![]() |
Citat:
|
Citat:
"Nu ne lasa pe noi Maica/ sa pierim pe cale/ ca noi suntem fii/ lacrimilor tale" ... zice un cantecel |
sper ca ma va auzi si ma ajuta pe mine pacatoasa.....asa cum ia ajutat si pe altii
|
Citat:
Subconstientul nostru nu percepe negatia,iar mesajul care ajunge la el din "Ajuta-ma sa nu am cancer" este "AJUTA-MA SA AM CANCER! " ,e ca si cum ti-ai da singura comanda acestei boli prin repetare. Si in general iti sugerez sa iti focalizezi gandurile tocmai pe sanatate si vindecare,iar boala isi va pierde din putere daca tu nu ii vei mai da atata atentie sau chiar va disparea. Multa sanatate si optimism,draga mea! |
Dragă Steliana,
Doamne ajută! Aș vrea să te pot ajuta... măcar cu un sfat... Sunt din tot sufletul alături de tine!!! N-am trecut prin experiențe asemănătoare cu a ta și nici nu-ți pot oferi sfaturi medicale pertinente pentru că sunt neștiutoare în domeniul medicinei. Îți pot spune un singur lucru cu siguranță, cu toată convingerea: HRISTOS TE IUBEȘTE, suflet drag! El te iubește în mod infinit, mai mult decât te poți iubi tu pe tine însăți! Te-a iubit atât de mult, încât S-a sacrificat pe Cruce pentru mântuirea sufletului tău! Cum crezi că te-ar părăsi exact acum? Steliana, este normal ca, fiind întristată și descurajată, să ai impresia că Dumnezeu nu-ți răspunde, dar, așa cum atât de frumos spunea Sfântul Ignatie Teoforul, cel care ascultă cuvântul lui Iisus știe să înțeleagă și tăcerea Lui. Dumnezeu este cu tine, chiar dacă tu, din cauza tristeții, nu-I mai poți simți prezența. Este alături de tine în mod tainic, dar real, așa cum i-a însoțit pe cei doi ucenici în drumul către Emaus (vezi Sfânta Evanghelie după Luca, capitolul 24), fără ca ei să-L recunoască. Uite, aș vrea să-ți povestesc o scurtă parabolă, care pe mine m-a impresionat mult și care cred că ți se potrivește foarte bine. Se spune că, într-o zi călduroasă de vară, într-un deșert, călătoreau Domnul nostru Iisus Hristos și un copilaș orfan. Mântuitorul Hristos îl ținea de mână pe copil, iar acesta privea curios urmele pașilor de pe nisip. După ce au mers o bucată de drum în tăcere, copilașul L-a întrebat pe Domnul Iisus: "Doamne, de ce unele urme din nisip sunt mai mari, iar altele mai mici?". Mântuitorul i-a răspuns: "Pentru că urmele mai mari sunt ale pașilor Mei, iar cele mai mici, ale pașilor tăi; în toată viața ta, Eu te-am însoțit ținându-te de mână". Privind cu și mai multă atenție, copilașul a întrebat din nou: "Doamne Iisuse, dar de ce, din acest loc, se văd doar urmele mai mari, urmele pașilor Tăi? Nu cumva de aici m-ai părăsit?". La aceste cuvinte, Mântuitorul Hristos a răspuns cu blândețe: "Nu, fiul Meu, nu te-am părăsit! Din acest loc se văd în nisip doar urmele pașilor Mei, fiindcă până aici te-am ținut de mână, iar de aici... te-am luat în brațe". :) Știu că am povestit destul de incoerent... dar sper că ai înțeles mesajul povestirii, deși m-am exprimat atât de neclar. Ideea era că, exact atunci când nouă ni se pare că Dumnezeu ne-a părăsit, El este mai aproape de noi decât oricând. Dumnezeu este cu tine! Să ai încredere în El și, prin credință, te vei face bine, Steliana! Însuși Dumnezeul nostru Iisus Hristos ne-a spus că, dacă vom avea credință puternică, vom dobândi de la Dumnezeu împlinirea cererilor noastre, pentru că El este Tatăl nostru, Creatorul și Proniatorul inimilor și trupurilor noastre. Chiar dacă îți este greu să crezi în ajutorul lui Dumnezeu, să nu te descurajezi, pentru că El știe din ce motiv te îndoiești, știe că ești foarte descurajată! Este suficient să-I adresezi câteva cuvinte de rugăciune, așa cum poți tu, atât cât poți tu să crezi și El va fi alături de tine, îți va întări credința și-ți va reda sănătatea. Cunosc personal un domn care, acum mulți ani, a avut cancer și a suferit atât de mult, încât toți credeau că va muri. Este un caz real, Steliana, este vorba de nașul meu de Botez. Prin rugăciune și cu ajutorul medicilor (Dumnezeu lucrează și prin oameni), s-a făcut bine, deși i se spusese că nu mai are nicio șansă de vindecare. Te rog să mă crezi că eu eram atunci în clasa a III-a, iar acum sunt în anul III de facultate. Îți dai seama câți ani au trecut de atunci? Și nașul meu este perfect sănătos după tot ce a suferit. Te îmbrățișez cu drag și-ți doresc multă sănătate! Domnul să fie cu tine și cu fetița ta! :) |
patricia, te inteleg perfect!!! dar nu deznadajdui!! trebuie sa te rogi in continuu, si orice ar fi sa fii cu Dumnezeu!
te nu mai gandi ca de ce ti se intampla tie si asa mai departe, roaga-te! traiesti in teroare si te inteleg dar trebuie sa-ti pui toate sperantele in rugaciune!! Doamne ajuta! Maicuta Domnului sa te aiba in paza!! |
Am auzit ca lamaia e foarte buna pentru cei care au cancer…poti incerca sa consumi mai multa.
Dar cred ca poti face in fiecare seara sau dimineata acatistul Sf Nicolae si daca te rogi din inima o sa fie bine. |
va multumesc din toata inima pentru tot ceea ce imi spuneti.catdecat mai imi revin
|
deci nu mai pot.imi vine sa mor.......daca ce sa vazut la rmn nu e o recidiva ci metastaza.in cazul acesta nu mai am mult de trait.......nu DOAMNE
|
Citat:
Tu cand te gandesti la moarte la ce te gandesti de fapt? |
Citat:
|
asta e prob.ca sunt medici incapabili...oscileaza mai mult spre hemangiom hepatic.dar nu stiu sigur poate la fel de bine sa fie si metastaza........deci imi ramane sa aflu peste 6 luni.......
|
Dumnezeu este cu tine!
mesaj sters
|
ms de sfat.am dat acatist pe 3 luni.......
|
Citat:
|
Citat:
Si eu as fi la fel...dar,incearca sa intelegi ca doctorii nu te-au lasat sa pleci libera si sa te intorci peste 6 luni,daca nu erau incredintati ca totul este mai mult bine,decat rau. Si la urma urmei,de unde stii tu ca poate fi o metastaza?Ai cunostiinte medicale?Lasa zvonurile si discutiile la poarta cu oricine care vorbeste din auzite iar daca te obsedeaza acuratetea rezultatului,mai incearca si alti medici. Cel putin,ai sanse mai mari sa-ti gasesti linistea asa,decat stand pe net sau singura acasa cu gandurile negre. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu esti singura
In aceasta incercare Il ai aproape pe Dumnezeu, pe Hristos, pe Maica Domnului si sfintii si de ce nu, ne ai pe noi; roaga-te lor si Sfantului Efrem cel Nou, e grabnic ajutator si mare facator de minuni.
Domnul pazeste pasii tai! Curaj, Domnul nu-si lasa copiii Lui!:) Te imbratisez! |
Citat:
|
Citat:
Te întreb pentru că bunicul meu a avut metastază și se simțea foarte rău, avea dureri... Dacă tu ai o stare generală relativ bună, cred că nu poate fi vorba de ceva atât de grav, mai ales pentru că te-ai operat. Bunicul meu, Dumnezeu să-l odihnească, ajunsese la metastază pentru că i-a fost teamă să se opereze, a refuzat orice tratament... Dacă s-ar fi tratat, ar fi putut trăi și astăzi... :( Așa cum ți s-a mai spus, medicul are curaj să mai aștepte 6 luni, tocmai pentru că, din experiența și cunoștințele pe care le are, și-a dat seama că rezultatul analizei nu este grav. În plus, repet: dacă ai avea metastază (Doamne, ferește!), ți-ar fi foarte rău... Oricum, draga mea, un aspect pozitiv este faptul că tu poți comunica despre frământările tale sufletești. Este bine că nu te închizi în tine însăți. În primul rând, ar fi foarte bine să-I spui lui Dumnezeu, în rugăciune, tot ceea ce ne-ai povestit nouă despre viața ta și despre starea sufletească pe care lupți s-o depășești. Vorbește-I lui Dumnezeu despre tine! Tu n-ai nevoie de predici, ci sufletul tău însetează după Hristos! Apoi, îți sugerez să vorbești deschis despre tine cu cei în care ai încredere, cu cei care știi că te înțeleg sincer (rude, prieteni... pe cine simți tu mai apropiat de inima ta). Ar fi foarte bine dacă ți-ai găsi și un părinte duhovnic, unul care să aibă timp să te asculte și să aibă o atitudine iubitoare, caldă, părintească. Dacă cei apropiați nu te înțeleg, este util și să scrii în continuare aici, pe forum. Să știi că mulți dintre cei de aici sunt sincer alături de tine. Și eu, păcătoasa, te-am pomenit și voi continua să te pomenesc în rugăciunile mele. Îți sugerez să mai intrii și pe site-ul www.ortodoxiatinerilor.ro, vei întâlni și acolo persoane deosebite. Dumnezeu să fie cu tine și cu fetița ta, Steliana!!! Să ai multă pace și bucurie întru Hristos, Domnul nostru! |
Cred ca te inteleg prin ce treci si cred ca numai cineva care a fost suspectat de cancer poate intelege cu adevarat.Ce a ajutat sufleteste? M-am rugat sfintilor pe care ii purtam in inima : Sf.Nectarie, Sfintilor din inchisori, apoi si Parintelui Papacioc, care mi-a fost tare drag,m-am rugat. Cu lacrimi, din tot sufletul. Rugaciunea a avut raspuns.Oricand,in orice clipa,oricare dintre noi poate deveni victima acestui monstru, care este cancerul.Altceva este a trai aceasta decat a-ti inchipui.... distanta mare...intre teorie si practica. Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti!Sanatate multa!!!!!!!
|
Citat:
|
Citat:
Sigur ca pot fi administrate preventiv, daca suporti costul (pentru aloe) dar indoilenic ca au vreun efect pentru cancer. Nu am auzit pe nimeni sa se vindece de cancer doar cu argila si aloe. Ea a mai avut problema asta, a facut un tratament serios si a scapat. Acum ii este frica (daca ar fi cazul) pentru ca tratamentul este unul f. dur. Tu ce-i propui, sa nu mai faca tratamentul si sa ia in schimb argila si aloe? E crima. |
Citat:
|
nu am nici un simptom cum ca as suferi de ceva.ma simt foarte bine cu exceptia zilelor astora de cand am auzit rez la rmn.......dupa cum am mai spus am inceput sa folosesc colon help si bitter suedez......nu am cui ii spune tot oful meu.decat voua....altii ma critica si se uita la mine parca as fi nebuna......chiar si parintii mei.refuza sa creada ca as avea ceva.....
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar daca avem incredere in Dumnezeu ca Tata (Tatal nostru care esti in Ceruri), trebuie sa avem incredere si in deciziile lui (faca-se voia Ta, precum in Cer asa si pe Pamant) ca sunt spre bine, nelinistea noastra sa fie doar spre pocainta, in rest sa ne incredem in El. Spune-i ca tot ce vrei este sa fii o buna fiica, mama, sotzie si sa te mai astepte macar pana iti indeplinesti rolul de mama.. |
Steliana: gândește-te în primul rând CÂȚ Îl iubești pe Dumnezeu!
|
Citat:
Nu e niciodata tarziu.Du-te cat poti de repede la spovedanie,pacatele apasa chiar mai greu decat boala.Spune-le pe toate,fara rusine,gandeste-te ca te spovedesti Domnului si asculta sfaturile duhovnicului si indeplineste canonul ce ti-l da.Spunei deasemenea gandurile si dejnadejdea care te-au cuprins cu privire la boala ta,descarca-te caci Domnul pt pacatosi a murit.E bine ca te consideri pacatoasa,nu sti cat de mult te fereste gandul acesta de mandrie,dar ai grija sa nu cazi in cealalta extrema,in dejnadejde,gandintu-te ca ai prea multe pacate si Dumnezeu nu te va ierta. |
va multumesc de sfaturi.....o sa merg cat de curant se va putea sa ma spovedesc
|
Părintele Cleopa (parcă, dacă nu, să fiu iertat) spunea: când se îmbolnăvește omul, cheamă (cel puțin în același timp cu doctorul) preotul, ca să-i salveze sufletul.
|
pana una alta am primit un rasp la rmn-ul meu dupa un forum cu oncologi.acesta este.....""""""""ma tem ca nu pot nici eu si nu poate nimeni. nu se poate decat pe baza investigatiile pe care le-am amintit. mai mult isi poate da cu parerea un radiolog superspecializat in RMN de ficat care s-ar uita exact la imagini, nu la interpretare.
motive simple: ca ESTE metastaza de cancer ovarian: - ai avut deja un cancer; deci TEORETIC se poate intampla (desi personal tind sa cred ca nu acesta e cazul); ca NU este metastaza de cancer ovarian: - leziunea este foarte mica, nu este descrisa ca avand caracteristici tipice de metastaz;, - cancerul de ovar nu recidiveaza prima oara in ficat (mai degraba in cavitatea abdominala, peritoneu, etc... - argument nesigur totusi); - markerul CA 125 estet normal; - initial ai avut un cancer in stadiu incipient, localizat si operat cu succes (in intregime), iar factorii de prognostic au fost pozitivi; - ai primit tratament adjuvant cu chimioterapie; - durata foarte mare (5 ani) de la operatie, perioada in care toate lucrurile au fost in regula; o eventuala recidiva s-ar fi produs mai repede, daca pe loc ar fi ramas diseminate celule canceroase vii. concluzia e evidenta: motivele ca NU este metastaza de la cancerul tau operat acum 5 ani sunt cu mult mai multe si mai grele. ai toate motivele deci sa fii optimista! |
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...iata/#comments
Sfantul Teofan Zavoratul – sfaturi pentru LUPTA CU RACEALA SUFLETULUI, IMPIETRIREA SI IMPRASTIEREA Despre lupta cu oboseala, cu lenevirea sufletului si cu slăbirea voinței. Cum să încălzim sufletul răcit |
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:28:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.