![]() |
Citat:
|
Citat:
Cat despre fratele nostru, ei bine, sa nu ne ingrijoram prea tare, glasul constiintei este nu doar inconfundabil, ci si linistitor, calmant si incurajator. Are nu doar continut informational, ca sa zic asa, ci si energetic sanogen. Dimpotriva, asadar, pe masura ce isi va cerceta cugetul adanc va afla ce are bun de facut. De va primi soapta sa aiba rabdare, va primi si puterea pentru aceasta, iar daca glasul constiintei ii va spune sa o uite, ii va da si mangaierea, taria, vigoarea sa faca aceasta. Desigur, daca va voi, sa accepte si cu propria alegere... Dar sa nu ne bagam noi prea mult in treaba lui, ca riscam fie sa barfim, fie sa fim indiscreti... Sa ii uram doar o petrecere frumoasa, sa traga folos sufletesc din aceasta experienta de viata si, in rest, toate la vremea lor! Dumnezeu sa ne miluiasca! AMIN+ |
Citat:
|
Citat:
|
Scrie pe o foaie de hartie toate defectele pe care le-ai vazut la ea si reciteste-le in fiecare zi! Au efect, crede-ma! Gaseste-ti tot timpul o ocupatie! Cand iti aduci aminte de ea muta-ti gandul in alta parte! Indragostela nu tine mai mult de 5 ani! Maxim! Daca sa presupunem acum te-ai insura cu ea peste vreo 3 ani te-ai intreba oare ce-ai gasit la ea! Indragosteala for ever nu exista! La nimeni!
Un sfat perfect. Pentru iad. Problema e suferinta, da? Si cum sa scapam de ea. Pai, ce ne facem atunci cu milioanele de crestini care sufera pentru Domnul? Unii ca nu Il au, altii ca nu Il cinstesc sau ca nu Ii sunt la inaltimea iubirii Lui? Sa le dam sfatul propus, asadar: Sa scriem pe hartie defectele Domnului, asadar: - dupa unii ca era cam maruntel (pentru cei carora dumnezeiesc e barbatul inalt, scandinav, eventual barbosul dacic - dar Domnul pare-se ca era un barbat modest ca inaltime, firav, trist si cam "feminin" raportat la modele de azi...) - ca avea o voce nu foarte tunatoare, nu era deloc genul marlanului ajuns caporal in vreme de razboi peste doctori docenti, nu era deloc caprar si nu iubea capraria - ca nu avea casa, nici macar un cal, nici toale faine, nici armura de cavaler, era pentru vremurile noastre un homeless - ca in picioare nu tinea ciocate nici ghete imputite de roacher - ca nu avea cercelus in ureche, nici ghiuluri pe degete borcanate - ca plangea deseori, iar nu ca triumfalii nostri masculi incruntati - ca nu avea bani, desi cunostea pestii plini de aur - ca lua cina, uneori, cu borfasii si curvele - ca tinea la piept adolescenti lacrimosi - ca dadea pe mana hotilor putinii bani ai prietenilor care se incredeau in El Si asa mai departe... Sa repetam acestea in fiecare zi ca au efect... Adevarat spui! Eu repet acestea zilnic si as dori sa am in minte acestea in fiecare clipa! Si nu stiu cum, din ce le repet mai mult, dimpotriva (oi fi eu foarte grav bolnav) Il iubesc tot mai mult pe Acel Barbat si trag nadejde sa ma iubeascasi El, candva, pe intelesul meu. AMIN+ P.S. Haideti sa lasam pe cel indragostit sa sufere frumos! Lasati batistele pentru muci sa mearga la mucosi! Poate ca tocmai prin suferinta aceasta pentru o fata, tanarul va ajunge (suna tare, nu-i asa?) sa iubeasca, Doamne ajuta!, pe cine trebuie cu adevarat: pe Barbatul Adevarat! |
La el mintea e acum dominata de indragosteala pentru fata asta!
Dumneavoastra comparati mere cu pere! Iubirea pe lumea asta e de multe feluri. Intr-un fel iti iubesti parintii si in alt fel sotia sau iubita. Cel mai mult trebuie sa-l iubim pe Dumnezeu, e corect ce-ti spus, insa, eu incercam sa-i dau niste sfaturi practice ca la el acum ratiunea nu mai functioneste cum trebuie! No asta am vrut daca am gresit, iertare! |
Iubirea este una, adanca, un izvor din care curg sub diferite forme riuri de iubire. Fireste ca un riu nu e ca altul dar Izvorul e Unul si continutul Lui e prezent in fiecare riu.
Problema asadar nu e deloc iubirea unei fete, dupa cum pare la suprafata, ci iubirea fata de Dumnezeu. Aici e buba tuturor oamenilor si, atunci cand migalim aici dupa puteri, avem sansa sa trecem de egoismul posesiei la dragoste. Aceasta am vrut sa spun, iar daca am gresit, imi cer iertare, desigur. Dar sper ca nu am gresit, altminteri am citit degeaba Scriptura si am pierdut vremea pe lumea asta pana azi. Ceea ce, vai, nu e deloc exclus. |
Iertare pentru indrăzneală
Iertați-mă, poate vă sunt de folos cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur despre dragoste și prietenie: http://www.ioanguradeaur.ro/121/desp...tenie-brosura/
Indiferent către cine este îndreptată iubirea, trebuie să fie necondiționată, trebuie să fie sinceră, trebuie să fie curată, nepătimașă, izvorâtă din adâncul inimii. Așa cum ne iubește pe noi Hristos, așa trebuie și noi să iubim. Să deschidem ochii, dar bine să ne deschidem inimile, și să luăm aminte la ce ne spune nouă Dumnezeu prin Sfinta Scriptură, prin invățătura Sfinților Părinți. Să nu ne fie frică să iubim, căci iată, precum Sfântul Ioan Gură de Aur frumos grăiește, dragostea adevărată e dătătoare de o bucurie sufletească ce nu poate fi înțeleasă de noi oamenii. E de natură dumnezeiască. "Gândește-te ce mare lucru este a iubi pentru a iubi, ce mare bucurie aduce, câtă mulțumire dă sufletului! Și aceasta este mai cu seamă extraordinar. Toate celelalte feluri de virtuți sânt însoțite de durere, cum sânt: postul, înfrânarea, privegherea. Dragostea, însă, pe lângă folos procură și multă plăcere și nu are nici o suferință. Dragostea este ca o albină foarte lucrătoare, care adună de pretutindeni cele bune și le depozitează în sufletul celui care iubește. Chiar dacă cineva este rob, robia i se va: părea mai plăcută decât libertatea. Dragostea schimbă firea lucrurilor și preface în lucruri bune pe toate cele ce se ating de ea; e mai duioasă decât o mamă și mai bogată ca o regină: pe cele anevoioase le face ușoare și lesnicioase. Prin dragoste virtutea ni se pare ușoară iar viciul cu totul amar." Tot Sfântul Ioan Gură de Aur ne readuce aminte de porunca dumnezeiască: "Din această pricină după ce a spus : <<Cea dintâi și cea mai mare poruncă este să iubești pe Domnul Dumnezeul tău>>, a adăugat: <<iar a doua>> și n-a tăcut, ci a adăugat una asemenea ei: <<să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți>> (Matei, XXII, 37—38)." Iar diferența dintre dragostea față de Dumnezeu și cea față de tot omul, precum zice sfântul nostru drag și doctorul bisericii, iată care este: "Observă că Domnul cere ca dragostea de aproapele să fie aproape tot atât de puternică ca și dragostea de Dumnezeu. Despre dragostea de Dumnezeu zice : <<Din toata inima ta>>; iar despre dragostea de aproapele spune : <<Ca pe tine însuți>>, ceea ce este egal cu <<din toata inima ta>>" |
Citat:
|
Ar "rade" pentru ca l-as supara probabil deranjandu-l cu o astfel de problema. S-ar intrista vazand ca nu ma dor pacatele mele si nu ma preocupa cele ceresti,in schimb framantandu-mi inima de mama focului pentru o pustoaica.
Tulburarea de care zici se datoreaza imaturitatii nostre fizice si duhovnicesti,nu e ceva "real". Acum sincer,voi nu aveti alte griji decat sa va smiorcaiti pentru o pitipoanca? Traim vremuri asa de grele,ne descurcam din ce in ce mai dificil,n-avem o casa,unii nu prea avem ce manca etc. si noi ne plangem pentru o gagica? Pai suntem barbati sau...? Acum ganditi si voi logic! |
@Raoul
Iartă-mă frate, dar nu-mi place limbajul tău. Indiferent de natura tulburării sufletești, trebuie să mărturisim totul părintelui duhovnic... Ca să ne maturizăm, tot cu ajutorul părintelui duhovnic reușim, căci mulți dintre noi nu putem așa de unii singuri... Și logica cu iubirea nu prea se împacă. Iar tu nu poți decât să-ți știi sentimentele tale; despre ale celorlalți îți dai cu părerea și atât. Numai Dumnezeu știe ce e în sufletul omului, și cum s-a spus mai sus, glasul conștiinței joacă un rol foarte important în viața noastră. Pe langă acesta, îl avem și pe părintele duhovnic, care prin harul său, prin glasul Lui Dumnezeu prin el, ne poate aduce pe calea cea bună. |
Citat:
|
Mtycrysty17 și Riquez:
sunt și eu într-o situație asemănătoare de 1 an de zile. Normal că nu reușesc să o uit. Încerc, pe cât posibil, să mă refugiez în rugăciune, pelerinaje, lectura cărților sfinte. Am încercat să fiu și cu alte fete, dar am eșuat, am căzut și în păcate. Nici să o recâștig nu ține; am reîncercat și reîncerc (poate asta e Crucea pe care trebuie să o duc). Despre mănăstire nici nu poate fi vorba, pentru că nu se merge acolo dacă ai eșuat în lume, ci numai dacă ești chemat de un imbold lăuntric foarte puternic... E greu, dar n-am ce face... |
Citat:
Citat:
Citat:
Da,se justifica astea cand in urma e o relatie de cativa ani (casatorie),cand eventual sunt si copii la mijloc,cand cei doi au cladit ceva impreuna etc. Dar asa?? E plina lumea de femei. Din 7 miliarde de oameni nu gasim noi o femeie?? E absurd! |
De multe ori varsta isi spune cuvantul.
Se spune ca casniciile adevarate se intemeiaza in tinerete. Tocmai asta sunt problemele pe care un duhovnic trebuie sa le aiba in vedere la un tanar de varsta asta: relatiile cu persoanele de sex opus. Care este durata lor, cum se implica fiul duhovnicesc intr-o relatie, ce fel de asteptari are acesta de la relatie, ce planuri de viitor. Pe sfaturi intelepte si decizii chibzuite se cladesc casnicii solide. Sunt atatia oamenii care s-au castorit cu prima si marea iubire si au avut o casnicie trainica si indelungata. Faptul ca o fosta iubita ii ridica atatea probleme sufletesti denota din partea baiatului, nu o slabicune, ci o sensibilitate aparte. O sensiblitate mai rar intalnita la barbati, dar ea nu e un lucru rau. Dimpotriva. Da, consider ca e o problema destul de grava cat sa o discuti cu duhovnicul. Nu imi sun duhovnicul sa il intreb ce sa gatesc azi, da il sun sa ii cer sfat daca exista o problema, din indiferent ce domeniu, care ma apasa, imi alunga starea de rugaciune, imi alunga pacea. Pana si gandurile, sau visele care m-au tulburat le marturisesc duhovnicului, dar mai o problema care este atat de importanta ptr tanar? Duhovnicul e impartial.El analizand cele spus de tanar poate vedea daca vb de o iubire adevarata sau un moft, daca merita sa te agiti ptr a fi din nou impreuna cu persoana aia sau trebuie sa te reorientezi. Si cel mai important: daca pana in clipa aia te rugai singur ptr solutionarea problemei, acum se roaga doi: duhovnicul te sustine nu doar in cuvant, ci si in rugaciune. Asadar, avantajul e dublu. Cristi, rugaciune multa, sfatuire cu duhovnicul si nu uita:"glasul inimii, adica al constiintei." |
Citat:
Si atunci barbatii tot incearca sa gaseasca o femeie, fara sa realizeze ca daca faci ce trebuie nu trebuie sa alergi o viata ca sa gasesti femeia! |
Sunt intru totul de acord cu Lore.
Si mie mi se pare ca omul da dovada de sensibilitate, faptul ca nu poate sa o uite inseamna ca in sufletul lui a fost ceva serios pentru ea, nu doar o zburdare a hormonilor. Dar poate ca asta a fost o incercare inainte de intalnirea cu EA, cu femeia pe care ti-a randuit-o Dumnezeu. Incercarile astea le-am avut toti inainte sa ne casatorim si acum, privind in urma, constat ca m-au ajutat si ele la ceva, si anume sa nu cred ca cine-mi place asa din prima, fara sa-l cunosc prea mult, este si cel potrivit. E nevoie de mult discernamat, iar daca poate nu-l avem, Dumnezeu ne indreapta atentia spre cine trebuie in alte moduri. Cu siguranta trebuie sa discuti cu parintele duhivnic. Nu e o smiorcaiala cum spune Raul, ci este o framantare a ta, prin care sunt sigura ca au trecut si vor trece toti tinerii pana la casatorie, iar parintele te va sfatui cum sa mergi inainte, conform cu virtutile si slabiciunile tale (ca doar te cunoaste). Se va ruga si el pentru tine si incet lucrurile vor veni pe un fagas normal. Parintele meu m-a sfatuit sa ma rog mereu Maicii Domnului sa ma ajute in problema asta, sa ajung la cel pe care Dumnezeu l-a randuit. Si Maica Domnului m-a ajutat, nu lasa pe nimeni. Cristi, curaj si multa rugaciune! |
Citat:
Lăsând totuși sensibilitățile, suferințele, greutățile, dezamăgirile, etc. la o parte, este foarte greu de îndeplinit pentru noi, oamenii de rând, dacă nu imposibil. Să punem totul în umbră, și să lăsăm în lumina sufletului nostru doar dragostea pentru Hristos, și năzuința continuă de a face binele, pare nerealizabil. Dar este. Este, oameni buni. Este posibil prin rugăciune și mărturisire sinceră. Iar rugăciunea să fie neîncetată, precum spune Sfântul Apostol Pavel. Și nu e greu să te rogi neîncetat, căci nu trebuie să citim sute de acastite pe zi.. ci să vorbim cu Dumnezeu neîncetat. Mintea noastră să ne fie la El tot timpul. El să fie sita noastră, prin care cernem orice mișcare, gest și gând pe care le avem. Iar de se întâmplă să cădem, căci este inevitabil, să alergăm cu pocăință la părintele duhovnic, pe care Dumnezeu ni l-a dăruit ca sprijin, și far al judecății noastre întunecate.. |
Citat:
Despre ce gagica vorbesti? Si ce barbat ai impresia ca esti, cata vreme te exprimi ca un golanel? Vai de tine, baietel de cartier, ca scrii ca un analfabet si un stupid. Asa sa fii, oare? Parca nu parea, din alte postari...S-ar cuveni sa te rusinezi, ca spui in publicul crestin asemenea cuvinte execrabile despre o fata pe care nu o cunosti si despre un baiat care isi marturiseste dificultatile sufletesti, care se simte atras, legat sau cum o mai fi, Dumnezeu stie. Sa te rusinezi de grosolania ta, sa te caiesti omule, sa iti deschizi mintea si inima spre alte lucruri decat, vai, ai reusit pana acum. Poate vei deveni, astfel, barbat, intr-o buna zi, cu ajutorul lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Imi pare rau ca eu nu pot rezona emotional cu astfel de probleme.
Sper ca nu par foarte cinica, dar cred ca cei care sufera pt pierderea iubitei, ar fi fost destul de indiferenti fata de ea la 3-4ani de la casatorie (daca lucrurile ar fi stat astfel). Imi amintesc cat m-a uimit (in sensul ca mi s-a parut absurd) romanul Lorelei (I Teodoreanu), cand l-am citit in liceu. El se indragosteste fulgerator, se insoara imediat cu ea, apoi o "uita"/neglijeaja in scurt timp. Iar ea se ofileste (si moare, dar am avut impresia ca moartea era legata de lipsa de iubire din partea lui) si incearca sa-i atraga atentia prin scrisori.. Etc. Dar in timp am inteles ca nu este fictiune. Barbatii casatoriti sunt preocupati de bani, mancare si mii si mii de alte lucruri, uitand/ ignorand sa vada cu adevarat omul de alaturi (sotie sau copii), uitand sa fie prezenti in mod real cu toata simtirea in propria lor viata. Asta fara sa iau in calcul ispitele ce apar in casatorie.. Cand nevasta iti pare egoista, insensibila, neiubitoare, cheltuitoare, cicalitoare etc.. Dar colega de birou te "intelege cu adevarat" in toate ascunzisurile sufletului tau. Etc etc... Stiu ca baietii de pe forum sufera cu adevarat... Sper sa invete ceva din asta pt momentul cand s-or insura.. Iubirea inseamna generozitate sufleteasca, nu suferinta dorintelor nesatisfacute. Dar este doar parerea mea, luati-o ca stare. |
Da Raoul, ti-am inteles desigur intentia, buna in fundamentul ei, ok.
Dar, vezi tu, tocmai aici gresim deseori. Ne grabim sa alegem exprimari imprudente si putem rani foarte tare pe cel caruia de fapt vrem sa ii oferim ajutorul. Uite, ca si tine, eu am sarit slobod la gura, ieri, pe un alt topic. Am dat-o in bara rau de tot, mergind tot pe o cheie de golanas. In fine, am exagerat mult mai rau decat tine... Si era atat de simplu sa ma abtin mai intai, sa imi temperez o neliniste, sa caut tonul potrivit si sa spun ce am de spus. Dar nu am facut asa... Si raul s-a produs, s-a strecurat prin gaura cheii nelinistii mele apoi s-a revarsat cu putere. De aceea, cred ca mai important e, atunci cand lansam o opinie, pe un fond binevoitor, sa avem in minte riscul de a obtine efectul invers. Si sa temperam tonul. Muzica buna e discreta, nu urlata sau smecherita. Discreta si simpla, frumos condusa. Cred ca merita sa ne amintim aceasta cand dorim sa ajutam un confrate care sustine ca trece printr-un moment mai greu, oricare ar fi presupusele cauze. In definitiv, daca vrem sa ajutam un arbore sa creasca drept, nu ii taiem crengile, ci ii punem alaturi un suport deja vertical... Cine poate sa inteleaga cu adevarat povestile de dragoste ale lumii? - zicea nu mai stiu ce autor de romane de dragoste! :) |
Citat:
Mi-am adus aminte de o vorba: inainte de casatorie atat de mult iubesti pe cineva ca-ti vine sa-l mananci iar dupa o perioada de casatorie iti pare rau ca nu l-ai mancat! |
Citat:
"parinte, vreau sa ma insor cu o fata de la noi din sat." Parintele"no, si ce are fata asta asa special de vrei sa te insori cu ea?" el"e frumoasa". Parintele scrise pe foaie un 0. el"e desteapta". Parintele mai scrise un 0=00 el"e harnica"Parintele continua sa scrie cate un 0 el"Parinte, e si credincioasa". Abia in momentul acesta Parintele scrise un 1=1000 "Vezi dragul meu, zis Parintele frumoase daruri poate avea o femeie, dar cel mai frumos dar al ei este credinciosia si statornicia in Biserica. In vartutea acestui dar, toate celelelate daruri capata o valoare foarte mare". |
Citat:
Doamne-ajuta! |
Citat:
|
Mtcrysty17
Vai, dragule! Tu sa multumesti lui Dumnezeu ca s-au intamplat lucrurile in asa fel ca v-ati despartit. GELOZIA NU SE VINDECA! Ea incearca sa te domine si acum psihic. Ea se intereseaza de tine si te urmareste ce faci si cu cine esti de aceea stie abolut totul despre tine. Oamenii astia sunt bolnavi....pe bune! Din cauza geloziei foarte multe casnicii se destrama. Sa nu crezi ca e geloasa din cauza ca e foarte indragostita de tine. Noi am avut prieteni de familie un cuplu unde ea era foarte geloasa. El la inceputul relatiei cu ea un barbat spiritual, "destupat" la minte, ea frumoasa , harnica dar de o gelozie extrema. nu intru in detalii, insa, in vreo 6 ani tipul a ajuns ravasit si cu mintea tulbure de la atatea discutii si justificari in fata ei si presiuni psihice de tot felul. El a ajuns ca nici macar colegele lui de la birou nu le mai saluta ca sa nu aiba discutii acasa. Stai departe de ea! |
Citat:
|
Ei, da... uf... regretabil...
Mai, mai , mai.... Imi pare rau, sincer sincer imi pare rau ca asa s-au petrecut lucrurile atunci. Intre timp banuiesc ca ai reflectat mult la tine, la ea, la relatia voastra etc. Si, cum spuneai, te-ai apropiat mai mult de Hristos, de Biserica, avind prin urmare alta priza la realitatea umana, la tine, la dragoste. Oare acesta nu e deja un mare castig? Mie imi pare ca da, este un pas frumos in dezvoltarea ta ca omsi barbat crestin. Desigur, ai platit un pret si l-a platit, poate, si ea in felul ei. Acum ai multe de facut si esti mai puternic, mai lamurit, mai aproape de Domnul. Ce-ar fi sa focalizezi pe acest mare castig? Sa continui sa dai prima atentie acestui proces al dezvoltarii personale intru Hristos. Sa lucrezi (si ce frumos vorbeai de lucrarea rugaciunii) mai departe, sa dezvolti dragostea mantuitoare. De va veni si timpul cand vei reinnoda o relatie cu ea, vei vedea atunci. Numai sa fii tu pregatit bine pentru viata cu dragoste! Ca de viata fara iubire, of, suntem satui cu totii... Nu stiu prea multe despre tine, dar tinind cont doar de varsta, ma gandesc care ar fi efortul central al unui tanar, in general, la noi si in lume. Pai, mai intai Biserica, pentru ca esti un tanar crestin ortodox si lucrarea aceasta te va insoti, oricum, toata viata. Si de aici se trage totul, aici e miezul, temelia, rostul. Apoi scoala, studiul, profesia. Nu e usor sa fim buni, fiecare, in domeniul nostru profesional. Apoi familia, ca grup social imediat in care traim, colegii si prietenii, lumea romaneasca si lumea larga. Cate sunt de facut in lumea noastra! Oare putem spune cu mana pe inima ca ne-am facut deja, fiecare, toata treaba? Vezi dar, ai atat de mult de lucru, seva tineretii poate urca asa frumos in arborele vietii tale, aducind dragoste, frumusete, bunatate! Necazuri vor fi multe, cum vezi la cei mai mari, mai varstnici. E timpul sa te pregatesti pentru toate, asa incat infruntarile cu toate ale vietii sa te gaseasca bine construit. Sunt sigur ca vei intalni dragostea cu o fata, ca vei avea prilejul sa te reimplici in iubire. Fii pregatit sa faci o figura frumoasa, sa aduci darul bucuriei in viata fetei pe care o vei indragi si care te va iubi. Dumnezeu sa te binecuvinteze, sa te ocroteasca si sa te fericeasca! AMIN+ |
offtopic
Citat:
Pana la urma, e o exemplificare buna si, din pacate, foarte intalnita azi: eroii sunt idolatri, posesivi, isi pun dragostea mai presus decat orice, tind sa transforme clipa in eternitate, se indragostesc de ceva care exista doar in mintea lor, cand se duce pasiunea, se simt ratati si de aia nu pot sfarsi decat tragic. Cu tot siropul si stilul romantios si vetust, continutul in sine poate fi valorificat foarte bine si chiar o recomand spre lectura indureratilor nostri. |
Citat:
Iertare ai cerut?Deci este indreptatita sa se poarte asa si sa stea departe de tine,daca eram eu te uitam intr-o luna,maxim trei. Cel mai tare imi place pasajul in care tu cu musca pe caciula te infurii ca nu are incredere in tine,aici ai fost barbat :)) Acum sincer,se vede cu ochiul liber ca suferi dupa neghiobia facuta si cu un mic ajutor de la Domnul ea te-ar putea ierta,caci vb aia orice muritor greseste iar noi crestinii trebuie sa iertam"gresitilor nostri"daca avem pretentia ca si greselile noastre sa fie iertate. Totusi eu nu inteleg ce atata vanatoare si tatonare in 2 ani?Stii unde sta?Asteapt-o intr-o seara si cere-i sa-ti acorde 15 minute sa-ti ceri iertare pt fapta facuta,pt raul pe care l-ai provocat. In primul rand este de bun simt sa-ti ceri iertare pt raul provocat din senin,intr-o relatie care se parea ca merge bine.Prima relatie a unei tinere incheiata printr-un rateu,cu inselare si alegerea altei fete cred ca lasa oarece traume intr-un psihic de adolescent.Doamne-fereste,alte fete s-au sinucis din cauza asta. Apoi asteapta o vreme feedback-ul ei.Daca zici ca inca se intereseaza ce faci,atunci mai sunt sanse. Dar nu este corect sa te joci cu imaginea ta de macho,inconjurat de fete;nici o fata cu capul pe umeri nu-si doreste genul asta de golanas,care provoaca belele.No offense :) Daca finalul nu este unul fericit,totusi nu este sfarsitul lumii,amandoi ati invatat lectia,desi in directii diferite. |
offtopic 2
Mie mi-a placut romanul caci la vasta idealurilor rezonam cu dramatismul personajelor.
Intr-adevar este un bun material pt indragostitii nostri ca si alte romane printre care as aminti"Noaptea de Sanziene",de dragul Mircea Eliade. (marturisesc ca am fost indragostita de Mircea Eliade :) |
Vedeti,v-ati luat aiurea de mine. Stiam eu ca lipsesc piese din puzzle... :71:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Numai bine. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:21:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.