![]() |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Și cu tâlharul de pe cruce cum rămâne atunci?
|
Citat:
Citat:
Vreau să zic că omul (care e socotit rău) condamnă pe ticălos la câțiva ani de chin în închisoare. Nu se poate ca Dumnezeu (care e socotit bun) să condamne pe ticălos la miliarde de ani de chin în Iad! Citat:
Citat:
Adică, tu dacă nu crezi în Dumnezeu, datorită alegererii tale proprii vei pieri. |
Citat:
cei mantuiti nu-i vad pe pacatosi, ca sa le fie mila de ei. |
Citat:
In rest ai aratat ca nu esti in stare sa discuti la subiect... imi pare rau sa constat asta la unu care vrea sa-si promoveze religia pe aici. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Si inca ceva! Cand imi dai reply, nu mai adu in actualitate chinul vesnic fiindca nu despre el discut cu tine (asa ca sa nu mai divaghezi atat)! Despre asta da reply altora! |
Citat:
Citat:
Va trebui să-mi notez undeva toate subiectele astea să nu le uit... |
Apreciez stilul dumneavoastra de a evita abordarea directa a subiectului! Mecanimul crimestop isi face bine treaba uneori!
|
Citat:
|
Citat:
Din perspectiva crestina, ambele lucruri sunt posibile: sa-ti schimbi si tu viata, si sa o salvezi (in masura in care depinde de tine) si pe a altora. Sa mori facand lucruri reprobabile crezand ca in felul acesta vei ajuta pe cineva (real, nu doar sperand!) este cam...reprobabil nu de admirat. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
De exemplu ai putea sa incerci sa vezi cum defineste Biblia viata si moartea, dar vezi tu, dintr-o perspectiva mai 3D, pe cont propriu, fara ochelarii de adventist. |
Citat:
Concret, daca este un caz practic, ce va leaga de el si totodata ce va face sa credeti ca merita Iadul? |
Citat:
Citat:
Diferă cumva definițiile?... în ce dicționar voiești tu să alegi... |
Citat:
Fiecare dintre noi isi doreste mantuirea atat pentru sine cat si pentru cei dragi lui,sfintii si-o doresc pentru toti.Dumnezeu,in calitate de Tata care si-a dat Fiul pentru noi cred ca intelege cel mai bine ce poate fi in inima unui tata si stie cat putem duce si eu sper in mila Lui si in faptul ca judecatile Lui nu sunt ca ale noastre,ale oamenilor,stie putinul sau preaplinul fiecaruia,stie ce cruce a dus fiecare si de ce lucrurile au fost cum au fost.Sa facem ce putem noi pt a fi dincolo impreuna si sa nu ne indoim de mila si dragostea Lui.La final,si pe tot drumul pana acolo,totul este in mana lui Dumnezeu.Numai bine ! |
Citat:
|
Citat:
Dacă-mi spui că ortodoxul înțelege prin "a pieri" a rămâne în continuare integru și viu, iar prin "a mistui" [când ne referim la ardere prin foc] a rămâne în continuare în aceeași stare (adică alfel decât consumat și cenușă); nu-mi rămâne decât să-mi fac o cruce mare și să-mi iau lumea în cap! Mi-a ajuns deja să aflu că ortodoxul înțelege prin "a muri" de fapt a trăi în continuare. Bineînțeles e una și aceeași dogmă. Absurdă conform logicii elementare și eretică conform teologiei biblice. |
Citat:
dar haideti sa nu ne mai atraga atentia ereziile altora. Subiectul este mult prea interesant ca sa fie deviat. |
Domnule osutafaraunu, subiectul discuției nu este anihilaționismul. Vă rog să mutați disputele adventisto-ortodoxe în alt thread. Vă mulțumesc.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
http://www.ovrlnd.com/Universalism/U...yclopedia.html
http://christianspiritualism.org/dow...versalism.html http://chriscarrollsmith.blogspot.ro...h-fathers.html http://www.christianspiritualism.org...iversalism.htm Cam despre asta este vorba, ca solutie intrezarita de mai multi ganditori, dinlauntrul si dinafara Bisericii, la aceasta problema dureroasa si profund umana. |
Citat:
Nu exista persoane care sa fi ajuns in Rai si copii in Iad? Ba da. Pentru ca exista liberul arbitru. Altfel am fi vorbit de o lume perfecta, ideala. Ca parintii crestini ar fi nascut sfinti si asa mai departe si toti am fi fost buni. Dar lucrurile sunt departe de a sta asa. |
Citat:
Nu exista parinti "care sa fi ajuns in Rai si copii in Iad"; vorbim despre Imparatia lui Dumnezeu(din care face parte si pamantul) si ea este perfecta si pentru asta dreptatea lui Dumnezeu se face incontinuu cu rabdare dumnezeiasca si pe Pamant chiar daca noi n-o percepem la fel din cauza "timpului"(nerbdarii). |
Citat:
Se pare că există oameni pentru care credința și religia trebuie neapărat să implice existența chinurilor veșnice - ei nu-L pot concepe pe Dumnezeu separat de această idee monstruoasă. |
MihaiG
Credeti ca diavolul este supus unui chin vesnic, neputand iesi din starea de nedeplina personalizare, neputandu-se imbogati (spiritual)?
|
Citat:
Mai nuanțat: în momentul actual, nu mai cred în ceea ce creștinismul (ortodox, catolic, protestant etc.) înțelege prin "diavol". |
Citat:
Dar este mai frumos decât dogma. Îți mulțumesc. |
Citat:
|
Citat:
|
Raul apare sub diferite forme, fiind o realitate ce insoteste fiintarea umana, atingand-o personal. Omul personifica raul pentru ca percepe caracterul intentional al raului, ce implica un act volitiv.Daca raul ar fi fost legat in mod fiintial de trup, intruparea lui Hristos n-ar fi avut niciun rost.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:00:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.