Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Colegul Scotland The Brave (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14463)

Mihailc 27.01.2012 22:05:25

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 425291)
Da frate,dar eu cu trairile mele protestante,daca inainte de moarte sunt spovedit si impartasit ma mantuiesc! Ei ce spovedanie au? Cum li se iarta pacatele? Pe ochi frumosi? Si sfintii se marturiseau! De ce altii (care au auzit de ortodoxie si o cunosc foarte bine!),sa fie mai "favorizati"?

Perioada Triodului a timpului liturgic debutează cu duminica Vameșului și Fariseului, tocmai ca să nu fim tentați de mândria de a face parte dintr-o gașcă privilegiată care are nevoie doar de câteva gesturi rituale săvârșite in extremis pentru a scăpa de pedeapsa veșnică.
Raoul ne sugerează că ortodocșii pot trăi cum îi taie capul, pot face oricâte nelegiuiri doresc, pot să viețuiască ucigaș cu aproapele, trebuie doar ca înaintea sfârșitului să facă repede o spovedanie cât mai cuprinzătoare, să mimeze pocăința și să se unească formal cu Biserica gustând ipocrit din Euharistie.
Dacă așa stau lucrurile, e chiar mișto să fi ortodox și mântuirea e floare la ureche.
Privite prin lentila asta analfabetă teologic, toate discuțiile de pe acest forum n-au nicio miză, mai bine am discuta despre gagici și haleală, ce perversiuni mai sunt la modă și alte treburi ”serioase”, că târgul cu Dumnezeu îl rezolvăm în preajma morții. Singura noastră grijă ar fi să ne asigurăm că o să avem un popă la căpătâi când ne săvârșim, pentru a încheia formalitățile de emigrare în rai. În rest, trai pe vătrai!

Raoul 27.01.2012 22:52:21

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 425317)
Raoul ne sugerează că ortodocșii pot trăi cum îi taie capul, pot face oricâte nelegiuiri doresc, pot să viețuiască ucigaș cu aproapele, trebuie doar ca înaintea sfârșitului să facă repede o spovedanie cât mai cuprinzătoare, să mimeze pocăința și să se unească formal cu Biserica gustând ipocrit din Euharistie.
Dacă așa stau lucrurile, e chiar mișto să fi ortodox și mântuirea e floare la ureche.

Da,pai chiar ar fi usoara mantuirea daca am stii clipa mortii :1: Iisus insa ne sugereaza sa priveghem,caci nu stim clipa si ceasul! Concluziile le tragi singur,abia apoi mai da-ti o data cu parerea cu privire la ce am vrut sa zic! Hai mai bine sa ascultam ce spune El,nu ce zic eu.

Plus ca e vai de aceia carora li s-a vorbit despre dreapta credinta,care stiu deci datele problemei,dar refuza sa adere la ea! Citez din memorie: "iar de acea casa sau cetate nu va va primi si nu vor asculta cuvintele voastre,plecati degraba din acea cetate,si iesind scuturati-va picioarele de praf. Adevarat va spun ca in ziua judecatii Sodomei si Gomorei le va fi mai usor decat cetatii aceleia."

E destul de clar zic eu. Si mai incolo se relateaza ca Domnul i-a mustrat pe cei din cetatile in care s-au facut cele mai mari minuni pt. ca nu s-au pocait. Si zice ca daca in Tyr sau Sidon s-ar fi facut acele minuni,degraba s-ar fi pocait cu sac si cenusa. "Adevarat va spun,ca Tirului si Sidonului le va fi mai usor in ziua judecatii."

Deci iata cat de mare este mania Domnului fata de cei care au luat cunostinta despre dreapta credinta,dar NU au primit-o si au refuzat-o!

Frate draga,toate astea le-a zis Hristos,nu eu.

Doamne-ajuta!

PS daca ai indoieli asupra a ce am scris voi face un efort si voi veni cu citatele exacte (in caz ca esti Toma necredinciosul).

I.Calin 28.01.2012 08:05:25

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 425253)
Exista ortodox cu trairi penticostale? Nu exista jumatati de masura! Ori e ortodox ori nu e.

Da, da, de o mie de ori da! Ori ortodox, ori nu... Și atunci, pentru numele lui Dumnezeu, cum se face că am primit lecții de viață ortodoxe de la un protestant? Să luăm, totuși, aminte și să nu ne erijăm în mari judecători.

P.S. Sunt împotriva ecumenismului și iubiristicii "creștine", dar nu pot să nu văd în acest om un frate luptător pentru mântuire. Greșelile lui doctrinare sunt dureroase. Dar, în mod cert, nu voi fi eu cel care-i va selecta la Judecata de Apoi pe cei ai Domnului Iisus Hristos!

Raoul 28.01.2012 10:35:58

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 425401)
Și atunci, pentru numele lui Dumnezeu, cum se face că am primit lecții de viață ortodoxe de la un protestant?

Da,si cartile sfintilor stau in rafturi... (ca sa o citez pe o colega de forum,ca bine a zis). Am ajuns sa luam lectii de ortodoxie tocmai de la protestanti,de parca ne-ar fi secat toate izvoarele bune care le avem.

Citat:

P.S. Sunt împotriva ecumenismului și iubiristicii "creștine", dar nu pot să nu văd în acest om un frate luptător pentru mântuire.

Pai asa si neoprotestantii lupta,sunt oameni buni,saritori,milostivi... Daca vrei iti prezint cativa. Poti sa juri ca sunt pe calea cea dreapta!

Citat:

Greșelile lui doctrinare sunt dureroase.

Pai vezi omule. Mai ales in situatia in care el a luat cunostinta si stie perfect do ortodoxie,dar o respinge de bunavoie. Citeste Biblia si vezi ce atitudine are Mantuitorul despre acestia... Ca poate pe Hristos il crezi daca pe mine nu ma iei in seama.

Citat:

Dar, în mod cert, nu voi fi eu cel care-i va selecta la Judecata de Apoi pe cei ai Domnului Iisus Hristos!

Asa,si care e legatura? Am zis eu sau oricare alt ortodox ca ii va selecta la judecata? Sunt tainele lui Dumnezeu pana la urma,dar pana una alta avem niste canoane care trebuiesc respectate! Faceti ascultare fata de sfintii parinti fratilor,sa nu o mai luam noi de capul nostru ca nu e de bine.

Doamne-ajuta!

catalin2 28.01.2012 11:22:21

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 425223)
Cam în același mod în care foarte mulți ortodocși cu acte în regulă de pe-aici au trăiri de credință protestante.

Scot nu e ortodox așa cum nici medicul Raed Arafat nu e român.
Până la urmă ce ne certifică apartenența la o spiritualitate? Tensiunea continuă a căutării adevărului sau somnul liniștit la adăpostul unei etichete confesionale ”mântuitoare”?

Corect, de mai mult timp repet ca oamenii pot face si fapte bune si fapte rele din proprie vointa, pentru ca asta e de fapt liberul arbitru, putem face si fapte bune si fapte rele, doar Calvin (care era la baza filozof) a interpretat gresit si a afirmat predestinarea.
Asta nu tine de religie, ci de constiinta pastrata in om, chipul lui Dumnezeu care doar s-a alterat la caderea lui Adam, nu s-a pierdut de tot. De aceea si ateii pot face fapte bune, dar mantuirea nu tine numai de acestea, ci de relatia cu Dumnezeu cel Adevarat, relatie inceputa si dezvoltata prin harul primit prin Sfintele Taine.
E adevarat si ce spui in continuare, nu conteaza unde esti ci unde vei fi peste ceva timp. Cel ce e intr-o continua cautare a adevarului si progres chiar daca e jos de tot va depasi pe altii care erau mai sus dar nu mai cauta. Ca si broasca testoasa, care il depaseste cu pasul ei de melc pe iepurele cel iute dar care sta pe loc.

Si cu exemplul asta fac continuarea catre alte idei din cele doua mesaje ale tale. Apartenenta de Biserica Ortodoxa e data de credinta in invatatura ortodoxa si unirea prin harul din Sfintele Taine. Astfel toti suntem madulare ale lui Hristos uniti prin har. Intr-o predica din anul asta un preot ne spunea la predica faptul ca de fiecare data cand ne impartasim reintram in Biserica. De aceea pedeapsa cea mai mare pentru pacate era oprirea de la impartasanie o perioada, adica ruperea comuniunii cu Biserica.
Ideea cu Biserica fara limite este de sorginte ecumenista (protestanta), un hindus nu poate fi ortodox chiar daca ar crede toata invatatura ortodoxa, pentru ca nu e in comuniune euharistica. Dar nu-l opreste nimeni sa se boteze.
Chiar suntem o gupare aleasa, adica cei alesi de care spune in Sfanta Scriptura si pe care Fer. Augustin a interpretat-o gresit in predestinare. Poarta de intrare in Biserica lui Iisus si in comuniune cu El este Botezul si apoi primim harul prin Mirungere, suntem Fii ai lui Dumnezeu prin har. Si toti oamenii sunt chemati, dar putini alesi, in functie de cum raspund chemarii, pentru ca bunul Dumnezeu stie faptele si inima fiecaruia, la fel ca sutasul Corneliu, la care a venit chiar un inger sa-l cheme, spunandu-i ca Domnul a vazut rugaciunea sa si straduinta si sa vina in Biserica sa se mantuiasca.
Noi nu avem parte de aceasta nobila chemare si alegere pentru ca nu avem credinta acelui sutas si straduinta sa, ci culegem roadele straduintei stramosilor nostrii si binecuvantarea data lor, care au pazit porunca decalogului "Să nu ai alți dumnezei afară de Mine! Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele." Pentru aceasta binecuvantare avem privilegiul sa fim botezati de mici si sa intram in Biserica lui Hristos, pe cand altii nu il au. Cum spunea Richard Wurmbrand (ca tot era vorba de protestanti si de faptul ca nu tot ce spun ei e gresit), tara noastra nu e doar teritoriul acesta, ci si cerul de deasupra plin de sfinti romani, stramosii nostri. Si astfel la al miilea neam avem dreapta credinta, trebuie doar sa avem grija sa nu o dam pe degeaba, sa adoptam niste invataturi care ni se par noua mai stralucitoare, pentru ca ortodoxia e un diamant ce straluceste in timp ce alte credinte (inclusiv ecumenismul) sunt doar niste margele colorate care incearca sa imite stralucirea diamantului.
Legat de ultima problema, asa spun si preotii, conteaza cum suntem cand ne va gasi sfarsitul. La fel ca in parabola cu fecioarele intelepte, unde uleiul din candele reprezinta harul in interpretarea sf. Serafim de Sarov. Avem in pateric si vietile sfintilor traitori care au gresit chiar la sfarsit, cum avem si sfinti care s-au pocait chiar inainte de sfarsit, unii devenind martiri. Si il avem pe talharul de pe cruce, care avea fapte rele dar cu putin timp inainte de sfarsit a crezut, s-a pocait si s-a mantuit. Nu conteaza ceasul.

ovidiu b. 28.01.2012 11:40:14

Citat:

Exista ortodox cu trairi penticostale? Nu exista jumatati de masura! Ori e ortodox ori nu e.

Unde dai si unde crapa. S-a precizart foarte clar ca omul asta are trairi de ortodox si ca ne-a dat farte multe exemple in acest sesns - marturie stau parerile si celorlalti usei care sunt tocami ortodocsi.

Ortodox nu inseamna doar numele ci si trairea. Degeaba ne numim ortodocsi daca noi nu traim Ordoxia. Crestinismul nu este numai o afacere de Duminica, ci e o stradanie de toate zilele.

ovidiu b. 28.01.2012 11:45:00

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 425269)
Nu etichetez pe nimeni. .....
Nu mă refer la Scoțianul care este excepția care întărește regula.

Singura te contrazici.

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 425204)
Cum să aibă trăiri de credință ortodoxă dacă este protestant Ioanna?

Raoul 28.01.2012 11:48:02

Ovidiu,am explicat cred ca destul de bine niste lucruri mai sus,nici tu nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nu se vorbea de cat de neortodocsi sunt ortodocsii,ci de cat de "ortodocsi" sunt (neo)protestantii! Hristos S-a exprimat destul de clar,scrie negru pe alb in Scriptura care e soarta celor care au auzit si au fost invatati despre dreapta credinta dar au refuzat-o! Si ca si cum n-ar fi suficient avem si nenumaratele marturii ale sfintilor cu privire la acestia. Cum putem noi sa invatam de la ei? Dar ce frate,ai consumat toate scrierile sfintilor si nu mai ai pe cine intreba si de unde sa-ti mai iei o vorba buna sau un sfat,decat de la un eretic??

Eu am spus ce am avut de zis. Cine are urechi de auzit sa auda (sau ochi sa citeasca!).

Doamne-ajuta!

PS cu riscul de a fi banat acest forum are din ce in ce mai evidente tente ecumenice!

ovidiu b. 28.01.2012 11:53:32

Citat:

Si de ce nu treci si tu la protestanti? Ca doar ramai acelasi om,dar te lepezi de Biserica Ortodoxa si o imbratisezi pe-a lor. Daca esti om bun,ai trasaturi ortodoxe si te porti frumos te mantuiesti si acolo,nu?

Multumesc de sfaturile tale marete. Vad ca judeci foarte usor. De nunde stii ca el s-a lepadata de BO? De unde stii ca el nu este in cautare? Cum il ajuti tu, alungandu-l cu pietre? Atata timp cat el nu ti-a hulit credinta si biserica, atata timp cat a fost de folos atatora useri prin exemple, citate, carti etc nu ai nici undrept sa arunci pietre il el. Singura ta datorie este sa-l ajuti si sa-l sustii in a-si gasi drumul spre Adevar. Daca nu esti in stare stai in banca ta, nu fa pe ortodoxul ca s-ar putea sa cazi.

ovidiu b. 28.01.2012 11:59:18

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 425447)
Ovidiu,am explicat cred ca destul de bine niste lucruri mai sus,nici tu nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nu se vorbea de cat de neortodocsi sunt ortodocsii,ci de cat de "ortodocsi" sunt (neo)protestantii! Hristos S-a exprimat destul de clar,scrie negru pe alb in Scriptura care e soarta celor care au auzit si au fost invatati despre dreapta credinta dar au refuzat-o! Si ca si cum n-ar fi suficient avem si nenumaratele marturii ale sfintilor cu privire la acestia. Cum putem noi sa invatam de la ei? Dar ce frate,ai consumat toate scrierile sfintilor si nu mai ai pe cine intreba si de unde sa-ti mai iei o vorba buna sau un sfat,decat de la un eretic??

Eu am spus ce am avut de zis. Cine are urechi de auzit sa auda (sau ochi sa citeasca!).

Doamne-ajuta!

PS cu riscul de a fi banat acest forum are din ce in ce mai evidente tente ecumenice!

Prietenul meu Raul. Cred ca tu nu vrei sa intelegi ceea ce multi vor sa transmita. De ce nu vrei sa intelegi ca nu prin alugarea ereticilor faci voia lui Dmnezeu. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii de acord cu ei. Cred ca am dat dovada de atatea ori ca sunt impotrva ereziilor si pacatului in general. Dar daca omul asta nu a suparat pe nimeni, ba din contra a adus atata plus forumului, cu ce sunt eu mai in masura sa-l judec in ceea ce face. Ai stat sa te gandesti de ce e pe acest forum? Ai stat sa te gandesti ca poate isi cauta drumul? Iar noi ce facem, il alugam? Iti spune tie undeva Biblia de acest lucru?

mirabela 28.01.2012 12:01:47

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 425448)
Multumesc de sfaturile tale marete. Vad ca judeci foarte usor. De nunde stii ca el s-a lepadata de BO? De unde stii ca el nu este in cautare? Cum il ajuti tu, alungandu-l cu pietre? Atata timp cat el nu ti-a hulit credinta si biserica, atata timp cat a fost de folos atatora useri prin exemple, citate, carti etc nu ai nici undrept sa arunci pietre il el. Singura ta datorie este sa-l ajuti si sa-l sustii in a-si gasi drumul spre Adevar. Daca nu esti in stare stai in banca ta, nu fa pe ortodoxul ca s-ar putea sa cazi.

Cine esti tu sa-i arati Calea? Nici nu stii cat de mic esti!

Calea nu o cauta pe net, tastand!

Singura ta datorie e sa-ti vezi de mantuirea ta!

Nici unul dintre noi de aici de pe forum, nu suntem in masura sa-i aratam Calea!

catalin2 28.01.2012 12:12:19

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 425276)
În schimb, așa cum s-ar exprima colegul Mihailc, este necesar să fim capabili de a deosebi Ortodoxia de ortodoxism...
Din acest motiv, pentru ca topic-ul să nu degenereze într-o critică nejustificată la adresa colegului Scotland, vă propun tuturor ca, indiferent de opiniile pe care le susțineți, să evitați apelative precum "eretic", din respect față de colegul căruia dorim să-i arătăm simpatia noastră și care NU este eretic, ci creștin adevărat!
Cred că este foarte trist pentru orice persoană devotată credinței sale să vadă mesaje în care acea credință, pe care o consideră drept adevărată și mântuitoare, este numită în mod sistematic "erezie". Dacă Scot ar avea cont pe forum, n-ar fi nicio problemă, dar acum el nu mai poate răspunde acestor critici formulate la adresa confesiunii din care face parte.

Ci încerc doar să arăt că Domnul Hristos are mulți închinători care "nu sunt în staulul acesta" (al Ortodoxiei) și pe care NU este drept să-i numim "eretici", ci avem datoria de a-i considera confrați ai noștri întru credința creștină.

Ai inceput bine, sa nu folosim civintele "sectari", "eretici", ca sa nu se considere jigniti cei ce sunt asa. Eu de obicei nu le folosesc, dar numai din acest motiv, pentru a nu supara prea tare. In niciun caz pentru ca ar fi de aceeasi credinta, ar insemna sa spun ca si eu accept ereziile din alte culte. Aceasta e o conceptie ecumenista, am obsevat ca multi nu inteleg ce inseamna aceste conceptii de care se tot vorbeste. In principal aceasta conceptie sustine ca nu e doar o Biserica sau ca Biserica e mai larga, cuprinzand toate cultele. Trebuie sa avem grija sa cunoastem aceste invataturi gresite si sa ni le clarificam, ele nu au legatura cu ortodoxia.
Iisus se referea la fraza cu staulul ca nu numai evreii vor fi crestini, ca exemplu noi nu suntem evrei. Fiecare alege sa faca parte dintr-un cult, nu e ceva ce nu poti alege.

ovidiu b. 28.01.2012 12:15:24

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 425451)

Fa-ma atent unde am precizat ca sunt mare? Nu am discutata niciodata cu acest om. Deci chiar nu sunt cel care sa-i arate calea.

Citat:

Asa si care este problema ta, daca omul a ales sa tasteze?

Citat:

Nici unul dintre noi de aici de pe forum, nu suntem in masura sa-i aratam Calea!

Dar suntem in masura sa dam cu pietre?

catalin2 28.01.2012 12:24:19

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 425450)
Prietenul meu Raul. Cred ca tu nu vrei sa intelegi ceea ce multi vor sa transmita. De ce nu vrei sa intelegi ca nu prin alugarea ereticilor faci voia lui Dmnezeu. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii de acord cu ei. Cred ca am dat dovada de atatea ori ca sunt impotrva ereziilor si pacatului in general. Dar daca omul asta nu a suparat pe nimeni, ba din contra a adus atata plus forumului, cu ce sunt eu mai in masura sa-l judec in ceea ce face. Ai stat sa te gandesti de ce e pe acest forum? Ai stat sa te gandesti ca poate isi cauta drumul? Iar noi ce facem, il alugam? Iti spune tie undeva Biblia de acest lucru?

Nu cred ca are rost sa va contraziceti, de fapt spuneti cam acelasi lucru dar cu alte cuvinte. Desigur ca putem lua exemplu de la cum se comporta si altii, fara a uita ca e gresit ce cred. De exemplu am o amica buna care e mormona, am ramas prieteni de cand am discutat mai demult, inainte sa devin credincios. Scotianul a avut un scurt moment in care a incercat sa impuna conceptiile sale (ecumeniste), mai agresiv: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=8836&page=86
Dar dupa aceea si-a revenit.

ovidiu b. 28.01.2012 12:34:44

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 425458)
Nu cred ca are rost sa va contraziceti, de fapt spuneti cam acelasi lucru dar cu alte cuvinte.

E distanta mare intre ceea ce spun eu si Raoul. Nu mai intru in amanunte este inutil. Cred ca am fost destul de clar. :4:

Raoul 28.01.2012 12:37:14

Ovidiule,dar cine a dat cu pietre?? Ca si tu incepi sa scoti cuvinte din burta... Eu am aratat ce a zis Hristos,nu am spus-o de la mine.

Citat:

Multumesc de sfaturile tale marete. Vad ca judeci foarte usor.

Ce judec? Am zis foarte clar ca sentimentul fata de aceste persoane trebuie sa fie unul de MILA. Da,e aproapele meu,daca l-as vedea in fata nu l-as lovi,nu l-as judeca,nu i-as vorbi urat si l-as si ajuta! Asta ca om,pentru ca imi e frate si e si el fiu al lui Dumnezeu. Dar cand vine vorba de credinta,pai stai asa frate,ca nu stergem noi pe jos cu canoanele... cand pozitia Bisericii este destul de clara. Incearca de doua ori cu omul eretic,iar a treia oara fugi de el (a se intelege fugi de orice discutie si "disputa" pe tema religioasa - ca iar interpretezi cum vrei apoi). Deci NU sa-l judeci sau sa faci altceva,dar sa judeci erezia lor,intunericul in care se afla,minciunile si hulele care le transmit,cu asta NU pot fi deacord si nu exista NICIO scuza in a tolera toate acestea!

Citat:

De nunde stii ca el s-a lepadata de BO? De unde stii ca el nu este in cautare?

Nu stiu daca s-a lepadat sau nu,de aceea nici nu-l judec. Dar atunci de ce afirma ca este protestant? I-ar fi rusine de ortodoxie,sa marturiseasca (in caz ca ar fi ortodox)?? Si daca este in cautare in veci nu va gasi raspunsul pe internet,sau in niciun caz pe acest forum ecumenic!!! Are sfintele biserici ortodoxe,preoti si calugari buni,carti ale sfintilor... Acolo e adevarul frate,nu pe un forum digital!

Citat:

Cum il ajuti tu, alungandu-l cu pietre? Atata timp cat el nu ti-a hulit credinta si biserica

Stai asa,adica pui la egalitate credinta noastra (ortodoxa) cu a lui (protestanta)?? Deci nu trebuie sa fim impotriva invataturilor eretice decat daca si ei sunt impotriva noastra? Si ca tot vorbeai de adevar... adevarul l-a spus Hristos cu privire la aceste lucruri,la cei care au cunoscut adevarata credinta dar au refuzat s-o impartaseasca! Chiar tu ai dat un citat din Biblie,in care spunea de cei care NU i-au primit pe ucenici,pe vestitorii Evangheliei. Zicea de "casele si cetatile acelea",adica se referea si la oameni in mod individual dar si la popoare. Pacat ca nu ai continuat cu citatul pana la capat. Facea o comparatie intre acele cetati si Sodoma & Gomora. Dar cum nu e important ce spune Domnul,nici nu mai conteaza ce scrie acolo,nu?

Citat:

atata timp cat a fost de folos atatora useri prin exemple, citate, carti etc nu ai nici undrept sa arunci pietre il el.

Dar NU arunc cu pietre in el,imi este frate si aproape! Arunc cu pietre in dogma protestanta,care este una ERETICA si pierzatoare! Citeste-i pe sfinti si vezi pozitia lor...

Citat:

Singura ta datorie este sa-l ajuti si sa-l sustii in a-si gasi drumul spre Adevar. Daca nu esti in stare stai in banca ta, nu fa pe ortodoxul ca s-ar putea sa cazi.

A citit cred ca mii si mii de mesaje ortodoxe graitoare de adevar. L-au schimbat cu ceva? De ce sa o iau eu de la capat? Sa-mi vad de mantuirea mea,ca sunt pacatos,nu de a altora (in mod exagerat ma refer aici). Cand orb pe orb calauzeste... amandoi cad in groapa!

Citat:

Singura ta datorie e sa-ti vezi de mantuirea ta!

Adevarate si frumoase cuvinte,desi (pentru unii) cam dure.

Doamne-ajuta!

OmuBun 28.01.2012 12:56:16

Ar fi fost imposibil ca acest topic sa nu se transforme in disputa. Era previzibil de la primele mesaje, dar atunci s-a putut aplana.
Fratilor, un singur lucru v-as ruga sa aveti in vedere, inainte de a va dezlantui, sau macar inainte de a da "clic": voia cui o faceti!? Cu cat vreti sa "va aparati" in acest mod, cu atat va osanditi si e nevoie de multa rugaciune ca sa puteti recupera starea de liniste si pace.
Nu toti gandim la fel, iar de asta profita diavolul cel mai mult, ca ne poate insela cum vrea el. Mantuitorul insa e Unul. Iar pacea Lui ar trebui s-o cunoastem bine si sa ne-o insusim. Restul e consum inutil de energie, care ar putea fi binefacatoare in alta parte. Ganditi-va la asta si nu mai dati replay, oricat v-ar clocoti sangele si v-ar impulsiona mandria... Dupa cateva minute, (poate chiar clipe) de "Doamne, Iisuse", o sa vedeti ca nu mai simtiti nevoia sa mai dati vreo replica dura...
Doamne-ajuta!

cristiboss56 28.01.2012 13:16:13

[quote=OmuBun;425463]... Dupa cateva minute, (poate chiar clipe) de "Doamne, Iisuse", o sa vedeti ca nu mai simtiti nevoia sa mai dati vreo replica dura...
Doamne-ajuta![
/quote]

Bine ai spus ! O zi linistita fratilor , o zi frumoasa Culai !:1:

ovidiu b. 28.01.2012 13:41:37

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 425461)
Ovidiule,dar cine a dat cu pietre?? Ca si tu incepi sa scoti cuvinte din burta... Eu am aratat ce a zis Hristos, nu am spus-o de la mine.

Totul a inceput de acest mesaj al meu.
Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 425236)
A precizat foare clar ca are trairi de credinta ortodoxa...nu are legatura carui curent religios apartine. Uita-te la produs si lasa eticheta deoparte. :4:

Apoi tu spui:

Citat:

Si de ce nu treci si tu la protestanti? Ca doar ramai acelasi om,dar te lepezi de Biserica Ortodoxa si o imbratisezi pe-a lor. Daca esti om bun,ai trasaturi ortodoxe si te porti frumos te mantuiesti si acolo,nu?

E ultima incercare pe care o fac desi am zis ca renunt. Eu am pus foarte clar in discutie omul cu faptele si trairile lui si nu credinta careia apartine (protestanta sau neoprotestanta). Restul sunt vorbe care nu fac subiectul acestui topic. Incearca sa te detasezi putin, desprindeti doua minute mintea de dogme, coboara putin in adancul inimii tale si cauta acolo apeland la putina rugaciune (dupa cum si am primit deja sfaturi de la OmBun si Cristi sa ne rugam putin fara a ne mai prinde in contradictii).

ioanna 28.01.2012 13:52:15

Citat:

Doamna, nu exista trairi penticostale, ei sunt tot o denominatiune protestanta. Trairea credintei n-are nicio legatura cu dogmele ci cu drumul catre sine. Reforma protestanta a prevalat prioritatile individualiste, a pus accentul pe varianta individualizata a credintei, moralei si trairii, au dezvoltat o optica individualista nerelationala , mantuirea identificandu-se cu primirea individuala a “darurilor”. In Ortodoxie, omul are raspunderi si dincolo de desavarsirea sa, care nu poate fi obtinuta individual, ci masura desavarsirii sale e modul cum intelege sa se poarte cu semenii sai, sa se perfectioneze lasandu-se modelat si de ceilalti, deci mantuirea isi extrage esenta din relatiile de comuniune. Nu exista “eu imi vad de mantuirea mea!”, caci prin asta aratam ca n-am parasit egoismul, ca chip general al pacatului, nu exista aspiratie singuratica la Paradis, efort solitar.

Raoul 28.01.2012 14:22:04

Si eu ma retrag din discutie,am zis ce am avut de zis. De fapt cercetati ce a spus Hristos mai bine,intrebati-i pe sfintii parinti (ca doar aveti duhovnici) si vedeti ca va zic si ei cu privire la protestanti. Noi doar ne dam cu parerea,ei nu au cum sa minta.

Doamne-ajuta!

ovidiu b. 28.01.2012 14:31:45

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 425479)
De fapt cercetati ce a spus Hristos mai bine,intrebati-i pe sfintii parinti (ca doar aveti duhovnici) si vedeti ca va zic si ei cu privire la protestanti.

Stim foarte bine care e pozitia bisericii si a sfintilor parinti cu privire la protestanti. Daca ai citi putin titlul topicului poate ai intelege ca ceea ce incerci sa ne sugerezi nu face tema topicului.

Raoul 28.01.2012 14:57:32

La fel si tu ai putea intelege ceea ce am vrut sa sugerez...

Doamne-ajuta!

dobrin7m 28.01.2012 17:46:00

"Daca vrei sa fii un fiu credincios si ravnitor al Bisericii Ortodoxe, atinge-ti telul prin
implinirea poruncilor evanghelice legate de aproapele. Nu indrazni sa-l lauzi ! Nu indrazni
sa-l inveti ! Nu indrazni sa-l lovesti si sa-l mustri ! Acestea nu sunt fapte ale credintei, ci ale
ravnei lipsite de judecata, ale parerii de sine, ale trufiei. L-au intrebat pe Pimen cel Mare: ce
este credinta ? Cel Mare a raspuns: "Credinta sta intr-aceea ca sa petreci in smerenie si sa
faci milostenie" (Pateric), adica a te smeri inaintea aproapelui si a-i ierta toate supararile si
jignirile, toate greselile lui. Intrucat ravnitorii lipsiti de dreapta socoteala aduc credinta ca
pricina a ravnei lor, sa afle unii ca acestia ca adevarata credinta (aici se intelege credinta
lucratoare, nu cea dogmatica. Despre deosebirea lor, vezi in Filocalie la Calist si Ignatie), prin
urmare si adevarata ravna, se arata prin smerenia inaintea aproapelui si milostivirea catre el." Sf. Ignatie Briancianinov

catalin2 28.01.2012 17:56:55

Citat:

În prealabil postat de ioanna
Am intalnit pe acest forum destui crestini-ortodocsi, reprezentati de seama a pietismului. Postarile lor stau marturie in acest sens, deci ortodocsi cu trairi de credinta pietisto- protestanta.

Nu stiu daca te referi la acelasi lucru, in sensul ca pietismul ortodox e o traire gresita in ortodoxie: http://www.crestinortodox.ro/diverse...oxa-69434.html
E ceva venit tot pe filiera ecumenista.
Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 425478)
Doamna, nu exista trairi penticostale, ei sunt tot o denominatiune protestanta. Trairea credintei n-are nicio legatura cu dogmele ci cu drumul catre sine.

Dimpotriva, are o foarte mare legatura cu dogmele in ortodoxie. Fratilor, nu va mai luati dupa toate prostiile care provin din conceptiile ecumeniste, invatatura ortodoxa nu e optionala. Ecumenismul e o alta credinta, religie, cu propriul set de dogme care cauta sa il inlocuiasca pe cel ortodox. In aceasta conceptie se spune si ca nu conteaza dogmele, ceea ce e de fapt fals si pentru aceasta, pentru ca exista propriul set de dogme ecumeniste.
Citez din articolul preotului, dat mai sus, numit "Pietismul - indepartare de la credinta crestina ortodoxa":
"Mantuirea cere doua lucruri fundamentale: cunoasterea lui Dumnezeu si implinirea voii Lui, aratate prin fapte concrete. Despartita de cugetarea crestina, de dogma, trairea evanghelica isi pierde consistenta si degenereaza in sentimentalism pietist. Astfel el ajunge sa alerge dupa adunari in care isi satisface setea de emotivitate. Facand din religiozitate un mijloc de sensibilizare a adeptilor, le creaza acestora stari emotionale intense, le exacerbeaza pornirile religioase si le cultiva fanatismul, bigotismul si misticismul bolnavicios. Toate devierile de acest fel trebuiesc combatute prin cultivarea adevaratei spiritualitati crestine, care consta in efortul de transformare morala dupa chipul lui Hristos. Evlavia trebuie imbinata cu teologia, cu adevarurile revelate, formand un tot armonios. Cunoscandu-L pe Hristos, iubindu-L si intrand in comuniune cu El prin Taine, credinciosul se va stradui sa aiba sfintenia, dragostea, smerenia,blandetea, bunatatea si jertfelnicia Lui."

Nimeni nu intra in Biserica fara sa stie invatatura de credinta si sa o si marturiseasca. Noi fiind botezati de mici nu am avut parte de asta pentru ca eram bebelusi, dar adultii care intrau si intra in Biserica trebuie mai inainte sa studieze atehismul si la sfarsit marturisesc crezul si ca marturisesc in plus tot ce invata Biserica Ortodoxa pe langa crez. De aceea cei ce se inchina la copaci nu pot intra in Biserica, pentru simplul fapt ca nu cred in ce credem noi.

Si in timpul apostolilor mai intai era credinta si apoi primeau botezul. Li se expunea mai intai dogma, ei credeau si primeau apoi botezul si harul prin punerea mainilor. Daca nu e doar o filozofie omeneasca.

Mihailc 28.01.2012 18:00:40

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 425340)
Da,pai chiar ar fi usoara mantuirea daca am stii clipa mortii :1: Iisus insa ne sugereaza sa priveghem,caci nu stim clipa si ceasul! Concluziile le tragi singur,abia apoi mai da-ti o data cu parerea cu privire la ce am vrut sa zic! Hai mai bine sa ascultam ce spune El,nu ce zic eu.

Plus ca e vai de aceia carora li s-a vorbit despre dreapta credinta,care stiu deci datele problemei,dar refuza sa adere la ea! Citez din memorie: "iar de acea casa sau cetate nu va va primi si nu vor asculta cuvintele voastre,plecati degraba din acea cetate,si iesind scuturati-va picioarele de praf. Adevarat va spun ca in ziua judecatii Sodomei si Gomorei le va fi mai usor decat cetatii aceleia."

E destul de clar zic eu. Si mai incolo se relateaza ca Domnul i-a mustrat pe cei din cetatile in care s-au facut cele mai mari minuni pt. ca nu s-au pocait. Si zice ca daca in Tyr sau Sidon s-ar fi facut acele minuni,degraba s-ar fi pocait cu sac si cenusa. "Adevarat va spun,ca Tirului si Sidonului le va fi mai usor in ziua judecatii."

Deci iata cat de mare este mania Domnului fata de cei care au luat cunostinta despre dreapta credinta,dar NU au primit-o si au refuzat-o!

Frate draga,toate astea le-a zis Hristos,nu eu.

Doamne-ajuta!

PS daca ai indoieli asupra a ce am scris voi face un efort si voi veni cu citatele exacte (in caz ca esti Toma necredinciosul).

Raoul, dreapta credință nu stă în citate din Scriptură manipulate arbitrar în scopul justificării unor convingeri strâmbe. Poveștile apologetice de tipul ăsta sunt ”specialitatea casei” la protestanți și neoprotestanți, chiar la ăia față de care ar trebui să-ți afirmi diferența specifică, dar fără aroganță și suficiență fariseică.

Ortodox e cel care, într-un moment prvilegiat al vieții, se intersectează cu Hristos în Biserică. Apartenența formală la Biserica Ortodoxă nu ne garantează mântuirea, în absența unei strădanii continue de a redobândi în mod palpabil chipul și asemănarea Celui care ne-a zidit. Și Ziditorul nostru dăruiește fiecăruia șansa de a dibui, printre atâtea căi înfundate, drumul spre casă. Noi de ce nu procedăm ca El ?

N-am spus niciodată că Scot e în regulă duhovnicește, doar fiindcă e simpatic, inteligent și seducător. Dar am identificat la el o căutare autentică a Adevărului, neliniște metafizică cronică și refuzul semipreparatelor teologice (cu care se îndoapă mulți colegi de forum, crezând că se hrănesc duhovnicește!). Toate acestea și altele pe care nu le știm, sunt indicatoare pe drumul Damascului, iar dacă harul și libertatea personală colaborează bine în această călătorie, întâlnirea cu Hristos în Biserică se poate produce într-un mod profund și cu consecințe ireversibile.
Fariseii nu vor accepta niciodată posibilitatea ca un vameș să afle scurtătura spre Împărăție, asta e clar! De-aia nici nu mai insist, că nu facem altceva decât să înmulțim vorba de pomană!

tabitha 11.02.2012 20:49:19

need little help pls

Dacă are vreunul din voi email-ul lui Scotland, vă rog să mi-l dați și mie pe MP.

AlinB 13.02.2012 22:30:25

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 425276)
P. S. Scotland The Brave nu este penticostal, ci reformat.
P S 2. Am cunoscut personal creștini neortodocși, care sunt sigură că mi-o vor lua cu muult înainte în Rai!

Am citat doar atat desi mesajul din care am citat il consider cel putin 80% viciat.

Insa cred ca afirmatia de mai sus va expune cel mai mult viciul de gandire.

In primul rand, ca va considerati demna de Rai, in al doilea rand, ca ii ingramaditi si pe altii acolo, substitudinu-va judecatii lui Dumnezeu.

Modelul de mantuire al ortodoxului ar treui sa fie sfantul iar ortodoxia (dreapta credinta) este o trasatura fundamentala a lui, ori dvs. vad ca v-ati facut sfinti din oameni care pe langa ca nu sunt sfinti nu sunt nici ortodocsi.

Ceea ce inseamna ca simpatia pentru caile ratacite ale altora deriva din ratacirea pe care dvs. insiva o aveti.

Si simt nevoia sa afirm ca desi mr. Scotty este un om la superlativ, credinta pe care momentan o impartaseste tine de un infantilism spiritual si nu, nu este mantuitoare asa cum nici samanismul nu este mantuitor - ceea ce nu exclude totusi ca un saman om-la-superlativ sa se mantuiasca.

Toata admiratia pentru oamenii-oameni, dar ea nu se extinde si asupra a ceea ce e gresit la ei.

Mihnea Dragomir 13.02.2012 22:36:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 429420)
si nu, nu este mantuitoare asa cum nici samanismul nu este mantuitor

Dar unde a spus dna laurastifter despre calvinism că ar fi o religie mântuitoare ?

AlinB 13.02.2012 23:30:17

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 429421)
Dar unde a spus dna laurastifter despre calvinism că ar fi o religie mântuitoare ?

Reise din prima parte a mesajului din care l-am citat, dezaprobarea fata de termenul de "erezie" - ceea ce si este de fapt.
Frecventa - e o chestiune interpretabila, personal l-am invitat de mai multe ori la a discuta anumite detalii si oarecum s-a eschivat la momentul respectiv iar eu n-am avut timp sa urmaresc toate postarile lui sa vad daca problemele au fost discutate pana la urma.

Sensibilitatea fata de naivitatile altora, intr-un astfel de caz, aduce mai mult paguba decat castig.

Oricum, cred ca Mr. Scotty nu a venit pentru a-si disputa doctrina, ci s-ar fi bucurat probabil sa gaseasca o atitudine mai ecumenista, in sensul pagubos pentru ambele parti, desi la prima vedere e lapte si miere.

Probabil acelasi lucru l-ati asteptat si dvs. la fel domnule Mihnea pentru care la fel am un respect deosebit desi fara doar si poate acest aspect a fost obturat de disputele de idei.

Sa fim insa realisti, cei care sunt deasuprea noastra si carora le suntem datori cu ascultare din prisma alegerilor pe care le-am facut, au trasat aceste linii si nu sunt in nici un fel conciliabile.

Ca oameni, putem fara doar si poate fi prieteni, toata simpatia pentru eforturile dvs. sprituale si nu numai :6: dar ecumenism pagubos ... :68:

De ce pagubos?

Pentru ca pe ceilalti ii lasa sa creada ca ceea ce fac e bun (desi nu e) iar la randul nostru lasam sa se inteleaga ca ceea ce facem noi ar fi gresit sau macar defectuos, incomplet, cu o doza de ignoranta fata de "crestinismul" celuilalt, etc.

Rezultatul?
Nici pe celalalt nu-l ajutam la mantuire si pe fratele nostru il impingem in relativism, indoiala, ratacire.

laurastifter 14.02.2012 00:46:21

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 429421)

Evident că n-am afirmat nicăieri despre calvinism că ar fi o religie mântuitoare. Mi-am exprimat doar admirația și respectul profund față de mai mulți creștini de alte confesiuni (câțiva catolici și evanghelici, pe care am bucuria să-i cunosc foarte bine), al căror devotament față de Dumnezeu și față de semeni mă impresionează în mod deosebit și mă ajută să mă orientez în viața spirituală. Și nu am absolut deloc sentimentul că, încercând să recunosc ceea ce este pozitiv în ceilalți, mi-aș trăda propria credință.
Dacă am cunoscut o creștină catolică, care îngrijește, cu o răbdare extraordinară, o bătrânică bolnavă (care nu-i este rudă), dacă mai știu că această creștină autentică Îl mărturisește pe Hristos, zi de zi, prin conduita ei morală, atunci ce mă împiedică să cer de la Dumnezeu puterea de a-i urma exemplul în viață?
Și exemplele pot continua, pentru că Dumnezeu m-a ferit de ispita intoleranței, dăruindu-mi bucuria de a întâlni persoane de alte confesiuni cu o credință în Hristos profundă și indestructibilă. Dacă nu i-aș fi cunoscut pe acei creștini deosebiți, care nu-mi împărtășesc întru totul convingerile, dacă n-aș avea chiar în familie credincioși de alte confesiuni, poate că aș fi gândit și eu ca domnul Alin B. Nu știu... dar Îi mulțumesc Domnului că m-a învățat, în mod practic, prin "împrejurările concrete ale vieții" (cum s-ar exprima părintele Stăniloae), faptul că nu am dreptul să judec și să-mi imaginez că aș putea pune hotar harului și iubirii lui Dumnezeu.

Vă mulțumesc mult pentru susținere, domnule Mihnea Dragomir! :)

Dumnezeu să fie cu dumneavoastră!

Cu deosebit respect,
Laura Stifter

AlinB 14.02.2012 01:28:12

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 429447)
Evident că n-am afirmat nicăieri despre calvinism că ar fi o religie mântuitoare.

Intrebare cheie: puteti afirma si ca nu este?

ioan cezar 14.02.2012 02:35:53

Discutam doctrine si continuam sa ne intepam unii pe altii... Deloc crestineste. Omeneste, insa, este. Este omenesc ce facem noi pe-aici. Si e firesc. Sa fim iertati (si cred ca suntem deja, cata vreme nu ne putem lipsi unii de altii, in ciuda divergentelor, slava Domnului!!).

Pana una alta, nu a remarcat inca nimeni ca Scotland ... este aici, printre noi, pe forum? (!!!)

laurastifter 14.02.2012 12:45:37

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 429454)
Discutam doctrine si continuam sa ne intepam unii pe altii... Deloc crestineste. Omeneste, insa, este. Este omenesc ce facem noi pe-aici. Si e firesc. Sa fim iertati (si cred ca suntem deja, cata vreme nu ne putem lipsi unii de altii, in ciuda divergentelor, slava Domnului!!).

Pana una alta, nu a remarcat inca nimeni ca Scotland ... este aici, printre noi, pe forum? (!!!)

S-a reînscris pe forum Scotland? Ce user name are? :)

catalin2 14.02.2012 12:47:08

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 429447)
Și exemplele pot continua, pentru că Dumnezeu m-a ferit de ispita intoleranței, dăruindu-mi bucuria de a întâlni persoane de alte confesiuni cu o credință în Hristos profundă și indestructibilă. Dacă nu i-aș fi cunoscut pe acei creștini deosebiți, care nu-mi împărtășesc întru totul convingerile, dacă n-aș avea chiar în familie credincioși de alte confesiuni, poate că aș fi gândit și eu ca domnul Alin B. Nu știu... dar Îi mulțumesc Domnului că m-a învățat, în mod practic, prin "împrejurările concrete ale vieții" (cum s-ar exprima părintele Stăniloae), faptul că nu am dreptul să judec și să-mi imaginez că aș putea pune hotar harului și iubirii lui Dumnezeu.

Problema nu e aceasta, ortodoxia spune ca aproapele nostru este orice om. Problema este ca unii au inteles gresit, influentati de gandirea aceasta moderna, ca a spuen un adevar, sau a spune ca cineva greseste e o dovada de intoleranta. De fapt e o mare prostie, ce se numeste "corectitudine politica", care nu se manifesta doar in religie, ci in mai multe domenii. Corectitudinea politica spune ca nu exista un adevar absolut, fiecare vede adevarul in felul sau, si o consecinta a acestui fapt e ca e o dovada de intoleranta sa sustii tu un adevar si sa spui ca greseste altul.
In felul asta nimeni nu poate sa spuna ca luna e rotunda, ca daca se supara vreunul care crede ca luna e patrata? Confunda adevarul cu judecarea aproapelui.
Cu atat mai evident se poate observa asta in religie, despre conceptiile ecumeniste, pe care am vazut ca le impartasesti si tu am scris aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/n...reply&p=429447
Alin B a spus corect ceea ce a spus despre invatatura ortodoxa, aceasta e conceptia ortodoxa, opusul este o alta invatatrua, numita ecumenista, provenita din filozofia lumeasca a veacului acesta.

Mihailc 14.02.2012 12:57:38

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 429517)
S-a reînscris pe forum Scotland? Ce user name are? :)

E printre noi, întrucât se discută despre el (nota bene, folosit ca pretext pentru nesfârșitele derapaje în discuții sterile despre cine se mântuie și cine nu).

AlinB 14.02.2012 13:52:30

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 429522)
E printre noi, întrucât se discută despre el (nota bene, folosit ca pretext pentru nesfârșitele derapaje în discuții sterile despre cine se mântuie și cine nu).

Tocmai asta e, ca ecumenismnul si opusul sau nu este sau nu ar trebui sa fie invatatura despre cine se mantuie si cine nu.

Este despre unde este si unde NU este credinta mantuitoare, calea, invatatura mantuirii pe care Dumnezeu a lasat-o pentru oameni sau daca vrei sa dezvolti mai mult, unde sunt limitele Bisericii.

Mantuirea unui om in particular, este judecata lui Dumnezeu si noi nu o cunoastem, calea mantuirii este cea pe care trebuie sa o marturisim daca avem convingerea ca am gasit-o.

Dupa cum vezi, la cei numiti "ecumenisti", adica practicanti ai unui ecumenism gresit (eu cred ca exista si un ecumenism corect), aceste limite nu exista clar definite.

Ai exemplu mai sus cu laurastifter.
"Pai n-am zis ca ar fi calvinismul mantuitor."
"Dar poti zice ca nu este?"
"Pai..nu."

Concluzia este destul de limpede.

In spatele unor discursuri inflacarate despre umanismul celuilalt dar plasate intr-un context gresit (al adevarului de credinta) se ascund grave lacune spirituale si confuzii teologice.

laurastifter 14.02.2012 13:55:37

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 429522)

Așa este, aveți perfectă dreptate.
Și mă simt responsabilă, pentru că eu am deschis topic-ul... :( Dar am avut intenția sinceră de a-mi exprima admirația față de acest coleg al nostru care - poate tot din cauza intoleranței unora - a hotărât să se retragă de pe forum. :(

dorinastoica14 14.02.2012 14:01:38

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 429532)
Așa este, aveți perfectă dreptate.
Și mă simt responsabilă, pentru că eu am deschis topic-ul... :( Dar am avut intenția sinceră de a-mi exprima admirația față de acest coleg al nostru care - poate tot din cauza intoleranței unora - a hotărât să se retragă de pe forum. :(

Între timp a plecat de pe forum Culai, omubun dar nimeni nu i-a simțit lipsa. Un creștin-ortodox de toată lauda cu suflet curat și tare sincer.
A obervat cineva? Nu cred!

AlinB 14.02.2012 14:14:49

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 429534)
Între timp a plecat de pe forum Culai, omubun dar nimeni nu i-a simțit lipsa. Un creștin-ortodox de toată lauda cu suflet curat și tare sincer.
A obervat cineva? Nu cred!

Eu am observat.
Vroiam sa mentionez lucrul asta aseara cand tot pe topicul asta am observat ca nu mai are cont.

Dupa el nu plange nimeni..si e cu adevarat un om extraordinar si mai ales un bun ortodox, un exemplu pentru noi toti.

Ironica situatia, intr-adevar.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:30:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.