![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Și, evident, numai sâmbătarilor le-a dezvăluit Duhul Sfânt adevăratele înțelesuri ale Bibliei. Catolici, ortodocși, miafiziți, baptiști, penticostali, lutherani, calvini - pe toți ăștia Duhul Sfânt i-a ocolit, când a venit vorba despre Ziua Domnului.
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cât privește rigorizitate, aflați că ne "cramponăm" la fel de mult în a respecta și celelalte 9 porunci din Decalog. Credeți că greșim? Dumneavoastră faceți altfel? Considerați că nu trebuie să fim chiar atât de "riguroși" în privința Decalogului? Ca și creștini, putem să mai comitem și câte o crimă, câte un viol, etc.? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Dumneavoastră vă scapă multe idei, dar fiți liniștit, postarea nu vă era adresată.
|
Citat:
|
Citat:
Tot mai mulți sâmbătari se convertesc la adevărata Biserica a lui Isus Cristos, lăsând în urmă ereziile pierzătoare de suflet. |
Citat:
|
Citat:
De un lucru putem fi siguri pe forum, se pare ca niciodata nu o sa lipseasca discutiile despre ziua sabatului, se termina una incepe alta, oricand doreste cineva poate purta o discutie in contradictoriu pe tema asta. Totusi, adventistii sunt foarte putin numerosi, in tara de origine sunt doar in jurul a un milion. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Vorbim de sabath si alte obiceiuri dragi adventistilor de dragul de a fi mai altfel si supra-virtuosi fata de restul crestinilor. Citat:
Citat:
Sub alte aspecte ca cele care fac subiectul topicului asta, lucrurile nu sunt atat de simple. Din pacate adventistii pica examenul asta la lucruri chiar elementare. Te referi cumva la argumentul adventist "Iesirea 20:8" care ar trebui sa salveze prestanta de profet a lui Ellen White versus ignoranta ei in cele ale Scripturii "completata" de ea cu fantezii, ignorand Iesirea 16:23 la care se refera in cel mai fericit caz si in nici un caz anterior iesirii din Egipt cum sustine cucoana si restul turmei adventiste care arata ca tocmai , gandirea drapta si impartiala in cele ale Scripturii nu e posibila si e nevoie de sprijinul "duhovnicesc" al pseudo-profetesei? |
Citat:
Mai demult, domnul Dragomir afirma că și pe musulmani îi simte mai aproape decât pe adventiști. Atunci m-am întrebat de ce. Acum nu mă mai întreb, îi dau oarecum dreptate. Există circumstanțe, domnule 100-1, în care avortul este îngăduit ? Da sau Nu. |
Citat:
Mergi matale la capitolul respectiv din manual si ai in mare parte raspunsul, vii aici cu el si mai completam. |
Citat:
Luati matale cartea parintelui Cleopa cea adresata sectarilor si gasiti detalii acolo. Am publicat deja link -ul de cateva ori daca nu mai sapati putin pe google. Citat:
Prima parte a afirmatiei este o abureala, restul sunt false truisme - n-am avut pretentia ca Ellen White a inventat o erezie noua ( ar fi si greu dupa atatea secole de crestinism sa fii f. original in ratacire fara a devenit si f. ridicol), ma referam la contextul adventist si atat. Citat:
Asa cum sunt si perioadele de post de exemplu. Dar asta nu inseamna ca e optionala pentru cei care prentind ca au legatura cu Biserica. Nu-mi zi ca ai aflat asta pentru prima data.. |
Citat:
Citat:
De exemplu invidia fatza de pozitia altuia in cadrul adunarii nu pare a fi condamnata expres deci poate fi practicata. La fel si zgarcenia sau avaritia sau inselarea fratelui. Dar nu ca restul ar fi legi de aur si n-ar fi calcate. De ex. nu se considera se pare pacat sa ai afacerea deschisa sambata daca angajatii tai sunt ortodocsi. Sau nu e pacat sa vinzi in curtea ta bauturi alcoolice atat timp cat nu esti tu proprietarul direct al afacerii ci doar incasezi bani din ea. |
daca gresesc sa ma scuzati si nu ma deranjeaza daca ma ignorati ca de...poate ati discutat chestia nu stiu ca-i mult de citit si nu-s la zi dar incet conducerea mondiala uniformizeaza totul mai ales religiile sa le aduca la un consens.fortata de imprejurari.,,,,,patriarhia romana a schimbat ziua a saptea din duminica si a pus-o prima in calendar si a saptea zi e sambata de acum si in ortodoxie ..desi noi ne odihnim in prima zic ei .ma bucur ca sunt mantuit si nu-s legat de nici o religie si nici o zi ci doar de Isus Domnul cred ca stiti lucrul acesta .Domnul sa va dea intelepciune sa capatati mantuirea caci ecumenismul se strange tot mai mult.Ion Tiriac e mormon ca seful FMI si conducatorii religiosi ai oricaror religii isi vor da mana TOTI.ATI AUZIT CRED SI DE CONSILIUL CONSULTATIV AL CULTELOR CUM S-A INFIINTAT SI NE DAU NISTE STIRI DE FATADA SI STATUTUL INCA NU L-AU DAT CACI E SCRIS CA ELIMINA ORICE FORMA DE EXTREMISM.asta la noi in tara deci nu mai pot spune nimanui ca merge in iad daca nu se pocaieste.........asta-i adresa cu schimbarea zilei dar sunt multe http://www.isushristos.org/biserica-...sabatului.html
|
Citat:
http://www.adventist.org/beliefs/gui...in-guide1.html "Prenatal human life is a magnificent gift of God. God's ideal for human beings affirms the sanctity of human life, in God's image, and requires respect for prenatal life. However, decisions about life must be made in the context of a fallen world. Abortion is never an action of little moral consequence. Thus prenatal life must not be thoughtlessly destroyed. Abortion should be performed only for the most serious reasons." În traducere: "Avortul trebuie făcut doar pentru motive dintre cele mai serioase" Deci, cum e cu ciocolata ? Cum e cu creștinismul, domnule ? O sectă care îngăduie în mod oficial avortul poate fi numită creștină ?!!!!! Destul ne-ați scos ochii cu porunca a 4, pe care oricum o respectăm, cum rămâne cu porunca a 6-a, domnule ? Se fac sau nu se fac avorturi în spitalele adventiste ? |
Citat:
E cam trasa de par afirmatia dumitale. Poate trebuia sa fii mai la obiect: "Abortions for reasons of birth control, gender selection, or convenience are not condoned by the Church. Women, at times however, may face exceptional circumstances that present serious moral or medical dilemmas, such as significant threats to the pregnant woman's life, serious jeopardy to her health, severe congenital defects carefully diagnosed in the fetus, and pregnancy resulting from rape or incest. The final decision whether to terminate the pregnancy or not should be made by the pregnant woman after appropriate consultation. She should be aided in her decision by accurate information, biblical principles, and the guidance of the Holy Spirit. Moreover, these decisions are best made within the context of healthy family relationships." Un motiv din motivele enuntate e acceptat si in Biserica Ortodoxa, avortul care este facut pentru a salva viata mamei, desi nu are o incarcatura morala pozitiva, nu este condamnat nici in Biserica Ortodoxa. Restul sunt puncte de vedere controversate care de altfel nu fac subiectul acestui topic - ar fi trebuit sa deschizi unul separat. |
Citat:
|
Citat:
Si stiti de ce? Pentru ca, inclusiv psihologic, omul e o fiinta cazuta, ca in atatea alte privinte. Cand e vorba de "esentialitati ale vietii terestre", precum sanatatea, averea, afectiunea, majoritatea noastra, fiind pacatosi, sarim repede la adapostul celor mai de carton castele ale (auto)justificarii. Nu sunt femeie, dar ideea de avort imi produce o greata spre groaza. Poate in limbile cu adevarat stravechi exista un cuvant clar pentru aceasta stare. Sincer. Cand o sa intelegem ca tipii aia non-corporati cu maleficitate deplina in ce sunt si ce fac, sunt experti in largiri de fisuri spirituale?! (Primii autori ai fisurilor, fiind, de sigur, noi, coroana ruginita nu a Creatiei, ci a caderii Creatiei). Fara mana dumnezeiasca a Sfintei Biserici, toti am cadea. |
Citat:
Este o linie subtire aici si nu poti da sentinte absolute si universale. Era chiar aici pe forum un caz despre o reductie de sarcina (de la 4 la 2) chipurile facute sub motive medicale - fara a se incerca insa sa se ceara parerea altui doctor, practic fara nici o lupta sau impotrivire - asa ceva se poate explica (presiuni din partea familiei, lipsa de credinta, etc.) dar nu cred ca se poate justifica moral. Si sunt cred si alte cazuri in care subiectivitatea umana isi face simtita prezenta in practica cred ca mai rar intalnesti cazuri care sa fie "neutre" moral. "neutre" - pentru ca o neutralitate absoluta oricum nu exista. |
Citat:
Cea insotita de sentimente viscerale nu e de la Dumnezeu ci tine de capriciile naturii umane cazute aici intrand si o doza de orgoliu si din pacate nu de putine ori cei care ajung sa gandeasca astfel mai devreme sau mai tarziu ajung in situatia celui care l-au osandit astfel facand aceleasi pacate care candva ii repugnau chipurile. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Am o rugăminte: când mai citiți o declarație oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, încercați să citiți mai mult decât un singur cuvânt. Pe de altă parte, puteți fi liniștit: Biserica mea condamnă avortul. Încercați să lămuriți problema prin alte ogrăzi, respectiv pe acolo pe unde în ultimii ani s-au efectuat milioane (!!) de avorturi. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Adventiștii de ziua a șaptea îngăduie, în anumite circumstanțe, avortul, uciderea copilului nenăscut. Punct. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Matei 7:14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. |
Citat:
Deci dumneavoastră sunteți de acord să ucideți o ființă umană pentru a salva viața alteia ? Dar de pe site-ul dumneavoastră oficial rezultă că și în cazuri de viol sau incest este permis avortul. Și în caz de malformații ale fătului. |
Citat:
Pot sa aduc o dovada incontestabila ca Sabatul este sfant si trebuie tinut cu mare atentie! Iata cuvintele Domnului Isus : Matei 24:20 Rugați-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat. cand avea sa fie aceasta fuga? in anul 70 e.n., an in care a avut loc caderea Ierusalimului si cei avertizati de Domnul au fugit din acest oras. Cand a avut loc nasterea bisericii crestine? multi sunt de parere ca la evenimentul Penticostei pe care-l situam in anul 33 e.n. deci cu 37 ani inaintea fugii din Ierusalim. Ce ne spune asta? ca biserica crestina a continuat sa tina Sabatul cel putin 37 de ani dupa nasterea ei, pentru ca avem ca dovada cuvintele lui Isus, care anuntau o necesitate de a se starui in rugaciune pentru ca fuga sa nu fie intr-o Sambata. De ce? este evident de ce, pentru ca crestinii urmau sa se odihneasca atunci, si nu puteau sa-si desfasoare asa cum trebuie fuga! la fel si in cazul femeilor insarcinate, acestea ar fi avut probleme deoarece trebuiau sa-si ia cu ele bunurile agonisite si sa se deplaseze intr-un ritm alert, incarcate fiind! Daca nu exista obligativitatea tinerii Sabatului, ce conta ca fugeau intr-o marti, miercuri sau in orice alta zi a saptamanii, inclusiv Sambata??? |
Citat:
iar daca o luam altfel, dumneavoastra nu celebrati Duminica? deci tot celebrati o zi pe post de Sabat, dar nu adevaratul Sabat, daca aduceti acest verset ca argument ca putem sa nu celebram nicio zi (adica sa facem cum dorim, cum ne taie capul), atunci luati aminte ca dumneavoastra celebrati fiecare Duminica!!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:42:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.