Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Ajutor pentru doamna Bogman Margareta, user pe acest forum (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15080)

myself00 10.06.2012 01:10:06

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 451662)
Eu citesc aproape toate rugaciunile si acatistele de pe internet,fara a le imprima.

și eu obișnuiam să fac aidoma dvs, însă, în cele din urmă m-am dezmeticit...înțelegeți dvs....

Adriana Cluj 10.06.2012 01:24:19

Citat:

În prealabil postat de bogman margareta (Post 451538)
Va multumesc d-na Adriana ptr interesul d-vsatra ptr noi ,daca am gresit si sunt sigura ca am facut-o a fost fara sa vreau in necunostiinta de cauza ,si necazul care este in familia noastra ,disperarea si neatentia ma facut sa gresesc ,....numai eu stiu cit de mult regret ,.......imi cer iertare cu plecaciune,....Doamne ajuta

Nu mie doamna Bogman, multumiri; nici iertare nu trebuie sa va cereti.
Inteleg ca sunteti bulversata de situatia in care va aflati.
Se vor rezolva lucrurile cu ajutorul lui Dumnezeu. Incercati sa fiti mai increzatoare.

heaven 10.06.2012 07:09:28

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 451686)
Se vor rezolva lucrurile cu ajutorul lui Dumnezeu. Incercati sa fiti mai increzatoare.

Sincera sa fiu nu vreau sa par excesiv de pragmatica,cred in puterea Lui Dumnezeu cu toata fiinta mea,insa mai stiu ca este nevoie si de om sa actioneze ca lucrurile sa se miste.
Pentru cineva aflat intr-o situatie limita ca a dansii,nu incalzeste prea mult un asemenea indemn,ci are nevoie si de lucruri materializate,de un ajutor mai palpabil al semenilor prin care sa vada ca lucrurile se misca.Cand iti vezi copilul ca se stinge sub ochii tai,nu prea iti da mana sa fii prea increzator si sa spui "Lasa,mi-o ajuta Dumnezeu,o sa fie bine!"...
Pe acest forum cred ca sunt si persoane care se pricep mai bine decat mine sau doamna in domeniul IT.Adica,din ce am inteles nici nu iti trebuie cine stie ce cunostinte complicate pentru a crea un blog.
Stiu ca nu toata lumea poate ajuta cu bani,dar poate unii pot ajuta creand un astfel de blog,poate altcineva are niste relatii la care ar putea apela sau a lucrat cu ong-urile de profil etc.Ori poate are o alta idee buna si de folos.
Dumnezeu lucreaza prin oameni,iar in momentul in care mai multi se aduna pentru a-si ajuta un seaman,atunci se aduna in numele Lui si Dumnezeu deschide usile.

Yasmina 10.06.2012 07:34:51

piece of cake!

Se poate creea destul de usor un blog pe site-ul Blogger;as putea sa-l creez chiar eu in cateva ore,bineinteles cu continutul pe care doamna respectiva mi-l va trimite sa-l editez(precum si pozele de rigoare).

Sau de ce nu chiar cu o descriere a povestei fetei scrisa de cineva talentat(nu sunt eu persoana aia).
Deci pot face eu blogul,posibil luni dimineata.

Relatii la ong-uri nu am,iar bani...hm,vom vedea...sunt implicata in destule proiecte pana acum...nu promit nimic!

Astept raspuns si ajutor pt redactarea materialului de pe blog.

Yasmina 10.06.2012 07:49:24

http://bogman-margareta.blogspot.com/

Putem sa mobilam impreuna blogul aici!

heaven 10.06.2012 07:55:28

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 451695)
Se poate creea destul de usor un blog pe site-ul Blogger;as putea sa-l creez chiar eu in cateva ore,bineinteles cu continutul pe care doamna respectiva mi-l va trimite sa-l editez(precum si pozele de rigoare).

Sau de ce nu chiar cu o descriere a povestei fetei scrisa de cineva talentat(nu sunt eu persoana aia).
Deci pot face eu blogul,posibil luni dimineata.

Relatii la ong-uri nu am,iar bani...hm,vom vedea...sunt implicata in destule proiecte pana acum...nu promit nimic!

Astept raspuns si ajutor pt redactarea materialului de pe blog.

Super Yasmina,minunat!O sa incerc eu astazi sau luni sa lucrez putin la povestioara.Nu stiu daca sunt cea mai talentata persoana,dar incerc.Desigur,daca cineva considera ca este suficient de creativ,se poate implica.
Dupa care vom promova blogul acesta fiecare oriunde se va putea.De acolo,Dumnezeu va lucra,vom vedea ce se intampla,cine este dispus sa se implice etc.

PS:Mai este ceva ce eu nu am inteles si anume daca doamna primeste in momentul de fata vreun ajutor social de undeva si in valoare de ce suma este.Nu de alta,dar s-ar putea sa fiu intrebata.Multumesc!

Yasmina 10.06.2012 08:03:00

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 451699)
Super Yasmina,minunat!O sa incerc eu astazi sau luni sa lucrez putin la povestioara.Nu stiu daca sunt cea mai talentata persoana,dar incerc.Desigur,daca cineva considera ca este suficient de creativ,se poate implica.
Dupa care vom promova blogul acesta fiecare oriunde se va putea.De acolo,Dumnezeu va lucra,vom vedea ce se intampla,cine este dispus sa se implice etc.

PS:Mai este ceva ce eu nu am inteles si anume daca doamna primeste in momentul de fata vreun ajutor social de undeva si in valoare de ce suma este.Nu de alta,dar s-ar putea sa fiu intrebata.Multumesc!

avem nevoie de confirmarea si de ajutorul dansei(ajutor= mai multe detalii).

heaven 10.06.2012 08:06:39

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 451700)
avem nevoie de confirmarea si de ajutorul dansei(ajutor= mai multe detalii).

Dansa mi-a scris mie pe privat ieri ca a incercat crearea unei pagini,insa nu se pricepe si a renuntat,multumindu-mi pentru apelul facut.De aceea nu am crezut ca ar fi vreun impediment in a face aceasta solicitare.Dar,sigur este bine sa iti dea confirmarea si tie personal.

nico.dia 10.06.2012 09:16:32

doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 451318)
Nu o cunoastem personal, dar cred ca este un caz real!

va asigur ca acest caz este real!

crestina obisnuita 10.06.2012 09:53:08

Pe 12 e deja ocupat,Yasmina.Poti sa iei 17 ca eu atunci nu am timp...sau, ma rog,cand doresti...

Yasmina 10.06.2012 12:00:03

Citat:

În prealabil postat de crestina obisnuita (Post 451705)
Pe 12 e deja ocupat,Yasmina.Poti sa iei 17 ca eu atunci nu am timp...sau, ma rog,cand doresti...

Nu este nici o problema cand citesc 2 persoane in aceiasi zi.

Adriana Cluj 10.06.2012 14:18:26

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 451695)
Se poate creea destul de usor un blog

Foarte buna ideea. Eu nu ma pricep.

laraG 10.06.2012 14:19:09

Pentru Rebecca

In ziua de 19.06 voi citi eu al doilea Paraclis al Maicii Domnului si Acatistul Sfantului Nectarie .Doamne ajuta!

glykys 10.06.2012 15:12:41

Buuun, ma bucur ca vom avea si blog de promovat.
Trebuie si fapta si rugaciune.
Pentru rugaciune pana acum avem aceasta lista:

1. 11 iunie L- Crestina obisnuita Paraclis II
2. 12 iunie Ma-Glykys + Yasmina - Paraclis II + Acatist
3.13 iunie Mi-Crestina obisnuita Paraclis II + Glykys - Acatistul
4. 14 iunie Jo- Crestina obisnuita paraclis II
5.15 iunie Vi- Crestina obisnuita - paraclis II
6. 16 iunie Sa- myself00 - paraclis II + Acatist
7. 17 iunie DU..................
7. 18 iunie L - yasmina - paraclis II + Acatist
8. 19 iunie M - LaraG - paraclis II + acatist
9. 20 iunie Mi .............
10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
12. 23 iunie S.........
13 24 iunie D - Anonim 1 - paraclis II + acatist
14. 25 iunie L - Anonim 1 - paraclis II + acatist

Cu voia dvs. vom putea continua lista, dar avem nevoie, in primul rand, si de o persoana care sa citeasca maine acatistul Sfantului Nectarie, in cazul in care Crestina obisnuita nu l-a putut printa.

laraG 10.06.2012 16:18:32

Pentru Rebecca

Voi citi si maine, 11.06 Acatistul Sfantului Nectarie.

Yasmina 10.06.2012 17:41:04

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 451734)
Buuun, ma bucur ca vom avea si blog de promovat.
Trebuie si fapta si rugaciune.
Pentru rugaciune pana acum avem aceasta lista:

1. 11 iunie L- Crestina obisnuita Paraclis II
4. 14 iunie Jo- Crestina obisnuita paraclis II
7. 18 iunie L - yasmina - paraclis II + Acatist
10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
12. 23 iunie S.........

Cu voia dvs. vom putea continua lista, dar avem nevoie, in primul rand, si de o persoana care sa citeasca maine acatistul Sfantului Nectarie, in cazul in care Crestina obisnuita nu l-a putut printa.

Cand este nevoie de acatistul Sf. Nectarie? Luni?
Sa va spun un secret,eu ma incurc in detalii ca:ieri,maine,poimaine...
este din cauza fusului orar,va rog sa specificati ziua sau data.Luni,marti sau 11,12...
Multumesc!

Ps= in cazul de fata,am inteles ca este nevoie de citit Luni,11 iunie corect?
Atunci pot eu sa citesc !

crestina obisnuita 10.06.2012 19:22:53

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 451756)
Cand este nevoie de acatistul Sf. Nectarie? Luni?
Sa va spun un secret,eu ma incurc in detalii ca:ieri,maine,poimaine...
este din cauza fusului orar,va rog sa specificati ziua sau data.Luni,marti sau 11,12...
Multumesc!

Ps= in cazul de fata,am inteles ca este nevoie de citit Luni,11 iunie corect?
Atunci pot eu sa citesc !

Pai foarte bine atunci.Dar nu numai pe 11 e nevoie,ci ar mai trebui si pe 14 si 15.Se ofera cineva sa faca o fapta buna?
PS As mai citi in continuare si alte zile numai ca incepand de pe 26 pana pe 3 o sa plec din tara si nu o sa mai pot...

glykys 10.06.2012 19:29:28

1. 11 iunie L- Crestina obisnuita Paraclis II + LaraG și Yasmina - acatistul Sf Nectarie
4. 14 iunie Jo- Crestina obisnuita paraclis II + Glykys - Acatistul
7. 18 iunie L - Yasmina - paraclis II + Acatist
10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
12. 23 iunie S.........
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi
17. 28 iunie J
18. 29 iunie Vi
19. 30 iunie S - Anonim 1 - paraclis II + acatist
20. 1 iulie D - Anonim 1 - paraclis II + acatist

Pana acum, lista arata asa.
Cum mai merge blogul?

Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ale Sfantului Nectarie, ne rugam Bunului Dumnezeu sa le dea alinare si intarire Margaretei si Rebeccai!

crestina obisnuita 10.06.2012 19:56:16

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 451774)
1. 11 iunie L- Crestina obisnuita Paraclis II + LaraG și Yasmina - acatistul Sf Nectarie
10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
12. 23 iunie S.........
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi
17. 28 iunie J
18. 29 iunie Vi

Pana acum, lista arata asa.
Cum mai merge blogul?

Pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu si ale Sfantului Nectarie, ne rugam Bunului Dumnezeu sa le dea alinare si intarire Margaretei si Rebeccai!

Te rog trece-maaa si pe 23 cu Paraclisul .deocamdata atat.Deja rugaciunea da dependenta...Si e foarte bine. Iar cel de-al Doilea Paraclis al Fecioarei Maria e sublim,nu stiu cine l-a scris dar e tare frumos.

glykys 10.06.2012 20:26:21

10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
12. 23 iunie S Anonim 1 - Paraclis II + Acatist
14. 25 iunie L -
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi
17. 28 iunie J
18. 29 iunie Vi

Ah, facusem o greseala, data de 23 iunie era ocupata. Crestina obisnuita, daca vrei, te trec si pe tine tot pe aceeasi data, dar mai sunt cateva inainte neluate....

iustin10 10.06.2012 20:34:47

Citat:

În prealabil postat de bogman margareta (Post 451596)
In urma cu 33 de ani s-a nascut Rebecca fica mea[ din carucior] bucuria noastra ,a fost umbrita imediat de aflarea vestii cum ca este paralizata total,cu diagnosticul pus de un neuro-chirug....TETRAPAREZA-SPASTICA PE FOND MICROCEFAL ,CU CRIZE DE EPILEPSIE.Imediat dupa externare au urmat ani si ani de tratament prin centrele de recuperari din tara,dar fara rezultate prea grozave.Am vindut o serie de lucruri de valoare din casa neavind posibilitatea de a face rost de bani ptr. tratarea ei.Ani multi au trecut pina am reusit sa ne punem putin pe picioare sa ne refacem caminul ,dar viata ne-a ingenuncheat din nou acum 2 ani cind sotul meu cel care era stilpul familiei a ramas dupa 35 de ani de munca fara servici,.Din toata mizeria asta prin care trecem Rebecca sufera cel mai mult,neavind posibilitate de-ai oferi nici macar strictul necesar unei pers. cu handicap.Am incercat de ceva timp sa va cer ajutorul ,dar fara rezultat.......in urma cu 7 luni s-a imbolnavit din nou foarte tare a slabit ,si recuperearea ei nu ete posibila ,numai daca ii face o interventie chirurgicala avind usoara hemoragie digestiva .Nimeni nu se cumeta sa se apucede aceasta operatie ,pina nu primeste un tratament perfuzabil de lunga durata pina prinde putere ,De alimentat nu pot so alimentez ptr ca refuza hrana pe gura,Toate astea costa bani ptr ca mi-am luat raspunderea ca o ajut,in fata lui D-zeu ,Dar daca incep sa-mi vind lucruriile din casa iar ca sa-mi pot intretine copila bolnava pina se intimpla o minune in viata noastra, cum ,?? cind?? mai pot eu reface caminul sa traiesc in liniste la batrinete....,....CHIAR DACA ESTE CU HANDICAP ,NU VREAU SA MOARA O IUBESC MAI MULT CA PROPRIA-MI VIATA .....MULTUMESC .....AM VRUT PE SCURT SA AFLATI POVESTEA VIETII NOASTRE,....DOAMNE AJUTA,...

Inteleg ca prima urgenta ar fi acele perfuzii pentru a se putea hrani si a putea fi operata? Cat ar costa ele ?

crestina obisnuita 10.06.2012 20:37:41

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 451781)
10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
14. 25 iunie L -
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi
17. 28 iunie J
18. 29 iunie Vi

Ah, facusem o greseala, data de 23 iunie era ocupata. Crestina obisnuita, daca vrei, te trec si pe tine tot pe aceeasi data, dar mai sunt cateva inainte neluate....

Pai da,stiu ca sunt libere dar in zilele de 20 si 21 ma rog pt Angelica.Pe 22 nu pot,pe 17 asisderea...trece-ma atunci pe 25.Doamne ajuta sa speram ca mai vin si altii sa se mai ocupe.

silvia55 10.06.2012 21:34:20

....

Cazul este real si numai Bunul Dumnezeu si ei stiu cat de grea este crucea pe care trebuie sa o duca si mai stiu stiu ca exista pe acest forum oameni care au o situatie la fel de grava sau si mai grava dar n-au indraznit sa deschida usa sufletelor cu chei nepotrivite...dar dincolo de toate nu trebuie ,,o poveste,,ea exista ,este postata peste tot desi doamna Margareta sustie pe <crestin ortodox> ca este pentru prima data cand solicita ajutor umanitar.nu stiu pentru altii dar pentru mine postarea doamnei/mai pot eu refece caminul sa traiesc in liniste la batranete/....m-a socat.

glykys 10.06.2012 23:27:33

10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
14. 25 iunie L - Crestina obisnuita - paraclis II
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi
17. 28 iunie J
18. 29 iunie Vi

AlinB 11.06.2012 00:58:43

N-ar fi si mai bine daca s-ar face si o lista asemanatoare cu cei care se inscriu sa trimita un banutz sau altceva necesar, doamnei?

Ne plac povestile cu sfinti, le pupam icoanele, ne rugam lor, dar avem curajul sa punem macar un deget la efortul lor?

Daca pentru fiecare zi de rugaciune s-ar aduna si 50 ron macar, tot ar fi ceva.

Uite eu ma inscriu deja, cu 100RON.

Mai raman 18 zile, cine se inscrie?

Adriana Cluj 11.06.2012 01:02:02

Stiu ca unii din cei care au dorit sa trimita au facut-o deja si au vrut sa ramana anonimi.

AlinB 11.06.2012 01:06:09

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 451849)
Stiu ca unii din cei care au dorit sa trimita au facut-o deja si au vrut sa ramana anonimi.

Pai sa mentioneze oricum sa fie pe lista.

De ce pentru rugaciune se poate face lista si pentru un ajutor material nu?

De ce nu zicem la fel "pai de rugat ne-am rugat toti" si fiecare crede ca toti ceilalti s-au rugat si de fapt n-a facut-o mai nimeni.

Adriana Cluj 11.06.2012 09:27:33

Alegerea de a-si face public ajutorul apartine fiecaruia.
O rog pe doamna Bogman sa nu le dezvaluie numele, daca ei nu doresc acest lucru.

(Ultima fraza nici nu merita luata in discutie)

ioanna 11.06.2012 10:04:19

Reiau datele doamnei, postate in paginile anterioare, pentru cei care au posibilitatea sa-i ofere si ajutor financiar, trimitandu-l prin mandat postal:

BOGMAN MARGARETA
str. Paltinișului nr. 28A cod 430393
loc. Baia Mare jud. Maramures

crestina obisnuita 11.06.2012 11:17:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 451848)
N-ar fi si mai bine daca s-ar face si o lista asemanatoare cu cei care se inscriu sa trimita un banutz sau altceva necesar, doamnei?

Ne plac povestile cu sfinti, le pupam icoanele, ne rugam lor, dar avem curajul sa punem macar un deget la efortul lor?

Daca pentru fiecare zi de rugaciune s-ar aduna si 50 ron macar, tot ar fi ceva.

Uite eu ma inscriu deja, cu 100RON.

Mai raman 18 zile, cine se inscrie?

Da,intr-un fel ai dreptate,frate Alin B,dar fapta trebuie imbinata cu rug.Gandeste-te ca poate unii din noi nu avem posibilitatea sa ajutam acest caz in mod material,si ca din iubire facem rugaciuni.Lista cu cine se roaga trebuie facuta ca sa fim siguri ca se roaga cineva zilnic si sa nu ne calcam pe picioare,de asemenea.Sunt oameni de bunacredinta sa stii,si daca au zis ca se roaga chiar asa fac.Nu ar fi ok daca ne-am face publice toti donatiile si ar vedea toata lumea,deoarece Hristos a zis sa nu stie stanga ce face dreapta si daca dam,sa dam in taina,caci asa vom fi rasplatiti,iar nu daca ne mandrim si iesim in fata cu surle si trambite si strigam in gura mare ca am dat cuiva neajutorat.Iarta-ma si Doamne ajuta

AlinB 11.06.2012 12:34:05

Citat:

În prealabil postat de crestina obisnuita (Post 451914)
Da,intr-un fel ai dreptate,frate Alin B,dar fapta trebuie imbinata cu rug.Gandeste-te ca poate unii din noi nu avem posibilitatea sa ajutam acest caz in mod material,si ca din iubire facem rugaciuni.Lista cu cine se roaga trebuie facuta ca sa fim siguri ca se roaga cineva zilnic

Si nu putem sa incercam sa fim siguri si ca ajunge macar o anumita suma la doamna cu probleme?

Ea un ajutor material a cerut in primul rand.

Citat:

si sa nu ne calcam pe picioare,de asemenea.
Sa nu ne calcam pe picioare cu ce?Cu rugaciunea?

Vorbesti serios?

Citat:

Sunt oameni de bunacredinta sa stii,si daca au zis ca se roaga chiar asa fac.
Numai ca asta nu e suficient.

Citat:

Nu ar fi ok daca ne-am face publice toti donatiile si ar vedea toata lumea,deoarece Hristos a zis sa nu stie stanga ce face dreapta
N-ar fi asta valabil si pentru rugaciune?
De ce putem trambita rugaciunea dar trebuie sa tinem secret ajutorul material?

Citat:

si daca dam,sa dam in taina,caci asa vom fi rasplatiti,iar nu daca ne mandrim si iesim in fata cu surle si trambite si strigam in gura mare ca am dat cuiva neajutorat.Iarta-ma si Doamne ajuta
Nu e mandrie este din considerente practice, cum am zis mai sus sa fim siguri ca se aduna totusi o suma rezonabila.

Si poate nu doar luna asta ca in ceea ce priveste rugaciunea sunt sigur ca nu va tine mai mult de o luna.

Si femeia asta lupta cu problema ata de 33 ani. Adica de 396 luni, zi de zi facand mult mai multe decat citind o rugaciune de 1/2 ora.

Cred ca putem face si noi ceva si sa punem umarul macar cateva luni la problema dansei.

Se mai faceau niste calcule pe alt topic ca pe forumul asta s-ar putea strange 6000euro.
Nu, nu se pot strange cred nici a 10-a parte din banii astia, dar ceea ce propun este mult mai modest - macar 500 ron pe luna timp de 3 luni.

Dar sa stim ca se strang sigur macar banii astia.

Adriana Cluj 11.06.2012 13:25:30

Nu-mi inchipuiam ca si un astfel de topic se poate transforma intr-unul de controverse.
Am specificat in prima postare:"Rog a va abtine de la comentarii nepotrivite."
Cine doreste sa ajute, sa puna mana si sa o faca, cine nu doreste sa se abtina a vorbi.

De asemenea, nu-mi permit sa pun la indoiala angajamentul pe care si-l asuma fiecare atunci cand spune ca va face rugaciune pentru cel aflat in nevoie.

Domnule AlinB, rugaminte: ai putea sa te abtii macar aici de la obisnuinta de a discuta doar in contradictoriu?

AlinB 11.06.2012 13:31:01

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 451933)
Domnule AlinB, rugaminte: ai putea sa te abtii macar aici de la obisnuinta de a discuta doar in contradictoriu?

Am inteles, doamna a cerut un ajutor material, s-a ales cu muuulta rugaciune si cativa zeci de ron.

Asa daaaaaaa mare ajutor crestinesc.

Uite, propun o alternativa, daca din prea mare smerenie nu puteti face publice sumele pe care le trimiteti, trimiteti cu mesaj privat tot la glykys care tine lista de rugaciune si ne spune ea cat s-au adunat si cat mai e nevoie ca sa facem macar un target de 500ron/luna.

Adriana Cluj 11.06.2012 13:37:24

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 451161)
Rog a va abtine de la comentarii nepotrivite.
Cine doreste sa ajute, sa o faca, iar cine nu, sa treaca cu vederea apelul.

Cine doreste sa ajute, sa puna mana si sa o faca, cine nu doreste sa se abtina a vorbi.

Era vorba de ajutor material si cunosc din mp faptul ca unii au trecut si la fapte, dar prefera sa nu-si spuna numele.

Daca doresti sa-ti faci publica contributia materiala, nimeni nu are ceva de obiectat. Dimpotriva, vom aprecia.

DragosP 11.06.2012 15:36:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 451938)
Am inteles, doamna a cerut un ajutor material, s-a ales cu muuulta rugaciune si cativa zeci de ron.

Asa daaaaaaa mare ajutor crestinesc.

Uite, propun o alternativa, daca din prea mare smerenie nu puteti face publice sumele pe care le trimiteti, trimiteti cu mesaj privat tot la glykys care tine lista de rugaciune si ne spune ea cat s-au adunat si cat mai e nevoie ca sa facem macar un target de 500ron/luna.

Uite cum facem.
Tu dai câte 500ron/lună și noi ne rugăm pentru tine și pentru doamna în cauză.
E bine așa? În acest fel fiecare va face ce poate.
Dacă nu e bine, am înțeles punctul tău de vedere, dar las-o baltă.

AlinB 11.06.2012 16:10:57

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 451989)
Uite cum facem.
Tu dai câte 500ron/lună și noi ne rugăm pentru tine și pentru doamna în cauză.
E bine așa? În acest fel fiecare va face ce poate.
Dacă nu e bine, am înțeles punctul tău de vedere, dar las-o baltă.

Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are?
Oare credința poate să-l mântuiască?

Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele,
Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?

Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.

Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.

Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură.

Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?

(...)

Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.

DragosP 11.06.2012 16:40:00

Bine. Acum te potolesti?
Crezi că nu știm ce ai scris tu?

bogman margareta 11.06.2012 17:20:15

Va admir,...

Am 55 de ani ,si 33 de ani de suferinta in care nicodata nu am indraznit sa cer nici unfel de ajutor crezind ca iau ceeace nu mi se cuvine ,Ma gindeam mult ca sunt oameni foarte necajiti fara un acoperis deasupra capului ,iar am o casa ,unde pot sa-mi ingrijesc copila ,si pina mai ieri am avut si un venit lunar din partea sotului ,si a baiatului meu .Prtintr-o minune amindoi au ramas fara servici acum 2 ani si mai bine ,deatunci viata nea adus in aceasta situatie ca noi sa cerem mila cuiva .Va admir cum va imobilizati ,dar din suflet va rog sa va intelegeti intre voi si ajutati-ma ca Rebecca se stinge ,ca o luminare sub privirea mea si stind la capatiiul ei sunt neputincioasa,......D-zeu o iubeste oare mai mult ca si mine????????????????,,iertati-ma daca am gresit spunindu-va aceste lucruri ,......dar asta e situatia in care ma zbat.........Doame Isuse bun ,ai mila de ea,.......

TunsDiana 11.06.2012 20:17:57

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 451833)
10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi
17. 28 iunie J
18. 29 iunie Vi

Ma inscriu pe data de 22 iunie! Doamne ajuta!

glykys 11.06.2012 20:26:09

Citat:

În prealabil postat de bogman margareta (Post 452035)
Am 55 de ani ,si 33 de ani de suferinta in care nicodata nu am indraznit sa cer nici unfel de ajutor crezind ca iau ceeace nu mi se cuvine ,Ma gindeam mult ca sunt oameni foarte necajiti fara un acoperis deasupra capului ,iar am o casa ,unde pot sa-mi ingrijesc copila ,si pina mai ieri am avut si un venit lunar din partea sotului ,si a baiatului meu .Prtintr-o minune amindoi au ramas fara servici acum 2 ani si mai bine ,deatunci viata nea adus in aceasta situatie ca noi sa cerem mila cuiva .Va admir cum va imobilizati ,dar din suflet va rog sa va intelegeti intre voi si ajutati-ma ca Rebecca se stinge ,ca o luminare sub privirea mea si stind la capatiiul ei sunt neputincioasa,......D-zeu o iubeste oare mai mult ca si mine????????????????,,iertati-ma daca am gresit spunindu-va aceste lucruri ,......dar asta e situatia in care ma zbat.........Doame Isuse bun ,ai mila de ea,.......

Doamna Bogman, va rog sa nu va suparati, stiu ca nu este delicat din partea mea, dar va rugam sa ne spuneti, daca doriti, numai ca sa ii lamurim pe unii, daca ati primit pana acum vreun ajutor material, in urma apelului de pe forum. (Trebuie totusi sa luam in calcul si faptul ca un mandat postal ajunge in vreo 2-4 zile). Poate ca ideea lui AlinB cu contabilizarea sumei nu e chiar deplasata.

In ceea ce priveste insa consideratia ca lumea care s-a inscris la rugaciune pe topicurile umanitare nu a facut ce a promis, nu face decat sa descurajeze oamenii de a mai participa la actiuni de acest gen. Oricum, am observat deja ca persoanele care se inscriau regulat prefera acum sa o faca sub titulatura de anonim sau cand doresc sau sa nu o mai faca deloc. Ne putem insela unii pe altii aici, pe forum, dar Dumnezeu ne vede.

Lista arata asa acum:

11 iunie L- Crestina obisnuita Paraclis II + LaraG și Yasmina - acatistul Sf Nectarie
9. 20 iunie Mi - Anonim - paraclis II + Acatist
10. 21 iunie J - anonim - paraclis II + acatist
11. 22 iunie Vi Tuns Diana - paraclis II + Acatist
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi - anonim - paraclis II + acatist
17. 28 iunie J - anonim - paraclis II + acatist
18. 29 iunie Vi - anonim - paraclis II + acatist

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:34:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.