Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14398)

Yasmina 13.01.2012 21:04:30

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 421887)
Imi pare rau,chiar nu am inteles. Deci intre mine si caine,cine vroiai sa moara??

Niciunul!!
Faceam eu precum am facut si pt altii,ma bagam in fata cainelui si-l certam facandu-ti tie loc sa treci nestingherit,iar data viitoare te descurcai singur :)
Trebuie sa stii cum sa vb cu cainii,totul se afla in tonalilatea vocii.

Nimeni nu intelege ca daca arati agresiune tot agresiune primesti inapoi:102:

Yasmina 13.01.2012 21:08:33

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421886)
Eu ti'am vorbit destul de clar, imi pare rau ca e greu de inteles pentru tine!

Pareri diferite,nu o vom scoate niciodata la capat cu ei,dar nici ei cu noi!
Dar eu cred ca tot ce a fost de spus s-a cam spus in threadurile din trecut,asa ca stau pasiva,nu ma mai agit!
Sunt motive care se repeta la infinit...

Raoul 13.01.2012 21:11:53

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 421893)
Niciunul!!
Faceam eu precum am facut si pt altii,ma bagam in fata cainelui si-l certam facandu-ti tie loc sa treci nestingherit,iar data viitoare te descurcai singur :)
Trebuie sa stii cum sa vb cu cainii,totul se afla in tonalilatea vocii.

Nimeni nu intelege ca daca arati agresiune tot agresiune primesti inapoi:102:

Cumva ma iei la misto sau...?? Nu intelegi ca nu am avut timp de nicio reactie,nu se auzea si nu se vedea picior de caie acolo,stateau dupa gardul viu. Intr-o secunda m-am trezit cu trei dulai pe mine,dintre care unu m-a muscat!!! Care parte n-ai inteles-o? Te invit sa vi aici si sa te bagi tu sa vorbesti cu javrele alea ca imediat te vedem la ora 17:00 la PRO TV! Nu rade,ai avea toate sansele! Sa te vad pe tine atacata de caini sau sa-ti vezi copilul facut zdrente de o javra din asta sa te vad atunci cum gandesti! Unii oameni AU MURIT fiind atacati de caini! Ajunge!

AnnaKarenina90 13.01.2012 21:12:08

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 421894)
Pareri diferite,nu o vom scoate niciodata la capat cu ei,dar nici ei cu noi!
Dar eu cred ca tot ce a fost de spus s-a cam spus in threadurile din trecut,asa ca stau pasiva,nu ma mai agit!
Sunt motive care se repeta la infinit...

Ai dreptate! Pe mine ma frustreaza faptul ca nici macar nu ma contrazic cu ei pe tema uciderii cainilor, ci pe felul in care pun problema! E josnic!

Yasmina 13.01.2012 21:16:16

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 421896)
Cumva ma iei la misto sau...?? Nu intelegi ca nu am avut timp de nicio reactie,nu se auzea si nu se vedea picior de caie acolo,stateau dupa gardul viu. Intr-o secunda m-am trezit cu trei dulai pe mine,dintre care unu m-a muscat!!! Care parte n-ai inteles-o? Te invit sa vi aici si sa te bagi tu sa vorbesti cu javrele alea ca imediat te vedem la ora 17:00 la PRO TV! Nu rade,ai avea toate sansele! Sa te vad pe tine atacata de caini sau sa-ti vezi copilul facut zdrente de o javra din asta sa te vad atunci cum gandesti! Unii oameni AU MURIT fiind atacati de caini! Ajunge!

Stai calm,nu te iau la misto.
Voiam sa mai detensionez atmosfera,ca iar se incinge.
Ok...

AnnaKarenina90 13.01.2012 21:19:55

Citat:

Imi pare rau,chiar nu am inteles.

Uite aici:
Citat:

Sunt de acord, solutii trebuie luate si poate e nevoie de unele radicale, daca altfel e chiar imposibil. Ce ma deranjeaza foarte tare e faptul ca unii se numesc nu numai oameni, ci si crestini adevarati si se bat cu pumnul in piept de cat de buni sunt ei si cum dreapta lor credinta ii va mantui, apoi vorbesc cu atata rautate ca iti provoaca scarba.
Hai ca iti si explic, ca sa intelegi si tu! Recunosc ca unii dintre acesti caini sunt o problema si da, e nevoie de solutii. Pentru ca in tara asta nu avem bani de salarii decente, poate ca solutiile impuse sunt din cele mai radicale, ca deh, sunt mai ieftine. Ma abtin de la a alege o alba sau o neagra, ca asa cum zicea si Yasmina, e un subiect discutat si ras'discutat, de ti se face acru sa iti exprimi aceeasi parere de n ori pentru oameni prea batuti in cap ca sa priceapa. Eu nu am intrat aici pentru a fi pro sau contra, ci sa te trag de maneca si sa iti spun prieteneste ca dai dovada de josnicie si lipsa de educatie prin felul in care vorbesti. E mai clar acum?

Citat:

Deci intre mine si caine,cine vroiai sa moara??
Asta e genul de prostie care m'ar face sa rad, daca nu ar fi tragica in imensitatea ei.

Si hai sa mai spun ceva! Sa ne gandim la detinuti! Oameni care au ucis, au furat, au violat, au batut s.a.m.d., care sunt condamnati la ani grei de inchisoare si care uneori isi petrec chiar intreaga viata dupa gratii. Ei de ce nu sunt ucisi? Pe acelasi principiu al lipsei banilor. E mai ieftin sa le dai injectia decat sa ii tii ani intregi in inchisori, sa ii hranesti, sa le platesti paznici s.a.m.d.! Hm?

Raoul 13.01.2012 21:23:45

Yasmina,deci am dreptate sau nu? Dar fi sincera si realista! Crezi ca de nebun mi-a venit toata ura asta peste noapte?? M-a muscat,intelege,am urma pe picior! Daca nu aveam spray-ul m-ar fi doborat toti cei trei caini,ma faceau praf! V-ati fi bucurat mai mult sa auziti ca va scriu din spital si cu semne pe viata?? Raspundeti la obiect,da sau nu. Puteti sa spuneti "DA" fara nicio problema,nu ma supar,dar macar fiti voi! Sa terminam cu bunatatea asta excesiva atunci cand chiar nu e cazul.

Lucian008 13.01.2012 21:24:30

Citat:

Termina cu ironiile. S-a vandut TOT! Ce a privatiza/vandut Basescu?? A fost si impotriva privatizarii Petrom,unde a fost mana lu' bombonel. In fine,nu le iau apararea pdl-istilor,dar sunt mai buni ca psd,asta e clar! Iliescu ne-a nenorocit!

Am o dorinta tare necrestineasca. Dar le doresc tuturor sa le se intample ceea ce isi doresc. Celor care spun ca Basescu este bun sa fie ales presedinte-prim=ministru-judecator-procuror-presedintele senatului, camerei deputatilor si tot ce mai vor ei pe viata. De asemenea celor care il vor pe Antonescu sa iasa antonescu si sa aiba acelasi procentaj de prezenta ca si acum in parlament s.a.m.d.
Imi pare rau dar sunteti tare naivi toti cei care credeti ca exita oameni care au facut sau pot face mai mult dintre cei din clasa politica. Toti sunt o apa si un pamant.

Raoul 13.01.2012 21:31:30

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421901)
Eu nu am intrat aici pentru a fi pro sau contra, ci sa te trag de maneca si sa iti spun prieteneste ca dai dovada de josnicie si lipsa de educatie prin felul in care vorbesti.

Pai vorbesc,ca e normal dupa ce am trecut prin nefericita intamplare! Sa inteleg ca era mai bine sa il las sa ma sfasie,si a doua zi sa nu-l omor,ci sa ma duc cu o bucata de paine la el,nu? Fii serioasa! Cea mai buna solutie e eutanasierea! De ce sa se cheltuie bani pe caini cand avem destui bolnavi,orfani etc. E foarte clara situatia.

AnnaKarenina90 13.01.2012 21:36:59

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 421905)
Pai vorbesc,ca e normal dupa ce am trecut prin nefericita intamplare! Sa inteleg ca era mai bine sa il las sa ma sfasie,si a doua zi sa nu-l omor,ci sa ma duc cu o bucata de paine la el,nu? Fii serioasa! Cea mai buna solutie e eutanasierea! De ce sa se cheltuie bani pe caini cand avem destui bolnavi,orfani etc. E foarte clara situatia.

Vai, lasa'ma! De cand ai intrat pe thread'ul asta nu faci decat sa te plangi si sa te joci de'a victima. Bun, te'a muscat un caine [daca aia numesti tu muscatura de caine] si ti'a stirbit frumusetea printr'o vanataie lasata pe picior. Acum du'te fa pe supereroul si salveaza zeci de mii de copii de la moarte prin sacrificarea animalului. Poate ajungi pe prima pagina a ziarului, ca noul erou al natiunii. Da' nu care cumva sa te gandesti sa duci cainele la un adapost. Doamne fereste, Raoul! Sa nu te tampesti! Si nu cumva sa vorbesti, totusi, mai civilizat, ca iti pica limba si ti'o mananca "javrele"! Ei, nu'i nimic. Tu sa fii linistit cu sufletelul tau, ca la intrarea in Rai Dumnezeu iti va multumi pentru sacrificul tau imens de a suporta o vanataie pe picior si nu'i va mai pasa de rautatea din tine! Ferice de tine, frate!

Ah, era sa uit! Acolo la fapte bune o sa'ti mai scrie ingerasul cati bolnavi ai salvat de la moarte si cati copii si'au gasit familii pentru ca tu ai omorat cainele cel rau! Poate peste multi multi ani stranepotii acestor amarati pentru care lupti tu cu mantia justitiei pe umeri se vor inchina la moastele tale!

Si tot nu mi'ai raspuns la intrebarea anterioara, referitoare la detinuti! Uite, cat timp ai costumul de super erou pe tine, poti rezolva si problema aceasta!

Yasmina 13.01.2012 21:41:32

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 421865)
Cei care zic ca iubesc jegoasele astea de javre sa puna mana sa-i adopte,sa-i tina acasa si sa-i pupe in bot cat or vrea! Daca erau cu adevarat iubiti de cineva nu ar mai fi fost pe strada! Si eu am animal si mi-l tin in casa,nu supara si nu deranjeaza pe nimeni!

Raoul,stii ce ma face pe mine sa rad?
Este tocmai acest fapt din citatul tau.
De obicei cei care adopta caini si au grija de ei,sunt batjocoriti de ceilalti de numa'numa'.
Defapt si acest fapt nobil este deranjant pt popor,ei vor sari la gatul "catelarilor"cu intrebari de genul"de ce nu adopti un copil?","de ce nu hranesti un om al strazii?"Deci nu sunt multumiti nici cu adoptia.

In schimb ar vrea sa deturneze milostenia iubitorilor de caini in alta directie,fara ca ei insisi sa faca ceva concret in acele domenii.
Aceste specimene doar dau directiuni despre ce anume sa faca sau nu faca alti semeni,de parca ii au in grija ca si sclavi.

Eu una nu am nevoie de nimeni care sa-mi managerieze viata si alegerile.Slava-Domnului,am parinti,un manager la serviciu si un duhovnic.

guardian knight 13.01.2012 21:49:18

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421882)
Te'ai amestecat in discutia mea cu Raoul, ca sa spui asa din senin, cum sustinatorii "javrelor" sunt asa si pe dincolo! Si tot asa, din senin, imi vine mie acum sa spun ca oamenii care vorbesc cu atata ura nu fata de caini ci fata de orice creatura vie, creatie a Domnului sunt cam pe la acelasi nivel cu animalele pe care va inversunati voi atat.

io nu m-am amestecat in discutia dumitale,asta ti s-a nazarit dumitale ! N-am avut nici o treaba cu dumneata,eu am facut o remarca generala asupra maidanofililor fanatici ,din cauza carora se pot intampla tragedii de felul celor expuse de colegul nostru !

Am facut rau ca am luat apararea semenilor mei in dauna fiintelor necuvantatoare numite caini ???

De ce ma rog nu va scandalizati la fel,si cand e vorba de simpaticii vitelusi loviti cu barda in cap, pentru a deveni carnea cu care faceti sarmale sau mici ???
de unde aceasta preferinta pentru caini, mai ales la femei (am remarcat ,in mod ciudat !) ?!

guardian knight 13.01.2012 21:50:51

Citat:

Termina cu ironiile. S-a vandut TOT! Ce a privatiza/vandut Basescu?? A fost si impotriva privatizarii Petrom,unde a fost mana lu' bombonel. In fine,nu le iau apararea pdl-istilor,dar sunt mai buni ca psd,asta e clar! Iliescu ne-a nenorocit!

Imi pare rau,chiar nu am inteles. Deci intre mine si caine,cine vroiai sa moara??

nu cainele, evident, cainele e sfant ! (ha,ha,ha !)
-e o gluma !

AnnaKarenina90 13.01.2012 21:52:18

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421911)
nu cainele, evident, cainele e sfant ! (ha,ha,ha !)
-e o gluma !

O gluma la fel de... nereusita ca si glumetul.

guardian knight 13.01.2012 21:55:22

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421913)
O gluma la fel de... nereusita ca si glumetul.

asta e caracteristica voastra a filo-cinilor, sunteti agresivi ca ei, pana la urma,fata de semneii vostri umani pe care ai urati !
pana la urma se demonstreaza singura teza mea !

io, nu am facut atac la persoana, impotriva dvs, ceea ce dvs aiti facut cu nonsalanta !

AnnaKarenina90 13.01.2012 21:57:21

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421910)
Am facut rau ca am luat apararea semenilor mei in dauna fiintelor necuvantatoare numite caini ???

Nu, ai facut rau ca te'ai exprimat la fel de civilizat ca unul din mahala si cu tot atata bunatate crestineasca precum unul care vandalizeaza statui de sfinti in Timisoara.

Citat:

De ce ma rog nu va scandalizati la fel,si cand e vorba de simpaticii vitelusi loviti cu barda in cap, pentru a deveni carnea cu care faceti sarmale sau mici ???
de unde aceasta preferinta pentru caini, mai ales la femei (am remarcat ,in mod ciudat !) ?!
FYI, eu nu fac nici sarmale, nici mici!
Nu e vorba de o preferinta pentru caini, ci pentru umanitate fata de orice creatura vie! La biserica ta nu se invata ca si cainii sunt creatia Domnului? Sau tot ce nu ii convine omului ar trebui sa dispara de pe pamant, pentru ca deh, Dumnezeu ne'a dat libertatea de "a face legea" aici si de a ne juca la randul nostru, de'a dumnezeii cu tot ceea ce ne inconjoara!
Am inteles ca ai o parere. Tu crezi ca maidanezii ar trebui eutanasiati. Foarte bine, spune asa! Dar cand incepi cu exprimari de mahala, esti cam la nivelul acelui animal pe care il urasti atat de mult cu sufletul tau imens de crestin!

guardian knight 13.01.2012 21:58:10

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 421902)
Yasmina,deci am dreptate sau nu? Dar fi sincera si realista! Crezi ca de nebun mi-a venit toata ura asta peste noapte?? M-a muscat,intelege,am urma pe picior! Daca nu aveam spray-ul m-ar fi doborat toti cei trei caini,ma faceau praf! V-ati fi bucurat mai mult sa auziti ca va scriu din spital si cu semne pe viata?? Raspundeti la obiect,da sau nu. Puteti sa spuneti "DA" fara nicio problema,nu ma supar,dar macar fiti voi! Sa terminam cu bunatatea asta excesiva atunci cand chiar nu e cazul.

tu nu vezi ca raspunsul lor e un : DA, hotarat ???!!!

Lucian008 13.01.2012 21:58:32

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421916)
asta e caracteristica voastra a filo-cinilor, sunteti agresivi ca ei, pana la urma,fata de semneii vostri umani pe care ai urati !

io, nu am facut atac la persoana, impotriva dvs, ceea ce dvs aiti facut cu nonsalanta !

Terminati cu atacurile la persoana. Una e sa ataci ideile si parerile cuiva si cu totul altceva e sa ataci persoana respectiva. Mai josnic e sa ataci o persoana pe care nu o cunosti.
Deci va rog sa incetati.

AnnaKarenina90 13.01.2012 21:59:52

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421916)

Te sfatuiesc amical sa incerci sa afli semnificatia cuvintelor pe care le folosesti inainte sa le pui intr'o propozitie care oricum pare formulata de un elev de gimnaziu. Si nu teza ta se confirma, ci a mea. Si anume ca majoritatea celor care urasc animalele sunt barbari din foarte multe puncte de vedere. Iar asta se reflecta adeseori si in intelectul lor subdezvoltat!

guardian knight 13.01.2012 22:00:12

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421917)
Nu, ai facut rau ca te'ai exprimat la fel de civilizat ca unul din mahala si cu tot atata bunatate crestineasca precum unul care vandalizeaza statui de sfinti in Timisoara.

FYI, eu nu fac nici sarmale, nici mici!
Nu e vorba de o preferinta pentru caini, ci pentru umanitate fata de orice creatura vie! La biserica ta nu se invata ca si cainii sunt creatia Domnului? Sau tot ce nu ii convine omului ar trebui sa dispara de pe pamant, pentru ca deh, Dumnezeu ne'a dat libertatea de "a face legea" aici si de a ne juca la randul nostru, de'a dumnezeii cu tot ceea ce ne inconjoara!
Am inteles ca ai o parere. Tu crezi ca maidanezii ar trebui eutanasiati. Foarte bine, spune asa! Dar cand incepi cu exprimari de mahala, esti cam la nivelul acelui animal pe care il urasti atat de mult cu sufletul tau imens de crestin!

unde am avut exprimari de mahala, la cine am dat in cap, pe cine am injurat si insultat direct ???!!!
io nu am facut decat sa vorbesc la modul general, de unii fanatici madanofili,si dvs, ati sarit direct la atacuri personale la adresa mea ,si ma mai luati si cu pers a 2-a, poate totusi sunt mai in varsta,mai stii ???

AnnaKarenina90 13.01.2012 22:02:11

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421921)
unde am avut exprimari de mahala, la cine am dat in cap, pe cine am injurat si insultat direct ???!!!

Lucian are dreptate! Ne'am aprins prea tare! Sa ne vedem de discutia cu cainii si sa lasam altele la o parte!

AnnaKarenina90 13.01.2012 22:06:00

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421921)
si ma mai luati si cu pers a 2-a, poate totusi sunt mai in varsta,mai stii ???

Si daca te'as lua cu dumneavoastra, tot la persoana a 2'a ti'as vorbi. Numai ca la plural. Dar respectul de la mine nu vine pentru varsta pe care o ai ci pentru omul care esti!

guardian knight 13.01.2012 22:06:17

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421920)
Te sfatuiesc amical sa incerci sa afli semnificatia cuvintelor pe care le folosesti inainte sa le pui intr'o propozitie care oricum pare formulata de un elev de gimnaziu. Si nu teza ta se confirma, ci a mea. Si anume ca majoritatea celor care urasc animalele sunt barbari din foarte multe puncte de vedere. Iar asta se reflecta adeseori si in intelectul lor subdezvoltat!

patima inchinata iubirii de caini, cred ca tine mai degraba de dimensiunea patologicului la unele persoane !
aceasta patima, impinge aceste fapturi nefericite sa-si atace semenii cu o duritate si o rautate ,la fel de mare pe care o cultiva la protejatii lor : cainii maidanezi,substratul psihologic ocult,si extrem de vizibil, fiind insa o uriasa ura fata de semeni !!!

Raoul 13.01.2012 22:09:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 421908)
De obicei cei care adopta caini si au grija de ei,sunt batjocoriti de ceilalti de numa'numa'.

Si eu am animal in casa si nu ma batjocoreste nimeni! Dar nici nu deranjeaza pe nimeni!

Yasmina 13.01.2012 22:11:13

Un adevarat crestin ar trebui sa fuga de pe aceste threaduri,nu sunt constructive pt suflet,doar pierdere de vreme.
Inevitabil se ajunge la scandal.

Poate imi explica si mie cineva ce folos spiritual are aceasta sintagma:"curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi"??
Eu zic ca nici una.
Acest forum este creat pt probleme religioase,nu pt dezbateri politice,cancanuri si stiri pe care le gasesti oricum si in media.
Se numeste clar forum crestin ortodox.

guardian knight 13.01.2012 22:17:04

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 421928)
Un adevarat crestin ar trebui sa fuga de pe aceste threaduri,nu sunt constructive pt suflet,doar pierdere de vreme.
Inevitabil se ajunge la scandal.

Poate imi explica si mie cineva ce folos spiritual are aceasta sintagma:"curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi"??
Eu zic ca nici una.
Acest forum este creat pt probleme religioase,nu pt dezbateri politice,cancanuri si stiri pe care le gasesti oricum si in media.
Se numeste clar forum crestin ortodox.

Daca imi dati voie, ba cred ca are o mare legatura !
pentru ca,ce forum e mai indreptatit si mai potrivit sa suporte o asemenea dezbatere controversata,cum este cea a raportului ontologic si deontlogic-moral, dintre locul omului in lume si locul animalului in lume,cand cele doua fapturi ale aceluiasi dumnezeu vin in conflict de viata si de moarte ???
Trebuie sa primesze interesul omului de a trai, sau al animalului ???
Nu e asta o problema stringenta la care teologii pot sa formuleze o perare avizata ???

guardian knight 13.01.2012 22:18:27

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 421926)
Si eu am animal in casa si nu ma batjocoreste nimeni! Dar nici nu deranjeaza pe nimeni!

ai vazut cum ai fost lasat de izbleliste la cheremul cu colti al maidanezilor, de catre semenii tai ???!!!

nu e asta un motiv/semnal de ingrijorare ??? in ce lume traim ???

AnnaKarenina90 13.01.2012 22:25:17

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421931)

Intr'o lume in care oameni ca tine au impresia ca ar merita sa ajunga in Rai inaintea animalelor!

guardian knight 13.01.2012 22:30:07

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 421935)
Intr'o lume in care oameni ca tine au impresia ca ar merita sa ajunga in Rai inaintea animalelor!

vai, inca un atac direct !
...m-ai ciuruittttt !!!

glumesc desigur !

nu am nimica cu tine, te iert de toate oalele(nu zic cu ce !) aruncate in cap .,Dumnezeu sa te lumineze, ca sa apuci pe calea cea spre lumina !
si daca am gresit cu ceva iarta-ma, da cel mai mult te rog...sa nu ma parasti la admin !

adminul m-a mai sters odata,si mi-e cam frica sa nu o faca iarasi, la indicatia celor cu care am polemizat si azi !

guardian knight 14.01.2012 13:33:27

articol interesant cu viitorul steag al tarii !!!

rf

Maidanezul constitutional
de Dan Tapalaga HotNews.ro
Miercuri, 11 ianuarie 2012, 16:23 Actualitate | Opinii

Merita pus pe steag, ca stema, ridicat la rang de simbol national, daca tot l-am institutionalizat la nivel constitutional. De astazi, maidanezul nu mai este un simplu caine comunitar, ci jivina nationala protejata de judecatorii Curtii Constitutionale. Mai lipseste sa-l declare Biserica Ortodoxa animal sacru si sa ne inchinam Lui. Ce deranjeaza cumplit la aceasta hotarare este lipsa de responsabilitate. In schimb, Curtea Constitutionala a dat unda verde euthanasierii independentei magistratilor fara drept de apel. Alta iresponsabilitate, care ne va ucide lent statul de drept.

Atat autorii sesizarii cat si judecatorii cred ca maidanezul are dreptul constitutional sa zburde liber, sa bage oameni in spital si uneori in pamant (sa-i fie tarana usoara japonezului rapus de constitutionalul Boschito, azi cetatean german) iar nimeni sa nu raspunda pentru asta. Din cate stim, Constitutia apara drepturile cetatenilor, nu drepturile animalelor. Care, desigur, au drepturile lor, sunt aparate chiar de Codul Penal, dar tot nu inteleg de ce e neconstitutional sa ai legi care sa-ti dea voie sa omori caini. Sau de ce ar fi constitutional sa starpesti sobolani, sa omori ursi sau mistreti, dar caini nu? La o adica, tot fiinta e si bietul sobolan, ursulet sau mistret.

Vrei sa ai responsabilitatea unui caine? Ia-l acasa si ingrijeste-l. Asa raspunzi atat pentru viata si sanatatea lui, asa arati ca ajuti si respecti comunitatea in care traiesti. Lipsa de responsabilitate a statului roman a fost constatata in iulie 2011 tot de niste judecatori. Ati ghicit, nu romani. De judecatorii CEDO. Judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului au decis in vara ca Romania trebuie sa plateasca despagubiri de 9.000 de euro unei femei care a fost muscata de caini vagabonzi si care a reclamat autoritatile romane la CEDO pentru ca nu au luat masuri adecvate ca sa rezolve problema animalelor fara stapan din Bucuresti.

Din pacate, lipsa de actiune a statului a cronicizat problema maidanezilor astfel incat singurele solutii eficiente par acum cele extreme. Nimeni nu-si doreste sa vada caini omorati, desigur, e deplorabil ca s-a ajuns sa vorbim de asta. Dar statul, institutiile lui si asociatiile de protectie a animalelor au dovedit deja ca nu vor sa isi asume responsabilitati ci sa exploateze emotional aceasta problema. Cum ar fi sa explici australienilor ca e neconstitutional sa eutanasieze canguri si camile sau ce mai au de starpit. Sau berlinezilor ca n-au voie sa omoare mistretii care s-au inmultit la fel ca maidanezii in parcurile din oras si distrug tot?

In schimb, Curtea Constitutionala a euthanasiat fara probleme independenta magistratilor, declarand constitutional un proiect de lege periculos, care va pune in lesa multi judecatori si procurori. Prin urmare, viata maidanezilor valoreaza ceva mai mult, in ochii judecatorilor de la Curtea Constitutionala, decat independenta magistratilor. Din pacate, exact asta-i tara, unde institutiile nu mai reusesc sa faca prea bine diferenta dintre om si animal. Daca va uitati la arestarile recente din politie, unii oameni chiar par animale.

PS. Daca tot se discuta despre reforma sanatatii, ar fi un moment bun pentru introducerea asigurarilor medicale de baza (acoperite de la bugetul de stat) pentru cainii fara stapan - (adica cei cu un venit sub salariul minim pe economie). Altfel, propun sa declaram noua lege neconstitutionala.
http://media.hotnews.ro/media_server...3-0-cutzu3.jpg

Laura19 14.01.2012 15:22:13

Eu de loc sunt din Brasov,acolo am crescut si copilarit, si aveam si am bunici in Bran,respectiv Zarnesti. Zona de munte. Am fost obisnuita cu cainii pisicile gaini etc.Cel putin cainii de la bunicii mei erau f.draguti si balnzi. Si mi-au placut animalele in general de mica.
Am fost muscata de caini de 2 ori. Odata de un pui mic de lup cand eram si eu mica, m-a muscat de picior, dar a fost din joaca cred eu. Adica eu fugeam si el fugea dupa mine si m-a prins de glezna. Am avut o buba 2 zile si am mers mai departe cu viata.
A doua oara in cls a2a m-a muscat un caine vagabond, in fata blocului meu, ziua in amiaza mare. Desi a fost demult, retin minte totul perfect. El statea pe langa scara, eu tot pe langa scara, aproape de caine,care parea pasnic,n-a latrat, nu nimic. Si m-am aplecat sa iau ceva de pe jos si a sarit pe mine brusc si m-a muscat de ceafa. (ce ai patit tu raul e o nimica toata. sa vezi cum e sa fii muscat de ceafa, la 8-9 ani de un caine cat tine de mare) Tin minte ca am reusit sa il prind de blana gatului si sa il imping de pe mine si a sarit si un trecator si l-a alungat. A urmat spital, curatat rana, bandajat capul-am stat cam o sapt cu capul banadajat-, injectii o luna de zile. Ce am facut cu cainele? L-am omorat? Nu. Cu ajutorul unei vecine, l-am prins si l-am dus la o prietena de familie din afara orasului ptr ca medicii ne-au spus sa il tinem sub supraveghere sa vedem daca e turbat. Apoi dupa ce a trecut testul, i s-a dat drumul in afara orasului, pe camp sau in padure nu mai stiu exact.

Dupa acest eveniment nefericit am urat cainii? Nu. Am vrut sa fie eutanasiati toti cainii vagabonzi? Nu. Vreau cainii vagabonzi in orase, pe strada? Nu. Vreau sa se gaseasca o solutie omeneasca care sa impace si capra si varza? Da. De ce nu se pot lua toti cainii si dusi in varful unui munte? Sau sa se faca o rezervatie similara cu rezervatia lupilor de pe muntele Piatra Craiului. Romania are o gramada de paduri si de munti, unde nu locuieste nimeni. As putea fii de acord cu eutanasierea cainilor daca si numai daca se v-a face prin injectie letala, si nu prin eutanasierea tipic romaneasca, cum s-a facut si in trecut,adica in stil barbar. Desi ma indoiesc, tot stilul barbar o sa se aplice in cazul eutanasierii cainilor. Nu stiu cum poate un om sa dea in cap unui animal de ii sare sangele si sa il bata pana moare si sa fie linistit sufleteste si sa ramane senin. Sau sa il arda cu acid sau alte grozavii.

Nu poti sa ii impui unui om sa nu mai iubeasca animalele. Asa cum nici omul nu alege sa iubeasca animalele, pur si simplu simte. E un sentiment cu care deobicei te nasti. Unii il dobandesc pe parcus, dupa ce interactioneaza mai mult cu animalele. Nu poti sa il ignori si sa il lepezi. Cei care iubesc animalele stiu ce spun si ce vreau sa explic. Pentru cei care nu iubesc animalele pur si simplu si nu vad frumusetea lor, si vad animalul doar ca pe o sursa de hrana sau de sluga, nu pot intelege. Nu ai cum sa intelegi ceva ce nu ai simtit. Si sa sustii ca un om care iubeste animalele nu poate iubi in acelsi timp si aproapele, este gresit si extrem. Nu poti stii ce simte un om, ptr ca nu esti el. Nu poti sa acuzi un om pe care nu il cunosti, nu stii ce gandeste, ce simte, ce fapte bune a facut ptr semenii etc., doar ptr ca el iubeste animalele si tu nu. Daca tu nu iubesti animalele treaba ta, dar nu mai impune si altora sa simta ce simti tu, sa gandeasca ca tine. Doar ptr ca tu nu iubesti animalele sau ai alta convingere,alt mod de a vedea lucrurile, nu inseamna ca ai neaparat dreptate sau ca esti mai superior fata de cel cu pareri diferite. Suntem prieteni atata timp cat esti de acord cu ideiile mele, dar cand parerile tale sunt diferite, gata prietenia si bunul simt. Fiecare om este un individ cu pareri proprii cu conceptii proprii, nici un om nu este exact la fel ca alt om. Doi oameni se pot uita la acelasi lucru si sa vada doua lucruri diferite. Sa respecam parerile si convingerile fiecaruia si sa nu mai aducem acuze gratuite in necunostiinta de cauza. (cand am zis tu, nu ma refeream la cineva anumie, ci la modul general.)

Eu in fiecare animal vad o creatie frumos facuta de Dumnezeu si un dar ptr noi. Sa ne ajutam de ele, sa le ingrijim, sa ii admiram puterea Lui Dumnezeu si sa ii dam Lui slava ptr toate cate a creat. Daca nu erau bune, nu le mai creea Dumnezeu. Si nu le-a creat ptr carne, ptr ca la inceput erau si ele tot in Rai si nu le-a creat nici ca omul sa le batjocureasca. Animalul face parte din creatie, si cum poti iubi creatia Lui Dumnezeu, daca nu iubesti si animalele si natura? Daca in animal vad o creatie frumoasa, in om vad o creatie divina, superioara, care poate ajunge asa de sus si poate face multe lucruri minunate, mai ales cand sunt din dragoste,bunatate si credinta.

Iubirea fata de animale este una, iubirea fata de oameni este alta. Sunt doua iubiri diferite, nu se exclude una pe cealalta. De ce e asa imposibil de acceptat si de crezut ca un om poate iubi si animalele si oamenii in acelasi timp? Doar ptr ca la tine e imposibil nu inseamna ca si la altul e. Si cand zic iubire de animale,nu ma refer la idolatrizare, cum mai vedem in mass media si sa pui animalul in fata oamenilor. Daca e sa salvezi un om sau un caine, salvezi omul evident, dar sa nu se ajunga sa se profite de puterea omului, caci atunci se ajunge rau. Azi omori o soparla, maine omori o pasare, poaimaine omori o pisica si tot asa pana ajungi sa omori si oameni.-aici vb de abuzul de putere.

Nu neg ca exista o problema cu cainii maidanezi din Romania si trebuie rezolvata. Sunt intrdevar periculosi, mai ales ptr copii. Vorbesc din prisma unei persoane care a fost muscata la 8-9 ani, am povestit mai sus. Dar de la a expune pareri contra si pro despre cainii maidanezi periculosi pana la a acuza omul care iubeste animalul, ca e lipsit de dragoste fata de aproape e cale lunga. Si nu absolut toti cainii maidanezi sunt rai. Am intalnit si caini maidanezi blanzi. E drept ca aceia nu prea stateau in haite. Eu as opta ptr eutanasierea cainilor periculosi, nu ptr toti. Si in afara, de ex in State, cand se captureaza un caine de pe strada, inainte sa fie dat spre adoptie se testeaza daca e periculos ori ba. Daca este, se eutanasiaza ori se dreseaza, daca nu este, se da spre adoptie. Si pentru cei curiosi, am adoptat un pui de caine de la adapost si am luat tot un pui mai maricel de pe strada si pe ambii i-am dus la tara si au trait acolo. Dar unu-doi oameni nu pot face mare lucru.
In sfarsit, asta este opinia mea, sper ca nu am jignit pe nimeni prin cuvintele mele.

Raoul 14.01.2012 19:50:06

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 421931)
ai vazut cum ai fost lasat de izbleliste la cheremul cu colti al maidanezilor, de catre semenii tai ???!!!

Ei nu realizeaza,nu-i critic. Doar sa-i fereasca Dumnezeu sa-i sfasie vreo javra si sa-i vedem atunci cum mai gandesc! Sau sa-si vada copiii devorati de caini,,sa ramana cu semne pe viata! Oare tot la fel vor gandi? Si cand te gandesti ca ce am scris mai sus sunt scenarii absolut paluzibile...

@Laura,si ce propui? Sa asteptam sa fim toti muscati (de picior sau de ceafa,ori mai rau),ca asa vedem astfel care din sutele de caini e agresiv,si apoi sa-l prindem si sa-l ducem in afara orasului sau in varf de munte? Stii ceva,e 5,6 ron litrul de benzina,nu cred ca as cheltui banii sa car o potaie nici pana in afara orasului! Nu merita efortul! Si in varf de munte tot moare,doar ca ne face sa ne simtim mai putin vinovati,nu? Tot necrestineste e! Cei care iubesc cainii asa mult sa-i ia acasa,sa-i tina ingraditi etc. Orice,numai sa faca ceva,nu sa critice si sa jigneasca gratuit! Si eu iubesc animalele dar nu in conditiile acestea!

Alte solutii nu prea exista,gen rezervatii asa cum ai spus. S-ar cheltui prea mult,cand avem si-asa destule alte probleme. Banii dupa ce ca sunt putini trebuiesc gestionati cum trebuie,nu pe lucruri prostesti!

guardian knight 14.01.2012 21:41:48

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 422040)
Ei nu realizeaza,nu-i critic. Doar sa-i fereasca Dumnezeu sa-i sfasie vreo javra si sa-i vedem atunci cum mai gandesc! Sau sa-si vada copiii devorati de caini,,sa ramana cu semne pe viata! Oare tot la fel vor gandi? Si cand te gandesti ca ce am scris mai sus sunt scenarii absolut paluzibile...

@Laura,si ce propui? Sa asteptam sa fim toti muscati (de picior sau de ceafa,ori mai rau),ca asa vedem astfel care din sutele de caini e agresiv,si apoi sa-l prindem si sa-l ducem in afara orasului sau in varf de munte? Stii ceva,e 5,6 ron litrul de benzina,nu cred ca as cheltui banii sa car o potaie nici pana in afara orasului! Nu merita efortul! Si in varf de munte tot moare,doar ca ne face sa ne simtim mai putin vinovati,nu? Tot necrestineste e! Cei care iubesc cainii asa mult sa-i ia acasa,sa-i tina ingraditi etc. Orice,numai sa faca ceva,nu sa critice si sa jigneasca gratuit! Si eu iubesc animalele dar nu in conditiile acestea!

Alte solutii nu prea exista,gen rezervatii asa cum ai spus. S-ar cheltui prea mult,cand avem si-asa destule alte probleme. Banii dupa ce ca sunt putini trebuiesc gestionati cum trebuie,nu pe lucruri prostesti!

vad mereu foarte multe femei care iau apararea cainilor, cum se poate explica acest femomen cel putin batator la ochi !
femeile sunt mari admiratoare ale cainilor,dar nu si altor animale, ci exclusiv, ele iubesc cainii ?
de ce acest fenomen, exista oare o explicatie,psihologica, psihanalitica,oare ?
nu stiu daca exista un psiholog pe forum sa ne lamureasca, acest fenomen, interesant !!!

AnnaKarenina90 14.01.2012 23:13:33

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 422040)

Raoul, incearca sa te calmezi si sa iti controlezi putin limbajul. Nu in calitate de crestin, ci de om educat si civilizat. Am spus'o si o repet: ai dreptul la opinia ta, inteleg ca ii vrei eutanasiati pe acesti caini, inteleg furia ta fata de animalul care te'a ranit! Dar o parere sau o convingere, oricat de indreptatit crezi ca esti ca sa faci asta, nu se exprima cu un asemenea limbaj. Nu te lasa orbit de ura si de frustrare! Vorbeste, spune ce ai de spus, dar din respect pentru opiniile si convingerile celor din jur [pentru ca nu traiesti singur pe lume, chiar daca ai impresia ca esti centrul universului] spune'o civilizat si frumos!

"Pe mine m'a muscat un caine vagabond, sunt foarte furios, consider ca sunt periculosi si as vrea sa fie eutanasiati pentru ca asa mi se pare cel mai corect si mai sigur!"

Vezi? Nu e chiar atat de greu si parca suna putintel mai bine! Si ba da, realizam si noi ce se intampla, constientizam ca acesti caini reprezinta o problema. Nu suntem bolnavi psihic, ca sa nu ne dam seama de realitatea in care traim. Dar asa cum tu ai parerea ta, noi o avem pe a noastra! Esti capabil sa intelegi asa ceva?

Yasmina 14.01.2012 23:40:47

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 422063)
vad mereu foarte multe femei care iau apararea cainilor, cum se poate explica acest femomen cel putin batator la ochi !
femeile sunt mari admiratoare ale cainilor,dar nu si altor animale, ci exclusiv, ele iubesc cainii ?
de ce acest fenomen, exista oare o explicatie,psihologica, psihanalitica,oare ?
nu stiu daca exista un psiholog pe forum sa ne lamureasca, acest fenomen, interesant !!!

Asta chiar intrece toate bazaconiile de pana acum...
Iubirea pt caini este doar o felie din iubirea totala a unul individ care respecta intreaga Creatie(printre altele sunt colectionara si de minerale/roci/semipretioase).
Eu fac apologia Vietii peste tot unde o intalnesc.Am mai spus ca Viata tuturor fiintelor ma fascineaza.
In albumul meu personal se poate vedea ca nu iubesc doar cainii cu predilectie...

Laura19 15.01.2012 01:32:47

Si este mai crestineste sa omorai cainele in mijlocul strazii? Eu asta am inteles ca sugerezi. Ei nu sunt bani, daca pune 1 euro fiecare roman strangem ceva ptr a crea un gard intr-un spatiu sau sa fie dusi pe munte. Asta se putea face de la inceput, cand s-a vazut neimplicarea statului. Cati bani cheltuie romanul pe tigari,bautura,cluburi,mancare in prostie etc.? Daca se voria sa se faca ceva,se facea, numai ca este mai usor sa urlii si sa astepti ca altul sa faca. Cu ce se implica cei care urasc cainii? Cu mai nimic. Si normal ca ar muri daca i-am duce pe un munte, canii nu sunt nemuritori, dar una e cand mor din cauza legilor naturale si alta e cand mor din cauza legilor umane-eutanasierea tipic romaneasca, cu bata-n cap-.

Sa ii ducem intr-un munte sau padure, prea scump, sa le facem o rezervatie in afara orasului, prea scump, sa ii sterilizam, prea scump, sa ii omoram frumos si repede, prea scump, atunci ce solutie mai ramane? Ca toate variantele s-au scos din eucuatie, si a mai ramas doar sa luam toti cate o bata si sa mergem in strada si sa omoaram cainii, e bine asa?Caci si sa ii ducem in afara orasului sa le dam cu batele in cap,trebuie sa dam bani pe benzina.

De problema urislor din Brasov nu isi mai face nimeni probleme? De cand sunt mica vin in fiecare an, din primavara pana-n toamna, ursii jos in oras sa caute de mancare, la containare, prin parcuri etc. Si tot oamenii i-au obisnuit asa ptr ca le dau de mancare. Ei, ursii nu mai sunt periculosi? Cum e sa iesi din bloc si sa dai nas in nas cu un urs? Cu ei ce facem? De omorat nu putem, ptr. ca sunt protejati de lege. Noroc cu cainii vagabonzi, cand latra cainii din padure e semnal ca vine ursu. :))

Parca femeile au tendinta sa iubeasca mai mult pisicile si barbatii cainii. Oricum asta nu e litera de lege si deobicei sunt indei preconcepute. Si pana la urma, care ar fi problema daca cineva iubeste cainii? (cainii la modul general,nu ma refer la vagabonzi) Iar cand am vb mai sus despre iubirea de animale ma refeream tot la modul general, adica la toate animalele, nu doar la cainii vagabonzi.

Eu pe acest topic n-am prea vazut exprimarea unei opinii la rece. Am observat doar ura si furie impotriva cainilor vagabonzi. Ori cu ura si furia nu stiu cat de bine se rezolva problema.

Raoul 15.01.2012 16:04:49

Daca tot am strange fiecare cate 1 euro prefer sa li se dea copiilor orfani,celor cu probleme etc. decat unor patrupede!

Si nu are rost sa mai continui discutia: poate cand veti fi si voi muscati sau copiii vostri o sa ganditi altfel!

Dumitru73 15.01.2012 16:45:23

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 422142)
Daca tot am strange fiecare cate 1 euro prefer sa li se dea copiilor orfani,celor cu probleme etc. decat unor patrupede!

Si nu are rost sa mai continui discutia: poate cand veti fi si voi muscati sau copiii vostri o sa ganditi altfel!

eu ma vad nevoit ca din cand in cand, sa mai trec cate un colt de bloc pe lista zonelor de evitat.
din cauza cainilor.
este inadmisibil sa trebuiasca sa-mi schimb traseul de n ori si sa ocolesc zone pe unde trec de mai bine de 30 de ani, din cauza unor iresponsabili.
si ii intreb ceva pe acesti "iubitori": stiti ce inseamna sa mergi cu bicicleta prin Bucuresti?
daca nu, va invit la o plimbare...

Raoul 15.01.2012 16:56:24

Ce sa inviti,crezi ca vine vreunu?? Chiar si cei cu scuteru mai ca sunt prinsi de picior,dapai un biciclist. Am fost si eu martor de atatea ori cand biciclistii erau practic asaltati de catre caini. Dar nu,unora li se pare normal. Asta,repet,pana or sa pateasca ei sau copiii lor ceva.

AnnaKarenina90 15.01.2012 17:43:21

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 422149)
Ce sa inviti,crezi ca vine vreunu?? Chiar si cei cu scuteru mai ca sunt prinsi de picior,dapai un biciclist. Am fost si eu martor de atatea ori cand biciclistii erau practic asaltati de catre caini. Dar nu,unora li se pare normal. Asta,repet,pana or sa pateasca ei sau copiii lor ceva.

Tu ori esti incapabil ori pur si simplu refuzi sa intelegi si preferi sa continui sa debitezi prostii! Pai ma desteptule, ce n'ai priceput cand ti'am spus romaneste si clar, negru pe alb, ca stiu foarte bine ca maidanezii reprezinta o problema si ca as vrea sa se gaseasca o solutie care sa nu implice uciderea lor, dar daca altfel nu se poate, macar sa nu ne lasam condusi de ura si sa o facem cat mai uman cu putinta? Daca te ajuta, pot sa scriu cu multiple greseli si cu limbaj de cartier periferic sau de copii crescuti pe langa groapa de gunoi. Poate o sa intelegi atunci, mormolocule!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:06:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.