![]() |
Citat:
N-a spus-o Ioan. A spus-o Pavel in Filipeni 3,21. Hristos „ va schimba trupul nostru de smerenie spre a-l face după chipul trupului Său de slavă”. Din afirmatiile tale se poate deduce ca Dumnezeu a pregatit pentru oameni alte trupuri ceresti (care sunt deja depozitate undeva), pe care li le va da celor inviati si care nu vor avea nimic din vechile trupuri ale persoanelor respective. Asta sustii? In acest caz, credinta ta in Inviere, e un hibrid newagist, ceva crestinism, plus ceva metempsihoza plus ceva apolinarism si monofizitism. Nice! Tu crezi, nu in inviere, ci ai idei in care s-a strecurat ceva de genul metempsihozei, transmigratia sufletelor s.a. Or, invierea unui mort, inseamna tocmai innoirea lui, revenirea lui, nu inlocuirea lui cu altcineva. Cum se poate un mort innoi, daca sufletul nu i se intoarce in acelasi trup, ci s-ar duce in alt trup, care nu i-a apartinut niciodata? |
Citat:
Citat:
Sunt impotriva new-age, impotriva teoriilor orientale despre reincarnare . Nu ma intreba cand va face Dumnezeu sau cum acele trupuri ceresti ca nu stiu si sunt convinsa ca nici tu nu stii. Ce ti-am spus am argumentat cu Biblia. |
Citat:
Prin urmare, sustii ca Dumnezeu S-a intrupat iar apoi S-a destrupat. Ai cumva si vreo referinta biblica, ceva? |
Citat:
cert este ca Isus a primit un trup de om, prin voia Tatalui, cu un anumit scop (de a muri pe Cruce): Evrei 10:5 De aceea, când intră în lume, El zice: „Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup; pe de alta parte, ce trup are Dumnezeu sau cum se manifesta El, nu e cazul sa credem ca le stim pe toate, pentru ca nu este asa, parerea mea e ca Dumnezeu poate orice doreste, El poate sa se manifeste si printr-un susur bland 1 Imparati 19:12. Ce stiu eu, o simpla muritoare, cum este Dumnezeu sau ce va fi in Cer? Crezi ca m-as lansa cu atata usurinta in polemici care nu duc nicaieri? Ti-am spus ce cred, ca Isus nu are ochi, urechi, maini, picioare, faptul ca asa s-a aratat dupa Inviere pentru mine nu e un argument care sa acrediteze ideea ca acela e trupul lui Isus de Dumnezeu. Nu stiu si nu ma bag. Consider ca asa s-a aratat ucenicilor, pentru a putea vorbi cu ei. |
M-ati ametit :) Penticostalii sunt monofiziti sau doar JoyDivision lasa impresia asta?
|
Citat:
dar ce discutam aici nu are legatura cu monofizitismul. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ti-am spus ce cred, ca Isus nu are ochi, urechi, maini, picioare, faptul ca asa s-a aratat dupa Inviere pentru mine nu e un argument care sa acrediteze ideea ca acela e trupul lui Isus de Dumnezeu. Insinuezi ca nu s-a inaltat si cu firea omeneasca? Acela e trupul lui Iisus, ca Fiul lui Dumnezeu ce s-a intrupat. |
Citat:
|
Citat:
Metempsihoza inseamna transmigratia spiritului dintr-un trup in altul. Or, in urma cu cateva postari, tu afirmi ca „ Isus fiind Fiul lui Dumnezeu, deci Dumnezeu deoarece s-a nascut din Creator in timpul vesniciilor, are un trup ceresc de aceeasi substanta/natura cu a Tatalui ” http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=28 Iar eu ti-am spus ca Biserica lui Hristos e straina de asemenea idei. Inainte de intrupare, Fiul nu avea nici un fel de trup ceresc. Daca ar fi avut vreun oarecare fel de trup, atunci evenimentul prin care El si-a luat trup uman, nu s-ar fi numit Intrupare, ci metempsihoza, transmigratia spiritului dintr-un trup ceresc intr-un trup omenesc. Mai mult, sustii ca dupa Inviere, Fiul a renuntat la acel trup omenesc, adica S-ar fi destrupat, iar spiritul Lui ar fi transmigrat din nou in trupul ceresc de dinainte de Intrupare. Or, Biserica lui Hristos e straina de asemenea elucubratii. |
Citat:
|
Citat:
Chiar te rog! Nu doar eu am spus despre Hristos-Dumnezeu ca are maini si picioare, ci chiar El, Dumnezeu Insusi, a spus despre Sine: ”priviti mainile mele si picioarele mele si coasta mea”. JoyDivision, daca ai chef de discutii in contrafaza, incearca si prin alte zone. Am spus de vreo 1000 de ori care sunt cuvintele cheie in discutia despre trupurile inviate ale celor mantuiti, despre care Biserica lui Hristos invata ca vor fi asemenea trupului indumnezeit al lui Hristos de dupa Inviere. keywords: acelasi trup, nu altul, dar innoit, transfigurat, indumnezeit, pnevmatizat, patruns de har in fiecare molecula. |
Citat:
deci eu sunt convinsa ca Isus poate sa se arate sau sa fie cum doreste. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
______ Si ce s-a intamplat cu mainile si picioarele Lui si restul trupului? Unde au disparut? Si mai ales cand? Trupul lui Hristos a iesit sau nu viu din mormant? Cand a iesit din mormant avea sau nu, trup real? Era trupul cu care suferise sau era altul? Sau vei zice cumva ca in rastimpul dintre Inviere si Inaltarea la cer, ar fi renuntat Hristos la trupul pe care si-L luase din Fecioara Maria? Cand si cum si mai ales in ce scop, si-a autoanihilat Hristos firea umana cu trupul uman? Unde anume, in universul asta imens, se afla acel trup al lui Hristos pe care si L-a luat din Fecioara Maria si cu care a fost rastignit? Ce s-a intamplat cu el? Trupul acela cu maini si picioare si nas si urechi? Cand a fost anulat, aneantizat, anihilat? Cand a avut loc ”extirparea” (s-ar putea zice) a tuturor organelor trupesti ale lui Hristos? Dupa ce S-a inaltat la cer? Si atunci care e logica pentru care Si-a luat firea umana de la bun inceput? Nu pentru a o repune pe ea, firea umana, in cer, nu pentru a o duce Tatalui si pentru a o impaca cu firea divina? E total ilogic ce afirmi, JoyDivision. Si ce cortegiu de consecinte eretice genereaza! E total impotriva invataturii despre mantuire! Va rog sa-mi spuneti si mie careva la ce secta se propovaduieste asa ceva? Inca nu mi-am dat seama carei confesiuni apartine JoyDivision. N-am vazut atatea erezii hristologice la un loc, intr-o singura propozitie, nici la adventisti si iehovisti. Influente masive din monofizitism, reminiscente din dochetism (trup aparent), apolinarism, transmigratia spiritului, anihilationism. „HeresyDivision” ?! |
Citat:
uite un articol care aprofundeaza problema: http://ortho-logia.com/Romanian/doua_conceptii.htm si un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=WosgwLekgn8 |
Citat:
Mie tata nu mi-a impus sa cred orbeste exact crezul confesiunii din care face parte, mi-a explicat in linii mari doctrinele insa a insistat foarte mult pe relatia cu Domnul, pe rugaciune, pe moralitate. E chiar foarte posibil ca ceea ce am expus aici sa contravina crezului doctrinar al confesiunii parintilor mei, dar stii care-i toata treaba? nu e o problema asa de mare, pentru ca fiecare e liber sa gandeasca asa cum ii dicteaza constiinta! si nimeni nu obliga la nimic pe cineva! acesta este adevaratul crestinism. Nici nu am auzit de dochetism sau apoliarism sau ce ai mai scris pe acolo si chiar nici nu ma intereseaza! |
Citat:
asa imi explic eu, da? daca tu ai alta parere, eu iti respect parerea si nu incerc sa te jignesc sau sa-ti pun etichete care mai de care mai tipatoare! consider ca Dumnezeu are niste norme drepte, conform caracterului Sau si nu poate abdica de la ele, daca s-a comis un pacat (ne referim la pacatul adamic), cineva trebuie sa plateasca. |
Citat:
Legat de cealalta interventia a ta, pe care a comentat-o Delia, la fel, ne-a surprins, iar din punct de vedere ortodox, ceea ce ai spus e o erezie hristologica. Dochetism, apolinarism, anihilationism nu sunt invective la adresa ta, ci sunt conceptii particulare despre natura lui Hristos, dezbatute in cadrul Bisericii si respinse. Iti respect parerea, fara a o aproba. |
Citat:
|
Ok, acum s-a lamurit, ai putut citi si parerile noastre. Consider ca si-a pastrat trupul,(pt ca asa mentioneaza Scriptura), insa nu in forma materiala, vizibila, ci a trecut la alta stare, prin pnevmatizare. Iar ridicarea la cer, nu o inteleg in sensul spatial, ci spiritual, adica Imparatia Lui Dumnezeu e una spirituala. Prezenta lui Hristos e una de adancime si inaltime spirituala (nu spatiala) ce se poate face sensibila in functie de intensitatea credintei fiecaruia.
|
Citat:
|
Citat:
Daca prin Intrupare Fiul lui Dumnezeu traieste o golire de slava in umanitatea Sa, prin Inaltare, umanitatea Sa e plina de slava dumnezeiasca. Scriptura e explicita, Inaltarea s-a facut cu trup, deci trupul lui Hristos nu a pierit in infinitatea dumnezeiasca, ci dumnezeirea transpare si iradiaza prin el, fara sa-l desfinteze. Hristos ramane dupa Inviere cu trupul Sau, vizibil, inca nu total pnevmatizat, pentru a-i asigura pe ucenici prin fapte (a mancat alaturi de ei) si prin cuvinte despre comuniunea Lui cu ei, ca va fi cu ei si Biserica pana la sfarsitul timpului. El era inca vizibil, insa nu venea, ci se arata cand voia ( intra si iesea prin usile incuiate) Dupa Inaltare, Hristos isi trece trupul in planul unei pnevmatizari desavarsite, il ridica la starea de mediu transparent ce salasluieste invizibil in cei care cred in el, prezenta Sa fiind una de inaltime spirituala ce se poate face sensibila in functie de intensitatea credintei fiecaruia. Dumnezeu vrea ca lumea sa fie adusa la Sine prin om, prin trupul omenesc devenit mediu deplin transparent al infinitei sale puteri de iubire si de viata. Unii oameni simt prezenta lui Hristos in ei, dar mai ales in altii din jur, oameni ce iradiaza umanitate, oameni "indumnezeiti" in care s-a refacut chipul Lui Dumnezeu, in care simti trupul personal invizibil a lui Hristos. |
Citat:
Iată ce spune Efrem Sirul despre trupurile înviate: Pamantul, zice Sfantul Efrem Sirul, va da corpul omenesc asa fel, dupa cum l-a primit, desi l-ar fi sfasiat fiarele, l-ar fi mancat pasarile, sau l-ar fi sfaramat pestii; nu vor lipsi chiar perii capului. Citat de aici: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...ala-69161.html |
Citat:
p.s.: Este o explicatie "savanta" , sunt multi termeni abstracti si nu stiu daca omul de rand poate sa o inteleaga. |
Citat:
pe de alta parte, eu personal nu cred ca Isus Christos are acum, dupa Inaltare, maini, picioare, nas, gura, par in cap si asa mai departe, nu cred pentru ca nu am dovezi biblice care sa afirme clar acest aspect si nici nu mi se pare logic sa fie asa. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
nici nu am emis asemenea idee aiurea, cum sa nu se inalte cu trup? insa trupul a fost si este unul spiritual, exact asta am spus si eu, ca trupul fizic s-a topit in infinitatea divina, deci fara ochi, urechi, nas, gat si asa mai departe, detalii anatomice inutile si inoportune in spatiul ceresc. |
Citat:
|
Citat:
"19. În toate zilele am fost văzut de voi, dar eu n-am mâncat nici n-am băut, ci numai ochilor voștri s-a părut aceasta." Dumnezeu este Duh, nu are trup material. Insa Iisus S-a intrupat si a luat corp omenesc. Dupa inviere a inviat in trup, ca doar Dumnezeu ca suflet nu a murit, nici macar sufletul omenesc nu moare niciodata. Se spune ca a inviat din cauza ca a inviat cu trupul. Dar nu mai era un trup ingrosat, la fel ca cel dupa caderea lui Adam, ci la fel ca inainte de cadere. Dar tot material. E simplu, asta si marturisim in crez: "astept invierea mortilor". Mortii nu au murit cu sufletul (doar adventistii sustin asa ceva), sufletele lor traiesc in continuare, doar ca nu mai au trup. La sfarsit vor primi si un trup material, transformat, pur. Acestea sunt doar discutii, ca sa iti aratam ca iti vrem binele te asteptam in ortodoxie pentru ca adevarul e ca e singura Cale de mantuire, nu te poti mantui in alt mod si in alt cult. |
Citat:
normal ca ingerii in trupul lor ceresc nu mananca in Ceruri, dar cand s-au intrupat pentru a veni pe Pamant, au mancat. |
stim ca ingerii sunt spirite, duhuri, insa si ei au trup, insa un trup sub forma de duh, trup spiritual, ceresc.
|
Ingerii sunt fiinte spirituale, necorporale, fapt ce reiese din Scriptura, atat direct cat si indirect, atribuindu-se insusiri pe care doar fiintele spirituale le poat avea: duh si para de foc (Psalm 103:5), duhuri slujitoare (Evrei 1:14)
|
Citat:
cercetati mai bine Scripturile, caci Pavel spune clar pentru oricine urmatoarele: 1 Corinteni cap. 15 Tot așa, sunt trupuri cerești și trupuri pământești; dar alta este strălucirea trupurilor cerești, și alta a trupurilor pământești. deci apostolul spune fara dubiu ca sunt trupuri ceresti, deci nu ca vor fi, la viitor, ca sunt (la prezent, in momentul cand a scris epistola) si cu siguranta se refera la trupurile ingerilor ! pe de alta parte, nu aveti niciun verset care sa spuna negru pe alb ca ingerii nu au trupuri; eu vin si spun, conform cu versetul de mai sus, ca ingerii au trupuri spirituale, de duh, bineinteles ca nu stim cum sunt acele trupuri, noi suntem oameni si nu le putem percepe, asta e clar. |
Citat:
Spre deosebire de spiritele pure, Isus are un trup al Lui. Tot așa avem și noi, acum. Îl vom redobândi după Judecata Universală. "Trup ceresc" înseamnă "trup înduhovnicit", așa cum vedem că au sfinții. Trupul lor, sau numai unele părți ale lui, nu mai ascultă de legile obișnuite ale materiei căzute, devenind incorupte. "Cer nou și pământ nou" înseamnă împreună viețuire a spiritelor pure cu oamenii mântuiți după Judecată. Doar nu vă închipuiți că după catastrofa cosmică ce va duce la sfârșitul lumii, Dumnezeu are să mai facă o Planetă Pământ și că o vom lua de la capăt, după cum cred păgânii hinduși. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:19:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.