Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Homosexualitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5043)
-   -   Reactia Vaticanului la casatoriile intre homosexuali (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16096)

andrei2013 12.02.2013 01:45:56

...si inca ceva pt maimutoii astia habotnici si evlaviosi care isi tot dau cu parerea pe aceast forum vis a vis de homosexualitate:
ADUCETI VA AMINTE DE CE SPUNE BIBLIA :

1.SA ARUNCE PRIMUL CU PIATRA CEL CARE SE SIMTE FARA DE PACAT
2...N AI NICI UN DREPT SA JUDECI PE ALTUL.SINGURUL CARE O POATE FACE ESTE Dzeu ...

iuliu46 12.02.2013 08:31:40

Citat:

În prealabil postat de andrei2013 (Post 502943)
AM AJUNS DIN INTAMPLARE PE SITE UL DVSTRA SI NU M AM PUTUT SA L CORECTEZ PE FLORINYS INTR O CHESTIE CARE SPUNE CA A FI HOMOSEXUAL ESTE O BOALA..SI ISI INTARESTE AFIRMATIA SPUNAND " DIN PUNCT DE VEDERE MEDICAL " :)))

II TRANSMIT PE ACEASTA CALE ACESTUI INDIVID FLORINYS CA : BATI CAMPII BAIETE TOTAL!!

SE STIE F CLAR ..CA DIN 1973 , MEDICINA, PSIHOLOGIA SI PSIHIATRIA AU SCOS DE PE LISTA DE BOLI PSIHICE HOMOSEXUALITATEA , BISEXUALITATEA SAU LESBIANISMUL !!!

SI din de vedere religios , sunt convins ca Dzeu ne iubeste pe toti cu bune si cu rele , iar daca exista homosexuali inseamna ca asa a vrut fiindca Dzeu este perfect si nu greseste cand creeaza ceva ..

v am pupat pe mintile voastre cretze !!!!

ps: sunt heterosexual, ca sa nu se inteleaga ca am fost subiectiv cand am scris mesajul :)))

Deci homosexualii de pana in 73 sunt bolnavi mintal si ceilalti nu ? :1:
Ai uitat sa ne zici ca ei se nasc asa, ca sunt mii de studii care arata asta, ca altfel daca nu ar fi asa ar insemna ca nu-i creeaza Dumnezeu homosexuali ci devin ei din diferite motive.
Dar daca decizia de a scoate homosexualitatea de pe lista bolilor mintale nu apartine medicilor ci ei se conformeaza unei decizii politice ?
De ce nu-ti folosesti si tu mintea creatza ca sa te intrebi de ce avem organe sexuale sau auzi cum li se spune de catre oamenii rai :" aparat reproducator " si de ce Dumnezeu sau natura ne-au dat instinct sexual si placere ?

AlinB 12.02.2013 11:28:37

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 501250)
Reacția Vaticanului la căsătoriile între homosexuali

Președintele Consiliului pontifical pentru familie, Vicenzo Paglia, a declarat că familia a cunoscut evoluții istorice, dar niciodată „genomul” său, cel de a fi format dintr-un bărbat, o femeie și copii, nu trebuie pierdut. Această reacție face aluzie la căsătoria între homosexuali legalizată în Franța și care va intra în dezbatere în următoarea perioadă și în Statele Unite.

Deci tot ce o putut scoate o fost o aluzie?

AlinB 12.02.2013 11:31:52

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 501523)
Ma intreb care este norma pe temeiul careia se construieste normalitatea in tarile unde s-a legalizat casatoria persoanelor de acelasi sex. Daca e considerata morala, atunci ar trebui sa legalizeze si casatoria intre trei sau mai multe persoane, casatoria in grup. Odata reperul abolit, poti schimba codul familiei cum doresti, in functie de provocarile lansate moralitatii de catre o practica minoritara.

Pai este politica pasilor mici.
Gandeste-te ce ar fi fost ca acum 50 ani un politician sa propuna casatoriile homosexuale.
Ar fi fost mancat de viu, chiar si de catre cei din partidul lui.

Norma este puterea.
O societate divizata prin conflicte, cu valori incerte, indobitocita, lovita in celula de baza - familia, este mult mai usor de condus.

AlinB 12.02.2013 11:35:55

Citat:

În prealabil postat de andrei2013 (Post 502945)
...si inca ceva pt maimutoii astia habotnici si evlaviosi care isi tot dau cu parerea pe aceast forum vis a vis de homosexualitate:

2...N AI NICI UN DREPT SA JUDECI PE ALTUL.SINGURUL CARE O POATE FACE ESTE Dzeu ...

Nu prea esti dus pe la biserica, nu-i asa?
De asta nici nu poti sa pricepi corect ce vrea sa zica acolo.

Daca ai sa ai intr-o buna zi de a face cu biserica (nu cu dumnezeul tau imaginar) ai sa afli ca sunt niste norme clare despre ce este ingaduit si ce nu, pentru ca despre asta este vorba.

Iar femeia care a scapat de lapidare, cu acea vorba, era una care tocmai se pocaia, asadar nu condamna nimeni pe homosexualii care se pocaiesc.

Cornel Urs 12.02.2013 12:43:58

Citat:

nimeni nu trebuie sa-i judece pe homosexuali, ceea ce ni se cere, este sa nu practicam acest oribil pacat si sa avertizam si pe altii, ca homosexualitatea este uraciune inaintea lui Dumnezeu.

stefan florin 12.02.2013 15:40:03

Citat:

tocmai asta ai facut acum: AI CRITICAT MAINUTOII HABOTNICI SI EVLAVIOSI. Si ca sa-ti mai deschizi si tu mintea aia creata a ta, uite ce spune Biblia: "Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții (homosexualii)-1 Corinteni 6:9. Pe sodomiti gasesti in Biblie felul in care Dumnezeu "i-a binecuvantat" pentru faptele lor de natura sexuala. Dumnezeu nu a creat oamenii cu dorințe homosexuale. Biblia ne spune că oamenii devin homosexuali din cauza păcatelor (Romani 1:24-27), dar și în ultimă instanță ca urmare a propriei lor alegeri în această privință. Pot exista persoane care se nasc cu o înclinație mai crescută pentru a deveni homosexuali, după cum există oameni care se nasc cu o înclinație către violență sau către alte păcate. Însă aceasta nu scuză cu nimic o persoană care alege să păcătuiască lăsându-se în voia propriilor dorințe sau înclinații. Dacă o persoană se naște cu o înclinație mai crescută către furie, îi dă asta dreptul să se dedice furiei și să practice furia în viața sa? Cu siguranță că nu! Același lucru este perfect valabil și în cazul homosexualității.

Eugen7 12.02.2013 20:53:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 502966)
Deci tot ce o putut scoate o fost o aluzie?

Ei tot au facut ceva... noi nu am facut nimic.
Si nu facem nimic in continuare... nici macar in ceea ce priveste evenimentele (de promovare a homosexualitatii) din tara noastra.

Doamne ajuta.

EzioAuditore 12.02.2013 21:34:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503033)
"Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții (homosexualii)-1 Corinteni 6:9.

Nu a spus nimeni ca baietasii astia care intra prin spate si nu prin fata vor mosteni imparatia cerului. In nici un caz, dar acelasi lucru putem spune si despre cei hetero care practica desfranarea, pentru ca scritura spune sa fim puri in trup, deci fara sex, absolut deloc, nu degeaba a venit Iisus pe pamant si ne-a dat exemplul categoric al neprihanirii si abstinentei sexuale.

Chiar El spune :"Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer."

Iar Pavel explica si mai bine :

"Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup.

Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!

Iar cel ce se alipește de Domnul este un duh cu El.

Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său."

iuliu46 12.02.2013 21:47:12

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 503126)
Nu a spus nimeni ca baietasii astia care intra prin spate si nu prin fata vor mosteni imparatia cerului. In nici un caz, dar acelasi lucru putem spune si despre cei hetero care practica desfranarea, pentru ca scritura spune sa fim puri in trup, deci fara sex, absolut deloc, nu degeaba a venit Iisus pe pamant si ne-a dat exemplul categoric al neprihanirii si abstinentei sexuale.

Chiar El spune :"Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer."

Iar Pavel explica si mai bine :

"Trupul însă nu e pentru desfrânare, ci pentru Domnul, și Domnul este pentru trup.

Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!

Iar cel ce se alipește de Domnul este un duh cu El.

Fugiți de desfrânare! Orice păcat pe care-l va săvârși omul este în afară de trup. Cine se dedă însă desfrânării păcătuiește în însuși trupul său."

E acelasi lucru ca si homosexualitatea dupa parerea mea.

Mihnea Dragomir 12.02.2013 22:11:18

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 503131)
E acelasi lucru ca si homosexualitatea dupa parerea mea.

Din punctul de vedere al consecintei asupra starii sufletului, sodomia si curvia sunt acelasi lucru: pacate de moarte. Ambele duc la pierderea starii de Har sfintitor, fara de care mantuirea nu este cu putinta.

Dar, asa cum exista o ierarhie a virtutilor, exista si una a pacatelor. In aceasta privinta sodomia si curvia nu mai sunt la fel, dupa cum uciderea si betia nu sunt la acelasi nivel de gravitate. Astfel , sodomia este pacat contra firii, pe cand curvia nu este pacat contra firii. Sodomia e pacat strigator la cer, pe cand curvia nu este pacat strigator la cer.

EzioAuditore 12.02.2013 22:50:51

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 503138)
Sodomia e pacat strigator la cer, pe cand curvia nu este pacat strigator la cer.

Nu va dati in "petic teologic" , toate pacatele sunt strigatoare la cer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Dumnezeu vrea sfintenie, si asa o sa fie la a doua venire, pamantul acesta va fi mostenit de SFINTI.

iuliu46 12.02.2013 22:51:05

Citat:

Din punctul de vedere al consecintei asupra starii sufletului, sodomia si curvia sunt acelasi lucru: pacate de moarte. Ambele duc la pierderea starii de Har sfintitor, fara de care mantuirea nu este cu putinta.

Dar, asa cum exista o ierarhie a virtutilor, exista si una a pacatelor. In aceasta privinta sodomia si curvia nu mai sunt la fel, dupa cum uciderea si betia nu sunt la acelasi nivel de gravitate. Astfel , sodomia este pacat contra firii, pe cand curvia nu este pacat contra firii. Sodomia e pacat strigator la cer, pe cand curvia nu este pacat strigator la cer.

Depinde ce intelege fiecare prin desfranare. Hai sa reformulez asa, orice act sexual in afara celui normal este acelasi lucru ca si o relatie homosexuala. Daca esti atras de chestiile astea si nu rezisti tentatiei nu pacatuiesti mai putin doar pentru ca le practici cu o persoana de sex opus.

Mihnea Dragomir 13.02.2013 00:48:52

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 503154)
Nu va dati in "petic teologic" , toate pacatele sunt strigatoare la cer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Dumnezeu vrea sfintenie, si asa o sa fie la a doua venire, pamantul acesta va fi mostenit de SFINTI.

Inainte de a umple baza de date a forumului cu semne de exclamare si de a da cu mine de pamant, puneti-va la punct cu doctrina morala. Pentru inceput, folositi intrebarea 110 din acest catehism ortodox.
http://biserica.org/Publicatii/1992/NoIV/32_index.html

Ulterior, acest raspuns lapidar va ajuta sa faceti un studiu biblic despre acele specii de pacate care au strigat la cer.

AlinB 13.02.2013 10:34:53

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 503115)
Ei tot au facut ceva... noi nu am facut nimic.
Si nu facem nimic in continuare... nici macar in ceea ce priveste evenimentele (de promovare a homosexualitatii) din tara noastra.

Doamne ajuta.

Aia tot nimic este sau mai rau.
Faptul a deschizi doar jumatate de gura arata ca o deschizi cu frica si de fapt mesajul care se poate vedea este altul.

La noi inca n-au fost initiative de genul ala, doar in plan social pe ici pe colo si la capitolul ata societatea civila ar trebui sa actioneze, daca mai avem o societate civila ortodoxa.

Cornel Urs 13.02.2013 11:17:54

Citat:

mi se pare corect.

totusi, homosexualul, face exact acelasi pacat ca si curvarul, cedand ispitei!

homosexualul nu poate fi ispitit la o relatie cu o femeie, iar ce face cu un barbat, desi e mai grav ca si pacat, totusi vina e aceeasi ca in cazul unuia care curveste cu o femeie, ambii dedandu-se la o relatie sexuala interzisa, fiecare dupa pulsiunea sa.

AlinB 13.02.2013 12:04:12

Citeste cu atentie ce a scris Mihnea, e foarte pertinent.

EzioAuditore 13.02.2013 16:23:15

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 503189)
Inainte de a umple baza de date a forumului cu semne de exclamare si de a da cu mine de pamant, puneti-va la punct cu doctrina morala. Pentru inceput, folositi intrebarea 110 din acest catehism ortodox.
http://biserica.org/Publicatii/1992/NoIV/32_index.html

Ulterior, acest raspuns lapidar va ajuta sa faceti un studiu biblic despre acele specii de pacate care au strigat la cer.

Daca vorbim de legea scrisa da atunci doar unele sunt strigatoare la cer. Dar daca vorbim de legea harica, atunci totul se amplifica pentru ca aici ai o relatie direct cu El. Prima data cand vine Duhul creaza un foc arzator, pe care trupul incepe sa-l simta, si cu cat stai mai mult in aceasta energie cu atat trupul se obisnuieste si incepe sa doreasca mai mult si mai mult si parca la un moment dat simti cum si timpul se opreste, ajungand sa fie o dependenta, iar in momentul in care te paraseste simti cum totul din tine incepe sa moara pt ca inainte erai in Viata. Astfel dupa ce incepi sa cresti spiritual si incepi sa vezi lucrurile ca un observator al Duhului tot ce faceai inainte acum o sa ti se para uraciune, si aici vb de sex, mancare, activitatile care inainte ti se pareau interesante, totul incepe sa se schimbe in perceptia ta. Si incepi sa iti vezi ego-ul , care se manifesta prin ganduri, dorinte, sentimente care sunt contrare Duhului si El te paraseste in momentul in care le ai. Atat de fine pot fi pacatele si chiar mai fine care te indeparteaza de energiile ceresti ale Duhului. Astfel scara de perceptie a realitatii spirituale se mareste si Isus in Duh ne spune “Fiti dar voi desavarsiti precul Tatal vostru cel din cer este”. De aceea si am spus ca TOATE PACATELE SUNT STRIGATOARE LA CER.
Cei care sunt in legea firii sunt animale, cei care sunt in legea scrisa au impresia ca sunt in legea harului, iar cei care sunt in legea harului au realizat ca mare este pacla de inselare iar revelatiile care vor veni vor zgudui realitatea de perceptie a oamenilor in raport cu Iisus. Amin

AlinB 13.02.2013 18:38:57

Adica, rezumand toata colcaiala filosofica despre cum ar trebui sa fie experienta Harului, raportat la cel mai inalt grad de sfintenie toate pacatele is nasoale - corect in teorie dar asa nu spune nimic despe practica spirituala a omului comun si distanta la care se plaseaza fata de Dumnezeu in functie de ce pacate isi tolereaza (mai mult sau mai putin constient) sau nu.

stefan florin 13.02.2013 19:07:48

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 503230)
mi se pare corect.

totusi, homosexualul, face exact acelasi pacat ca si curvarul, cedand ispitei!

homosexualul nu poate fi ispitit la o relatie cu o femeie, iar ce face cu un barbat, desi e mai grav ca si pacat, totusi vina e aceeasi ca in cazul unuia care curveste cu o femeie, ambii dedandu-se la o relatie sexuala interzisa, fiecare dupa pulsiunea sa.

asta o face si cel ce injura. Se lasa prada maniei, CEDEAZA ISPITEI, si injura (pacatuieste). Este acelasi lucru cu cel care, CEDEAZA ISPITEI, si savarseste o crima?
PS: in antichitate (si nu numai) au existat multe cetati pline cu locuitori desfranati. Totusi Dumnezeu nu a distrus peronal decat cetatile Sodoma si Gomora pline cu homosexuali si nu alte cetati, sa zicem Atena, Corint (cetate pe care Pavel o mustra pentru desfranarile ei; 1 Corinteni 5:1) sau Roma

EzioAuditore 13.02.2013 19:52:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 503334)
Adica, rezumand toata colcaiala filosofica despre cum ar trebui sa fie experienta Harului, raportat la cel mai inalt grad de sfintenie toate pacatele is nasoale - corect in teorie dar asa nu spune nimic despe practica spirituala a omului comun si distanta la care se plaseaza fata de Dumnezeu in functie de ce pacate isi tolereaza (mai mult sau mai putin constient) sau nu.

"24. Siliți-vă să intrați prin poarta cea strâmtă, că mulți, zic vouă, vor căuta să intre și nu vor putea.
25. După ce se va scula stăpânul casei și va încuia ușa și veți începe să stați afară și să bateți la ușă, zicând: Doamne, deschide-ne! - și el, răspunzând, vă va zice: Nu vă știu de unde sunteți,
26. Atunci voi veți începe să ziceți: Am mâncat înaintea ta și am băut și în piețele noastre ai învățat.
27. Și el vă va zice: Vă spun: Nu știu de unde sunteți. Depărtați-vă de la mine toți lucrătorii nedreptății.
28. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților, când veți vedea pe Avraam și pe Isaac și pe Iacov și pe toți proorocii în Împărăția lui Dumnezeu, iar pe voi aruncați afară."

EzioAuditore 13.02.2013 20:54:41

but in time they will rise for their freedom.

http://www.youtube.com/watch?v=lSL1L...D6F7D&index=14

http://www.youtube.com/watch?v=Djicb...eature=mh_lolz

AlinB 14.02.2013 16:03:50

Nene, din ce sectulica faci parte?

EzioAuditore 14.02.2013 16:53:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 503601)
Nene, din ce sectulica faci parte?

:)))) aceeasi placa ca restu'
Crezi ca daca as fi facut parte din vreo secta mi-ar fi greu sa spun, crezi ca mi e frica de tine, dar daca vrei tu atat de mult sa sti iti spun

Din secta " eu nu stau toata ziulica 24/24 pe forum crestin ortodox sa dezbat firul in paispe pe teme de noaptea mintii ca tine, eu mai am si o Viata, ca da Il cunosct".

Ai inteles? din aceasta secta fac parte.

Dumitru73 15.02.2013 17:50:25

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 502490)
Ce spui, frate? Cum în viața intimă? Problemele apar doar atunci când viața intimă devine publică.

nu este nevoie sa devină publică.
atât timp cât încearcă să îmi impună cu cine, cum și în ce fel, consider că încearcă sa-mi controleze viața.
iat faptul că instigă împotriva "pacatosilor" ce este?

Dumitru73 15.02.2013 18:03:10

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 502542)
Dumitru, ca de obicei imi pare ca nu avem priza la aceeasi realitate.
Voi incerca sa iti dau cateva stiri din realitatea in care traiesc eu si in care cred ca traim de fapt cu totii.

1) Am avut si inca mai am multi amici/prieteni homosexuali. Prietenia noastra consta in afinitati care tin de cultura si alte domenii, nimic altceva. Stiu de la acesti oameni, fara exceptie, ca nu s-au nascut homosexuali ci au devenit, prin jocul unor circumstante, unele terifiante.

2) Personal am fost curtat, agresat si "vanat" sistematic in adolescenta si tineretea mea de multi barbati homosexuali (in gari, pe strada, in tren, la scoala, in biblioteci, in baruri, peste tot...). Din pricina unor particularitati fizice personale si a unei sensibilitati expresive pe care unii o considerau efeminare. Insa aceasta a fost si este rodul staruintei mele, adeseori extreme, de a nu deveni bruta, adica barbat macho. Se trage din marea mea apetenta pentru frumos si cultura si din eforturile epuizante de a citi si studia, cand eram foarte tanar (dupa boala prin care am trecut, am pierdut cea mai mare parte a cunostintelor si abilitatilor mele castigate cu greu; slava lui Dumnezeu! Domnul mi-a aratat ca le folosisem prost). Obsedatii sexual interpreteaza spiritul poetic, blandetea, bonomia, rabdarea, vorba aleasa si dispozitia lirica-visatoare ca semn al unei devieri sexuale. Asa cred ei, deh!
3) Iti dau doar doua exemple care arata de ce homosexualii sunt un pericol pentru tinerii sanatosi, insa lipsiti de educatie/ profilaxie.
Eram in tren, aveam 20 ani, mergeam la scoala in Sibiu. Pe banca din fata mea statea un adolescent, sa fi avut 15 ani cel mult. Un domn impozant s-a asezat langa el si, incet-incet, pe nesimtite a inceput sa il ameteasca cu diverse vorbe mari si mestesugite, pana cand tanarul, coplesit, a inceput sa isi deschida inima, facind diverse marturisiri, ca unul complet dominat de atentia maritului insotitor... Apoi, la momentul potrivit, domnul a inceput sa faca aluzii fine cu tenta homosexuala certa. Pana cand s-a ajuns in punctul ca il presa, ii oferea diverse avantaje, bani, cariera etc. Am asistat la tot acest dialog. Fiind las, mi-a fost frica sa intervin. Nu stiam ce sa fac, desi intelesesem tot ce se intampla. Din fericire, aproape de Sibiu a venit un coleg mai mare, un zdrahon de 2 metri, cam badaran din fire, om din popor. I-am spus despre ce e vorba, a stat langa mine pana s-a dumirit de tot, apoi ... l-a aruncat din tren pe domnul respectiv. Stai linistit, era aproape de gara, nu a patit nimic omul acela, cel mult s-a ales cu o sperietura.

Altadata eram la un examen important. Foarte important, chiar. Unul dintre profesori mi-a lasat o impresie excelenta, era...fermecator, un artist si un gentleman desavarsit. Apoi, seara, la terasa, inainte de afisarea rezultatelor, domnul prof. universitar (azi e in continuare sef de catedra) m-a coplesit cu daruri, cu vin scump, cu o conversatie sclipitoare, cu de toate, mi-a cantat la pian etc. Noaptea m-a invitat la el in birou, sub un pretext oarecare. Acolo mi-a laudat prestatia de la examen, persoana, mintea, inima ... totul. Apoi mi-a cerut deschis ceea ce doar un homosexual poate cere altui barbat. S-a intamplat ca am reusit sa fug. Am picat examenul, care era unul de admitere... Astazi as fi fost, poate, regizor de teatru..... Nu-i bai!

As putea sa adaug alte si alte povesti. Reale, auzite de la amicii mei homosexuali.

Dumitru, fiul meu cel mare a fost deja agresat de un homosexual in scara blocului. Si avea doar 12 ani, fiul meu cel mare, pianistul... Noroc ca il invatasem sa dea cu pumnul si cu genunchiul, lucru deloc crestinesc, mea culpa...

Dumitru, in lumea in care traiesti tu nu exista nici Dumnezeu nici dracu. In lumea in care eu cred ca traim amandoi, se manifesta si Unul si altul. Doar tu nu vrei sa stii asta, probabil pentru ca nu ai inca un fiu care sa devina homosexual in timp ce tu militezi pentru drepturile omului, sau o fiica dornica sa se marite cu unul care il iubeste si pe vecinul ...

Trezeste-te omule!!!
Nu ii urasc pe homosexuali, insa ma tin cu mare, mare vigilenta la discutii cu ei. Resimt pericolul, nu numai fizic...

cezar, nu mă înțelege greșit.
nu sunt de acord cu comportamente că cele exemplificate. trebuie să fie aspru pedepsite.
dar același lucru se întâmplă și la hetero.
televiziunile ne prezintă mai mereu cazuri de fetițe agresate de psihopati.
psihopatul este psihopat indiferent de orientarea sexuală.
dar nu putem să generalizam.

DragosP 15.02.2013 18:06:15

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 503860)
iat faptul că instigă împotriva "pacatosilor" ce este?

Atât ai înțeles tu în 10 ani de legătură cu Biserica?

N.Priceputu 15.02.2013 18:09:10

@dumitru73:
Iar nu înțeleg, iartă-mă: cum poate Biserica să impună cum, cu cine și în ce fel? Doar pentru că spune ce este păcat și ce nu?

Asta seamănă cu supărarea copilului pe părintele care-i spune când greșește. Pentru în Biserică auzim cuvântul Tatălui. Și nu e nimeni obligat să-l asculte; doar cei care vor să fie fii.

Și iarăși, cum instigă împotriva păcătoșilor? Pentru că eu întotdeauna am auzit spunându-se la biserică: „Iubește-l pe păcătos; urăște păcatul!”

Dumitru73 15.02.2013 18:26:34

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 503866)
Atât ai înțeles tu în 10 ani de legătură cu Biserica?

... si asta.

Dumitru73 15.02.2013 18:34:36

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 503867)
@dumitru73:
Iar nu înțeleg, iartă-mă: cum poate Biserica să impună cum, cu cine și în ce fel? Doar pentru că spune ce este păcat și ce nu?

Asta seamănă cu supărarea copilului pe părintele care-i spune când greșește. Pentru în Biserică auzim cuvântul Tatălui. Și nu e nimeni obligat să-l asculte; doar cei care vor să fie fii.

Și iarăși, cum instigă împotriva păcătoșilor? Pentru că eu întotdeauna am auzit spunându-se la biserică: „Iubește-l pe păcătos; urăște păcatul!”

vrea să impună. norocul este că legea laică primează.

dar un tata bun nu își admite fii unul impotriva celuilalt.

instigă prin faptul că induce credincioșilor ideea că homosexualii sunt "altfel" de oameni, "murdari", nefrecventabili. doar un exemplu.

N.Priceputu 15.02.2013 18:50:04

Este vorba probabil de o sănătoasă reacție de respingere față de ce este bolnav; de teama de contaminare, pe care o are orice ființă vie, care vrea să scoată în afara societății ei boala, moartea în ultimă instanță.

Creștinul nu vrea să-l alunge pe bolnav, ci să se vindece, după cum el însuși se vindecă și știe la ce Doctor să meargă. Dar neputându-l duce fără voia lui, încearcă măcar să nu lase boala să-i contamineze și pe ai săi.

Tu poți să consideri că nu e o boală (am în vedere sensul spiritual în primul rând). Dar Biserica nu poate considera altfel. Iar viața intimă n-are cum s-o reglementeze, chiar dacă ar face ea legea civilă; doar pe cea publică.

Dumitru73 15.02.2013 19:04:03

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 503877)
Este vorba probabil de o sănătoasă reacție de respingere față de ce este bolnav; de teama de contaminare, pe care o are orice ființă vie, care vrea să scoată în afara societății ei boala, moartea în ultimă instanță.

Creștinul nu vrea să-l alunge pe bolnav, ci să se vindece, după cum el însuși se vindecă și știe la ce Doctor să meargă. Dar neputându-l duce fără voia lui, încearcă măcar să nu lase boala să-i contamineze și pe ai săi.

Tu poți să consideri că nu e o boală (am în vedere sensul spiritual în primul rând). Dar Biserica nu poate considera altfel. Iar viața intimă n-are cum s-o reglementeze, chiar dacă ar face ea legea civilă; doar pe cea publică.

ba,reglementează.
tu ai voie să faci cu oricine, oricum?
nu! ci doar cum spune Biserica.

N.Priceputu 15.02.2013 19:16:53

dar de Biserică ascult pentru că vreau. Sunt liber să ascult sau nu. Însă înțeleg că e normal să ascult eu de ea, nu ea de mine. E drept că în zilele noastre se întâmplă să asculte părinții de copii și să le spună ce vor ei să audă crezând că asta înseamnă să-i iubească.

cezar_ioan 16.02.2013 03:08:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 503865)
dar același lucru se întâmplă și la hetero.
televiziunile ne prezintă mai mereu cazuri de fetițe agresate de psihopati.
psihopatul este psihopat indiferent de orientarea sexuală.

De acord, insa aici discutam despre ceva aparte: homosexualitatea.
Cat priveste "psihopatul", aici e incurcatura mare. Astazi termenul nu mai este folosit, din pricina vaguitatii (ambiguitatii si slabei puteri discriminative a) lui si a multor probleme de diagnostic diferential si multe altele...
Un manual de diagnostic, european sau american, ar fi de mare folos celor care vor sa vada, sistematic, cum e cu tulburarile comportamentului/personalitatii, inclusiv cu acelea care au legatura cu (homo)sexualitatea.

As vrea sa mai fac o precizare, de fapt sa reamintesc un cuvant al unui parinte profesor de la Teologie, din Bucuresti. Parintele Coman sustinea, de cate ori venea vorba despre acest subiect, ca homosexualitatea (cel putin la persoana care a depasit copilaria mica, unde sexualitatea nu e diferentiata inca si unde jocurile erotice sunt frecvente, neavind conotatie morala/duhovniceasca ci fiind forme trecatoare ale curiozitatii, in fond cu greu condamnabile) este cea mai evidenta si mai grava forma a stricaciunii fiintei in ruptura sa de Dumnezeu. O maladie profunda, nu in sensul obisnuit al termenului de boala ci mai adinc, mergind pana in miezul fiintei. Poate doar alcoolismul si dependenta de droguri ar mai concura imbolnavirea aceasta profunda.
In ce ma priveste sunt cu totul de acord cu Parintele referitor la acest subiect. Consider ca homosexualitatea este in primul rand o problema teologica si abia apoi una medicala, psihologica, sociala etc.

cezar_ioan 16.02.2013 03:14:36

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 503885)
ba,reglementează.
tu ai voie să faci cu oricine, oricum?
nu! ci doar cum spune Biserica.

Biserica nu impune, nu constrange, ci doar spune NU hotarat incercarii de a da viata raului/rautatii/mortii care se strecoara mereu in fiinta umana.
Arata drumul drept si ajuta pe cei care vor sa il urmeze.

Ca sunt unii care dicteaza si forteaza, asta e problema lor si a victimelor lor. Multe nenorociri produc ei, in primul rand indepartarea oamenilor din Biserica si slutirea celor pastoriti. Insa pe ansamblu cred tare ca Biserica ramane un Spital de insanatosire si indreptare a vietii noastre, un foc de la care se alimenteaza flacaruia iubirii autentice, nepervertite, iar de vrem si noi acest lucru cred ca ne gasim si salonul si patul potrivit pentru fiecare...:) Numai sa constientizam alienarea noastra si sa voim sa facem si noi ceva pentru vindecare si crestere. Asa cred ca stau lucrurile.

EzioAuditore 16.02.2013 15:47:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 503351)
PS: in antichitate (si nu numai) au existat multe cetati pline cu locuitori desfranati. Totusi Dumnezeu nu a distrus peronal decat cetatile Sodoma si Gomora pline cu homosexuali si nu alte cetati, sa zicem Atena ... sau Roma

Daca dvs credeti ca in Roma sau Atena nu au existat homosexuali si nu s-a practicat sodomia atunci va felicit pentru lucul intai ocupat la proba naivitate.

bluester 16.02.2013 17:01:51

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 504040)
Daca dvs credeti ca in Roma sau Atena nu au existat homosexuali si nu s-a practicat sodomia atunci va felicit pentru lucul intai ocupat la proba naivitate.

poate au existat in Atena sau Roma... dar nu cred ca in proportii atat de mari ca in Sodoma si Gomora

AlinB 16.02.2013 22:39:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 503876)
instigă prin faptul că induce credincioșilor ideea că homosexualii sunt "altfel" de oameni, "murdari", nefrecventabili. doar un exemplu.

Homosexualii in sine poate ca nu sunt atat de condamnat atat timp cat nu incearca sa iasa in evidenta, dar homosexualitatea ca fenomen politico-social, mai ales prin modul agresiv prin care se auto-promoveaza, infestand ca o boala toate nivelele societatii, ajungand sa atace pana si copiii de gradinita, este la ora actuala o problema mult mai mare decat homosexualitatea ca problema morala in sine.

AlinB 16.02.2013 22:41:04

Citat:

În prealabil postat de EzioAuditore (Post 503611)
:)))) aceeasi placa ca restu'
Crezi ca daca as fi facut parte din vreo secta mi-ar fi greu sa spun, crezi ca mi e frica de tine, dar daca vrei tu atat de mult sa sti iti spun

Din secta " eu nu stau toata ziulica 24/24 pe forum crestin ortodox sa dezbat firul in paispe pe teme de noaptea mintii ca tine, eu mai am si o Viata, ca da Il cunosct".

Ai inteles? din aceasta secta fac parte.

Da, una lunecoasa tare.

EzioAuditore 17.02.2013 17:50:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 504163)
Da, una lunecoasa tare.

Cred si eu non-stop pe forum mai rugineste omu' asa ca am crema, unguent, orice pentru dvs.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:28:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.