Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Postul la [neo]protestanti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15961)

osutafaraunu 07.01.2013 09:44:30

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493590)
daca ati incepe sa frecventati o biserica ortodoxa, asa cum v-am sfatuit, ati invata si ce inseamna postul corect si credinta ar incepe sa vi se mareasca.

Pe vremea când eram ortodox aveam o credință minusculă...

Ciprian Mustiata 07.01.2013 09:53:48

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493584)
haideti, lasati-o balta! un baptist care sa creada ca sufletul e muritor, ca Iadul nu este un loc de chinuri vesnice sau care sa tina Sabatul, nu mai e baptist !

faptul ca va incanta neparticiparea la razboi, asta e o latura comuna cu oricine, sunt convins ca multor oameni, chiar atei, nu le face placere gandul ca ar trebui sa participe la razboi, unde se omoara oameni.

Va place sa scoateti lucrurile din context, de fiecare data!

Ce este clar este ca nu tin Kusher-ul si la fel de clar este ca sunt anumite doctrine adventiste nu le accept.

Partea care dumneavoastra pareti ca nu o intelegeti, e ca desi nu accept tot ce crede un adventist, accept ceea ce am cercetat si am vazut ca este bun (sper ca stiti despre ce verset vorbesc), de asta, indiferent de afinitatea mea pacifista, eu nu accept razboiul ca parte a doctrinelor mele personale. Nu le-am vazut in Scriptura desi atat BO cat si BB le aproba! Cred ca faceti distinctia intre afinitate si doctrine personale.

De asemeni, daca ati vazut, nu am nici o problema cu Sabatul, cel putin nu intratat sa zic ca Porunca a IV-a "spune ca sa nu muncesti duminica". Si cu siguranta nu am vazut sa "ne batem" ca "la adventisti este ... " comparat cu fel de fel de atacuri ce le vad off-topic, chiar pe acest topic!

Va voi da un exemplu, ce sper ca va elucideaza: exista un studiu, Blue Zones ce a studiat ce stiluri de viata sunt cele mai sanatoase, si au demonstrat ca dieta din Okinawa, dieta Adventista si o dieta ce contine vinul rosu din Sardinia, cresc speranta de viata medie cu extra zece ani indiferent de rasa, cultura, etc.

Pe scurt este prezentat aici: https://www.youtube.com/watch?v=I-jk9ni4XWk

Ce spuneti dumneavoastra, e ca unii accepta un mod de viata sanatos pentru ca pur si simplu traiesti mai mult si mai bine, eu zic ca a manca sanatos este o doctrina sustinuta de Hristos (trupul nostru este templul Duhului Sfant), iar altii considera ca nu e o doctrina importanta (sub sistemul de sanatate) si e irelevanta, si doar de Dumnezeu depinde cate zile avem.

Pozitia cu pacifismul e la fel, nu prea (nu cred deloc ca e) e descrisa o pozitie beligeranta in Scriptura sau in sursele primelor 2 secole ale crestinilor. Majoritatea crestina accepta o pozitie beligeranta, desi stiu avantajele pozitiei pacifiste. De asemeni motivele sub care cineva ia o pozitie pot fi diferite. Asta nu inseamna ca daca o biserica ia o pozitie ce este gresita, personal nu o pot refuza in a o adopta.

Daca dumneavoastra sunteti pacifist, ca si doctrine va felicit, ati ajuns Anarhist (http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism_and_Marxism ), la fel ca si Lev Tolstoi, si alti crestini ortodocsi ai secolului XIX ce voiau sa schimbe asta!

Florin-Ionut 07.01.2013 10:22:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493497)
Nu știu cum se face, dar eu când postesc, nici nu simt nevoia de a bea apă; poate e un caz particular. E drept, n-am experimentat un post mai lung de 24 de ore.

Eu nu am mîncat în ajunul Bobotezei și nici nu am băut nimic 24 de ore. După care am mîncat și am uitat să beau apă. După vreo 30 de ore însă mi-a fost foarte sete...

Cornel Urs 07.01.2013 10:29:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493591)

totusi, o aveati asa "minuscula" cum era!

si ati renuntat la ea !

Cornel Urs 07.01.2013 10:31:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493497)
Nu știu cum se face, dar eu când postesc, nici nu simt nevoia de a bea apă; poate e un caz particular. E drept, n-am experimentat un post mai lung de 24 de ore.

Matei 6: 17. Tu insa, cand postesti, unge capul tau si fata ta o spala,
18. Ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie.

v-ati laudat domnule cu postul dumneavoastra, se cheama ca ati postit degeaba!

lucrurile acestea se fac "in ascuns", si nu trebuie sa ne laudam cu ele.

ati cazut din har !

Florin-Ionut 07.01.2013 10:48:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493537)
In VT se tinea cate o zi, asa cum reiese din Isaia 58. In situatii speciale si de criza nu mancau trei zile la rand. Fariseii tineau doua zile pe saptamana. 40 de zile au tinut Iisus, Moise si Ilie, oameni cu chemari speciale.

La noi la ortodocși știu că preoții țin post 3 zile pe săptămînă, pentru cuvîntul Lui Hristos Care spune: "Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în împărăția cerurilor." Ar trebui însă să nu mănînce nimic 3 zile pe săptămînă ca să le prisosească dreptatea... :)

Eu nu cred că trebuie să ai chemări speciale pentru a posti de mîncare mai mult de 3 zile. Despre hidratare însă nu știu ce să zic, trebuie să mă documentez. Știu că regulamentul de supraviețuire spune că trebuie să găsești adăpost în 3 ore, apă potabilă în 3 zile și mîncare în 3 săptămîni.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493537)
La prima vedere acest "bhairava" pare yoghin. Yoghinii sunt obsedati de curatirea trupului si au multe tehnici de curatire. Dar prefer sa tin o zi de post cu ajutorul lui Dumnezeu decat 40 cu ajutorul altor surse.

Crezi că acest "bhairava" a scris de la el acel text? Mă îndoiesc. Citește și traducerea lui "verde": http://romaniaraw.freeforums.org/post3479.html#p3479 . Oare și acel autor e tot yoghin? Dar oare orientalii care sînt majoritatea vegetarieni greșesc renunțînd complet la produsele de origine animală? Nicidecum. Să știi că avem de învățat și de la ei destule lucruri bune.

Am mai auzit argumentul ăsta de la un ortodox, că yoghinii postesc cu ajutorul demonilor. Nu știu dacă să rîd sau să plîng cînd citesc așa ceva... scuze pentru sinceritate! :) Există o întreagă literatură despre beneficiile postului pe perioadă lungă și ar fi păcat să o ignorăm pe motiv că autorii nu sînt cu toții creștini.

osutafaraunu 07.01.2013 10:49:27

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493599)
totusi, o aveati asa "minuscula" cum era!

si ati renuntat la ea !

Da, așa minusculă cum era, mai era și greșită. De aceea am renunțat...

Florin-Ionut 07.01.2013 10:52:10

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493600)
18. Ca sa nu te arati oamenilor ca postesti, ci Tatalui tau care este in ascuns, si Tatal tau, Care vede in ascuns, iti va rasplati tie.

ati cazut din har !

Cornele,

Există oameni care sînt în stare să spună ceva despre ei înșiși fără să se laude, fără să caute slava lumească. Dacă omul nu poate să-și stăpînească demonul mîndriei afirmînd un lucru simplu, atunci să tacă. Dar dacă poate, atunci să se dea ca exemplu celorlalți spre slava Lui Dumnezeu.

osutafaraunu 07.01.2013 10:52:54

Citat:

Nu m-am lăudat, dimpotrivă, am recunoscută că nu postesc mult. Și am răspuns la o întrebare.

Citat:

Dumneavoastră în schimb, ați răspuns neîntrebat (întrebarea era pentru neopotestanți) și pe de-asupra v-ați și lăudat:

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493585)
noi ortodocsii avem, in timpul anului, mai multe posturi (muuult mai lungi de 24 de ore)

Părerea mea e că nici măcar nu sunteți ortodox. Dacă sunteți, cu atât mai rău!

AlinB 07.01.2013 10:59:11

Nu este. E un fost penticostal cu mai multe conturi, dar se straduieste sa-si construiasca o identitate ortodoxa doar-doar o avea din cand in cand ocazia sa mai atace penticostalii pe acest forum.

Florin-Ionut 07.01.2013 11:09:20

Citat:

În prealabil postat de Ciprian Mustiata (Post 493522)
De asta, a dezbate pentru cineva ce nu poate tine postul, ca e cu apa sau fara, mi se pare gresit.

Nu discutăm despre cazurile de neputință, despre anumiți bolnavi care într-adevăr nu pot să postească.

Citat:

Nu ca ortodocsii nu au o pozitie scripturala (ce eu unul nu am vazut una sa o justifice, decat in cazul postului negru, ce il consider nu numai scriptural, dar l-am vazut practicat, intradevar de putini, dar il vad binecuvantat), ci ca a face ceva ce Dumnezeu ne va sti motivatia este esenta postului in intelegerea mea.

Postul ortodox este de fapt o revenire la condiția adamică de hrănire, atunci cînd omul era perfect vegetarian. Știi ce scrie pe prima pagină a Bibliei, nu mai dau versetul în care Dumnezeu ne învață ce să mîncăm.

Am menționat că de-a lungul anului avem și noi cîteva zile de post negru, una tocmai a fost pe 5 ianuarie.

De ce Sfinții Părinți au adaptat metoda de a posti la cea de astăzi? Pentru că oamenii au o voință slabă, ei au făcut acest "pogorămînt". Iată cum mai bine de jumătate de an un ortodox practicant este vegetarian, iar în rest depinde de fiecare. Dacă în primele secole era altfel, rămîne de cercetat.

Îmi amintesc de cuvintele lui Pavel care zice: "Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea, și iarăși să fiți împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre." Acest timp hotărît de comun acord între cei doi presupune o dată abstinență și în paralel postul de la mîncare (oricum ar fi fost el) și în mod absolut sigur e mai mult de o zi. De acord?

Citat:

Azi a manca multe mancaruri procesate (precum biscuiti, torturi, paste, sandwitchuri vegetariene cu soia, lapte de soia, pizza vegetala, etc.) pot sa faca delicatese si "a posti" cred ca pierde exact tot ceea ce poate era acum 2000 de ani: a trai o viata simpla. De asta, euharistul (ce da, este si in bisericile protestante, desi nu este Liturghia ortodoxa in ea), arata prin doua elemente (apa si vin) de baza estenta crestinatatii, pentru mine postul inseamna renuntarea propriilor dorinte inaintea lui Dumnezeu.

De acord că produsele de tip junk food nu au voie să fie folosite nicicînd.

Despre Euharistie însă nu vreau să vorbim aici.

osutafaraunu 07.01.2013 11:09:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 493610)
Nu este. E un fost penticostal cu mai multe conturi, dar se straduieste sa-si construiasca o identitate ortodoxa doar-doar o avea din cand in cand ocazia sa mai atace penticostalii pe acest forum.

Ar fi mai efcient să-i atace pe forumul lor, ori îi este frică că-i vor sări fulgii? ... ori solzii...:21:

Cornel Urs 07.01.2013 11:22:19

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493613)
De acord că produsele de tip junk food nu au voie să fie folosite nicicînd.
.

da, dar din pacate, nu vezi ca si produsele pe care multi postitori le consuma in perioada postului lor, gen margarina sau pateu vegetal sunt la fel de nocive ca cele comercializate in fast-food-uri...

Doriana 07.01.2013 11:26:14

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493605)
La noi la ortodocși știu că preoții țin post 3 zile pe săptămînă, pentru cuvîntul Lui Hristos Care spune: "Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în împărăția cerurilor." Ar trebui însă să nu mănînce nimic 3 zile pe săptămînă ca să le prisosească dreptatea... :)

Si pe la noi circula invatatura aceasta, dar nu cred ca numarul zilelor de post arata masura de dreptate. Cum mai spunea cineva pe aici, motivatia e cea mai importanta. Astfel, o zi de post pentru Hristos poate face mai mult decat doua tinute pentru...alte motive.
Citat:

Eu nu cred că trebuie să ai chemări speciale pentru a posti de mîncare mai mult de 3 zile.

Vorbesti ca un om trecut deseori prin posturi. Incearca si vorbim dupa aceea.

Citat:

Există o întreagă literatură despre beneficiile postului pe perioadă lungă și ar fi păcat să o ignorăm pe motiv că autorii nu sînt cu toții creștini.

Tu trebuie sa te hotarasti ce vrei. Vrei post sau dieta de curatire? Daca vrei dieta ai exemple foarte tari in yoghini sau budhisti. Dar daca vrei un post crestin, care este o lucrare mai ales spirituala, va trebui sa cauti niste indrumatori crestini. Iar acest post este mai greu decat o dieta, deoarece in post se duce o lupta spirituala, foarte solicitanta, iar vrajmasul sufletelor noastre face tot ce poate ca sa te opreasca din post. Pe yoghini nu ii deranjeaza, caci nici ei nu il deranjeaza pe el.

Florin-Ionut 07.01.2013 11:59:46

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493619)
Vorbesti ca un om trecut deseori prin posturi. Incearca si vorbim dupa aceea.

Deocamdată am exemplele dinafară, dar mă documentez pentru a încerca pe propria-mi piele. Voi reveni cu detalii atunci (dacă va fi un succes :) ).

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493619)
Tu trebuie sa te hotarasti ce vrei. Vrei post sau dieta de curatire? Daca vrei dieta ai exemple foarte tari in yoghini sau budhisti. Dar daca vrei un post crestin, care este o lucrare mai ales spirituala, va trebui sa cauti niste indrumatori crestini. Iar acest post este mai greu decat o dieta, deoarece in post se duce o lupta spirituala, foarte solicitanta, iar vrajmasul sufletelor noastre face tot ce poate ca sa te opreasca din post. Pe yoghini nu ii deranjeaza, caci nici ei nu il deranjeaza pe el.

Păi aici e cheia și lăcata. Citind despre experiențele celorlalți am reținut că după cele mai grele zile, cam 3, cît durează migrarea organismului de la alimentația cu glucide la cea cu cetone, urmează o perioadă în care foamea dispare și încep să apară avantajele postului:

- o claritate sporită a minții care duce la o rugăciune mai de calitate, puternică
- autovindecarea și detoxifierea care încep cînd organismul atacă țesuturile rele, virușii, tumorile, consumînd sau îndepărtînd toate gunoaiele din corp
- slăbirea trupului la modul fizic

O, da, vrăjmașul nu ne vrea nici sănătoși, nici mai puternici intelectual. Vor fi mari ispite, eu am trecut printr-una deosebită în seara zilei cînd am ținut post negru. Îmi imaginez ce i se poate întîmpla unui creștin într-o perioadă de cîteva săptămîni, în care el practic declară război demonilor proprii prin rugăciune și slăbirea trupului...

Să nu ai impresia că Domnul are vreun avantaj că noi postim. Nicidecum. Avantajul este al nostru și atît! Vorba unui ierarh ortodox, prin postul negru noi ne îndepărtăm de materie pentru a fi mai aproape cu sufletul de Dumnezeu.

Toate aceste lucruri nu sînt valabile în cazul alimentației cu vegetale.

Doriana 07.01.2013 12:14:13

Florin, nu poti birui demoni prin metode lumesti/yoghine/budhiste/whatever... Poti doar deveni mai puternic pe anumite planuri, slabind proportional pe altele, caci in lume nu e nimic gratis. Singurul care are putere asupra demonilor este Hristos, iar demonii vor fi biruiti prin post. Ceea ce deosebeste postul de dieta sau infometare este tocmai dedicarea postului catre Histos prin rugaciune. Aceasta este partea cea mai grea, dar si mai eficienta.

Florin-Ionut 07.01.2013 13:13:49

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493626)
Toate aceste lucruri nu sînt valabile în cazul alimentației cu vegetale.

... și în cazul postului negru scurt de o zi.

Florin-Ionut 07.01.2013 13:16:41

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493633)
Florin, nu poti birui demoni prin metode lumesti/yoghine/budhiste/whatever... Poti doar deveni mai puternic pe anumite planuri, slabind proportional pe altele, caci in lume nu e nimic gratis. Singurul care are putere asupra demonilor este Hristos, iar demonii vor fi biruiti prin post. Ceea ce deosebeste postul de dieta sau infometare este tocmai dedicarea postului catre Histos prin rugaciune. Aceasta este partea cea mai grea, dar si mai eficienta.

Prin post de o zi nu biruiești nimic, asta e o amăgeală... :))

Evident că puterea vine de la Hristos prin Duhul Sfînt, prin har.

Dacă vei avea răbdare să citești ce a postat acel user "verde", vei vedea că e postul nu înseamnă înfometare. Așa ni se pare nouă, celor care nu l-am încercat niciodată mai mult de o zi.

Cornel Urs 07.01.2013 14:23:32

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493608)
Nu m-am lăudat, dimpotrivă, am recunoscută că nu postesc mult. Și am răspuns la o întrebare.

bineinteles ca v-ati laudat, atunci cand ati spus ca in timpul postului, nici nu simtiti nevoia sa beti apa !

EzioAuditore 07.01.2013 14:24:37

Eu am tinut post negru 10 zile (fara apa si fara mancare) . Sa fie clar! cine ma crede bine cine nu sa fie sanatos. In legatura cu aceasta experienta pot sa spun ca e foarte greu dar cu ajutorul Duhului Sfant a fost incredibil. Imi aduc aminte ca prin ziua a 8 a aveam o sete incredibila, m-am rugat si pur si simplu din interior a inceput sa izvorasca apa si instantaneu m-am simtit hidratat.

Dar adevarata traire a fost dupa ce am terminat postul.

PS. Motivele pentru care am tinut postul nu o sa le divulg pentru ca sunt foarte intime...

Cornel Urs 07.01.2013 14:31:26

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 493666)
Eu am tinut post negru 10 zile (fara apa si fara mancare) . Sa fie clar!

altul care se lauda...

stimabile, tocmai ce Dumnezeu ti-a taiat de pe lista acele 10 zile de post.

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 493666)

PS. Motivele pentru care am tinut postul nu o sa le divulg pentru ca sunt foarte intime...

nu ne intereseaza.

Doriana 07.01.2013 16:12:44

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493648)
Prin post de o zi nu biruiești nimic, asta e o amăgeală... :))

O zi de post crestin biruieste mai mult decat 40 de zile de dieta. Poate nu iti va curata mucusul din stomac, dar iti va pune firea pe cruce. Specific ca vorbesc despre post fara apa, acesta este postul np pentru oamenii sanatosi. De aceea mai mult de trei zile e riscant.

Ok, ai citit niste chestii fenomenal de faine si esti entuziasmat. Si eu eram entuziasmata in tinerete cand citeam tehnici yoghine de curatire, mai putin dupa ce le practicam. Astept vesti dupa ce vei practica si tu un post crestin serios. Predicatul din auzite nu are credibilitate. :)

Florin-Ionut 07.01.2013 16:55:55

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493700)
O zi de post crestin biruieste mai mult decat 40 de zile de dieta. Poate nu iti va curata mucusul din stomac, dar iti va pune firea pe cruce. Specific ca vorbesc despre post fara apa, acesta este postul np pentru oamenii sanatosi. De aceea mai mult de trei zile e riscant.

Dacă e vorba de numai 24 de ore, nu văd nici o jertfă în a te abține de la mîncare și apă. Este absolut lejer și o spun din experiență.

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 493700)
Ok, ai citit niste chestii fenomenal de faine si esti entuziasmat. Si eu eram entuziasmata in tinerete cand citeam tehnici yoghine de curatire, mai putin dupa ce le practicam. Astept vesti dupa ce vei practica si tu un post crestin serios. Predicatul din auzite nu are credibilitate. :)

Și o să mai citesc. Știi, nu toți autorii sînt hinduiști, dacă atît de mult contează pentru tine religia celui care se pricepe să demonstreze că postul de 40 de zile nu e o tragedie. Apropo, nu poți demonstra folosind numai Biblia că Hristos nu a băut apă în Carantania, deci dieta despre care vorbești tot post se numește. Post de la mîncare, deoarece "la urmă a flămînzit", nu spune că a și însetat.

Iar dacă ții morțiș, experimentul nemîncării timp de 40 de zile poate să conțină zile de post total care să alterneze cu zile de hidratare.

Voi reveni cu detalii, după cum am promis.

Illuminatu 07.01.2013 17:20:53

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493591)

si-acum esti sambetist si ai credinta mare si tare...

osutafaraunu 07.01.2013 17:25:25

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 493745)
si-acum esti sambetist si ai credinta mare si tare...

Eu am spus că e mică, dar tu întotdeauna înțelegi pe dos...

stefan florin 07.01.2013 18:48:04

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493746)

e o diferenta majora intre MICA si MINUSCULA, nu crezi?

osutafaraunu 08.01.2013 09:21:06

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 493772)
e o diferenta majora intre MICA si MINUSCULA, nu crezi?

Da, exact aceasta e ideea! că e diferență majoră, ori minoră, e un progres. Nu am a mă mândri cu ea, ci Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a descoperit-o. Și de ce n-aș fi de ajutor și altcuiva să o descopere mai degrabă?

Cornel Urs 08.01.2013 09:27:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493746)

si nu v-ati pus niciodata problema, cum de aveti si acum, dupa atatia ani de practicare a crestinismului, o credinta mica? nu cumva cultul in care ati fost racolat, va opreste cresterea?

osutafaraunu 08.01.2013 09:39:07

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493962)
si nu v-ati pus niciodata problema, cum de aveti si acum, dupa atatia ani de practicare a crestinismului, o credinta mica? nu cumva cultul in care ati fost racolat, va opreste cresterea?

Am să vă pun o întrebare retorică ce ar trebui să determine schimbarea subiectului, ori măcar muțenia dvs.: câți munți ați mutat până la această oră?

Cornel Urs 08.01.2013 09:40:24

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493967)
Am să vă pun o întrebare retorică ce ar trebui să determine schimbarea subiectului, ori măcar muțenia dvs.: câți munți ați mutat până la această oră?

2 munti (doi fosti neoprotestanti, in prezent ortodocsi).

osutafaraunu 08.01.2013 09:44:13

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493969)
2 munti (doi fosti neoprotestanti, in prezent ortodocsi).

Nu confundați gropile cu munții.

Cornel Urs 08.01.2013 10:06:34

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493972)
Nu confundați gropile cu munții.

iar dumneavoastra veti fi al treilea munte, Ciprian Mireuta al patrulea...

vedeti bine ca in religiile in care sunteti acum, nu gasiti implinire (de aceea ati si venit aici, pentru a va hrani la lumina Ortodoxiei)

spre exemplu, cat de usor este sa stai o singura zi fara a manca nimic, si cat de greu este sa tii un post ortodox, spre exemplu postul Pastelui, care e cel mai lung...48 de zile.

Florin-Ionut 08.01.2013 10:12:35

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493979)
spre exemplu, cat de usor este sa stai o singura zi fara a manca nimic, si cat de greu este sa tii un post ortodox, spre exemplu postul Pastelui, care e cel mai lung...48 de zile.

De ce e așa de greu să ții postul Paștilor?

Cornel Urs 08.01.2013 10:22:03

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 493981)
De ce e așa de greu să ții postul Paștilor?

pentru ca e foarte lung, 48 de zile, spre deosebire de un post neo-protestant care nu dureaza decat...o singura zi !

osutafaraunu 08.01.2013 10:42:47

Citat:

iar dumneavoastra veti fi al treilea munte, Ciprian Mireuta al patrulea...

Nu vă lăudați cu victorii în lupte ce sunt pierdute din start...

Citat:

vedeti bine ca in religiile in care sunteti acum, nu gasiti implinire (de aceea ati si venit aici, pentru a va hrani la lumina Ortodoxiei)

Noi vedem chiar bine, încercați să vă dați ochelarii aceia de soare jos, poate vedeți în altă culoare realitatea.

Citat:

Prietene, milioane de adventiști postesc așa continuu 10-20-50-80 și chiar 90 de ani! Și nu se laudă, ci-L laudă pe Dumnezeu că le-a descoperit un model sănătos de viețuire.

Cornel Urs 08.01.2013 10:46:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493991)
Nu vă lăudați cu victorii în lupte ce sunt pierdute din start...
.

eu nu mi-am pierdut increderea [inca]

Citat:

Noi vedem chiar bine, încercați să vă dați ochelarii aceia de soare jos, poate vedeți în altă culoare realitatea.

"noi" ? deci acum sunteti si dumneavoastra baptist? sau Cipri a trecut la adventisti? cum deci..."noi" ?

Citat:

Prietene, milioane de adventiști postesc așa continuu 10-20-50-80 și chiar 90 de ani! Și nu se laudă, ci-L laudă pe Dumnezeu că le-a descoperit un model sănătos de viețuire.

ce disperat sunteti, incat dati ca exemplu cultul adventist reformat, care s-a desprins din BAZS, fiind considerati de catre adventistii de ziua a 7-a printre care va numarati si dvs., niste eretici, dar acum sunt buni ca exemplu, nu?.... vai, vai!

osutafaraunu 08.01.2013 10:53:25

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493992)
eu nu mi-am pierdut increderea [inca]

Mda, speranța moare ultima. Dar într-un final, moare și ea (mă refer strict la acest caz)...

Citat:

"noi" ? deci acum sunteti si dumneavoastra baptist? sau Cipri a trecut la adventisti? cum deci..."noi" ?

Sunt adventist de ziua a șaptea, dar confesiunea mea e mult mai apropiată de cea baptistă decât de cea ortodoxă.

Citat:

ce disperat sunteti, incat dati ca exemplu cultul adventist reformat, care s-a desprins din BAZS, fiind considerati de catre adventistii de ziua a 7-a printre care va numarati si dvs., niste eretici, dar acum sunt buni ca exemplu, nu?.... vai, vai!

M-am referit strict la credincioșii adventiști de ziua a șaptea nu la cei ai Mișcării pentru Reformă.

Cornel Urs 08.01.2013 10:56:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493996)

Sunt adventist de ziua a șaptea, dar confesiunea mea e mult mai apropiată de cea baptistă decât de cea ortodoxă.

ha !

apropiata???
cred ca glumiti ! probabil nu stiti cum vedea Ellen White religiile care erau atunci in timpul ei, printre care si baptistii, NISTE RATACITI !

sunt diferente foarte mari intre baptisti si adventisti.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 493996)
M-am referit strict la credincioșii adventiști de ziua a șaptea nu la cei ai Mișcării pentru Reformă.

adventistii reformisti sunt cei care practica vegetarianismul.

osutafaraunu 08.01.2013 11:01:27

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 493997)
ha !

apropiata???
cred ca glumiti ! probabil nu stiti cum vedea Ellen White religiile care erau atunci in timpul ei, printre care si baptistii, NISTE RATACITI !

sunt diferente foarte mari intre baptisti si adventisti.

Mai aveți de aprofundat această chestiune... Succes!

Citat:

adventistii reformisti sunt cei care practica vegetarianismul.

Sunteți cam depășit și la capitolul acesta. Dacă chiar vă interesează, studiați capitolul Reforma Sanitară din doctrina Bisericii AZȘ.

Florin-Ionut 08.01.2013 11:02:30

Citat:

[...]

Cornele,

Fii bun și nu deturna complet topicul de față.

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:10:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.