Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dilema........ Alegerilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15825)

DragosP 10.12.2012 11:39:03

Tu stai să crezi toate balivernele? A văzut cineva așa ceva semnat?
Măi frate, și mai spunea cineva de discernământ!:24:

heaven 10.12.2012 11:40:52

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 487270)
"Știu că e prea mult dubitativ în acest scenariu, dar avem și o certitudine: [b]girînd din nou, cu votul nostru, această clasă politică, nu mai avem la ce spera."

- inteleg,iar acum pentru ca prea putini s-au prezentat la vot putem spera la ...ce?

Citat:

A intra în politică nu e nicidecum comod sau dulce, este la fel cu a merge la război... totuși dacă-L iubești pe Dumnezeu și-ți iubești țara, atunci toate celelalte vor părea detalii în drumul spre a-i ajuta pe oameni.
- dupa parerea dvs cum se poate implica activ un crestin de rand in acest sens?
Cumva,primul mesaj exprima o atitudine pasiva,in timp ce al doilea una activa,care indeamna la lupta chiar...de aceea nu inteleg foarte clar ce doriti sa spuneti.
Bun,alegem sa nu ne prezentam la vot pentru ca spunem ca nu avem pe cine alege.Insa,jocurile vor fi cu atat mai mult facute in absenta noastra,deci,atunci pe langa acest absenteism la vot ce mai poate face un crestin pentru a-si apara tara?Sau asta este tot?Si atunci s-a obtinut ...ce anume?
As prefera niste raspunsuri personale,viziunea dvs in privinta acestui proces,pentru ca articole de pe net putem si noi citi,multumesc!

UNNOOM 10.12.2012 11:43:39

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 487278)

Idee este buna chiar daca e fake! Ar fi bine sa fie pe bune in toate partidele... nu neaparat 1 milion de euro ci vreo cateva zeci de mii de euro ca sa fie mai credibil!

antiecumenism 10.12.2012 11:56:58

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 487280)
- inteleg,iar acum pentru ca prea putini s-au prezentat la vot putem spera la ...ce?

Cumva,primul mesaj exprima o atitudine pasiva,in timp ce al doilea una activa,care indeamna la lupta chiar...de aceea nu inteleg foarte clar ce doriti sa spuneti.
Bun,alegem sa nu ne prezentam la vot pentru ca spunem ca nu avem pe cine alege.Insa,jocurile vor fi cu atat mai mult facute in absenta noastra,deci,atunci pe langa acest absenteism la vot ce mai poate face un crestin pentru a-si apara tara?Sau asta este tot?Si atunci s-a obtinut ...ce anume?
As prefera niste raspunsuri personale,viziunea dvs in privinta acestui proces,pentru ca articole de pe net putem si noi citi,multumesc!

-am postat si ce zic altii care sunt nationalisti si crestini ca sa vedem si alte pareri,sa tinem cont de niste idei ale unor oameni nationalisti si crestini
-daca nu ma duc la vot si stampilez o hartie asta nu inseamna ca am o atitudine pasiva,pot sa fiu activ in gandire,si atunci cand voi avea cu cine sa votez voi fi activ si fizic,voi pune stampila...
-ideea e ca sa nu fim de acord cu partidele si conducatorii atei,masoni,satanisti,care nu-si iubesc tara ,sa nu-i alegem deloc pe acestia
-pe de alta parte daca sunt crestini care se implica in politica e bine sa-i sprijinim,numai ca sa fie crestini si romani adevarati
-lucrurile sunt complexe,sunt multe de discutat,noi discutam aici pe un forum crestin si cred ca ar trebui sa privim lucrurile crestineste,si treb uie sa recunoastem ca sunt putini crestini in Romania tinand cont ca numai 10% merg la Biserica,tredbuie sa tinem cont ca a ramas mentalitatea comunista,poporul e prostit de politicieni,de promisiuni,de minciuni,sunt dezinformati,neinformati.........sunt multe de zis

-nu se pune problema sa absentam de la vot,ci se pune problema ca sa nu ne ducem pt ca nu avem cu cine vota.
-ideea e ca romanii trebuie in primul rand sa fie cu Dumnezeu,cu ortodoxia,cu credința în Dumnezeu, sa puna pret mai mult pe moralitate, cinste, sinceritate, iertare, mila, îngăduința, inteligența, cultura, tradiție si nu pe bani,putere,...materialitate
-romanii trebuie sa inteleaga dupa aceea ca regimul comunist nu a fost bun deloc,ca masoneria este o organizatie satanica,ca satanismul nu e bun sub nici o forma,controlul psihic al oamenilor ,hipnoza,manipularea sunt de la dracu si trebuie sa ne ferim de ele si de oameni care practica asa ceva; daca ar intelege romanii toate acestea atunci nu ar mai vota masoni si comunisti,securisti,atei,satanisti....
-sunt multe de zis.............

heaven 10.12.2012 12:04:09

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 487288)
-am postat si ce zic altii care sunt nationalisti si crestini ca sa vedem si alte pareri,sa tinem cont de niste idei ale unor oameni nationalisti si crestini
-daca nu ma duc la vot si stampilez o hartie asta nu inseamna ca am o atitudine pasiva,pot sa fiu activ in gandire,si atunci cand voi avea cu cine sa votez voi fi activ si fizic,voi pune stampila...
-ideea e ca sa nu fim de acord cu partidele si conducatorii atei,masoni,satanisti,care nu-si iubesc tara ,sa nu-i alegem deloc pe acestia
-pe de alta parte daca sunt crestini care se implica in politica e bine sa-i sprijinim,numai ca sa fie crestini si romani adevarati
-lucrurile sunt complexe,sunt multe de discutat,noi discutam aici pe un forum crestin si cred ca ar trebui sa privim lucrurile crestineste,si treb uie sa recunoastem ca sunt putini crestini in Romania tinand cont ca numai 10% merg la Biserica,tredbuie sa tinem cont ca a ramas mentalitatea comunista,poporul e prostit de politicieni,de promisiuni,de minciuni,sunt dezinformati,neinformati.........sunt multe de zis

Va multumesc pentru raspuns,insa noi vorbim nu la modul utopic,ci pe un context dat,iar in acesta spuneti,citand pe altcineva,ca absenteismul la vot este unica speranta.Iar eu v-am intrebat la modul concret ce s-a rezolvat prin aceasta absenta?La ce putem spera acum?Si tot la modul concret,ce anume poate face un crestin,pe langa aceasta optiune ca sa schimbe lucrurile?Pe mine ma intereseaza putin sa imi explicati acest proces al absenteismului prin axarea pe efect si solutii,pentru a intelege.Multumesc!

antiecumenism 10.12.2012 12:09:45

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 487291)
Va multumesc pentru raspuns,insa noi vorbim nu la modul utopic,ci pe un context dat,iar in acesta spuneti,citand pe altcineva,ca absenteismul la vot este unica speranta.Iar eu v-am intrebat la modul concret ce s-a rezolvat prin aceasta absenta?La ce putem spera acum?Si tot la modul concret,ce anume poate face un crestin,pe langa aceasta optiune ca sa schimbe lucrurile?Pe mine ma intereseaza putin sa imi explicati acest proces al absenteismului prin axarea pe efect si solutii,pentru a intelege.Multumesc!

nu se pune problema sa absentam de la vot,ci se pune problema ca sa nu ne ducem pt ca nu avem cu cine vota.
-ideea e ca romanii trebuie in primul rand sa fie cu Dumnezeu,cu ortodoxia,cu credința în Dumnezeu, sa puna pret mai mult pe moralitate, cinste, sinceritate, iertare, mila, îngăduința, inteligența, cultura, tradiție si nu pe bani,putere,...materialitate
-romanii trebuie sa inteleaga dupa aceea ca regimul comunist nu a fost bun deloc,ca masoneria este o organizatie satanica,ca satanismul nu e bun sub nici o forma,controlul psihic al oamenilor ,hipnoza,manipularea sunt de la dracu si trebuie sa ne ferim de ele si de oameni care practica asa ceva; daca ar intelege romanii toate acestea atunci nu ar mai vota masoni si comunisti,securisti,atei,satanisti....

-trebuie ca romanii sa se trezeasca ,sa fie credinciosi,sa se destepte,sa se informeze,sa tina cont de sfinti di duhovnici,si atunci lucrurile s-ar schimba
-acum cand majoritatea romanilor nu sunt credinciosi,nu tin cont de sfinti si duhovnici,nu vor sa accepte ideea ca masoneria e o organizatie satanica si ca regimul comunist a fost satanist- faptul ca se duc sau nu la vot nu schimba nimic...

UNNOOM 10.12.2012 12:13:30

Citat:

-ideea e ca sa nu fim de acord cu partidele si conducatorii atei,

Astia sunt problema ta cand ti-e tie greu, nu faptul ca stai toata ziua pe net in loc sa faci ceva util pentru viata ta!
Citat:

-ideea e ca sa nu fim de acord cu partidele si conducatorii masoni,

Astia-s cei mai periculosi. Se ascund si te pandesc dupa fiecare tufis. Vezi ca ai un mason ascuns sub pat si inca unu care e hacker si pandeste ce scrii pe aici! Trage jaluzelele la geam ca sa nu te impuste vreun lunetist (si el este un naiv cooptat la masoni)!
Citat:

-ideea e ca sa nu fim de acord cu partidele si conducatorii satanisti

Care-s aia? Io nu am vazut nici unu! Poti sa dai nume?
Citat:

-ideea e ca sa nu fim de acord cu partidele si conducatorii care nu-si iubesc tara ,

E normal sa-si iubeasca tara... dar cum gasesti ii pe aia care nu o iubesc? Chiar si cei din UDMR o iubesc (acum depinde care tara)!
Citat:

Trebuie sa-i sprijinim mai ales pe cei ca tine si Becali ca sa avem legi pentru omorarea homosexualilor ca in Uganda si pentru interzicerea avortului chiar si la femei care au ramas insarcinate in urma unui viol.
Citat:

-lucrurile sunt complexe,

Sunt! Sunt!
Citat:

sunt multe de discutat,

Mi-e imi spui!
Mai ales la carciuma si pe net se discuta multe.
Citat:

noi discutam aici pe un forum crestin

Chiar si un om inteligent mai posteaza cateodata un truism.
Citat:

si cred ca ar trebui sa privim lucrurile crestineste,si treb uie sa recunoastem ca sunt putini crestini in Romania tinand cont ca numai 10% merg la Biserica,tredbuie sa tinem cont ca a ramas mentalitatea comunista,poporul e prostit de politicieni,de promisiuni,de minciuni,sunt dezinformati,neinformati.........sunt multe de zis

No ca aici chiar sunt multe de discutat. Daca ma apuc sa te ajut cred ca discutia nu se mai termina niciodata. Mai bine te las pe tine sa ne dez-dezinformezi si sa ne informezi.

heaven 10.12.2012 12:28:38

Citat:

-
-nu se pune problema sa absentam de la vot,ci se pune problema ca sa nu ne ducem pt ca nu avem cu cine vota.

Sigur ca sunt multe de spus,pe mine m-ar interesa mai mult ce este de facut,mai putin nivelul idealismului si mai mult cel practic,nu ce sa nu facem,ci ce se poate aplica real,vizibil,palpabil intr-o situatie data pentru a obtine un rezultat.Si sa si intelegem clar care este acel rezultat.
Iar aceste raspunsuri,desi ati fost foarte vehement in reactii,totusi nu prea reusesc sa le citesc in postarile dumneavoastra...
Pe de alta parte tot citesc la dvs aceast amestec de idei pe tema masoneriei,ateilor,satanistilor,hipnozei,manipular i etc pe care le repetati aproape la fiecare postare,insa,sincera sa fiu imi pun intrebarea daca dvs chiar la modul concret stiti despre ce discutati sau doar preluati ideile lui x si y si le promovati cu ardoare de cate ori aveti ocazia.Poate este un lucru bun pe de o parte,insa ar fi si mai bun daca v-ati insoti postarile si de niste argumente solide,nu doar ca x sau y au scris nu stiu ce,iar voi TREBUIE sa credeti...Va spun cu siguranta ca in acest mod nu o sa reusiti vreodata sa convingeti pe cineva,oricat de bune ar fi ideile pe care le sustineti.Oamenii reactioneaza defensiv la impunere,de aceea sa nu va mirati ca rezultatele vor fi exact invers decat cele pe care doriti sa le obtineti.
Iar revenind la postarea dvs,spre exemplu,v-as intreba cu o mare curiozitate,cum anume reusiti dvs sa va protejati de manipularea care pandeste la orice pas in societatea noastra?

Patrie si Credinta 10.12.2012 14:31:53

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 487270)
Examen la normalitate

Cîți români normali mai sînt în țara asta? Asta-i întrebarea la care vom avea răspunsul duminică, 9 decembrie a.c., la alegerile parlamentare. Și de acest răspuns depinde viitorul României.

Orice român cu mintea întreagă și nițel interes pentru treburile politice știe că:

1. Toate partidele care contează la noi fost făcute, sau infiltrate ulterior, și întreținute de eșaloanele secunde ale PCR și Securității (drept care mustesc și de informatori).

2. Ideologia pe care și-o asumă fiecare partid este numai declarativă. „Elitele” partidelor nu cred în nimic în afară de profit și putere în scop personal. Nu avem Stînga și Dreapta, ci numai niște grupuri de interese care și-au lipit etichete ideologice pentru a înșela electoratul și pentru a se distinge unul de altul.

3. Mai toți noii intrați în politică (fiecare la vremea lui) care n-au avut legătură cu Sistemul de dinainte și de după ’89 au sfîrșit prin a se conforma Sistemului, adică s-au dedat la un politicianism condamnabil (care cînd nu e hoție e oportunism, dar în ambele cazuri e demagogie și populism). Deci s-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că e o iluzie și ideea „schimbării dinăuntru”. Cine nu s-a pliat, a dispărut.

4. Principalale partide, PSD, PNL, PDL, cu anexele lor (PC, UNPR, PNȚCD-Pavelescu, Forța Civică-M.R. Ungureanu), dar și noul alcătuit PP-DD și-au schimbat atît de mult oamenii între ele încît nu numai că au dovedit lipsă de aderență la vreo doctrină, dar ne-au făcut și imposibilă alegerea răului mai mic.

5. Toate partidele acestea au lideri compromiși,

6. Aceste partide au fost toate la guvernare de mai multe ori și niciodată nu ne-au scos la limanul promis.

7. Toate aceste partide au guvernat în toate formulele posibile, în ultimii 15 ani: PD[L] cu PNL, PNȚCD, PSD, PC și UNPR; PNL cu PSD, PD[L] și PNȚCD; PSD cu PNL, PDL, PC și UNPR. Nu mai putem imagina o variantă de alianță la guvernare care să ne facă să sperăm măcar un pic. Exclud din discuție PP-DD, care nu e decît o adunătură de dubioși lepădați de celelalte partide, care funcționează ca o sectă, condusă de un demagog caraghios. Și nu mă interesează nici UDMR, care e un partid etnic, mereu dispus să susțină guvernul, oricare va fi el.

Avînd în vedere această realitate, numai un lunatic ar mai putea vota astăzi cu vreunul dintre partidele despre care am făcut vorbire mai sus.

Totuși, ar exista o posibilitate de a evita perioada de coșmar ce se întrezărește cu USL la guvernare (interval care ar putea fi de cîțiva ani sau de cîteva legislaturi): să nu mergem la vot, să arătăm că majoritatea covîrșitoare a românilor sînt oameni normali, nu lunatici. Cu o prezență la urne de sub 30%, chiar dacă va cîștiga 70% din voturile exprimate, USL nu va avea nici o brumă de legitimitate internă sau externă (cum să pretinzi că reprezinți 18 milioane de electori, fiind votat numai de un milion?) și întreaga clasa politică va primi un semnal serios că trebuie să se reformeze. Și poate că, în aceste condiții, USL nu va îndrăzni să treacă la dărîmarea ultimelor și atît de greu fondate și încercate redute ale statului de drept. Poate că, sub presiunea internă și sub cea internațională, USL va fi împinsă încet, încet spre alegeri anticipate. Poate că pînă atunci se va naște o alternativă politică normală.

Știu că e prea mult dubitativ în acest scenariu, dar avem și o certitudine: girînd din nou, cu votul nostru, această clasă politică, nu mai avem la ce spera."

Claudiu Tarziu-"Rost"

lasa copy pasteul cu bold. raspunde la obiect.

celestial_pottery 10.12.2012 14:39:00

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 487295)
Astia sunt problema ta cand ti-e tie greu, nu faptul ca stai toata ziua pe net in loc sa faci ceva util pentru viata ta!

Astia-s cei mai periculosi. Se ascund si te pandesc dupa fiecare tufis. Vezi ca ai un mason ascuns sub pat si inca unu care e hacker si pandeste ce scrii pe aici! Trage jaluzelele la geam ca sa nu te impuste vreun lunetist (si el este un naiv cooptat la masoni)!

E normal sa-si iubeasca tara... dar cum gasesti ii pe aia care nu o iubesc? Chiar si cei din UDMR o iubesc (acum depinde care tara)!

Trebuie sa-i sprijinim mai ales pe cei ca tine si Becali ca sa avem legi pentru omorarea homosexualilor ca in Uganda si pentru interzicerea avortului chiar si la femei care au ramas insarcinate in urma unui viol.

Sunt! Sunt!

Mi-e imi spui!

Chiar si un om inteligent mai posteaza cateodata un truism.

No ca aici chiar sunt multe de discutat. Daca ma apuc sa te ajut cred ca discutia nu se mai termina niciodata. Mai bine te las pe tine sa ne dez-dezinformezi si sa ne informezi.

UNOOM, frate, fie-ti mila de mine: nu mai pot de ras! Saraca mea diafragma... Dar si cata dreptate ai, dncolo de splendidul simt al comediei si umorului pe care se pare ca il detii!

Patrie si Credinta 10.12.2012 14:41:04

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 487264)
Presedintele Georgiei a redus taxele la un numar de 4, pentru a face totul mai transparent si a atras f multi investitori in tara. In felul acesta, investitorul stie ce are de platit ca taxe; pe cand cu 113 taxe e cam greu de prevazut ce cheltuieli vei avea.

Am sa va dau un alt exemplu: In Tarile Nordice laptele avea o taxa, iar inghetata 16 taxe. E normal ? Nu. Un producator de inghetata a reusit sa reduca din aceste 16 taxe aberante.

Sa nu uitam ce spun proorociile: ca vom plati taxe si pe aerul pe care il inspiram!

ia uite ce a gasit google: https://etax.dor.ga.gov/taxguide/2012_tax_guide.pdf

nu imi par doar 4 taxe la cuprins.

din nou o tactica populista: ce multe taxe trebuie sa plateasca afaceristul de rand. Uitam ca toate acele taxe sunt pe TOATE domeniile de activitate, ca nu plateste vecinul meu de la colt 113 taxe pe magazinul lui. Acum, e drept ca codul fiscal ar trebui eficientizat un pic, dar de la asta si pana la 4 taxe e cale fooooarte lunga.

antiecumenism 10.12.2012 14:44:34

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 487302)
Sigur ca sunt multe de spus,pe mine m-ar interesa mai mult ce este de facut,mai putin nivelul idealismului si mai mult cel practic,nu ce sa nu facem,ci ce se poate aplica real,vizibil,palpabil intr-o situatie data pentru a obtine un rezultat.Si sa si intelegem clar care este acel rezultat.
Iar aceste raspunsuri,desi ati fost foarte vehement in reactii,totusi nu prea reusesc sa le citesc in postarile dumneavoastra...
Pe de alta parte tot citesc la dvs aceast amestec de idei pe tema masoneriei,ateilor,satanistilor,hipnozei,manipular i etc pe care le repetati aproape la fiecare postare,insa,sincera sa fiu imi pun intrebarea daca dvs chiar la modul concret stiti despre ce discutati sau doar preluati ideile lui x si y si le promovati cu ardoare de cate ori aveti ocazia.Poate este un lucru bun pe de o parte,insa ar fi si mai bun daca v-ati insoti postarile si de niste argumente solide,nu doar ca x sau y au scris nu stiu ce,iar voi TREBUIE sa credeti...Va spun cu siguranta ca in acest mod nu o sa reusiti vreodata sa convingeti pe cineva,oricat de bune ar fi ideile pe care le sustineti.Oamenii reactioneaza defensiv la impunere,de aceea sa nu va mirati ca rezultatele vor fi exact invers decat cele pe care doriti sa le obtineti.
Iar revenind la postarea dvs,spre exemplu,v-as intreba cu o mare curiozitate,cum anume reusiti dvs sa va protejati de manipularea care pandeste la orice pas in societatea noastra?

-aici nu e vorba de idealism,pt ca ati schimba ideile spre bine,a renunta la idei si credinte gresite,a te transforma sufleteste tin de practica
-practica nu inseamna neaparat ceva material
-oamenii in general cauta materialul,banii ,puterea astea sunt preocuparile multora...hai sa mai cautam si cele sufletesti,hai ca practic sa vedem ca nu a fost bun comunismul,ca masoneria e satanica...deci sa citim,
-sa ne rugam,sa credem in ortodoxie,sa citim din sfinti,sa credem in dogme,in hotararile sinoadelor...sunt chestii practice
-despre masonerie si cat e ea de satanica am citit si citesc de vreo 10 ani deci stiu despre ce discut
-la fel stiu ca ecumenismul este erezia tuturor ereziilor pt ca asa zic sfintii si duhovnicii
-ca magia si vrajitoria si toate aceste practici satanice sunt de la dracu asta o stie tot ortodoxul,nu trebuie sa aduc nici un argument ;cartile sfintilor si Biblia sunt singurele argumente
-referitor la manipulare..ce sa zic :rugaciunea ma ajuta,Dumnezeu daca ma rog ma apara de tot felul de manipulari,vraji,...

DragosP 10.12.2012 14:44:57

Cum? Eu nu plătesc 113 miliioane de taxe acum??
Și mie de ce nu mi-ați zis mai devreme?:confused:

Cu alte cuvinte: datul din gură și vorbitul din auzite dăunează grav credibilității on-line.
Taxe puține vă doresc!:8:

AlinB 10.12.2012 15:06:06

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 487278)

Pai probabil au semnat PPDD -istii intre ei, adica pleci..trimitem "camatarii" dupa tine care te bat pana scot un milion de euro de la tine.
Ai nu ai...

Majoritatea probabil ca nu au, ca de aia au si intrat in politica si mai ales la PPDD.
De foame.
Dar dupa 1-2 ani prin Parlament si ministere, o sa-i aiba, se cunoaste povestea.

AlinB 10.12.2012 15:10:29

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 487280)

Si daca se prezentau toti, sperai ...ce?
Ca PSD -ul o sa aiba majoritate absoluta, asta fiind echivalent cu binele tarii?

Citat:

Absenteism la circul pseudo-democratic.
1000 matanii pe zi, cel putin.
Ar fi un inceput.

Citat:

In primul rand, daca nu ai ales, esti mai putin vinovat pentru ele (jocurile).
Altfel, iti meriti din plin soarta, doar tu ti-ai ales calaii.

Daca ar fi avut mai multi romani intelepciunea sa nu mearga la vot, poate o prezenta sub 50%, ar fi fost un semnal de alarma pentru politicieni.
Si anume ca prostii nu mai sunt atat de prosti, si nu o sa inghita tot ce urmeaza, si se pot astepta chiar la ceva mai rau decat lipsa la vot.

Dar deocamdata..mamaliga romaneasca si-a jucat in mare parte rolul asteptat, ca si inainte de '89 (ala cu explozia regizata).

AlinB 10.12.2012 15:14:21

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 487348)
Cum? Eu nu plătesc 113 miliioane de taxe acum??
Și mie de ce nu mi-ați zis mai devreme?:confused:

Cu alte cuvinte: datul din gură și vorbitul din auzite dăunează grav credibilității on-line.
Taxe puține vă doresc!:8:

Putine si grase :))
Ca doar PPDD -istii nu sunt extraterestri, sa traiasca doar cu aer.
Si pensionarii la fel, ca OTV -ul nu tine de foame si de frig.

N.Priceputu 10.12.2012 15:27:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 487352)
Daca ar fi avut mai multi romani intelepciunea sa nu mearga la vot, poate o prezenta sub 50%, ar fi fost un semnal de alarma pentru politicieni.
Si anume ca prostii nu mai sunt atat de prosti, si nu o sa inghita tot ce urmeaza, si se pot astepta chiar la ceva mai rau decat lipsa la vot.

Prezența la vot se pare că a fost de 41,7%. Cei care nu s-au prezentat sunt, probabil, cei mai dezamăgiți dintre români, ne-mai-având nici măcar un minim de încredere în vreun partid sau alianță politică. Nu știu dacă poate fi un lucru bun. Cineva ar trebui să ocupe spațiul ăsta de aproape 60%. Dar cine?

heaven 10.12.2012 15:53:32

[quote=AlinB;487352]Si daca se prezentau toti, sperai ...ce?
Ca PSD -ul o sa aiba majoritate absoluta, asta fiind echivalent cu binele tarii?[quote] - ce te face sa crezi ca eu sunt una dintre persoanele care iubeste PSD-ul? :)

Citat:

Absenteism la circul pseudo-democratic.
1000 matanii pe zi, cel putin.
Ar fi un inceput.
- esti simpatic :) ,apreciez simtul umorului,insa mi-as dori sa citesc uneori si lucruri mai consistente decat atat...

Citat:

Dar deocamdata..mamaliga romaneasca si-a jucat in mare parte rolul asteptat, ca si inainte de '89 (ala cu explozia regizata).
Dupa cum am spus,prefer sa ma situez la nivelul pragmatic in astfel de situatii si desi stiu ca nu exista politician imaculat,i-am votat pe cei in care totusi am o speranta ca pot fi capabili sa duca barca mai departe.
Acum,insa,poate s-a inteles putin gresit...in ultima postare nu am discutat de ce unii au fost sau nu la vot,pana la urma,asta este,buna sau mai putin buna,fiecare avem dreptul la alegerea noastra.
Insa,am dorit si eu sa inteleg mecanismele rationamentului conform caruia a nu merge la vot este o solutie,asta in conditiile in care nu vorbim de o boicotare a alegerilor organizata,ci de o situatie in care se stie clar ca multi vor merge sa isi exprime votul,iar tu prin neparticipare,s-ar putea sa obtii exact efectul invers...

heaven 10.12.2012 15:56:21

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 487356)
Prezența la vot se pare că a fost de 41,7%. Cei care nu s-au prezentat sunt, probabil, cei mai dezamăgiți dintre români, ne-mai-având nici măcar un minim de încredere în vreun partid sau alianță politică. Nu știu dacă poate fi un lucru bun. Cineva ar trebui să ocupe spațiul ăsta de aproape 60%. Dar cine?

Din pacate am vorbit cu multe persoane care nu au fost sa voteze pe motivul ca vremea e urata,de ce sa isi strice ei duminica si ca oricum "tot cine vor aia o sa iasa!"
Cam genul acesta de mentalitate imi este greu sa o inteleg,mai ales atunci cand,totusi ne plangem ca o ducem greu.

anita 10.12.2012 16:08:37

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 487238)
Mie ce mi-ar fi placut,indiferent de optiunile politice detinute,ar fi fost o prezenta mai mare la vot,insa mi s-a parut ca romanasii nostri s-au cam culcat pe o ureche de data aceasta.
Chiar auzeam discutand doua persoane din comisie la scoala unde am votat ca nu prea au vazut persoane tinere si unul dintre ei a aratat spre mine spunandu-i celuilalt ca "ei,vezi,au inceput sa vina si tineri!"
Acum,daca nici pentru viitorul nostru nu ne deranjam de la caldurica,nu prea putem sa ne plangem de consecinte.

Tinerii nu au fost pentru ca nu au avut cu cine alege
Nici noi nu am avut ,la camera deputatilor am rasfoit buletinul de vot sa vad daca ar merita cineva ,era plin de partidele nationalitatilor ,ceea ce la senat nu am vazut ,si am renuntat ,am capitulat
Iar DD o fi crezand ca suntem o natie de inapoiati mintal sa credem in promisiunile lui
Sau un visator
DD se crede un salvator al acestui popor
In primul rand un lucru realizabil este inlaturarea coruptiei ,cauza tuturor relelor

N.Priceputu 10.12.2012 16:14:28

Da, corupția. Dar problema e că în general ni se pare că ea e numai acolo, sus, la ăia mari. Ei, însă, au fost cândva mici, dar cu o mentalitate coruptă; care e o plagă a societății noastre. Cam toți suntem dispuși la mici compromisuri. Iar pe cele mai mari de obicei nu le facem doar pentru că n-avem ocazia.
Și așa ajungem de la politică la Evanghelie: pt. că dacă am lua-o în serios, atunci ne-am gândi la orice semen al nostru ca la noi înșine, făcându-i ce am vrea noi să ni se facă. De ce nu ținem seama de cuvintele Domnului nu știu.
În concluzie, aș spune că politica e așa cum e pentru că nu suntem un popor creștin în fapt.
La asta trebuie să lucrăm.

heaven 10.12.2012 16:21:06

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 487367)
Da, corupția. Dar problema e că în general ni se pare că ea e numai acolo, sus, la ăia mari. Ei, însă, au fost cândva mici, dar cu o mentalitate coruptă; care e o plagă a societății noastre. Cam toți suntem dispuși la mici compromisuri. Iar pe cele mai mari de obicei nu le facem doar pentru că n-avem ocazia.
Și așa ajungem de la politică la Evanghelie: pt. că dacă am lua-o în serios, atunci ne-am gândi la orice semen al nostru ca la noi înșine, făcându-i ce am vrea noi să ni se facă. De ce nu ținem seama de cuvintele Domnului nu știu.
În concluzie, aș spune că politica e așa cum e pentru că nu suntem un popor creștin în fapt.
La asta trebuie să lucrăm.

Asa este,ceea ce ne dorim sa vedem la scala macro,intai ar fi nevoie sa reconstruim la scala micro,individuala.Din pacate,insa,este mai comod sa arati cu degetul spre conducere facandu-i responsabili pe mai mari de ceea ce ni se intampla si asteptand ca schimbarea sa se produca de sus in jos.

Patrie si Credinta 10.12.2012 16:41:19

Citat:

vorba unui blogger: daca tot e sa mi-o faca, macar sa fie viol in cel mai pur sens al cuvantului.

Citat:

asta nu pot sa inteleg. Mentalitatea de ''l-as ca le arat eu lor, nu ma duc la vot''. Ce semnal de alarma e asta? De ce ar trebui sa ii pese politicianului ca e prezenta putina la vot? E aceeasi tactica pe care o adopta jumatate din cetatenii tarilor de pe planeta, s-a rezolvat ceva?

Sa inteleg sa polticienii o sa sa se gandeasca ca nu ii credem?
Stiu, si ii doare fix in cot de indignarea ta. Tot ce se intelege e ca esti apatic.
Votul nu e televizorul. Nu le scade ratingul ca nu te duci tu.

anita 10.12.2012 16:41:51

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 487369)
Asa este,ceea ce ne dorim sa vedem la scala macro,intai ar fi nevoie sa reconstruim la scala micro,individuala.Din pacate,insa,este mai comod sa arati cu degetul spre conducere facandu-i responsabili pe mai mari de ceea ce ni se intampla si asteptand ca schimbarea sa se produca de sus in jos.

Draga mea ,are profetul David un psalm unde spune cam asa:
"Cand sus ajung oamenii de nimic nelegiuitii misuna pretutindeni"
Ce vrei dovada mai clara ,raul este in noi deoarece noi nu avem o morala crestina.
Asta ne-ar salva .
In occident asa au fost educati , acolo se face mult voluntariat si educatie in scoala ,de cand sunt mici.

heaven 10.12.2012 16:45:50

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 487372)
Draga mea ,are profetul David un psalm unde spune cam asa:
"Cand sus ajung oamenii de nimic nelegiuitii misuna pretutindeni"
Ce vrei dovada mai clara ,raul este in noi deoarece noi nu avem o morala crestina.
Asta ne-ar salva .
In occident asa au fost educati , acolo se face mult voluntariat si educatie in scoala ,de cand sunt mici.

Asa este,Anita...

AlinB 10.12.2012 18:40:13

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 487371)
vorba unui blogger: daca tot e sa mi-o faca, macar sa fie viol in cel mai pur sens al cuvantului.

Poti sa o iei si asa.
Cu alte cuvinte, daca alegi care sa te violeze mai intai, nu inseamna ca ti-ai pastrat o farama de virtute.

Citat:

asta nu pot sa inteleg. Mentalitatea de ''l-as ca le arat eu lor, nu ma duc la vot''. Ce semnal de alarma e asta? De ce ar trebui sa ii pese politicianului ca e prezenta putina la vot?
Am explicat deja, esti sigur ca stii si sa citesti?

Citat:

E aceeasi tactica pe care o adopta jumatate din cetatenii tarilor de pe planeta, s-a rezolvat ceva?
Serios? Unde?

Citat:

Sa inteleg sa polticienii o sa sa se gandeasca ca nu ii credem?
Cam asa ceva.

Citat:

Stiu, si ii doare fix in cot de indignarea ta.
Atat timp cat mai sunt suficiente oi care sa se incoloneze ca sa participe la show -ul lor, da.

Citat:

Tot ce se intelege e ca esti apatic.
De rezistenta pasiva ai auzit?
Varianta activa nu e in nici un caz sa alegi in care latz sa-ti bagi gatul.

AlinB 10.12.2012 18:43:22

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 487366)
Iar DD o fi crezand ca suntem o natie de inapoiati mintal sa credem in promisiunile lui

Sunt suficienti si din astia, si inca din aia cu supra-stima de sine, ca ce ..noi suntem orbi ca nu putem vedea unde e salvarea..
Citeste cu atentie 2-3 pagini in urma.

Citat:

Sau un visator
DD se crede un salvator al acestui popor
In primul rand un lucru realizabil este inlaturarea coruptiei ,cauza tuturor relelor
Nu se crede.
Stie exact ce este.
O marioneta.
Care isi joaca rolul si isi incaseaza banul.

DragosP 10.12.2012 18:45:21

Super creația de dreapta a lui Băse, polul nord al dreptei, gaura din covrig a politicii românești, pe numele ei ARD și-a dat (binemeritatul și) obștescul sfârșit.:20:
Ca să vezi unde era nădejdea alegătorului dreptaci român!

AlinB 10.12.2012 18:45:33

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 487362)
Dupa cum am spus,prefer sa ma situez la nivelul pragmatic in astfel de situatii si desi stiu ca nu exista politician imaculat,i-am votat pe cei in care totusi am o speranta ca pot fi capabili sa duca barca mai departe.

Tot cu speranta am ajuns aici. Si tot cu speranta ramanem. :)

Citat:

Insa,am dorit si eu sa inteleg mecanismele rationamentului conform caruia a nu merge la vot este o solutie,asta in conditiile in care nu vorbim de o boicotare a alegerilor organizata,ci de o situatie in care se stie clar ca multi vor merge sa isi exprime votul,iar tu prin neparticipare,s-ar putea sa obtii exact efectul invers...
Bine ar fi sa fie "efectul invers", adica in loc de politicieni corupti, incompetenti si iresponsabili sa avem exact opusul.

TunsDiana 10.12.2012 19:09:51

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 487295)

Sunt! Sunt!

Mi-e imi spui!
.

Hahahahahahahahahahahahhaah!

stefan florin 10.12.2012 20:39:07

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 487381)
Super creația de dreapta a lui Băse, polul nord al dreptei, gaura din covrig a politicii românești, pe numele ei ARD și-a dat (binemeritatul și) obștescul sfârșit.:20:
Ca să vezi unde era nădejdea alegătorului dreptaci român!

din pacate mai este o alinata care ar fi trebuit ( si inca de mult timp) sa-si dea (alaturi de ARD) obstescul sfarsit. Din nefericire pentru noi, astia sunt acum in top

sofiaiuga 10.12.2012 21:20:05

Eu îmi doresc o Românie pragmatica si abila,inteligenta si care tie cand si cum sa-si joace ansa.In rest noapte buna Romania,oriunde te-ai afla,cine vrea alta lume sa nu uite ca Hristos a spus ca Imparatia Lui nu este din lumea asta.Prin urmare concluzia:am îneles ca undeva prin Orient exista o inscriptie intr-o moschee care spune asa:,,Isus,pacea fie mereu asupra Lui, a spus:lumea aceasta este ca o punte,treceti prin ea dar nu ramaneti in ea''.

adevar mare graita-i ..deci sa nu ne stringem prea multe case si averi pe punte ca se rupe!!

mihaiB 10.12.2012 21:42:46

................................................ .................................................. ....

sofiaiuga 10.12.2012 22:14:36

am citit toate mesajele...concluzii

in legatura cu intreprinzatorii eu zic ca ii avem dar sunt impiedicati in loc sa fie incurajati!Chiar si bietii tarani mici producatori nu pot sa isi vinda marfa ,mai les cei din sud,mi-a zis unul pe tren ,din cauza intermediarilor pentru care nu s-a facut o lege...ei isi permit sa-i boicoteze pe taranii care INDRAZNESC sa vinda munca lor direct in piatza!!.Ar trebui trase legi clare care sa ii incurajeze pe micii producatorinu sa ii descurajeze...si nu s-a facut nimica ,incit ma intreb cine este in spatele acestor bisnitari care se imbogatesc vinzind la mina a doua!!
Exista si oameni patrioti grupati in partide mici care nu pot participa la alegeri din cauza ca partidele cu reprezentare parlamentara NU DORESC modificarea legii incit sa poata participa si ele ..deci le este frica marilor partide politice de concurenta celor mici.
In legatura cu OLTCHIMUL sau alte industrii romanesti eu zic ca decit la nemti care au impiedicat fonduri UE ca sa fie alocate pt.el in scopul de a fi falimentar si pt.a pune mina pe el,mai bine la romani ,oricare ar fi ei!!
Nu stiu prea multe despre PPDD,dar ma gindesc ca este ceva nou ,cele vechi toate au contribuit la falimentarea Romaniei ,o incercare cu prospatura noua nu are ce sa ne faca mai rau...dar daca noi evaluam gresit chiar pe cei care poate ca au intentii bune???.Eu nu ma uit la TV,dar am nimerit in camera mamei mele tocmai cind era pe ecran sedinta PP-DD si acolo am retinut ca scopul lui Dan Diaconecu este ca sa aduca inapoi in tara romani capabili ,a si prezentat 4 dintre ei pentru a ajuta la refacerea Romaniei.Am retinut acest fapt fiind sensibilizata de la manastirea PRISLOP de ceea ce a spus un preot anume ca ROMANIA isi va reveni si multi romani tineri capabili plecati in strainatate vor veni pentru a ajuta la refacerea tatii.Am auzit asta cu propriile urechi si pe acel preot la PRISLOP la parastasul cuv.ARSENIE BOCA DE 20 ani SI L-AM AUZIT SI PE DAN DIACONESCU LA TV .
Acuma eu zic sa nu judecam ci sa ne rugam pentru ca Dumnezeu sa ne lumineze mintile sa nu fim niste orbi care judeca../.Doamne fereste-ne !!

Patrie si Credinta 10.12.2012 22:57:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 487378)
Serios? Unde?

uite unul din ei:
http://www.youtube.com/watch?v=efKguI0NFek

eliza-georgiana 11.12.2012 00:14:58

nu exista sentiment de vinovatie daca nu ti-ai exprimat "optiunea" in alegeri!! am fost si eu la un pas sa-mi reprosez "simtul civic" dar am gasit ....o explicatie:

Atunci care credeti ca ar fi atitudinea crestina fata de vot?

- Solutia ideala ar fi ca Biserica, prin puterea pe care o are asupra societatii, sa-si impuna oamenii politici cei mai buni, adica pe cei care sunt crestini. Dar asta la modul ideal. Pentru ca eu, spre exemplu, nu votez. N-am votat nici aici, nici in America.

- Aici mai e o problema, pentru ca in momentul in care votezi, sa zicem, un Presedinte, tu iti dai asentimentul pentru masurile pe care acela le va lua si te faci partas la toate pacatele lui. Daca Presedintele trimite, de exemplu, trupe in Irak, tu, care ai votat, esti impreuna raspunzator cu el.

- Daca Parlamentul e dominat de crestini, Presedintele nu poate trimite trupe in Irak, si aici este toata cheia problemei. Dar Biserica nu poate obtine majoritatea in Parlament decat in timp indelungat si cu pretul unei perioade de sacrificiu. Ma refer, cum am spus la inceput, la sacrificiul individului, care sigur va cadea sub ispitele satanice. Bunul trai, sofer, masina – astea toate sunt ispite la care putini rezista. Dar dupa doua-trei legislatii, Biserica va fi majoritara si lucrurile se vor schimba.

- Va intreb acum un caz concret: intr-un sat, tu ai incredere intr-un anumit primar. Ce faci? Il votezi, ca sa iasa el, ca face treaba buna? Sau nu te mai duci la vot si zici: “Ce poate sa faca si asta? O sa faca ceva, dar nu mare lucru, fiindca e angrenat si el de sus intr-un sistem”?

- In privinta aceasta, Biserica are doua alternative si decizia ei e foarte importanta, pentru ca preotii au inca mare putere – asta pana se mai schimba situatia pe aici. Deci Biserica are doua posibilitati. Sau indeamna pe credinciosi sa nu voteze, si atunci orice colaborare cu sistemul cade. Sau impinge inainte oamenii cei mai buni, intreprinzatori, care sunt religiosi, care se spovedesc si asa mai departe. In acest al doilea caz, incet-incet Biserica va avea un castig. Dar desi afirm lucrul acesta si sunt convins ca s-ar putea face, totusi chiar eu am o anumita indoiala, avand in vedere actiunea generala a diavolului in lume.
http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...-dupa-pitesti/

Pelerin spre Rasarit 11.12.2012 01:00:43

Motto: ,,In momentul cand Cromwell a intrat triumfator in Londra un lingau i-a spus: ,,Uite Sire ce multi oameni s-au adunat sa te vada!Cromwell a raspuns: ,,La fel de multi s-ar fi adunat si daca m-ar fi dus la esafod".

Doamna/domnisoara Eliza va felicit cu sinceritate:sunteți de un idealism absolut incantator,de foarte mult timp nu am mai citit asa ceva,ideea cu spovedania si ascensiunea politica fiind de antologie.Ideea cu rolul Bisericii cum îl vedeți dvs din perspectiva unei selectii politice este fabulos dar nu se va întîmpla mulți,foarte foarte mulți ani de acum înainte.Ce este pt mine cu adevărat uimitor este ca intr-o anumita maniera se repeta utopia din cauza căreia,deși nu singura,s-a dus pe copca Imperiul Bizantin:ideea ca o increstinare idealista a statului va genera si o viața crestina.Rezultatul va fi acelasi ca si atunci,oamenii înțeleg mai greu ca asa ceva va fi mereu dorit doar de o minoritate,niciodată de o majoritate (uitati-va in istorie) iar o posibila poziție de influența a Bisericii,la un asemenea nivel,nu mai au nici măcar catolicii care,nota bene, au o structura ecleziala mult mai inclinata spre asa ceva decât idealistii ortodocsi.Cineva spunea ca a visa ajuta cumva la depasirea realitatii dar putem visa cu ochii deschizi pana intram in primu copac.Atunci contactul cu realitatea poate fi dureros,foarte dureros.

Nu cred ca sunt mai cinic decat era marele Dinica in rolul ,,Diplomatului" in filmul ,,Prin cenusa imperiului" :) dar dvs sunteti cel putin la fel de idealista ca si Darie din acelasi film.Si azi ma intreb care dintre ei doi intelegea mai bine cursul lumii si al vietii...dar..cat de saraca ar fi lumea fara Darie,vesnicul anonim,prins undeva intre masele de manevra si idealul eroului de sacrificiu.Probabil ca un mare dar al vietii este sa iti poti pastra forta de a visa... :) Numai bine.

MariaElena 11.12.2012 08:18:39

Alegerile n-au fost castigate de USL...

Alegerile nu au fost castigate de USL!!
Alegerile au fost castigate de domnul Dan Voiculescu si trustul INTACT. Fara ziarele familiei dumi-sale, fara ziarele on line (ale aceleiasi familii) si bineinteles, fara TV Antena 3 (ajutata suroriceste – de ceva vreme si /sau din cand in cand – de RTV si Realitatea), USL nu castiga alegerile. DECI: trebuie sa-l felicitam pe domnul Dan Voiculescu. DA. Acelasi domn Dan Voiculescu despre care, in 2012 ( cu ceva timp in urma) : „Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că parlamentarul Dan Voiculescu rămâne cu verdictul de colaborator al Securității”. Dar pe cine mai intereseaza???

MariaElena 11.12.2012 08:21:36

Si domnu' Crin Antonescu a castigat un scaun....

Si domnul Crin Antonescu a castigat un scaun in Parlament! Stiti ca acum,mai nou, e bataie pe scaune (si la propriu). De ce? Pentru ca Parlamentul va fi mai mare: aproape 550 de membri. Si sala parlamentului are doar 501 scaune (ne-a spus domnul Liviu Dragnea, in direct la TV si domnia-sa stie ce spune; e sef de campanie la USL).

Revenind la domnul Crin Antonescu, sa ne amintim ca in urma cu patru ani, adica in 2008, a intrat in parlament pe ocolite, prin redistribuire, in sectorul 3 din Bucuresti, unde a obtinut 9.159 de voturi= 29,89% sarind peste un adversar care avea 34,28% din voturi. Asa e legea. Domnul Antonescu n-are nicio vina. Dar domnul Antonescu e obisnuit cu sportul si cu sariturile, a condus Ministerul Tineretului si Sportului in perioada 1997 – 2000, cand a vandut Strandul Tineretului din Bucuresti (o baza sportiva cu mai multe bazine de inot, cu bazin cu apa incalzita , cu platforma de sarituri si trambulina. Adica: tot ce trebuie pentru antrenamentul sportivilor de la natatie si sarituri in apa. Tot atunci, a vandut si baza sportiva de yahting de la Herastrau, care apartinea pe atunci Clubului Sportul Studentesc). Sa mai spunem ca domnul Antonescu nu este intreprinzator? Esteee!

In 23 ianuarie (tot 2012), presedintele PNL, Crin Antonescu spunea ca parlamentarii liberali doresc sa demisioneze din functii pentru ca Puterea [de atunci: Traian Basescu si Guvernul Boc (1, 2,3 etc.)] a refuzat declansarea alegerilor anticipate. Va amintiti momentul crucial al existentei noastre?? Printre cei despre care se spunea la acel moment ca isi depusesera deja demisia la liderul partidului, erau: Ludovic Orban, Adriana Saftoiu si Mircea Diaconu.
Ce s-a mai intimplat? Pai: domnul Mircea Diaconu, stiti bine ca n-a vrut deloc sa plece, pana de curand... Pai cum sa-si dea demisia domnu’ artist???... Despre domnul Orban, presupun ca s-a oprit, si-a revenit.... Stiu doar ca, doamna Adriana Saftoiu chiar a demisionat. DECI: exista si politicieni cu cuvant si onoare.

MariaElena 11.12.2012 08:30:38

Referendum= dorinta POPORULUI?!

Sa vorbind despre Referendum (ce vrea poporul):
I.
Demiterea presedintelui Traian Basescu, sesiunea 29 iulie 2012:
Participarea la referendum a fost de 46,24%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar 11,15% s-au pronunțat împotrivă.
USL a batut moneda serioasa pe cele 7, 4 (parca) milioane de voturi care, parca ar fi validat USL-ul, parca ar fi fost voturi PRO USL, parca n- ar fi fost voturi impotriva lui Traian Basescu. Unde sunt acum acele 7,4 mil de voturi? USL a luat doar 4, 6 – 4,7 milioane de voturi( la actualele alegeri).
II.
Referendumul pentru trecerea la parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari. A fost un referendum pentru trecerea de la actualul Parlament bicameral (cu aproximativ 137 de senatori și 334 deputați) la un Parlament unicameral (cu cel mult 300).

Referendumul a avut loc în România, la 22 noiembrie 2009, în același timp cu primul tur al alegerilor prezidențiale. Pentru a fi validat, era nevoie de prezența la urne a 50%+1 din numărul de alegători. Prezenta a fost de 50,16%, deci referendumul a fost valid; 77,78% dintre români s-au exprimat în favoarea trecerii la un parlament unicameral. Si ce daca am votat? Toti politicienii (aproape) au uitat? Ce mai contam noi? Noi TREBUIE doar sa votam! Si daca se poate, asa cum vor cei multi, ai momentului...
Cum va fi acum? Pai, va fi mult mai bine, dar putin mai inghesuit: parlament bicameral cu aproximativ 550 de parlamentari; asta insemnand aproximativ 77 milioane de EUR cheltuieli fata de 66 milioane de EUR, cheltuieli in prezent. Pai, de unde bani pentru pensii, pentru angajatii statului, pentru sanatate, pentru invatamant, cultura etc. Sa se streseze parlamentarii din lipsa de resurse?! Dar, nu si nu, zicea mai devreme la radio domnul prim ministru Victor Ponta, ca NU, cheltuielile nu vor fi mai mari. GATA cu risipa!
DECI: Ce-am avut si ce-am pierdut si ce-am castigat??? Propun sa facem o cheta, donatie etc.: sa aiba doamnele/domnii parlamentari scaune: vreo 50 de bucati, sa poata sa stea bine, comod si sa doarma.... „Somnul ratiunii naste”.... Fericirea nationala.

Am primit un e-mail pe 29 noiembrie 2012, care spunea cam asa:
Romania (circa 20 milioane de locuitori)
Parlamentul:
137 de senatori = un senator la 160.000 locuitori
332 de deputati = un deputat la 70.000 locuitori
469 parlamentari in total
SUA (circa 300 milioane de locuitori)
Parlamentul:
100 senatori = un senator la 3.000.000 locuitori
435 reprezentanti = un deputat la 560.000 locuitori
535 parlamentari - total
Daca SUA ar proceda ca Romania ar avea:
1.875 senatori
4.286 deputati
Daca Romania ar proceda ca SUA ar avea:
7 senatori
31 deputati

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:21:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.