În prealabil postat de Laura19
(Post 436838)
Eu personal nu stiu exact ce sa zic. De tacut e greu sa taci cand vezi ce se intampla, dar cine te baga in seama? Daca nici pe duhovnicii mari nu ii baga nimeni in seama si sunt pusi la zid si asupriti, noi astia mici ce putem face. In Romania inca sunt preoti de miri,monahi,si cativa cleri care inca sunt ortodocsi puri, deci ai de unde alege un duhovnic bun. In prezent trebuie sa mai pui si tu osul la treaba, sa citesti, sa te infromezi, nu mai e ca in trecut cand aflai totul de la Parinte si puteai sa te increzi 100% in cuvantul sau. Trebuie sa ai informatie ca sa poti alege cum trebuie. In rest, rugaciunea. Pentru tine, familia ta, neam, preoti si cler. Pana nu vine nimeni la tine sa iti impuna sa alegi ecumenismul, nu ai de ce sa te agiti, toate la timpul lor. Fapta, si apoi vorba. Tara asta va merge in bine numai daca poporul se va pocai, pana atunci din rau in mai rau, si aici nu e vb numai de economie, ci si de patriarhie. Cati parinti credinciosi ar fi de acord ca copilul lor sa fie preot sau monah?Culegem ce am semanat. Altceva nu stiu ce sa zic. Tu ce idei ai? Sa vezi ce zic grecii de noi :)). Ne fac cea mai ecumenista patriarhie. Imi cer scuze daca am zis ceva gresit.
Doamne, ajuta!
|