Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Invataturi adventiste incredibile, partea a II-a (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14434)

osutafaraunu 22.01.2012 14:52:07

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423950)
Ok am citit acum

Mai bine mai târziu decât niciodată... Vezi, așa ar trebui procedat de la început! S-ar evita sute de pagini fără rost de luat în râs a învățăturilor "incredibile" adventiste. Doar dacă nu acesta ar fi scopul principal: batjocura...

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 423950)
e o intreaga filozofie acolo,ce anume inseamna exact sa construiesti Ierusalimul si cum trebuie facuta legatura intre vedeniile lui Daniel. :71:

Sursa este exact în cartea lui Daniel, în special capitolul 8. Îți fac aceeași recomandare ca și pe topicul cu arhanghelii: citește capitolul cu atenție și descoperă dacă e vreo incompatibilitate cu învățătura adventistă pe care tocmai ai citit-o.

stefan florin 22.01.2012 18:16:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423943)
"săptămâna" și "mijlocul săptămânii" din profe'ia lui Daniel nu se referă la perioada morții, ci la cei 7 ani, respectiv la crucificarea Lui de la mijlocul perioadei.

prietene iar incerci sa ma duci cu presul si sa o iei prin invaluire cu raspunsul. Tu ai zis ca in biblie o zi inseamna un an. Asta inseamna ca cele 3 zile pe care Hristos le-a petrecut cu trupul in mormanr au fost defapt 3 zile, conform invataturii adventiste ca o zi=1 an. Doamne ajuta!

iuliu46 22.01.2012 19:02:55

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423956)
Mai bine mai târziu decât niciodată... Vezi, așa ar trebui procedat de la început! S-ar evita sute de pagini fără rost de luat în râs a învățăturilor "incredibile" adventiste. Doar dacă nu acesta ar fi scopul principal: batjocura...

Sursa este exact în cartea lui Daniel, în special capitolul 8. Îți fac aceeași recomandare ca și pe topicul cu arhanghelii: citește capitolul cu atenție și descoperă dacă e vreo incompatibilitate cu învățătura adventistă pe care tocmai ai citit-o.

Stai asa o secunda.
Nimeni nu s-a gandit sa calculeze cand incepe "Judecata de cercetare".1844 a fost initial anul in care Hristos trebuia sa vina iar pe pamant.Cand a trecut anul "profetia " a devenit inutila si gata.Apoi cineva s-a gandit s-o recicleze si astfel a decretat ca ceva totusi s-a intamplat in 1844 dar a inteles profetul gresit ce anume.Asta cu "Judecata de cercetare" nu o mai putem verifica asa ca se potriveste mai bine.
Dar ce s-a intamplat in 1844 ? Pai hai sa decretam cum scrie in carte ca dupa 2300 de ani sfantul locas "se va curati ". Ce inseamna "se va curati ? " A pai trebuie sa citesti si cap 7 din Daniel si unde scrie ca s-au deschis cartile si s-a tinut judecata sa intelegi ca Iisus a intrat in sanctuar si au inceput sa cerceteze fiecare om.
Hai sa fim seriosi.

osutafaraunu 22.01.2012 20:46:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424004)
prietene iar incerci sa ma duci cu presul si sa o iei prin invaluire cu raspunsul. Tu ai zis ca in biblie o zi inseamna un an. Asta inseamna ca cele 3 zile pe care Hristos le-a petrecut cu trupul in mormanr au fost defapt 3 zile, conform invataturii adventiste ca o zi=1 an. Doamne ajuta!

Te rog frumos, citește-mi cu atenție postările!

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 423917)
În Biblie, de obicei, o zi profetică este egală cu un an real: Iezechiel 4,6; Num. 14,34.

Mihai36 22.01.2012 20:56:16

Interpterari sint multe tocmai findca textul este exprimat intro maniera intentionat interpretabila incit doar intuitiv se poate descifra adica ..calauzit dar si in baza unui studiu la tema.
altfel nu ar mai spune Daniel ca doar inteleptii vor pricepe si ca multi vor citi dar nu vor intelege.

de ex nu e sigur ca intrerupere ofrandei a incetat si ca nu se continua in alta locatie ,
apoi daniel da de inteles ca intreruperea ofrandei este pentru vremurile din urma desi aparent vremurile din urma ar fi inceput pe vremea lui Iisus , in realitate nu este chiar asa.

apoi murdarirea pustiirea locasului este doar o simpa vandalizare a unui locas de cult din moment ce Daniel 11 ne arata ca soldatuii imparatului vor sta si vor pustii locasul
iar anterior in alt capitol tot el revelaeaza ca pustiirea vine din porunca imparatului din Grecia cea ce nu inseamna musai ca soldati sint greci ci ca pustiiirea poate fi in doua etape , mai inti unii golesc incaperea probabil un fel de retragere iar altii navalitori plini de furie taie cu toporu ce mai ramas .

si apoi dupa 2300 de zile calendaristice in sf vine momentul sa fie reconstituit si ofranda sa fie reluata .
pare lunga peroada insa pobabil ca vor fi si alte prioritati in necazuri extrem de grele .eventual si alte motivatii

cert este ca este vb despre un razboi

un razboi care inca nu a venit desi aparent ar fi vorba despre pustirea locasului pe ruinele caruia acum este moscheea lui Selim

In vremea lui Selim el a permis continuarea ofrandei insa in bisrica sf mormnt unde au fost primiti si evreii mozaici pina ce acesstia au gasit alta locatie si nici Selim nu a nterzis serviciul religios in biserica .

desi acum odata cu mutarea ofrandei serviciului religuios nu ar fi exclus ca locatia loacsului sa fi ramas acum Bis Sf Mormint asa incit ea sa fie cea vizata in viitor de o eventuala rascoala sau raboi fanatic tot de sorgnte islamica.

poate fi valabila si judecata de cercetare -desi termenul nu suna prea expresiv- insa anul inceputului veacului celui rau sa fie altul.

legat de pustiirea locasului si date calendaristice tot daniel arata ca un anume sfirsit are loc dupa 1290 de zile .un sfirsit cumva izbavitor pentru cei care trebuie sa rabde pin atunci si deci sa nu creada ca sfirsitul asteptat vine mai repede.

daca razboiul din daniel este acelasi cu razboiul din Ez 38 si din isaia si din zaharia 12 si 14 inseamna ca e posibil sa ne pasca si urgia odata cu sf acestui razboi urgie care are tocmai acest rost .

revenind la adentisti sau adventi faptul ca s-au inselat le poate fi de invatatura ,
o invatatura care fereste de aceaesi greseala
cind situatia va fi cu adevarat reala

osutafaraunu 22.01.2012 21:00:11

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424028)
Stai asa o secunda.
Nimeni nu s-a gandit sa calculeze cand incepe "Judecata de cercetare".1844 a fost initial anul in care Hristos trebuia sa vina iar pe pamant.Cand a trecut anul "profetia " a devenit inutila si gata.Apoi cineva s-a gandit s-o recicleze si astfel a decretat ca ceva totusi s-a intamplat in 1844 dar a inteles profetul gresit ce anume.Asta cu "Judecata de cercetare" nu o mai putem verifica asa ca se potriveste mai bine.
Dar ce s-a intamplat in 1844 ? Pai hai sa decretam cum scrie in carte ca dupa 2300 de ani sfantul locas "se va curati ". Ce inseamna "se va curati ? " A pai trebuie sa citesti si cap 7 din Daniel si unde scrie ca s-au deschis cartile si s-a tinut judecata sa intelegi ca Iisus a intrat in sanctuar si au inceput sa cerceteze fiecare om.

Da, trebuie să citești și Daniel 7 și Daniel 2, trebuie să citești toată cartea. Ba mai mult, trebuie să citești și Apocalipsa căci cele două cărți sunt interconectate... Trebuie să citești toată Biblia. Și nu doar s-o citești, ci s-o studiezi. Cu rugăciune. Multă rugăciune...

osutafaraunu 22.01.2012 21:07:37

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 424102)
revenind la adentisti sau adventi faptul ca s-au inselat le poate fi de invatatura ,
o invatatura care fereste de aceaesi greseala
cind situatia va fi cu adevarat reala

Adventiștii de ziua a șaptea au tras învățămintele din greșeala lui Miller, în consecință de la 1863 (data înființării Bisericii AZȘ) și până astăzi n-au comis greșeala de a stabili data revenirii lui Hristos. Revenind ontopic: în consecință adventiștii de ziua a șaptea își însușesc punctul de vedere al ortodocșilor și catolicilor că Daniel 8,14 nu se referă la anul revenirii lui Hristos.

Acum că am stabilit acest lucru, putem trece mai departe în dezbaterea topicului, ori putem să-l abandonăm deoarece învățătura aceasta adventistă nu mai pare atât de "incredibilă".:4:

iuliu46 22.01.2012 21:17:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424104)
Da, trebuie să citești și Daniel 7 și Daniel 2, trebuie să citești toată cartea. Ba mai mult, trebuie să citești și Apocalipsa căci cele două cărți sunt interconectate... Trebuie să citești toată Biblia. Și nu doar s-o citești, ci s-o studiezi. Cu rugăciune. Multă rugăciune...

Unde scrie asta ? Ca trebuie sa o studiez cu rugaciune si toata chestia aia ? Adica inteleg ca trebuie sa citesc Biblia si sa ma rog dar ce anume s-a intamplat bun pentru aia care au "studiat " Biblia cu multa rugaciune ? Au infiintat mii de biserici sau nu ? A gasit fiecare cate o "judecata de cercetare " ?
Cel mai rau lucru pe care-l poate face cineva e sa se apuce sa calculeze el ce scrie acolo.Hai sa luam o hartie si un pix si sa ne rugam si o sa ne lumineze duhul sa gasim noi pe dracu-n patru acolo.
Daca "studiul" bibliei inseamna sa te apuci sa faci calcule ca sa descoperi tu cand incepe "judecata de cercetare " atunci eu nu vreau sa studiez biblia.Daca studiul inseamna sa faci niste paralele fara nici un sens doar ca sa-ti iasa un anumit an atunci iar ma abtin.

osutafaraunu 22.01.2012 21:27:34

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424107)
Unde scrie asta ? Ca trebuie sa o studiez cu rugaciune si toata chestia aia ?

Păi bine măi creștine, cum vrei să înțelegi ceva din profeția lui Daniel dacă n-o citești și încă cu rugăciune? Unde scrie? Chiar în Evanghelie! Sunt cuvintele lui Hristos:

"Deci, când veți vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citeșteînțeleagă -" (Mat.24,15 - versiunea Sinodală)

Citat:

Adica inteleg ca trebuie sa citesc Biblia si sa ma rog dar ce anume s-a intamplat bun pentru aia care au "studiat " Biblia cu multa rugaciune ?

citești mai departe în Evanghelie. O spune tot Hristos ce s-a întâmplat "bun". Cine n-a citit, n-a înțeles și n-a crezut cuvintele lui/Lui (Daniel/Hristos) a - p - i - e - r - i - t! Se estimează că în jur de 1.000.000 de suflete au pierit astfel în asediul Ierusalimului.

Citat:

Hai sa luam o hartie si un pix si sa ne rugam si o sa ne lumineze duhul sa gasim noi pe dracu-n patru acolo.

Nu-ți ajută la nimic bătaia de joc cu privire la profeția lui Daniel. Atitudinea aceasta de sfidare a Sfintelor Scripturi îi va costa pe mulți pierderea mântuirii.

iuliu46 22.01.2012 21:37:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424111)
Păi bine măi creștine, cum vrei să înțelegi ceva din profeția lui Daniel dacă n-o citești și încă cu rugăciune? Unde scrie? Chiar în Evanghelie! Sunt cuvintele lui Hristos:

"Deci, când veți vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citeșteînțeleagă -" (Mat.24,15 - versiunea Sinodală)
citești mai departe în Evanghelie. O spune tot Hristos ce s-a întâmplat "bun". Cine n-a citit, n-a înțeles și n-a crezut cuvintele lui/Lui (Daniel/Hristos) a - p - i - e - r - i - t! Se estimează că în jur de 1.000.000 de suflete au pierit astfel în asediul Ierusalimului.
Nu-ți ajută la nimic bătaia de joc cu privire la profeția lui Daniel. Atitudinea aceasta de sfidare a Sfintelor Scripturi îi va costa pe mulți pierderea mântuirii.

Asa si ? Cu ce te incalzeste pe tine ca stii ca acum are loc "Judecata de cercetare " ? :71:
Ce inseamna "a pierit " ? Crezi ca deslusirea profetiilor e conditie de mantuire ? Adica daca eu citesc Biblia si nu inteleg de acolo ca acum are loc "judecata de cercetare" nu o sa ma mai mantui ?

osutafaraunu 22.01.2012 21:46:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424119)
Asa si ? Cu ce te incalzeste pe tine ca stii ca acum are loc "Judecata de cercetare " ? :71:
Ce inseamna "a pierit " ? Crezi ca deslusirea profetiilor e conditie de mantuire ? Adica daca eu citesc Biblia si nu inteleg de acolo ca acum are loc "judecata de cercetare" nu o sa ma mai mantui ?

Era vorba de o atitudine, indiferent față de care parte a Bibliei. Tu manifești -observ- un început de atitudine sfidătoare: "la ce-mi ajută?""cu ce mă-ncălzește?"

Nu se pune problema că nu te mântui... și poate totuși... Au trecut atâtea secole cu credincioși care n-au înțeles profeția căci ea a fost destinată doar ultimelor generații (din timpul sfârșitului). Noi am ajuns acel timp. Crezi că e fără importanță? Îți poți permite să neglijezi (și chiar să sfidezi)ce vrea Dumnezeu să-ți transmită prin această profeție? Dacă zici "da!" e problema ta, eu încerc să-mi fac datoria...

iuliu46 22.01.2012 21:53:37

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424124)
Era vorba de o atitudine, indiferent față de care parte a Bibliei. Tu manifești -observ- un început de atitudine sfidătoare: "la ce-mi ajută?""cu ce mă-ncălzește?"

Nu se pune problema că nu te mântui... și poate totuși... Au trecut atâtea secole cu credincioși care n-au înțeles profeția căci ea a fost destinată doar ultimelor generații (din timpul sfârșitului). Noi am ajuns acel timp. Crezi că e fără importanță? Îți poți permite să neglijezi (și chiar să sfidezi)ce vrea Dumnezeu să-ți transmită prin această profeție? Dacă zici "da!" e problema ta, eu încerc să-mi fac datoria...

Si ce vrea Dumnezeu sa-ti transmita tie prin "Judecata de cercetare " ? Ca e cu ochii pe tine ? Ca acum e momentul sa te rogi mai cu folos ?
Cea mai mare profetie din Biblie este : "Privegheati caci nu se stie ziua nici ceasul cand va veni Fiul Omului."Atata trebuie sa stii si sa respecti.Restul cu ce ne inchipuim noi ca face Iisus acum sant povesti ca sa prostim lumea.

osutafaraunu 22.01.2012 22:00:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424127)
Si ce vrea Dumnezeu sa-ti transmita tie prin "Judecata de cercetare " ? Ca e cu ochii pe tine ? Ca acum e momentul sa te rogi mai cu folos ?

Poate că da... Te determină s-o iei mai în serios cu viața de credință, că uite că trăim vremuri solemne. Nu pentru a te îngrozi și a intra în panică, ci pentru a fi mai responsabil.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424127)
Cea mai mare profetie din Biblie este : "Privegheati caci nu se stie ziua nici ceasul cand va veni Fiul Omului."Atata trebuie sa stii si sa respecti.Restul cu ce ne inchipuim noi ca face Iisus acum sant povesti ca sa prostim lumea.

Pui greșit problema. Dacă zici că vor mai trece 1.000.000 de ani până la revenirea lui Hristos nu cred că zici bine. Și mai e ceva: Nu te gândi neapărat la evenimentul Revenirii, înainte de acel moment va surveni Judecata Preadventă! Iar înainte de aceasta (Dumnezeu să te ferească!) momentul când poți închide ochii.

iuliu46 22.01.2012 22:28:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424133)
Poate că da... Te determină s-o iei mai în serios cu viața de credință, că uite că trăim vremuri solemne. Nu pentru a te îngrozi și a intra în panică, ci pentru a fi mai responsabil.

Pui greșit problema. Dacă zici că vor mai trece 1.000.000 de ani până la revenirea lui Hristos nu cred că zici bine. Și mai e ceva: Nu te gândi neapărat la evenimentul Revenirii, înainte de acel moment va surveni Judecata Preadventă! Iar înainte de aceasta (Dumnezeu să te ferească!) momentul când poți închide ochii.

Pai asta am spus pana acum de 1000 de ori.Invatatura crestina inseamna sa fii pregatit in fiecare clipa de moarte si de revenirea Mantuitorului.Datele mai rau te incurca , ce te doare pe tine daca Iisus va veni peste 1 milion de ani ? Ce te intereseaza pe tine asta ? Ce te intereseaza pe tine ca acum Dumnezeu citeste in carte si a ajuns la Nr 99 ?
Invatatura crestina este mai mult de atat.Inseamna sa faci binele pentru ca esti creat sa faci binele si nu pentru ca vei primi o rasplata sau alta.Inseamna sa te ridici spiritual pana la Dumnezeu atata cat este posibil omului pentru ca esti creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Inseamna " Fiti sfinti pentru ca Dumnezeu e sfant".

Cat priveste vremurile "solemne " pe care le traim ...hai sa fim seriosi.Tu trebuie sa faci acelasi lucru si in anul 100 si in anul 1.000.000.

osutafaraunu 23.01.2012 08:21:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424148)
ce te doare pe tine daca Iisus va veni peste 1 milion de ani ?

perioada aceea de 1.000.000 de ani nu este compatibilă cu cuvintele Mântuitorului:

"Eu vin curând!" (Apoc. 22,7.12.20)

raportate fie la mine, la generația mea, la generațiile poporului meu, ori la întreaga eră creștină!

Citat:

Invatatura crestina este mai mult de atat.Inseamna sa faci binele pentru ca esti creat sa faci binele si nu pentru ca vei primi o rasplata sau alta.Inseamna sa te ridici spiritual pana la Dumnezeu atata cat este posibil omului pentru ca esti creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Inseamna " Fiti sfinti pentru ca Dumnezeu e sfant".

Sunt în asentimentul tău.

grasu77 23.01.2012 09:51:37

Citat:

Datele mai rau te incurca , ce te doare pe tine daca Iisus va veni peste 1 milion de ani ?

Nu ai o credinta crestin-apostolica. Sfintii Apostoli credeau (nadajduiau) ca Domnul va reveni chiar in timpul vietii lor. Asta este adevarata mentalitate crestina, izvorata din fagaduintele Mantuitorului si din dorinta de a fi cu El.

Dar, pentru tine nu conteaza cand vine si daca vine. Ar putea nici sa nu vina, ca mergi tu la El. Nu au nici un rost fagaduintele Lui.

iuliu46 23.01.2012 10:37:42

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 424227)
Nu ai o credinta crestin-apostolica. Sfintii Apostoli credeau (nadajduiau) ca Domnul va reveni chiar in timpul vietii lor. Asta este adevarata mentalitate crestina, izvorata din fagaduintele Mantuitorului si din dorinta de a fi cu El.

Dar, pentru tine nu conteaza cand vine si daca vine. Ar putea nici sa nu vina, ca mergi tu la El. Nu au nici un rost fagaduintele Lui.

Mai omule tu intelegi ce scriu eu ? Una e sa fii pregatit pentru moarte si venirea lui Hristos in fiecare moment,sa crezi si sa speri ca Iisus vine in secunda urmatoare, si alta e sa te apuci sa calculezi ca sa vezi cam ce face Iisus acum si cat ar mai fi pana vine.Si daca ai descoperi ca mai sant 1 milion de ani ce te intereseaza pe tine asta ? Cu ce-ti ajuta tie daca stii ca Iisus citeste acum in carti ? Asta e important in crestinism ? Sa stim ce face Iisus acum ? Sau sa fii pregatit in orice moment ca sa infrunti moartea si judecata ? Sa intelegi exact de ce trebuie sa fii bun si sa faci binele ? Tu nu citesti ca "inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu " ? Deci ideea de rasplata sau pedeapsa e numai inceputul drumului,daca ramai acolo nu ai inteles nimic din ce s-au chinuit oamenii aia sa-ti transmita in carte.

osutafaraunu 23.01.2012 11:06:42

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424240)
alta e sa te apuci sa calculezi ca sa vezi cam ce face Iisus acum si cat ar mai fi pana vine.

Doctrina adventistă a Sanctuarului luată în bărdacă pe aici, nu se referă la calcule "cât ar mai fi până vine", ci ce face Hristos acum în Sanctuarul Ceresc. iar acest lucru este important:

"Lucru de căpetenie din cele spuse este că avem astfel de Arhiereu care a șezut de-a dreapta tronului slavei în ceruri, Slujitor Altarului și Cortului celui adevărat, pe care l-a înfipt Dumnezeu și nu omul." (Evrei 8,1-2 - versiunea Sinodală)

Poate pentru tine nu e important acest lucru, dar pentru sf. ap. Pavel și pentru urmașii lui Hristos pe pământ este. Pentru tine e mai important că aveți arhierei proțăpiți (înfipți) în fața altarelor "înfipte" (proțăpite) de om și nu de Dumnezeu prin biserici?

Citat:

Si daca ai descoperi ca mai sant 1 milion de ani ce te intereseaza pe tine asta ?

Mă interesează și am chiar o resposabilitate vis a vis de aceasta, așa cum zice sf. ap. Petru:

"Deci dacă toate acestea se vor desființa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblați întru viață sfântă și în cucernicie, Așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!" (2 Petru 3,11-12 - versiunea Sinodală)

Lucian008 23.01.2012 11:20:47

Citat:

Mai omule tu intelegi ce scriu eu ? Una e sa fii pregatit pentru moarte si venirea lui Hristos in fiecare moment,sa crezi si sa speri ca Iisus vine in secunda urmatoare, si alta e sa te apuci sa calculezi ca sa vezi cam ce face Iisus acum si cat ar mai fi pana vine.Si daca ai descoperi ca mai sant 1 milion de ani ce te intereseaza pe tine asta ? Cu ce-ti ajuta tie daca stii ca Iisus citeste acum in carti ? Asta e important in crestinism ? Sa stim ce face Iisus acum ? Sau sa fii pregatit in orice moment ca sa infrunti moartea si judecata ? Sa intelegi exact de ce trebuie sa fii bun si sa faci binele ? Tu nu citesti ca "inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu " ? Deci ideea de rasplata sau pedeapsa e numai inceputul drumului,daca ramai acolo nu ai inteles nimic din ce s-au chinuit oamenii aia sa-ti transmita in carte.

Intreaba-i ce s-a schimbat efectiv dupa 1844? Cu ce a influentat anul 1844 viata crestinilor? Ce ar trebui sa faca diferit dupa 1844?
Mai au si tupeul sa spuna ca nu e atitudine crestina sa spui ca sfarsitul va veni peste un milion de ani (si chiar nu e) si ca apostolii se asteptat sa vina in timpul viatii lor (si chiar se asteptau). Pai apostolii au fost cam slabi in credinta ca eu nu s-au dat seama de interpretarea profetiei. Altfel nu se mai asteptau sa vina in timpul vietii lor. Si daca unii mai destepti se prindeau de faza cu 1844 (altii s-au prins dar au intors-o dupa) nu se mai asteptatu sa vina sfarsitul oricand ca doar stiau ca pana la 1844 mai e. Of ce iti face si logica asta.

iuliu46 23.01.2012 11:52:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424254)
Doctrina adventistă a Sanctuarului luată în bărdacă pe aici, nu se referă la calcule "cât ar mai fi până vine", ci ce face Hristos acum în Sanctuarul Ceresc. iar acest lucru este important:

"Lucru de căpetenie din cele spuse este că avem astfel de Arhiereu care a șezut de-a dreapta tronului slavei în ceruri, Slujitor Altarului și Cortului celui adevărat, pe care l-a înfipt Dumnezeu și nu omul." (Evrei 8,1-2 - versiunea Sinodală)

Poate pentru tine nu e important acest lucru, dar pentru sf. ap. Pavel și pentru urmașii lui Hristos pe pământ este. Pentru tine e mai important că aveți arhierei proțăpiți (înfipți) în fața altarelor "înfipte" (proțăpite) de om și nu de Dumnezeu prin biserici?

Mă interesează și am chiar o resposabilitate vis a vis de aceasta, așa cum zice sf. ap. Petru:

"Deci dacă toate acestea se vor desființa, cât de mult vi se cuvine vouă să umblați întru viață sfântă și în cucernicie, Așteptând și grăbind venirea zilei Domnului, din pricina căreia cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!" (2 Petru 3,11-12 - versiunea Sinodală)

99 ce inseamna "Asteptand si grabind venirea zilei Domnului" ? Inseamna sa te desavarsesti si sa ajuti si pe altii sa se desavarseasca nu sa cauti pe dracu-n patru in carti.Inseamna sa nu mai ai nici o teama de venirea Domnului si nici sa nu sperii pe altii cu asta ci sa fii pregatit sa il intampini cu bucurie.Sa intelegi ca Domnul mai intarzaie o clipa tocmai pentru ca noi nu santem pregatiti si ca inca ne temem si asta e o mare favoare pe care ne-o face.

osutafaraunu 23.01.2012 12:03:27

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424271)
99 ce inseamna "Asteptand si grabind venirea zilei Domnului" ? Inseamna sa te desavarsesti si sa ajuti si pe altii sa se desavarseasca nu sa cauti pe dracu-n patru in carti.Inseamna sa nu mai ai nici o teama de venirea Domnului si nici sa nu sperii pe altii cu asta ci sa fii pregatit sa il intampini cu bucurie.Sa intelegi ca Domnul mai intarzaie o clipa tocmai pentru ca noi nu santem pregatiti si ca inca ne temem si asta e o mare favoare pe care ne-o face.

Consider că ți-ai răspuns singur la întrebare. Mai puțin chestia cu căutatu-n cărți. Singurul loc unde nu dai de "dracu-n 4" e Cartea Sfântă, în restul cărților... nu garantez.

iuliu46 23.01.2012 12:11:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424275)
Consider că ți-ai răspuns singur la întrebare. Mai puțin chestia cu căutatu-n cărți. Singurul loc unde nu dai de "dracu-n 4" e Cartea Sfântă, în restul cărților... nu garantez.

Pai tocmai ca uite cate persoane au gasit pe dracu-n 4 in carte.Cate biserici avem azi ?
Tu crezi ca degeaba si-a ales Iisus oameni simpli ca sa-i fie apostoli si nu mari socotitori in Biblie ?Uite ca aia care credeau ca stiu toate profetiile l-au omorat.

osutafaraunu 23.01.2012 13:15:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424278)
Pai tocmai ca uite cate persoane au gasit pe dracu-n 4 in carte.Cate biserici avem azi ?
Tu crezi ca degeaba si-a ales Iisus oameni simpli ca sa-i fie apostoli si nu mari socotitori in Biblie ?Uite ca aia care credeau ca stiu toate profetiile l-au omorat.

Parcă mai ieri te lăudai că nu te interesează acele profeții și acum crezi că le știi pe toate...

grasu77 23.01.2012 13:37:14

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 424278)
Uite ca aia care credeau ca stiu toate profetiile l-au omorat.

Jenant indemn la necunoasterea descoperirilor lui Dumnezeu, facute omului.

In plus, nu cei care cunosteau profetiile l-au omorat. Acestia, cum ar Simeon sau Ana, l-au recunoscut de la nastere si s-au bucurat (vezi Luca 2:25-38)

Omorat a fost de cei care aveau o "sfanta traditie" stufoasa, care acoperea adevarul Scripturii.

stefan florin 24.01.2012 20:07:45

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 424305)
Jenant indemn la necunoasterea descoperirilor lui Dumnezeu, facute omului.

In plus, nu cei care cunosteau profetiile l-au omorat. Acestia, cum ar Simeon sau Ana, l-au recunoscut de la nastere si s-au bucurat (vezi Luca 2:25-38)

Omorat a fost de cei care aveau o "sfanta traditie" stufoasa, care acoperea adevarul Scripturii.

prietene, vrei sa spui ca Hristos a fost impotriva traditiei? Doamne ajuta!

grasu77 25.01.2012 08:24:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424563)
prietene, vrei sa spui ca Hristos a fost impotriva traditiei? Doamne ajuta!

Domnul Iisus Hristos nu avut nimic impotriva traditiei care era in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. Dar, era totdeauna impotriva traditiei omenesti, combatand-o cu "este scris" (la fel cum au facut si Sfintii Apostoli).

Cornel Urs 10.12.2017 10:09:42

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655640)
In vedenia lui Petru era vorba numai de oameni, asa cum insusi apostolul explica incepand cu vers 27 (Fapte cap. 10) sau cu vers.1 cap 11. Numai despre oameni. Nu s-a dat nicidecum dezlegare la mancat porci, sobololani (Scriptura chiar asociaza acestea doua), viermi, soparle, etc. Dumnezeu a impartit animalele in animale curate (bune de mancat) si animale necurate de la inceputul lumii si asa a ramas.

Fals.
Îți citez din biblia cornilescu:

1Cor 10:25. Sa mancati din tot ce se vinde pe piata, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului.

26. Caci "al Domnului este pamantul si tot ce cuprinde el."

27. Daca va pofteste un necredincios la o masa, si voiti sa va duceti, sa mancati din tot ce va pune inainte, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului.

marivas6519 13.12.2017 08:33:22

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655647)
Fals.
Îți citez din biblia cornilescu:

1Cor 10:25. Sa mancati din tot ce se vinde pe piata, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului.

26. Caci "al Domnului este pamantul si tot ce cuprinde el."

27. Daca va pofteste un necredincios la o masa, si voiti sa va duceti, sa mancati din tot ce va pune inainte, fara sa cercetati ceva din pricina cugetului.

Uite ce face meteahna asta de a nu da tot ce spune Scriptura. De ce nu ai dat si versetele urmatoare? S-ar fi lamurit problema.

"Dar daca va spune cineva "Lucrul acesta a fost jertfit idolilor" sa nu mancati ... din pricina cugetului. (vers 28)

Vezi? Se dezbatea daca este bine ca un crestin sa manance din tot ce se vinde pe piata, inclusiv din carnea adusa de la temple, care fusese jertfita idolilor. Apostolul ne spune ca pentru un crestin, idolul nu reprezinta nimic si totul este a lui Dumnezeu.

"Deci, fie ca mancati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul spre slava lui Dumnezeu" (vers. 31).

Poti sa mananci spre slava lui Dumnezeu ceva ce EL a numit necurat si sa nu fie mancat (cum ar fi sobolanul sau porcul - sunt asociate cele doua in Sciptura)? Si acestea au fost numite necurate si sa nu fie mancate inca de la inceput (sa nu zici ca a fost doar pentru evrei).

Intrebare directa: poti sa mananci porc spre slava lui Dumnezeu, desi EL a spus sa-l consideri necurat si sa nu-l mananci? Poti sa faci ceva impotriva lui Dumnezeu si sa spui ca-i spre slava Sa? E doar o problema de atitudine fata de Dumnezeu.

Cornel Urs 13.12.2017 08:55:42

Eu așa văd că scrie acolo, se poate mânca din tot ce se vinde la piață. Iar Noul testament nu conține niciunde vreo interdicție alimentară. Ați găsit undeva așa ceva? Eu nu. Dimpotrivă, e greșit ceea ce fac cei care pun reguli dpdv acestui lucru!
1 Timotei cap. 4

Cornel Urs 13.12.2017 08:58:11

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655860)

Intrebare directa: poti sa mananci porc spre slava lui Dumnezeu, desi EL a spus sa-l consideri necurat si sa nu-l mananci?

Desigur că poți din moment ce e sfințit prin Cuvântul lui Dumnezeu și rugăciune. Dacă iei cu mulțumiri, se poate, fiindcă este o făptură a Domnului și porcul. Repet, ați găsit în NT undeva o interdicție pentru creștini în ceea ce privește consumul de porc ?

marivas6519 13.12.2017 13:41:15

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655866)
Desigur că poți din moment ce e sfințit prin Cuvântul lui Dumnezeu și rugăciune. Dacă iei cu mulțumiri, se poate, fiindcă este o făptură a Domnului și porcul. Repet, ați găsit în NT undeva o interdicție pentru creștini în ceea ce privește consumul de porc ?

Nu avem nevoie de interdictii. Este sufiecient sa tinem seama de ceea ce "este sfintit prin Cuvantul lui Dumnezeu" (1 Timotei 4:5). Ce spune Cuvantul lui Dumnezeu? Sa nu mancam porcul. Inseamna ca nu este sfintit prin Cuvantul lui Dumnezeu. Si dvs. ati facut referire la aceleasi pasaje, dar nu luati in serios expresia "sfintit prin Cuvantul lui Dumnezeu".

P.S. Dupa intelegerea dumitale si o meduza mucilaginoasa sau niste viermi plini de puroi, pot fi bune de mancat.

Cornel Urs 13.12.2017 15:37:02

Am citit Noul testament și nu am găsit niciunde interdicție cu privire la carnea de porc. Iată însă ce am găsit:

Rom 14:
Unul crede ca poate sa manance de toate; pe cand altul, care este slab, nu mananca decat verdeturi.

3. Cine mananca sa nu dispretuiasca pe cine nu mananca; si cine nu mananca sa nu judece pe cine mananca, fiindca Dumnezeu l-a primit

Deci.....putem mânca...de toate.
Cu privire la PS, evident meduza nu este comestibilă, mâncăm numai ce este comestibil.

marivas6519 13.12.2017 17:39:46

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655900)
Am citit Noul testament și nu am găsit niciunde interdicție cu privire la carnea de porc. Iată însă ce am găsit:

Rom 14:
Unul crede ca poate sa manance de toate; pe cand altul, care este slab, nu mananca decat verdeturi.

3. Cine mananca sa nu dispretuiasca pe cine nu mananca; si cine nu mananca sa nu judece pe cine mananca, fiindca Dumnezeu l-a primit

Deci.....putem mânca...de toate.
Cu privire la PS, evident meduza nu este comestibilă, mâncăm numai ce este comestibil.

Se pare ca ai o intelegere superioara celei pe care a avut-o sfantul apostol Petru. El a stat la picioarele Mantuitorului, timp de peste 3 ani, si a refuzat sa manance ceea ce Cuvantul lui Dumnezeu a spus ca nu este bun de mancat (cum ar fi porcul). Treaba fiecaruia. Pofta mare.

Ai impresia ca Dumnezeu se contrazice pe Sine? Stabileste de la inceput ce sa nu fie bun de mancat, apoi o da intoarsa? Ai impresia ca Biblia (Cuvantul lui Dumnezeu) se contrazice? Crezi ca versetele pe care le-ai citat desfiinteaza alte versete? Nicidecum. Versetele din Biblie se completeaza, nu se anuleaza. Langa versetele citate de tine, pune si cele care vorbesc despre ce a spus Dumnezeu referitor la animale care pot fi mancate. Toate sunt adevarate si se completeaza (nu se anuleaza).

P.S. Daca meduza nu este comestibila, ce zici de niste sobolani la rotisor? Nu uita cand mananci sa o faci spre spre slava lui Dumnezeu (cum spune Scriptura).

Cornel Urs 13.12.2017 18:26:08

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 655918)
Se pare ca ai o intelegere superioara celei pe care a avut-o sfantul apostol Petru. El a stat la picioarele Mantuitorului, timp de peste 3 ani, si a refuzat sa manance ceea ce Cuvantul lui Dumnezeu a spus ca nu este bun de mancat

Petru nu putea să mănânce ceea ce vechea Lege a lui Moise interzicea.
Dar, după ce a venit cunoștința, ia citește matale ce făcea Petru! La Galateni 2: 12.
Hai că textul biblic este clar. Cât veți persista oare în această erezie cumplită?

marivas6519 13.12.2017 19:15:08

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655928)
Petru nu putea să mănânce ceea ce vechea Lege a lui Moise interzicea.
Dar, după ce a venit cunoștința, ia citește matale ce făcea Petru! La Galateni 2: 12.
Hai că textul biblic este clar. Cât veți persista oare în această erezie cumplită?

Si, de ce Petru nu putea sa manance dar noi am putea? Suntem mai sfinti decat sfintii apostoli? Sa nu uitam ca Petru a refuzat sa manance ce nu era ingaduit de Dumnezeu, dupa inaltarea Domnului Isus.

Dumnezeu a impartit animalele in curate (bune de mancat) si necurate (sa nu fie mancate) dinainte de Moise. Noe, inainte de potop, a primit porunca sa ia in corabie cate 7 perechi de animale curate (ca sa poata manca din ele) si cate 1 (doar una) pereche din animale necurate (cum ar fi porcul - din care nu putea sa manance). Facerea 7:2. Impartirea si porunca data de Dumnezeu nu are treaba nici cu evreii, nici cu ritualurile. Are treaba cu intelepciunea lui Dumnezeu si sanatatea noastra. Este medicina preventiva, data de Marele Doctor.

P.S. Ce treaba are pasajul din Galateni 2:12 cu subiectul porcului? Nu trebuie sa gasesti argumente ca sa sfidezi ce a hotarat Dumnezeu. Poti sa o faci pur si simplu. E mai onest si nici nu amesteci Sfanta Scriptura.

Cornel Urs 13.12.2017 19:32:20

Tocmai ce v-am arătat negru pe alb că apostolul Petru mânca cu neamurile și de teama iudeilor, care aveau să-l judece, se ferea și NU CREDEȚI.
Domnul Iisus a făcut toate alimentele curate, TOATE.

Marcu 7:19
A zis astfel, facand toate bucatele curate

marivas6519 15.12.2017 05:49:03

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655937)
Tocmai ce v-am arătat negru pe alb că apostolul Petru mânca cu neamurile și de teama iudeilor, care aveau să-l judece, se ferea și NU CREDEȚI.

Am inteles foarte bine ca manca impreuna cu neamurile.Dar nu reiese nicidecum (nici nu are cum) ca apostolul ar fi mancat ceva "spurcat sau necurat". Nu fortati. Lasati lucrurile asa cum le spune Scriptura.

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 655937)
Domnul Iisus a făcut toate alimentele curate, TOATE.

Marcu 7:19
A zis astfel, facand toate bucatele curate

"Iatã lucrurile care spurcã pe om; dar a mînca cu mîinile nespãlate nu spurcã pe om."(Matei 15:20) - spune Domnul Isus.

Pasajele din Marcu 7 si Matei 15 fac referire la acelasi eveniment. Cititile impreuna. Veti intelege ca Domnul Isus a desfiintat un ritual (spalarea pe maini ritualica - fara de care bucatele erau considerate ca fiind necurate).

P.S. Aveti continua tendinta de a-L face pe Dumnezeu ca fiind inconsecvent si schimbator. Daca Dumnezeu a spus ca ceva este necurat si sa nu fie mancat, credeti ca o da la intors dupa aceea? Credeti ca Dumnezeu este dupa chipul si asemanarea oamenilor?

Cornel Urs 15.12.2017 10:10:58

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 656018)
Am inteles foarte bine ca manca impreuna cu neamurile.

Neamurile mâncau toate aceste mâncăruri pe care le servim și noi astăzi, porc, iepure, că doar nu vreți să spuneți că neamurile alea cu care mânca Petru serveau mâncare conform normelor iudaice, căci dacă era așa, nu avea de ce Petru să se rușineze, la venirea iudeilor și nici Pavel nu avea de ce să-l mai admonesteze.

Citat:

În prealabil postat de marivas6519 (Post 656018)

P.S. Aveti continua tendinta de a-L face pe Dumnezeu ca fiind inconsecvent si schimbator. Daca Dumnezeu a spus ca ceva este necurat si sa nu fie mancat, credeti ca o da la intors dupa aceea? Credeti ca Dumnezeu este dupa chipul si asemanarea oamenilor?

Vă dau doar un exemplu, poligamia, permisă sub legea mozaică, interzisă sub harul lui Hristos.
Asta nu înseamnă că Dumnezeu se schimbă ci modul cum se raportează El este funcție de timpuri, perioade, popoare...

marivas6519 14.01.2018 07:56:05

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 656021)
Neamurile mâncau toate aceste mâncăruri pe care le servim și noi astăzi, porc, iepure,

Sa zicem ca aveti dreptate, referitor la ce mancau neamurile. Si .... ce-i cu asta? Gata ... il facem si pe Petru mancator de porci? Gresit. Si eu stau la masa cu rude, prieteni care mananca de pe masa ce vor iar eu mananc ce vreau (fara porc, iepuri, etc).

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 656021)
Vă dau doar un exemplu, poligamia, permisă sub legea mozaică, interzisă sub harul lui Hristos.
Asta nu înseamnă că Dumnezeu se schimbă ci modul cum se raportează El este funcție de timpuri, perioade, popoare...

Aveti dreptate. Dumnezeu nu este schimbator ci doar ingaduie anumite lucruri, pentru un timp, pentru anumite popoare. Cat priveste legea despre mancaruri .. aceasta nu are legatura cu nici un timp si cu nici un popor. Aceasta lege a animalelor curate (bune de mancat) si necurate (care sa nu fie mancate) este data de la inceput, cand inca nu exista picior de evreu (ca sa nu mai ziceti ca este pentru evrei).

Cornel Urs 18.01.2018 23:56:01

Eu sunt curat! Pot mânca orice!

Totul este curat pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat: pana si mintea si cugetul le sunt spurcate. (Tit.1:15)

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:00:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.