Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sa mai si radem ,apropo de protestele din capitala !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14407)

N.Priceputu 16.01.2012 10:02:53

... atunci e un protest de dragul protestului. Cel puțin astă noapte asta cred că a fost.

Lucian008 16.01.2012 10:03:29

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 422269)
Deocamdata protestele sunt sunt la stadiul de apa de ploaie. Sa vedeti proteste peste vreo 4-5 luni! Nu intelege nimeni ca statul e falimentar ca nu mai au bani sa sustina fondul de pensii si salariile bugetarilor. SUA si-a retras banii de la FMI asa ca pa si pu! ne putem linge pe bot! Politicienii nu inteleg ca degeaba vor castiga alegerile ca bani tot nu sunt! Ei tot spera, nu stiu Doamne ce spera, ca va merge tot ca si pana acum. Nu inteleg ca ABSOLUT NIMENI nu le va mai da nici un ban! Toata Europa e pe cont propriu! Scapa cine poate!
De acum inainte salvarea va fi individuala, fiecare se va descurca dupa talentul si priceperea lui! O sa ajungem foarte curand sa nu mai poata fi platite pensiile. Atunci sa vedeti manifestari in strada!

In mare aveti dreptate. Aveti dreptate si ca se va inchide rezervorul. Dar chiar daca nu sunt bani sunt alte resurse. Resurse care pot fi folosite. Dar cine sa le activeze? Basescu? Boc? Ponta? Antonescu? Ne imbatam cu apa rece.

DragosP 16.01.2012 10:18:08

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 422271)
Cel puțin astă noapte asta cred că a fost.

Astă noapte n-a fost protest.
Astă noapte a fost plină de provocări. Părerea mea că din partea puterii.
De ce? O să vedem probabil începând cu azi.

AnnaKarenina90 16.01.2012 10:38:21

Am auzit de proteste, dar nu mi'am dat seama cat sunt de... stupide si de inutile pana nu am ajuns si eu in strada. Din pura intamplare, nu cu scopul de a protesta sau de a ma amesteca in conflictele lor.
Ce am vazut? O gloata de oameni furiosi, care habar nu aveau pentru cine sau pentru ce protesteaza, oameni care pur si simplu s'au saturat de saracie si mizerie si au iesit in strada, fara un scop anume si fara un plan bine definit. Daca ii intrebi ce vor, nimeni nu va putea sa iti dea un raspuns concret. Toti vor spune "vrem pensii", "vrem bani", vrem aia si aia. Si cum anume cred ei ca se pot obtine astea asa, peste noapte? Nu stiu nici ei si nu prea ii intereseaza. Ei pur si simplu vor.

Si eu sunt bugetara. Si eu resimt toata lipsa de bani si toate taierile de salar. As vrea sa se gaseasca o solutie, insa nu stiu exact care ar fi aceasta, asa ca daca nu ma pricep, stau la locul meu si imi tin gura, nu ies in strada ca sa'mi vars furia in dreapta si in stanga, pe oameni care sunt in aceeasi situatie ca a mea [ma refer la cei care au inceput sa se bata intre ei sau sa loveasca jandarmii]. Asa cum spunea N.Priceputu, e dovada de barbaritate si primitivism.

Adriana Cluj 16.01.2012 10:48:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 422144)
Si ce-i de ras?

Zic si eu ca tine : ce-i de ras?
Nu uitati: profetia pustnicului din Muntii Raraului. Anul 2011 s-a incheiat, pe stil vechi in 13 ianuarie 2012!!!
Si ce scrie aici: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...a-protestelor/ merita citit cu atentie!

maria40 16.01.2012 11:01:18

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 422272)
In mare aveti dreptate. Aveti dreptate si ca se va inchide rezervorul. Dar chiar daca nu sunt bani sunt alte resurse. Resurse care pot fi folosite. Dar cine sa le activeze? Basescu? Boc? Ponta? Antonescu? Ne imbatam cu apa rece.

Care resurse le mai avem Lucian? Nu mai avem nimic! Aici a fost marea hotie a FMI-ului ca ne-au manipulat sa ne vindem toate resursele!

Lagrace 16.01.2012 11:16:47

important

Sa ne rugam pentru viata lui Basescu si pentru linistea noastra!

revolta din ultimele zile : lectie de la Putin catre Obama, via Bucuresti.

maria40 16.01.2012 11:18:01

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 422281)
Am auzit de proteste, dar nu mi'am dat seama cat sunt de... stupide si de inutile pana nu am ajuns si eu in strada. Din pura intamplare, nu cu scopul de a protesta sau de a ma amesteca in conflictele lor.
Ce am vazut? O gloata de oameni furiosi, care habar nu aveau pentru cine sau pentru ce protesteaza, oameni care pur si simplu s'au saturat de saracie si mizerie si au iesit in strada, fara un scop anume si fara un plan bine definit. Daca ii intrebi ce vor, nimeni nu va putea sa iti dea un raspuns concret. Toti vor spune "vrem pensii", "vrem bani", vrem aia si aia. Si cum anume cred ei ca se pot obtine astea asa, peste noapte? Nu stiu nici ei si nu prea ii intereseaza. Ei pur si simplu vor.

Si eu sunt bugetara. Si eu resimt toata lipsa de bani si toate taierile de salar. As vrea sa se gaseasca o solutie, insa nu stiu exact care ar fi aceasta, asa ca daca nu ma pricep, stau la locul meu si imi tin gura, nu ies in strada ca sa'mi vars furia in dreapta si in stanga, pe oameni care sunt in aceeasi situatie ca a mea [ma refer la cei care au inceput sa se bata intre ei sau sa loveasca jandarmii]. Asa cum spunea N.Priceputu, e dovada de barbaritate si primitivism.

Anna eu zic sa gasesti solutia in tine! Nu astepta de la nimeni sa gaseasca solutii pentru tine! Ai dreptate ca oamenii au iesit in strada pentru ca s-au saturat de mizerie si saracie dar toti aia de acolo asteapta de la cineva sa le rezolve problemele! Si acel cineva sa fie Statul....sa le dea aia, sa le dea cealalta! Nu va mai fi asa ceva! S-a terminat!
Nu va mai fi de unde! Va fi legea junglei! Va rezista doar cine va pune osul la treaba si va gasi solutii pentru el personal cum sa razbata si sa iasa la liman! Vremea pomenilor a apus!

AnnaKarenina90 16.01.2012 11:28:30

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 422293)
Anna eu zic sa gasesti solutia in tine! Nu astepta de la nimeni sa gaseasca solutii pentru tine! Ai dreptate ca oamenii au iesit in strada pentru ca s-au saturat de mizerie si saracie dar toti aia de acolo asteapta de la cineva sa le rezolve problemele! Si acel cineva sa fie Statul....sa le dea aia, sa le dea cealalta! Nu va mai fi asa ceva! S-a terminat!
Nu va mai fi de unde! Va fi legea junglei! Va rezista doar cine va pune osul la treaba si va gasi solutii pentru el personal cum sa razbata si sa iasa la liman! Vremea pomenilor a apus!

Da, Maria, multumesc pentru sfat! Am invatat si eu ca fiecare e pentru el. Pe pielea mea si un pic cam usturator, dar asta e. Am regretul de a nu fi fugit cand am avut ocazia. Am ramas pentru ce? Ca sa apuc zile ca astea. Doamne...

Lucian008 16.01.2012 11:30:00

Citat:

În prealabil postat de maria40 (Post 422285)
Care resurse le mai avem Lucian? Nu mai avem nimic! Aici a fost marea hotie a FMI-ului ca ne-au manipulat sa ne vindem toate resursele!

Avem. Avem potential agricol. Nu suntem nici Franta, nici Germania ca sa avem productivitate iesita din comun. Dar avem suprafete imense de teren arabil necultivate. Am putea stopa nenumaratele ajutoare sociale pe care le primesc oamenii ca sa stea acasa. Suntem o tara de asistati social. Sa munceasca pentru ajutoarele respective. Sa se stopeze rentele revolutionarilor. Nu e posibil sa primesti zeci de milioane toate viata pentru ca ai iesit 2 zile in strada (cei care au iesit, nu cei care au stat in fata televizorului si acum primesc bani ptr asta). Nu pentru banii aia au iesit. Au recunostinta tarii si atat. Avem cercetatori peste hotare. sa ii motivam punandu-le la dispozitie resurse sa se intoarca. In conditiile crezei internationale sunt multi romani carora nu le e bine in strainatate. Avem posibilitatea de a folosi potentialul lor de productie. De ce nu incurajam investitiile? Potentilalul piscicol e foarte mare. Ce ar fi sa stopam braconajul industrial, uneori legiferat? Ce ar fi sa incuragam micii agenti de turism pentru a folosi potentialul din acest domeniu. Si mai sunt si altele. Dar cine sa le activeze?

DragosP 16.01.2012 11:30:24

Citat:

În prealabil postat de AnnaKarenina90 (Post 422296)
Ca sa apuc zile ca astea. Doamne...

Stai calmă! Nicăieri nu curge lapte și miere!

maria40 16.01.2012 11:51:35

Avem potential agricol, aici ai dreptate, dar n-ai inteles inca ca nu se doreste sa fie evidentiat! De ce? Pentru ca n-ar mai castiga intermediarii! Nu mai departe decat povestea cu graul....il cumpara de la noi o firma din afara cu un pret de nimic ca al nostru cica e furajer si acelasi grau il importam la pret dublu sau triplu. Legumele sunt cumparate de la tarani la un pret de nimic de catre afaceristi si vandute in supermarket-uri la pret dublu.
Tu, ca firma, nu te lasa legea sa cumperi direct de la tarani ca ei nu-ti pot elibera factura...
laptele de la vaca taranului se imprastie aiurea in loc sa fie valorificat ca cica nu e conform UE grajdul taranului. Ma lasi!
Toate legile sunt facute sa fie sprijiniti smecherii iar cel care produce sa nu castige nimic!
De ce nu sunt sprijiniti micii producatori si IMM-urile? Pai de ce? Pentru ca n-au nici un interes!

Magda M. 16.01.2012 12:22:29

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 422250)
Razi degeaba. Protestele acelea nu sunt in van. Mai exista oameni in tara asta care si traiesc.

De acord suta la suta. Sau cum spunea altcineva, s-a vazut macar ca nu suntem morti...

Lucian008 16.01.2012 12:36:22

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 422315)
De acord suta la suta. Sau cum spunea altcineva, s-a vazut macar ca nu suntem morti...

Imi pare rau dar cu asta nu faceti deca sa imi dati dreptete ca s-a iesit de dragul de a se iesi? Ce se spera sa se intample in urma iesitului in strada. Nimic. Oamenii vor sa traiasca mai bine. E atat de abstract. Ce inteleg ei prin a trai mai bine? Ce cred ca ar trebui sa se intample?

DragosP 16.01.2012 12:49:25

Citat:

În prealabil postat de Magda M. (Post 422315)

Ce n-am înțeles eu e: de ce, dacă tot ai chef de caft cu jandarmii, de ce nu s-au dus la un palat, ceva... Doar au de ales între două mai importante.

N.Priceputu 16.01.2012 13:05:55

Poate că folosesc cuvinte mari, însă... nu le găsesc pe cele mici. Cred că „partidul” nostru trebuie să fie Biserica. Așa cum e descrisă de Sf. Pavel: Capul Hristos, iar noi membrele, în legătură cu El, nutrindu-ne din El („Eu sunt rădăcina viței, voi mlădițele”) și slujindu-ne, ajutându-ne unii pe alții.

Criza în care ne aflăm, nu doar economică, ci și socială și politică, are originea în relațiile necreștinești dintre noi, dominate de indiferență, egoism, lăcomie ș.a.m.d. Suntem prea mult cu ochii ațintiți spre lume și prea puțin spre Dumnezeu și spre semenii noștri. Suntem mai preocupați să avem, îngrijorați că trebuie să ne asigurăm un trai conform cu timpul în care trăim, un confort al cărui standard crește de la un an la altul, drept care suntem într-o continuă alergătură ca să putem depăși ștacheta.

Dar uităm mereu cuvintele Mântuitorului, care ne-a lăsat nenumărate pilde privind împărăția cerurilor, privind adevărata comoară ce merită agonisită, și felul în care trebuie orientat efortul nostru.
Criza în care ne aflăm, nemulțumirea violentă care izbucnește nu-și poate afla vindecarea în economic, pentru că nu acolo își are sursa. Ea nu poate fi rezolvată decât dacă ne vom orienta către împărăția lui Dumnezeu mai întâi, lăsând împărăția lumii pe planul al doilea.

DragosP 16.01.2012 13:10:21

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 422326)
Criza în care ne aflăm, nu doar economică, ci și socială și politică, are originea în relațiile necreștinești dintre noi, dominate de indiferență, egoism, lăcomie ș.a.m.d. Suntem prea mult cu ochii ațintiți spre lume și prea puțin spre Dumnezeu și spre semenii noștri. Suntem mai preocupați să avem, îngrijorați că trebuie să ne asigurăm un trai conform cu timpul în care trăim, un confort al cărui standard crește de la un an la altul, drept care suntem într-o continuă alergătură ca să putem depăși ștacheta.

Sunt cu totul de acord cu tine, dar până o să-și dea lumea seama ce și cum, vine Apocalipsa (nu că ar fi ceva rău în asta!).

Adriana Cluj 16.01.2012 13:17:11

Citat:

În prealabil postat de Lagrace (Post 422292)
Sa ne rugam pentru viata lui Basescu si pentru linistea noastra!

revolta din ultimele zile : lectie de la Putin catre Obama, via Bucuresti.

1.Sa ma ierte Dumnezeu, pentru el acum nu pot!

2.Cum ai ajuns la concluzia asta? Teoria conspiratiei?...Sa fim seriosi, oamenii obisnuiti, normali, oameni ca noi (zic eu... imi vine sa zic: de la blocuri) au iesit in strada cu de la sine convingere, de disperare, ca nu mai pot trai decent in propria tara.

Lucian008 16.01.2012 13:26:32

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 422331)
2.Cum ai ajuns la concluzia asta? Teoria conspiratiei?...Sa fim seriosi, oamenii obisnuiti, normali, oameni ca noi (zic eu... imi vine sa zic: de la blocuri) au iesit in strada cu de la sine convingere, de disperare, ca nu mai pot trai decent in propria tara.

Subscriu si eu. Dar asta nu inseamna ca sunt si de acord cu iesitul in strada fara rost.

hydro314 16.01.2012 13:53:24

POLITIA INTRA IN GREVA.
Mediafax

Polițiștii amenință cu proteste, dacă Traian Igaș nu le rezolvă problemele în această săptămână

horatiu.miron 16.01.2012 14:06:17

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 422326)
Cred că „partidul” nostru trebuie să fie Biserica.

Atunci, cu cine votam?

Lucian008 16.01.2012 14:10:06

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 422357)
Atunci, cu cine votam?

Cu PF Daniel. :))))))))))))))))
Acum serios de ce trebuie sa votam? Avem vreo alternativa decenta?

N.Priceputu 16.01.2012 14:16:28

Citat:

Atunci, cu cine votam?

Grea întrebare...
Însă dacă te referi la „partidul” de care ziceam, acolo e mai simplu: se votează o singură dată.

Adriana Cluj 16.01.2012 14:56:51

http://english.pravda.ru/opinion/col...7-year_2012-0/
Cu rezervele normale..

TunsDiana 16.01.2012 14:56:56

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 422079)
#4 Poetescu
14.01.2012 21:17
Raspunde Iesira-n drum scursurile umane
Vreo suta de cretini bolnavi de ura
Mai violenti ca ostile cumane,
A USL armata de stransura.
Voiau sa faca legea-in capitala
Si presedinti sa schimbe dupa voie,
Fara decenta, logica, morala,
Mai importanti ei se credeau ca tata Noe.
Luptau ca sa salveze Romania
(De ce, de cine, cum? Pai naiba stie !)
Pe uliti isi racneau cu sarg prostia
Si la un pas erau de-apoplexie.
Acesta ne e vulgul, ce sa faci,
Tinandu-ne departe de-Europa:
Ei nu gandesc, insa injura-n draci
Si-apoi se roaga sa ii ierte popa.
Sunt violenti, marlani si fara minte
Habar nu au ce se intampla-n lume
Aceasta plebe iar nu se dezminte
Si :”Jos” urland, la gura face spume.
E foarte trist, dar asta ne e tara
Cateva genii, si stupizi gramada
Ce taie frunze astepatand ca para
Cea malaiata-n gura sa le cada!
Pomanagii, milogi, dar furibunzi
Ei drepturi cer, dar nu au datorii;
In gaura de sarpe sa te-ascunzi
Ca cetatean al tristei Romanii !
Deci : Jos guvernul ! USL sa vina!
Pe noi culmi de prosperitate sa ne suie
Asta ar vrea multimea cea cretina
Care pe strazi acum racneste șuie.
Dar stim ca nu mor caii cand vor cainii
Asa ca zdroaba lor va fi in van
Degeaba astazi i-au naimit stapanii
Inca trei ani conduce tot Traian !

Nu imi vine deloc sa rad la citirea acestei poezii! Mi se pare de prost gust sa radem de suferinta acestor oameni!

guardian knight 16.01.2012 17:10:17

Citat:

În prealabil postat de hydro314 (Post 422206)
Iesitul in strada.

Iesitul in strada este o metoda de a disciplina “clasa” asa zisa politica a unei tari. Lucru evident care se intampla in toate tarile democratice atunci cand “pacea sociala” este amenintata si sunt interese care derapeaza in detrimentul cetatenilor de rand. Ceea ce s-a intamplat in Romania in ultimii 22 de ani, si aici dupa parerea mea, si cu ajutorul unor grupuri finaciare occidentale, in care fostele structuri, dupa varsarea de sange de la Timisoara si Bucuresti din 1989, au fost lasate sa ramane la putere, se culeg “roadele” astazi in Romania. Insolenta, obraznicie si tupeist financiar si economic ce nu se incadreaza nici pe departe in limitele unui stat cu adevarat european.
De aceea tanara generatie are dreptul ei de a iesi pe strada si printr-o solidaritate sociala pe care Internetul o poate forma si consolida. Internetul fiind una din formele iesirii din tiparele manipularii maselor de catre o mass-media care de multe ori este aservita unor interese meschine de “grup”.

parca ai fi ponta purtandu-l in carca pe antonescu cu megafon in mana, iesind noaptea de la sedinta conspiratorilor USL !!!

guardian knight 16.01.2012 17:12:23

Citat:

În prealabil postat de TunsDiana (Post 422375)
Nu imi vine deloc sa rad la citirea acestei poezii! Mi se pare de prost gust sa radem de suferinta acestor oameni!

Da, sramanii...deja ma apuca mila... mai laes cand citim urmatoarea fraza din poezie :

Pomanagii, milogi, dar furibunzi
Ei drepturi cer, dar nu au datorii;

guardian knight 16.01.2012 17:17:14

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 422224)
Daca putem sa ne "expunem" predictiile personale, am sa spun si eu care e predictia mea. Da, se vor intensifica protestele. Da, vor deveni din ce in ce mai violente. Doar ca se va intampla cred in 3-4-5 ani. Protestele vor fi intiate si bazate pe idei de extrema dreapta. La noi de exemplu se vor indrepta impotriva tiganilor (a nu se intelege ca sunt rasist si am eu o problema cu ei, e doar parerea mea ca asta se va intampla). Se vor schimba regimurile politice. Dictarura si teroarea "isi va gasi o justificare perfecta". E doar parerea mea. Si nu sunt adeptul teorie conspiratie. Se bazeaza doar pe ceea ce s-a intamplat in trecut si pe analiza situatie prezente.

si apoi, vine sfarsitul lumii in 2012 ...ha,ha,ha !!!

guardian knight 16.01.2012 17:24:14

cerem...

....sa ni se dea inapoi pensiile de revolutionar de 25 de milioane !!!
....sa ni se dea imapoi taierile din pensiile militare,de 40-50 de miloane !!!
....noi medicii,nu vrem sa lucram la patron,vrem in continuare sa stam...la stat,ca sa putem lua zece piei de spaga de pe un beteag !!!
....noi politistii, vrem sa ni se dea salarii grase ,ca sa putem dormi linistiti prin birouri si lua spagi...nederanjati !
....noi ultrasii,vrem sa primim ajutoare sociale,si sa ne tina statu gratis in scoli pana in clasa a 12-a .,desi nu vrem sa invatam nimica la scoala,decat sa spargem seminte in fata blocului
....si in general, vrem sa vina iara tata nastase...pe vremea lui toate mergeau ca ..unse !!!

maria32 16.01.2012 17:24:57

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 422217)
Poate. Dar masurile astea si atat nu vor duce la crestere economica. Am si eu un fix: cresterea economica se bazeaza pe productie. Si Romania nu produce nimic.

Romania nu produce nimic pentru ca romanilor nu le place sa munceasca, am ajuns din pacate un neam de lenesi si de hoti care stim doar sa cerem fara a avea constiinta faptului ca, daca vrei sa ai de unde sa ti se dea, trebuie sa contribui si tu zi de zi la umplerea acelui sac din care ceri sa ti se dea.

Avem conducatorii pe care i-am crescut.

cristiboss56 16.01.2012 17:26:11

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 422407)
si apoi, vine sfarsitul lumii in 2012 ...ha,ha,ha !!!

Ferice de voi , caci va fi cel mai scurt an scolar . . !Adio absente , adio corijente , adio profi , adio tuturor . . . !
Mai copile , mai !:76:

guardian knight 16.01.2012 17:27:13

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 422331)
1.Sa ma ierte Dumnezeu, pentru el acum nu pot!

noi, oamenii care stam la case si la vile, il sprijinim pe basescu ! singurul presedinte,marfa, care tine cu oamenii muncitori !!!

maria32 16.01.2012 17:27:45

Citat:

Atunci, cu cine votam?

cu noi insine si cu o viata traita intru Hristos. sa votam cu noi si familiile noastre crescandu-ne copiii cu frica de Dumnezeu si rabdand pana cand ei vor fi mari si ne vor putea ajuta conducand tara, si ajutandu-ne batranii sa aiba un sfarsit linistit si decent. Caci ei nu mai pot lupta si munci dar noi o putem face. Zic sa luptam nu pe strada ci la locul de munca, acasa, intorcandu-ne la casa parinteasca de la tara si reinviind agricultura tarii asteia atat de bogata alta data.

horatiu.miron 16.01.2012 17:57:19

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 422414)
noi, oamenii care stam la case si la vile, il sprijinim pe basescu ! singurul presedinte,marfa, care tine cu oamenii muncitori !!!

Acum doi ani, cand s-au anuntat taierile in salarii, pensii si ajutoare sociale, traiam din 503 lei pe luna, ajutor de somaj din care trebuia sa tin o gospodarie. Ca n-am deznadajduit si ca pana la urma am reusit sa ies din gaura, e treaba mea. Dar chiar atunci, cand eram in cea mai grea perioada a vietii mele, m-am bucurat cand am auzit ca in sfarsit se face ordine in sistemul de pensii, ca se ia inapoi ce s-a dat drept pomana electorala, ca se reformeaza sistemul bugetar, atat de ineficient, corupt si sugator de bani.

Nu locuiesc intr-o vila, ma consider parte din patura de jos a societatii, n-am nici studii superioare si castig destul de putin la patron. Dar nu dau vina pe stat pentru problemele mele, niciodata nu am facut asta.

Nu ma pot plange ca n-am de munca, atata timp cat altii au. Pentru ca daca altii au si eu nu am, inseamna ca aia sunt mai buni ca mine, mai performanti, ca e mai mare nevoie de ei decat de mine. Si asta spune ceva despre mine, nu despre statul in care traiesc.

Cam asta e rationamentul meu.

N.Priceputu 16.01.2012 18:06:08

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 422421)
Dar chiar atunci, cand eram in cea mai grea perioada a vietii mele, m-am bucurat cand am auzit ca in sfarsit se face ordine in sistemul de pensii, ca se ia inapoi ce s-a dat drept pomana electorala, ca se reformeaza sistemul bugetar, atat de ineficient, corupt si sugator de bani.

Când s-a luat măsura asta, a reducerii pensiilor și salariilor (și a) multor oameni care toată viața au muncit eu am fost revoltat că nu s-au redus (eliminat) șpăgile aferente contractelor pe bani publici, că n-au fost luate la bani mărunți licitațiile, pentru lucruri de care este sau nu este nevoie, cu prețuri de achiziție mult peste prețul pieței. Că cei care se înfruptă din banii publici o pot face în continuare, iar cei care n-au acces la ei suferă. De ce tineri ca tine și ca alții să fie atât de sufocați, încât să trebuiască să fie eroi dacă vor să rămână în țară și să câștige cinstit?

maria32 16.01.2012 18:11:26

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 422421)
Acum doi ani, cand s-au anuntat taierile in salarii, pensii si ajutoare sociale, traiam din 503 lei pe luna, ajutor de somaj din care trebuia sa tin o gospodarie. Ca n-am deznadajduit si ca pana la urma am reusit sa ies din gaura, e treaba mea. Dar chiar atunci, cand eram in cea mai grea perioada a vietii mele, m-am bucurat cand am auzit ca in sfarsit se face ordine in sistemul de pensii, ca se ia inapoi ce s-a dat drept pomana electorala, ca se reformeaza sistemul bugetar, atat de ineficient, corupt si sugator de bani.

Nu locuiesc intr-o vila, ma consider parte din patura de jos a societatii, n-am nici studii superioare si castig destul de putin la patron. Dar nu dau vina pe stat pentru problemele mele, niciodata nu am facut asta.

Nu ma pot plange ca n-am de munca, atata timp cat altii au. Pentru ca daca altii au si eu nu am, inseamna ca aia sunt mai buni ca mine, mai performanti, ca e mai mare nevoie de ei decat de mine. Si asta spune ceva despre mine, nu despre statul in care traiesc.

Cam asta e rationamentul meu.

ma bucur sa constat ca mai exista si oameni care realizeaza pe ce lume traiesc si judeca corect.

maria32 16.01.2012 18:16:34

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 422424)
Când s-a luat măsura asta, a reducerii pensiilor și salariilor (și a) multor oameni care toată viața au muncit eu am fost revoltat că nu s-au redus (eliminat) șpăgile aferente contractelor pe bani publici, că n-au fost luate la bani mărunți licitațiile, pentru lucruri de care este sau nu este nevoie, cu prețuri de achiziție mult peste prețul pieței. Că cei care se înfruptă din banii publici o pot face în continuare, iar cei care n-au acces la ei suferă. De ce tineri ca tine și ca alții să fie atât de sufocați, încât să trebuiască să fie eroi dacă vor să rămână în țară și să câștige cinstit?

sa fim seriosi, clasa politica romaneasca, in intregime (nu vorbesc de actuala putere sau de actuala opozitie) nu va renunta niciodata la ceea ce spuneati mai sus. De ce? pentru ca asa sunt crescuti si educati sa faca. Sa fure. Nu avem alta alternativa decat sa muncim si sa ne educam generatiile viitoare pentru a-i inlocui. Insa daca nu o facem, nu se va schimba nimic :46:

Patrie si Credinta 16.01.2012 18:21:05

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 422412)
Romania nu produce nimic pentru ca romanilor nu le place sa munceasca, am ajuns din pacate un neam de lenesi si de hoti care stim doar sa cerem fara a avea constiinta faptului ca, daca vrei sa ai de unde sa ti se dea, trebuie sa contribui si tu zi de zi la umplerea acelui sac din care ceri sa ti se dea.

Avem conducatorii pe care i-am crescut.

desigur,auto-flagelarea si propaganda portocalie ca ,,nu fiindca sistemul e ineficient si am facut praf economia vanzand-o pe 2 centi,e fiindca voi suntei niste lenesi care nu vreti sa munciti si nu produceti''.si ma uit in jur si ma intreb:,,ce?''

mihailt 16.01.2012 18:21:14

Dl Basescu sa isi dea demisia sa se calmeze oamenii.
Dnia sa nu mai este bun de presedinte intrucat se afla sub influenta unor duhuri rele si e pro-sionist,nu stiu ce s-a intamplat cu dnia sa.
A intaratat populatzia Romaniei contra UE,punand in seama fratzilor nostri din Europa ce ii inseala dracii pe cei din PDL sa faca aci.S-a inhaitat si cu mafiotul acela inselat de draci de Berlusconi,de care preabunul Dumnezeu a ajutat poporul italian sa scape ca a plecat (dl Berlusconi din pozitzia de premier al Italiei).
A avut dreptate care zicea pe aci ca duce politica pro-SUA.
Sa plece si dnul Basescu.
Cat mai poate sa plece de bunavoie,mi se pare.

maria32 16.01.2012 18:22:18

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 422429)
Dl Basescu sa isi dea demisia sa se calmeze oamenii.
Dnia sa nu mai este bun de presedinte intrucat se afla sub influenta unor duhuri rele si e pro-sionist,nu stiu ce s-a intamplat cu dnia sa.
A intaratat populatzia Romaniei contra UE,punand in seama fratzilor nostri din Europa ce ii inseala dracii pe cei din PDL sa faca aci.
Sa plece.

si ce sa ajungem? un stat fara presedinte? ca o alternativa la Basescu nu avem. Ceilalti candidati sunt mai insetati de hotii decat el si ai lui.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:45:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.