![]() |
Citat:
|
Citat:
Stii tu povestea cu musca si albina.. Incearca sa fii o albinuta si ai sa te simti mai bine, ai sa vezi.. Considera asta maturica ta.. |
Citat:
Edit: partea cu ""Considera asta maturica ta.. "" a fost adaugata postarii pentru atenuare, presupun.... |
Citat:
Si pacatosi fiind el vrea sa ne indreptam . In conducatorii nostri sa ne vedem propriile pacate:setea de inavutire ,coruptia ,lipsa de iubire ,etc. Avem conducatorii pe care ii meritam. Noi facem prostii si vrem sa nu fim atentionati ? Pana si cel mai bun parinte isi pedepseste copilul cand face prostii ca altadata sa nu mai persiste in greseala. |
Citat:
|
Citat:
:1: o sa-ti dau dreptate mereu. :77: Am cautat sa pun un emoticon cu plecaciune, dar n-am gasit asa iute... |
Citat:
Atitudinea aceasta de nici un conducator nu e vinovat pentru nimic, noi suntem vinovati ,nu duce decat la pasivitate din partea noastra si la neasumarea raspunderii de catre ei. |
Citat:
Cât privește domeniul transporturilor, cred că deja exagerăm cu off-topicul. |
Citat:
Citat:
PS Scania parca a dat faliment,sau poate incurc borcanele. In orice caz Saab a falimentat si Volvo a fost vandut chinezilor. Deci nici suedezii n-o mai duceau asa bine :p |
Citat:
Parintele Arsenie Boca spunea ca Ceausescu a daramat bisericile dar noi suntem vinovati ,pt.ca suntem pacatosi. Daca cititi Psaltirea veti vedea in anumiti psalmi ca se vorbeste de ajutorul pe care Dumnezeu l-a dat evreilor in lupta cu vecinii lor. "Nu noi ci mana ta i-a invins" Cam asa spunea David. Daca noi am fi corecti ,credinciosi , Dumnezeu ar ridica din randurile noastre conducatori buni. Dar sa nu disperam ,parintii si duhovnicii ne indeamna sa ne rugam pt.acest popor incercat. |
Citat:
Citat:
Cand eram copil la tara, sat de romani din Ardeal, arata cam asa: fiecare sat avea evreul/negustorul satului, presupun ca era mozaic, nu am intrebat niciodata, nu se punea problema, era de-al nostru; era si vreo familie-doua de unguri, bine integrati si acceptati, nici la astia nu se punea problema ce cauta ungurii in sat de romani, nici vorba, erau ai nostri, cred ca erau reformati; nu stiu unde mergeau la biserica nici unii ca in sat era o singura biserica, cea ortodoxa; mai era tiganul/tiganii satului, care se ocupau de fierarie (potcovarul), sau de facut floricele (venea cu ciurul), nu furau, munceau, cred ca si ei mergeau la biserica ortodoxa, ii vedeam in tintirim dupa slujba (am scris un ardelenism, e cimitirul care inconjoara biserica), romanii care erau majoritari, erau ortodocsi (cu alta ocazie o sa spun povestea cu greco-catolicii). Stiai care ce religie are dupa natia lui! Dar acum? Edit: am taiat din text, sa nu supar.... |
Citat:
Ce am spus eu despre supermaketuri era evident offtopic, deci o continuare era o exagerare. Sper că ai prins logica textului de data asta. Dar cred că m-am pierdut în detalii.... subiectul topicului de față este offreality. Așa că vă las să vă bucurați de o agreabilă discuție duhovnicească despre industria românească, fabrici și uzine, transporturi, agricultură și comerț, tâlhărite toate bineînțeles de masoni, cu binecuvântarea securității. Poporul român blajin, mistic și aproape îngeresc de moral e prigonit întotdeauna de alții, milioane de mucenici virtuali, vă dați seama? Duminică după-masa toți masonii au ieșit la grătar, în timp ce poporul român era afundat în post și rugăciune. Cluburile sunt pline ochi de masoni și masoane sumar îmbrăcate, iar tinerimea română face mătănii la Sihăstria. Ca să nu mai spun că masonii ăștia desfrânați fac milioane de avorturi anual, iar poporul român respectă ad litteram porunca divină din Facere 1:28. Ce ne-am face oare fără masoni, pe cine am putea pune vina ca să ne acoperim răutatea și prostia? |
Citat:
|
Citat:
|
parere !
Ar trebui sa se formeze o cultura a consumatorului roman, pentru a cumpara numai si numai produse autohtone,fabricate de firmele locale !
Poate nu e cel mai nimerit exemplu,data fiind perioada postului,dar...in ce priveste produsele din carne,exista un numar de firme locale (cel putin in Cluj-Napoca),care au mici magazine in pietele clujene,si a caror produse sunt deosebit de gustoase,avand la baza retete traditionale,cu un minim de e-uri necesar,si fara impamantenitii inlocuitori !!! Deci, orice consumator,are o alternativa de alegere sanatoasa: firmele locale,din imediata proximitate ! |
Citat:
nu numai, ca e adevarata, dar e si de bun simt !!! |
Citat:
De ce vreti sa stergeti responsabilitatea conducatorilor si sa dati vina pe saracii crestini pacatosi, unde scrie in Noul Testament ca vom avea conducatori rai din cauza pacatelor noastre, unde a zis domnul Iisus asta? e mai important ce a spus parintele Boca decat Hristos, trebuie sa luam ad-litteram tot ce au zis preotii fara sa gandim putin? |
Citat:
Iată, vă spun că tot poporul este răspunzător ca nu are slujitori mai străvezii spre Dumnezeu, mai ai Împărăției lui Dumnezeu! Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită". Unde greșește? :1: |
Citat:
Un lucru care nu imi place la liturghie tot timpul sa ne rugam pentru conducatorii nostri, tot timpul ei sunt pusi in fata si preotii, iar prostii de rand credinciosii la urma ca ei nu sunt importanti, la fel cum in predica se intampla acest lucru si in viata reala, tot poporul e la urma si preotii in fata! |
Mda...la așa cap...așa căciulă.
|
Citat:
Conducatorii au o anumita putere pe pamant ,fac si desfac indirect destinele multor oameni,pentru ca Dumnezeu le da aceasta putere. Noi nu ne rugam pentru ei doar ca persoane:Basescu,Iliescu,Ceausescu ( in paranteza fie spus ,aceasta are si un rol de crerstere duhovniceasca pentru noi,caci ne invingem astfel aversiunea ce o avem fata de : basescu ,iliescu etc) Ci ne rugam pentru a arata prin asta ,ca recunoastem ca toate ocarmuirile vin de la Dumnezeu,si ca in El ne punem speranta. Caci daca nu vom respecta conducatorii pamantesti ,cu sceptrul lor de tinichea,cum oare vom respecta Conducatorul intregului univers, al carui sceptru este Adevarul. |
Citat:
|
Distrugerea totala a individului si transformarea lui in leguma
Un titlu paralel cu cel din thread....
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
esditat...
|
Citat:
|
Citat:
Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm. Pentru sfântă biserica aceasta și pentru cei ce cu credință, cu evlavie și cu frică de Dumnezeu intră într-însa, Domnului să ne rugăm. Pentru Prea Fericitul Părintele nostru (N) Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru (Înalt-) Prea Sfințitul (Arhi-) Episcopul (și Mitropolitul) nostru (N), pentru cinstita preoțime și cea întru Hristos diaconime, și pentru tot clerul și poporul, Domnului să ne rugăm. Pentru (aici se pomenește Cârmuirea țării, după îndrumările Sfântului Sinod), Domnului să ne rugăm. Pentru sfânt locașul acesta, țara aceasta și pentru toate orașele și satele și pentru cei ce cu credință locuiesc într-însele, Domnului să ne rugăm. Pentru buna-întocmire a văzduhului, pentru îmbelșugarea roadelor pământului și pen tru vremuri pașnice, Domnului să ne rugăm. Pentru cei ce călătoresc pe ape, pe uscat și prin aer, pentru cei bolnavi, pentru cei ce se ostenesc, pentru cei robiți și pentru mântuirea lor, Domnului să ne rugăm. Pentru ca să fim izbăviți noi, de tot necazul, mânia, primejdia și nevoia, Domnului să ne rugăm. Apără, mântuiește, miluiește și ne păzește pe noi, Dumnezeule, cu harul Tău." |
Citat:
“Nu mai stați cu gânduri ucigașe împotriva copiillor, că nu știi în calea carui mare dar de la Dumnezeu te-ai găsit împotrivă și ai să dai seama. Nașteți copii cu gândul să fie slujitori ai lui Dumnezeu între oameni!” „Oare nu i-a făcut El ca să fie o singură făptură cu trup și suflet? Și această făptură întrunită (unitatea căsătoriei) la ce năzuiește ea? Odrasle pentru Dumnezeu!” Aceasta e pretenția lui Dumnezeu de la căsătorie și după atare roade tânjiți și voi, băgând însă de vină roadelor pe care le-ați dat (copiilor voștri – preoții). Tămăduirea slăbănogiei neamului, de aici începe! Nu mai stați cu gânduri ucigașe împotriva copiilor!” |
Da, Biserica este acea care ne invata sa ne rugam pentru pacea lumii,pentru buna intocmire a vazduhului ,si pentru ocarmuitori nostri pe orice treapta ar fi ei : la servici , politici ,sau spirituali .
Lucruri simple ,dar cine a zis ca Dumnezeu e complicat ? Daca nu ar fi pace,ar fi razboi , si ,moartea ar domni peste tot Daca nu ar fi vreme buna,ar fi foamete ,si iarasi anarhia si moartea ar stapani Daca conducatorii nu sunt in spiritul armoniei ,ar fi derapaje precum au fost dibversi dictatori ,si nu prea ne-ar fi bine la nici unul. Iata dar ,cat de important e sa ne rugam pentru aceste lucruri,aparent,subintelese,caci acuma le avem.Dar le avem tocmai datorita milei dumnezeiesti ,si le vom avea cu atat mai mult cu cat nu vom inceta sa ne rugam pt ele,la fiecare Liturghie |
Citat:
Dar de unde stim ca conducerea este de la Dumnezeu, pe ce ne bazam in Scripturi, Noul Testament, pe Sa dam cezarului... si altceva? Eu va intreb cum poate o conducere sa fie de la Dumnezeu cand face rau oamenilor? Pentru ca Dumnezeu nu face rau oamenilor, El este Iubire. Atunci de unde este aceasta conducere daca face rau? Cine este tatal raului? |
Ca și concluzie "la iturghie tot timpul sa ne rugam pentru conducatorii nostri" este o afirmație total greșită. Preoții se roagă pentru noi toți care participăm la Sfânta Liturghie și nu numai...am subliniat așa în mare care pentru cine și pentru ce se roagă.
|
TunsDiana,opreste-te din meditatia pe acest subiect,cred ca ajunge.....
|
Citat:
Eu ma refeream ca nu inteleg de ce conducatorii sunt pusi in fata de tot la rugaciune dupa preoti, ne rugam intai pentru ei si apoi pentru credinciosii din orase, de ce, doar pentru ca sunt conducatori? Ar trebuie credinciosii din orase si apoi conducatorii la urma de tot..... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pai daca nu va place, o sa ma opresc, ca doar n-are rost sa va tot deranjez. Postati in continuare ce va place, eu o sa ies daca deranjez cu prezenta... |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:56:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.