Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Mari Duhovnici si predicile lor (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5036)
-   -   Pr Iustin Parvu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=157)

windorin 20.01.2009 14:21:15

intemeierea celor spuse.. si apararea lor..

[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]1. "din prisosul inimii vorbeste gura.. adica daca ai pe Duhul Sfant nu poti sa stai, stiind ce va urma, indiferent, si sa-ti vezi doar de mantuirea proprie, adica sa fii egoist."[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]si Arie si Luther si Papa au vorbit din prisosul inimii, si au dus la erezie, proteste si cruciade.. deci e bine sa intelegem intai daca inima are pe Duhul Sfant, apoi sa vedem daca reactia nu este cumva mai mult decat ar vrea El sa ne spuna..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]te intreb, parintii care alarmeaza, oare nu cumva vor sa imite pe profetii Vechiului Testament, care (intr-un fel) lucrau "in locul Sfantului Duh", care atunci nu venise inca in inima oamenilor.. aceasta atitudine de "a forma cete cete si de a lupta", nu cumva este mai mult vechi-testamentara decat hristologica?![/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]ar trebui sa intelegem si caut sa vedem ce inseamna "tacerea marturisitoare" a Sfintilor Parinti, care taceau si zideau, mai mult decat alarmau si dezbinau.. si inca ceva.. care este semnul prezentei Duhului Sfant, oare nu pacea si linistea cea cu nadejde?![/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]lamurire.. parintele Iustin este posibil sa aiba alta intelege a inimii, iar interpretatorii sa puna pe seama lui o intelegere a unei revolutii aproape fizice, si nu una a inimii, a postului si a jertfei cu dragoste.. parintele Iustin imi este drag, insa este bine sa nu ii punem in spate mai multe decat ar vrea sa spuna.. cat despre ceilalti "agitatori", ar fi bine sa se intrebe daca sunt smeriti si daca au dragoste.. si sa nu se mai vada "alesii" lui Dumnezeu pentru a lumina ochii celor orbi..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]si mai e ceva.. babele si cei neinvatati au tinut Biserica, si nu teologii.. calugarii tacuti si retrasi din lume, care atrageau asupra lumii mila si harul lui Dumnezeu, si nu calugarii revolutionari care au iesit din manastiri pentru a lumina pe cei din lume..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]2. „dar tu nu vezi ce vremuri traim? ia fa un exercitiu de imaginatie si spune-mi ce vezi peste 30 de ani numai”[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]imaginatia mi-a prea bogata ca sa ii dau curs.. nu este un lucru indicat, caci deznadejdea este singurul lucru pe care il poate naste.. insa stiu doar atat, anul trecut puteam merge cu masina prin oras, iar acum aproape ca a ajuns imposibil.. acum cativa ani, aerul de dimineata era mai racoros si mai curat, iar acum nu.. lumea era mai tacuta si mai linistita pe trotoare si in masini, iar acum isi dau din ce in ce mai multe coate..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]da, s-a racit dragostea.. si ce inseamna asta, ca vine Antihrist, sau ca e deja printre noi ? mai bine ne-am gandi la sfarsitul nostru, decat la sfarsitul lumii, sa nu ne mai vedem "alesi" pentru a lumina pe altii, si sa inmultim rugaciunea din camara inimii..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]erau "vremuri" mai bune in primele secole, cand oamenii erau rastigniti si arsi sau cand erau taiati cu fierastraul.. nu, si acelea erau "apocaliptice".. cum a fost comunismul simtit in temnite? cum a fost Razboiul Mondial ? [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]niciodata nu a fost pace.. nici macar in Bizant, caci riscul lenevirii si a mortii spirituale crescuse..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]sa’mi fie cu iertare.. toate sunt pareri, si nu litere de lege..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]zi cu pace ![/SIZE]

dorinastoica14 20.01.2009 17:38:05

[quote=C.tin;109113]PELERINAJ LA MANASTIREA PETRU - VODA
Sambata 07.02.2009, ora 7.30 plecare de la Unirea (Bucuresti).
Oprire la man. Neamt, apoi se continua drumul spre Petru Voda.
07 - 09.02.2009Man. Petru Voda - participare la slujbele religioase
09.02.2009 intoarcerea în București
Cost 110 ron

Relatii la tel.

razvan_m 20.01.2009 20:43:23

windorin a scris:
Citat:

[SIZE=3]1. "din prisosul inimii vorbeste gura.. adica daca ai pe Duhul Sfant nu poti sa stai, stiind ce va urma, indiferent, si sa-ti vezi doar de mantuirea proprie, adica sa fii egoist."

si Arie si Luther si Papa au vorbit din prisosul inimii, si au dus la erezie, proteste si cruciade.. deci e bine sa intelegem intai daca inima are pe Duhul Sfant, apoi sa vedem daca reactia nu este cumva mai mult decat ar vrea El sa ne spuna..[/SIZE]

Ba din contra, astazi se pune accentul pe mantuirea proprie si mai putin pe incercarea de a atrage spre mantuire si pe altii, caci spunea Vladica Averchie [Tausev] de Jordanville, membru ROCOR si trecut in anii nostri [1977] la Domnul, citez:

"Termenul de <ortodox> nu mai are inteles astazi. [COLOR=#000080]Astazi, sub masca exterioara a ortodoxiei se ascunde neortodoxia.[/COLOR] Trebuie sa nascocim o alta denumire pentru ceea ce numim ortodoxie, asa cum odinioara a fost nevoie de a de nascoci termenul de <ortodox>. Si nu-i usor deloc” (Arhiep. Averchie Tausev).

[b]"“Nu avem de unde aștepta restabilirea creștinismului” - scrie mai departe Episcopul Ignatie: [COLOR=royalblue][/COLOR][COLOR=royalblue]Vasele Sfântului Duh au secat definitiv pretutindeni, chiar și în mănăstiri, aceste tezaure de evlavie și daruri harice. O[COLOR=#000000]r, substanța Duhului dumnezeiesc poate fi suplinită și restabilită numai prin uneltele Sale. Îndelungata și milostiva răbdare a Domnului îngăduie să se prelungească și să fie amânat deznodământul final pentru cei rămași, care se vor mântui, între timp, cei ce putrezesc sau au putrezit, vor atinge deplina putreziciune. [/COLOR][COLOR=#000000]Cei ce vor să se mântuiască, trebuie să înțeleagă bine acest lucru și să folosească timpul dat spre mântuire, ‘căci timpul scurt este’, iar trecerea în veșnicie este aproape pentru fiecare din noi[/COLOR][COLOR=darkorange]. [COLOR=black]Se cuvine să fim mai împăciuitori față de starea Bisericii și totodată înțelegători. Această stare jalnică este îngăduită de Sus. Starețul Isaia spunea: ‘[/COLOR][COLOR=black]Înțelege vremea! Nu aștepta buna orânduire în structura bisericească îndeobște.[/COLOR] [COLOR=black]Fii mulțumit că există posibilitatea mântuirii individuale a celor care vor să se mântuiască. Sfaturi care parcă ne sunt îndreptate direct nouă, pentru a nu ne descuraja, a nu cădea în deznădejde, văzând ce se petrece. Cel mai greu este, desigur, în aceste vremuri, după cum remarca Sfântul Ierarh Ignatie, de a suporta singurătatea spirituală.
Mântuiește-te singur! [COLOR=#ff0000]Fii fericit, dacă vei afla măcar un colaborator adevărat în lucrarea de mântuire: acesta e cel mai mare și mai de preț dar al Domnului, în zilele noastre. Păzește-te, vrând să-ți salvezi aproapele, să nu te tragă el în prăpastia pierzaniei. Acest din urmă lucru se întâmplă la tot pasul.[/COLOR]” Iată ce vremuri grele vor veni pentru mântuire, și aceste vremuri au și venit!" (Arhim. Averchie Tausev)[/COLOR][/COLOR][/COLOR]

"Arhiepiscopul Averchie adeseori cita din Sf. Ignatie Briancianinov: [SIZE=3][COLOR=red]“Să nu îndrăznești să ridici mâna ta cea slabă pentru a opri valul puternic al apostaziei. Evit-o, păzește-te tu însuți de ea, și-ți va fi de ajuns. Cunoaște duhul vremii, cercetează-l, ca să poți evita pe cât posibil influența lui.“[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]

Doar anumiti parinti binecredinciosi si plini de evlavie si frica de Dumnezeu precum parintele Iustin Parvu mai incearca in ziua de azi sa faca apel la constiinta credinciosilor, la verticalitatea lor, pentru ca ei sa urmeze calea cea dreapta a Ortodoxiei si sa nu faca compromisuri de niciun fel cu adevaratii stapani masoni si cu cipurile pe care acestia le propun pentru un asa-zis control al fenomenului terorist, stapani carora politicienii nostri le ciugulesc, la propriu, din maini.

Romeo

emili76 20.01.2009 20:58:20

Atitudine

Aveti stiinta si despre alte atitudini luate vis-a-vis de subiectul pus in discutie in ultimul timp de Pr Iustin?
are sustinere si din partea altor preoti,monahi sau nu?

sofiaiuga 20.01.2009 22:49:44

MISTAGOGIA III-de EP.DANIIL STOENESCU

PAG.116-117,CAPITOLUL CACI DIN PRISOSUL INIMII GRAIESTE GURA[Luca6,45]-citeva fragmente pt a intelege ce inseamna aceasta expresie!
....".floarea cuvintelor oricui este expresia radacinilor inimii lui,iar pt ca[COLOR=red]'unde este comoara voasra ,acolo va fi si inima voasta"[/COLOR][COLOR=black][luca 12,34],putem spune ca izvorul cuvintelor noastre tisneste din comoara inimii noastre."[/COLOR]
.....
"cuvintele Domnului 'CACI DIN PRISOSUL INIMII GRAIESTE GURA"ADEVERESC in acelasi timp prisosul si comoara inimii lui DAVID in alcatuirea inspirata a psalmilor,intelepciunea mintii si a inimii lui Solomon in Proverbe,Ecleziast si Cintarea Cintarilor,starea inimii regelui Manase in rugaciunea sa de pocainta,durerea Mariei si a Martei pt fratele lor lazar,iubirea curata si dorul cel dumnezeiesc al Sfintei Maria Magdalena la mormintul Domnului in dimineata invieriisi ,arderea inimiii celor doi ucenici pe drumul spre Emaus."
"Cuvintele"[COLOR=blue]caci din prisosul inimii graieste gura"[/COLOR][COLOR=black] arata smerenia si umilinta vamesului din candela rugaciunii lui"Dumnezeule,fii milostiv mie ,pacatosului",taria credintei in Hristos a sfintului arhidiacon STEFAN in predica si in marturisireasa din fata sinedriului,dragostea arzatoare si coplesitoare a sf.apostol PAVEL din imnul iubirii si din toate epistolele sale,zborul de vultur ceresc al sfintului apostol si evanghelist IOAN care razbate in toate scrierile sale din N.T.In sfirsitcuvintele Mintuitorului "DIN PRISOSUL INIMII GRAIESTE GURA" EXPRIMA STAREA DIFERITA SI SOARTA DIFERITA A CELOR DOI TILHARI RASIGNITI IMPREUNA CU DOMNUL PE CRUCILE GOLGOTEI:rautatea ,batjocura si impietrirea inimii celui de-a stinga si pocainta ,smerenia,credinta si speranta inimii celui de-a dreapta....."[/COLOR]

Sint doar citeva fragmente din acest capitol superb ,asa cum superbe sint si cele 3 volume MISTAGOGIA a prea Sfintiei Sale.MERITA CITITE !!

sofiaiuga 20.01.2009 23:05:25

Citat:

În prealabil postat de tot.eu (Post 96156)
Stiu..am vazut si eu asta la parintele.A taiat de pe pomelnic o persoana care nu credea in Dumnezeu.Din cate am inteles ii taie pe cei care nu mai au poate nici o cale de revenire,cei care nu vor sa isi revina..s.a.

biserica nu se roagapt cei care traiesc in concubinajul asta modern ,care de fapt este desfrinare,nici pt cei de alta religie decit pt ortodocsi ,caci ei preotii au a raspunde in fata lui Dumnezeu de sufletele crestinilor ortodocasi.Apoi rugaciunea pt cel aflat in ..altceva decit credinta ortodoxa ,este pierdere de timp pt preot ,el avind a se ruga pt scoaterea la lumina a sufletelor credinciosilor din turma pt care are sa deie sama in fata Domnului.

EugeniaG 21.01.2009 02:10:06

[quote=dorinastoica14;110554]
Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 109113)
PELERINAJ LA MANASTIREA PETRU - VODA
Sambata 07.02.2009, ora 7.30 plecare de la Unirea (Bucuresti).
Oprire la man. Neamt, apoi se continua drumul spre Petru Voda.
07 - 09.02.2009Man. Petru Voda - participare la slujbele religioase
09.02.2009 intoarcerea în București
Cost 110 ron

Relatii la tel.

Sunt interesata...imi puteti scrie va rog un numar de telefon in mesaj privat? as vrea sa intreb unde/cum fac rezervarile, multumesc anticipat.

nastac_miruna 29.01.2009 21:54:14

O voce puternica.

Eu am citit cartea "Parintele IUSTIN PARVU si morala unei vieti castigate." O recomand tuturor care nu au citit-o!
Toate suferintele acestui parinte prin inchisorile comuniste, toate nedreptatile de atunci, dar si de acum, l-au calit si l-au sfintit. Nu se da niciodata deoparte cand este vorba de nedreptate, spune lucrurilor pe nume si de aceea este posibil sa nu fie prea agreat de cei care conduc destinele acestei tarisoare atat de incercata!
Si dau niste citate din aceasta frumoasa carte:

"Am ajuns cersetori ai Europei si ai lumii intregi. Bratul cel mai ieftin de munca este al bietului roman. In ce umilinta a ajuns neamul nostru crestinesc... Oare toata framantarea si durerea aceasta nu ne fac sa-l comparam cu poporul iudeu care merge in Pamantul Fagaduintei? Eu cred ca da. Dar in Pamantul Fagaduintei n-au intrat decat cei intai nascuti, care isi lasasera toate amintirile in urma, in casa robiei. La fel si astazi, doar cei care isi vor lasa toate amintirile din perioada comunista in urma vor trece in <Romania Fagaduintei> si se vor salva."

"Babilonul, haosul pe care-l traim noi astazi nu sunt decat rezultatul tendintei acesteia de schimbare esentiala a originii noastre, a traditiilor noastre, adica a ceea ce ne leaga ca neam."

"Preotul se comporta ca tot romanul. Vrea sa fie salariat, sa traiasca bine si sa moara pensionar."

"Calugarul isi are exemplul in lumina ingerului, iar crestinul, mireanul, o are in lumina monahului. Din pacate, nici monahul nu prea mai are lumina ingerului, cum nici crestinul nu prea mai zareste lumina monahului."

Pr. Gheorghe Calciu-Dumitreasa:

"Cred cu tarie ca cel mai mare duhovnic in viata este Parintele Iustin Parvu de la Petru Voda. Este si cel mai puternic om duhovnicesc. Chiar daca nu are nici un rang ierarhic, are rangul Duhului care i s-a dat si care nu se va putea lua de la el. As vrea ca Sfintii Arhangheli si Maica Domnului sa-i pazeasca pe ucenicii sai de ispita mandriei de a-i fi ucenici." (2004)

lacrimi 09.11.2009 22:54:09

Citat:

În prealabil postat de dulcineea (Post 52097)
cum vi se pare acest fapt?????
s-a dus o perosana ,o femeie la acest preot Iustin Parvu ca a auzit ca e vazator cu duhul si sa o ajute intr-o problema iubea un barbat care nu o iubea si o iubea un barbat pe care ea nu-l iubea dar ii accepta ajutorul,acesta fiind alta natie si avea bani.si s-a dus ea la preot si ii da un pomelnic scris cu cei 2 barbati si cu alte cateva rude de ale ei...si cand i l-a dat preotului acesta a inceput sa taie de pe lista persoanele pentru ca nu se roaga pentru ei...adica a vazut cine...ca era un protestant ,ca era un ateu si un ortodox ...neortodox.
se paote face asa ceva sa tai persoanele de pe pomelnic?
vreau o lamurire...
multumesc
doamne ajuta!

La fel am patit si eu... Am dus un pomelnic cu nemele meu, al sotului si al copiilor, iar Parintele a taiat numele sotului de pe pomelnic... L-am intrebat de ce... si mi-a spus ca el nu mai e crestin ortodox, e o oaie ratacita si singurul lucru ce-l poate face e sa-l puna la Psaltire... Am ramas cu un gust amar, pentru ca sotul meu era crestin ortodox, dar... nu au durat mai mult de 3-4 zile si sotul meu mi-a dat "vestea" ca in cateva zile se va "boteza" la penticostali.... Asta cum o explicati?...
Parintele este un Sfant. Si a ajutat atat lume... Spune vorbe putine, dar "cine are urechi de auzit, sa auda"....
Dumnezeu sa-l aiba in paza sa pe Parintele Iustin.
Doamne Ajuta

gabriela8 03.10.2010 10:22:27

Foarte interesant!

Pr Iustin interviu dat pe 23 septembrie 2010!

Interviul video (in 3 parti) se gaseste la
http://atitudini.com/parintele-justi...m-a-influentat

adriano 29.10.2010 10:36:50

Buna ziua !

As vrea sa trec pe la parinte zilele acestea, stie cineva daca mai spovedeste sau daca mai sta de vorba cu pelerini ?

mihailt 29.10.2010 17:16:11

Mai frate din cate mi se pare mie primeste,dar intreaba pe fratele Victor Roncea ca tocmai a fost pe la Sfanta Manastire Petru Voda.
Pune-i intrebare pe blogul fratiei sale la comentarii acolo:
http://roncea.ro/2010/10/25/nu-nu-m-...arit/#comments
O sa iti raspunda cred.

adriano 29.10.2010 18:59:18

Multumesc, am sa-l intreb.

Grabriella 10.02.2011 11:05:41

La multi ani, scump parinte!

0.02.1919 - s-a nascut, in satul Petru Voda (in vecinatatea caruia a intemeiat, in 1991, pe pamantul sau parintesc, actuala manastire), marele duhovnic Iustin Parvu, intemnitat de comunisti intre 1948 si 1964.

vicentiu68 17.02.2011 20:04:31

Dar din… darurile duhovnicesti ale Parintelui: “Noi, da

Fuga de sine

Omul fuge de sine de frica; ii e frica de judecata constiintei pentru tot ce s-a intamplat in lumea noastra, in lume in general, in secolul trecut. Oamenii senini, care nu au pe constiinta pacate, care nu sunt datori nimanui, nu se grabesc niciodata, se opresc si vorbesc cu fiecare, cu vecini, cu frate, cu mama. Acestia au timp si pentru un bolnav si pentru un sarman si pentru un semen care are nevoie de un sfat, de un ajutor. Pe cand cei care au ceva pe suflet, care sunt cuprinsi de patima de a aduna continuu averi, fara masura, aceia sunt bolnavii adevarati ai vremurilor noastre. Cu ei nu poti vorbi normal, ei au ceva pe suflet mereu, ei evalueaza continuu, dar nu dupa masura lui Dumnezeu ci numai dupa masura oamenilor.
Greseala fratelui

Noi trebuie sa urmam pilda Mantuitorului, Care a luat asupra Sa pacatele intregii omeniri: atunci cand vedem ca fratele face o greseala, sa nu ne grabim sa aruncam degraba cu piatra in el, ci mai intai sa ne socotim noi vinovati pentru acea greseala si aceasta inseamna sa purtam slabiciunile fratelui si astfel el se usureaza. Cel mai mult iubeste Dumnezeu acest tip de jertfa si nu exista cununa mai mare ca pentru aceasta, pentru ca asa a spus Domnul: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta si cu tot sufletul tau si cu tot gandul tau”, aceasta este intaia si marea porunca. Iar a doua, asemenea ei: “Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Dar sa nu credem ca noi, daca suntem mizerabili la suflet putem ajuta societatea mizerabila de azi.

vicentiu68 17.02.2011 20:07:42

“Noi, daca nu traim in Duhul, nu avem cum sa ne vedem pacatele, nici sa iubim…”PR.IUSTIN PARVU.------------------Lipsa de iubire

De caderea celui din preajma ne facem vinovati si noi, fara discutie. Lipsa de iubire e ca lipsa de sprijin. Nu-l iubesti pe Dumnezeu, daca nu-l iubesti pe aproapele tau. De raul din lume suntem vinovati fiecare, daca tratam cu indiferenta ce i se intampla vecinului, fratelui, prietenului sotului, parintelui, atunci nu mai putem pretinde ca noua sa ne intinda mana cineva, degeaba asteptam ajutorul lui Dumnezeu. Spune Sfantul Evanghelist Ioan (4: 7-21).

Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el. Intru aceasta a fost desavarsita iubirea Lui fata de noi, ca sa avem indraznire in ziua judecatii, fiindca precum este Acela, asa suntem si noi, in lumea aceasta.

dianagroza 18.02.2011 13:53:26

Citat:

În prealabil postat de dulcineea (Post 52098)
cum vi se pare acest fapt ??
s-a dus o perosana ,o femeie la acest preot Iustin Parvu ca a auzit ca e vazator cu duhul si sa o ajute intr-o problema: iubea un barbat care nu o iubea si o iubea un barbat pe care ea nu-l iubea dar ii accepta ajutorul,acesta fiind de alta natie si avea bani.si s-a dus ea la preot si ii da un pomelnic scris cu cei 2 barbati si cu alte cateva rude de ale ei...pomelnic platit cu banii de la barbatul german si cand i l-a dat preotului acesta a inceput sa taie de pe pomelnic persoanele pentru ca nu se roaga pentru ei...adica a vazut cine erau...ca era un protestant ,ca era un ateu si un ortodox ...neortodox.
se poate face asa ceva sa tai persoanele de pe pomelnic?
vreau o lamurire...
multumesc
doamne ajuta!

Da!
E normal.
Si la Sihastria, la chilia Parintelui Cleopa, tot asa taiau de pe lista.

dianagroza 18.02.2011 13:56:53

Citat:

În prealabil postat de adriano (Post 301498)
As vrea sa trec pe la parinte zilele acestea, stie cineva daca mai spovedeste sau daca mai sta de vorba cu pelerini ?

Se ajunge foarte greu la el.
Eu cand am fost ultima data nu am putut lua decat binecuvantare. Atunci era foarte slabit (in urma cu 3 luni).
O maicuta mi-a recomandat sa vin sa stau cateva zile la manastire ca am sigur sanse sa ajung.
I-am facut poze. Am sa le postez imediat ce le descarc.

George.m 20.02.2011 23:54:04

Slava Domnului, am avut ocazia sa-l cunosc fata catre fata pe Parintele Justin Parvu. Am fost uimit de spiritul sau tanar, luciditatea, simplitatea, adanca sa smerenie. Dar mai ales m-a impresionat dragostea lui de oameni.
In privinta sfaturilor pe care le-am primit de la Parintele Justin, pot spune ca au fost echilibrate, intelepte. Nici urma de bigotism, de fanatism religios.
Il consider a fi un parinte de la care putem invata sa iubim.

antoniap 26.02.2011 18:16:19

Viata tehnica naste monstri, Interviu cu Parintele Justin:

antoniap 26.02.2011 18:17:35

Parintele IUSTIN PARVU: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos” (despre vaccinare, evrei, preoti, politicieni si sistemul antihristic)

antoniap 26.02.2011 18:18:29

Interviu cu Părintele IUSTIN PARVU: Noi mergem tot cu MUCENICIA! Deznădejdea este numai a omului lipit de material. Vor cădea toți cei care sunt legați de cele pământești

AlinB 27.02.2011 01:30:14

Daca tot ai stricat scopul topicului imi permit sa zic si eu ca ortodocsii care tin la Biserica nu frecventeaza "saccsiv" si invers.

antoniap 27.02.2011 08:46:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 342389)
Daca tot ai stricat scopul topicului imi permit sa zic si eu ca ortodocsii care tin la Biserica nu frecventeaza "saccsiv" si invers.

Etichetele sunt bune in alta parte. Nu putem vorbi despre parintele Iustin intr-un mod festivist, ignorandu-i sfaturile si predicile. Adica daca saccsiv posteaza invataturi ale parintelui Iustin nu tine la Biserica! Sa inteleg ca, in opinia ta, cine tine la Biserica nu posteaza cuvintele parintelui Iustin!

Cred ca in acest topic am sesizat doua moduri diferite ale parintelui Iustin de a se raporta la ascultare. Ma bucur ca in ultimul timp, parintele se lasa calauzit in primul rand de Duhul Sfant.

lugrez 28.02.2011 14:20:33

Nu am inteles niciodata de unde fobia fata de stiinta si tehnologie, doar datorita lor avem centrale de apartament sa nu murim de frig, aer conditionat sa nu murim de cald, telefonie mobila sa vorbim cu cei dragi, lapte pasteurizat ca sa nu se strice dupa 5-6 zile si sa nu ne imbolnavim de la microorganismele din laptele proaspat muls, sateliti GPS prin care sa ne putem orienta si sa ajungem la destinatie fara a ne pierde si cata si mai cate. Toate astea in doar 200 de ani de cercetare stiintifica, nici nu imi pot imagina cum o sa arate lumea peste 50 de ani.

ai2 01.03.2011 10:56:40

Citat:

În prealabil postat de lugrez (Post 342881)
Nu am inteles niciodata de unde fobia fata de stiinta si tehnologie, doar datorita lor avem centrale de apartament sa nu murim de frig, aer conditionat sa nu murim de cald, telefonie mobila sa vorbim cu cei dragi, lapte pasteurizat ca sa nu se strice dupa 5-6 zile si sa nu ne imbolnavim de la microorganismele din laptele proaspat muls, sateliti GPS prin care sa ne putem orienta si sa ajungem la destinatie fara a ne pierde si cata si mai cate. Toate astea in doar 200 de ani de cercetare stiintifica, nici nu imi pot imagina cum o sa arate lumea peste 50 de ani.

Frica de nou! Corolar: frica tampeste! Corolar 2: Batranetea poate insemna intelepciune dar si senilitate!

Progresul e bun cat timp nu le strica zeul crestinilor. Masinile sunt bune pentru ca nu le afecteaza zeul in mod direct, desi valideaza stiinta care pe de alta parte spune ca nu am fost creati dupa pretentiile creationiste. Doi pasi logici nu sunt tocmai usor de facut si de aceea evolutionismul este atacat atat de ambitios. La fel si cu cipurile care au o analogie biblica(deci un singur pas), hopa, sare homo religiosus sa le deregleze nivelu' Fermi!

antoniap 01.03.2011 11:20:39

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 343253)
Frica de nou! Corolar: frica tampeste! Corolar 2: Batranetea poate insemna intelepciune dar si senilitate!

Progresul e bun cat timp nu le strica zeul crestinilor. Masinile sunt bune pentru ca nu le afecteaza zeul in mod direct, desi valideaza stiinta care pe de alta parte spune ca nu am fost creati dupa pretentiile creationiste. Doi pasi logici nu sunt tocmai usor de facut si de aceea evolutionismul este atacat atat de ambitios. La fel si cu cipurile care au o analogie biblica(deci un singur pas), hopa, sare homo religiosus sa le deregleze nivelu' Fermi!

A cazut omul modern intr-o mandrie diavoleasca si intr-o slava desarta fara precedent. Iar Dumnezeu ne arata permanent ca exista, iar cuvintele Apocalipsei se implinesc pas cu pas. Fiecare suntem liberi sa ne raportam la ele cum dorim. Dar nu putem in acelasi timp sa le ignoram pe acestea si sa ne numim crestini.

Parintele Iustin, cand vorbeste despre cipuri, se adreseaza crestinilor. Ceilalti, daca n-au chef sa lupte pentru mantuirea lor, n-au decat sa-l ignore si sa se conduca dupa gandurile lor inspirate de nu se stie cine. Nu vor putea spune ca n-au aflat ca cipurile sunt contraindicate crestinilor. Sa vedem cine rade la urma: tu sau parintele Iustin si alti parinti care ne-au avertizat ca spusele Apocalipsei se implinesc in aceste vremuri.

tot-Laurentiu 02.03.2011 03:17:07

Interviu cu Părintele Justin, realizat de monahia Fotini, 17 februarie 2011

Prima parte

Părinte, asistăm la o pasivitate generală și la o paralizie a voinței poporului român, încât aproape nu mai este nicio reacție, nici atitudine față de toate aceste bombardamente anticreștine. Cum se explică acest fapt?

Asta și pentru că sărmanul popor nu mai știe ce să creadă, nu mai are încredere în niciun lider politic, în niciun formator de opinie, nici în Presă sau televiziune. De aceea este așa de rece și indiferent la tot ce apare. Această stare de lucru este de altfel și indusă, programare la care s-a lucrat cu multă sârguință, astfel încât să desființeze modelele și elitele unui popor și să strice reperele oamenilor. Acum are mai multă credibilitate în fața omului de rând cel care știe să ofere mai bine pâine și circ. Se mai trezește câte unul din somnolența asta și, supărat, caută să facă o mică revoluție. Dar revoluția asta ține numai până la Dealul Patriarhiei sau de la Cotroceni și de acolo se împrăștie, nu mai rămâne nimic din revolta lui; rămâne el singur revoluționar. Păi ce era o grevă altădată? Înspăimânta tot poporul, prin seriozitatea și hotărârea protestatarilor. Acum sunt atâtea diversiuni că nu mai știi pentru cine și ce protestezi de fapt; acum nu mai ai încredere nici în fratele de lângă tine.

Mă uitam că foarte puțini medici au protestat împotriva regimului inuman sanitar prin care Ministerul Sănătății desființează sute de spitale, introducând în schimb cardul de sănătate cu cip electronic…

Este o realitate tristă – intelectualii noștri au fost și rămân cei mai slabi în atitudine, fricoși, cedează ușor, să își mențină posturile. Am observat asta și în închisoare – mult mai ușor mărturiseau oamenii simpli decât intelectualii; intelectuali erau câțiva, dar omul simplu pătrundea mai repede cu inima realitatea lucrurilor. Intelectualul nu are exercițiul luptei, al greului, el s-a obișnuit cu un salariu, cu o stare bună materială și s-a retras astfel din orice acțiune. Ei s-au aliniat partidelor politice în primul rând ca să-și apere moșiile, averile.

Bine, dar salariile medicilor acum sunt foarte mici…

Ei, medicul acum e ca și popa. Are el salariul mic, dar are și salariul mare, pe care îl ia din buzunarele necăjitului, și se îmbogățește fără să aibă el salariul mare. Medicul nostru de azi nu mai are spiritul sacrificiului. Acum, pentru că au salariile mici, dau bir cu fugiții în străinătate, unde să câștige mai mult, dar până la urmă și statele occidentale vor ajunge la starea în care ne aflăm noi, nu va mai dura mult nici la ei, pentru că are grijă socialismul european de realizarea acestui plan. Sistemul a lucrat ca pe țăran să îl tâmpească, iar pe intelectual să îl compromită. Păi capacitatea rușilor de inteligență este foarte redusă, datorită alcoolului cu care au fost „hrăniți” de către comuniști. Că dacă îi întrebai unde e Berlinul, îți spuneau: „aici, după deal”. Copiii de bețivi ajung, sărmanii, majoritatea niște analfabeți, reduși mintal.

Medicul a și fost un factor prin care Sistemul și-a realizat și își realizează în continuare lucrarea satanică de decimare a populației prin vaccinuri și alte otrăvuri chimicale.

Această calitate de toleranță a avut-o românul dintotdeauna sau e recent dobândită?

Măi, nici vorbă, nu era românul nostru așa. Păi Ștefan cel Mare a avut luptători din aceștia? Toleranța a pătruns prin secolul 18 când a început omul să se degradeze moral, prin influența masonilor care au pus ochii pe frumusețea aceasta a țării noastre și care au făcut orice au putut să ne dezmoștenească de bogăția Ortodoxiei. Bunătatea țăranului a dat greș aici, pentru că nu și-au dat seama ce înseamnă să vină un străin în țara ta. Iar tinerii care au încercat să orienteze poporul în perioada asta ’22 – ’44 , să îl pună pe un drum bun, au fost denigrați, uciși de marea familie masonică carolingiană (Carol al II-lea). Atât răsăritenii cât și occidentalii au fost niște persecutori puternici ai ideii românești, ai neamului nostru. Și azi când aud occidentalii de poporul român, e ca și cum auzi de un călugăr din Petru Vodă. Se duce un călugăr din Petru Vodă undeva și îl întreabă de unde este – „Aaaa… de la Petru Vodă”? Îți întoarce spatele și pleacă. Poporul este bine prelucrat mai întâi în școală, apoi în armată, ședințe și conferințe prin care îți aplicau o educație de așa manieră încât nu puteai să mai vezi altfel decât ca un membru de partid. Nu crezi în nimic decât în ce îți spune Partidul. Partidul gândea, Partidul conducea, Partidul era totul în viața poporului român.

Acum intelectualii noștri au văzut că e bine să ai o casă frumoasă, să mergi la băi, în stațiuni, în străinătate… și nu mai au ei timp să ia atitudini de apărarea a neamului și astfel ajung și țăranul și intelectualul unelte ale „burgheziei”, de pe urma cărora ei trăiesc.

Dar cum poate totuși un intelectual, care vrea să își depășească condiția asta mizeră, să iasă din ea?

Nu poate ieși decât dacă are o elită intelectuală conducătoare, dar cu așa paraziți de conducători paraziți ies și subalternii, medici sau primari, sau învățători. Mai ales că nu e ușor să conduci poporul român, pentru că el are o rădăcină ortodoxă și o sensibilitate aparte; tipicul masoneriei nu se aplică la poporul român cu o cultură și spiritualitate atât de complexe și bogate. Ca și altădată, omul e cumpărat, condus de simțul de slugărnicie. Față de alte popoare românul nostru are o figură de amărât, chircit; unde îl vezi – stă cu pălăria în mâna și cu capul de supus se închină la d-l secretar, la d-l primar, cu plecăciune până la pământ. Dar această slugărnicie s-a imprimat și în viața bisericească. Păi grecul stă cu mâinile la spate și așa se uită și la președinte și la mitropolit, nu se pleacă chiar ca o slugă. A fi slugarnic nu înseamnă că respecți Biserica. Respecți Biserica dar cu demnitate, nu înseamnă să devii o râmă să lingi toate cizmele. Când am mers cu câțiva români în Sfântul Munte să ne închinăm la icoane, păi făceam metanii mari la fiecare icoană, cu trei închinăciuni în mijlocul bisericii, apoi sărutam mâna la stareț, așa cum se face la noi – se uitau foarte mirați grecii la noi. Ei se închinau mai degajați și nici vorbă să se ducă la stareț, să se întoarcă înapoi. Noi suntem aici sub influența asta slavonească ce a format un alt soi de om, care ne-a adus la starea asta de deformare cu „smerenia”. Această așa-zisă smerenie a luat naștere în urma terorii. Pe noi ne caracterizează acum frica și ateismul. Românul nostru știe să mai facă doar bancuri. Îmi povestea un cetățean aici un banc ce circulă prin popor. Cică: „Un anume președinte merge să consulte o vrăjitoare. Vrăjitoarea închide ochii și îi spune:

- Vă văd trecând pe un bulevard foarte mare, într-o mașină decapotabilă și lumea strigând de bucurie.

Președintele zâmbește și o întreabă:

- Deci mulțimea este fericită?

- Da, ca niciodată!

- Și oamenii aleargă după …mașină?

- Da, aleargă în jurul mașinii, ca nebunii. Poliției îi este foarte dificil să facă loc mașinii.

- Sunt și oameni care poartă drapele?

- Da, drapele și bannere cu cuvinte de speranță pentru un viitor mai bun.

- Chiar așa? Și oamenii strigă, cântă?

- Da, oamenii strigă fraze de speranță: Oh! De-acum încolo totul va fi mai bine! Poporul este în sărbătoare.

- Și eu, eu cum reacționez la toate astea?

- Nu pot sa vad! Coșciugul este închis”.

Ei, cam așa se amăgește bietul român, cu un banc, cu o glumă, dar să facă el ceva concret, o faptă eroică – nu.

tot-Laurentiu 02.03.2011 03:18:50

Interviu cu Părintele Justin, realizat de monahia Fotini, 17 februarie 2011

A doua parte

Și cei în care mai zvâcnește încă o viță de român, o viță nobilă, cum pot depăși această frică și să îi poată mobiliza și pe ceilalți?

Nu se poate mobiliza acum nimic, pentru că nu ai ajuns nici măcar până acasă și ei te-au și depistat ce lucrezi și ce vrei să faci tu. Ce era securitatea altădată și ce este acum, vă dați seama cu mult mai avansată. Nu are cine să se opună acum partidului, atâta vreme cât copiii celor ce ar avea un cuvânt de spus sunt în Germania, în Franța, studiază, burse, toate pe seama poporului român…

Cu cardul de sănătate cum e bine să procedăm, că se trezește omul cu el la poștă și trebuie să semneze pentru el?

Nu îl primim deloc. Nu semnați pentru el, ci îl trimiteți prin poștă de unde a venit. Trebuie să fie un act de mărturisire al nostru și este și pentru ei o ocazie să vadă că poporul se opune în masă.

Dar de ce credeți, părinte, că persecuția asta electronică este mai antihristică decât celelalte persecuții păgâne, în care te obligau să te închini și la idoli?

Pentru că și viclenia vrăjmașului e mai mare conform cu vremurile în care trăim. El are mii de ani de experiență și e normal să își desăvârșească metodele de ispitire a lumii. Toate fenomenele care se aplică în istoria omenirii sunt în raport cu gradul de civilizație al omului. Observați acum la ce nivel de cunoaștere a ajuns știința, după cum s-a dezvoltat tehnica. Cu cât e mai performantă tehnica oamenilor, cu atât și persecuția este mai ascuțită și mai subtilă. Și pe oamenii aștia îi vad ca pe niște slugi ale satanei și eu așa și cred – cei care folosesc tehnica asta în rău, în defavoarea omului, sunt niște înaintemergători ai lui antihrist.

Nu vedeți cum au știut să protesteze grecii în jur de 15 mii de oameni împotriva actelor cu cip, și numai pentru faptul că ulterior, oricând ei pot adăuga la acele informații din cip și cifra 666?

Măi, eu am visat acum într-o noapte, după ce am venit de la Sfânta Liturghie, la o jumătate de oră după ce adormisem, și am avut trei vise la rând chinuitoare cum erau pecetluiți oamenii de către slujitorii lui antihrist. Îi adunau de pe stradă și într-un laborator al lor îi pecetluiau forțat cu un cip electronic de mărimea unui sâmbure de prună. Bineînțeles că nu trebuie să dăm crezare viselor. Dar vedeam un lucru foarte interesant – cei care erau câte doi sau mai mulți la un loc reușeau să scape să rămână nepecetluiți, dar cei care erau singuri, erau ușor răpiți și pecetluiți. Și spun aceasta, nu că sunt eu vizionar – nici vorbă! – cred însă că dacă vom crea o unitate duhovnicească și ne vom opune împreună, Domnul își va face milă cu noi. Pentru că singuri nu vom rezista și de aceea ei și urmăresc să ne dezbine unul de altul. Dragostea și rugăciunea vor avea multă putere și tehnica lor va deveni neputincioasă, după cum spune și Domnul în Evanghelie: „Că unde sunt doi sau trei, adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”(Mt. 18:20). Ei folosesc acum și mijloace hipnotice. Nu vedeți cum tehnica asta îl face pe om să nu mai poată dormi, să nu mai poată judeca, să obosească foarte repede? Această tehnică asupra psihicului uman are efect mai puternic decât alcoolul, e un drog periculos.

Considerați că pecetluirea este aproape?

Pecetluirea nu este chiar aproape, dar nici prea departe. Oamenii trăiesc acum într-un confort și ateism, încât beau, mănâncă și nu îi mai interesează de îi judecă Dumnezeu sau nu. Ei fac glume și se amuză – ei, astea sunt povești popești. Dar nu este așa. Tot ce s-a scris în Scriptură trebuie să se împlinească negreșit și sunt evidente toate aceste fenomene premergătoare. Lumea a ajuns la culmea desfrâului și imoralității, încât homosexualii și criminalii au ajuns modelele societății. Eu văd că și mentalitatea copilului este foarte mult schimbată, pentru că mamele își lasă copiii să petreacă foarte mult timp la calculator și la televizor, care îi transformă pe bieții copii în niște monștri. Îmi povestea o mamă aici că băiețelul ei de patru ani, după ce a venit de afară de la joacă, îi spune mamei: Păi, mămică, eu am să iau pe Anișoara. Păi unde auzeai așa ceva pe vremea mea? Nu se pomenea așa ceva. Structura sufletească și organică a copilului nu este pentru această tehnică satanică, că îl distrugi pe el la anii ăștia. Nu vedeți chipul unui copil curat, sănătos, cu o educație creștină – cât de frumos arată și ce judecată are? Dar ia-l dintr-o familie de desfrânați, de răutăcioși – parcă și copilul arată ca un monstru. Viața tehnică naște monștri.

Părinte, dar celor care vor fi pecetluiți forțat li se socotește lepădare?

Foarte puțini vor scăpa nepecetluiți, dar dacă vom fi pecetluiți cu forța nu noi vom răspunde, ci ei. Important e să nu cedezi și să știi să mori martir. Asta este important.

Și cum înveți să mori martir?

Nu te supui la niciun soi de încercare. Dar aici are un rol și partea spirituală. Cu cât ești mai pregătit duhovnicește, și rațiunea îți va fi mai puțin atinsă sau degradată, și vei avea și puterea de mărturisire. Toată viața creștinului trebuie să fie o pregătire pentru a ști să moară martir. Dacă vă uitați la copii veți vedea întipărit pe chipul lor instinctul de a fi asemenea lui Dumnezeu. Întrebam aici un copil mic: ce vrei să te faci tu când vei fi mare? Și el îmi răspunde: Sfânt vreau să mă fac! Copilul are sădit în el această forță de a-și desăvârși sufletul. De la copii trebuie să învățăm foarte mult cum să fim, „căci ca unora ca acestora este împărăția cerurilor”. „Până nu veți fi ca aceștia nu veți intra în împărăția lui Dumnezeu” – adică cu sufletul curat, cu curaj și naturalețe. Copilul este așa de nevinovat că pentru el totul este sfânt.

Cum vă explicați faptul că noi, pe măsură ce avansăm în cunoaștere, ne îndepărtăm de Dumnezeu, când de fapt cunoașterea ar trebui să ne apropie?

Asta e valabil pentru cei slabi, care mai mult se afundă în cunoaștere, pentru că nu au smerenie, cercetează cu mândrie. Trebuie să ne temem pururi să nu ne părăsească Dumnezeu și să nu cădem în mrejele vrăjmașului. Fără această frică sfântă de Dumnezeu cădem în înșelările minții noastre. Să ne îngrijim să nu slăbească puterea noastră sufletească și să nu cădem pradă răului.

Părinte, sunt unele persoane care se îndoiesc de această realitate a cipului, și consideră că dacă cipul ar fi cu adevărat o problemă așa gravă de mântuire, Dumnezeu ar lucra prin sfinții săi și ar vesti oamenilor exact ce să facă, cu argumente clare și fără îndoială, că nu lasă Dumnezeu Biserica Lui fără povățuire.

Eu consider că acesta însuși e un semn că sfârșitul este aproape, prin faptul că nu mai avem proroci și apărători sfinți ai adevărului ortodox. Este o lipsă de povățuitori, predicatori care să spună poporului de la amvon ce are de făcut. Nu, acum preotul trebuie să predice după cum îi dictează partidul, nu după cum îi spune Duhul. Mai are el habar de Duhul? Păi cum să mai lucreze așa Dumnezeu, prin astfel de capi stricați? Ei dansează și cu musulmanii și cu ereticii și vrem ca Dumnezeu să grăiască prin ei. Dar bietul om cade pradă tuturor minciunilor.

Cum vedeți această măsură a Uniunii Europene, și implicit a Guvernului, prin care ni se scot din farmacii plantele și medicamentele naturiste, pe motiv ca au efecte adverse și nu există o testare a plantei la nivelul populației, dar în schimb ei introduc o substanță extrem de toxică, initium, în culturile de cartof, ceapă, roșii și alte legume, fără niciun fel de testare.

Este o măsură de distrugere a omului cum mai spuneam. Iar românul nostru nu deschide gura, acceptă încă și ca pe ceva bun, așa în inconștiența și prostia lui. El mănâncă tot ce i se oferă pe piață. Dacă ar pune otravă la pliculețe și pe aceea ar manca-o. Îmi amintesc în ’44 când au venit rușii cu porumbul ăsta furajer, aparent mai frumos și cu niște grăunțe mai mari. Și țăranul nostru a aruncat porumbul moldovenesc, care era dulce și mult mai sănătos. Și a venit porumbul acesta furajer rusesc și a înlocuit tot porumbul nostru, fără să grăiască unul ceva. Țăranul nostru se uita și se minuna: A, păi uite, măi, ăsta e porumb adevărat! Dar nu este o problemă asta așa de mare dacă nu mai găsim plante medicinale în farmacii, că și așa numai sănătoase și medicinale nu erau – că românul nostru știe să culeagă și singur de pe la țară, de pe câmp, mușețel, pătlagină și usturoi. E bine să ne învățăm să nu mai primim otrăvurile lor din medicamente, ci să căutăm să ne tratăm noi singuri, prin ierburile și rădăcinile pe care le-a lăsat Dumnezeu. Pentru că nu am voie să mă sinucid, bineștiind că multe din medicamentele și alimentele lor sunt pline de otravă.

În cele din urmă vă urăm și noi Mulți ani sănătoși și de acum înainte, odată cu împlinirea vârstei de 92 de ani și dacă ne puteți spune cum simțiți acest an al sfinției voastre față de ceilalți?

Ei, maică, anii grei pentru mine au trecut. Anii bătrâneții care mi s-au adăugat, au însemnat durerile și necazurile acestui popor. Dacă tu nu te gândești doar pentru tine, atunci ajungi să te confunzi cu nevoile și greutățile aproapelui. Așa că eu chiar dacă sunt la 92 de ani, trăiesc totodată vârsta celui de lângă mine, fie că sunt 25 de ani, fie că sunt 45 de ani. Și anii pentru mine nu mai sunt ani… Noi dirijăm timpul în raport cu nevoința noastră față de Dumnezeu. Sfârșitul lumii este sfârșitul nostru, pentru că păcatele noastre cheamă mai degrabă mânia lui Dumnezeu. Și cu cât te nevoiești mai mult pentru celălalt, cu atât ești mai tânăr.

(din Revista ATITUDINI, Nr. 15)

http://atitudini.com/wp-content/uplo...rt_nr.15_1.jpg

Crestin_Simona 02.03.2011 12:18:43

Citat:

În prealabil postat de tot-Laurentiu (Post 343640)
A doua parte

Cu cardul de sănătate cum e bine să procedăm, că se trezește omul cu el la poștă și trebuie să semneze pentru el?

Nu îl primim deloc. Nu semnați pentru el, ci îl trimiteți prin poștă de unde a venit. Trebuie să fie un act de mărturisire al nostru și este și pentru ei o ocazie să vadă că poporul se opune în masă.

Dar de ce credeți, părinte, că persecuția asta electronică este mai antihristică decât celelalte persecuții păgâne, în care te obligau să te închini și la idoli?

Pentru că și viclenia vrăjmașului e mai mare conform cu vremurile în care trăim. El are mii de ani de experiență și e normal să își desăvârșească metodele de ispitire a lumii. Toate fenomenele care se aplică în istoria omenirii sunt în raport cu gradul de civilizație al omului. Observați acum la ce nivel de cunoaștere a ajuns știința, după cum s-a dezvoltat tehnica. Cu cât e mai performantă tehnica oamenilor, cu atât și persecuția este mai ascuțită și mai subtilă. Și pe oamenii aștia îi vad ca pe niște slugi ale satanei și eu așa și cred – cei care folosesc tehnica asta în rău, în defavoarea omului, sunt niște înaintemergători ai lui antihrist.

(din Revista ATITUDINI, Nr. 15)

http://atitudini.com/wp-content/uplo...rt_nr.15_1.jpg

Multumiri pentru articol, Laurentiu!

Crestin_Simona 02.03.2011 13:27:36

“Celor ce isi au mintea permanent la lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, nu vor crede, si urasc pe cei ce le-ar spune” (Sf. Efrem Sirul)

candles in the wind 06.12.2011 00:20:28

zilele trecute am fost la parintele...asa vesel si zambitor.. linistit si EXTRAORDINAR de lucid..de ancorat in realitate..ca si celelalte dati cand am fost la el...imi este asa de drag acest parinte....e un drag aproape ca un drag de rudenie...parca ar fi bunicul nostru..al tuturor..cu barba alba..parul lung...ingrijit...
mereu stie sa vorbeasca...asa..pe intelesul tuturor...indiferent ca esti mai mult sau mai putin cunoscator intr-ale ortodoxiei...stie ce sa zica si cum sa zica...stie sa te apropie chiar daca esti un ortodox neortodox...
numai el stie de ce..cand ..si cum taie din pomelnic pe unii...nu e o regula cu concubinii,ateii etc etc...eu am avut in pomelnic si oameni care traiau in concubinaj...si ortodocsi neortodocsi...dar erau oameni ce imi erau aproape..si de aceea i-am trecut....si niciodata nu a taiat pe cineva din pomelnic..niciodata...
mergeti la parintele...cat il mai avem printre noi...nu mergeti cu gandul ca nu veti reusi sa ajungeti...veti reusi cu siguranta...am reusit si cand am fost numarul 100 si ceva pe lista....nici nu stii cum trece timpul acolo...desi sunt zeci de oameni care stau la usa lui..ca intr-o clinica in care pacienii asteapta la usa unui medic renumit
mergeti la parintele si chiar daca nu sunteti niste ortodocsi exemplari..parintele ii primeste pe toti cu drag...si stie cum sa vorbeasca oricui...asa cu stilul lui ...cu vorbitul in soapta...cu tonalitate de bunicutz care-ti citeste vreo povestioara..

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:18:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.