![]() |
Citat:
|
Citat:
Nu mai fă din țânțar armăsar că nu e cazul. |
Citat:
|
Citat:
------------------------------------------ este clar ca Pavel dorea "sa scape" pe tinerii crestini din timpul lui de povara si greutatile unei familii (numeroase) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dați dovadă de misoginie. |
Profetule ceea sustii tu e clar impotriva cuvintelor lui Iisus.Cine ti-a zis tie ca oamenii ar avea greutati daca au multi copii nu stiu.
Citeste Matei cap 6 : Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? ... ...Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. |
Citat:
Ci fecioara, de se va mărita, n-a greșit. Numai că unii ca aceștia vor avea suferință în trupul lor. Eu însă vă cruț pe voi. -------------------------- "unii ca acestia", adica cei care se casatoresc, textul e atat de clar incat nu exista portita de interpretare! iar a fi misogin, inseamna a uri femeile! cu ce am aratat eu ca le urasc? dumneavoastra ati spus ca nu copiii multi aduc suferinta bietului tata, atunci eu am zis ca ramane numai nevasta-sa sa-l faca sa sufere, pt ca alta persoana in familie nu exista, doar sot-sotie-copii! |
Soția este inima familiei, nu bărbatul ... femeia este o binecuvântare pentru soț când aceștia trăiesc Taina căsătoriei......și apropo dacă te uiți la știri câte femei mucenițe (bătute) sau părăsite vezi...femeia nu își părește așa ușor familia, de multe ori suferă pentru binele familiei și al copiilor...însă deh noi "bărbații" avem toate drepturile.
|
Citat:
Dar nu sustin eu, Pavel spune ca cei care se casatoresc vor avea suferinte in trup (necazuri in carne). Asta nu anuleaza promisiunile lui Dumnezeu de a avea grija de copiii Sai, insa o familie numeroasa presupune ca venitul parintilor se imparte, nu? ramane mai putin pentru fiecare, apoi boli, diverse accidente! Domnul le permite pe toate, nu este o garantie ca nu ne vom imbolnavi sau nu vom avea probleme cu somajul sau ca oamenii rai nu ne vor face necazuri! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
dar toate acestea nu anuleaza cuvantul apostolului care spune ca cei care se casatoresc vor avea probleme mari, de ce? pentru ca timpurile de acum sunt critice, asta e tot din Biblie - 2 Tim 3:1 |
Citat:
|
Citat:
|
2 Tim 3
1. Și aceasta să știi că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele; 2. Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără cucernicie, 3. Lipsiți de dragoste, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, cruzi, neiubitori de bine, 4. Trădători, necuviincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, 5. Având înfățișarea adevăratei credințe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te și de aceștia. |
Citat:
credeti ca cineva va ajuta pe saracu' tata a zece copii cu ceva? lumea se va uita cu mila la el, intr-adevar se vor gasi cate unii milosi care-i vor da de lucru, ca de, are si el copii multi, insa nu uitati ca apostolul spune ca "toti umbla dupa foloasele lor", asa a fost atunci acum e cu mult mai rau, cine va ajuta pe cei cu multi copii, sa le puna o felie de paine pe masa? Domnul ii da acea bucata de paine, dar Pavel ne sugereaza ca putem scapa de necazuri si saracie, daca ramanem necasatoriti (deci nu e parerea mea, eu redau aici ce spune Pavel !). stiti filmul acela "duminica in familie"? chiar acum mi-am adus aminte, cu zambetul pe buze, de scena finala cand eroul principal spune ca, daca pana a se casatori cumpara o pereche de pantofi, ei bine, acum cand cumpara ceva, trebuie sa cumpere insesit! deci 6 perechi de pantofi!!! si nici macar nu erau copiii lui! http://i52.tinypic.com/119rsip.jpg |
Citat:
eu doar am analizat un text biblic, ca am gresit analizandu-l in felul expus mai inainte, e pacatul meu! |
Citat:
Dumnezeu să ne ierte... |
Citat:
|
Credinta, nadejde si dragoste !
Fiecare crestin vorbeste si traieste pe masura credintei si a nadejdii lui in Dumnezeu.
Omul este ajutat de Dumnezeu direct proportional cu nadejdea pe care acesta si'o pune in El. Cel cu multa nadejde va fi ajutat mai mult de Domnul, iar cel cu putina nadejde, va fi ajutat mai putin. Daca nu ar face asa, Domnul ar incalca libertatea omului, care ar primi un ajutor in care nu a crezut si in care nu a nadajduit. Cand omul isi pune nadejdea in puterile lui si in "oferta" societatii, atunci el "va avea suferinta in trupul sau". Orice patima sufleteasca afecteaza si trupul. Griji, nervozitate, teama, datorii... toate acestea duc la imbolnavirea trupului. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cand omul il goneste din viata lui pe Dumnezeu si isi ia aceasta putere de a decide singur si dupa bunul plac cati copii trebuie sa aiba si cand anume sa vina acestia pe lume, da gres. Judecata omului nu se compara nici pe departe cu judecata lui Dumnezeu. E drept ca si realitatea in care traim descurajeaza acest lucru, de aceea nevointa nasterii si cresterii copiiilor ii poate mantui pe parinti. Sunt intru totul de acord cu postarea lui windorin ca omul este ajutat de Dumnezeu direct proportional cu nadejdea pe care acesta si'o pune in El. Vremurile sunt grele dar la Dumnezeu nimic nu este imposibil. Parintele Paisie Aghioritul spunea ca sotii trebuie sa fie totdeauna pregatiti sa primeasca voia lui Dumnezeu in viata lor. Pe cel care se increde in Dumnezeu, El nu-l va lasa iar pe soti ii indemna sa zica: Dumnezeul meu, Tu te ingrijesti de binele nostru, faca-se voia Ta. Mi-au ramas intiparite in minte cuvintele unui parinte la care m-am spovedit. Acesta mi-a spus ca un copil nu vine niciodata intamplator, el imbogateste familia, vine cu darurile sale iar daca Dumnezeu randuieste sa vina un copil trimite si painea pentru acesta. |
Mantuitorul a spus: "Adevarat zic voua, oricine va spune acestui munte: Ridica-te si te arunca in mare si nu se va indoi in inima sa, ci va crede ca ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice". Marcu 11, 23.
Numai din acest verset rezulta ca omul are solutii la orice problema daca va crede in Dumnezeu. Nu saracia si lipsa de educatie i-a facut pe bunicii nostri sa aiba multi copii, ci credinta in Dumnezeu. |
E trist cand oamenii ajung sa se teama de greutati mai mult decat de Dumnezeu, cand isi fac exclusiv voia lor, nesocotind-o pe cea divina.
Nu e intamplatoare nici existenta unui fir de iarba, cu atat mai mult existenta unei persoane umane. Dumnezeu face oameni pentru a Se odihni in ei, pentru a-i uni cu El, pentru a-i ridica la Sine. Nedorindu-si copiii, sotii ii priveaza de bucuriile vesnice, ii priveaza de Hristos, le taie prin egoismul lor sansa extraordinara a existentei indumnezeite. Pravoslavnicii casatoriti nu ar trebui sa uite ca, prin ei, Dumnezeu vrea sa creeze oameni pentru a-i face dumnezei. Ne lipseste perspectiva vesniciei. Suntem ancorati exclusiv in imanent, neavand nicio grija de cele vesnice, netrecatoare. Uitam sa ne intrebam, adesea, daca voia noastra e una cu cea divina sau cu cea demonica. |
Citat:
|
Citat:
Acest lucru poate fi spus insa numai prin credinta, nadejde si dragoste de Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Intrebarea asta imi aminteste de urmatoarea pilda: Era intr-un sat un copil sarac, necajit, imbracat saracacios, mereu flamand, de care nu purta nimeni de grija. Copilul avea sufletul curat, nepervertit de rautatea lumii acesteia, era credincios, mergea la biserica si incerca sa faca voia Domnului. Un ateu l-a intrebat odata despre ce a auzit vorbindu-se la biserica. Baiatul i-a raspuns:"Dumnezeu este iubire." "Dar daca este iubire, dupa cum spui, de ce tu esti asa sarac si nu ai ce sa mananci si cu ce sa te imbraci? De ce nu a trimis Dumnezeu pe cineva care sa te ajute?" l-a intrebat ironic ateul. Eterna nedumerire a necredinciosilor, care nu de suferinta acelor copii nu mai pot, ci ca sa-si autojustifice necredinta in fata propriei constiinte anesteziate: “ Cum se poate ca un Dumnezeu cu "atata iubire" sa vada suferintele celor nevinovati si sa nu faca nimic sa le indrepte?” Si din mijlocul unei taceri indelungate, se auzi un glas: “Am facut ceva. Te-am facut pe tine”. |
Citat:
|
Citat:
|
Când iți iei răspunderea de a rodi copii, Stăpânul vieții iți va ajuta!
|
Citat:
Citat:
Personal nu am cunoscut si nu am auzit pana acum de copii care sa moara de foame in familiile care isi pun toata increderea in Dumnezeu. Nici macar de la bunicii mei care au vazut mai multe in viata lor. In cel mai trist caz, acest lucru este posibil acolo unde parintii sunt stapaniti de o patima, de exemplu parintii sunt betivi si nu se ingrijesc de copii, dar si in cazul lor sunt oameni milosi, impresionati de suferinta acestor copii nevinovati si nu lasa lucrurile sa ajunga asa departe. Dar eu in postarea mea ma refeream la omul care isi pune increderea in Dumnezeu. Cred cu toata puterea ca daca un parinte pus ii situatia de a nu avea ce sa puna pe masa, cade in genunchi inaintea lui Dumnezeu si se roaga cu lacrimi pentu copii, acest parinte nu isi va vedea copiii murind de foame. In mana lui Dumnezeu sunt toate. Oare dupa ce ne-a spus: Priviti la pasarile cerului, ca nu seamana, nici nu secera, nici nu aduna in jitnite, si Tatal vostru Cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai presus decat ele? sau Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui și toate acestea se vor adauga voua ne va lasa oare fara hrana? |
Citat:
In orice caz, eu voiam doar sa arat ca fraza "daca Dumnezeu randuieste sa vina un copil trimite si painea pentru acesta" este complet gresita. Rationalizarea cum ca "dumnezeu lucreaza prin oameni" este absurda in acest caz pentru ca, fiind omniscient, dumnezeu stie dinainte ca unii copii nu vor fi ajutati de ceilalti oameni, deci ii condamna pur si simplu la moarte. |
Citat:
Ca veni vorba de sida si boli. Peste 50% dintre copiii bolnavi de SIDA din Europa sunt romani Copiii orfani sau bolnavi de SIDA, reprezentativi pentru Romania Romania, pe primul loc in UE la tuberculoza |
merita vazut
Citat:
|
Citat:
Realitatea este ca dumnezeu nu "trimite painea" pentru toti copiii care se nasc si care ar avea nevoie de asa ceva. |
Citat:
Dar sa nu uitam ca lumea nu e condusa de masoni, ci de Dumnezeu. Totul se face cu ingaduinta Sa, si daca asa multe rele sunt ingaduite, inseamna ca noi oamenii ne-am indepartat rau de tot de la calea cea dreapta. Cum ziceau si duhovnicii, daca lumea s-ar pocai, si treburile lumesti ar merge mult mai bine. Dar de unde pocainta in masa la romani,rusi,greci,bulgari..ca de francezi,germani,anglo-americani etc. nici nu mai zic. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:03:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.