Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Impartasirea la Greco-Catolici (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15377)

nutucutu 06.10.2012 20:01:53

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 474920)
N-ai făcut nicio rectificare, doar ai falsificat un citat. Colportajul de falsuri și ficțiuni apologetice este nelipsit în arsenalul propagandistic al holding-ului BRC.

Domnule, de multe ori m-am intrebat cum puteti sa fiti atat de sarcastic (cu accente de ura evidente) pe de o parte, iar pe de alta parte atat de amuzant si cu un simt al umorului asa ridicat si de buna calitate! Probabil nu e treaba mea.
Referitor la ce ati spus mai sus, imi cer inca o data scuze daca v-am ofensat. Pe de alta parte, a falsifica nu inseamna ceea ce am facut eu.

tabitha 06.10.2012 20:32:30

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 474935)
Si nu in ultimul rand: de unde ati scos-o ca romano-catolicii nu-i inghit pe greco catolici? Mi se pare ca faceti niste afirmatii ciudate, bazate pe ce?

M-am bazat pe ce zicea Mihnea Dragomir. Nu-i citiți postările, sau nu e demn de încredere ?!

Mihnea Dragomir 06.10.2012 22:36:43

Eu nu am spus că romano-catolicii nu-i înghit pe greco-catolici. Nu-mi amintesc nici măcar de un singur astfel de caz. În schimb, am întâlnit adesea romano-catolici care fac erori "de tip sophia", definind catolicismul nu în funcție de unirea cu urmașul lui Petru, ci în funcție de arhitectura bisericilor, de existența sau nu a orgii, a nevestei preotului, de caracterul fermentat sau nefermentat al materiei Prefacerii, de crucea cu trei degete sau cu cinci degete și de tot felul de alte chestii de te crucești.

tabitha 06.10.2012 22:47:33

Mihnea, vrei sa spui ca din postarile tale nu reiese ca greco-catolicii sunt marginalizati de romano-catolici? Sau chiar ignorati de catre acestia? Nu mai stiu exact unde ai scris... Greco-catolicii sunt un fel de struto-camila care n-are nici un sens. Dar in fine, e ciorba voastra si daca va place, asta e.

tabitha 06.10.2012 23:13:07

Apropo de unirea cu urmasul lui Petru.... n-are nici o importanta unirea asta. Petru a fost considerat intaiul intre apostoli, la vremea aceea, doar pentru ca era cel mai in varsta dintre ei. Nu cred ca vreodata i-a dat prin cap sa se revendice buricul lumii crestine.

catalin2 08.10.2012 01:07:43

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 474924)
Dna Nutucutu : Nu mai FALSIFICAȚI citate !! Ar trebui sa-i cereti scuze lui Cătălin și nouă tuturor. Ce mai manevre, ca să nu zic lipsă de obraz si de maniere !

De fapt Erethorn mai facea asta, nu ma deranjeaza asa tare, e ceva mai mult pueril.

catalin2 08.10.2012 01:08:25

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 474963)
Apropo de unirea cu urmasul lui Petru.... n-are nici o importanta unirea asta. Petru a fost considerat intaiul intre apostoli, la vremea aceea, doar pentru ca era cel mai in varsta dintre ei. Nu cred ca vreodata i-a dat prin cap sa se revendice buricul lumii crestine.

Noi am ales sa fim uniti cu Hristos in 1054, catolicii cu Papa.

MihaiG 08.10.2012 13:18:39

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475151)
Noi am ales sa fim uniti cu Hristos in 1054, catolicii cu Papa.

Exact așa spun și protestanții: ei au ales să fie uniți cu Hristos și nu mai au trebuință de ierarhii lumești.

Noi știm ce ne-a învățat Hristos: pentru a fi unit cu El, trebuie să fi unit cu Biserica Lui, iar în fruntea ierarhiei lumești a acestei Biserici se află urmașul aceluia căruia El i-a spus: "Paște oile Mele". Ergo, a nu fi unit cu Papa înseamnă a nu fi unit cu Biserica Lui și deci, nici cu Hristos.

Ăsta ar fi un aspect; un alt aspect ar fi acela că dumneavoastră nu ați ales nimic în 1054, pentru că nu erați născut atunci.

MihaiG 08.10.2012 13:25:58

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 474963)

Sfântul Ioan Gură de Aur vă contrazice.

Miha-anca 08.10.2012 15:26:37

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475192)
Exact așa spun și protestanții: ei au ales să fie uniți cu Hristos și nu mai au trebuință de ierarhii lumești.

Noi știm ce ne-a învățat Hristos: pentru a fi unit cu El, trebuie să fi unit cu Biserica Lui, iar în fruntea ierarhiei lumești a acestei Biserici se află urmașul aceluia căruia El i-a spus: "Paște oile Mele". Ergo, a nu fi unit cu Papa înseamnă a nu fi unit cu Biserica Lui și deci, nici cu Hristos.

Ăsta ar fi un aspect; un alt aspect ar fi acela că dumneavoastră nu ați ales nimic în 1054, pentru că nu erați născut atunci.

Deci Papei i-a spus Iisus Hristos: "Paste oile mele"? Nu stiam.

AlinB 08.10.2012 16:37:34

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475193)
Sfântul Ioan Gură de Aur vă contrazice.

Citat?????

AlinB 08.10.2012 16:38:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 474959)
Eu nu am spus că romano-catolicii nu-i înghit pe greco-catolici. Nu-mi amintesc nici măcar de un singur astfel de caz. În schimb, am întâlnit adesea romano-catolici care fac erori "de tip sophia", definind catolicismul nu în funcție de unirea cu urmașul lui Petru, ci în funcție de arhitectura bisericilor, de existența sau nu a orgii, a nevestei preotului, de caracterul fermentat sau nefermentat al materiei Prefacerii, de crucea cu trei degete sau cu cinci degete și de tot felul de alte chestii de te crucești.

Probabil se considera mai degraba ortodocsi decat greco-catolici.
Au ei niste motive..

MihaiG 08.10.2012 17:21:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475243)
Citat?????

Aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ight=ioan+gura

Citat (Sf. Ioan despre Hristos cu referire la Sf. Petru în relație cu ceilalți apostoli): "pentru aceasta îi încredințează lui grija conducerii fraților săi" și iarăși: "ci zice: dacă Mă iubești primește conducerea fraților mei"

catalin2 08.10.2012 17:53:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475243)
Citat?????

Nu-l mai baga in seama ca nu mai scapi de el. In privinta sfantului Ioan Gura de Aur am discutat degeaba zile intregi si tot repeta ce vrea el.

MihaiG 08.10.2012 17:59:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 475248)
Nu-l mai baga in seama ca nu mai scapi de el. In privinta sfantului Ioan Gura de Aur am discutat degeaba zile intregi si tot repeta ce vrea el.

Păi v-am întrebat, dacă mai există vreun alt apostol despre care Sf. Ioan Gură de Aur spune că a primit de la Hristos conducerea fraților lui.

Nu mi-ați răspuns. Este evident de ce.....

AlinB 08.10.2012 19:47:13

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475247)
Aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ight=ioan+gura

Citat (Sf. Ioan despre Hristos cu referire la Sf. Petru în relație cu ceilalți apostoli): "pentru aceasta îi încredințează lui grija conducerii fraților săi" și iarăși: "ci zice: dacă Mă iubești primește conducerea fraților mei"

Am citit si sunt dezamagit...credeam ca gasesc un argument la Sf. Ioan Gura de Aur pentru primatul Papal, ori asa cum poate si altii au observat, in cel mai fericit caz vorbim de un loc special a lui Petru in cadrul apostolilor, ca acest lucru ar fi fost chipurile lasat mostenire succesorilor sai asupra succesorilor celorlalti apostoli e deja o speculatie pentru care daca aveti fundament la Sf. Ioan Gura de Aur chiar v-as ruga sa o prezentati.

MihaiG 08.10.2012 20:07:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475278)
Am citit si sunt dezamagit...credeam ca gasesc un argument la Sf. Ioan Gura de Aur pentru primatul Papal, ori asa cum poate si altii au observat, in cel mai fericit caz vorbim de un loc special a lui Petru in cadrul apostolilor, ca acest lucru ar fi fost chipurile lasat mostenire succesorilor sai asupra succesorilor celorlalti apostoli e deja o speculatie pentru care daca aveti fundament la Sf. Ioan Gura de Aur chiar v-as ruga sa o prezentati.

Eu am răspuns, făcând vorbire despre citatul din Sf. Ioan Hrisostomul, la următoarea remarcă:

"Petru a fost considerat intaiul intre apostoli, la vremea aceea, doar pentru ca era cel mai in varsta dintre ei."

Vedeți deci că discuția era despre primatul petrin, nu neapărat despre cel papal.

Veți recunoaște însă, fără îndoială, că Sf. Ioan a susținut fără echivoc această idee a primatului sau oficiului petrin, atunci când a arătat că Sfântului Petru "i s-a încredințat conducerea fraților săi".

Mai departe, despre de ce un astfel de oficiu ar fi fost întemeiat de Hristos cu scopul de a dispărea după prima generație, este o altă discuție.

AlinB 08.10.2012 20:22:01

Trimiterea este la o intreaga discutie unde am intrevazut argumente care nu neaparat justifica acest punct de vedere.
Din pacate nu am timp sa urmaresc cu atentie toate argumentele.

A intemeiat o institutie?
Am ajuns de la "primatul petrin" deja la un "oficiu", o "institutie"?
Si asta tot pe barba bietului Sf. Ioan Gura de Aur?

MihaiG 08.10.2012 20:32:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475298)
A intemeiat o institutie?
Am ajuns de la "primatul petrin" deja la un "oficiu", o "institutie"?
Si asta tot pe barba bietului Sf. Ioan Gura de Aur?

Veți observa că, în decursul celor trei ani de activitate publică, Mântuitorul a întemeiat - instituții, oficii, sacramente etc.

De exemplu: "Luați Duh Sfânt - câtora le veți ierta păcatele...." - iată cum, în câteva cuvinte, Mântuitorul a instituit sacramentul spovedaniei.

Nu aveți nicio problemă în a crede că urmașii celor cărora li s-au spus cele de mai sus au și ei puterea de a administra acest sacrament, nu-i așa ?

Atunci, de ce vă îndoiți că urmașul celui căruia i s-a spus: "Paște oițele mele", s-ar bucura de aceleași prerogative ?

În fine, discuția era despre interpretarea Sf. Ioan Hrisostomul. Dacă doriți, puteți interpreta la rândul dumneavoastră interpretarea sfântului. Poate că atunci când a spus "i-a încredințat conducerea fraților săi", se referea la conducerea contabilității Bisericii nou înființate. Sau la conducerea corului. Sau altceva.

AlinB 08.10.2012 20:35:03

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475306)
Atunci, de ce vă îndoiți că urmașul celui căruia i s-a spus: "Paște oițele mele", s-ar bucura de aceleași prerogative ?

Pentru ca asta e inventata de romano-catolici.
Si pentru ca au facut multe abuzuri in numele ei.
Si pentru ca suficienti de multi papi au fost mult sub aceasta pretinsa demnitate.

Citat:

În fine, discuția era despre interpretarea Sf. Ioan Hrisostomul. Dacă doriți, puteți interpreta la rândul dumneavoastră interpretarea sfântului. Poate că atunci când a spus "i-a încredințat conducerea fraților săi", se referea la conducerea contabilității Bisericii nou înființate. Sau la conducerea corului. Sau altceva.
Hihi, cu astfel de "argumente" castigati si procese? :)

Am scris mai sus exact ce cred.

MihaiG 08.10.2012 20:39:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475307)
Pentru ca asta e inventata de romano-catolici.
Si pentru ca au facut multe abuzuri in numele ei.
Si pentru ca suficienti de multi papi au fost mult sub aceasta pretinsa demnitate.

Nu știu dacă realizați că folosiți exact aceleași argumente cu penticostalii care explică de ce au apostaziat de la Biserică: pentru că popa din sat era bețiv. Sau curvar.

AlinB 08.10.2012 20:45:56

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475312)
Nu știu dacă realizați că folosiți exact aceleași argumente cu penticostalii care explică de ce au apostaziat de la Biserică: pentru că popa din sat era bețiv. Sau curvar.

Daca popa din sat betiv si curvar ar avea pe deasupra pretentia sa fie sef pentru intreaga lume crestina, ai dreptate.

Poate i-as trece cu vederea betia, chiar si curvia, dar peste toatea astea (chiar si fara) pretentiile de "loctiitor a lui Hristos" e prea mult.

Insist pe termenul de "loctiitor".

Pentru mine are conotatii uzurpatoare. Nu stiu la tine.

MihaiG 08.10.2012 21:25:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475319)
Daca popa din sat betiv si curvar ar avea pe deasupra pretentia sa fie sef pentru intreaga lume crestina, ai dreptate.

Poate i-as trece cu vederea betia, chiar si curvia, dar peste toatea astea (chiar si fara) pretentiile de "loctiitor a lui Hristos" e prea mult.

Fiecare dă conotația pe care o dorește; asta în situația în care nu își rezervă timpul de a cerceta care este sensul pe care îl dă, oficial, emitentul "termenului".

Din nou vin și spun că o asemenea interpretare tendențioasă ("pentru mine înseamnă uzurpare") nu se deosebește cu nimic de argumentul protestantului care se scandalizează de pretenția preotului de a ierta păcatele sau de ideea că sfinții mijlocesc în fața lui Dumnezeu - că doar numai Dumnezeu iartă, și numai Cristos mijlocește, nu-i așa ?

Trecând peste interpretări mai mult sau mai puțin tendențioase, pot să vă spun, din experiența personală, că n-am întâlnit, în 5 ani de când am trecut Tibrul, niciun moment în care preotul paroh, un alt preot sau chiar Sfântul Părinte să pretindă că ar fi șeful meu sau să se dea drept Cristos.

tabitha 08.10.2012 21:32:52

N-aș vrea sa mutăm aici o discutie in stil avocățesc.

AlinB 08.10.2012 22:06:48

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475336)
Fiecare dă conotația pe care o dorește; asta în situația în care nu își rezervă timpul de a cerceta care este sensul pe care îl dă, oficial, emitentul "termenului".

Oare sa nu fie un alt termen mai fericit?

Citat:

Din nou vin și spun că o asemenea interpretare tendențioasă ("pentru mine înseamnă uzurpare") nu se deosebește cu nimic de argumentul protestantului care se scandalizează de pretenția preotului de a ierta păcatele sau de ideea că sfinții mijlocesc în fața lui Dumnezeu - că doar numai Dumnezeu iartă, și numai Cristos mijlocește, nu-i așa ?
Nu si daca citeste Biblia :)
Eu in Biblie n-am gasit pentru Petru - de care faceti caz - denumirea de "loctiitor a lui Hristos".
Sau este in traducerea romano-catolica?

Citat:

Trecând peste interpretări mai mult sau mai puțin tendențioase, pot să vă spun, din experiența personală, că n-am întâlnit, în 5 ani de când am trecut Tibrul, niciun moment în care preotul paroh, un alt preot sau chiar Sfântul Părinte să pretindă că ar fi șeful meu sau să se dea drept Cristos.
In fata ta, in mod expres nu, dar cum se recomanda si are pretentia de a fi recunoscut in fata lumii crestine, da.

MihaiG 09.10.2012 07:10:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475347)
Oare sa nu fie un alt termen mai fericit?

Depinde, v-o spun din nou, de înțelesul pe care alegeți să-l asociați termenului. Sunteți sigur că știți care este sensul în care este folosit în cadrul BC ?

Citat:

Nu si daca citeste Biblia :)
Eu in Biblie n-am gasit pentru Petru - de care faceti caz - denumirea de "loctiitor a lui Hristos".

Îmi pare rău să v-o spun, dar este a treia oară la rând când folosiți un argument specific protestant.

Citat:

Este de apreciat, cel puțin, sinceritatea. Acestea fiind spuse, totuși, n-aș recomanda nicicui să își lase afacerile pe mâna dumneavoastră. Un potențial locțiitor/reprezentant/mandatar căruia primul lucru pe care i-l evocă o asemenea poziție este uzurparea calității reprezentatului ar fi o alegere nefericită....

DragosP 09.10.2012 07:50:20

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475336)

Acu' nu că mă interesează pe mine (eventualele) minciunile dumneatale, da' parcă ziceai că familia lu' matale e de generații catolică. Sau am reținut eu prost (n-ar fi de mirare!)?

DragosP 09.10.2012 07:52:16

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475415)
Acestea fiind spuse, totuși, n-aș recomanda nicicui să își lase afacerile pe mâna dumneavoastră. Un potențial locțiitor/reprezentant/mandatar căruia primul lucru pe care i-l evocă o asemenea poziție este uzurparea calității reprezentatului ar fi o alegere nefericită....

Mai umblați la comparații monșer. Mandatarul nu-și lasă moștenire afacerile.

MihaiG 09.10.2012 08:10:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 475420)
Mai umblați la comparații monșer. Mandatarul nu-și lasă moștenire afacerile.

Și unde, mă rog frumos, ați găsit dumneavoastră în teologia apuseană că Dumnezeu Și-a lăsat moștenire afacerile Papei ?

Oare, pentru dumneavoastră, locțiitor înseamnă moștenitor ?

În fond, doctrina "in persona Christi" înseamnă că, atunci când sacerdotul pronunță cuvintele sacramentale (în cadrul Liturghiei, la Prefacere, la Spovedanie etc.) ei acționează în persoana lui Hristos.

Ceea ce este logic, pentru că Hristos a spus "câtora le veți ierta păcatele....", iar dacă nu admitem că preotul iartă păcatele în persoana lui Hristos, trebuie să admitem că le iartă în propria persoană, ceea ce este absurd. Singurul care iartă este Hristos.

DragosP 09.10.2012 08:22:04

Domnu' Mihai, ți se întâmplă des să te contrazici în două postări consecutive?

MihaiG 09.10.2012 09:44:39

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 475419)
Acu' nu că mă interesează pe mine (eventualele) minciunile dumneatale, da' parcă ziceai că familia lu' matale e de generații catolică. Sau am reținut eu prost (n-ar fi de mirare!)?

Ați reținut prost, sau, mai bine zis, inexact. Și nu e de mirare. Nici faptul că acuzați voalat de minciună, în temeiul propriei dumneavoastră proaste înțelegeri, nu mai este de mirare.

Familia mea a fost catolică, de generații. Dar, urmare a interzicerii BRU, eu am fost botezat în BOR.

DragosP 09.10.2012 09:49:42

Ei, deci am reținut bine.
Dar te întreb: întotdeauna te faci că nu înțelegi ce spune interlocutorul tău? Sau azi de dimineață e ceva mai special în ceea ce te privește? :39:

AlinB 09.10.2012 11:03:57

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475415)
Depinde, v-o spun din nou, de înțelesul pe care alegeți să-l asociați termenului. Sunteți sigur că știți care este sensul în care este folosit în cadrul BC ?

Intreb, inca o data, nu este oare un termen mai fericit daca sensul nu este acela?
Haideti sa incercam impreuna, dvs. spuneti ce vreti sa se inteleaga si cautam un termen mai bun.

Citat:

Îmi pare rău să v-o spun, dar este a treia oară la rând când folosiți un argument specific protestant.
Dvs. nu incercati sa va folositi de Biblie cand incercati sa demonstrati pretentiile de autoritate universala ale Papei?
Sunteti protestant in acel moment?

Eu am remarcat saltul, "evolutia", de la rolul sa zicem oarecum special a lui Petru asa cum reiese din anumite texte (Biblie, Sf. Ioan Gura de Aur) la pretentiile actuale (de fapt, mai vechi) ale Papei.

Daca sunteti fan al acestui evolutionism, trebuie sa prezentati si verigile intermediare.

Citat:

Este de apreciat, cel puțin, sinceritatea. Acestea fiind spuse, totuși, n-aș recomanda nicicui să își lase afacerile pe mâna dumneavoastră. Un potențial locțiitor/reprezentant/mandatar căruia primul lucru pe care i-l evocă o asemenea poziție este uzurparea calității reprezentatului ar fi o alegere nefericită....
Din perspectiva convingerilor mele, Hristos inca se ocupa de treburile Bisericii.

La dvs. probabil l-a lasat pe Papa, sau Papa a uzurpat acest rol, depinde cum vreti (sau nu) sa vedeti lucrurile.
Poate asta e si sursa problemelor pe care le aveti. :)

MihaiG 09.10.2012 12:06:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475459)
Din perspectiva convingerilor mele, Hristos inca se ocupa de treburile Bisericii.

La dvs. probabil l-a lasat pe Papa, sau Papa a uzurpat acest rol, depinde cum vreti (sau nu) sa vedeti lucrurile.
Poate asta e si sursa problemelor pe care le aveti. :)

Din nou (a patra oară la rând) argumentație protestantă. Urmarea logică: dacă Hristos se ocupă nemijlocit de problemele Bisericii, de ce mai aveți nevoie de preoți ?

catalin2 09.10.2012 15:38:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475278)

Erau si mesajele mele in continuare, de fapt Sf. Ioan Gura de Aur avea aprecieri de acelasi fel si pentru sf. Pavel, sf. Ioan si sf. Iacov, ii numea tot conducatorii Apostolilor. Pe sf. Pavel il numea carmaciul Bisericii, teologii spun ca sf. Ioan Hrisostom il considera mai mare pe sf. Pavel.
Sf. Petru avea un respect mai mare intre Apostoli, fiind mai in varsta (Sf. Andrei era fratele mai mic). In acea vreme cei mai in varsta aveau o pozitie speciala, de aceea prezbiterii erau alesi dintre cei mai in varsta.
BC folosea in trecut aprecierile sf. Ioan pentru a justifica primatul, acum am vazut ca nu mai apeleaza la acesta, probabil pentru ca stiu mai multi sa citeasca si vad care este adevarul.

AlinB 09.10.2012 15:43:44

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475476)
Din nou (a patra oară la rând) argumentație protestantă. Urmarea logică: dacă Hristos se ocupă nemijlocit de problemele Bisericii, de ce mai aveți nevoie de preoți ?

Nici nu am zis ca "se ocupa nemijlocit".

La fel de bine as putea spune, daca aveti Papa care e loctiitor, adica dupa argumentatia ta de mai sus, a preluat in totalitate afacerile celui care ii tine locul, ce va mai trebuie Hristos?

P.S.
Ce facem cu "loctiitorul"?
Veniti cu definitia job -ului, sa vedem daca nu gasim un cuvant mai bun?

MihaiG 09.10.2012 17:53:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475513)
La fel de bine as putea spune, daca aveti Papa care e loctiitor, adica dupa argumentatia ta de mai sus, a preluat in totalitate afacerile celui care ii tine locul, ce va mai trebuie Hristos?

Răstălmăciți după bunul plac ceea ce am spus eu. Nici măcar din punct de vedere juridic, a fi mandatarul sau reprezentantul cuiva nu înseamnă "a prelua afacerile în totalitate".

Am totuși impresia neplăcută că de fapt realizați foarte bine acest lucru; în această situație, mă văd nevoit să aștept momentul în care veți reveni la intenții mai bune (adică la intenția de a duce o discuție, nu o înșiruire de sofisme, răstălmăciri și pseudo argumente preluate direct de la protestanți) pentru a continua discuția.

P.S. Pentru un interlocutor de bună credință și cu acces la internet, definițiile dogmatice ale BC cu privire la rolul sacerdotului sunt la un click distanță.

AlinB 09.10.2012 19:12:49

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475535)
Răstălmăciți după bunul plac ceea ce am spus eu. Nici măcar din punct de vedere juridic, a fi mandatarul sau reprezentantul cuiva nu înseamnă "a prelua afacerile în totalitate".

Precizati atunci care parte sau cum vedeti lucrurile mai exact.

Ca v-ati blocat in "nu e asa" dar cand va invit sa arati cum vedeti lucrurile, treceti cu vederea.

Citat:

Am totuși impresia neplăcută că de fapt realizați foarte bine acest lucru;
Impresia.
Sper sa nu ramaneti la impresii.

Citat:

în această situație, mă văd nevoit să aștept momentul în care veți reveni la intenții mai bune (adică la intenția de a duce o discuție, nu o înșiruire de sofisme, răstălmăciri și pseudo argumente preluate direct de la protestanți) pentru a continua discuția.
Ca sa vezi, eu va lansez invitatii la discutii si detalieri, dvs. veniti cu "impresii", ocolisuri, acuzatii.

Daca sunt "pseudo-argumente" ar trebui sa aveti un argument care sa demonstreze asta.

Sa inteleg, inca o data, ca raportarea la Biblie este un lucru bun doar cand, aparent, se poate sprijini o dogma catolica, in rest fiind un prost obicei protestant?

De ce nu spuneti pe fatza ca pretetiile autoritatii papale nu au fundament biblic, cum incercati uneori sa argumentati si se bazeaza de fapt pe presupusa autoritate suprema a Bisericii Romano Catolice care are chipurile mandat de a face si desface dupa propriul plac?

Stii, ca in bancul ala neoprotestant:

Neoprotestantul: Biblia este cuvantul lui Dumnezeu.
De ce crezi asta? Pentru ca asa spune Biblia.:21:

Citat:

P.S. Pentru un interlocutor de bună credință și cu acces la internet, definițiile dogmatice ale BC cu privire la rolul sacerdotului sunt la un click distanță.
Nu fac temele altora.

MihaiG 09.10.2012 19:27:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 475551)

Nu fac temele altora.

Am impresia că nu pricepeți. Nu eu am întrebat, nu eu sunt cel care nu cunoaște sau nu înțelege. Nu am nevoie să fac nicio temă în acest sens.

Dacă dumneavoastră aveți nelămuriri, aveți la dispoziție site-ul Vaticanului și enciclopedia catolică de pe newadvent.

AlinB 09.10.2012 19:40:01

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 475558)
Am impresia că nu pricepeți. Nu eu am întrebat, nu eu sunt cel care nu cunoaște sau nu înțelege. Nu am nevoie să fac nicio temă în acest sens.

Dacă dumneavoastră aveți nelămuriri, aveți la dispoziție site-ul Vaticanului și enciclopedia catolică de pe newadvent.

Puteati incepe asa, in loc sa incercati sa dati iluzia faptului ca aveti o convingere formata in baza unei argumentatii solide.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:41:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.