Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   castrarea pedofililor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14200)

stefan florin 04.12.2011 17:39:15

prietene AnreiM, daca Stefan cel Mare ar fi gandit ca tine si i-ar fi primit pe turci cu "dragoste frateasca" si ar fi asteptat ca bunul Dumnezeu sa-i pedepseasca pe cotropitori, acum amandoi am fi purtat turban si ne-am fi inchinat pe un covor cu fata spre Mecca si am fi zis: Allah`S Beer! Doamne ajuta!

AndreiM 04.12.2011 18:16:22

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 413143)
Andrei, draga, eu in calitate de parinte iti spun ca daca copilului meu i s-ar intampla asa ceva, cu o deosebita iubire as lua o secure in mana, si, impreuna cu vreo doi zdrahoni de prin Chisinau, m-as duce direct la iubitorul de copii, violatorul, si i-as taia madularul.
Scurt!

Ar trebui sa gandim crestin, nu ochi pentru ochi. Hristos s-a lasat rastignit pentru noi si nici macar nu a spus un singur lucru rau, ba chiar ne-a binecuvantat de pe Cruce si s-a rugat Tatalui sa ne ierte. In felul asta trebuie sa gandim si noi, daca nu putem sa iertam macar, sa ne rugam lui Dumnezeu si sa nu facem mai mult rau.

Pedofilii nu sunt eretici, in orice caz eu cred ca ar trebui inchisi si reparat raul facut lor. Caci acesti oameni sunt bolnavi de au facut faptele respective, iar unui bolnav ii trebuie medicamentul potrivit, acesta in nici un caz nefiind castrarea sau moartea.

cristina2012 04.12.2011 19:27:51

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 413143)
Andrei, draga, eu in calitate de parinte iti spun ca daca copilului meu i s-ar intampla asa ceva, cu o deosebita iubire as lua o secure in mana, si, impreuna cu vreo doi zdrahoni de prin Chisinau, m-as duce direct la iubitorul de copii, violatorul, si i-as taia madularul.
Scurt!

He he... aceasta era pedeapsa prevazuta in canoanele vechi ortodoxe (Indreptarea Legii) pentru viol in cazul in care era prins in flagrant.

cristina2012 04.12.2011 19:33:00

Citat:

În prealabil postat de miti29 (Post 412787)
Nu demult guvernul nostru a aprobat o lege care prevede castrarea chimica definitiva a violatorilor de copii dar si a celor care intretin relatii sexuale cu minori. Ce parere aveti despre acest lucru? Am insa si eu o nelamurire referitoare la acest lucru: Ce se intampla daca persoana care a violat sau a intretinut relatii sexuale cu minori este casatorita? Sunteti deacord cu aceasta pedeapsa?

Oricum legea prevede parca minim 8 ani de detentie pentru acest tip de infractiune... ce se intampla daca persoana este casatorita????? Pentru alte infractiuni stai dupa gratii 20, 25 de ani... la bucuriile mariajului trebuie sa te gandesti inainte de a comite infractiuni... si unde mai pui ca nu numai sotia e lipsita de sex, ci si copiii sunt lipsiti de parintele care trebuia sa-i intretina... Atunci nu mai pedepsim nici un infractor pentru ca cineva nevinovat va avea indirect de suferit...

lore86 04.12.2011 19:35:34

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 413146)
Pedofilii nu sunt eretici, in orice caz eu cred ca ar trebui inchisi si reparat raul facut lor. Caci acesti oameni sunt bolnavi de au facut faptele respective, iar unui bolnav ii trebuie medicamentul potrivit, acesta in nici un caz nefiind castrarea sau moartea.

Din punct de vedere crestin, scripturistic iti spun ca Mantuitorul zice:"Daca vre-un madular al trupului te sminteste, taie-l!"(citat aproximativ).
Mai bine fara madular, decat sa arzi vesnic in foc.
si dupa aia, daca omul s epocaieste o sa poata zice impacat: pacatul s-a iertat, dar consecintele pacatului imi vor aminti vesnic de el.

cristina2012 04.12.2011 19:37:28

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 412804)
Nici teoretic nici practic nu sunt de acord cu aceasta. Daca Hristos ne iarta noua si noi trebuie sa incercam macar sa iertam. Nu judecam noi pe nimeni, judeca Dumnezeu. Cate fete oare nu am violat in minte prin desfrau cu imaginatia, cati nu am omorat cu ura mea sau privirea sau gandurile mele infricosator de rele, de cate ori m-am lepadat eu, slujind voii mele si nu a Domnului meu. Dumnezeu sa ma ierte pe mine, pe voi si pe toti oamenii!

Cu astfel de ganduri poti sa-ti agresezi propriul suflet, dar atata timp cat sunt controlate, nimeni nu sufera din cauza lor. Fetele acelea vor zambi si maine, vor avea incredere in oameni in continuare, se vor putea marita si vor putea face copii linistite... Persoanele pe care le urasti te vor enerva si maine si isi vor vedea linistite de viata lor... candva poate vor deveni mai bune.

lore86 04.12.2011 19:39:20

Citat:

În prealabil postat de miti29 (Post 412787)
Nu demult guvernul nostru a aprobat o lege care prevede castrarea chimica definitiva a violatorilor de copii dar si a celor care intretin relatii sexuale cu minori. Ce parere aveti despre acest lucru? Am insa si eu o nelamurire referitoare la acest lucru: Ce se intampla daca persoana care a violat sau a intretinut relatii sexuale cu minori este casatorita? Sunteti deacord cu aceasta pedeapsa?

Dar copilul caruia i-a distrus copilaria, tineretea viata?
Il plangi pe ala ca o sa fi e nevoit sa stea fara femeie, dar pe copilul distrus pshic,care se izoleaza de societate iar in alte cazuri se sinucide nu il mai plangi?

mihai07 04.12.2011 19:51:16

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 413161)
Dar copilul caruia i-a distrus copilaria, tineretea viata?
Il plangi pe ala ca o sa fi e nevoit sa stea fara femeie, dar pe copilul distrus pshic,care se izoleaza de societate iar in alte cazuri se sinucide nu il mai plangi?

Pai il plange pe ala "saracul" ca nu o sa poata sa mai violeze si alti copii. Din calitatea de tata spun ca sunt de acord intru totul de acord cu decizia de castrare. Pe langa asta as mai adauga si inchisoarea pe viata.

stefan florin 04.12.2011 19:55:01

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 413167)
Pai il plange pe ala "saracul" ca nu o sa poata sa mai violeze si alti copii. Din calitatea de tata spun ca sunt de acord intru totul de acord cu decizia de castrare. Pe langa asta as mai adauga si inchisoarea pe viata.

corect prietene...sunt de acord intu totul cu tine. Doamne ajuta!

mihai07 04.12.2011 20:03:32

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 413167)

rectificare
Din calitatea de tata spun ca sunt de acord intru totul cu decizia de castrare.

guardian knight 04.12.2011 20:04:42

parere !

nu numai ca trebuie urgent castrati, da trebuie si batuti bine in ficare zi,daca se poate, sau eventual pusi sa munceasca la ocna sau la mina !!!

AndreiM 04.12.2011 20:26:26

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 413158)
Din punct de vedere crestin, scripturistic iti spun ca Mantuitorul zice:"Daca vre-un madular al trupului te sminteste, taie-l!"(citat aproximativ).
Mai bine fara madular, decat sa arzi vesnic in foc.
si dupa aia, daca omul s epocaieste o sa poata zice impacat: pacatul s-a iertat, dar consecintele pacatului imi vor aminti vesnic de el.

Nu e madularul propriu zis, se refera la persoanele, prietenii, rudele care nu sunt crestine si care vor sa te indeparteze de la Hristos, care pot fi indepartate ele insile la nevoie.
Persist in opinia mea, castrarea nu e crestina, nu are nici o legatura cu crestinismul, e un barbarism ce nu isi are locul in mintea unui om smerit cu dragoste de Dumnezeu. Nici o indreptare si nici o argumentare nu poate sa schimbe asta.

mihai07 04.12.2011 20:32:21

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 413182)
Nu e madularul propriu zis, se refera la persoanele, prietenii, rudele care nu sunt crestine si care vor sa te indeparteze de la Hristos, care pot fi indepartate ele insile la nevoie.
Persist in opinia mea, castrarea nu e crestina, nu are nici o legatura cu crestinismul, e un barbarism ce nu isi are locul in mintea unui om smerit cu dragoste de Dumnezeu. Nici o indreptare si nici o argumentare nu poate sa schimbe asta.

sa le spui asta si parintilor ai carori copii au fost abuzati de pedofili.

Dumitru73 04.12.2011 20:51:32

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 413183)

nu vreau sa crezi ca tin partea pedofililor.
dar cate pedespe, sau de cate ori crezi ca ar trebui condamnat un infractor?
legea spune ca doar o data pentru toate faptele.
ori daca avem un violator, un pedofil chiar, si il condamnam la 10 ani de inchisoare, il mai si castram, iar apoi este batut si violat in fiecare zi de ceilalti detinuti, de cate ori a fost condamnat respectivul?

mihai07 04.12.2011 21:01:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413187)
nu vreau sa crezi ca tin partea pedofililor.
dar cate pedespe, sau de cate ori crezi ca ar trebui condamnat un infractor?
legea spune ca doar o data pentru toate faptele.
ori daca avem un violator, un pedofil chiar, si il condamnam la 10 ani de inchisoare, il mai si castram, iar apoi este batut si violat in fiecare zi de ceilalti detinuti, de cate ori a fost condamnat respectivul?

poate fi izolat si asfel rezolvam problema batailor si viorurilor la care e supus un pedofil in inchisoare.

AndreiM 04.12.2011 22:00:57

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 413183)

De unde sti ca nu vorbesti cu un fost copil care a suportat chiar mai rau decat atat? Internet iti ofera masca anonimitatii dar nu si cea a ignorantei sau nepasarii. Judeca cum vrei. Iti pot spune ca daca eu pot ierta oamenii rai sau nestiuitori din viata mea, din virtutea bunatatii mele interioare, dar pentru Hristos, si daca El ne poate ierta pe noi, atunci si noi putem si trebuie sa iertam pe altii.

Sa ma iertati si Dumnezeu sa ne ierte!

ioanna 04.12.2011 23:15:59

Eu nu sunt de acord cu nicio forma de mutilare a agresorilor, chiar daca ei au mutilat fizic si psihic pe cineva. Sa fie intemnitati, in functie de gravitatea faptei, nu mutilati. Cum ramane cu cainta? Un om condamnat, poate sa se reabiliteze in inchisoare?! Am auzit de un proiect de lege similar in Rusia, unde se doreste castrarea chimica a pedofililor, prinsi la a doua abatere. Cel putin sa aiba de ales: 15 ani de puscarie sau castrare.

Citat:

Lore86: Din punct de vedere crestin, scripturistic iti spun ca Mantuitorul zice:"Daca vre-un madular al trupului te sminteste, taie-l!"(citat aproximativ) Mai bine fara madular, decat sa arzi vesnic in foc.
Biblia NU sustine mutilarea!

„Dacă mâna ta sau piciorul tău te smintește, taie-le și aruncă-le de la tine. Că mai bine îți este să intri în viață șchiop sau ciung, decât să ai amândouă mâinile sau picioarele și să fii aruncat în foc. Și dacă ochiul tău cel drept te smintește, scoate-l. Că mai bine îți este să intri în viață cu un singur ochi, decât să ai doi ochi și să fii aruncat în gheena focului (Matei 18, 8-9).

Hristos nu vorbește aici de mădularele trupului ci de prieteni, de cunoscuți, de cei pe care-i socotim niște mădulare de neapărată trebuință. Aceasta a spus-o și mai înainte și o spune și acum. Că nimic nu este atât de vătămător ca prieteniile rele. Ce nu poate constrângerea, poate de multe ori prietenia, fie spre paguba, fie spre folosul nostru. De aceea Domnul ne poruncește, cu toată asprimea, să îndepărtăm de lângă noi pe cei ce ne vatămă, lăsând să se înțeleagă că aceștia sunt cei care ne smintesc”. (Omilii la Matei, omilia LIX, IV, în col. PSB, vol. 23, p. 688)

Curmă, spune Hristos, prietenia cu cei răi, chiar dacă ți-ar fi cei mai buni prieteni! Și dă și un argument ce nu poate fi combătut: Dacă ți-i păstrezi ca prieteni, nici pe ei nu-i câștigi și te pierzi și pe tine; dar de curmi prietenia cu ei, îți câștigi mântuirea. Prin urmare, dacă cineva te vatămă cu prietenia lui, rupe orice legătură cu el. Dacă ne tăiem de multe ori unele din mădularele noastre, când nu mai pot fi vindecate și mai îmbolnăvesc și pe celelalte, apoi cu mult mai mult trebuie să facem aceasta cu prietenii”. (Omilii la Matei, omilia LIX, IV, în col. PSB, vol. 23, p. 689)

Dumitru73 04.12.2011 23:50:00

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 413188)
poate fi izolat si asfel rezolvam problema batailor si viorurilor la care e supus un pedofil in inchisoare.

frate, scuza-ma, dar nu cunosti problema in detaliu.
gardienii il baga intentionat cu cei periculosi si le si spune pentru ce a fost arestat respectivul.
"poate" este un termen ce nu exista in cazul lor.

stefan florin 05.12.2011 00:28:27

si cu victima ce facem? Doamne ajuta!

Dumitru73 05.12.2011 00:38:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413218)
si cu victima ce facem? Doamne ajuta!

e ciudat ca ne intereseaxa ce facem cu violatorul.
il condamnam, castram, violam, maltratam, etc.
victima conteaza mai putin, atat timp cat noi ne-am satisfacut instinctul violent, animalic, din noi.

maria40 05.12.2011 08:40:17

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 413221)
e ciudat ca ne intereseaxa ce facem cu violatorul.
il condamnam, castram, violam, maltratam, etc.
victima conteaza mai putin, atat timp cat noi ne-am satisfacut instinctul violent, animalic, din noi.

Victima conteaza foarte mult dar esti constient ca raul o data facut nu-l mai poti repara. Victima e deja distrusa! Faptul ca-l maltratezi fizic pe violator este nimic in comparatie cu suferinta sufleteasca a victimei care va fi marcata pe viata.
Suferinta sufleteasca este de un milion de ori mai dureroasa decat cea fizica. In zilele noastre unui hot daca-i tai o mana pentru ca a furat si-o poate inlocui cu o proteza, un picior la fel, un madular se mai poate reconstitui cu ajutorul chirurgiei dar sa refaca cineva sufletul cuiva inca nu am auzit. Timpul e singurul care vindeca oarecum aceasta suferinta dar 100% refacut nu va mai fi niciodata.

Dumitru73 05.12.2011 13:38:44

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 413197)
Cel putin sa aiba de ales: 15 ani de puscarie sau castrare.

Cu asta as putea sa fiu de acord.
Cel putin are de ales.

Dumitru73 05.12.2011 13:42:09

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 413244)
Victima conteaza foarte mult dar esti constient ca raul o data facut nu-l mai poti repara. Victima e deja distrusa! Faptul ca-l maltratezi fizic pe violator este nimic in comparatie cu suferinta sufleteasca a victimei care va fi marcata pe viata.
Suferinta sufleteasca este de un milion de ori mai dureroasa decat cea fizica. In zilele noastre unui hot daca-i tai o mana pentru ca a furat si-o poate inlocui cu o proteza, un picior la fel, un madular se mai poate reconstitui cu ajutorul chirurgiei dar sa refaca cineva sufletul cuiva inca nu am auzit. Timpul e singurul care vindeca oarecum aceasta suferinta dar 100% refacut nu va mai fi niciodata.

Ai si tu dreptate. Dar daca mergi pe aceasta idee este total subiectiv si risti sa pierzi din vedere amanunte importante.

heaven 06.12.2011 05:40:58

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 413244)

Pedofilia e bine sa fie privita ca o tulburare psihica,iar teama de pedeapsa nu ii va determina sa nu mai comita astfel de fapte pe cei in cauza.Deasemenea,abolirea dorintei fizice,nu anuleaza si motivatia psihologica,care sta la baza actelor unui violator si care este principala cauza a actelor sale.
Nimeni nu este pedofil pentru ca asa s-a nascut ori asa alege sa fie,ci a devenit astfel in urma unor traume si abuzuri petrecute de cele mai multe ori in copilarie.
Victima abuzata in trecut,devine abuzator la randul sau.E un cerc vicios.
Este firesc sa vrem sa aparam copiii societatii de astfel de persoane cu probleme,insa parerea mea e ca aceasta castrare fizica nu va fi o solutie umana sau foarte eficace.
Deasemenea,nu se vorbeste despre consecintele fizice si psihice,efecte secundare care pot urma in cazul unei astfel de castrari: aceste injectii deterioreaza serios sistemul osos,influenteaza glicemia sau poate da afectiuni ale zonei genitale,iar ca si consecinte psihice...ele pot fi devastatoare,cauzand depresie sau alte tulburari si nu cred ca exagerez cu ceva cand spun ca ele pot duce in anumite cazuri la acte de agresiune impotriva celor din jur sau,invers,impotriva propriei persoane (suicid).
As dori sa mai mentionez ca in aceasta postare,parerea mea este bazata in urma lecturarii opiniilor mai multor medici,psihiatri,psihologi,pentru ca acest subiect mi-a ridicat serioase semne de intrebare inca de cand am auzit despre el.

vsovivi 06.12.2011 08:51:44

Degeaba îl castrezi că nu de acolo vine păcatul ci din imitarea păcatului încăsnicit al gLumii...

Și omul violează flirtând, cu degetele, cu privirea, cu limba, cu vorbele cu necredința, cu patimile, cu închipuirile, cu sentimentele, cu răzbunările și cu orice căci e cel mai mare născocitor de visuri viclene, îi place enorm talentul ăsta de vedetă obscenă și perversă adulată de draci... de oameni, de naivi, de fraieri... îi place să se încreadă în răutăți, căci omul se mânie și trece foarte ușor de partea păcatului fără să-și dea seama... căci învinovățind crede că avocatul îl va dezvinovății pe el... dar mai sus nu ține figura asta și se va vedea.

Deci degeaba îl castrezi pe cel prins în flagrant, căci toți oamenii sunt violatori și violați... doar că fac asta în ascuns sau în visele SiFi și foarte viclene în care se mituie cu fetițe, cu copii, cu dușmanii pe care îi molestează și care-i satisfac de frică sau de plăcere toate răutățile...

Cine este fără de păcat să administreze primul otrava sau să pună mâna pe bisturiu...

Dar asta nu este o milă față de păcat căci pentru ca să mergi mai sus vei cere tu ca Domnul să puie mâna pe foarfecă, pe bisturiu sau pe drujbă și să taie... vei cere tu însuți, căci:

„mai bine este să intri în împărăție fără un ochi, sau un deget, sau un testicool, sau fără limbă decât să fii dus pe dea-ntregul în gheena cea veșnică... mai bine este ție... ”

Deci e o măsură complet absurdă, plină de necredință, gen legislația beduinilor ce se laudă cu tăișurile săbiilor pentru ca să facă teroare...

Păi cel mai mare violator este tocmai cel ce a venit cu măsura asta ridicolă... căci asta înseamnă că nu mai e nimic de făcut alceva decât să ne apucăm să ne ciopârțim între noi.

Deci sunt contra, cu atât mai mult cu cât recunosc că am fost și sunt un fel de violator de copii... nu sunt mai bun...

Deci începeți cu mine dacă introduceți măsura asta... Căci sunt sigur că o să-mi crească la loc, așa că nu scăpați așa ușor de pervers:2::71:.

vsovivi 07.12.2011 10:01:14

Voi nu pricepeți de unde vine problema, păi ea vine din prietenie, că la un momentdat, vine un moment foarte solemn, și atunci se întâlnesc:

Păcatul bătrân, păcatul tânăr, păcatul nou, cu sfințișorul păcătos, cu pispitaurul și cu frumoasa tinerică sau chiar feciorică... și firește, cu mine... înțeleptul, și gata, iese de o prietenie mult visată căci împreună fiecare își dă liber și-și satisface păcatul propriu, de parcă am avea așa un păcat comun ce ne leagă... eu vreau doar să, nu mai zic pentru ca să nu vă smintesc. E vorba însă că de la o vreme se strică prietenia și vrea păcatul bătrân ceva proaspăt pentru ca să se vadă el frumoasa slabanorexică. E suficient să-i placă și devine imediat sclavul ei.

Iar eu rămân între ciocan și nicovală, între păcatul meu și între păcatul... avocatul meu,.. și nu reușesc nicicum să-mi dau seama că-s doi, fiindcă amândoi se arată că-mi slujesc plăcerii mele, se luptă ca să-mi facă pe plac și cearta asta e ca unul, ca mine. Și așa cedez, după multe insistențe, mă satur și cedez ca să le fac pe plac și gata, mă las programat la masajegal.

Dar năravul pătimaș nu e totuna cu ispita! Ispitextul e una și naravul vechi, patima care înflorește e alta...

Problema e că-l bagă pe sfințișor la semeție, ca să se dea el. Dar voi nu pricepeți ce este aia semeție... așa că degeaba încerc să vă învăț ca să vă dezvăț, degeaba tot încerc să vă dau lecții... de acuzarea și autoacuzarea fățărniciei căci voi vă reamintiți imagini dar titrarea nu o mai citiți.

Deci eu recunosc, sunt un malahisteric feroce care am nevoie să fiu stârnit de malahienele slabanorexice. Doamne iartă-mă.

Și pofta asta de a face ce-mi place dar nu e voie nu vine de la organ ci de la eres, adică păcatul existențial vrea reevaluări superbe...

Deci scoate de la tine prietenia vicleană cu gândul... gândracul rău... de colorado și lasă organul în pace oricât de roz sau alb ar părea. Dar cum să-l tai? Cum să-l scoți după poruncă de la tine? Păi fă-l să n-aibă nicio putere și nicio plăcere... necuvenită, necuvincioasă. Nu te mai uita după ele.

Așa că ce să facem, castrați-mă sau eutanasiați-mă... că e clar: singura și ultima noastră problemă, e clar, sunt eu, câinele comunitartar.

Laura19 07.12.2011 15:09:34

O minora poate sa intretina relatii sexuale cu un baiat major din propria vointa, iar apoi sa il acuze pe baiat de viol ! Sunt multi barbati dupa gratii din cauza asta acuzati de viol, cand defapt nu a fost asa. Sa ii castram si pe ei? Chiar credeti ca legea acesta v-a fii aplicata corect? Daca nici celelalte legi nu sunt aplicate crect, nici aceasta nu v-a fii. Hai sa il luam pe Huidu ca exemplu. A omorat 4 oamni parca in accident si nu a fost bagat la inchisoare, de ce? Pentru ca e vedeta sau mai stiu eu ce. Daca Huidu ar fi violat pe cineva, ar mai fi fost castrat?Sau alta vedeta,politician etc.
Mie mi s-ar parea mult mai corect si moral sa se ilegalizeze filmele,site-urile xxx, reclamele, emisuinile si cantecele deocheate. Revistele gen Cool gril, Bravo,popoconr care au rubrica ptr sex&love ar trebui de asemenea interzise. Aceasta aprind instinctul sexual si fanteziile, si sunt printre principalele cauze care imging tinerii spre viol .
Apoi sa se introduca o lege prin care oamenii, mai ales fetele sa se imbrace decent, si nu pe jumatate goale cum vezi astazi pe strada. In Rusia parca se propunea legea acesta, nu stiu daca au pus-o inca in aplicare. Iar cand zic decent, nu ma refer sa poarte burka, ci bluze fara decolteu pana la buric, fara pantaloni scurti pana la fund, etc. Uitati-va cum se imbraca fetele din ziua de astazi ! Unele parca chiar cer sa fie violate. Vezi copile de 12-13 ani aratand a 18 ani, imbracate ca ptr club de noapte. Si se imbraca asa si la scoala! Nu mai zic de fetele mai mari. La scoala iarasi ar trebui introdu-se uniformele in toate scolile, generala,liceu,scoala de meserii, peste tot si ar trebui sanctionati elevii care se imbraca ca de club. Momentan din cate stiu si am vazut, numai liceele de prestigiu aplica regulile vestimentare complet si corect. Apoi, o singura ora de religie nu este suficenta, ar trebui introdu-se minim 3. Iar educatia sexuala scoasa din scoli, sau macar sa se spuna adevarul si sa explice concret urmarile psihologice, mai ales, a masturbarii, a inceperii vietii sexuale, a avortului etc. Citisem undeva, nu mai stiu exact unde, ce converstaie a avut un om credincios cu o profesoara. Profesoara i-a spus ca au avut un fel de intalnire-curs a profesorilor in care nu stiu ce om invatat le spunea profesorilor sa ii sfatuiasac pe elevi sa isi inceapa viata sexuala la 15 ani ! Sau tot asa pe nu stiu ce forum am vazut cum o mama spunea mandra ca isi v-a duce ea fata sa o dezvirgineze un barbat cu experienta !
Nu castrarea violatorului este solutia, ci educarea corecta a tinerilor si a parintilor!
In inchisori ar trebui sa se introduca consiliere psihologica, sa ii ajute pe raufacatori, mai ales pe cei cu probleme psihice, sa se vindece ca atunci cand ies din inchisoare, sa iasa un om nou, nu un om care invata si mai multe rele. Asa se intampla, de multe ori cei din inchisori ies mai rai decat erau cand au intrat. Nimeni nu se sinchiseste cu ei.
Intr-adevar Iisus a spus sa ne taiem madularul care ne simteste. NOI sa il taiam, nu altii sa ni-l taie prin forta. Ca un om sa se schimbe complet, ar trebui sa vina de el deschiderea si vointa sa se vindece de patimi si probleme. Cum ar fi daca duhovnicul ne-ar impune prin forta si cu cruzime ce sa facem si cum sa ne lepadam de patimi? Nu s-ar mai duce nimeni la biserica.
Victima poate sa se vindece, daca nu complet, partial tot poate. Iar asta se poate numai daca are credinta in Bunul Dumnezeu, in Maica Sa si in Sfinti Lui. Victima ar trebui sa fie ajutata de parinti si Biserica! Mama victimei ar trebui sa o ajute pe fata mai ales prin rugaciune. Rugaciunea mamei ptr copii ei este f. puternica. Chiar credeti ca Maica Domnului de ex., nu o v-a ajuta si nu ii v-a alina si vindeca durerea din suflet victimei? Daca victima nu v-a putea sa se ridice in momentul acela, intervin parintii,preotii si rugile lor. Totul este sa ai credinta si sa incerci pe tot posibilul sa iti lasi viata in mainile Domnului.
Nu apar violatorii ! Insa nici nu am dreptul sa ii judec si sa ii condamn. Sa nu se uite ca Dumnezeu e sus si vede tot, iar un judecator mai drept ca El nu exista.

Laura19 07.12.2011 15:15:23

Danion Vasile: Tinerii și sexualitatea, ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

Despre viol

O cititoare îmi scrie:
Un singur lucru vă întreb... Fetele care au fost violate, cărora li s-a furat în mod mișel puritatea, ce șanse au să revină la normal? Știți prin ce trece o astfel de fată? Am observat că pe o astfel de femeie o respinge lumea toată, de parcă ar fi ciumată. Mai bine sunt văzute prostituatele care revin la Dumnezeu, pentru că El nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu, decât fetele astea... cărora li s-a luat ceva cu forța. E adevărat că și această faptă are circumstanțele ei, în sensul că nu toate sunt la fel. Eu întreb: o fată care a trecut prin așa ceva și care a intrat într-un conflict cu Dumnezeu (considerându-L „vinovat”) ce șanse mai are să aibă o viață normală? Mai poate avea ea încredere în IUBIRE și mai ales în bărbați? Ați vorbit în Cartea nunții despre aproape toate categoriile de femei care vor să-și întemeieze o familie (cochete, cuminți, păcătoase, habotnice, divorțate etc.), mai puțin de una... de cele care au trecut prin experiența violului. Nu aveți idee ce este in sufletul unei astfel de femei, cum gândește, ce simte atunci, după aceea, și mulți ani mai târziu. Te întrebi de ce tu, unde a fost Dumnezeu în clipele acelea, de ce te-a părăsit… Îți trebuie ani mulți să uiți, să ai încredere în tine, să ieși în lume și să cunoști alți oameni. Îți trebuie voință, încredere, multă dragoste și înțelepciune să ierți, ca să poți să te îndrăgostești de un bărbat. Apoi, după ce ai reușit să faci pasul și să te îndrăgostești de un băiat îți dai seama că nici acesta nu e diferit de primul... de ticălos. Dacă unul ți-a furat ce este mai de preț și pur pentru o fată și ți-a întinat trupul, celălalt își bate joc de suflet, care se vindecă mai greu sau chiar deloc.
Ce șansă mai are o astfel de femeie să răzbată în viață, să mai creadă în ființa pe care a creat-o Dumnezeu prima dată, și anume - bărbatul. Să creadă în iubire, în familie, în tandrețe, și aici lista poate continua.
Ce fel de soț să caute o astfel de fată?
Am multe pe suflet, însă am senzația că vorbesc cu mine și nu asta am căutat scriindu-vă. Poate că vi se pare că sunt în conflict cu Dumnezeu, și trebuie să recunosc că așa a fost. Mult timp am negat imensa bunătate a Celui Atotputernic și am stat departe de El. Însă căzând în deznădejde și fiind în pragul sinuciderii, m-am apropiat mai mult de Dumnezeu, dorind din tot sufletul să-L cunosc mai bine. Un pic de liniște am găsit, dar e o liniște de scurtă durată pentru că tot timpul mă apucă deznădejdea și sunt o grămadă de lucruri care mă tulbură și revin în inima mea suferințe pe care am crezut că le-am îngropat.
Cam atât pot să vă scriu acum, pentru că simt că mai mult nu pot. Sunt deschisă unui dialog, nu unui monolog. Sunt ani de când dialoghez cu mine însămi...

Mai multe fete m-au întrebat, în diferite scrisori, de ce nu scriu nimic despre urmările psihice și duhovnicești ale violului. Încep prin a spune că puținele mele rânduri vor fi lipsite de referințe științifice: nu știu nici cât de mare este rata violurilor, nici care este intervalul de vârstă în care se încadrează cele mai multe victime.
Voi face referire doar la două studii. În primul, realizat în 1990 (27) , s-a constatat că „elevii care dezaprobau violul și-au schimbat atitudinea, devenind mai deschiși în a accepta acest comportament, după numai 9 minute de vizionare zilnică, pe o perioadă de 6 săptămâni, a unor filme notate cu R-rated sau după vizionarea a 5 ore de filme cu conținut explicit sexual” .(28)
---------------------------------------------------------------------------------------
27. De către Brown, Childers și Waszak.
28. Victor C. Starsburger, Adolescents and the Media, Sage Publications, 1995, p. 49, apud Virgiliu Gheorghe, Efectele televiziunii asupra minții umane, Editura Evanghelismos, 2005, p. 297. Recomand cu căldură această carte tuturor cititorilor…

Laura19 07.12.2011 15:17:52

Despre viol- continuare

Într-un raport realizat în 1986 de Larry Hoo s-au comparat rezultatele a 35 de cercetări privind rezultatele expunerii la pornografie. „Din aceste studii, 20 arată că pornografia mărește agresivitatea; în 4 dintre ele s-a găsit că există o legătură între expunerea la pornografie și cazurile de viol, iar în 11 s-a scos în evidență faptul că bărbații care vizionează pornografie acceptă mai ușor violența îndreptată împotriva femeilor și batjocorirea acestora” . Întrucât din 1986 – când a fost realizat raportul – și până astăzi pornografia difuzată prin mass-media s-a aflat într-un proces de creștere continuă – și deci numărul violurilor a crescut pe măsură – este firesc ca și acest subiect – violul – să fie integrat în problematica păcatelor contemporane.

Întrucât subiectul articolului nu este prea plăcut, îmi voi permite să încep printr-o istorioară mai veselă. Bunica mea, nu cu multă vreme înainte de a muri, venea într-o seară acasă. Întrucât era destul de întuneric, și pentru că bunica avea un mers destul de sportiv, deși era bătrână, un individ s-a luat după ea. Bunica s-a cam speriat, s-a grăbit și urmăritorul și-a mărit și el viteza. Când a ajuns pe o stradă mai luminată, bunica s-a uitat la urmăritor. Și, când acesta și-a dat seama că potențiala sa victimă sa avea părul alb, a înghițit în sec și a plecat imediat (bine cel puțin că nu era gerontofil )…

Acum, să trecem la subiect. Am citit într-o revistă câteva mărturii ale fetelor care fuseseră violate. Am auzit un caz în care o fată fusese violată de mai multe ori de tatăl ei. Îi era rușine să vorbească cu mama ei despre aceasta problemă. Până la urmă, l-a amenințat pe tatăl ei că, dacă mai încearcă să o violeze o singură dată, se va sinucide. Și de atunci, tatăl a lăsat-o în pace… Dar toată viața fetei a fost marcată de această experiență. Deși în relațiile cu prietenii sau cu familia încerca să pară cât mai veselă, când rămânea singură sufletul ei era pustiit de durere… Tocmai de asta și scriu, pentru a încerca să le ajut pe fetele care au trecut printr-o astfel de traumă să înțeleagă că viața merită trăită în continuare, și amintirile apăsătoare pot fi uitate.

Cazurile în care un obsedat urmărește o fată pe care în inima lui „o iubește” pe ascuns și încearcă să o violeze în mai multe rânduri tocmai pentru a-și manifesta sentimentele sunt foarte rare. Unei astfel de victime, la care agresorul încearcă să revină după o perioadă de timp, îi spun să își pună nădejdea în Dumnezeu, și să ceară lui Dumnezeu să o izbăvească după cum știe de agresor.

Cât privește violurile în familie (tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiu, frate-soră), cred că sunt mult mai șocante … Întrucât cel mai des am auzit referiri la situația tată-fiică (sau fiice) voi scrie despre ea: Cum să îl ierte o fată pe tatăl ei care i-a batjocorit fecioria?

Este imposibil… Să trăiești ani de zile în aceeași casă cu cel pe care îl consideri dușmanul vieții tale? Da, ar fi imposibil dacă nu ar exista harul lui Dumnezeu. Dumnezeu, care i-a păzit nevătămați pe mucenicii care erau aruncați în foc, poate să îi dea fetei puterea de a ierta. Da, numai Dumnezeu poate face o astfel de minune.

Nu despre iertare vreau să scriu acum, ci despre vindecarea sufletească a fetelor care au fost violate . Unele din ele rămân atât de marcate de viol încât încearcă să se sinucidă. Dar ce le-ar putea aduce sinuciderea? Nimic, decât și mai multă durere. Și încă una veșnică.

stefan florin 07.12.2011 15:19:13

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 413628)
O minora poate sa intretina relatii sexuale cu un baiat major din propria vointa, iar apoi sa il acuze pe baiat de viol ! Sunt multi barbati dupa gratii din cauza asta acuzati de viol, cand defapt nu a fost asa. Sa ii castram si pe ei? Chiar credeti ca legea acesta v-a fii aplicata corect? Daca nici celelalte legi nu sunt aplicate crect, nici aceasta nu v-a fii. Hai sa il luam pe Huidu ca exemplu. A omorat 4 oamni parca in accident si nu a fost bagat la inchisoare, de ce? Pentru ca e vedeta sau mai stiu eu ce. Daca Huidu ar fi violat pe cineva, ar mai fi fost castrat?Sau alta vedeta,politician etc.
Mie mi s-ar parea mult mai corect si moral sa se ilegalizeze filmele,site-urile xxx, reclamele, emisuinile si cantecele deocheate. Revistele gen Cool gril, Bravo,popoconr care au rubrica ptr sex&love ar trebui de asemenea interzise. Aceasta aprind instinctul sexual si fanteziile, si sunt printre principalele cauze care imging tinerii spre viol .
Apoi sa se introduca o lege prin care oamenii, mai ales fetele sa se imbrace decent, si nu pe jumatate goale cum vezi astazi pe strada. In Rusia parca se propunea legea acesta, nu stiu daca au pus-o inca in aplicare. Iar cand zic decent, nu ma refer sa poarte burka, ci bluze fara decolteu pana la buric, fara pantaloni scurti pana la fund, etc. Uitati-va cum se imbraca fetele din ziua de astazi ! Unele parca chiar cer sa fie violate. Vezi copile de 12-13 ani aratand a 18 ani, imbracate ca ptr club de noapte. Si se imbraca asa si la scoala! Nu mai zic de fetele mai mari. La scoala iarasi ar trebui introdu-se uniformele in toate scolile, generala,liceu,scoala de meserii, peste tot si ar trebui sanctionati elevii care se imbraca ca de club. Momentan din cate stiu si am vazut, numai liceele de prestigiu aplica regulile vestimentare complet si corect. Apoi, o singura ora de religie nu este suficenta, ar trebui introdu-se minim 3. Iar educatia sexuala scoasa din scoli, sau macar sa se spuna adevarul si sa explice concret urmarile psihologice, mai ales, a masturbarii, a inceperii vietii sexuale, a avortului etc. Citisem undeva, nu mai stiu exact unde, ce converstaie a avut un om credincios cu o profesoara. Profesoara i-a spus ca au avut un fel de intalnire-curs a profesorilor in care nu stiu ce om invatat le spunea profesorilor sa ii sfatuiasac pe elevi sa isi inceapa viata sexuala la 15 ani ! Sau tot asa pe nu stiu ce forum am vazut cum o mama spunea mandra ca isi v-a duce ea fata sa o dezvirgineze un barbat cu experienta !
Nu castrarea violatorului este solutia, ci educarea corecta a tinerilor si a parintilor!
In inchisori ar trebui sa se introduca consiliere psihologica, sa ii ajute pe raufacatori, mai ales pe cei cu probleme psihice, sa se vindece ca atunci cand ies din inchisoare, sa iasa un om nou, nu un om care invata si mai multe rele. Asa se intampla, de multe ori cei din inchisori ies mai rai decat erau cand au intrat. Nimeni nu se sinchiseste cu ei.
Intr-adevar Iisus a spus sa ne taiem madularul care ne simteste. NOI sa il taiam, nu altii sa ni-l taie prin forta. Ca un om sa se schimbe complet, ar trebui sa vina de el deschiderea si vointa sa se vindece de patimi si probleme. Cum ar fi daca duhovnicul ne-ar impune prin forta si cu cruzime ce sa facem si cum sa ne lepadam de patimi? Nu s-ar mai duce nimeni la biserica.
Victima poate sa se vindece, daca nu complet, partial tot poate. Iar asta se poate numai daca are credinta in Bunul Dumnezeu, in Maica Sa si in Sfinti Lui. Victima ar trebui sa fie ajutata de parinti si Biserica! Mama victimei ar trebui sa o ajute pe fata mai ales prin rugaciune. Rugaciunea mamei ptr copii ei este f. puternica. Chiar credeti ca Maica Domnului de ex., nu o v-a ajuta si nu ii v-a alina si vindeca durerea din suflet victimei? Daca victima nu v-a putea sa se ridice in momentul acela, intervin parintii,preotii si rugile lor. Totul este sa ai credinta si sa incerci pe tot posibilul sa iti lasi viata in mainile Domnului.
Nu apar violatorii ! Insa nici nu am dreptul sa ii judec si sa ii condamn. Sa nu se uite ca Dumnezeu e sus si vede tot, iar un judecator mai drept ca El nu exista.

ok doamna.Dar legea zice ca nimeni nu are voie sa intretina relatii sexuale cu o minora (minor) pedeapsa fiind inchisoarea chiar daca minora (minorul) a fost de acord. Nu ai voie! Adultul chiar nu a stiut ca nu are voie sa intretina astfel de relatii sexuale? Iar astfel de fapte nu intra la categoria viol ci la intretinerea de relatii sexuale cu un minor. Doamne ajuta!

Laura19 07.12.2011 15:24:47

Despre viol - contunuare

În ce poate consta vindecarea? Se poate reface fecioria? Bine, unele fete au fost violate după ce oricum își pierduseră fecioria cu prietenii lor, și la ele se pune problema traumei fizice și sufletești…

Cred că este esențial să înțelegem faptul că oricât de tare ar fi rănit un om, sufletește sau și trupește, Dumnezeu vrea să îl mântuiască. Nu există nici un om, oricât de ticălos, oricât de urât sau de mândru ar fi, pe care Dumnezeu să nu îl aștepte și căruia să nu vrea să îi iasă în întâmpinare. În cele din urmă, vindecarea ține de credință. Așa că o întreb pe fata care a fost violată:

Crezi tu că Dumnezeu te-a uitat? Crezi că S-a scârbit de tine? Crezi că nu știe prin ce ai trecut? Sau crezi că nu ține seama de durerea ta? Nu, nu este deloc așa…
Știu că întrebarea care te apasă este: „De ce?” Și eu m-am certat cu Dumnezeu ani de zile după ce mama mea a murit. Nu înțelegeam cum a îngăduit Dumnezeu să rămân fără ființa cea mai importantă pentru mine.

Tu ai de ales între a te certa cu Dumnezeu și a-L ruga să vindece rănile sufletului tău. Dar dă-ți seama că Dumnezeu vrea să te vindece. Uită-te în oglindă: cum e privirea ta? Tristă, îndurerată, pierdută… Așa va rămâne dacă te vei certa în continuare cu Dumnezeu. Dar va fi altfel dacă Îi vei cere ajutorul.

Încet-încet, vei simți cum rănile sufletești se vindecă. Procesul e greu, dar încă de la început vei conștientiza că ești pe drumul cel bun. Cei din jurul tău – mă refer la cei care știu prin ce ai trecut – vor înțelege mai greu schimbarea.

Poate te vor privi în continuare cu milă, sau chiar cu dispreț. Dar Dumnezeu îți va da putere să treci peste asta. Mai mult încă, atunci când vei fi pregătită pentru a-ți întemeia o familie, îți va trimite un om bun la suflet care se va purta cu tine ca și cum ai fi fecioară. Da, așa cum desfrânatele pot deveni fecioare prin pocăință, așa și tu poți să îți recapeți fecioria sufletească. Totul este să ai credință, să te rogi mult și să ai un duhovnic care să te ajute să mergi pe calea tămăduirii sufletești.

Și nu te uita la gura lumii. Alții poate te vor mai cleveti pe la colțuri, imaginându-și că sunt mai fericiți că s-au destrăbălat în fel și chip fără să treacă printr-o astfel de experiență nedorită. Să nu pui la suflet răutățile lor. Încearcă să îți vezi de viața ta, fără să te uiți în stânga și în dreapta. Și îți vei da seama că Dumnezeu te ajută să ai o viață fericită, frumoasă, împlinită. O viață de care bârfitorii tăi, cu sufletele murdare de păcat, nu au parte… "

Danion Vasile "Tinerii și sexualitatea. ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI" Carte tipărită cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Serafim, Mitropolitul Germaniei și al Europei Centrale
Editura Lucman, 2006
off-topic: Recomand cartea lui Danion Vasile. Raspunde cam la toate intrebarile posibile pe care le poate avea un/o tanar/a despre sexualitate, moda si adolescenta. O puteti descarca gratuit de pe internet. De asemenea si cartea "Undergorund. Despre problemele tinerilor" scrisa se acelasi autor este f. buna si spune lucrurilor pe nume.

philalex 07.12.2011 15:33:26

da, bine spus....cum a iertat Isus pe acel criminal.....da, tre sa le dai o sansa oamenilor.....nu ca in china, ii impusca una doua.....parca si in belarus.....ce primitivi sunt....inca...iran...tarile arabe...

stefan florin 07.12.2011 15:39:33

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 413635)
da, bine spus....cum a iertat Isus pe acel criminal.....da, tre sa le dai o sansa oamenilor.....nu ca in china, ii impusca una doua.....parca si in belarus.....ce primitivi sunt....inca...iran...tarile arabe...

mda...si cu victima ce facem? Daca iertam agresorul fapta lui (violul) se sterge cu buretele? Doamne ajuta!

lore86 07.12.2011 15:49:09

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413639)
mda...si cu victima ce facem? Daca iertam agresorul fapta lui (violul) se sterge cu buretele? Doamne ajuta!

De acord. Dar hai sa vedem reversul. Daca pedepsesti agresorul, fapta lui se sterge cu buretele?Totul va reveni la normal?Victma va reveni la starea de dinainte?
Cred ca astia suntem noi...foarte duri cu altii, foarte ingaduitori cu noi insine.
Cred asa cum spunea si laura, ca totul ar trebui sa se schimbe incepand cu noi. Sa fim noi modele ca fiii nostri sa nu ajunga rau.
Dar daca fii nostri ne vad lupta agerba de a-l pedepsi cat mai strasnic pe agresor, daca vad acea dreptate fara dragoste la noi, oare ce vor invata ei? Sa fie ca noi? sa fie primii care arunca cu piatra?
Ura nu se va stinge cu ura. Iar adevaratul Judecator, care judeca corect si deplin e Dumnezeu. Nu cred ca vom ajunge noi la starea de a judeca atat de intelept. Hai sa-i lasam judecatorului judecata!
Nu de alta, dar nu se stie ce curse ne mai intinde vrajmasul ca putem ajunge sa facem inchisoare nevinovati ptr fapte pe care nu le-am facut, dar pe care le-am condamant asa grav. si in cazul acesta, cu pedeapsa cum va ramane?

stefan florin 07.12.2011 15:52:24

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 413644)
De acord. Dar hai sa vedem reversul. Daca pedepsesti agresorul, fapta lui se sterge cu buretele?Totul va reveni la normal?Victma va reveni la starea de dinainte?
Cred ca astia suntem noi...foarte duri cu altii, foarte ingaduitori cu noi insine.
Cred asa cum spunea si laura, ca totul ar trebui sa se schimbe incepand cu noi. Sa fim noi modele ca fiii nostri sa nu ajunga rau.
Dar daca fii nostri ne vad lupta agerba de a-l pedepsi cat mai strasnic pe agresor, daca vad acea dreptate fara dragoste la noi, oare ce vor invata ei? Sa fie ca noi? sa fie primii care arunca cu piatra?
Ura nu se va stinge cu ura. Iar adevaratul Judecator, care judeca corect si deplin e Dumnezeu. Nu cred ca vom ajunge noi la starea de a judeca atat de intelept. Hai sa-i lasam judecatorului judecata!
Nu de alta, dar nu se stie ce curse ne mai intinde vrajmasul ca putem ajunge sa facem inchisoare nevinovati ptr fapte pe care nu le-am facut, dar pe care le-am condamant asa grav. si in cazul acesta, cu pedeapsa cum va ramane?

Nu doamna, fapta lui nu se sterge cu buretele. Dar in felul acesta ii luam agresorului posibilitatea de a mai viola pe cineva. Doamne ajuta!

lore86 07.12.2011 16:01:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413645)
Nu doamna, fapta lui nu se sterge cu buretele. Dar in felul acesta ii luam agresorului posibilitatea de a mai viola pe cineva. Doamne ajuta!

Propun extinderea pedepselor!
Hotului, care aduce in pragul disperarii, chiar produce depresii pagubitilor, sa-i taiem mana, martorului mincios care determina castigarea proceselor de oamenii mincinosi si necinstiti sa-i taiem limba, femeii care indraneste sa ia barbatul altei femei si sa distuga familii, lasand copii fara tata,sa fie impuscata, la fel ca si criminalii de orice fel(inclusiv femeile care avorteaza, medicii si asistentele care savarsesc crima precum si sotii care sunt complici la crima)!
De acord?
Asa reusim sa stopam faradelegile in neamul asta romanesc!

Mihailc 07.12.2011 16:26:54

Nu pot să-mi dau seama cum poate un creștin să fie de acord cu, chiar să militeze pentru, mutilarea fizică și răzbunarea cu sprijinul statului.
Vorba lui Cioran: ”orice fărădelege ce vizează exercițiul Puterii începe printr-un conflict cu poliția și sfârșește prin a se sprijini pe ea”.

Într-o țară unde eroarea judiciară e mai curând regulă decât excepție, orice pedepeapsă radicală, de genul mutilărilor ireparabile, sunt expresii ale păgânismului ce domină mentalul colectiv căruia i s-a ”implantat” frustrări ucigașe din seria celor exprimate pe acest topic.
Ce faci dacă afli după ani și ani că ai jugănit pe cineva pe nedrept? Îi dai un buchet de flori și îți ceri scuze?

Danialex 07.12.2011 16:30:37

Cumva trebuie sa oprim raul, totusi

Cred ca citatele puse de Laura sunt foarte potrivite pentru discutie... dar totusi s-a pierdut din vedere faptul ca pedofilii atenteaza la copii mai mici de varsta adolescentei, la care urmarile acestor experiente traumatizante sunt mai profunde si mai greu de vindecat. Sigur ca nici pentru fetele care nu mai sunt fecioare nu este usor de suportat asa o experienta, dar cand victima este un copil (sub 13 ani, cum spunea cineva) cred ca situatia e si mai complicata, chiar dramatica. Copilul ala ajunge sa se izoleze, devine retras, anxios, nu mai intelege normalitatea desi poate parintii l-au educat corect pana la momentul traumei, isi pierde increderea in cei din jurul lui... ce sa mai, nici n-as vrea sa ma gandesc.
Din cate am inteles legat de lege, s-a facut referire la o castrare chimica, deci nu se recurge la o mutilare fizica. Putem spune ca e un obstacol pentru a mai face rau altor victime, ca si cum ai lega un hot de maini ca sa nu mai fure... si poate cu ocazia asta omul are prilej sa-si dea seama ce lucru grav a facut, sa se intorca spre Dumnezeu. Sufleteste, omul are toate sansele sa "se intoarca si sa fie viu", daca el alege asa. Poate daca simte ca nu mai poate sa faca pacatul greu care l-a stapanit incepe sa vada viata cu alti ochi. Chiar as putea spune ca are mai multe sanse de eliberare de patima fata de victima care se chinuie cu trauma ramasa in minte si-n suflet pentru tot restul vietii...
Sunt intru totul de acord ca Dumenzeu trebuie sa judece si sa pedepseasca, dar oare noi oamenii chiar nu trebuie sa-i punem nici o opreliste unui pedofil din societate, ci doar sa-i spunem ca il iertam? Pai a doua zi sigur va face alte victime, stiind ca nu da socoteala in nici un fel. Macar sa nu mai fie alte victime, daca deja raul a fost facut unui suflet nevinovat.

stefmir 07.12.2011 16:31:19

Ha ha, i-a uite un text juridic al înaintașilor nostrii din perioada domniilor regulamentare:

"Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primprejurul partilor fatatoare ale muierii i se va taia scarbavnicul madular, intru vesnica lui nefolosinta.”

Rezolvau rapid treaba, fara dezbateri inutile. E tare, nu?

Mihailc 07.12.2011 16:35:24

Citat:

În prealabil postat de stefmir (Post 413655)
Ha ha, i-a uite un text juridic al înaintașilor nostrii din perioada domniilor regulamentare:

"Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primprejurul partilor fatatoare ale muierii i se va taia scarbavnicul madular, intru vesnica lui nefolosinta.”

Rezolvau rapid treaba, fara dezbateri inutile. E tare, nu?

:24::24::24: Vai măi, nu mai pune de-astea în perioada posturilor!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:01:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.