![]() |
Citat:
:)) |
Citat:
|
Citat:
=)) Cum satana se face inger de lumina si masonu se face dac! :P |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De altfel, orice descoperire este relativa, pentru ca ea trebuie pusa intr-un context istoric, trebuie interpretata - iar interpretarile sunt subiective. Izvoarele scrise trebuie analizate critic, nu luate de bune asa cum sunt. Imaginati-va ca o persoana din secolul al XXX-lea ar gasi, cumva, acest forum de discutii. Credeti ca va avea o panorama autentica a ortodoxiei din secolul XXI? Teza lui Boia este ca orice istorie este de fapt, voit sau nu, o mitificare si o mistificare. Desfiinteaza multe jaloane, aratand contextul in care au fost aceste create, in scopurile propagandistice cerute de "veacul acesta". Laura: staretul de la Oasa care l-a evocat astazi pe parintele Teofil spunea un lucru care mi-a dat de gandit (tot asa, pledand pentru ramanerea tinerilor in Romania): nemtii au lucrat pe gratis dupa al doilea razboi mondial, pentru a-si reface tara. Au muncit, s-au jertfit pentru asta, au dat mult si au primit mult, in timp ce romanii vor roade, dar repede si fara jertfa. La mine la biserica, in Romania, dupa un parastas, diaconul l-a rugat pe un crestin care cersea (ma rog, mai tuciuriu), sa stranga resturile de lumanari si de pahare din curte. Imediat i-a replicat: "Ma platesti?" Poftim! |
Citat:
Uite aici ce specimene vanjoase sunt dacii! |
Citat:
Iar cum dacii trag la daci, "dacii" de la Steaua au facut egal cu "dacii" din Danemarca. |
Citat:
|
Citat:
Totusi pot spune, ca nu ii pot "cumpara" tezele lui Boia. Nu mai dau motive, ci spun simplu: nu cred ce scrie. Dar cred in scrierile semnate de Imparatul Traian si in ADN-urile despre care se vorbeste in filme. Nu e obligatoriu sa credem intr-un fel sau altul. Fiecare sa creada cum vrea. |
Citat:
-e vorba de astia din prezent care sunt ca si rotary club niste organizatii paravan pt masonerie |
Citat:
|
Nu or fi fost dacii cei mai frumosi, inteligenti, etc. dar cu siguranta nici ultimii barbari si scursuri a societatii nu au fost, asa cum ni se tot zice.
Si in legatura cu romanizarea...cum puteau insusi o limba straina de a lor in nici 150 de ani? Egiptenii au fost sub dominatie 975 de ani si nu si-au pierdut traditiile si limba. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Dacă e să fim sinceri...ce știm noi cu adevărat despre istoria tracilor?
Chiar așa un popor care ocupa mai mult de jumătate din suprafața Europei nu a lăsat nici un semn al existenței sale? Greu de crezut... |
Citat:
Intrebi in ce baza considera ei ca dacii au fost prezenti peste tot in Europa: in baza ADN-ului. Stiint actuala permite aceasta cercetare. ADN-ul romanilor este f putin modificat fata de ADN-ul dacilor. La italieni ADN-ul s-a modificat mai mult, datorita amestecului cu alte popoare. Eu nu sunt istoric, deci nu pot decat sa reproduc ceea ce am citit si auzit. Dar la fel de bine ai fi putut auzi si tu, daca urmareai filmele, ale caror link le-am dat cateva pagini in urma. Asta, bineinteles, daca vrei sa stii. Dar daca ti-ai facut o parere in baza filosofiei lui Boia - filosofia fiind pura logica omeneasca, fara dovezi - atunci nu mai am nimic de adaugat. Ca absolventa de filologie e OK; dar ca crestina, nu e OK, caci crestinul vrea sa stie adevarul, nu fantezii logice. Si nu vad ce ar putea fi rau in faptul ca dacii s-au raspandit pe tot teritoriul Europei?!? Ne e frica de ceva, odata ce altii sunt de acord cu acest lucru?!? In sfarsit putem intelege si noi ca nu suntem poporul acela umil, care doar tanjeste dupa nivelul de trai vest-european, ci suntem o natie cu radacini adanci, care se inrudeste cu cele mai vechi populatii din Europa. Ar fi fost mai bine sa fim popor migrator?!? Sunt sigura ca nu. |
Citat:
„În urmă cu circa trei milenii, poemele homerice făceau, ultimele, elogiul vechii lumii trace” (Silviu N. Dragomir). Cine au fost, de fapt, tracii? „Pentru vechii greci, a fi trac avea o certă valoare de simbol; ceea ce era sinonim cu faptul de a dispune de acel neasemuit temperament impetuos al unui: oștean desăvârșit, posesor al unui suflet care și-a păstrat nealterată puritatea timpurilor străvechi. Se ajunsese până acolo încât, elinii – ca semn al strălucirii – își căutau în vechime ascendențe genealogice trace, uneori chiar cu specificarea unei sorginți geto-dace! Un exemplu ar fi însuși zeul războiului, Ares, cel nesătul de lupte, care, potrivit unor legende, era originar din Tracia. Mai mult, fiica sa, Penthesileea, trăia pe pământurile din stânga Dunării; iar atunci când Ares a păcătuit cu zeița Afrodita și a fost surprins de Hefaistos, zeul s-a refugiat în războinica Tracie. Ascendențe trace și-a găsit până și comandantul suprem al aheilor, Agamemnon, pentru ca să nu mai vorbim de Licurg, zis chiar Tracul, care nu făcea excepție față de ceilalți greci care asociau virtuțile eline de cele ale tracilor din acel nord – îndepărtat și misterios –, considerat sorginte a tuturor obârșiilor. Ahile, personajul preferat al lui Homer, era de asemenea trac.” http://melidoniumm.wordpress.com/201...ar-in-legende/ Sa mai zica cineva ca nu se merita sa ne mandrim cu obarsia noastra traca! Fratilor, vitejilor, suntem urmasii lui Ahile! |
Cine sunt dacii
domnului Napoleon Savescu Cand Herodot a scris cine sunt dacii, Dacii traiau de mult pe-acest pamant, Erau cei mai viteji dintre toti tracii, Vorbeau o limba clara, in cuvant La inceput a fost cuvantul dac Ce-a pus pecete peste tara-n care Cei ce se nasteau, ca frunza pe copac, Se-ntelegeau in limba vorbitoare, Se-ntelegeau ca apa cu tarana Cand pui samanta sa se faca rod, Ca bezna, cand in ea cata lumina Arc peste stele, peste timp un pod. Peste petrecerea de timp ii lume, Sub cerul sprijinit de stalpi ceresti, Dacii aveau de la nalt un nume §i-o limba-n care si acum vorbesti. Pe Kogaion, in noptile cu stele, Dacii se-ntelegeau cu Dumnezeu, In graiul lui vorbeau bune si rele, Cum pe pamant e bine sau e greu. De mii si mii de ani, nimeni nu stie De cand sunt dacii in campii si munti, Cuvintele in care si-acum se scrie Erau si-atunci vorbite de parinti. 7 Au navalit barbarii peste daci, Le-au ars cetatile si graul Dar n-au putut ascunde vorbele in saci Pe care sa-i inghita-n moarte raul. Au re-nviat mereu dupa furtuna Ca pietrele sub apa au ramas, Pecetluiti de vorba cea mai buna Soptia sau cantata intr-un glas. Razboaiele-au trecut fara sa schimbe Vreun semn in curgerea unui cuvant Legile dacilor nu erau strambe Ca sa le schimbe cineva pe-acest pamant. Din cernerea pe care timpul o aduna, Sub lucrul omului trecut prin vremi, Ne-au mai ramas cuvinte ce rasuna Si azi in graiu-n care vrei sa chemi, Sa te-ntelegi cu cel plecat departe Si revenit aici ca-ntr-un descant, La matca vietii lui fara de moarte, Precum in cer, asa si pre pamant. * A da dreptate celor care Au spus ca dacii au murit de mult, Iar noi suntem ratacitori in zare, E o minciuna-n care au crezut Doar cei ce-au vrut sa ne ascunda-n vreme, Uitati de cei ce vin din neam in neam, Din azi in maine, peste timp sa cheme Numele-n care singuri ne aveam Mai puri decat romanii, roxalanii, Mai intelepti decat elinii la un loc, Demni ca in Kosovo, dardanii Stau ca inaltul cerului de foc Pe-acest pamant ei, dacii! http://ciresablog.wordpress.com/2010...ne-sunt-dacii/ |
Citat:
Rar mi se intampla sa rad in hohote in fata monitorului! |
Citat:
|
Dovezi graitoare si sper... zdrobitoare
http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta...bihorului.html
In Muntii Apuseni din Romania au fost descoperite cele mai vechi picturi rupestre din Europa Centrala. Descoperirea a fost facuta in urma cu trei-patru luni, de un grup de cercetatori romano - francezi, anunta jurnalistii de la Evenimentul Zilei. Picturile, dateaza de mai bine de 35.000 de ani si au fost gasite in pestera Coliboaia (muntii Apuseni), din apropiere de Beius. Potrivit sursei citate, desenele rupestre prezinta un cal, un bizon, capete de urs si chiar rinoceri. Pestera Coliboaia are o lungime de circa 750 de metri... Dupa cum se vede, dacii nostri nu au stat degeaba si ne-au lasat cele mai vechi picturi rupestre. Pai, sa nu fim mandri de ei? Dar asta nu e totul. Ei si-au mai lasat si oasele vechi tot de pe atunci, adica de acum 35.000 ani: Pestera cu Oase din Valea Minisului Este locul unde a poposit cel mai „vechi” om din Europa]In sistemul carstic al Vaii Minisului, in apropiere de Anina, se afla o pestera al carei nume a facut inconjurul lumii in urma cu aproape un deceniu. Este locul unde au fost gasite cele mai vechi ramasite din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate. http://www.skytrip.ro/pestera-cu-oas...jur-11869.html |
Citat:
|
Studiul de paleogenetică care a bulversat România. Nu suntem urmașii Romei! (text și video)
* Arheologie Descoperirile arheologice ale anului 2012 (video) Adevăruri tulburătoare – Dacii în lumina cărților (video) Eminescu și Taina Daciei * Carti ( Dacia preistorica,N. Densusianu, Scrieri vechi pierdute atingatoare de Dacia ) (sunt multe articole si emisiuni+cele 2 filme; urmariti-le pe toate, cititi tot despre acest subiect si trageti singuri concluziile ) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acum ne-am trezit ca de fapt nu suntem romani (si nu prea suntem, ci suntem urmasii colonistilor din intregul Imperiu Roman), suntem doar daci si suntem buricul Pamantului. |
Eu cred ca cenusa lui Traian se invarte incolo si incoace, auzind astfel de bazaconii! Asa pot sa scriu si eu un roman in care dacii i-au cucerit pe romani si au fondat Imperiul Dac, continuatorul al celui hitit.
Cum sa existe daci si romani acum 35.000 de ani???!!! Trezirea! Ca teritoriul tarii noastre a fost locuit din epoca pietrei (perioada care se intinde pana la anul 8000 i. Chr.) se stie de multa vreme. |
Citat:
Nu neaga nimeni ca Imp.Roman a avut o influenta asupra dacilor, dar sa spui ca pur si simplu dacii s-au evaporta ca neam si ca si-au uitat limba, este absurd. Ai citi Dacia Preistorica? Ai comparat ambele tabere? Adica, ai citit tot ce spun cei care sustin ideea Daciei si ai comparat informatiile cu cele oferite de cei care sustin romanizarea? E destul de studiat. Numai Dacia Presitorica are peste 1000 de pagini. Sa iti cunosti istoria, trecutul, nu inseamna ca te consideri buricul pamantului. Daca spui ca tu ca roman, nu esti un neam de mana a doua nu inseamna ca te consideri mai presus de alte neamuri. De ce sa nu cunoastem totul despre Dacia din antichitate si dupa antichitate? Asa cum altii se mandresc cu neamul lor, adica sunt bucurosi cu natia lor, noi de ce sa nu fim? Bulgarii de atatia ani se tot zbat sa dovedeasca ca sunt urmasii tracilor, si noi avand si dovezi, ne facem ca ploua. Este ridicol sa credem ca singurele neamuri care aveau o cultura si o limba au fost romanii si grecii. |
Citat:
Imi pare rau ca nu stiu mai multa istorie, dar de importanta dacilor sunt convinsa. Olandezii - isi spun "Dutch"[daci]; istoricii danezi afirma si ei ca se trag din daci; deci nu romanii spun aceste lucruri, ci chiar cei in cauza. Surpriza cea mai mare a constituit-o ADN-ul celor mai vechi europeni si care este f apropiat, aproape neschimbat fata de ADN-ul romanilor. Sa fie o coincidenta? O dovada stiintifica este totusi o dovada. Si atunci de ce nu credem aceste argumente? Din lipsa de respect fata de propria noastra natie; ne-o imaginam ca pe ultima de Europa; altii ni se par muuuult mai buni decat noi, romanii. Dar de cand lipsa imaginatiei poate constitui o dovada?!? S-a spus despre popoarele germanice ca sunt mult mai unite decat romanii. Nu stiu daca e un argument valabil. Ele s-au dovedit a fi unite in fata dusmanului; dar unii fata de altii nu sunt mai uniti. |
Citat:
|
Citat:
O alta carte: http://ro.scribd.com/doc/75103231/Da...Dumitru-Balasa si inca una: http://enciclopediagetodacilor.blogs...imilenara.html Iata un articol despre limba dacoromana scris de acelas autor: http://www.dacia.org/congres/content...sa/balasa.html Cred ca ne e de folos sa stim mai multe despre stramosii nostri. Citind aceste carti si articole ne vom imbogati cunostintele si vom fi in stare sa formulam idei corecte despre daci si stramosii lor. Pr. Dumitru Balasa acopera o perioada foarte intinsa si ne poarta pana in anii paleoliticului, familiarizandu-ne cu descoperirile arheologice facute si care abunda pe teritoriul tarii noastre. |
Citat:
Imi pare rau ca nu stiu mai multa istorie, dar de importanta dacilor sunt convinsa. Citat:
Pana la urma, pe principiul asta eu cred ca Adam si Eva erau daci. Sau macar Noe. Oricum japonezii clar sunt daci. Citat:
Unii il vad pe papa antihrist, altii cauta cipuri si cum modifica ele teoria conspitatiei, altii cauta masoni care falsifica istoria (nu ca istoria nu ar fi fost scrisa de invingatori), masoni, intodeauna evrei care nu stiu ce experimente mai fac, semne ascunse, previziuni... o infinitate de astfel de aberatii. Altii, fara legatura cu credinta, viseaza alte conspiratii. Cu extraterestii. Ii ascund guvernele. Dar baza si "metodologia" este fix aceeasi. [quote=Miha-anca;510646]Si atunci de ce nu credem aceste argumente? Din lipsa de respect fata de propria noastra natie; ne-o imaginam ca pe ultima de Europa; altii ni se par muuuult mai buni decat noi, romanii. Dar de cand lipsa imaginatiei poate constitui o dovada?!?[quote] Lipsa de respect inseamna sa ne credem buricul pamantului si sa cautam noi dovezi pentru asta. Sa nu cautam adevarul istoric si sa nu ne mandrim cu faptele reale si cu adevarat importante ci sa cautam cai verzi pe pereti. |
Citat:
Noi nu suntem istorici, de aceea ar trebui sa-i credem pe aceia care stiu despre ce vorbesc. De ex. Gen. Chelaru si altii. Am dat mai multe link-uri despre Dacia: carti si articole scrise despre perioade de timp f vechi, pe care le-au cercetat prin descoperirile arheologice unii istorici. Constat ca inciuda celor scrise pe topicuri, desi noi nu avem habar, ne incapatanam sa ramanem la parerea noastra, lipsita de orice documentare. La ce ajuta asta?!? Nici parerea proasta pe care o au unii de pe aici despre Romania, despre romani si inclusiv daci, nu ma impresioneaza. Arata inca odata lipsa de documentare. efortul istoricilor seriosi de a ne deschide ochii ramane inutil cu oameni ca noi, care ramanem cu orice pret la parerile noastre preconcepute. Cat timp ramanem la parerea "noastra" inoculata prin manualele de istorie invechite si mai ales ramase nestudiate la timpul lor, nu vom afla raspuns nici la alte intrebari... caci totul ni se pare a fi cai verzi pe pereti. |
Citat:
|
Un om, care nu isi cunoaste tara, nu ii cunoaste istoria si nici valorile, nu poate sa isi iubeasca patria, ca nu stie de ce si-ar iubi-o.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:53:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.