![]() |
Pot sa te intreb si eu ceva?
Tu crezi ca e bine sa ramai pe forum? Si acum sa te ajut in formularea raspunsului. Ai spus ca ai vrut sa vezi cum sunt forumistii ortodocsii. Din punctul tau de vedere cei care posteaza pe forum sunt un esantion reprezentativ si copia fidela a masei de ortodocsi (eu asa am inteles; poate ma insel). Din punctul tau de vedere acestia sunt naivi, neinstruiti, neconectati la realitatea inconjuratoare, indoctrinati, obtuzi, nedeschisi la receptarea de idei noi. Deci practic, daca scopul tau era de a-ti forma o parere, l-ai atins. E evident ca tu ai niste idei si niste convingeri si ca nu esti in cautarea unor raspunsuri. Este evident tine ca nu vei reusi sa ii convingi sa iti imbratiseze convingerile pe cei de pe forumul acesta si ca nici tu nu esti interesat sa inveti ceva de la ei. Deci... concluzia... care este obiectivul tau pe forum in acest moment? Si mai am o intrebare daca nu te superi: Tu sustii ca majoritatea sau toti credinciosii sunt naivii pentru ca ei cred in ceva care nu poate fi verificat. Ok. In primul rand tocmai asta presupune credinta, sa nu poti verifica. Sau nu acum. Oricum, tinand cont ca scopul omului, dpdv crestin, este mantuirea, e normal sa nu poti "verifica" ceea ce crezi pentru ca in caz contrar, daca Dumnezeu si-ar arata maretia, omul nu ar mai avea nici un rol si nici un merit in dobandirea mantuirii. Si acum intrebarea: Cum e un om care, nu ca ar crede ceva ce nu poate fi verificat, dar ceva ce logica si cunostintele "credintei" pe care "propovaduieste" (asta e si stiinta, pentru ca la ea ma refer, o altfel de credinta), contrazic total ideea fundamentala? Si sa explic. Teoria relativitatii sustine constanta energiei, fie ca este in forma pura, fie sub forma materiala cu masa proprie. Cum putea aparea din nimic ceva, cand energia e constanta? Universul are energie constanta de la aparitie pe toata perioada sa de existenta. Deci cum a aparut? De unde? Si unde pentru ca nu exista nici spatiu? Stiu sunt intrbari retorice pentru ca nici un om de stiinta nu poate raspunde la ele. Si crede-ma sunt doar inceputul. Stiinta are multe "verigi" lipsa. |
Nu pot sa raspund doar "nu" pentru ca trebuie sa scriu 10 caractere.
Raspunsul meu e "nu". |
Citat:
Poate te.ai convins ca a fi credincios nu inseamna a avea idei invechite, a fi "mamaie" cum mi.ai spus tu. Aici vei gasi doar oameni deosebiti poate chiar mai "savanti" decat tine dar care se preocupa de sufletele lor, care vor sa ajute prin putinele si umilele rugaciuni pe cei de langa ei. M.as bucura sa aud ca si tu ai mai trecut pe la biserica sau macar ca ai spus o rugaciune in gand seara inainte de culcare. Nimeni nu te uraste aici. Vrem si ai dreptul la mantuire dar daca tu nu vrei... Nimeni nu te poate ajuta... |
personal, imi place prezenta ta pe forum.
|
Citat:
Eu nu sunt savant, nici pe departe, sunt o simpla persoana activa pe un forum, sau mai multe. Stiu eu cel putin doi de pe forumul asta, care se preocupa de sufletele lor, se si comporta ca adevarati crestini ce vor sa se considere. |
Citat:
Ai putea sa ajuti si tu folosing un program numit BOINC. Timpii morti ai computerului pot fi folositi altfel decat sa citesti topicurile mele neinteresante si oripilante, pentru tine. |
|
Pui poze cu tine ?
|
Tot aici ești?:37:
|
Citat:
Tin minte si acum ca am ramas ...paf! M-am zapacit si am inceput sa plang si am fugit la mama. Care nu mai stiu ce mi-a zis, cum m-a mangaiat, dar tepul infipt de unchiu, a ramas acolo multa vreme... Iar mai tarziu, printr-a saptea, la ora de matematica, a avut grija alt ganditor sa ne demonstreze cate ceva materialist-dialectic si asa am aflat ca religia e opiu pentru bobor, ca lumea vine din bang-bang si zbang, cum fac copiii de gradi cand se joaca de-a yankeii si pocnesc din pistoale pe dupa coltul casei, prin tufisuri... Si am pus-o de-un ateism pana dupa 30 de ani de m-am facut savant si mare om, da sanatos la cap n-am mai ramas, nu stiu cum se facu... Asa ca ai grija... Si acum te rog sa primesti un pont: tocmai pe principiul acela refuzat ajungem undeva si inca departe foarte!... Pe cuvint de baietel! In rest ne invirtim in cercurile desenate pe nisipul marii noastre de zadarnicii si vantul si sarea si crabii si calutii de mare ne papa bucurosi... Parol! Uite, cand vei avea vreme, ia si tu o carte de teologie in care se abordeaza problema asta ridicata aici. Vei afla acolo si Cine este Dumnezeu, ce insusiri putem afirma ca Il caracterizeza si multe altele. Poate vei intrezari un alt raspuns, cine stie... P.S. Daca vei citi cumva vreo carte numita Dogmatica, intr-adevar vei cunoaste ca dogmatica ingusteaza mintea omului, o leaga si o inchide ... pentru a o redeschide intr-un ocean de necuprins, unde numai cu ajutorul lui Dumnezeu, mai abitir decat pe marea lui Ulisse, vei inainta si vei gusta din bucurii nespuse... Ia aminte, poti sa te dezlegi de catarg, ca nu patesti nimic. Ingerii nu sunt totuna cu sirenele! |
Citat:
|
Sunt cel mai fericit.
|
Citat:
|
Nu l-am rugat, nu ma intereseaza fata lui. Era o ironie vis a vis de emoticonul pus acolo.
|
Citat:
Citat:
1. Atat religia cat si stiinta se bazeaza pe credinta. Dar in timp ce oamenii de stiinta (unii) si sustinatorii lor (tot unii dintre ei) ii fac incuiati pe cei religiosi pentru ca ei cred ceva neverificat si neverificabil acum ei "uzeaza" exact aceleasi "instrumente". 2. Stiinta sustine ca universul a avut un inceput doar ca din cunostintele si informatiile dobandite pana acum cam da cu virgula. E atat de simplu: nu poate aparea ceva din nimic si in nicaieri. In schimb crestinismul sustine ca Dumnezeu este atotputernic si vesnic. Normal ca nu poti demonstra asta, dar in cazul in care crezi asta nu ai nevoie de demonstratie, "evenimentul" (eternitatea lui Dumnezeu alaturi de principiile credintei) au valoare intrinseca. |
Citat:
|
Citat:
|
Încă mai ești aici?
|
Sondajul de opinie nu s-a incheiat.
Inca mai spamezi cu intrebarea asta ? |
E clar, nu deschizi un topic special pentru a vorbi despre tine, decat daca esti egoist. Nu continui sa vorbesti despre tine in acest topic, decat daca esti...la fel. Asadar, cu atat mai putin mai si insisti sa lovesti in ceilalti si sa-i discreditezi pentru faptul ca "au vorbit despre tine", decat daca esti prea plin de tine.
Deci, care este scopul acestui topic...pana la urma? Sa iesi in evidenta? Daca ar fi fost vorba de vreo plecare/renuntare, s-ar fi intamplat demult, dar nu este vorba decat de "distractie"...specifica supraestimarii de sine....sau, mai bine spus, imaturitatii. |
Incredibil cum reusesti sa citesti omul, esti un adevarat talent. Dar ai fi surprinsa sa afli ca nu e deloc asa, ai impresia falsa ca ma cunosti, dar nu e asa.
|
Cunoaște tipologia umană ce cu succes o reprezinți.
Și cât mai durează "sondajul"? Să știu când te mai întreb de ce mai ești pe aici. |
Te deranjeaza crestinule ? Ma bucur ca esti priceput la tipologie umana, esti tare.
O sa mai dureze pana n-o sa ma mai intrebi. |
Nu mă deranjează. Ești simpatic.
|
Citat:
|
Deci, citeste bine ce am scris, am spus ca ai impresia ca ma cunosti, nu ca m-ai cunoaste, nici nu ma intereseaza ce vrei tu, ai impresia ca fara tine nu traiesc bine?
Atitudinea mea e facuta sa fie in concordanta cu comportamentul unora de aici. Stiu ca ai avut o copilarie grea, dupa cum spuneai prin alt topic, dar nu e nevoie sa fii asa intepata cu cei pe care nu-i intelegi. Ia o gura mare de aer si incearca sa iesi din prizonieratul propriei minti, traiesti in lumea reala. |
Citat:
Sau vrei sa spui ca esti un fel de molusca-camelon social, individ fara personalitate, principii, coloana vertebrala? Citat:
|
Citat:
Lumea reala e aia in care traim zi de zi, nu cea din capul meu. Si da, eu consider ca traiesc in lumea reala, spre deosebire de multi de pe aici. Pe forumul asta sunt destui care citesc si nu sunt de acord cu atitudinea si comportamentul vostru, ca si presupusi nu stiu ce crestini evlaviosi. Chiar daca nu o spun public pe forum, am primit destule mesaje. |
Citat:
Partea cu alcoolul (betiv - este inventia ta, fiecare intelege ce vrea din asta) se referea la atei in general - nu am cunoscut nici unul caruia sa nu-i placa alcoolul la limita si chiar nitel peste. Este o prejudecata? Dar cea a ta ca cei credinciosi sunt rupti de realitate si cei de aici de pe forum nu sunt "normali la creier" cum ai afirmat pe softpedia (da, sa nu uitam cu 2-3 exceptii). Ca esti lipsit de bun simt ai recunoscut mai sus, dar dai vina tot pe cei de aici. Citat:
Pui pe altii la documentat cand tu iei de bun orice aiureli ce ti se par interesante. Cam greu sa evadezi din "realitatea virtuala" care ti-ai creat-o. Citat:
Si cine esti tu in masura sa judeci evlavia daca n-ai nici o tangenta cu ea? Evlavia nu are nici o legatura cu asteptarile tale, sa lasi indivizi tupeisti si nesimtiti (generic vorbind, dar daca te simti..) sa-si bata joc de convingerile tale doar pentru ca ar fi chipurile "realisti" pe cand ceilalti "sunt prizonierii propriei minti" sau nu sunt "normali la creer". |
Citat:
Astept adminul sa ia masuri, daca intr-adevar isi face treaba pe aici si nu-i baneaza doar pe unii. |
Citat:
"Ia de aici, spor la citit. In alea 40 de pagini sunt vreo 2 sau 3 normali la creier. Mie nu mi s-a relevat nimic, eu nu cred ca in povesti cu zei care abia asteapta sa ma prinda la judecata. http://www.crestinortodox.ro/forum/showthr...2533#post442533" |
Citat:
|
Citat:
Si au scris destui - probabil peste 20. |
Citat:
|
Papusa, ia-o mai usor cu amenintarile, nu-mi ia nimeni boii de la caruta daca sunt exclus. Apropo de asta, vezi ca exista un personaj care jigneste userii, pe ala nu-l exclude nimeni?
|
............
Ma scuza-ti ca deranjez si intru in discutie dar nu pentru a -mi da cu parerea pentru dumneavoastra sa parasiti acest forum .
Vreau doar sa spun un singur lucru care ma irita uneori ,,,De ce mereu apare cineva care imediat pune jar si ia foc majoritatea .Intru m-ai rar dar citesc tot ce se scrie si ma rog si eu pentru cei care au necazuri sa le fie m-ai bine ,insa mereu sunt discutii si incepe o mica cearta intre unii ,sincer va spun cand citesc uneori cat de frumos vorbiti si cate invataturi spune-ti s-au sfaturi celor care au nevoie de sprijin dar uneori ma mir cand citesc cate poate ascunde mintea unui om . Nu va certati sunteti deosebiti ,sunteti oameni care da-ti sfaturi unor necajiti ,nu are rost sa va consumati energia ,rugati-va Bunului Dumnezeu sa ne lumineze pe toti sa gandim frumos si sa avem putere sa fim uniti unii cu altii . |
Citat:
|
Citat:
|
Re:
Apophis, cu parere de rau scriu si eu ca nu aduci nimic util forumului. Trolezi, esti rau intentionat, jignesti. Gasim prea destul astfel de atitudini in RL ca sa ne mai "bucuram" de ele si pe un forum de spiritualitate. You simply do not fit in this picture. Ontopic: eu m-as bucura daca ai parasi forumul asta.
|
Citat:
Stiu ce replica "se cuvine": "Dumnezeu n-are nevoie de o scriere corecta", eu insa cred ca aceste probleme tin de lene, lenea de a invata, iar lenea este un pacat stipulat in decalog. Vad ca la sfaturi te pricepi, dar n-ar fi rau sa faci cateva lectii de gramatica, toti gresim in acest sens, doar nu suntem toti filologi, tu insa ai nevoie de cateva ore suplimentare. Te-am citit si pe "Umanitare".... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:47:24. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.