Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Bolnava cancer! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15829)

anita 15.01.2013 11:36:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 495860)
Vorbesti ca medic sau din ce crezi tu?

CARE tratament naturist?
Cu lamai?
Cu post negru 3 zile pe saptamana?
Cu tarate de 3 ori pe zi?

etc.

Vorbesc in cunostinta .
O doctorita ,persoana apropiata a murit in un an de zile cu citoststicele cele mai eficiente si scumpe.
Si-a revenit cateva luni si apoi in trei luni de cand a cazut la pat a murit
Mai cunosc si alta doctorita care la fel a murit ,dar se pare ca ea a rezistat mai mult de un an ,nu mai stiu cat
Cand omul nu mai are sanse de viata o dezintoxicare si eliminare a tumorilor nu se poate face decat cu mijloace naturiste.
Exista persoane care s-au tratat naturist si traiesc si astazi
Eu nu dau retete ,cred ca Dumnezeu este cel care trebuie sa lumineze pe cel in suferinta sa urmeze tratamentul cel bun
Cand Dumnezeu nu pune mana nici omul nu se poate ajuta.

anita 15.01.2013 11:42:11

Citat:

În prealabil postat de MariaElena (Post 495906)
Din toata experienta mea pe forumul C.O. nu mi s-a parut ca forumistii, in general, ar da năvală sa citeasca postarile din Biblie sau cele din scrierile Sfintilor Parinti. De cele mai multe ori e asa, un fel de concurs de dat cu bolovani [in doua mii de ani, pietrele despre care vorbea Mantuitorul Iisus Hristos (Ioan 8, 4-11) au devenit bolovani; e firesc, evolutia…], si atunci?

Am gasit foarte multe site-uri in care „teoriile naturiste” se vor „legiferate, autentificate, intarite” prin referiri la Biblie. Nu le postez pentru ca nu cred ca asta ar fi sensul Bibliei.

Va doresc numai bine!

Sa stiti ca indoiala e sursa tuturor relelor
De ce ati ajuns la aceasta concluzie ?
Forumistii nu sunt toti credinciosi practicanti ,dar multi din ei sunt
Sa ne curatim ochii ca sa vedem numai binele
Doamne ajuta !

Mosh-Neagu 15.01.2013 12:04:25

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 495919)
Vorbesc in cunostinta .
O doctorita ,persoana apropiata a murit in un an de zile cu citoststicele cele mai eficiente si scumpe.
Mai cunosc si alta doctorita care la fel a murit ,dar se pare ca ea a rezistat mai mult de un an ,nu mai stiu cat
Cand omul nu mai are sanse de viata o dezintoxicare si eliminare a tumorilor nu se poate face decat cu mijloace naturiste.
Eu nu dau retete ,cred ca Dumnezeu este cel care trebuie sa lumineze pe cel in suferinta sa urmeze tratamentul cel bun

Intr-un fel, ai dreptate, dar parca nici n-as vrea s-o speriem pe sora noastra in suferinta. E adevarat ca multi medici nu cred in terapia naturista, ci doar in ceea ce stiu ei, fiindca asa au fost scoliti. Dar am cunoscut sau am citit si despre medici care desi erau inversunati dusmani ai naturismului, cand s-au imbolnavit ei insisi de bolile acelea grele, au inteles "mesajul" si au alergat acolo unde era solutia reala si chiar s-au vindecat, recunoscand clar prioritatea tuturor vindecarilor: Dumnezeu, Natura, Credinta, Cainta, Dragostea celor din jur, si nu in ultimul rand Osteneala!

anita 15.01.2013 14:17:18

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 495925)
Intr-un fel, ai dreptate, dar parca nici n-as vrea s-o speriem pe sora noastra in suferinta. E adevarat ca multi medici nu cred in terapia naturista, ci doar in ceea ce stiu ei, fiindca asa au fost scoliti. Dar am cunoscut sau am citit si despre medici care desi erau inversunati dusmani ai naturismului, cand s-au imbolnavit ei insisi de bolile acelea grele, au inteles "mesajul" si au alergat acolo unde era solutia reala si chiar s-au vindecat, recunoscand clar prioritatea tuturor vindecarilor: Dumnezeu, Natura, Credinta, Cainta, Dragostea celor din jur, si nu in ultimul rand Osteneala!

Aveti dreptate ,sa-L cautam pe Dumnezeu si ne vom vindeca de orice boala.

laraG 15.01.2013 14:52:04

"Sanatate din farmacia Domnului"

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 495919)
Vorbesc in cunostinta .

Intr-o perioada in care tot mai multi oameni se indeparteaza de modul de viata naturist si sunt amenintati de boli grave din cauza unei false atitudini in fata vietii este absolut necesar sa ne reconsideram pozitia noastra si sa regasim drumul ce duce spre plantele medicinale, pe care Dumnezeu ni le pune la indemana prin marea Sa milostivire.
Marturisesc, multumindu-I Domnului, ca sotul meu inca mai traieste dupa ce in urma cu 17 ani a fost diagnosticat cu leucemie.Dupa multe investigatii si tratamente cu citostatice, in anul 1999 medicul hematolog i-a spus ca nu mai are de trait mai mult de 2 ani.Urmare acestui verdict, nu a mai acceptat tratamentul cu citostatice si am hotarat sa trecem la un regim alimentar pe baza de sucuri naturale din legume si fructe, sa excludem din alimentatie carnea de porc, de asemenea si la schimbarea modului de preparare a mancarii.O perioada de 8 ani am respectat acest regim.Rugaciunile si acatistele zilnice, slujbele de Maslu saptamanale,spovedirea si impartasirea cu Sfinele Taine, ne-au ajutat sa depasim situatia critica din anul 1999.In urma cu 5 ani, analizele au aratat niste valori inspaimantatoare si am decis sa mergem din nou la hematolog care a dispus tratament timp de 6 luni, o data pe luna timp de 5 zile, cu citostatice de ultima achizitie import Germania, care si-au facut efectul extrem de bine, fara efecte secundare evidente, rezultatele analizelor fiind in parametrii normali.Acum, dupa 5 ani suntem din nou in situatia de a ne speria, dar nadejdea in Dumnezeu nu ne-o vom pierde.Suntem in varsta de peste 70 de ani si in mana si mila Preamilostivului Dumnezeu si a Maicii Domnului.
Iertati-mi amanuntele descrise mai sus si cred ca este bine sa va folositi si de produsele naturiste, dar sa nu renuntati nici la medicina alopata.
"Domnul lasa doctoria sa creasca din pamant si-un intelept n-o dispretuieste!"(Din Sfanta Scriptura)

Doamne ajuta!

MariaElena 15.01.2013 23:10:25

Cu noi este Dumnezeu

Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 495945)
Intr-o perioada in care tot mai multi oameni se indeparteaza de modul de viata naturist si sunt amenintati de boli grave din cauza unei false atitudini in fata vietii este absolut necesar sa ne reconsideram pozitia noastra si sa regasim drumul ce duce spre plantele medicinale, pe care Dumnezeu ni le pune la indemana prin marea Sa milostivire.
Marturisesc, multumindu-I Domnului, ca sotul meu inca mai traieste dupa ce in urma cu 17 ani a fost diagnosticat cu leucemie.Dupa multe investigatii si tratamente cu citostatice, in anul 1999 medicul hematolog i-a spus ca nu mai are de trait mai mult de 2 ani.Urmare acestui verdict, nu a mai acceptat tratamentul cu citostatice si am hotarat sa trecem la un regim alimentar pe baza de sucuri naturale din legume si fructe, sa excludem din alimentatie carnea de porc, de asemenea si la schimbarea modului de preparare a mancarii.O perioada de 8 ani am respectat acest regim.Rugaciunile si acatistele zilnice, slujbele de Maslu saptamanale,spovedirea si impartasirea cu Sfinele Taine, ne-au ajutat sa depasim situatia critica din anul 1999.In urma cu 5 ani, analizele au aratat niste valori inspaimantatoare si am decis sa mergem din nou la hematolog care a dispus tratament timp de 6 luni, o data pe luna timp de 5 zile, cu citostatice de ultima achizitie import Germania, care si-au facut efectul extrem de bine, fara efecte secundare evidente, rezultatele analizelor fiind in parametrii normali.Acum, dupa 5 ani suntem din nou in situatia de a ne speria, dar nadejdea in Dumnezeu nu ne-o vom pierde.Suntem in varsta de peste 70 de ani si in mana si mila Preamilostivului Dumnezeu si a Maicii Domnului.
Iertati-mi amanuntele descrise mai sus si cred ca este bine sa va folositi si de produsele naturiste, dar sa nu renuntati nici la medicina alopata.
"Domnul lasa doctoria sa creasca din pamant si-un intelept n-o dispretuieste!"(Din Sfanta Scriptura)

Doamne ajuta!

<<Doamne Isuse Hristoase,cela ce odinioara la scaldatoarea Vitezda ai vindecat cu puterea Ta pe slabanogul care zacea de treizeci si opt de ani, in boala fiind si intalnindu-l apoi in biserica, i-ai zis : “Iata te-ai facut sanatos, de acum sa nu mai gresesti, ca sa nu-ti fie tie mai rau”.
Cel ce pe sluga sutasului si pe fiica Cananiencei, numai cu cuvantul, pentru credinta lor, i-ai vindecat, Insuti intru tot milostivule Stapane, insufla-mi si mie aceeasi putere de credinta, ca sa preamareasc puterea si dumnezeirea Ta!
Iarta-mi mie Bunule Doamne, multumirea pacatelor mele cele grele! Ca faradelegea mea o cunoasc si pacatul meu este pururea inaintea mea. Si nu ma simt vrednic sa ridic ochii spre Tine si sa cersesc indurarea Ta. Ci ca un bun si iubitor de oameni, milostiveste-Te de nevrednicia mea. Din patul durerii ma ridica si vointa mea o intareste ca sa umblu numai intru poruncile Tale si de greseli sa ma feresc.
Ca tu esti doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule si Tie marire inaltam, impreuna si celui fara de inceput al Tau Parinte si preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh , acum si pururea si in vecii vecilor. Amin>>

Pe mine ma ajuta foarte mult Rugaciunea asta. Imi usureaza sufletul si imi intareste credinta si nadejdea in ajutorul Bunului Dumnezeu.

Cred ca stiu durerea prin care treceti. Cunosc starea de gol la aflarea unei astfel de vesti grele. Dar Dumnezeu ne ajuta sa gasim calea potrivita.
Dupa operatia de cancer la san (in noiembrie 2007, la 59 de ani, mastectomie generala dreapta) si dupa rezultatul testului de imunohistochimie, trei medici oncologi au refuzat sa-mi acorde asistenta de specialitate, pentru ca prognosticul era rezervat spre grav, si n-au vrut sa riste. Dar Dumnezeu m-a ajutat si pana la urma, am gasit medicul potrivit. Deocamdata sunt bine. Bineinteles ca ma tem de perspectiva metastazelor; dar stiu ca in durerea si teama noastra, nu suntem singuri: Cu noi este Dumnezeu!
Si vreau sa ma bucur de fiecare zi pe care mi-o mai daruieste Dumnezeu. Orizontul mai apropiat iti redimensioneaza viata, iti schimba prioritatile.
Dumnezeu sa fie milostiv cu noi toti si Maica Domnului sa ne ocroteasca sub Sfantul ei Acoperamant.
Amin!

MariaElena 15.01.2013 23:23:20

Sa-l iubim pe Dumnezeu

<<Cand credinta este adevarata, fie iei medicament, fie nu iei, ea va lucra. Dumnezeu lucreaza si cu doctorii si cu medicamentele. Graieste intelepciunea lui Sirah: "Cinsteste pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, ca si pe el l-a facut Domnul. Domnul a zidit din pamant leacurile, si omul intelept nu se va scarbi de ele. Si doctorului da-i loc, ca si pe el l-a facut Domnul; si sa nu se departeze de la tine, ca si de el ai, trebuinta." (Int. lui Isus Sirah 38, 1; 4; 12).
Tot secretul este credinta; fara de margini, lina, simpla si nevinovata. intru smerenia si nevinovatia; inimii. Sa avem credinta ca Dumnezeu ne iubeste nespus si ca voieste sa devenim ai Lui. De aceea ingaduie bolile, pana ce ne vom preda Lui cu incredere.
Sa-L iubim pe Hristos si toate se vor schimba in viata noastra. Sa nu-L iubim pentru a primi rasplata, de pilda sanatatea. Ci sa-L iubim cu inflacarare, din recunostinta, fara sa ne gandim la nimic, numai la iubirea dumnezeiasca. >>
Parintele Porfirie Kavsokalivitul
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...tos-68570.html

eliza-georgiana 15.01.2013 23:26:03

in orice boala este importanta varsta, ca altfel lupta organismul la tinerete. dar cu pacatosul de cancer e foarte greu... mai ales daca e malign, ala se hraneste cu hormoni si cu cat organismul e mai tanar cu atat mailignul se inmulteste :(... operatia ajuta dar spunea o cunostinta ca asta trebuie sa fie ultima optiune.
trebuie incercat si luptat cu tratamente medicamentoase. ajuta si ceaiurile cu tataneasa sau diverse preparate culinare, in principal fara carne rosie.
starea psihica are rol determinant, in niciun caz, dar absolut in niciun caz credinciosul sa nu considere ca boala e pedeapsa! sa mearga sau sa cheme un preot, doi pentru masluri si deasa spovedanie! sunt cazuri cand, desi nu invingi boala definitiv, indiferent de stadiul avansat, Dumnezeu te mai lasa sa te bucuri de ai tai :) ani buni :) Sa avem nadejde!

cezar_ioan 16.01.2013 00:46:08

Citat:

În prealabil postat de MariaElena (Post 495906)
Pe un forum care se vrea crestin ortodox nu cred ca mai e nevoie sa recomanzi citirea Sfintei Scripturi, Biblia, si oricum, nu intr-un astfel de context.

Va doresc numai bine!

Ba dimpotriva, tocmai pe un forum crestin ortodox ar trebui ca Scriptura sa ne fie mereu sub ochi.
Altminteri cum va fi? Noi vom cita doar din carti oarecare, iar necredinciosii vor cita copios din Scriptura?....:)

Voisem insa sa atrag atentia asupra a doua lucruri. Iata, acum voi incerca sa fiu mai explicit:
a) Cand suntem in incercari, cred ca doar cu Dumnezeu si cu Scriptura se cuvine sa traim mai intai. Altfel cum? Celelalte (inclusiv medicina stiintifica actuala) sunt, poate, foarte folositoare. Insa, daca nu le intampinam din pozitia celui care se tine la Dumnezeu si la Cuvantul Lui (aflat mai intai in Scriptura), cum ne vom mai gasi fiind crestini? Altminteri, "Oare nu fac si neamurile acelasi lucru?"...
A omite Scriptura din viata noastra de suferinta, inseamna mai intai a pricepe stramb ce ni se intampla; mai inseamna, cred eu, si a pune in surdina izvorul tamaduitor care se afla in Cuvant.

b) Sora noastra laraG a facut deja, mai sus, o trimitere textuala la Scriptura. Iata deci un exemplu care ilustreaza ca are tot rostul sa incepem cu Scriptura. Si sa revenim mereu la Ea.

Solutia problemei, asadar, nu este sa alergam la alte carti punind pe plan secund Scriptura, chipurile fiind noi deja crestini pe un forum Ortodox.
Tocmai pentru ca suntem crestini, incepem, continuam si ne tot invartim in Cuvantul Scripturii.
Prin duhul Scripturii vedem si celelalte carti, mai apoi. Cata vreme suntem crestini.
Sunteti oare de acord cu aceasta?

Oare am talcuit deja deplin si am trait intrutotul Scriptura?....
Nu mai degraba boala, suferinta, umbra mortii sunt cel mai bun prilej pentru sufletul nostru de a ne tine inca si mai viguros la Scriptura?
De unde oare alinare mai mare?
De unde oare intelegere mai adinca?
De unde oare mai mare nadejde?
De unde oare Izvor cu apa mai curata?
Unde sa fie sprijin mai deplin? Unde Piatra mai tare?
Scriptura si Biserica, ma intai, voiam sa zic. Apoi, desigur, celelalte, binecuvantate de Domnul.

Asta mi-ar fi mesajul, ma iertati de tulburare...
Domnul sa ne ocroteasca!
Slava lui Dumnezeu pentru toate! AMIN+

MariaElena 16.01.2013 10:51:05

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 495921)
Doamne ajuta !

Indoiala este opusul sigurantei. Siguranța duce la suficiență. Suficiența este un obstacol in procesul devenirii.
Indoiala ne ajuta sa credem. E paradoxal, dar asa e. Sa nu uitam:

<<Mai înainte de toate trebuie să căutăm și să înstăpânim în inima noastră credința deplină în Domnul: s-o căutăm și s-o cerem de la El, fiindcă nici aceasta nu este de la noi, ci e un dar al lui Dumnezeu.
Atunci când i s-a cerut credință, tatăl tânărului a răspuns: ,,Cred, Doamne, ajută necredinței mele!„ Atunci, el avea credință slabă, se clătina și se ruga să i se întărească credința.
Dar cine se poate lăuda cu credință desăvârșită, și cine, ca atare, nu are nevoie să se roage: ,,Cred, Doamne, ajută necredinței mele?”
Dacă credința noastră ar avea putere, gândurile noastre ar fi curate, simțirile,sfinte, și faptele, plăcute lui Dumnezeu. Atunci, Domnul ar lua aminte la noi așa cum tatăl ia aminte la fiii săi; și orice am dori – și în credință n-am putea cere decât cele plăcute lui Dumnezeu-am primi negreșit și fără întârziere.>>
Tâlcuiri din Sfânta Scriptură pentru fiecare zi din an – Sf. Teofan Zăvorâtul. (Editura Sophia, Buc. 1999, colecția Părinți Ruși)
http://cristianstavriu.wordpress.com...fan-zavoratul/

<<Indoiala inceputul intelepciunii. Aristotel

Îndoiala: școala adevărului. Francis Bacon

Îndoiala este unul din numele inteligenței.Jorge Luis Borges

Îndoiala este o stare de neliniște și nemulțumire din care ne luptăm să ne eliberăm și să trecem într-o stare de încredere. Charles S. Pierce>>
http://enciclopedie.citatepedia.ro/i...c=%EEndoial%E3

Daca vreti sa cititi cu onestitate postarile de pe Forum C.O. o sa vedeti ca:
- In marea lor majoritate, forumistii citesc selectiv tot ce se scrie.
- Urmaresc doar sa aiba dreptate in ceea ce spun, aducand, de cele mai multe ori, doar argumente din experientele sau/si trairile personale, argumente care nu au corespondent in Sfanta Scriptura sau Scrierile Sfintilor Parinti, la care ar trebui sa ne raportam.
- Daca citezi din Sfanta Scriptura sau Sfintii Parinti, poti sa fii catalogat ca „om care nu poate sa gandeasca cu propriul creier”.
- Chiar pe acest topic, daca aveti rabdare sa cititi postarile, o sa vedeti ca citarile din Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti referitoare la rostul medicului sau/ si rostul plantelor date de Dumnezeu in vindecarea unui om atins de boala, n-au fost citite (sau nu li s-a dat crezare) pentru ca nimeni nu se refera la ele.
- Credeti ca poate sa spuna cineva mai bine, care e rostul medicului in viata unui om si care e rostul plantelor etc. date de Dumnezeu in tratarea unui om bolnav, decat Intelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah Eccleziasticul, 38: 1-9 si Intelepciunea lui Isus, fiul lui Sirah Eccleziasticul, 38:10-14?! Nu e aici raspunsul la intrebarea: e bine sa te adresezi medicului sau e bine sa te adresezi tratamentului naturist??? Sau cuvantul din Acatistul Sf. Nectarie, facatorul de minuni? Ucenicul Sfantului Siluan Athonitul, Parintele Sofronie Saharov (Dumnezeu sa-l aseze cu dreptii) a gresit spunand ca rugaciunea e arma impotriva cancerului? Sa nu stie Sfantul Nectarie cum e cu cancerul cand Ierarhul Nectarie, devenit prin Voia lui Dumnezeu, Sfantul Nectarie Taumaturgul, a murit de cancer? A gresit Parintele Ilarion Argatu cand i-a spus domnului prof. dr. Pavel Chirila (sfat fundamnetal, spune domnul profesor) cat de ziditor este Cuvantul lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura pâna si pentru tamaduirea ateilor aflati in boala?
- Ne dam dreptate intre noi sau ne contrazicem, uitand/ evitand sa cautam adevarul acolo unde este: in cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, si in scrierile Sfintilor Parinti si bineinteles, si in ceea ce ne spune „Intelepciunea acestei lumi” atata câta este.

MariaElena 16.01.2013 10:53:34

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 495921)
Doamne ajuta !

Mitropolitul Antonie de Suroj despre indoiala...

<<Poate părea stranie o astfel de afirmație auzită din gura unui credincios care cu inspirație și încredere apără dreptul fiecăruia la îndoială. De fapt, aceasta este doar o altă expresie a cunoscutei idei ce spune că omul trebuie să fie sincer până la capăt, să fie sincer în mod necondiționat, să fie mereu gata să-și pună la îndoială propria existență și propriile convingeri. Acestea sunt cu putință atunci când credem că există ceva de nezdruncinat care alcătuiește obiectul căutărilor noastre. Omul se teme de îndoială doar atunci când i se pare că, dacă se clatină viziunea sa despre lume, atunci se clatină și întreaga realitate, se clatină totul și el nu mai are pe ce-și sprijini piciorul. Trebuie să avem onestitatea și cutezanța de a pune mereu totul sub semnul întrebării, toate punctele noastre de vedere, tot ceea ce am descoperit în viață, în numele căutării a ceea ce există cu adevărat, și nu al aflării liniștii și certitudinii.

Acest lucru este foarte important în cercetarea științifică; este foarte important în gândirea filosofică; și nu este mai puțin important în experiența religioasă. Nu putem să creștem mai sus de limitele zilei de azi dacă ne este teamă să-i suspectăm conținutul. Iar în ceea ce privește aspectul religios, unul sin scriitorii Bisericii din secolul al IV-lea, sfântul Grigorie de Nyssa, spunea că dacă am încerca să construim o imagine integrală despre Dumnezeu, alcătuită din indiciile scripturistice, din Revelația Divină și din experiența sfinților, și dacă vom crede că această imagine ne dă o reprezentare despre Dumnezeu, atunci cu siguranță că am creat un idol și nu mai suntem în stare să-l aflăm pe adevăratul Dumnezeu cel Viu , care este doar viață și mișcare.>>

http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Anto...0Cutezanta.htm

<<IPS Antonie: Fiind creștini, ne aflăm întotdeauna în tensiune – în neliniște, dar în același timp în fericire. Acesta este un lucru nebunesc, ridicol. Numai că este adevărat – la fel de adevărat ca atunci când acceptăm întunericul nopții deopotrivă cu strălucirea zilei.
Trebuie să împlinim un act de capitulare – dacă sunt în Hristos, atunci există momente în care trebuie să împărtășesc strigătul Domnului pe Cruce și întristarea Lui din Ghetsimani. Există un mod de a fi înfrânt, chiar în credința noastră – atunci când împărtășești tulburarea Domnului. Nu cred că ar trebui să spunem: „Aceasta nu ți se va întâmpla ție niciodată”. Dacă suntem creștini ar trebui să trecem prin această viață acceptând viața și lumea fără a încerca să creăm o lume falsificată.
Dar, pe de altă parte, creștinul este asemenea celui care trăiește în trei dimensiuni într-o lume în care majoritatea oamenilor trăiesc doar în două. Oamenii care trăiesc în libertate și în interiorul unei dimensiuni a veșniciei vor simți întotdeauna că ceva este greșit, vor descoperi că ei sunt cei care vor rămâne întotdeauna pe dinafară.
Cu aceasta problemă s-au confruntat primii creștini atunci când au afirmat că singurul lor rege era Dumnezeu. Ceilalți s-au strâns roată în jurul lor și le-au spus: „Dacă spuneți asta înseamnă că nu vă mai supuneți regelui nostru”, așa că deseori îi persecutau. Numai că singurul mod adevărat de a rămâne devotat lumii bidimensionale este a fi devotat lumii tridimensionale, pentru că în realitate lumea are trei dimensiuni. Dacă trăiești cu adevărat în trei dimensiuni fără a viețui simplu în două, imaginându-ți-o doar pe-a treia, atunci viața va fi deplină și semnificativă. Primii creștini puteau trăi așa, iar creștinii de astăzi pot și ei.>>
http://florinm.wordpress.com/2011/02...ns-si-alungat/

MariaElena 16.01.2013 10:54:37

Mitropolitul Antonie de Suroj

<<Licențiat în fizică, chimie și biologie la Paris, medic, părintele Antonie a activat ca ofițer în rezistența antifascistă franceză în timpul celui de-al doilea război mondial. A depus voturile monahale în 1943, a fost hirotonit preot în 1948, iar din 1949 este preot ortodox al Frăției Sfinților Alban și Serghie din Anglia. În 1950 este numit vicar al Patriarhiei Ruse în Londra, din 1958 este episcop, iar din 1962, arhiepiscop al Bisericii Ruse din Marea Britanie. În acest an înființează episcopia ortodoxă de Suroj, în 1963 este numit exarh al Patriarhiei Moscovei pentru Europa Occidentală, iar în 1966, mitropolit. În 1974 este eliberat la cererea sa din funcția de exarh pentru a se dedica lucrării pastorale din episcopie. La 30 iulie 2003 este pensionat și eliberat din funcția de conducător al eparhiei de Suroj și trece la cele veșnice pe 4 august în același an.
Mitropolitul Antonie de Suroj este Doctor Honoris Causa al universităților din Aberdeen, Moscova (Academia Teologică), Cambridge și Kiev (Academia Teologică). Păstor, predicator și scriitor ilustru, părintele Antonie a fost unul din cei remarcabili misionari ai Ortodoxiei în occidentul european.
În limba română, au fost editate câteva lucrări ale sale: „Școala rugăciunii”, „Despre credință și îndoială”, „Despre întâlnirea cu Dumnezeu”.>>

http://ortodoxiesiviata.blogspot.ro/...r-noastre.html

MariaElena 16.01.2013 10:55:07

Cred ca nu trebuie sa uitam:<< Vă spun Eu vouă că pentru orice vorbă deșartă pe care o vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății. Căci din cuvintele tale te vei îndreptăți și din cuvintele tale vei fi osândit“.>> Matei 12, 36-37
<<Astfel că fiecare din noi va da seama despre sine înaintea lui Dumnezeu.>> Rm.14,12
<<Foc este și limba; lume a fărădelegii, limba își are locul ei între mădularele noastre, cea care spurcă trupul întreg și pune foc pe roata lumilor, ea însăși fiind aprinsă de gheenă.>> Iac. 3,6
(Sfanta Scriptura, Biblia, Versiunea ANANIA, http://www.dervent.ro/biblia.php

MariaElena 16.01.2013 12:47:40

E bine sa stim....

1. Tumorile pot fi : benigne sau maligne. Cancerul este TOTDEAUNA TUMORA MALIGNA. MALÍGN, -Ă, maligni, -e, adj. (Despre boli) De natură gravă, foarte primejdios. ◊ Tumoare malignă = tumoare canceroasă. Pustulă malignă = dalac. ♦ (Rar.) Înclinat spre rău, care face rău. [Var.: (înv.) malín, -ă adj.] – Din lat. malignus. Cf. fr. malin. DEX
2. Benign ≠ malign, Dicționar de antonime
3. BENÍGN, -Ă, benigni, -e, adj. (Despre boli) Lipsit de gravitate; ușor. – Din lat. benignus, fr. bénin, -igne. DEX.
4. Chiar daca in DEX tumora(formatiunea benigna) este descrisa ca lipsita de gravitate, de multe ori, aceste tumori benigne se transforma in caner, tumora maligna.
5. Doar unele cancere sunt de natura hormonala.
6. Reusita vindecarii este conditionata si de stadiul in care s-a depistat tumora. De obicei, amanarea actului operator nu este benefica, pentru ca dam timp cancerului sa devina invaziv. Operatia nu trebuie sa fie ultima optiune. Cred ca trebuie sa fie prima optiune, daca asa hotaraste medicul.
7. <<Cu privire la tratamentul cancerului sunt pentru actul medical prin operatie, radioterapie si chimioterapie, cu rezerve asupra ultimelor doua, care sunt dure si afecteaza sistemul imuniar. >> Viorel Olivian Pascanu, Tratament naturist integral, Editura Moldova, Iasi, 1994, pag. 138
8. Tratamentul naturist trebuie sa se faca sub controlul unui specialist, ceaiurile nu se beau la intamplare, pentru ca, de exemplu:
Vascul, pentru tratarea cancerului nu se foloseste oricum. <<Vascul va fi ales in functie de localizarea tumorii, sexul celui in cauza si copacul de pe care s-a recoltat planta, astfel:

a) daca tumora este localizata la: limba, esofag, laringe, stomac, ficat, splina, pancreas, rect, intestine, vezica urinara, rinichi, tiroida, creier, vascul trebuie recoltat de pe stejar(pentru tratamentul unui barbat) sau de pe mar (daca tratam o femeie);
b) daca tumora este localizata la: nas, piele, cai respiratorii, vascul trebuie recoltat de pe pin si pentru tratarea barbatului si pentru tratarea femeii;
c) daca tumora este localizata la: prostata, testicule, penis, vascul se recolteaza de
pe stejar;
d) daca tumora este localizata la: san, organe genitale, vascul se recolteaza de pe mar.>>
Viorel Olivian Pascanu, Tratament naturist integral, Editura Moldova, Iasi, 1994, pag. 141.
Vascul este o planta care traieste parazitar pe diferiti copaci

Miha-anca 17.01.2013 01:46:48

Maria Elena, cred ca esti una din cele mai informate persoane, care au intrat pe acest forum. Ai venit, ai plecat. Cam scurta vizita. Te mai asteptam pe la noi!

OanaMe 06.08.2013 14:25:31

Actualizare; Acesta este noul nume de utilizator al Horia Maria(care e blocat).

http://bolnava-cancer.blogspot.ro mama si fiica sa sunt bolnave,
,va rog sa ne unim , si sa le ajutam:Mesajul mamei:,,eu sunt bolnavă de cacer mamar, de 7 ani ,ea acum un an s-a îmbolnavit.Fiica n-a mai apucat sa-și dea licență o bolă mai cruntă ca a mea a oprit-o dintr-un viitor care il avea. V-am trimis acte și de a ei ,și de ale mele, eu am cescut-o singură de 20 de ani ,mai am băiatul,calugăr.Noi trăim amandouă din pensia de 640 lei,cu ea credeți că se poate?? Stiu și recunosc ,că am mai fost ajutată la începutul bolii mele, dar acum m-a dat peste cap boala fetei!Economisesc bani pentru tratamentul fetei și datorile lunare!,,Au nevoie de alimente,igienice,orice putem sa le fim alaturi!Rog distribuit

OanaMe 23.08.2013 18:55:32

Bolnava cancer!http://vreau-sa-traiesc.blogspot.ro/

Bolnava cancer http://vreau-sa-traiesc.blogspot.ro/
Înainte de a reproduce cuvânt cu cuvânt articolul publicat în Jurnalul Național de Carmen Preotesoiu, vreau să vă rog să nu interpretați greșit titlul. Vreau să trăiesc într-adevăr, dar nu pentru mine, ci pentru copiii mei. Doamne ajută!

Maria vorbeste domol, cu accent bland de Barlad. Mereu cu Dumnezeu pe buze si cu Fecioara Maria in suflet. Vorbeste cu dor de bine si cu suferinta gandului ce-l poarta cu ea de mai bine de 15 ani, acela de a nu-si putea ajuta copiii mai mult. Avea 4 ani Oana, fiica ei, cand femeia mica de statura, cu mereu acelasi batic negru pe cap, a ramas singura. 'Neintelegeri', spune ea in dreptul cauzei despartirii si adauga incetisor, ca nu cumva sa aiba sentimentul ca a facut pacatul de a vorbi pe cineva de rau: 'ramane la judecata lui Dumnezeu fiecare fapta, nu tre' sa imi dau eu prea mult cu parerea'. Dupa care tace. Doar cand ii vin in minte realizarile copiilor ei, tanti Maria incepe sa povesteasca despre mediile de 9,20, 9,40 ale fetei si ale baiatului, de dorinta Oanei, aflata acum in clasa a XII-a de a merge la Facultate, de calea dreapta, dar tare grea, pe care a luat-o baiatul: calugaria. 'E dificil fara el, era un sprijin pentru noi, dar cel mai mare pacat e sa abati un om de la acest drum. El si-a dorit foarte mult. Inca din clasa a IX-a a inceput sa mearga la Manastire. De patru ani este acolo, de cand avea 19 ani. I-am spus doar atat: sa se gandeasca bine, ca drumul e anevoios, dar intr-adevar, tare frumos, daca simti asta cu adevarat', spune femeia. Acum, il vede doar cand merge sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Si atunci ii acopera obrajii cu sarutari, ii mangaie fata si-l priveste cu mandrie si cu dor, dar si cu multumirea ca mai bine decat alaturi de Dumnezeu, nu ar fi avut unde sa-i fie fiul ei bland si bun. Si pleaca cu inima usoara, ba cateodata cu cate o sticluta de ulei dat pe la sfintele moaste, daruit de fiul ei pentru a se unge cu el la cicatricele urate care au ramas in urma operatiei pe care femeia a suferit-o in urma cu doi ani. Atunci cand 12 ganglioni, dintre care 8 in metastaze, i-au fost scosi de la san si de la subrat. 'Am observat eu niste umflaturi. Mi-am facut analizele in Barlad, dar medicii mi-au zis ca mai bine as merge la Iasi. Fata a cautat pe internet, la Spitalul Sfantul Spiridon si a gasit fotografia unui medic chirurg. Asa bland mi s-a parut, ca am zis ca la el trebuie sa merg. Dumnezeu mi l-a scos in cale, sunt sigura. Nu mi-a cerut nimic, doar sa am incredere in el. Am avut. In el si in Dumnezeu', povesteste tanti Maria si aude parca si acum, rasunandu-i in urechi, diagnosticul crunt. Vorbele care o condamnau doar la foarte putin timp de trait: cancer mamar primar malign stadiu 3 in metastaza.

Femeia plapanda, mereu cu mainile impreunate sub semnul crucii, abia cantarea 40 si ceva de kilograme, cand i-a fost descoperita boala. Fusese operata la stomac, problemele grave de la inima abia ce o lasau sa respire, iar tensiunea oscilanta o puneau des la pamant. A aflat de la medici, imediat dupa interventia chirurgicala, ca neaparat trebuie sa faca chimioterapie si sedinte de radioterapie in Barlad. Tanti Maria a mers la spital, s-a programat pentru a face citostaticele, dar sufletul nu-si gasea linistea. Parca mintea si inima prinsesera acelasi glas si-i sopteau impreuna ca nu asta-i calea pe care trebuie sa o urmeze, ca otrava care i s-ar introduce in organism i-ar distruge si farama de viata ce mai exista in ficatul, stomacul sau inima ei. A cazut in genunchi, in fata icoanei Maicii Domnului si s-a rugat indelung. 'Sa ma credeti cand va spun. Ca asta e minunea lui Dumnezeu. Numai El putea sa faca acest lucru. Din acea zi am hotarat ca tratamentul meu sa fie mancarea sanatoasa, spovedania si Sfanta Impartasanie', spune femeia apasat. Au trecut de atunci 2 ani. Din cauza lipsei banilor insa, mama se lasa pe ea pentru a-i oferi fiicei ei si uita de alimentele recomandate de doctori: peste, legume bogate in vitamine, cum ar fi brocoli, fructe proaspete. 'De la baiat nu am cerut niciodata si nu o sa o fac in veci, pentru ca este mare pacat sa pretinzi ajutor de la manastire, in loc sa ajuti tu manastirea. Traim din pensia mea de 515 lei. Fata a luat bursa de la scoala un singur an, de-ndata ce am ramas doar noi doua in casa, nu ne-au mai dat, ca au zis ca trebuie sa avem 150 de lei pe cap de locuitor, si noi depaseam cu o suta de lei limita. Am invatat sa ne descurcam asa, sa ciugulim din putina branza, dintr-un ou, cand si cand cumparam un pui si toate dupa ce achitam intretinerea si darile catre stat. Dumnezeu e mare si ne mai trimite oameni buni care ne ofera ce mai au si ei', povesteste mama de 57 de ani. La controale merge rar. Nu-i ajung banii. De cand s-a operat, a fost de doua ori, iar medicii au ramas uimiti, cand cancerul prognozat de ei a se raspandi ca o pecingine in tot organismul, a stagnat. S-au minunat cand le-a spus femeia ca zi de zi se unge cu 10 feluri de ulei atins de sfintele moaste, pe unde a trecut bisturiul lor si ca nu a facut nici o zi de chimioterapie.

Organismul femeii insa este slabit. Are nevoie de hrana sanatoasa, bogata in vitamine, ba si de cateva medicamente ca sa poata tine in frau celelalte boli de care sufera. O privire intoarsa catre ea si fiica sa. Atat cere. Cat sa poata sa-si cumpere medicamente si alimente. Cat sa poata sa o tina pe Oana in Facultatea de Medicina, la care viseaza sa ajunga inca de cand era copil. De restul "se ocupa Dumnezeu', spune ea si blandetea-i toata se revarsa asupra vorbelor sale, ca o aura stralucitoare. Nu ravneste la mult. Nici nu ar sti sa se descurce cu prea multa avutie. Tot intr-un ou ar intinge cu fiica sa, tot aceeasi haina ar imparti-o. Viseaza la liniste.

articol de Carmen Preotesoiu, Jurnalul National

OanaMe 25.09.2013 13:15:28

Citat:

În prealabil postat de maria horia (Post 494091)

http://vreau-sa-traiesc.blogspot.ro/ Ajutor Bolnava cancer!

Ajutor Bolnava cancer!
vreau-sa-traiesc.blogspot.ro

OanaMe 25.09.2013 13:38:37

[quote=maria horia;487514]maria_fotinia@yahoo.com:25:BOLNAVA CANCER
vreu-sa-traiesc.blogspotcom

OanaMe 25.09.2013 13:44:30

Ajutor Bolnava cancer!
vreau-sa-traiesc.blogspot.ro

OanaMe 11.10.2013 12:26:44

Bolnava cancer!

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...icol-umanitar/

OanaMe 11.10.2013 12:28:34

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/07/07/cancer-femeie-c

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ancer-femeie-c

OanaMe 21.10.2013 13:15:18

Ajutor Bolnava cancer!

alesia 09.09.2014 22:41:57

raspuns

As vrea sa povestesc multe cazuri dar probabil ca multi dintre cei care citesc o sa spuna ca sunt doar impresii, asa ca am sa fiu cat mai la obiect. Tot ceea ce se spune in cartile de biserica si la slujbe nimic nu se face si nu se aplica.Asta se intampla pentru ca nu este inteles nici un rand, nici o fraza si nu ascultam ce spune preotul, ci doar participam la o slujba. Suntem conectati la altii, la altele si ne-am obisnuit sa ne plangem imediat ce avem o problema fara sa vedem adevarul si solutiile. Toate sunt in jurul nostru si ne apartin dar suntem prea ocupati cu singurul lucru: sa ne plangem, sa nu ne dam interesul sa ne corectam sau sa corectam tot ce ne-a adus intr-o deznadejde. Boala vine atunci cand luam cu noi toate relele, invidia, lacomia, mahnirea, razbunarea, mania, si sunt sigura ca nu exista persoana care sa nu fi gandit negativ macar pentru 5min. Momentul ala e de deschidere a ceea ce se numeste boala.Isi face un loc in sufletul fiecaruia si cere hrana.Cu ce se hraneste? Stiti foarte bine, exact cu ceea ce ne sunt interzise prin religie. Nu degeaba suntem rugati sa mai tinem posturi. Proteina animala distruge o mare parte din organism Ce spun doctorii? Opusul. De ce? Interesul lor este maxim. Nu, doar nu credeti ca un zambet sau faptul ca va consoleaza e medicul cel mai bun.E fals. Nu vreau sa arunc vreo vina pe cineva, dar asta e purul adevar. Si cand o sa-l vedeti probabil ca si mine o sa pierdeti pe cineva drag.Dar faptul e consumat.Sunt aici pentru a va aduce solutiile cele mai practice si sanatoase, si doar pentru cei deschisi si nu pentru cei care pun doar intrebari de curiozitate. Cand va treziti dimineata, ganditi-va ca e o noua zi pe un drum pe care dumnezeu ni la daruit din dragostea lui pentru oameni. Fiti mai buni! alesandraalesandra15@yahoo.com

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:49:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.