Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16127)

iuliu46 12.02.2013 00:37:59

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502766)
Mi-ar place totusi sa-l aleaga pe Christoph Schoenborn ca si papa.

Da, ar fi ceva. Mai ales ca a avut un mic conflict cu George Coyne ala. :71:

celestial_pottery 12.02.2013 00:41:49

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502925)
In momentele acelea a iesit de sub incidenta infailibilitatii :4: Putea sa-si arate compasiunea pentru suferinta irakienilor si dragostea pentru semeni si fara gestul de a saruta Coranul, cartea care neaga dumnezeirea lui Hristos. Intotdeauna m-am intrebat : dar cum si-au permis sa-i faca Papei cadou Coranul? :) Daca ar veni in Romania marele muftiu saudit, mi s-ar parea un gest nepotrivit ca Patriarhul sa-i faca cadou Biblia. Ma gandesc ca Ioan Paul al II-lea a considerat cadoul drept unul simbolic, in sensul ca oamenii aceia i-au daruit ce aveau ei mai de pret si de aceea el si-a aratat recunostinta pentru gestul lor, prin sarutarea cartii; nu s-a gandit la cartea propriu-zisa in acele momente, ci a fost miscat de gest, de a oferi ce ai tu mai de scump. A gandit ca un om, nu ca un Papa. Ca Papa n-ar fi trebuit sa sarute Coranul.

Cand ai dreptate, ai din plin, ce sa fac. :) Nu sunt indeajuns de subiectiv ca sa te combat si cind nu e cazul.

gheorghie 12.02.2013 00:58:55

bai cat am mai ris de postarile care le-ati facut pe primele doua pagini :)))) de asta imi place mie de voi...stiti ca ne aflam in vremuri tulburi dar cu toate astea aveti in voi simtul umorului !

Eugen7 12.02.2013 07:55:43

Sunt de parere ca oricare ar fi motivele reale, trebuie sa apreciem onestitatea Papei Benedict al XVI-lea, faptul ca pune constiinta sa (fata de Dumnezeu, fata de semeni... ) mai presus de orice.
Intr-adevar acesta atitudine este cu adevarat patristica.

Doamne ajuta.

bogdan81 12.02.2013 08:50:34

Pai si directorul observatorului Vaticanului nu e subordonatul lui Benedict?
Adica subordonatii lui Benedict au voie sa spuna orice prostii?
Si mai e ceva. Sa nu uitam si chestia aia cand papa Benedict a cerut infiintarea unei Autoritati politice mondiale pentru a gestiona criza economica, cu alte cuvinte un fel de guvern mondial.
Sunt de acord ca si Papa Ioan Paul 2 a facut prostii si greseli.
Totusi nu i se poate nega rolul pe care l-a avut in caderea comunismului.
Nu fac apologia lui Ioan Paul, departe de mine asa ceva.
Insa Benedict, mie personal, repet e o parere personala, mi s-a parut un papa sub orice critica de slab. Din toate punctele de vedere.

Cornel Urs 12.02.2013 09:10:23

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502905)
Sa-l auzim pe Benedict cum ne spune cate lipsuri are Biserica Ortodoxa, cum spunea in 2007?

da, si a zis ca Bisericile Ortodoxe sunt biserici paralele cu Biserica Catolica.

AlinB 12.02.2013 11:39:51

Citat:

Intre timp am googalit, credeam ca e o gluma. Nu a spus motivul real al retragerii, nici nu-l vom afla.... dar, nici nu pot sa spun ca mor de curiozitate sa-l aflu. Mi-ar place totusi sa-l aleaga pe Christoph Schoenborn ca si papa.

Sa vezi atunci liturghie la Vatican cu balonase si rock & roll :24:

marcelcluj 12.02.2013 11:40:00

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502905)
N-am nimic impotriva sa-si invite catolicii romani pe papa lor, insa noi,ortodocsii, de ce sa o facem? Sa-l auzim pe Benedict cum ne spune cate lipsuri are Biserica Ortodoxa, cum spunea in 2007? :) Poate sa zica de la Vatican. Eu zic sa-l lasam pe Papa Benedict si pe succesorul sau sa-si pastoreasca propria turma, ca-s destul de ocupati cu ei si problemele lor, iar noi sa ne vedem de-ale noastre.

Pentru lobby draga Ioana daca ai auzit de asa ceva ...daca nu deschide un dictionar. Noi nu colaboram nici cu fratii ortodoxiei. De parca am fi buricul pamantului. Trebuie...repet:Trebuie sa te intelegi cu toti, draga mea crestina ortodoxa , si cu un catolic , si cu musulmani, budisti...doar esti crestin declarat.

DragosP 12.02.2013 11:50:29

Înțelesul e una, colaborarea e alta.
Să "colaborezi" ca să ... ce?

ioanna 12.02.2013 11:55:08

Citat:

În prealabil postat de marcelcluj (Post 502971)
Pentru lobby draga Ioana daca ai auzit de asa ceva ...daca nu deschide un dictionar.

N-am auzit de cuvantul asta in viata mea, sunt mai de la tara, dar poate imi explici tu, dupa ce deschizi dictionarul, ce lobby poate sa faca Papa, in ce fel poate sa ajute tara asta (nu doar minoritatea catolica), sa pricep de ce insisti ca ortodocsii sa-l cheme. Crezi ca e nevoie sa vina Papa ca eu sa ma inteleg cu vecinu de la 3, care-i greco-catolic? Cheama-l tu, daca esti atat de amator de vizite papale. Chiar nu ma opun sa-l cheme credinciosii catolici, doar e papa lor. Spune-ne Marcele, intram in Schengen de vine Papa? :)
Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 502974)
Să "colaborezi" ca să ... ce?

mai insista, poate iti va raspunde.

nutucutu 12.02.2013 11:59:22

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502911)
Bisericile Ortodoxe au lipsuri din punct de vedere ecleziologic spre deosebire de Biserica Romano-Catolica, in care subzida Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica...

In 1999, cand papa Ioan Paul al II-lea a venit in ROmania, eu locuiam in Bucuresti si am urmarit acea vizita chiar pe viu, cum s-ar spune. Nu-mi amintesc nimic din ce spuneti mai sus. Sunteti amabila sa ne indicati sursa de unde ati tras concluzia de mai sus?

ioanna 12.02.2013 12:00:41

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 502978)
In 2007, cand papa Ioan Paul al II-lea a venit in ROmania, eu locuiam in Bucuresti si am urmarit acea vizita chiar pe viu, cum s-ar spune. Nu-mi amintesc nimic din ce spuneti mai sus. Sunteti amabila sa ne indicati sursa de unde ati tras concluzia de mai sus?

Ioan Paul al II-lea era decedat in 2007.
Recititi cu atentie ce am scris, era vorba de papa Benedict.

Ivanacristescu 12.02.2013 12:09:27

[quote=Kyrie Eleison;502760]Și dacă ar fi demisionat DIN CAUZA/DATORITĂ faptului că simțea nevoia de a se converti la Ortodoxie, atunci asta "ne-ar fi privit pe noi, ortodocșii"? :)

Să privim lucrurile cu calm și înțelegere.[/Q
Personal,mi-as dori ca cel din poza ta,sa se converteasca la..crestinismul ortodoox authentic.Adica:SA AIBE FRICA de DUMNEZEU!,si dragostre de supusii ,precum si de crestinii care -dintr-o eroare- i-au cazut la invoiala...

nutucutu 12.02.2013 12:12:16

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502979)
Ioan Paul al II-lea era decedat in 2007.
Recititi cu atentie ce am scris, era vorba de papa Benedict.

Scuze, am scris 2009 in loc de 1999 si credeam ca va referiti la fostul papa. Si daca vorbim de papa Benedict, eu nu l-am auzit vorbind despre problemele altor culte, ca are Biserica Catolica destule.

ioanna 12.02.2013 12:16:32

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 502985)
Scuze, am scris 2009 in loc de 1999 si credeam ca va referiti la fostul papa. Si daca vorbim de papa Benedict, eu nu l-am auzit vorbind despre problemele altor culte, ca are Biserica Catolica destule.

A dat o circulara in care si-a spus punctul de vedere despre BO.
Oricum, pe evrei si musulmani i-a atins mai tare prin declaratiile sale :)
Benedict a stat putin, dar a generat o serie de conflicte.

stefan florin 12.02.2013 12:18:02

Citat:

acum trei ani in urma a facut cateva afirmatii "mai acide" la adresa BO

DragosP 12.02.2013 12:19:25

Citat:

În prealabil postat de Ivanacristescu (Post 502984)
Personal,mi-as dori ca cel din poza ta,sa se converteasca la..crestinismul ortodoox authentic.Adica:SA AIBE FRICA de DUMNEZEU!,si dragostre de supusii ,precum si de crestinii care -dintr-o eroare- i-au cazut la invoiala...

Nț, nț, nț.
Când ne-om învăța noi minte...
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/30jdcpreotii.htm

celestial_pottery 12.02.2013 12:19:39

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 502970)
Sa vezi atunci liturghie la Vatican cu balonase si rock & roll :24:

Ptiu! Cum ziceti voi ortodocsii: "sa nu fie!". In cazul ala, imi fac singur liturghie la munte. Pe bune. Dumnezeu vede si intentia "inimii", nu doar "rezultatul pur exterior". Decit sa imi bat joc de ceva sfint pentru o imensa parte de omenire (poate ca Schoenbrun ala crede in Liturghie cit cred eu in Lenuta Albu si hirtia ei igienica ambalata sub forma de carti, de asta m-am exprimat asa, cumva imaginind perspectiva lui), mai bine eu, ca si credincios, traiesc spiritual on my own.

ioanna 12.02.2013 12:22:32

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 502987)
acum trei ani in urma a facut cateva afirmatii "mai acide" la adresa BO

Si se mai mira Marcelus ca n-a fost lumea atat de dornica sa-l invite pe Benedict :) Ioan Paul al II-lea avea mult mai mult tact. Cred ca de la Ioan Paul nimeni n-a mai sarutat pamantul romanesc, cum a facut-o el in 99.

catalin2 12.02.2013 12:29:10

Citat:

Chiar din cauza acelor afirmatii s-a rarit dialogul cu ortodocsii, Patriarhul Teoctist fiind dezamagit de pozitia BC. Eu zic ca a fost un lucru bun, cine stie ce concesii mai fecea partea ortodoxa doar pentru o unire fictiva.

ioanna 12.02.2013 12:33:06

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 502989)
Decit sa imi bat joc de ceva sfint pentru o imensa parte de omenire (poate ca Schoenbrun ala crede in Liturghie cit cred eu in Lenuta Albu si hirtia ei igienica ambalata sub forma de carti, de asta m-am exprimat asa, cumva imaginind perspectiva lui), mai bine eu, ca si credincios, traiesc spiritual on my own.

Mie imi place cardinalul Vienei :) Din film n-am inteles daca muzica a fost suprapusa la montaj peste momentul sfintirii darurilor si impartasirii sau in realitate a fost asa.

Cornel Urs 12.02.2013 12:33:11

apostolul Petru a avut in vreun fel vreo influenta asupra aspectelor economice ale cetatilor pe care le-a evanghelizat?

catalin2 12.02.2013 12:33:21

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 502743)
Inainte ca Dan Brown sa se aseze la masina de scris, inainte ca Alex Jones sa ne spuna adevarul pe care l-a aflat de la sursele lui din Vatican si inainte ca Oreste sau col. Emil Strainu sa ne deschida ochii, putem noi banui care e adevaratul motiv pentru care Papa a decis sa demisioneze ?:1:

Probabil ritmul impus de Papa Ioan Paul II e mult prea mult pentru orice papa va fi de acum incolo si va trece de o varsta. Inainte papii faceau rar cate o vizita, acum e un turneu mondial in fiecare an, e ceva dificil pentru oricine.

catalin2 12.02.2013 12:35:50

Citat:

Mi-ar place totusi sa-l aleaga pe Christoph Schoenborn ca si papa.

Din cate stiu cardinalul Schoenborn este ultramodernist, posibil BC ar deveni astfel din ce in ce mai protestantizata. Le-ai pus gand rau :)

ioanna 12.02.2013 12:39:31

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 502996)
Din cate stiu cardinalul Schoenborn este ultramodernist, posibil BC ar deveni astfel din ce in ce mai protestantizata. Le-ai pus gand rau :)

E doctor honoris causa al UBB Cluj-Napoca si alte universitati din Romania :)
Nu cred ca e modernist, cat il preocupa recuperarea oitelor romano-catolice pierdute.
S-o fi gandit: stau singur cu doua matusi in catedrala sau merg dupa ei in discoteca?

catalin2 12.02.2013 13:03:29

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 502997)
E doctor honoris causa al UBB Cluj-Napoca si alte universitati din Romania :)
Nu cred ca e modernist, cat il preocupa recuperarea oitelor romano-catolice pierdute.
S-o fi gandit: stau singur cu doua matusi in catedrala sau merg dupa ei in discoteca?

Eu stiu cate ceva de pe forumul catolic, mai multe poate spune dl. Mihnea, cred. Nu e doar sa "mergem dupa ei unde sunt", ci mai mult sa facem cum zic ei, unul din ultimele cazuri: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...mosexualitate/

celestial_pottery 12.02.2013 13:15:24

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 502993)
apostolul Petru a avut in vreun fel vreo influenta asupra aspectelor economice ale cetatilor pe care le-a evanghelizat?

Interesanta si oportuna intrebare. Se pare ca da, avind in vedere ca evanghelizarea lovea in puternica ghilda a facatorilor de statui si temple pentru zei.
Atunci cind urmarim un fenomen social sau chiar religios de amploare, este bine sa avem in vedere in primul rind doua trasee: al puterii si al banilor, care au cam devenit intersanjabile in ultimele trei-patru secole.

celestial_pottery 12.02.2013 13:27:31

ioanna, cit ador eu metalul nordic si trance-ul (unele piese ar fi mai mobilizatoare pe post de imn de stat, decit adormitorul imn actual :)) ), totusi...sa le amesteci cu o practica sacra...e infantil si penibil, chiar invocind oaia ratacita.
A propos, parca Isus nu a zis "faceti si voi ca oaia ratacita, ca sa o cistigati".

Vlad_7 12.02.2013 13:54:57

Fraților, poate sunt off-topic, dar mă gândeam la o propunere pentru scaunul papal: Dan Diaconescu în Direct :D:D

Patrie si Credinta 12.02.2013 14:25:21

Citat:

În prealabil postat de Vlad_7 (Post 503012)
Fraților, poate sunt off-topic, dar mă gândeam la o propunere pentru scaunul papal: Dan Diaconescu în Direct :D:D

adoarme lumea la discursul de Craciun & Paste

ioanna 12.02.2013 14:37:12

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 503011)
A propos, parca Isus nu a zis "faceti si voi ca oaia ratacita, ca sa o cistigati".

Poate Schonborn a gandit "tuturor toate m-am facut, ca in orice chip sa mantuiesc pe unii". Si cei slabi trebuie dobanditi,nu? :)
Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 503011)
ioanna, cit ador eu metalul nordic si trance-ul (unele piese ar fi mai mobilizatoare pe post de imn de stat, decit adormitorul imn actual :)) ), totusi...sa le amesteci cu o practica sacra...e infantil si penibil, chiar invocind oaia ratacita.

El nu le-a amestecat, altii au asigurat un fundal sonor :)
http://www.youtube.com/watch?v=67Lom28KSlg
Pe langa liturghia aia cu clovni in biserica, asta pare cat de cat ok.
Dar si clovnii si costumele traditionale par ok, daca te gandesti ca unii folosesc chipsuri si suc in loc de paine si vin.

http://htmlimg1.scribdassets.com/87x...ecff339a7c.jpg

http://htmlimg2.scribdassets.com/87x...958ccffe4a.jpg
http://htmlimg3.scribdassets.com/87x...86f9b602b8.jpg

vsovivivi 12.02.2013 15:09:57

Motivul real al demisiei?
Pentru ca să vadă toată gLumea cum 'satana și luxifer și proorocool mincinos cad din cer ca fulgerul'... în goglindă.

Patrie si Credinta 12.02.2013 15:43:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 503015)

ma inseala ochii, sau are o palarie in forma de cascaval pe cap?

p.s.: se pare ca trebuie sa ma astepte unele secte protestante, ca se pare ca acesta nu a fost Antihristul.
nu conteaza.
Next!

ioanna 12.02.2013 16:08:51

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 503034)
ma inseala ochii, sau are o palarie in forma de cascaval pe cap?

Nu stiu, eu am ramas cu ochii pe poza din dreapta sus, figura diaconului-clovn :) De se alege un Papa american, sa vezi atunci distractie ...

celestial_pottery 12.02.2013 16:48:22

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 503015)
Poate Schonborn a gandit "tuturor toate m-am facut, ca in orice chip sa mantuiesc pe unii". Si cei slabi trebuie dobanditi,nu? :)

El nu le-a amestecat, altii au asigurat un fundal sonor :)
http://www.youtube.com/watch?v=67Lom28KSlg
Pe langa liturghia aia cu clovni in biserica, asta pare cat de cat ok.
Dar si clovnii si costumele traditionale par ok, daca te gandesti ca unii folosesc chipsuri si suc in loc de paine si vin.

http://htmlimg1.scribdassets.com/87x...ecff339a7c.jpg

http://htmlimg2.scribdassets.com/87x...958ccffe4a.jpg
http://htmlimg3.scribdassets.com/87x...86f9b602b8.jpg

Sincer, nu cred ca pot realiza performanta fiziologica de ride in hohote si de plinge tot in hohote, in acelasi timp. Dar imaginile alea m-au lasat cu gura cascata. Sincer. Aia e bataie de joc, nu liturgie. La o asa "liturgie" sunt nimerite reactii de genul eructatii, flatulente (bineinteles zgomotoase si puturoase cat cuprinde), spus bancuri, eventual deocheate, etc.
As hali eu cascavalul ala, daca e pe bune. :))

celestial_pottery 12.02.2013 17:03:04

Daca va fi un Papa american, si astfel de porcarii vor fi worldwide, atunci, osa vin la Litrugie ascultind metal dur la casti, si dupa ce as fi halit o portie pantagruelica de fasole. M-as simti ca la discoteca. Ba nu, mai naspa.
Nu vad de ce as ascultade un Papa infantil si fara simt al sacrului, cam cum sunt majoritatea americanilor anglofoni, doar fiindca e Papa. Big bullshit!

stefan florin 12.02.2013 18:04:35

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 503041)
Nu vad de ce as ascultade un Papa infantil si fara simt al sacrului, cam cum sunt majoritatea americanilor anglofoni, doar fiindca e Papa. Big bullshit!

pentru ca acest SFANT parinte (american) e urmasul lui Petru.
PS: acum pe bune, NU cred ca va fi ales papa un american

ioanna 12.02.2013 18:29:05

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 503041)
Daca va fi un Papa american, si astfel de porcarii vor fi worldwide, atunci, osa vin la Litrugie ascultind metal dur la casti, si dupa ce as fi halit o portie pantagruelica de fasole. M-as simti ca la discoteca. Ba nu, mai naspa.!

Dar multi cardinali americani aveti :)
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_living_cardinals
Asa la o vedere fugara, dupa italieni, mi se par cei mai multi.

cristiboss56 12.02.2013 19:32:11

Un fulger a lovit Bazilica Sfantul Petru !

http://www.hotnews.ro/stiri-internat...at-demisia.htm

delia31 12.02.2013 19:43:07

ciudat

http://media.realitatea.ro/multimedi...r_67473800.jpg

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:46:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.