![]() |
Citat:
|
cedez cuvantul Ioannei.
nu am nici o intrebare pregatita. |
Citat:
|
Citat:
Musulmanii afirma ca exista doua mentiuni ale profetului lor in Biblie, atat in Vechiul Testament cat si in Noul Testament. Care sunt acelea si cu cine-l confunda ei pe Mohammed? Raspundeti prima data la intrebarea lui Ovidiu.b si dupa la a mea. |
Citat:
|
Citat:
Aici au fost două întrebări în loc de una... |
Citat:
|
Citat:
|
Patriarhul Enoh (Iuda 1,14).
|
avraam....
|
Citat:
Dar Eu vă spun adevărul: Vă este de folos ca să mă duc Eu. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, Îl voi trimite la voi. (Ioan 16:7) |
Citat:
later edit: Mihai, ai raspuns corect la ambele. Pune o intrebare! |
Citat:
|
Citat:
http://ro.orthodoxwiki.org/Prooroc |
Citat:
|
nu am gasit in cap indicat unde se arata ca Enoh e primul prorooc
|
Citat:
|
Enoch nu este dupa Avraam? eu as fi raspuns la intrebarea asta Noe.
|
În ordine cronologică, Enoh are prima proorocie menționată. Dacă nu ar fi deplasată afirmația, Dumnezeu ar putea fi socotit primul prooroc, având în vedere prima profeție atestată biblic: făgăduința cu privire la Răscumpărătorul neamului omenesc. Facerea 3,15.
Întrebare mai dificilă: Numiți cele șapte "funcții" care Îi sunt atribuite de Scriptură Domnului Iisus Hristos. |
Citat:
|
Citat:
uite sursa:http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=44&cap=1 Se vorbeste de Enoh, al saptelea dupa Adam . e vorba de urmasul lui Set. |
Citat:
Cred ca ar fi:profet, preot, Imparat, Invatator, creator(Logosul Divin), Mantuitor,datator de legi, Judecator. e posibil sa fie si mai multe... |
Citat:
1. vitala- biserica e trupul lui Hristos 2. mantuitoare: biserica e Ierusalimul ceresc 3. purificatoare- biserica e mireasa Lui Hristos 4. educativa: biserica e stalp si temelie a adevarului 5. militanta: biserica e o armata angajata in lupta spirituala. 6. iubirii: biserica e familia crestina 7. sfintitoare- biserica e casa Lui Dumnezeu varianta 2: Domn, Cuvant,Mantuitor, Mesia, Rascumparator, Mijlocitor, Domnul Creatiei, Painea Vietii, Lumina Lumii, Alfa si Omega, Calea-Adevarul si Viata ,Mielul lui Dumnezeu... alegeti voi :) i'm out! |
Citat:
1) Creator: Ioan 1,1-3; Evrei 1,1-2. 2) Legiuitor: Iacov 4,12; 1 Corinteni 10,1-4. 3) Profet: Ioan 6,14; 7,40. 4) Mântuitor: Ioan 4,42. 5) Mijlocitor (Mare Preot): 1 Tim. 2,5; Evrei 4,14. 6) Judecător: Fapte 10,42. 7) Împărat: Apoc. 19,13-16. Ai numit și a 8-a, cea de Învățător - așa cum era apelat de cei din vremea Lui cât a fost pe pământ. Așteptăm o întrebare la fel de dificilă. Poate unii au o conexiune de internet mai slabă și ar putea fi dezavantajați la întrebările ușoare la care se răspunde pe loc. |
iertare, nu prea ma duce capul sa pun intrebari complicate.E mai greu sa le formulezi decat sa raspunzi la ele.
Intrebarea mea e: care sunt cele trei ipostaze in care vorbim de o prefigurare a Crucii in Vechiul testament? |
Citat:
Prorocie , gesturi si material lemnos. prorocie: "samanta femeii va zdrobi capul sarpelui" (Geneza 3:15) anticipeaza jertfa pe Cruce a Mantuitorului. gesturi: binecuvantarea lui Iacov cu mainile incrucisate asupra copiilor lui Iosfi: Efraim si Manase. material lemnos: lemnele purtate in spate de Isaac sunt o prefigurare a crucii- ca altar de jertfa, toiagul lui Moise e tot o prefigurare a puterii si lucrarii crucii, lemnul pe care a spanzurat sarpele, lemnul folosit la construirea arcei lui Noe sau chivotul Legamantului etc. |
Citat:
Ioanna, preiei stafeta! |
Care sunt denumirile din Biblie a energiile necreate divine?
|
har si..................
|
Slava Sa, puterea Sa (atotcreatoare, atotvazatoare, atotsfintitoare, atotstiutoare, atotcurpinzatoare) lumina Sa (harul- stralucirea in afara a Chipului).
Oricine poate continua jocul cu o intrebare. p.s eu trebuie sa ies, am sa urmaresc diseara evolutia :) |
o intrebare simpla:
ce fructe s-au copt pe toiagul lui Aaron? |
Migdale. Raspunsul e prea scurt, haha, nu ma lasa sa postez un singur cuvant...
|
corect, asteptam intrebarea ta.:)
|
Citat:
|
Cred ca e vorba de marturisirea lui Petru, la intrebarea lui Iisus: "Dar voi, cine ziceti ca sunt Eu?"
|
Nu. Atentie, este vorba despre asa numitul prim Crez, in cadrul Bisericii (deci ulterior Pentecostului), si se face vorbire inclusiv despre imprejurarea ca aceasta invatatura de credinta se transmitea deja, la o data timpurie, in interiorul Bisericii primare.
|
"Ascultă Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn" ( Marcu 12:29) "Drept aceea, mergand invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh” (Matei 28:19). |
Nu. Indiciu - este o marturisire cristologica si soteriologica, si, inca o data, se mentioneaza expres imprejurarea ca aceasta era deja folosita in cadrul Bisericii primare, ca un fel de prim Crez (sau proto-Crez, daca vreti).
|
Sigur o dau si eu in bara da sa incerc.Faptele Apostolilor capitolul 15?
|
Nu, ci mai inainte, din punct de vedere istoric (atentie la datarea, chiar daca aproximativa, a cartilor).
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:13:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.