![]() |
2. Ecumenismul sionist
Ecumenismul actual am putea să-l considerăm de sorginte sionistă, întrucât urmărește să împlinească planurile infernale ale acestuia. Scopul sionismului internațional este să ajungă, într-o bună zi, să stăpânească politic și religios întreaga lume. Acesta a fost de la început visul evreilor. Au așteptat să vină Mesia ca un conducător lumesc atotputernic, având o autoritate și o putere materială uriașă, care urma să zdrobească armata romană invincibilă și să restaureze împărăția lui Israel, eliberându-o de sub tutela Romei. Ucenicii, sub influența acestei așteptări, l-au întrebat pe Hristos: «În vremea aceasta vei restaura Împărăția lui Israel?». Însă Hristos le-a răspuns clar: «Împărăția mea nu este din lumea aceasta». Evreii continuă încă să aștepte venirea Lui Mesia. După cum creștinii se salută de Paști cu „Hristos a înviat” și răspund cu „Adevărat a Înviat” așa și mulți evrei întreabă în multe locuri: „A venit Mesia?” și răspund „Nu a venit”. Aceștia nu au crezut la venirea Lui, acum 2000 de ani deși a fost însoțită de atâtea semne și minuni evidente, împlinindu-se în persoana Sa toate profețiile Vechiului Testament. Nu i-au convins cuvintele profeților care au vestit în amănunt evenimentele vieții Domnului și care s-au împlinit cuvânt cu cuvânt în Hristos. |
Sioniștii încă așteaptă să vină pe pământ un Hristos după cum vor aceștia să fie, după cum a fost plăsmuit de fantezia lor bolnavă și de visele lor egoiste… Așteaptă un Mesia, nu smerit ca Dumnezeu-omul, ci ca un împărat atotputernic.
«Împăratul iudeilor va fi adevăratul papă al lumii, patriarhul Bisericii internaționale»(Protocoale cap. 17) Sioniștii vor un Hristos care să aibă putere materială și autoritate lumească, care să le confere în continuare atotputernicie și dominație mondială. Se gândesc la un Mesia care să se încadreze în standardele ambițiilor lor, ale unei fericiri, nu duhovnicești și cerești, ci materiale și lumești. Iată ce zic: «Domnitorul care va lua locul guvernelor de astăzi, care își târăsc viața în mijlocul societăților demoralizate de către noi, care au tăgăduit chiar puterea lui Dumnezeu, și în sânul cărora se ridică din toate părțile focul anarhiei, acest domnitor va trebui înainte de toate să stingă această flacără mistuitoare Acest ales al lui Dumnezeu e numit de sus, pentru a sfărâma puterile nesăbuite, mișcate de instincte iar nu de rațiune, de bestialitate iar nu de umanitate. Aceste puteri triumfă astăzi, jefuiesc, săvârșesc tot felul de violențe, sub pretextul libertății și al unor drepturi. Ele au nimicit orice ordine în societate pentru a ridica pe aceste dărâmături tronul Regelui lui Israel; dar rolul lor va fi încheiat în momentul ridicării pe tron a regelui nostru În persoana regelui, stăpân pe sine însuși și pe omenire, mulțumită unei voințe neclintite, toți vor crede că văd destinul cu căile lui necunoscute. Nimeni nu va ști ce vrea să atingă regele prin poruncile sale, și de aceea nimeni nu va îndrăzni să se pună de-a curmezișul drumului necunoscut. Stâlpul omenirii - în persoana domnitorului universal din sămânța sfântă a lui David - trebuie să jertfească poporului din toate gusturile sale personale. Suveranul nostru trebuie să fie de o corectitudine exemplară» (cap. 23-24) Dacă sioniștii așteaptă un conducător lumesc în persoana căruia vor vedea «personificarea forței și puterii» și «vor crede toți că văd destinul cu căile lui necunoscute». Acest conducător ecumenic (al lumii) va fi din «sămânța sfântă a lui David». Un alt Mesia așteptă, deci, evreii, un Mesia lumesc cu care să conducă lumea. Pentru ca sionismul internațional să-și vadă visul cu ochii, de a conduce lumea, creează diferite organizații cu scopuri pretins bune, în spatele cărora stă nevăzut. Reușește de asemenea prin susținere satanică să se infiltreze în organizațiile deja existente și să le folosească în vederea scopurilor sale întunecate, fără ca membrii lor să bage de seamă, și să realizeze că în realitate lucrează la împlinirea visului sionismului de a conduce lumea. |
Citat:
Nu stii problemele mele. Da, mi se par severe canoanele, dar nu asta este problema. Si n-am spus ca ortodoxia este gresita. Tocmai ca as vrea sa raman in ea. Da, slujitorii ei fac unele greseli si asa se pierd oamenii, plecand din biserica. Chiar aveam nevoie acum sa ma faci si tu praf. Nu spun ca sunt grozava, dar nici asa. Repet nu stii ce se intampla la biserica mea, cu preotul meu. Daca nu ai idei, mai bine nu scriai, decat sa ma lovesti. @dobrin7m- ce legatura au acum citatele tale cu intrebarea mea? Va multumesc la toti pentru raspunsuri. Voi lua curand o decizie. |
Citat:
|
@dobrin7m - tocmai ca n-as vrea sa plec in afara bisericii ortodoxe.
"N-am stiut sa gasesc aici pacea..." Nu inteleg de ce ma invinuiti (numai) pe mine. Si nu inteleg ce vrei sa spui cu fraza ta. Ce bine ca toti sunteti perfecti! |
Citat:
|
Sophia, ai putea și să-i scrii o scrisoare lui IPS Serafim Joantă (de el aparțineți voi acolo în Germania, nu-i așa?) și să-i spui de problemele tale cu preotul. Faptul că ți-a spus ca să-ți sfințești și singură casa (de Bobotează) mi se pare mai mult decât ridicol din partea unui preot.
Pe de altă parte, vezi să nu fii prea cicălitoare, și poate asta să fie cauza pentru care a ajuns să te ocolească inclusiv preotul (deși, el ca bărbat, ar trebui să fie mai răbdător, nu-i așa, și să găsească soluții, nu să închidă ușa în nas enoriașilor). Să-ți dea Dumnezeu gândul cel bun! |
Citat:
Cat despre restul cuvintelor vitriolice, eu stiu un lucru de la Sf. Pavel: "lupta-te lupta cea buna ..." |
Citat:
|
Sophia, asa cum au scris si altii: NU EXISTA MANTUIRE IN AFARA BISERICII!
Tine-te de biserica cat poti! Nu conteaza ca preotul nu-ti ofera sprijinul sufletesc de care ai nevoie. Te mantuiesti si fara asta. Trebuie sa te spovedesti si impartasesti ca NU AI ALTA CALE. Imi pare rau ca ai probleme personale si simti ca nu mai poti. Poate te putem ajuta si noi, cei de pe forum. Si eu sunt in tara straina si am mult de mers pana la biserica. Dar ma gandesc ca altii au de parcurs distante si mai mari si nu se plang. Si eu am multe lucruri care nu-mi convin acolo... dar ii multumesc lui Dumnezeu ca totusi am biserica la care sa merg, am si mijloace (masina). Nu stiu la ce discutii ai ajuns cu preotul, dar calca-ti pe mandrie si mergi sa vorbesti cu el pt a clarifica lucrurile. Curaj. Nu poate fi chiar atat de rau. Solutia nu este sa renunti la biserica. Citat:
|
Citat:
Pai altii deviaza, cum de exemplu faci si aici. Eu am dat un sfat cat de cat rezonabil, si au sarit altii cu atacuri ad hominem si ad fidem... Sfat din nou: draga Sophia, nu te mai implica in activitati paralele la biserica, gen cor. Doar mergi la Sf. Liturghie, pleci acasa cand se termina, vii cand se incepe. Chiar daca intreaba altii de ce. Le spui ca nu ai timp, nu ti-e bine, etc. Stii ce se spune? Diavolul, daca vrea sa intre in biserica, intra prin cor. |
Citat:
|
Citat:
|
Eu n-am observat barfe, ranchiuni samd intre coristi, sau preot. Insa chiar ma deranjeaza ca la Sf. Liturghie, in loc ca toata biserica sa spuna si sa afirme cu tarie in ce cred - vb de Crez si de Tatal Nostru - a iesit moda asta sa fie cantate (citeste vocalizate), de cor (acolo unde este).
|
Slava Domnului ca noi nu avem cor, ci canta toata biserica, asa cum se pricepe!
|
Și la noi tot toată biserica (oarecum) cântă Crezul și Tatăl Nostru, însă neapărat să fie în stilul corist de care vorbeam. Vreau să zic că multă vreme, cuvintele fiind și în engleză, și lungite peste măsură, de-abia mi-am dat seama când se spunea Crezul.. :45: Și nici nu-mi place să stau toată slujba cu nasu'n Semandron să văd ce se mai cântă.
|
Crezul cântat eu nu am auzit în nicio biserică catolică, de niciun rit. În schimb, am constatat că în unele biserici se cântă "Tatăl nostru". Una din ele este Bărăția.
|
Citat:
|
Citat:
Noi oamenii intotdeauna cautam sa ne indreptatim. cand ne indreptatim nu ne smerim si atunci nu vom cunoaste pe Hristos, nu vom cunoaste pacea si linistea. Ce bine ar fi sa fim perfecti. Dar nu suntem. Desi Domnul ne indeamna sa fim. Insa , macar sa tindem, sa vrem, sa ne nevoim pentru asta. In clipa in care noi ne indreptatim, Dumnezeu nu ne mai indreptateste ca ne-am indreptatit singuri. Asta trebuie sa facem, sa nu mai invinuim pe nimeni de caderile noastre ci pe noi insine. In definitiv, nu este asa? Este oare aproapele vinovat de caderile noastre? |
Sophia, acum am citit ca esti in Germania. Vreau sa iti povestesc ceva.
Asta vara am cunoscut o familie care a venit aici in Grecia 10 zile. locuiesc in apropiere de Hamburg. Ea este romanca si s-a casatorit cu un neamt , luteran . au 3 fete. Si luteranul - Robert este acum ortodoxul - Neculai. Au venit pentru ca Neculai sa mearga cateva zile la Sfantul Munte. Iar eu am stat cu ea si fetele. Ce familie minunata. In Hamburg mergeau la biserica ortodoxa greaca la inceput si chiar daca nu intelegeau greaca veche se bucurau de harul Domnului iar fetele au inceput sa invete greaca si sa cante la strana. Mi-au spus: nu avem biserica romaneasca construita, unde stam, insa Slava Domnului acum avem preot roman ortodox si facem slujba in bisericile unde suntem primiti. Era trista, gandind ca mai bine ar fi facut si intr-un garaj dar sa fie a lor. Am linistit-o ca daca au preotul intre ei o pot face si in padure in caz de nevoi mari. Ca unde este preotul cu ei este si Domnul. Imi spunea ca pentru ei duminicile sunt o sarbatoare a Domnului frumoasa desi pleaca dimineata la 9 de acasa cu fetele si Neculai si ajung seara la 5 inapoi cand in sfarsit iau si ei masa. O parte sunt pe drum, apoi slujba, bucuria intalnirii cu alti crestini ortodocsi si drumul inapoi spre casa. vin in Grecia in fiecare an sa se bucure de Sfantul Munte si de manastirile de aici. Anul acesta au fost la Manastirea Ormilia, la Manastirea Arseniou (Cuv. Arsenie a fost duhovnicul Par. Paisie Aghioratul - cel care l-a botezat copiil fiind, cu numele de Arsenie pe Par. Paisie), Man. Suroti si in Insula Evia la Sf. Ioan Rusul. Se bucura de viata asa cum e si cum Domnul le-o randuie si au inteles ca viata poate fi traita si simplu si frumos fara aspiratii de bogatie. Si ei comunica cu preotul cum pot, dat fiind dinstanta insa se bucura si asa. Insa isi arata iubirea de semeni primind crestini in casa lor. Chiar si mie mi-au lansat invitatia: neaparat sa veniti la noi , in primavara poate veniti in Germania , stati la noi si ne bucuram impreuna. De ce iti povestesc astea? Sa vezi cum unii oameni care traiesc ca si tine in Germania pot sa o faca dupa voia lui Dumnezeu si sa nu ajunga la rascruce cu credinta lor. Incearca sa vezi in toate lucrurile doar ceea ce e bine si frumos iar ceea ce este rau incearca sa nu le mai vezi si sa nu mai lasi sa te influenteze. Bucuria cand vezi binele sa fie atat de mare incat sa nu mai poti sa vezi si raul. Ca e imposibil sa nu vezi si lucruri bune. |
Citat:
|
Citat:
ps: să-mi fie cu iertare, nimeni nu te invinuiește atâta timp cât tu nu te simți invinuită (chiar dacă noi toți am face acest lucru) |
Citat:
Iată un cuvânt, cred eu foarte folositor, cules de Sfântul Ioan Iacob Hozevitul de la Sfinții Părinți: <<Zis-a un bătrân:“Obișnuiește-ți inima ta câte puțin să zică pentru fiecare din frați așa: “Acesta mă întrece după Dumnezeu!” Iar pentru altul să zici: “Acesta este mai osârduitor decât mine!” Și așa vei dobândi smerita cugetare, socotindu-te pe tine dedesubtul tuturora. Atunci să știi că locuiește întru tine Duhul lui Dumnezeu. Iar de vei defăima pe cineva, atunci se depărtează darul lui Dumnezeu de la tine și te aruncă întru întunecimi trupești. Atunci ți se împietrește inima și nici o umilință nu se află întru tine”.>> |
Citat:
|
Intr-adevar, e o problema. Nici eu nu stiu ce-as face daca ar trebui sa ma mut din cartier/oras/tara si n-as mai putea ajunge la biserica mea, iar in alta nu m-as integra. Probabil,ma gandesc, daca as fi in America, as merge la cea mai apropiata biserica, chiar si de alta confesiune (catolica sau protestanta, nu chiar orice ciudatenie), si cand as avea mai mult timp si posibilitati as merge la o biserica ortodoxa, chiar si mai departe, daca as sti pe cineva acolo sau mi-ar place. Daca as mai putea veni in tara, macar la cativa ani, as incerca sa-mi mai intalnesc duhovnicul, daca nu mi-as cauta unul acolo. Ar fi posibil sa reusesc, sau nu. Depinde si de "religia" celor cu are am sa fiu acolo, important ar fi totusi sa nu ne lepadam de Cristos si, daca se poate, sa practicam si Sfintele Taine. Din pacate, daca te casatoresti cu un protestant, de exemplu, chiar daca nu ti se cere sa te convertesti, biserica ortodoxa cred ca nu iti recunoaste casatoria si nici nu-ti mai da sfanta impartasanie...
|
Citat:
|
Am citit parerile si sfaturile tuturor. Va multumesc.
As dori sa raspund la unele dintre problemele ridicate si la unele idei. Nu dau numele autorilor, pentru ca nu mi-i amintesc si nu am timp sa derulez topicul si pentru ca nu nu autorii sunt importanti, ci ideile/parerile lor. 1. Exista doua pareri care m-au socat. Ca numai noi insine suntem vinovati de problemele noastre, ca trebuie sa ne purtam crucea si sa acceptam/inghitim tot, chiar si raul, ca nu trebuie sa ne plangem de altii, ci de noi insine. Eu cred ca adevraul este, ca de obicei undeva la mijloc. Dumnezeunu ne cere sa fim masochisti, iar autoglagelarea nu se practica in ortodoxie. ba dimpotriva, undeva Dumenzeu ne invata ce avem de facut cand unii frati ai nostri (la propriu-adica rude, prieteni- sau la figurat, alti oameni) ne supara in mod repetat. Ne invata sa vorbim cu ei in patru ochi, apoi daca nus e indreapta, sa le mai spunem o data, si mai apoi sa-i aratam (in discutie) altora, in comunitate, sa cerem ajutorul in judecata. Exact asta incerc eu sa fac. Am vorbit cu unul sau altul, inclusiv cu preotul privat, apoi am cerut sfat la unul sau altul, si am ajuns sa spun si altii, cerand sfatul. Pacat ca altii nu fac la fel , caci altfel s-ar rezolva totusi conflictele, ar mai auzii oameni ce greseala fac/au facut si ar primi sfaturi si ajutor ca sa se indrepte. Includ ai si pe preoti. Nu stiu daca ideea (in ortodoxie) este ca preotul este infailbil si nu trebuie corectat. Sau ca nu trebuie/putem sa facem ca in biserica sa fie mai bine, sau sa rezolvam probleme/conflicte. Cel mai adesea exista peste tot probleme in biserica, ele insa se rezolva numai unilateral: unul decide si ceilalti trebuie sa asculte si sa plece capul. Preotul nostru a citat candva de nu stiu unde, ca la o judecata nu s-a putut gasi solutie, ambele parti aveau argumente solide, si atunci s-a hotarat sa decida cel mai mare (nu stiu, in V.T sau asa ceva). Dar in general (si la noi in special) nici nu se ajunge la ascultarea partilor). 2. Probleme apar des la strana/cor, asa cum spuneau mai multi aici. Pentru ca nu exista in biserica, sau nu se cunosc, niste reguli: cine si cum vine si canta la strana (sau e ca la gara vine si pleca fiecare cum vrea), exista selectie sau nu, se fac repetitii, cine poate citi din carti la diferitele slujbe speciale, cine ce are de cantat la fiecare slujba (mai ales la cele speciale) etc. Si mai ales se fac nedreptati din aceste motive. Ca multi doresc sa cante, multi doresc sa citeasca si numai unul sau altul este mereu numit de preot, sau se autonumeste si etc. Exista regulile acestea scrise undeva? Mai apar probleme in biserica atunci cand exista o comunitate formata (mai ales in diaspora) si unde se mai organizeaza si alte activitati (sau dimpotriva, nu se face nimic social), cand biserica nu are numai caracter religios, de rugaciune si slujba, ci si de nucleu al comunitatii. In tara se fac multe: se construiesc biserici (mai ales la tara participa toti cu bucurie, preotul este trup si suflet), se fac si preotii se ocupa si de multe lucruri in social: spitale, copii orfani, batrani si saraci, publica lucrari, reviste, au coruri bine organizate, etc. Dar in afara este mai greu cu lucrurile astea. Motive exista si nu intru acum si aici in amanunte. Doar atat: in diaspora nu toti preotii apartin de tara (BOR). 3. Exista si probleme de natura umana/privata si legate de particularitatile locului. Nu sunt bani, sunt multi enoriasi la putini preoti, biserici putine pe raze mari, transportul nu tine seama de orarul slujbelor ortodoxe (ca la altii slujbele sunt din ora in ora). Oamenii au mare nevoie de biserica si preot in diaspora, pentru ca se lupta cu mari greutati, au nevoie de comunitate care sa-i ajute practic, sau macar moral (sufleteste) ca sa se mentina la suprafata. Si atunci orice nedreptate, sau pierdere de loc (la propriu si la figurat) doare inzecit fata de cum se intampla in tara. - va urma- |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sunt ucenici ai Domnului în care Cerul a prins rădăcini. De aceștia a ascultat chiar și firea neînsuflețită. Secretul este acesta: prin nevoință și dar au făcut mai întâi liniște în firea lor și, zic părinții: „Cine ascultă de Dumnezeu și Dumnezeu ascultă de acela”. În preajma lor, fiarele și valurile își uită sălbăticia. Acultarea aceasta restabilește omul și natura în starea străveche, de Rai: „Fiule (zice Sfântul Serafim de Sarov), adună Duh de pace în sufletul tău și mii de inși se vor mântui în jurul tău”. |
Cel care are ganduri bune pe toate le vede bune
Pentru userul sophia, parintele Paisie Aghioritul te poate lamuri mai bine:
“Mi-au spus unii ca se smintesc pentru ca vad multe lucruri strambe in Biserica. Iar eu le-am spus: “Daca vei intreba o musca: «Sunt flori in locul acesta?», ea iti va spune: «Nu stiu. Ci stiu numai ca acolo jos, in groapa, sunt cutii de conserve, gunoaie, necuratii», si iti va insira toate murdariile pe care a stat. Dar daca vei intreba o albina: «Ai vazut vreo necuratie in locul acesta?», ea iti va spune: «Necuratie? Nu, nu am vazut nicaieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare», si iti va enumera o gramada de flori de gradina si salbatice. Vezi, musca stie numai unde exista gunoaie, in timp ce albina stie ca acolo este un crin, mai departe o zambila…”. Dupa cum mi-am dat seama, unii oameni seamana cu albina, iar altii cu musca. Cei care seamana cu musca in orice situatie cauta sa afle ce rau exista si se preocupa de el; nu vad nicaieri nici un bine. Cei care seamana cu albina afla peste tot orice bine exista. Omul stricat gandeste, pe toate le interpreteaza de-a stanga si le vede anapoda. In timp ce acela care are ganduri bune, orice ar vedea, orice ii vei spune, isi va pune in minte gandul cel bun. |
Cel care are ganduri bune pe toate le vede bune
Odata un copil de clasa a sasea a venit la Coliba si a batut cu ciocanelul in poarta. Aveam de citit un sac de scrisori, dar mi-am spus sa ies sa vad ce vrea. “Ce este, voinice?“, il intreb. “Aceasta este Coliba Parintelui Paisie?” – ma intreaba. “Vreau sa-l vad pe Parintele Paisie“. “Aceasta este, dar el nu este aici; s-a dus sa cumpere tigari“, ii spun. “Se vede ca s-a dus ca sa cumpere pentru cineva“, imi spune el cu gand bun. „Nu, ci pentru el s-a dus sa cumpere, ii spun. I s-au terminat si facea ca un nebun. Pe mine m-a lasat aici singur si nici macar nu stiu cand se va intoarce. Daca vad ca intarzie, o sa plec de aici“. Atunci baiatului i s-au umplut ochii de lacrimi si iarasi a spus cu gand bun: “Il obosim pe Parintele“. “Dar ce vrei cu el?“, l-am intrebat din nou. “Vreau sa iau numai binecuvantarea lui“, mi-a raspuns. „Ce binecuvantare sa iei, copile! Acesta este un inselat. Nu-i bun de nimic. Eu il stiu bine. Nu astepta degeaba, pentru ca atunci cand se va intoarce va fi nervos, poate chiar si beat, caci mai si bea“. Dar acel copil punea mereu gandul cel bun. “In sfarsit, ii spun, eu voi mai astepta putin, ce vrei sa-i spun?“. “Am sa-i dau o scrisoare, imi spune, dar voi astepta sa iau si binecuvantarea lui“. Ati vazut? Orice ii spuneam, el o primea cu gandul cel bun. I-am spus: “Facea ca un nebun pentru ca nu avea tigari“, iar sarmanul a suspinat si a lacrimat. “Cine stie, poate s-a dus sa cumpere pentru cineva“. Altii citesc atatea, iar acela, un copilas de clasa a sasea, sa aiba ganduri atat de bune! Sa-i strici gandul si el sa si-l faca si mai bun si sa traga o concluzie mai buna. M-am minunat de aceasta! Pentru prima data am vazut un astfel de lucru!”
Gandurile omului arata starea lui duhovniceasca |
Of Ovidiu.b
Ma rog, tu ai modul tau de a vedea lucrurile, incepand cu alimentatia (mi se care ca tu ai deschis topicul ala cu alimentatia "ortodoxa"), si pana la credinta. Ca sa-ti raspund tie mai intai: a. Nu ste nici alba si nici neagra. Asta am invatat de ceva ani incoace. Totul este de cenusiu, nuantat, nimic nu este pur, in afara de Dumnezeu si de starea ideala. b. De ce m-au socat anumite pareri? Am explicat mai sus. Da, nu asta asteptam ca raspuns. Poate ca la unii functioneaza sado-masochismul, autoflagelatul, sa-i dai cu capul te toti peretii si un sut undeva si gata. Dar sunt multii care si asa sunt la capatul puterilor, mai da-le un pumn si ai terminat cu ei, i-ai trimis fie pe lumea cealalta (ca-si pun capat zilelor, sau la spital). Asta doresti? Asa vezi tu credinta,ortodoxia? Pe cine a lovit Dumnezeu vreodata cu vorba sau cu mana? Cand altii alungau, El chema la El si vindeca (vezi femeile bolnave, orbii, neputinciosii, etc.). Chiar unii apostoli, sau oameni din jurul sau, se mirau si alungau pe cei ce veneau sa ceara ajutor. Incercau probabil sa-l protejeze pe Iisus, dar El nu lasa, nu intreba, ci doar vindeca. Nu invinuia personal. "Ce vii aici spurcatule, ai facut aia si aia si vii sa cauti ajutor la mine". Niciodata n-a spus asta. El ii stia deja pe toti... M-au socat pareri care judeca, si care dau vina numai pe cel ce cauta ajutor. Cand unul vine si spune ca este la capatul puterilor, tu vii si mai dai si tu in el? De ce? Cine te-a invatat asta? Si de ce nu te uiti in partea cealalta. Mai dar poate ca o avea dreptate, dar poate ca o fi ceva in ceea ce spune. Numai unul o fi vinovat mereu? Si mai este ceva. Vii cu exemple ca unul vede numai rau si altul numai binele. Pai ala care vede si raul (ca nu exista om sa vada numai raul) si este vesnic nemultumit, tocmai ala duce spre mai bine, spre progres. Daca te multumesti si zici ca totul e numai bine, raiul pe pamant, atunci nu mai facem nimic nene. Stam cu burta in sus, ca ia uite ce bine este, ce ne mai trebuie sa mai facem.Nu? Las' ca merge si asa. Ala nu trebuie, aia nu trebuie. Capul jos, gura inchisa si mai mult nu mai spun. Pai asa putea sa faca si Tatal. Ei, ce daca este asa cum este pe pamant? De ce sa-l trimit eu pe Fiul sa-l jertfesc acolo. Aia o duc bine, e bine pe pamant. Nu? Si intrebai si de ce apostolii sau alti sfinti trimisi de Dumnezeu au suferit si au fost prigoniti? Pai asta este cheia. Ala care vrea sa faca ceva mai bine este cel prigonit, ala care vede nedreptatea si raul, ala este prigonit, fiindca ala deranjeaza cel mai mult. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ovidiu, ca sa incheiem discutia in doi.
1. Aminteam de alimentatie ca exemplu pentru modul tau special de gandire, diferit de acel al multor altora. 2. Ce sa-ti arat, daca tu stii bine ce ai scris si ti si alt coleg al tau, cum ca eu sunt vinovata de ce mis e intampla si ca trebuie sa accept totul, fie bun fie rau. Nu cred ca ceea ce spuneti voi este modul ortodox de gandire. Da, voi imi sugerati poate sa intorc si obrazul celalalt. Dar eu am explicat mai sus lucrurile. Si nu e vorba ca nu-mi place ce-mi scrieti, ci ca nu este cazul sa-mi dati acum astfel de sfaturi. Nu de "bata" am nevoie, ci de sfat adevarat, de viata. Am inteles de altfel: parerea voastra este sa ma fac ca ploua si totul este bine si frumos. Este parerea voastra si o respect ca atare. Dar atat. Si am mai spus: nu ma invinovatiti (numai pe mine). Vina mea o stiu (in parte), dar niciodata, nicaieri nu exista numai un singur vinovat. Cu asta nu-mi ajutati. Nici macar nu-mi spuneti care este vina, ci doar ca o am. Fiindca nici cunoasteti situatia de fapt... Ce pot sa fac singura fac, ceea depinde de preot si biserica este problema. Si inca nu stiu ce am sa fac. Cu asta am incheiat dialogul, am sa revin sa-mi termin postarea de mai sus (unde scria "va urma"). |
Citat:
Insa ceea ce ti-am expus referitor la cine este de vina si sa nu mai judecam preotii este gandirea unor Sfinti pe care eu ti-am expus-o. Incearca faci putin diferenta. Citat:
"Aproape întotdeauna cei care se plâng de alții ar trebui să se plângă de ei înșiși, căci fiecare e artistul vieții sale și viața pleacă dinlăuntrul nostru, adică din sentimentele, din voința și din cunoștiința noastră." Citat:
Citat:
|
Tot ce am incercat sa-ti expun se pare ca nu ai inateles sophia. Ingaduieste-mi inca o incercare.
Pacatele noastre, raul din noi nu ne lasa sa vedem toate lucrurile cum ar trebui sa le vedem. Daca le-am privi pe toate cu ochi duhovnicesti in toate am vedea numai binele chiar si in cele rele. Asta e ceea ce trebuie sa facem fiecare dintre noi sa ne certam pe noi insine, sa ne punem noi inaintea celorlalti ca fiind cauza relelor care se intampla. Atunci nu am mai judeca pe nimeni si am cere mila si iertarea de la bunul Dumnezeu. Am cere desigur si ajutor. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:10:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.