Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cristian Gog si,, Romanii au talent" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14957)

Mirela0110 14.05.2012 09:48:07

cum nu intelegem ceva, nu avem o explicatie logica pentru ceva, gata e mana lu' ala rau ... hahaha ...

eu ma bucur ffffffff multe mult ca a castigat Gog nenea asta ... este doar un om normal, un magician, unul de altfel foarte bun, care are trucurile lui, toate fiind reale, nimic suprareal, doar ca noi nu le stim, ca daca ni le-ar explica sigur am zice, eee ce usor, stiam si eu trucul asta ... da asa nuuuu, e diavolul de vina, omul are pact cu diavolul, e descendentul lui nu stiu care rau ... :) normal ca poate folosi cine stie ce instrumente ajutatoare, trucuri rapide de mana poate pe care noi nu le distingem, cine stie, dar o face intr-un mod incitant si ne lasa pe noi cu gura casca ... Bravo lui, inseamna ca se pricepe si este bun. da de aici si pana a fi mana lui ala rau ... eee ...

imi pare foarte bine ca a iesit Gog, sa mai aratam si noi lumii ca mai putem face ceva si cu mintea, nu numai cu corpul ... ca "roboti" de aia cum era cel care a iesit pe locul 2, tot sunt, e vb de fffff multa munca fizica, si voci bune tot la fel sunt ... de ex anu trecut am fost extrem de dezamagita ca a iesit baiatul ala care numai muzica nu se chema ceea ce scotea pe gura, (a prostit, scuze, impresionat lumea ca vai de mine nu avea parinti - doar nu tre sa ne facem remarcati prin talent ci prin povestile de viata nu?), fata de vocea extraordinara a lui Iustin Ianau.

sau am mai vazut comentarii ca totul a fost pus la cale de mentalist impreuna cu juriul si cu publicul ... siiiiigur ca da ...
ca daca ar imparti aia 120 de mii de euro la vreo 150 de oameni cat erau acolo ... da mai putin de 1000 de euro ... nu mai poate andra de 1000 de euro ... eventual sa zicem ca poate la juriu ar fi revenit mai mult ... dar ma indoiesc ca s-ar preta andra si andi moisescu sau mihai petre la de astea ... eu zic ca nu are nici o treaba ...

ca minte mi s-a parut mult mai buna, sclipitoare, mintea baiatului cu cuburile, dar ca show a fost mult mai interesant "mentalistul" ... Bravo Gog-ule!

apophis 14.05.2012 11:04:53

Gogu e un circar ieftin, poantele lui le stiu altii de mult mai mult timp, iar la ora actuala exista iluzionisti mult mai meseriasi decat asta.

Cititi aici sa vedeti explicatii pentru fiecare truc folosit de el, linkul a mai fost pus, dar cititi din nou

http://www.libertatea.ro/detalii/art...ut-393859.html

Mie mi se pare ca iar a castigat cineva pe nedrept, plus ca in anumite situatii Pro tv taia scena cu Gog si muta pe juriu sau pe public, asta se intampla in situatii critice pentru a vedea ce si cum face el.

catalin2 14.05.2012 11:55:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 445009)
Catalin, Gog spune ca el nu face trucuri ca orice “magician”, el face trucuri credibile. Asta nu inseamna automat paranormal. Daca el a levitat, insa dupa i-a spus bunicii lui ca nu e adevarat, ca e o iluzie, acuma eu sa cred ca el intr-adevar poate levita? Chiar am gasit explicatie data de un astfel de artist de scena pentru cum se fac levitatiile, explicata "babeste", se vede tot, tot. (Nici nu m-as fi putut gandi) Nu neg existenta fenomenului paranormal, insa cei care spun ca nu au puteri iesite din comun, ci talentul lor consta in a crea iluzii ,n-am de ce sa-i suspectez ca mint. Tot Gog spune e ca el a studiat iluzionismul, deci n-are un "talent nativ", n-are puteri paranormale, ci a invatat cum sa faca show-uri care sa para reale, a invatat secretele meseriei, trucurile.

Posibil sa nu fi inteles mesajul meu si ce spune si Gog. El spune ca la inceput facea iluzionism, apoi s-a apucat de mentalism. Cand era copil normal ca nu levita, era doar iluzionism. Dar nici acum n-am auzit sa leviteze, fac alti mentalisti asta nu el.
De ce am ingrosat ce spune el, ca acum face mentalism, adica ce tine de paranormal? El spune ca tine de paranormal, din varianta ta reiese ca de fapt el ne pacaleste, minte, si face doar iluzii obisnuite la orice magician.
Si a doua intrebare, de ce magicienii fac trucurile obisnuite si cunoscute, nu vor si ei faima si bani, succes mai mare la public? De ce nu indoaie monede si magicienii, se tem ca or sa aiba prea mare succes?
Asadar, in definitia mentalismului se spune ca se utilizeaza si elemente de paranormal, insusi Gog spune ca face ceva ce are legatura cu paranormalul, nu prea mai avem pe ce ne mai contrazicem. Toata teroia asta e facuta de cei ce nu cred in paranormal si in altceva in afara de ceea ce se vede.
Citat:

În prealabil postat de ioanna
s-a explicat si momentul cu "ghicitul" raspunsurilor date de jurati. A schimbat plicul sigilat, cu unul din masa adusa de tipul acela cu alb, care nu era la inceput pe scena.

Eu am spus ca acei iluzionisit nu au explicat trucul, pentru ca varianta aceasta am citit-o si eu. Dar nu stiu daca ai vazut si continuarea, aceatsa varianta presupune ceva ce chiar tine de paranormal, ca protv-ul a aranjat asta, probabil si ca juriul a fost complice. Si dau si explicatia, ca atunci cand a luat plicul a mutat camera de la el. Si Mircea Badea spunea aceste lucruri, desi cineva ii spusese ca a fost hipnoza.
Eu am citit si cand a fost la tv cu Blaine, am citit cum se fac trucuri cu levitatia, acesta nu facea trucuri.
Asadar, iluzionistii nu au nimic gresit, prin munca si indemanare pot realiza diverse trucuri, e meritul lor. Cu mentalistii care imbina paranormalul cu iluzionismul e problema. Ni ai vazut demonstratii cu hipnotizatori? Le induc subiectilor ce sa faca sau sa spuna si ei in starea aceea indusa de transa fac exact ce li se spune. In semifinala, la primul spectator care a spus un numar Gog i-a spus "spune acum" si a pocnit din degete, exact cum se face la hipnoza. E ceva evident, problema e ca un hipnotizator are la inceput acordul "victimelor", aici nimeni nu si-a dat acordul.

catalin2 14.05.2012 12:06:16

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 445022)
Eu nu stiu daca ii paranormal baiatul asta sau nu, dar toate lucrurile ingrosate pot fii doar chestii psihologice destul de simple, gen citire de microexpresii si folosirea unui anumit ton al vocii pt inducerea unei stari. De sugestie sa nu mai vorbim cat de simplu e de insuflat.
P.S.:ganditi si la ce numere misto au facut ceilalti concurenti. In Anglia cel mai talent britatnic se pare ca este un caine:))

Eu am dat defintia mentalismului de pe wiki, nu e o fraza construita de mine. La sugestie nu e vorba de ceva ce inseamna inducerea unui lucru prin cuvinte. Sa-ti dau un exemplu pe care il stiu si eu. Eu am facut inainte o tehnica paranormala, un curs pe care il poate face oricine care plateste o suma de bani. Eu stiam ca se poate vindeca, surpriza a fost sa aflu ca la gradul doi e mai mult de atat, nu mai era doar vindecare cu mainilie, era un fel de puterea mintii. Printre ele era si sugestia mentala, se faceau niste semne speciale la inceput, se spunea exact mesajul ce vroiai sa il transmiti si parca si numele persoanei. Unde am facut eu se spunea sa spunem doar lucruri pozitive si fara influentare, dar am vazut ca in alte ramuri nu era nicio grija, te indemna sa manipulezi pe oricine. Eu am terminat cu reiki dupa ce am devenit credincios, dar daca oricine poate invata asta, cu atat mai mult simple tehnici de hipnoza.

ioanna 14.05.2012 12:15:27

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 445085)
Asadar, iluzionistii nu au nimic gresit, prin munca si indemanare pot realiza diverse trucuri, e meritul lor. Cu mentalistii care imbina paranormalul cu iluzionismul e problema. Ni ai vazut demonstratii cu hipnotizatori? Le induc subiectilor ce sa faca sau sa spuna si ei in starea aceea indusa de transa fac exact ce li se spune. In semifinala, la primul spectator care a spus un numar Gog i-a spus "spune acum" si a pocnit din degete, exact cum se face la hipnoza. E ceva evident, problema e ca un hipnotizator are la inceput acordul "victimelor", aici nimeni nu si-a dat acordul.

Orice explicatie ai primi, tu nu o vei crede, pentru ca vrei cu tot dinadinsul ca Gog asta sa fie "paranormal", sa nu fie unul normal, ci unul care se foloseste de hipnoza si alte procedee :) Exista diverse tehnici folosite in psihologie, pe care Cristian le-a aplicat si in semifinala, insa n-are nimic "paranormal".

catalin2 14.05.2012 12:18:39

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 445012)
Întrebare de baraj:

Cum se numește tendința de a atribui explicații supranaturale lucrurilor pe care nu le putem înțelege sau pentru care nu am găsit încă o explicație credibilă ?

Eu o stiu pe alta: se spune ca romanii se pricep toti la orice, chiar daca nu au auzit de acel lucru. In cazul de fata toti de prin ziare si nu numai au deja o parere, si sunt si convinsi de ea.

catalin2 14.05.2012 12:25:55

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 445090)
Orice explicatie ai primi, tu nu o vei crede, pentru ca vrei cu tot dinadinsul ca Gog asta sa fie "paranormal", sa nu fie unul normal, ci unul care se foloseste de hipnoza si alte procedee :) Exista diverse tehnici folosite in psihologie, pe care Cristian le-a aplicat si in semifinala, insa n-are nimic "paranormal".

Daca vrei iti pot da link-ul cu blogul lui, ii poti scrie ca nu e cum crede el, paranormal si altele, si ii explici exact. :) Pe un alt topic spuneai ca magia e tot o iluzie si hipnoza o tehnica de relaxare. Deci chiar daca a praticat o hipnoza poate crezi ca e ceva psihologic. Nu-i nimic, asa invatam fiecare. Trecand peste subiectul cu mentalismul, in cazul paranormalului e importnat sa citim ce spun sursele ortodoxe despre aceste subiecte, nu lumea (unii poate nu cred decvat in ceva material, iar altii care se ocupa cu asa ceva or sa spuna ca sunt tehnici ale mintii, vitale pentru prosperitatea omenirii).

apophis 14.05.2012 12:34:52

Gogu asta nu face magie mai oameni buni. Are totul pregatit dinainte si complici care il ajuta, plus Pro tv-ul care schimba cadrele atunci cand trebuie, in asa fel incat noi, cei din fata televizoarelor, sa nu vedem ce manevre face "mentalistul" lu' peste.

Daca era mentalist, paranormal sau cum mai vreti voi se ducea prin cazinouri si le lua banii alora, hipnotizandu-i sau citindu-le gandurile.

Eu il las pe asta sa ma hipnotizeze, n-o sa reuseasca niciodata pentru ca ce face el se numeste abureala de 2 bani.

ioanna 14.05.2012 12:35:53

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 445094)
pe alt topic spuneai ca magia e tot o iluzie si hipnoza o tehnica de relaxare.

Da asa este, magia poate fi o iluzie. Exista magie reala, falsa si amagitoare. Cat priveste hipnoza, nu are nimic "supranatural", ci e o stare a psihicului, deci totul tine de mecanismele naturale ale functionarii creierului uman. Cuvintele, sugestiile, toate sugereaza imagini in mintea noastra. Atata timp cat are si efecte negative, eu n-as folosi-o, nici recomanda-o. Nu mai insist, crezi ce vrei, dar eu, nu vad nimic "supranatural" (paranormal) in hipnoza.

catalin2 14.05.2012 12:38:51

Uri Geller e un mentalist foarte cunoscut, care a recunoscut ca are capacitati paranormale si a facut si "minuni" mai mari in afara de indoirea tacamurilor. A acceptat chair sa ii fie testate capacitatile. Iata un articol scurt despre el (site-ul e de paranormal, nu il bagati in seama): http://piramidaenergie.blogspot.com/...-gandului.html

catalin2 14.05.2012 12:48:18

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 445097)
Daca era mentalist, paranormal sau cum mai vreti voi se ducea prin cazinouri si le lua banii alora, hipnotizandu-i sau citindu-le gandurile.

Eu il las pe asta sa ma hipnotizeze, n-o sa reuseasca niciodata pentru ca ce face el se numeste abureala de 2 bani.

El da de mult reprezentatii, am vazut articole despre el si din 2009. Nu poate cineva citi gandurile doar daca e induhovnicit, cineva ce se ocupa cu paranormalul nu poate. Doar sa induca ganduri. Deci nu prea isi poate folosi cineva cu astfel de capacitati abilitatile prin cazinouri. dar le poate folosi sa castige 120 de mii de euro, e destul de mult.
In schimb cunoscut tot un fel de mentalist, doar ca era mai implicat in paranormal, nu se juca doar cu spectacole de iluzionism. In direct la televiziunea ungara (daca imi amintesc bine, am citit asta demult) a prezis cu putin inainte de a fi date rezultatele (deci nu se mai putea paria) toate numerele la loto. Era deja foarte bogat din ceea ce facea, nu mai conta sa castige la loto.

catalin2 14.05.2012 12:50:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 445098)
Da asa este, magia poate fi o iluzie. Exista magie reala, falsa si amagitoare. Cat priveste hipnoza, nu are nimic "supranatural", ci e o stare a psihicului, deci totul tine de mecanismele naturale ale functionarii creierului uman. Cuvintele, sugestiile, toate sugereaza imagini in mintea noastra. Atata timp cat are si efecte negative, eu n-as folosi-o, nici recomanda-o. Nu mai insist, crezi ce vrei, dar eu, nu vad nimic "supranatural" (paranormal) in hipnoza.

Corect, e parerea ta despre hipnoza, mai ramane sa consulti si sursele ortodoxe, adica ce spune ortodoxia, nu ce spun cei ce o practica si o lauda. Hipnoza e o stare la fel ca transa.

ioanna 14.05.2012 12:51:05

Sa speram ca Uri Geller va avea doar ganduri pozitive :71:

Citat:

Corect, e parerea ta despre hipnoza, mai ramane sa consulti si sursele ortodoxe, adica ce spune ortodoxia, nu ce spun cei ce o practica si o lauda. Hipnoza e o stare la fel ca transa.
Transa nu e supranaturala, asta inceram eu sa-ti spun, ci e indusa natural, la fel ca hipnoza. Somnul, visul si hipnoza (stare de somn partial) sunt stari modificate de constiinta. Nu ma intereseaza ce spun cei care o lauda, ca oricum n-am de gand sa apelez la asemenea procedee, iar Ortodoxia spune ca doar prin efort ascetic trebuie sa cauti sa ajungi la supraconstient, pentru ca e singura cale ce te protejeaza de influente negative.

apophis 14.05.2012 13:09:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 445101)
El da de mult reprezentatii, am vazut articole despre el si din 2009. Nu poate cineva citi gandurile doar daca e induhovnicit, cineva ce se ocupa cu paranormalul nu poate.

Gaseste tu unu induhovnicit sau nu, care poate citi gandurile si eu ma ofer voluntar sa incerce. La pariu ca nu poate.

mihaila_alin 14.05.2012 13:23:18

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 445106)
Gaseste tu unu induhovnicit sau nu, care poate citi gandurile si eu ma ofer voluntar sa incerce. La pariu ca nu poate.

vorbesti in necunostinta de cauza.

guardian knight 14.05.2012 13:29:10

parere !

paine si circ...pentru prostimea tarii !!!

Mai bine i-ar pune nume,...tiganii au talent !

mihaila_alin 14.05.2012 13:32:13

o mica intimplare

un tinerel pe care tot alin il cheama,merge la un duhovnic ce isi traise viata la minastirea frasinei[actual alta locatie] si marturiseste el acolo ce stia,la un moment dat parintele ii spune: dar cu limba franceza cum e?si il mai intreaba multe alte lucruri.tinerelul ramine paf, dar totus intreaba asa pentru linistea sa: -parinte de unde sti sf.ta toate aceste?
-parintele ii raspunde:ba io stu si ce ai mincat de dimineata.

sa luam aminte.

apophis 14.05.2012 13:39:09

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 445108)
vorbesti in necunostinta de cauza.

Zi tu in cunostinta de cauza. Numai teistii sunt in cunostinta de cauza, din cate am observat.

Mirela0110 14.05.2012 13:57:26

mai ce oameni ofticosi mai sunt ... acu ca toate trucurile au fost descoperite, nu mai e mana lu' ala rau ci e totul o pacaleala, o facatura, trucuri ieftine, ca toata lumea poate face asa ceva, ca Gog e mic pe langa altii ... in primul rand ce face un magician ? nu pacaleste lumea? asta e meseria lui, atata timp cat face lumea sa ramana in dubii despre ceeea ce facut, sa se intebe oare cum este posibil asa ceva, inseamna ca si-a facut bine meseria nu?

daca toata lumea poate face trucurile alea "ieftine", de ce nu s-a dus toata lumea la emisiune? or fi si alti magicieni mai buni, bineinteles, dar din moment ce el, oricat de mic ar fi, a reusit sa impresioneze o tara intreaga, inseamna ca nu e chiar atat de mic nu? nu cred ca sunt foarte multi care imediat dupa ce au vazut trucul la televizor au spus da gata eu stiu cum a facut si nu au ramas chiar in dubii ... dar dupa ce au citit pe net explicatia, gataaaa e truc ieftin, ce simplu e, si eu puteam face asa ceva ... siiigur ca da ... dupa razboi multi viteji de arata ...

mai lasati omul in pace, ca si-a facut meseria foarte bine, felicitari Gog-ule !

DragosP 14.05.2012 14:13:39

@Mirela: mai lejer, că nu împarte din premiu cu nimeni!

apophis 14.05.2012 14:13:51

Chiar daca nu stiam cum le-a facut pe toate, o parte din trucuri le mai vazusem, tot nu am ramas in dubii, nu exista dubiu ca sunt niste abureli. Nu tine de diavoli, paranormal, hipnoza sau alte balarii, e pur si simplu fraiereala pe fata, cu concursul pro tv care muta imaginea pe juriu sau public atunci cand gogu trebuia sa faca ceva vizibil.

Raoul 14.05.2012 14:32:09

Eu acum vreo 3 saptamani m-am uitat prima oara la "Romanii au talent",si asta din pura intamplare,fiind la cineva acasa si neavand incotro. A fost totodata si ultima oara. Ce atata disperare,oare chiar nu exista nimic mai interesant la TV? Mai e si ceva copiat,o emisiune plagiata,de pe urma careia unii se imbogatesc pe spinarea naivitatii acelor gura-casca ce privesc seara de seara aceasta "minunatie". Mai pot spune ca au existat totusi (din ce am vazut atunci) si persoane mult mai talentate si mai merituoase decat penibilul asta de asa-zis magician. Este un iluzionist,totul e un teatru,voi chiar credeti ca are vreo putere? In cazul asta inseamna ca voi sunteti mai posedati decat el! Nu-mi vine sa cred cum in anul 2012 mai exista persoane ce cred in asa ceva si sunt atat de usor de manipulat. Aveti internet,folositi-l! Uitati-va mai degraba la magicianul mascat,trucurile lui sunt muuult mai bune si mai ales sunt si dezvaluite (tot de el)! Slava Domnului ca exista youtube (na' ca am zis-o si p'asta),asa ca nu mai exista trucuri de "magie" nedescoperite!

Uitati-va deci si la altceva,nu doar la telenovele,romanii au talent,schimb de mame,nora pentru mama si alte porcarii de genul,regizate si facute doar pentru a chinui si batjocori unii oameni pentru cateva sute de lei,in timp ce altii se imbogatesc de pe urma lor si a voastra!

Un sfat: aruncati-va televizorul,mai mult va face rau!

Mirela0110 14.05.2012 15:01:22

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 445122)
@Mirela: mai lejer, că nu împarte din premiu cu nimeni!

ba da ba da il imparte cu mine, Marele X din orasul Y, de asta ii iau apararea ...

Pur si simplu nu suport oftica si invidia oamenilor care nu stiu sa aprecieze munca omului ... asa cum un doctor salveaza vieti pentru ca asta e meseria lui, asa si un magician e un om pur si simplu normal, mic, mare, oricum ar fi, face spectacol prin a pacali lumea, pentru ca asta e meseria lui. si nimik mai mult.

MihaiG 14.05.2012 15:05:58

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 445132)
ba da ba da il imparte cu mine, Marele X din orasul Y, de asta ii iau apararea ...

Pur si simplu nu suport oftica si invidia oamenilor care nu stiu sa aprecieze munca omului ... asa cum un doctor salveaza vieti pentru ca asta e meseria lui, asa si un magician e un om pur si simplu normal, mic, mare, oricum ar fi, face spectacol prin a pacali lumea, pentru ca asta e meseria lui. si nimik mai mult.

Problema este că la "Românii au talent" se presupune că ar trebui să se producă amatori, nu profesioniști.

În rest, îi dau dreptate lui Raoul: să-l mai lăsăm pe Gogu și lingurile lui întru ale lor, și să ne vedem de altele, cum ar fi discuțiile despre creștinism....

Raoul 14.05.2012 15:49:28

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 445132)
Pur si simplu nu suport oftica si invidia oamenilor care nu stiu sa aprecieze munca omului ... asa cum un doctor salveaza vieti pentru ca asta e meseria lui, asa si un magician e un om pur si simplu normal

1. Nu era vorba de invidie.
2. Nu e magician,ci iluzionist. Magicieni NU exista.
3. Deacord cu tine,sa-i apreciem munca. Dar nu vezi ca deja unii crestini il idolatrizeaza? Altii au fost pur si simplu hipnotizati parca de aceasta emisiune comerciala? Ba unii il vad pe acest Gog diavolul in persoana... Nu ti se pare grav,si mai ales revoltator??

Sa vina la mine,sa-i dau eu o moneda de 50 de babi din buzunarul meu si sa vad daca o mai indoaie. Sau sa-mi rupa o lingura din vesela nea de bucatarie,una aleasa de mine aleatoriu. Aceste trucuri le poate face doar la TV si cu ajutorul unei intregi echipe,altfel ar fi scos din simple pariuri de strada nu 120.000 de euro,ci milioane. Dar ce vreti,omu nu are puteri oricand :21:

eugenb 14.05.2012 15:55:44

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 444989)
Odata am mers si eu la un spectacol in care, printre altele, s-a prezentat un numar de levitatie. Sala era mica, iar eu stateam in picioare, in spate.

Oarecum speriata de mediul in care ma aflam, am inceput sa spun ,,Tatal nostru'' in gand. Persoana care urma sa leviteze s-a cam fastacit si i-a spus facut semn alteia care statea in sala sa vina sa stea in fata mea. Eu ma rugam, dar eram atenta la ce se petrece. Am vazut cum persoana de pe scena a aratat spre mine. Imediat dupa ce persoana din sala s-a asezat in fata mea, numarul de levitatie a inceput.

Dvs va aflati acolo intr-un loc din care puteati vedea "smecheria" lor (de ex.: fundalul scenei era de culoare inchisa astfel ca permitea folosirea unui dispozitiv - tot de culoare inchisa (iluzie optica - nu se vedea din sala), care il ridica pe "actorul principal" in aer, deci acel dispozitiv era "nevazut" de spectatori din acea sala). Simplu!

Raoul 14.05.2012 16:10:34

Mama ei de levitatie...

http://www.youtube.com/watch?v=VfE_Y-XE69g

http://www.youtube.com/watch?v=IUFUq...feature=fvwrel

:21: :21: :21:

V-ati uitat la prea multe filme probabil. Si evitati-le pe cele horror sau cu subiecte paranormale,deja va afecteaza negativ din cate vad.

catalin2 14.05.2012 17:58:30

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 445136)
Sa vina la mine,sa-i dau eu o moneda de 50 de babi din buzunarul meu si sa vad daca o mai indoaie.

Raoul, am inteles ca nu te-ai uitat prea mult, poti gasi pe internet daca vrei sa spui ceva in cunostinta de cauza. Chiar asta s-a intamplat cu moneda, prezentatorul i-a dat o moneda din buzunar si a indoit-o.

mihaila_alin 14.05.2012 18:12:39

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 445114)
Zi tu in cunostinta de cauza. Numai teistii sunt in cunostinta de cauza, din cate am observat.

dar ce te arunci asa de tare doar ti-am si dat exemplu viu.din ce scriai combateai darurile unor preoti vazatori cu duhul,si tu fiind ca o persoana teribila caruia nimeni nu-i poate descoperii dedesupturile vietii tale.
intrebare: oare chear esti ortodx consacrat?, sau doar cu numele?, ca prea o dai pe trucuri.

apophis 14.05.2012 18:20:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 445148)
Raoul, am inteles ca nu te-ai uitat prea mult, poti gasi pe internet daca vrei sa spui ceva in cunostinta de cauza. Chiar asta s-a intamplat cu moneda, prezentatorul i-a dat o moneda din buzunar si a indoit-o.

Exista un dispozitiv numit Quantum Bender 2.0 , e destul de scump, cu el se poate indoi orice moneda.

http://www.iluzionist-shop.ro/ro/pro...-t-sheets.html

apophis 14.05.2012 18:21:00

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 445150)
dar ce te arunci asa de tare doar ti-am si dat exemplu viu.
intrebare: oare chear esti ortodx consacrat?, sau doar cu numele?, ca prea o dai pe trucuri.

care trucuri?

catalin2 14.05.2012 18:32:04

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 445151)
Exista un dispozitiv numit Quantum Bender 2.0 , e destul de scump, cu el se poate indoi orice moneda.

http://www.iluzionist-shop.ro/ro/pro...-t-sheets.html

Chiar acum vroiam sa scriu si eu despre asta, intre timp cautasem pe internet. Trucul cu indoirea monedei se face cu niste inele magnetice unde se pune o moneda indoita care o inlocuieste pe cealalta.
Cineva a inventat intre timp un dispozitiv, nu stiu cum arata, care se spune ca indoaie cu adevarat monede. Iata cum le indoaie chiar inventatorul: http://www.youtube.com/watch?v=pYlTe...layer_embedded
E posibil ca in acest caz Gog sa fi folosit un astfel de dispozitiv.

ioanna 14.05.2012 18:50:04

Ce a folosit, ce n-a folosit, a castigat :) Nu va mai bateti capul, omul a spus ca realizeaza "iluzii elegante", deci nu e genul old fashion care sa scoata flori si iepuri din joben sau sa leviteze o d-soara, doar pe acelea toata lumea le-a descoperit si plictisit sa le tot vada in spectacole, deci sunt iluzii compromise. Peste cativa ani, cand "noile iluzii" de care ne minunam noi acum vor fi incluse in show-uri de iluzionism la scara larga, se vor clasa si vor inventa altele, originale, ca sa trezeasca interesul publicului.

catalin2 14.05.2012 19:04:38

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 445103)
Transa nu e supranaturala, asta inceram eu sa-ti spun, ci e indusa natural, la fel ca hipnoza. Somnul, visul si hipnoza (stare de somn partial) sunt stari modificate de constiinta. Nu ma intereseaza ce spun cei care o lauda, ca oricum n-am de gand sa apelez la asemenea procedee, iar Ortodoxia spune ca doar prin efort ascetic trebuie sa cauti sa ajungi la supraconstient, pentru ca e singura cale ce te protejeaza de influente negative.

Eu cred ca orice ortodox trebuie sa citeasca acea carte despre Cuv. Paisie Aghioritul si initiatii Indiei. Samanii si altii isis induc stari de transa, uneori cu ajutorul halucinogenelor, pentru a comunica cu spiritele. Mediumii intra in transa pentru a comunica si ei cu spiritele lor (ingeri cazuti).
Se spune ca ratinea este barajul pentru influenta ingerilor cazuti. Nu cred ca in ortodoxie exista supraconstient, doar daca se refera la starea de veghe.

AlinB 14.05.2012 19:52:36

Ce a facut el putea face oricine cu putina cautare pe Internet si o mica investitie + ceva pregatire vizavi de conceperea actului in sine si punerea in scena.

Amuzant e cum unii chiar l-au luat in serios, ori crezand ca are puteri magice ori ca e frate cu necuratul. :21:

antoniap 14.05.2012 21:07:17

Cred ca n-are rost sa atenteze nimeni la valorile crestine numai pentru a face loc in sufletele noastre unor desertaciuni. Chiar daca n-ar avea nimic demonic in ele, numerele de iluzionism raman desertaciuni cu care n-are rost sa ne pierdem timpul.

Unele vrajitoare au si icoane pentru a-i convinge pe clienti ca nu se abat prea mult de la credinta crestina. De ce oare? Ca sa-i insele pe cat mai multi.

Acest topic chiar isi propune sa promoveze astfel de practici? Vad ca unii au devenit chiar insistenti. Lasati-o mai moale, fratilor. Cine doreste n-are decat sa se duca la spectacole de iluzionism si magie! Sa se duca sa ceara si binecuvantare de la cei mai induhovniciti ca noi, cei care nu suntem de acord cu asa ceva.

mihaila_alin 14.05.2012 21:13:57

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 445152)
care trucuri?

las-o balta.

MihaiG 14.05.2012 21:21:36

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 445176)
Acest topic chiar isi propune sa promoveze astfel de practici? Vad ca unii au devenit chiar insistenti. Lasati-o mai moale, fratilor.

Păi dumneavoastră sunteți PRIMA care a răspuns pe acest topic, și apoi ați mai postat în repetate rânduri, susținând idei care ulterior au fost demontate (că nu se poate să fie numai trucuri).

Acuma, când discuția a ieșit din tiparul "lucrarea diavolului" și a intrat pe un făgaș mai normal, vreți să închidem threadul ?

Lăsați-o mai moale, doamnă.

antoniap 14.05.2012 21:45:24

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 445181)
Acuma, când discuția a ieșit din tiparul "lucrarea diavolului" și a intrat pe un făgaș mai normal, vreți să închidem threadul ?

Pai e nevoie de public pentru spectacole. De aceea ducem magia neagra la albit sau o transformam in trucuri. Nu spun ca nu exista si trucuri, dar nu pot fi toate.

Acest amestec de magie si iluzionism este periculos. Cand e magie, omul stie unde s-a dus si macar se caieste. Dar cand lucrurile sunt amestecate, nici macar nu se spovedeste ca a mers la un astfel de spectacol.

MihaiG 14.05.2012 21:48:14

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 445183)
Nu spun ca nu exista si trucuri, dar nu pot fi toate.

De ce nu ?!

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:01:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.