Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Oamenii strazii. Cum ii putem ajuta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14210)

Chrisu 05.04.2012 14:26:54

Imi cer scuze pentru greselile de ortografie, sunt doar incantata ca am putea ajuta. Multumesc

Adriana Cluj 05.04.2012 14:33:16

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 438781)
Am tot citit ce ati scris pe acest blo si am ramas foarte impresionata. Va rog sa am ajutati, cunosc o fata acre vrea sa munceasca, locuieste pe strazi, haideti sa o ajutam!! Mai este valabila oferta cu maturatul curtii? poate ii gasm si un loc unde sa doarma si ii gasim si un loc de munca!!!
Va rog, chiar merita!!

Nu stiu cine avea o asemenea propunere, nu am citit tot.
Parerea mea: trimite un mesaj privat respectivului, altfel se va pierde postarea si propunerea ta.

N.Priceputu 05.04.2012 14:35:52

Primul lucru de care are nevoie ar fi un loc de dormit. Și nu e ușor de găsit unul acceptabil. Totuși, scrie mai multe despre această fată. Mai întâi, în ce oraș este, apoi ce vârstă are, care îi este starea psihică?
Există niște fundații care ar putea fi de ajutor.

Yasmina 05.04.2012 14:37:57

Propunerea a fost lansata de catre dl Mihnea Dragomir.

Adriana Cluj 05.04.2012 14:50:19

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...750#post431750

Userul Mihnea Dragomir nu posteaza acum....

N.Priceputu 05.04.2012 15:12:36

În plus, dl Mihnea nu oferea practic o slujbă, din câte îmi amintesc, ci doar încerca să învețe cu munca pe cineva obișnuit să cerșească.

Chrisu 05.04.2012 15:30:21

Fata are 26 de ani este din bucuresti, din pacate a suferit cateva transformari ( a capatat un miros ciudat de cand sta pe strada, din cauza nespalarii isi pierde parul)..nu prea ma pricep sa descriu situatia. Ideal ar fi sa-i gasesc un loc de munca la o familie crestina ..care sa inteleaga prin ce trece acest om si sa nu fie judecata. Va rog, aveti cumva propuneri?

Chrisu 05.04.2012 17:01:38

Hmmmm, nici o idee, nu? De asta imi era si teama...sper totusi sa gasim o solutie..poate se intampla o minune.

N.Priceputu 05.04.2012 17:03:08

ți-am scris mesaj privat.

iustin10 07.04.2012 00:25:38

Cel mai mare dusman al ajutorarii celor de pe strazi este neincrederea
Cel putin la mine ,dar sunt convins ca si la altii,acesta este .
Nu cunosc in detaliu diferitele cazuri,si tot timpul am imprersia ca sunt pacalit,ca acela castiga poate mai mult decat mine ,sau ca diferitele fundatii baga banii in buzunarul lor,in loc sa ii ajute pe cei pentru care s-au dat banii.
Altfel,daca as stii cazuri concrete de oameni care chiar au nevoie,si garantate de altii,as fi in stare sa rup de la gura mea ,pentru unii ca acestia. Ar fi cel mai minunat post....

Dar singur nimeni nu face nimic,caci avem venituri prea mici .
Haideti sa ne asociem mai multi,haideti sa faptuim nu sa vorbim.
Eu as fi in stare sa imi dedic viata pt asa ceva .Pentru ca nicaieri nu este mai prezent Hristos, decat in acesti sarmani de linga noi.
Daca ar stringe cineva,o persoana sau o fundatie bani,si ar fi f transparent cu cheltuielile, daca cazurile alese ar fi in asentimentul tururor,daca nu ar lua nimic pentru el ,si ar dovedi-o cu filmulete si facturi,si marturiile celor ajutati ,eu cred ca inimile celor multi s-ar deschide. Pentru ca ar stii,ca desi ei nu au timp sa caute astfel de cazuri, banii lor,sau ajutorul lor,ar ajunge exact unde e nevoie de el.

Chrisu 07.04.2012 08:29:04

Subiect nou

Dupa cum am scris zilele trecute, am intalnit o fata pe care as vrea sa o duc in valea plopului. Ma poate ajuta cineva? Poate facem o mica excursie si ducem si cate ceva pentru copii de acolo. Sper sa se stranga cat mai multi oameni cu suflet.

Laura19 07.04.2012 09:20:51

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 439020)
Dupa cum am scris zilele trecute, am intalnit o fata pe care as vrea sa o duc in valea plopului. Ma poate ajuta cineva? Poate facem o mica excursie si ducem si cate ceva pentru copii de acolo. Sper sa se stranga cat mai multi oameni cu suflet.

Nu puteti merge cu trenul daca e? Din Bucuresti pana in Prahova nu e asa mult. Valea Plopului ar fi cea mai buna solutie ptr.aceasta tanara. Cu siguranta Pr.Tanase si cei de acolo o sa ajute.
Poate o sa doreasca cineva pana la urma sa va duca cu masina,daca nu, trenul e solutia.

N.Priceputu 07.04.2012 10:44:31

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 439003)
Cel mai mare dusman al ajutorarii celor de pe strazi este neincrederea
Cel putin la mine ,dar sunt convins ca si la altii,acesta este .
Nu cunosc in detaliu diferitele cazuri,si tot timpul am imprersia ca sunt pacalit,ca acela castiga poate mai mult decat mine ,sau ca diferitele fundatii baga banii in buzunarul lor,in loc sa ii ajute pe cei pentru care s-au dat banii.
Altfel,daca as stii cazuri concrete de oameni care chiar au nevoie,si garantate de altii,as fi in stare sa rup de la gura mea ,pentru unii ca acestia. Ar fi cel mai minunat post....

Dar singur nimeni nu face nimic,caci avem venituri prea mici .
Haideti sa ne asociem mai multi,haideti sa faptuim nu sa vorbim.
Eu as fi in stare sa imi dedic viata pt asa ceva .Pentru ca nicaieri nu este mai prezent Hristos, decat in acesti sarmani de linga noi.
Daca ar stringe cineva,o persoana sau o fundatie bani,si ar fi f transparent cu cheltuielile, daca cazurile alese ar fi in asentimentul tururor,daca nu ar lua nimic pentru el ,si ar dovedi-o cu filmulete si facturi,si marturiile celor ajutati ,eu cred ca inimile celor multi s-ar deschide. Pentru ca ar stii,ca desi ei nu au timp sa caute astfel de cazuri, banii lor,sau ajutorul lor,ar ajunge exact unde e nevoie de el.

Frate Iustin, există, într-adevăr, și profitori, dar există și oameni cu adevărat sărmani. Eu am scris pe un alt topic despre o astfel de persoană, și chiar am primit ajutor de la mulți de pe forum în decembrie. Însă dacă de îmbrăcat și de-ale gurii se mai găsește, e foarte greu cu locuința.
Iarăși e greu că oamenii ăștia au cea mai mare nevoie de... un om. Nu se pot descurca singuri și au nevoie să fie adoptați. Totuși, una e să adopți un copil și alta un om matur, care are alte nevoi.
Mi-a trecut și mie prin minte ideea că am putea noi, forumiștii, să încropim o fundație. Poate voluntari s-ar găsi. Nu știu dacă și bani. În primul rând ar fi nevoie de un spațiu amenajat unde să poată fi găzduiți niște sărmani. Iar acolo ar trebui să fie primiți de niște oameni inimoși, cărora chiar le pasă.
Până atunci, însă, să ne ajute Dumnezeu să facem cva pentru persoanele astea concrete, despre care scriem pe aici.

N.Priceputu 10.04.2012 09:49:06

Citat:

În prealabil postat de Chrisu (Post 439020)

Mai împărtășește-ne câte ceva despre fata de care vorbești, poate îți va fi și ție de ajutor. Cum ți se pare că este din punct de vedere mintal? În general oamenii ăștia au probleme psihice. Cum comunici cu ea? Înțelegi ce-ți spune, care e necazul ei, cum de a ajuns așa?
Dacă acceptă examenul psihiatric și se constată că are un handicap mintal ar putea fi ajutată altfel, pe baza unui dosar, de către o fundație.

ioanna 10.04.2012 17:05:24

Trebuie luat urgent legatura cu asociatiile umanitare din Bucuresti, ca sa vada care poate sa o primeasca pe tanara. Exista centre de zi pentru persoanele adulte fara adapost, ce ofera gazduire temporara, precum si servicii psiho-sociale-medicale, consiliere si sprijin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:39:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.