Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De ce romanii au absoluta nevoie de carduri de sanatate? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15526)

Lucian008 13.09.2012 19:12:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470702)
Dar calculator si Internet la ce-ti trebuie?

Cum de ce? Sunt folositoare la rugaciune. De fapt nu faptele noastre, lipsa credintei, rautatea indreptata impotriva aproapelui, lipsa unei rugaciuni bine placute lui Dumnezeu ne duc spre piezanie ci nenorocitele alea de cipuri. De fapt un crestin autentic nu trebuie sa iroseasca timpul oferit de Dumnezeu pentru rugaciune ci pentru lupta impotriva "cotropitorilor cu cipuri".

Ps: Pentru cei care se pregatesc sa ma acuze ca vad paiul din ochiul celuilalt, dar fac acelasi lucru: nu, nu fac acealasi lucru, nu promovez un crestinism la moda si caut inamici acolo unde nu sunt.

catalin2 13.09.2012 19:17:47

Eu nu inteleg prea bine pericolul cipurilor, dar trebuie data informatia exacta.
Se vorbeste doar de cipurile ce contin date biometrice, si nici macar de acestea, ci doar de cele ce se vor implanta in corp. Se spune ca acum se face doar o avertizare, ca se va ajunge la cele implantate. Eu asa am inteles.

Ekaterina 13.09.2012 19:23:52

Citat:

În prealabil postat de Kronos (Post 470674)
Dar suntem noi mai proști ca nemții și englezii? Mi se pare inutil să se trezească cineva să descurajeze de fiecare dată când se încearcă o schimbare sub motivul că am fi inferiori altora. Doar pentru că nemții sau englezii nu au sau au și nu se descurcă nu înseamnă că nouă nu ne-ar putea ieși, că nu suntem rebuturile lumii și românii pot avea idei originale și folositoare. Dacă suntem atât de mult în urmă și după atâta timp este pentru că mereu ne-am uitat când în stânga, când în dreapta să vedem ce-au făcut alții și în loc să creăm și să avansăm în ritmul nostru, doar am copiat și adaptat.

Nu se pune problema daca suntem mai prosti sau mai destepti, trebuie sa recunoastem insa ca suntem mult in urma (din punct de vedere al civilizatiei, al nivelului de trai, etc.) nemtilor si englezilor si in urma multor tari. Pentru mine aceste carduri (dincolo de problemele ridicate in postarea Antoniei) sunt tichie de margaritar. Avem atatea probleme de rezolvat in aceasta tara incat banii ar fi bineveniti in multe alte parti. Sa incepem de exemplu cu cainii comunitari si sa aruncam o privire si la satele din Romania care nu au inca curent, ce sa mai zic de alte utilitati si apoi, dupa ce rezolvam ce este mai urgent, ridicam si problema cardurilor de sanatate. In tara noastra multe scoli nu au primt avizul sanitar de functionare, spitalele se inchid, etc. Dar in plina criza, in timp ce oamenii cu salariile reduse strang cureaua, se gasesc fonduri pentru un lucru ce suporta amanare.

Theodor_de_Mopsuestia 13.09.2012 19:32:05

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 470749)
Tocmai mi-am aruncat telefonul!:101:

Ai uitat computerul. :P Ce crezi, draga de Mandriva nu te spioneaza, mama ei de frantuzoaica batrana de la Moulin Rouge?!

Theodor_de_Mopsuestia 13.09.2012 19:36:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470745)
Nu stiu exact cum se presupune ca ar trebui sa functioneze sistemul dar ideea e cam asa:

Informatiile se stocheaza centralizat, cardul are doua functii:
1. autentificare
2. stocare "offline" a informatiilor daca medicul din cabinet de exemplu nu are access la Internet.

Prima functie este oarecum redundanta - exista buletin, pentru a doua exista fisa medicala care oricum se pastreaza la medicul defamilie.
E drept, exista riscul ca sa se piarda, sa fie distrusa - nu exista copii.

Se zice ca s-ar preveni astfel si infractiunile cu banii CNAS - fals, asa cum se fac acum dupa ce s-au investit alte zeci de milioane de Euro in sistemul informatic al CNAS.
Nici un sistem informatic nu poate preveni coruptia atat timp cat oamenii sunt corupti, cat timp sistemul public si justitia sunt politizate si profilate pe a proteja infractorii care sunt tovarasi cu "tovarasii".

Alte functii conexe: evaluarea starii de sanatate a populatiei, functie f. folositoare vizavi de preconizata privatizare a serviciilor medicale.

O astfel de baza de date este foarte utila pentru asiguratori in stabilirea pachetului minim despre care sa vorbeste astfel incat sa platim cat mai mult si sa primim cat mai putin - se numeste maximizarea profitului.

Blestemat fie capitalismul si sa nu aiba odihna cretinii care au murit de partea revolutiei/stangii/iacobinilor la revolutia franceza! Din cauza unor prosti manipulati de smecheri, decade si secole, trebuie noi sa traim intr-o lume in care profitul este noul zeu. Anatema lui Max Weber si altor fatarnici eretici! Nu exista o etica a capitalismului, fie ea si protestanta... Uite de aia sper sa devina saraci toti care o duc prea bine in acest sistem bolnav, iar Europa sa redevina o mahala a istoriei, cum era cand stramosii spalacitilor vanau mistreti in Padurea Neagra folosind lanci cu varf de silex.

Kronos 14.09.2012 00:02:11

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 470761)
Sa incepem de exemplu cu cainii comunitari si sa aruncam o privire si la satele din Romania care nu au inca curent, ce sa mai zic de alte utilitati si apoi, dupa ce rezolvam ce este mai urgent, ridicam si problema cardurilor de sanatate. In tara noastra multe scoli nu au primt avizul sanitar de functionare, spitalele se inchid, etc. Dar in plina criza, in timp ce oamenii cu salariile reduse strang cureaua, se gasesc fonduri pentru un lucru ce suporta amanare.

Să începem cu orice atâta timp cât încetăm să ne plângem de milă. Cine nu vrea cardul să nu-l ia sau să nu-l folosească. Cu card sau fără, datele oricum vor fi înregistrate ca până acum. Nu va schimba marcant nimic.

Kronos 14.09.2012 00:04:03

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 470765)
Blestemat fie capitalismul si sa nu aiba odihna cretinii care au murit de partea revolutiei/stangii/iacobinilor la revolutia franceza! Din cauza unor prosti manipulati de smecheri, decade si secole, trebuie noi sa traim intr-o lume in care profitul este noul zeu. Anatema lui Max Weber si altor fatarnici eretici! Nu exista o etica a capitalismului, fie ea si protestanta... Uite de aia sper sa devina saraci toti care o duc prea bine in acest sistem bolnav, iar Europa sa redevina o mahala a istoriei, cum era cand stramosii spalacitilor vanau mistreti in Padurea Neagra folosind lanci cu varf de silex.

Ai probleme.

antoniap 14.09.2012 00:38:28

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 470732)
Lasati ,nu erau carduri ,erau niste carnetele de sanatate.

Probabil in unele locuri au fost carnetele de sanatate, dar au existat si carduri in toata legea. Nu stiu ce informatii contineau, dar erau carduri.

antoniap 14.09.2012 00:56:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470747)
Pai indoaie-te cat vrei.
Daca ai abonament, nume, adresa, CNP exista in baza de date a furnizorului de servicii.

Daca nu ai abonament, au in schimb traseul tau zilnic, toate mesajele (SMS) si apelurile.

Deci..care e o problema mai mare?

Pe mine ma intereseaza sa nu fiu privita ca o marfa: ,, S-a stricat, nu s-a stricat, ce termen de valabilitate are'' etc.

In rest, nu am telefon cu abonament si pe cel pe care-l am vorbesc putin si-l tin mai mult acasa. Aceasta umilire in masa la care suntem supusi ma ingrijoreaza. Aceasta tendinta de a ne controla total e normal sa ma ingrijoreze. Daca unii considera ca acest lucru trebuie perceput ca o grija deosebita si apreciat, eu sunt de alta parere.

Demetrius 14.09.2012 01:11:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470759)
Eu nu inteleg prea bine pericolul cipurilor, dar trebuie data informatia exacta.
Se vorbeste doar de cipurile ce contin date biometrice, si nici macar de acestea, ci doar de cele ce se vor implanta in corp. Se spune ca acum se face doar o avertizare, ca se va ajunge la cele implantate. Eu asa am inteles.

La tine se pare că deja este ”implantat” în mintea ta(scuză-mă!), adică chiar dacă implantul nu-ți va fi făcut sub piele și-l vei ține în buzunar(portofel) el va fi monitorizat ca la oricine-l are subcutanat(sub piele); exact aceleași informații va divulga despre tine.

Avertizarea acestor zile se referă la cip, ”implantul” se referă la dependența de comoditatea trupească pe care o reclamă cipul.

catalin2 14.09.2012 01:37:37

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 470815)
La tine se pare că deja este ”implantat” în mintea ta(scuză-mă!), adică chiar dacă implantul nu-ți va fi făcut sub piele și-l vei ține în buzunar(portofel) el va fi monitorizat ca la oricine-l are subcutanat(sub piele); exact aceleași informații va divulga despre tine.

Avertizarea acestor zile se referă la cip, ”implantul” se referă la dependența de comoditatea trupească pe care o reclamă cipul.

Eu am scris ce spun cei ce sunt impotriva cipurilor, nu stiu ce filozofezi tu acolo. Doar daca nu ai baut ceva.

antoniap 14.09.2012 09:12:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470748)
Exact acelasi gen de informatie si acelasi gen de senzatie care te incearca citind informatii asemanatoare de pe bloguri ca: saccsiv, apologeticum.

Dar nu le-ai spus pe toate...

Uite, sa presupunem ca, de maine, pentru ca m-ai influentat tu, nu mai cred nici ce-a spus Sfantul Lavrentie de Cernigov, nici parintele Paisie Aghioritul, nici parintele Iustin Parvu, nici alti duhovnici contemporani ale caror comentarii au aparut si pe Apologeticum, Atitudini, Pelerinul ortodox, Saccsiv si pe alte site-uri crestine care nu impartasesc politica oficiala legata de cipuri si de documentele cu cip.

In acest caz, tu iti asumi faptul ca m-ai smintit, adica, de pe pozitia de crestin, m-ai influentat sa procedez intr-un mod neplacut lui Dumnezeu? Stii ca este scris: ,,Vai de cel prin care vine sminteala."

Insa eu am mare incredere in cuvintele parintelui Paisie Aghioritul si le citesc indiferent daca apar in intr-un ziar ortodox, de informatie, de scandal sau de divertisment. Iar maine, daca Dumnezeu imi ajuta, voi spune ce-am spus si pana acum: ,,Nu, multumesc! Nu am nevoie de card! Nu consider ca e in avantajul meu sa port asa ceva."

stefan florin 14.09.2012 09:25:21

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 470835)
m-ai influentat sa procedez intr-un mod neplacut lui Dumnezeu? [/b][/i]

vrei sa spui ca daca eu am acest card NU mai sunt placut lui Dumnezeu? Oare lui Dumnezeu nu-i plac cardurile?

antoniap 14.09.2012 14:21:07

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 470839)
vrei sa spui ca daca eu am acest card NU mai sunt placut lui Dumnezeu? Oare lui Dumnezeu nu-i plac cardurile?

Eu vorbeam de mine nu de tine. Vezi, creierul meu deja e setat sa creada sfaturile unor sfinti si duhovnici contemporani. Daca vrei sa afli parerea lui Dumnezeu, posteste si roaga-te sa afli raspunsul. Poate ca intre timp, de cand a fost scrisa Apocalipsa, si-o fi schimbat parerea...

Tomita 14.09.2012 16:20:17

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 470765)

Mai usor cu blestemele, jumatate se intorc impotriva ta.

dorinastoica14 14.09.2012 16:24:18

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 470683)
Antonia a spus ce este adevarat.
Vor sa introduca aceste carduri pt.ca cei care ne conduc fac voia altora mai mari decat ei.
Nu suntem agreati pt.ca suntem ortodocsi si credem in Hristos si Maica Domnului.Diavolul ii indeamna impotriva noastra.
Se poate trai si fara carduri daca din cand in cand ne facem niste investigatii medicale ,important este sa nu fim dependenti de medicamente cum este cazul diabetului ,de ex.
Mai greu este daca suferim un accident ,in rest faca-se voia Domnului.
Daca ar fi cateva milioane de romani sa refuze aceste carduri cred ca s-ar putea gasi o solutie.
Duhovnicul meu sounea sa facem cerere si sa refuzam cardurile pe motiv de apartenenta religioasa.
Unde sa facem cerere ?

Cred că la medicul de familie.

Tomita 14.09.2012 16:30:27

raspuns

- pentru ca Romania pierde de la buget cei mai multi bani din UE pe sanatate fara a sti macar pe ce se duc banii
- pentru a avea o posibilitate mai buna de a evita frauda care la noi e cea mai mare sau de a avea o evidenta
- credinciosii daca nu vor sa foloseasca acte electronice cu semnul fiarei (si nu vor sa respecte legea) sa nu mai poarte card (cu riscul de a fi batuti/omorati pentru putini/multi bani in portofel), nici pasaport biometric..si poate nici buletin electronic (in curand)
Ideea este ca aceste acte electronice cand au aparut au aparut pentru a se evita frauda...la inceput cardul, apoi cardul cu cip..acum se cauta alte solutii in special in UK (am auzit de scanarea retinei, amprente, etc)...si stim unde se ajunge ...toate la timpul lor

antoniap 14.09.2012 17:22:10

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 470868)
- pentru ca Romania pierde de la buget cei mai multi bani din UE pe sanatate fara a sti macar pe ce se duc banii
- pentru a avea o posibilitate mai buna de a evita frauda care la noi e cea mai mare sau de a avea o evidenta
- credinciosii daca nu vor sa foloseasca acte electronice cu semnul fiarei (si nu vor sa respecte legea) sa nu mai poarte card (cu riscul de a fi batuti/omorati pentru putini/multi bani in portofel), nici pasaport biometric..si poate nici buletin electronic (in curand)
Ideea este ca aceste acte electronice cand au aparut au aparut pentru a se evita frauda...la inceput cardul, apoi cardul cu cip..acum se cauta alte solutii in special in UK (am auzit de scanarea retinei, amprente, etc)...si stim unde se ajunge ...toate la timpul lor

Chiar asa de hoti sa fie toti romanii?!
Timpul va demonstra ca nu vor fi in siguranta nici cei care au documente electronice, iar cine va sti cum sa fure va fura. Cei care vor lua aceste documente electronice (si mai apoi cipul implantat) vor avea ispite de un fel, iar cei care nu le vor lua vor avea ispite de alt fel, asa cum este scris. In privinta banilor, numai cine nu vrea nu afla cum s-au cheltuit si cine este raspunzator pentru aceasta.

Tomita 14.09.2012 18:25:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 470877)
Chiar asa de hoti sa fie toti romanii?!
Timpul va demonstra ca nu vor fi in siguranta nici cei care au documente electronice, iar cine va sti cum sa fure va fura. Cei care vor lua aceste documente electronice (si mai apoi cipul implantat) vor avea ispite de un fel, iar cei care nu le vor lua vor avea ispite de alt fel, asa cum este scris. In privinta banilor, numai cine nu vrea nu afla cum s-au cheltuit si cine este raspunzator pentru aceasta.

Majoritatea romanilor, cu parere de rau, sunt hoti.
Si nu se vrea sa se stie cum s-au cheltuit banii. Cum nu se doresc multe, un exemplu cate discutii au fost pentru legea salarizarii unice si rezultatul?
Daca este lege sa iei salariul pe card/ sa ai card de sanatate/ etc. te conformezi sau nu respecti legea cu asumarea consecintelor. Poti si sa protestezi in strada dar cu nu prea mari rezultate cred.

AlinB 16.09.2012 01:31:14

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 470759)

Dada, pai cam asa functioneaza (pe fond psihic si inselare spirituala):

1. Inventam o persecutie futurista, imaginara.
2. Ii aplicam o lupta/opozitie la fel de imaginara.
3. Suntem eroi/martiri/mucenici/etc.

AlinB 16.09.2012 01:33:56

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 470814)
Pe mine ma intereseaza sa nu fiu privita ca o marfa: ,, S-a stricat, nu s-a stricat, ce termen de valabilitate are'' etc.

Vai, ce sensibilitate.
Vrei nu vrei, iti place sau nu, dpdv al Statului esti un numar intr-o statistica.
Poate nici atat uneori.

Citat:

In rest, nu am telefon cu abonament si pe cel pe care-l am vorbesc putin si-l tin mai mult acasa.
"mai mult" nu e suficient.

Citat:

Aceasta umilire in masa la care suntem supusi ma ingrijoreaza. Aceasta tendinta de a ne controla total e normal sa ma ingrijoreze.
A, de inteles, abia ai inceput sa afli si tu niste chestii..

antoniap 16.09.2012 22:07:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 470978)

A, de inteles, abia ai inceput sa afli si tu niste chestii..

Unele lucruri e bine sa le afli mai devreme, altele mai tarziu, iar altele nu-i nicio paguba daca nu le afli deloc. Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebarea adresata.

antoniap 16.09.2012 22:17:04

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 470886)
Daca este lege sa iei salariul pe card/ sa ai card de sanatate/ etc. te conformezi sau nu respecti legea cu asumarea consecintelor.

Una e sa incalc legea din motive imputabile pentru furt, violenta sau alte abateri si alta e sa muncesc cinstit si sa cer sa fiu platita intr-un mod care sa nu contravina convingerilor mele religioase. De asemenea, din moment ce eu achit asigurarea de sanatate, corect ar fi sa nu fiu conditionata in niciun fel pentru a beneficia de servicii medicale. Traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.", dupa cum spunea parintele Adrian Fageteanu, si am inteles ca nu vor exista solutii reglementate legal in vreun fel. Dar solutii vor exista, iar Dumnezeu ne va ajuta sa facem voia Sa daca dorim cu adevarat acest lucru.

AlinB 17.09.2012 18:54:20

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 470815)

Serios? Care e aia? "cipul" se da doar la cei "comozi trupeste" adica care traiesc pe picior mare, sau cum?

AlinB 17.09.2012 19:03:54

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 470835)
Dar nu le-ai spus pe toate...

Uite, sa presupunem ca, de maine, pentru ca m-ai influentat tu, nu mai cred nici ce-a spus Sfantul Lavrentie de Cernigov, nici parintele Paisie Aghioritul, nici parintele Iustin Parvu, nici alti duhovnici contemporani ale caror comentarii au aparut si pe Apologeticum, Atitudini, Pelerinul ortodox, Saccsiv si pe alte site-uri crestine care nu impartasesc politica oficiala legata de cipuri si de documentele cu cip.

Credulitatea nu e o virtute.

Sfantul Lavrentie de Cernigov nu a zis nimic de vreun cip, nici parintele Paisie Aghioritul.

Citat:

In acest caz, tu iti asumi faptul ca m-ai smintit, adica, de pe pozitia de crestin, m-ai influentat sa procedez intr-un mod neplacut lui Dumnezeu? Stii ca este scris: ,,Vai de cel prin care vine sminteala."
Sminteala fiind...care?

Citat:

Insa eu am mare incredere in cuvintele parintelui Paisie Aghioritul si le citesc indiferent daca apar in intr-un ziar ortodox, de informatie, de scandal sau de divertisment. Iar maine, daca Dumnezeu imi ajuta, voi spune ce-am spus si pana acum: ,,Nu, multumesc! Nu am nevoie de card! Nu consider ca e in avantajul meu sa port asa ceva."

Parintele Paisie Aghioratul n-a zis nimic de vreun card cu cip.

El avea o problema cu cele cu banda magnetica si codul de bare, fiind regretabil, influentat in gandire de un personaj protestant cu niscai probleme la etajul superior (Mary Stewart Relfe) - obsedat la randul lui de codul de bare care chipurile ar contine "666".

Cardurile bancare cu banda magnetica, fiind totusi acceptate de cei din 'Partida Cipurilor' care il imping la inaintare pe par. Paisie Aghioratul.

Mai mult, calugarul Filotheu de la Petru Voda - care a dat tonul la sminteala cipurilor facandu-se de ras in public cu afirmatii de genul "casierita bate 666 la casa de marcat" si "pamantul nu se misca" a spus cel putin intr-o conferinta ca putem lua orice fel de carduri cu cip atat timp cat nu sunt RFID.

antoniap 17.09.2012 20:16:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 471089)
Credulitatea nu e o virtute.

Sfantul Lavrentie de Cernigov nu a zis nimic de vreun cip, nici parintele Paisie Aghioritul.

Sminteala fiind...care?

Parintele Paisie Aghioratul n-a zis nimic de vreun card cu cip.

El avea o problema cu cele cu banda magnetica si codul de bare, fiind regretabil, influentat in gandire de un personaj protestant cu niscai probleme la etajul superior (Mary Stewart Relfe) - obsedat la randul lui de codul de bare care chipurile ar contine "666".

Cardurile bancare cu banda magnetica, fiind totusi acceptate de cei din 'Partida Cipurilor' care il imping la inaintare pe par. Paisie Aghioratul.

Mai mult, calugarul Filotheu de la Petru Voda - care a dat tonul la sminteala cipurilor facandu-se de ras in public cu afirmatii de genul "casierita bate 666 la casa de marcat" si "pamantul nu se misca" a spus cel putin intr-o conferinta ca putem lua orice fel de carduri cu cip atat timp cat nu sunt RFID.

Sa ne amintim ce spunea parintele Paisie Aghioritul:

http://apologeticum.wordpress.com/20...ctelor-cu-cip/

http://www.depindedenoi.ro/articole/...antihrist.html

AlinB 17.09.2012 21:00:09

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 471100)

Dar tu macar citesti link -urile care le dai la altii?

Nu e vorba de nici un cip, ci de frica de buletin "satanic" - magnetic sau cu cod de bare si "pecetluirii pe mana sau pe frunte cu raze laser, a numarului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber." (deci nu cipuri, nu iplanturi).

Restul sunt comentariile pacalicilor de ocazie.

E uimitor cum dintr-o eroare evidenta puteti face un argument pentru o cauza la fel de penibila si eronata.

Probabil s-a pornit de la ideea ca multi credinciosi nu sunt prea isteti si superstitiosi foarte, asa ca masa de manevra ar fi..

antoniap 17.09.2012 22:05:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 471107)

Nu e vorba de nici un cip, ci de frica de buletin "satanic" - magnetic sau cu cod de bare si "pecetluirii pe mana sau pe frunte cu raze laser, a numarului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber." (deci nu cipuri, nu iplanturi).

Restul sunt comentariile pacalicilor de ocazie.

E uimitor cum dintr-o eroare evidenta puteti face un argument pentru o cauza la fel de penibila si eronata.

Probabil s-a pornit de la ideea ca multi credinciosi nu sunt prea isteti si superstitiosi foarte, asa ca masa de manevra ar fi..

Parintele n-avea cum sa stapaneasca notiunile teoretice ca un inginer.
Dupa tine, nici antihrist nu exista!

stefan florin 18.09.2012 15:00:10

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 470861)
Eu vorbeam de mine nu de tine. Vezi, creierul meu deja e setat sa creada sfaturile unor sfinti si duhovnici contemporani. Daca vrei sa afli parerea lui Dumnezeu, posteste si roaga-te sa afli raspunsul. Poate ca intre timp, de cand a fost scrisa Apocalipsa, si-o fi schimbat parerea...

cred ca ar trebui sa-ti resetezi creierul. Mai ales sa citesti tu insuti Biblia si sa nu te mai iei dupa parerea altora despre anumite pasaje biblice, ci sa incerci sa le intelegi tu singura.
PS: si-o fi schimbat Dumnezeu parerea de cand a fost scrisa Apocalipsa? O dovada ca NU stapanesti bine versetele Bibliei. My lady, Dumnezeu NU se schimba! Uite aici: "Iisus Hristos, ieri și azi și în veci, este același" (Evrei 13:8)

antoniap 18.09.2012 18:02:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 471204)
cred ca ar trebui sa-ti resetezi creierul. Mai ales sa citesti tu insuti Biblia si sa nu te mai iei dupa parerea altora despre anumite pasaje biblice, ci sa incerci sa le intelegi tu singura.
PS: si-o fi schimbat Dumnezeu parerea de cand a fost scrisa Apocalipsa? O dovada ca NU stapanesti bine versetele Bibliei. My lady, Dumnezeu NU se schimba! Uite aici: "Iisus Hristos, ieri și azi și în veci, este același" (Evrei 13:8)

Iarta-ma! A fost o gluma neinspirata pentru a te contrazice. Intrebarea era retorica, formulata tocmai pentru a intari ideea ca Dumnezeu nu este ca oamenii si nu-și schimbă parerea. Capitolele 13, 14 si 15 din Apocalipsa raman valabile oricand.

Exsita riscul sa se procedeze si in zilele noastre ca pe vremea lui Iisus. Oamenii, desi vad si acum ca si atunci ca se implinesc niste profetii, accepta mai usor minciuna decat adevarul.

AlinB 18.09.2012 21:43:07

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 471116)
Parintele n-avea cum sa stapaneasca notiunile teoretice ca un inginer.

In sfarsit, o recunoastere indirecta din partea unui mare fan al miscarii "anticip", a faptului ca ceea ce spunea par. Paisie nu are nici o legatura cu propaganda actuala anticip ba chiar mai mult, nu are legatura nici cu realitatea.

Va sa zica iti trebuie o diploma de inginer ca sa faci diferenta intre "cip implantat" si "pecetluirii pe mana sau pe frunte cu raze laser, a numarului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber."

Tu ai asa ceva, din moment ce ai sesizat ridicolul?

Citat:

Dupa tine, nici antihrist nu exista!
Deci, cand epuizam argumentele incepem sa punem cuvinte in gura celuilalt, ca sa avem ce combate?

antoniap 18.09.2012 21:56:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 471239)
In sfarsit, o recunoastere indirecta din partea unui mare fan al miscarii "anticip", a faptului ca ceea ce spunea par. Paisie nu are nici o legatura cu propaganda actuala anticip ba chiar mai mult, nu are legatura nici cu realitatea.

Va sa zica iti trebuie o diploma de inginer ca sa faci diferenta intre "cip implantat" si "pecetluirii pe mana sau pe frunte cu raze laser, a numarului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber."

Tu ai asa ceva, din moment ce ai sesizat ridicolul?

Deci, cand epuizam argumentele incepem sa punem cuvinte in gura celuilalt, ca sa avem ce combate?

Citeste cu atentie cuvintele parintelui si Apocalipsa, capitolele 13, 14 si 15 si vezi unde poti s-o intorci ca la Ploiesti si unde nu.

stefan florin 19.09.2012 11:17:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 471211)
Iarta-ma! A fost o gluma neinspirata pentru a te contrazice. Intrebarea era retorica, formulata tocmai pentru a intari ideea ca Dumnezeu nu este ca oamenii si nu-și schimbă parerea. Capitolele 13, 14 si 15 din Apocalipsa raman valabile oricand.

Exsita riscul sa se procedeze si in zilele noastre ca pe vremea lui Iisus. Oamenii, desi vad si acum ca si atunci ca se implinesc niste profetii, accepta mai usor minciuna decat adevarul.

My lady, atat timp cat NU a aparut antihristul in lume, NU are cum sa apara nici acel numar 666 (in orice forma) in lume si nici oameni pecetluiti cu 666. Sa sustii ca cipurile sau cardurile sunt 666 este o aberatie. Este ca si cum ai sustine ca rosu, verde si negru sunt culorile statului (tara) Vega (ipotetic vorbind), Vega stat (tara) care nici nu exista. Este acum antihristul in lume? Din cate stiu eu NU. Atunci cum poate sa existe pecetea lui in lume? Pecetea (666) nu v-a aparea abia DUPA ce antihristul v-a domina intreaga planeta? Nu cumva acesti duhovnici nu fac altceva decat sa sperie lumea?

antoniap 19.09.2012 11:40:55

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 471292)
My lady, atat timp cat NU a aparut antihristul in lume, NU are cum sa apara nici acel numar 666 (in orice forma) in lume si nici oameni pecetluiti cu 666. Sa sustii ca cipurile sau cardurile sunt 666 este o aberatie. Este ca si cum ai sustine ca rosu, verde si negru sunt culorile statului (tara) Vega (ipotetic vorbind), Vega stat (tara) care nici nu exista. Este acum antihristul in lume? Din cate stiu eu NU. Atunci cum poate sa existe pecetea lui in lume? Pecetea (666) nu v-a aparea abia DUPA ce antihristul v-a domina intreaga planeta? Nu cumva acesti duhovnici nu fac altceva decat sa sperie lumea?

Mai lasa-ma cu ,,my lady", zi-mi in romaneste.
Incep sa se vada foarte clar roadele lui antihrist. Dupa ce intri intr-o incăpere in care se fumeaza nu mai simti miros de fum!

Ce folos avem daca ne amagim considerand ca suntem placuti lui Dumnezeu si ca, daca n-a aparut nimeni inca sa se bata cu pumnul in piept si sa spune direct ca ele este antihrist, noi nu trebuie sa ne mai facem griji. Ba chiar sa-i cream conditii sa-si puna toate strategiile in aplicare!

lore86 19.09.2012 13:41:59

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 471292)

Ca Antihrist a aparut sau nu in lume nu putem sti. Ceea ce cu siguranta stim e ca nu a aparut inca in viata publica. Sunt lucruri foarte diferite.
Ceea ce de asemenea simtim e ca incetul cu incetul se tese o lucrare demonica la nivel mondial. Iar dovezile sunt nenumarate.Iar dulcea noastra nepasare naste monstrii. CU care ne vom confrunta, mai devreme sau mai tarziu.

Personal cred ca Domnul ii va pazi pe alesii lui de lucrurile sub pecetluirea celui rau. Iar toata aceasta propaganda anticip cred ca va crea exact efectul contrar: va determina o atitudine ironica, de nepasare de genul"Din astea am tot auzit" iar atunci cand pericolul se va instaura cu adevarat oamenii vor accepta cu usurinta cipul in mana sau pe frunte.

Adevarata problema abia atunci va incepe...

stefan florin 19.09.2012 14:00:14

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 471295)
Mai lasa-ma cu ,,my lady", zi-mi in romaneste.
Incep sa se vada foarte clar roadele lui antihrist. Dupa ce intri intr-o incăpere in care se fumeaza nu mai simti miros de fum!

Ce folos avem daca ne amagim considerand ca suntem placuti lui Dumnezeu si ca, daca n-a aparut nimeni inca sa se bata cu pumnul in piept si sa spune direct ca ele este antihrist, noi nu trebuie sa ne mai facem griji. Ba chiar sa-i cream conditii sa-si puna toate strategiile in aplicare!

atunci de unde stii ca daca un om NU foloseste aceste carduri este bine placut lui Dumnezeu?

stefan florin 19.09.2012 14:06:23

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 471310)
Ca Antihrist a aparut sau nu in lume nu putem sti. Ceea ce cu siguranta stim e ca nu a aparut inca in viata publica. Sunt lucruri foarte diferite.
Ceea ce de asemenea simtim e ca incetul cu incetul se tese o lucrare demonica la nivel mondial. Iar dovezile sunt nenumarate.Iar dulcea noastra nepasare naste monstrii. CU care ne vom confrunta, mai devreme sau mai tarziu.

Personal cred ca Domnul ii va pazi pe alesii lui de lucrurile sub pecetluirea celui rau. Iar toata aceasta propaganda anticip cred ca va crea exact efectul contrar: va determina o atitudine ironica, de nepasare de genul"Din astea am tot auzit" iar atunci cand pericolul se va instaura cu adevarat oamenii vor accepta cu usurinta cipul in mana sau pe frunte.

Adevarata problema abia atunci va incepe...

ok! Atunci daca antihrist NU a aparut in viata publica NICI pecetea lui NU a avut cum sa apara public (666-viitoare pecete a lui). Biblia spune CLAR ca oamenii vor stii sigur care v-a fi pecetea lui antihrist si o vor accepta CONSTIENTI de ceea ce fac. Unii care au carduri habar nu au ca aceste carduri ar fi o posibila pecetluire a antihristului. Cei care se inroleaza in Legiunea straina franceza au cipuri implntate. Asta inseamna ca ei au fost pecetluiti de antihrist sau ca ei il accepta pe antihrist ca Dumnezeu al lor? Ceea ce fac unii preoti acum este sa ne indemne sa suflam in iaurt ca sa nu ne frigem ( sa zicem NU cardurilor, cipurile etc). De unde stiu ei ca aceste carduri sau cipuri sunt pecetea antihristului 666?

lore86 19.09.2012 14:15:53

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 471314)
ok! Atunci daca antihrist NU a aparut in viata publica NICI pecetea lui NU a avut cum sa apara public (666-viitoare pecete a lui). Biblia spune CLAR ca oamenii vor stii sigur care v-a fi pecetea lui antihrist si o vor accepta CONSTIENTI de ceea ce fac.Ceea ce fac unii preoti acum este sa ne indemne sa suflam in iaurt ca sa nu ne frigem ( sa zicem NU cardurilor, cipurile etc). De unde stiu ei ca aceste carduri sau cipuri sunt pecetea antihristului 666?

cred ca se exagereaza zicand ca sunt pecetea lui Antihrist. Dar in mod cert toate aceste carduri ne pregatesc ptr obisnuinta cu un card unic, a carui probaibilate de a fi pierdut/furat e foarte mare deci implicit se va apropune solutia optima: un cip incorporat care nu se poate pierde/fura.

Unii au impresia ca pot alerga cu orice viteza, mizand sa se opreasca exact cand ajung la marginea prapastiei. Poate ca unii vor reusi, dar sansa de a cadea in gol creste considerabil daca nu mergi la pas.

Asa si aici. Nu poti avea toate cardurile: bancar, de sanatate, de cumparaturi , de identitate etc. Apoi sa se centralizeze informatia intr-unul singur. Iar cand se va propune varianta optima nu vei avea puterea sa refuzi. Plus ca vei fi prea familiarizat cu sistemul.

Cert e ca vor veni vremuri grele. Scripturile trebuie sa se implineasca. Doar o intoarcere la simplitate ne va face sa rezistam. Iar simplitatea nu o vad cu 5-7 carduri in portofel...

DragosP 19.09.2012 14:18:57

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 471317)
Cert e ca vor veni vremuri grele. Scripturile trebuie sa se implineasca.

Vremurile SUNT deja destul de grele.

lore86 19.09.2012 14:24:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 471318)
Vremurile SUNT deja destul de grele.

si vor veni si mai grele. Despre acestea Mantuitorul spune ca sunt abia "inceputurile durerilor."
Dar cu nadejde, le vom trece si pe acestea.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:28:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.