![]() |
Citat:
Inchei prin a'mi cere iertare daca nu era dreptul meu sa'ti raspund! M'am gandit ca prin AK90 te referi ori la mine, ori la software'ul pentru BMW'uri si am avut crasa impertinenta de a presupune ca mi te'ai adresat mie. In ciuda faptului ca numele nu e AK90, ci AnnaKarenina90. Oare mi'as putea permite sa te rog sa imi scrii numele intreg? Nu vreau sa fii ultragiata, draga mea MT! |
Citat:
Te-a schimbat si pe tine democratia. Ciudat,duhovnicul meu nu da binecuvantare celor care vor sa plece in State... |
Citat:
|
Atunci sa fie sanatosi...!!! Plus ca in avion nici nu mi-am pus centura si nu mi-am oprit telefonul sau sa-l trec pe flight mode. Numai prostii de ochii lumii. De parca mi-ar salva viata centura aia care mai mult de forma e :))
|
Citat:
|
Nu Anna,imi place sa GANDESC! Si cand stiu 100% ca nu e absolut nicio diferenta daca port centura aia sau nu,sau daca opresc telefonul sau nu,atunci ce rost are sa ma complic? Prefer sa fiu rational,nu sa ma supun efectului de turma,toti din avion (nu era niciun roman) puneau centurile parca de "frica",erau speriati,nu stiu cum sa zic. De parca le-ar fi folosit la ceva. Eventual daca ai probleme de echilibru,dar in rest NU au nicio valoare.
Cum e si la conducatorii auto,legea centurii de siguranta e cea mai imbecila lege posibila! Auzi,sa primesti amenda daca n-o porti. Poftim?? :102: |
Citat:
|
1. Centura din avion nu ma poate opri sa dau cu capul de scaunul din fata,e practic o fasie in jurul burtii,mai e si larga pe deasupra. Ma rog,cat sunt tanar si am maini si picioare mi-e total inutila. La 60 de ani poate o sa am alta parere,dar pana atunci...
2. Centura din masina o port si eu DE FIECARE DATA cand conduc. Ideea e alta: de ce sa-mi dea amenda daca nu o port?? Chiar ii pasa cuiva de viata mea? Iti spun eu: NU! Nu intereseaza pe nimeni daca mor sau patesc ceva,si nu se schimba viata niciunuia din voi fara mine,cerul va fi tot albastru,apa va fi uda etc. ;) Dar daca nu port centura e un motiv de a mi se lua bani,nu? Ca si-asa nu mai stiu cum sa jefuiasca oamenii cu tot felul de taxe ilegale (vezi rovigneta) etc. Deci analizati bine ce spun,nu am facut nicio aluzie la utilitatea centurii de siguranta (desi unora le-a rupt coloana centura de siguranta!),mizez mai mult pe airbaguri sincer. Insa asta e alta discutie,sa nu deviem :) |
Ati deviat rau de la subiect.
|
Stiu. Deci sa continuam onntopic :1:
|
In Canada era o lege foarte aiurita. Daca supravietuiai actului de suicid, erai bagat in inchisoare, sinuciderea fiind ilegala. Acum nu mai este aceasta lege.
Intr-un fel este normal sa iti dea amenda daca nu porti centura de siguranta. Nu de putine ori oamenii au murit ptr. ca nu aveau centura de siguranta, mai ales pasagerii din spate. Daca nu ar mai exista amenda, oamenii nu s-ar mai sinchisi sa puna centura. Nu exista tara civilizata in care sa nu iti dea amenda ptr ca nu porti centura sau ca vb la telefon in timp ce conduci. On-topic. http://www.youtube.com/watch?v=NmvrhVPkKWk In prezent in State de ex., nu prea poti descarca muzica,filme pe internet ptr. ca te prind imediat. Atunci, daca la ei legile privind pirateria sunt mai dure, de ce si ei vor adopta ACTA ? Eu imi mentin parerea, nu este vb numai de protejarea dreptului de autor, este vb. de controlul internetului. Daca puteti, uitati-va la linkul pe care l-am pus mai sus. |
Documentele originale trebuie studiate si nu doar comentariile partinitoare .
in Sua pina acum erau in vigoare doar anumite piratari insa acum intra toate categoriile de piratari . fie ca vb de filme, musica, literatura , documentatii tehnice private ,softuri si lucrari de cerecetare, junalism ,etc . primi dezinteresati de limitari sint cei care cistiga de pe urma descarcarilro deci providerii de internet si proprietarii de situri cu un anumit profil libertin apoi opozitiile partidelor aflate la putere in toate statele care care au semnat acordul de pricipiu. ramine de vazut odata cu finalizarea formei finale a legii si a normelor de implementare si control -nu este inca clar- care va fi situatia creatiilor gratuite care nu cer drepturi de autor. dar nici aici nu avem de ce sa ne facem probleme inca de acum , vom vedea apoi si vom petitiona sau da jos guverne daca va fi cazul. legea se refera la piraterie -contrafacere nu la concurenta onesta sau dezinteresata material. iar contrafacerea nu e acelasi lucru cu piratarea-furtul ci este vinzarea unor servicii si produse care in realitate nu au fost facute de firma sub sigla careia ti se vind. |
Document original:
http://www.dfat.gov.au/trade/acta/Fi...rification.pdf Problema pirateriei este doar o parte acestui proiect. Eu nu stiu cum se face ca tocmai cei care sunt pro ACTA sunt cei care au promovat pirateria. Cine crezi ca a creat bitTorrent,siteurile unde se pot descarca muzica gratis,etc. ? De ce tocmai siteuri mari gen cnet,msn si altele fac reclama programelor de descarcare a fisierelor si unele au chiar pe siteul lor opitunea de descarcare gratuita a fisierelor mp3? Si tot ei apoi te dau in judecata ptr. ca ai descarcat. In linuk-ul pe care l-am postat anterior era dat ex. un tanar din Anlglia, care a postat pe siteul lui linkul oficial catre o carte parca. Si risca sa fie trimis in SUA sa faca inchisoare, cu toate ca in Anglia,in prezent, este legal. In sfarsit. Fiecare priveste problema din punctul lui de vedere. |
|
Ar fi si o chestie daca aceasta lege s-ar aproba, sa renunte oamenii la internet ( sa zicem 90% din utilizatorii de internet) ca un fel de protest... atunci sa vedem cum ar mai reactiona marile companii... atata numai ca oamenii ca grupuri sunt... prosti... in sensul ca totdeauna vor fi coruptibili si corupti si cine mai stie ce fel de motive.
Astfel de lege presupun ca mizeaza foarte mult pe .... dependenta de internet. |
Citat:
|
Daca se aplica si retroactiv suntem mancati... Bine ca nu am IP propriu,folosesc net de la Zapp,figurez cu locatia in Targoviste parca :)) Bine,asta nu inseamna ca nu ma pot localiza cu usurinta chiar si asa.
|
atunci incotro ne indreptam? Spre o dictatura la nivel mondial? Doamne ajuta!
|
Britanici opriti pe aeroportul american: li s-a interzis accesul in sua din cauza mesajelor schimbate pe twitter cu o saptamana in urma:
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage...tter-joke.html (articol in engleza) ... Eu zic ca este o intamplare relevanta pt subiectul in discutie. |
Citat:
E cel mai mult un caz clasic de exces de zel. Pentru ca autoritatile americane au inteles gresit ceea ce scria baiatul respectiv in tweet'ul lui si totul a luat proportii mult mai mari decat ar fi fost cazul. Daca un britanic scrie pe twitter ceva de genul "I'm going to destroy America" e putin cam exagerat sa il arestezi si sa il tii in inchisoare langa imigranti ilegali si dealeri de droguri. Pe de alta parte, avand in vedere cat a suferit America in urma atentatelor teroriste, poate ca si aceste exagerari au o scuza. |
Ce-a făcut America???
A suferit? Ha. Scuze, continuați. |
Citat:
|
Întotdeauna cineva suferă când altcineva o face pe păpușarul.
|
Asta tot nu le da dreptul sa aresteze oamenii din alta tara atata timp cat in tara respectiva actiunile lor sunt legale-cum ar fi cazul Angliei-. Iar arestarea acelor tineri numai ptr niste cuvinte spuse pe Twiter e aiurea, profita la maxim de puterea lor. Nu conteaza ca drepturile oamenilor sunt incalcate. Uite un alt exemplu, protetatarii impotriva avortului in SUA, au fost batuti de politie. Gasiti pe net si pe youtube. Si multe alte abuzuri de forta. Multe afaceri online se vor inchide daca vor aproba ACTA, mai ales daca nu platesti nici o taxa, si siteuri precum wikipedia,youtube,twitter si altele se vor inchide, ptr ca termenii lor de conditie incalca legile ACTA.
|
Citat:
Arestarea acelor tineri pentru ce au spus pe twitter e cam acelasi lucru cu controlul mai... amanuntit care se efectueaza asupra arabilor, de exemplu, in aeroporturile tarilor care, ca si SUA, au suferit sau se tem sa sufere de pe urma atacurilor teroriste. Asa cum am spus, o oarece verificare a celor doi indivizi britanici era de asteptat. Dar s'a exagerat mult. Nu e de mirare, totusi, venind din partea americanilor. Multi protestatari au fost batuti de politie, in multe tari [Germania e aproape campioana la asta], nu numai cei anti-avort si nu numai in SUA. |
Citat:
Repet: se va aplica si retroactiv in caz ca se va aproba? Are cineva informatii? Exista ceva oficial in acest sens? |
Citat:
|
Culmea sau nu,nu ma mai mira nimic in tara asta!
|
Citat:
|
Stop acta
|
Drepturi calcate in picioare
Libertatea de exprimare si drepturile omului
Declaratia Universala a Drepturilor Omului prevede, in articolul 19, faptul ca "orice persoana are dreptul la libertatea opiniei si a expresiei; acest drept include libertatea de a sustine propriile opinii, fara interferente, libertatea de a cauta, primi si raspandi informatii si idei prin orice mijloace si fara frontiere". Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8 si completata prin Protocolul nr.2, incheiata la Roma la 4 noiembrie 1950 (publicata in Monitorul Oficial nr. 135 din 31 mai 1994), in articolul 10, prevede: 1. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare. 2. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restringeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru securitatea nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si pevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale sau pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti. Constitutia Romaniei, in articolul 30 proclama: "Libertatea de exprimare" (1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisa. (3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii. (4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata. (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii. (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine. (7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri. (8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege |
Citat:
|
Citat:
Nu era clar ca era vorba de doi tineri slabi la minte care insirau prostii? Cum ar fi daca am fi judecati pt fiecare cuvant spus in gluma sau la furie.. sau chiar pentru opinii personale ( fara actiuni, desigur).. Stii de cate ori aud copii de varsta fiului meu spunand "die!die!" sau "I kill you" etc.. Pai ar trebui bagati la puscarie? nu cred ca astfel de exagerari sunt scuzabile |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
oricum daca ne interzic windowsul piratat trecem pe linux care e gratis,nu ne trebuie licenta: LINUX UBUNTU:http://ubuntu.ro/obtine/ |
IMPOTRIVA ACTA:
http://ubuntu.ro/2012/01/26/romania-a-semnat-acta/ |
ACTA pe romaneste
http://vimeo.com/36231741 |
|
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:08:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.