![]() |
Foarte frumos filmul si foarte clar mesajul transmis. E un film potrivit, motivant, numai bun ca sa incepem postul pastelui :)
|
Citat:
Iov incearca sa faca totul perfect si le atrage mereu atentia celor din jur ba ca parul nu e drept si atarna rufele, ba ca Anatolii vine murdar la Sf Liturghie etc. din dorinta lui sincera de a-i ajuta pe cei din jur, dar vede ca jertfa lui nu e primita, pe cand pe Anatolii, care face totul pe dos, Dumnezeu il asculta; iar Anatolii il atentioneaza cu blandete si cu dragoste pe Iov de pacatul care il paste; Iov intelege in final semnele si dragostea lui Anatolii pentru el, precum si sfintenia lui, si sfarseste prin a se smeri si a-l iubi. ce frumos! |
tipologia din "Ostrov"
Este foarte interesanta tipologia din "Ostrov". Personajele sunt create pe tipologii. Este chiar o scara a simtirii duhovnicesti - Iov, staretul si Anatolie - cu toate ca numai Dumnezeu stie cati talanti a dat fiecaruia si cat i-a lucrat fiecare.
Staretul este "crestinul care cauta sa slujeasca la doi domni", slujeste din inima lui Dumnezeu, dar micile bucurii ale lumii isi gasesc si ele loc in viata lui. Iov este "crestinul care traieste totul cu mintea", care vrea sa faca totul perfect, in lipsa smereniei si rabdarii celui neputincios. Anatolie este "crestinul care traieste totul cu inima", care simte mai mult decat gandeste, desi gandirea profunda nu-i lipseste. Fiecare dintre noi ne putem identifica cu unul dintre ei. Cine om fi ? |
foarte frumos filmul, si plin de simbolism, mi-a placut mult.
si eu m-am intrebat de ce intrebarea despre cain si abel, sau clanta sau alte 'nebunii', si raspunsul vine prin privirea in ansamblu a comportamentului lui Anatolie pe tot parcursul filmului. El e un 'ghid' pentru ceilalti, chiar si el se intreaba 'de ce tocmai pe el l-a ales Dumnezeu sa-i calauzeasca pe frati? Tocmai el cu pacat atat de mare..'. Asta face el tot timpul, le arata cateodata mai subtil, cateodaa mai direct care e pacatul lor. In cazul Pr. Iov, cred ca e invidia si poate neputinta de a ierta, de asta ii joaca atatea sotii si il supara mai mult ca sa ii dovedeasca ca nu e in stare sa il ierte pentru fiecare 'nebunie' si pune la suflet, neiertand, neintelegand, invidiind. M-am intrebat totusi de ce nu l-a intrebat despre fiul ratacitor si fiul care a slujit bine si corect, dar ar fi fost poate prea direct, sau ar fi un semn de mandrie din partea sa.. |
Domnule, noi cand privim un film, trebuie sa ne uitam exact asha cum a fost filmat, sa shtim ca noi facem parte din echipa aia de scenarishti shi regizori shi operatori care surprind pe pelicula spectacolul, ne facem ca nu observam cum sare imaginea de la un cadru la altul pe muzica shi ne facem ca nu shtim ca actorii se prefac cat mai bine shi cat mai veridic, cat mai siguri shi dezinvoltzi ca ei nu se prefac...
sau daca nu ar trebui sa fim atentzi mereu shi sa strigam, cadru, sau dunga roshie, sau sa observam cand se face trecerea intre cadre, cand se muta camera de pe un actor pe altul, cand se schimba sunetul, muzica, actorii cand ishi schimba tzinuta, cand se schimba atmosfera, vremea in film, shi asha vazandu-ne mereu in echipa care shtie ca ei acolo cu totzii se prefac, ca sa iasa cat mai frumoasa cartea de poveshti, pacaliciul asta de prostit copiii mari, aia rai care ii copiaza shi se aseamana mereu cu eroii aia negativi, aia tacticoshi mishto... care traiesc aventuri pline de subspans, de subintzeles, de subberstitzii, de puteri din alea suberbe... caci altfel, daca te lashi toropit de vraja, ai sa crezi ca eshti chiar intr-o manastire shi ca stai de vorba cu nishte oameni reali, cu insushiri reale, cu capacitatzi shi cu fapte reale... dar nimic, absolut nimic nu e adevarat decat faptul ca tu prin televizor, defapt te uitzi spre locul unde a indreptat aparatul acel regizor ascuns cu intreaga sa echipa in spatele camerei de luat vederi shi de zgomote... ei stau cu totzii in spatele tunelului, caci din fatza, vine lumina fratzilor Lumiere... dar adevarata Lumina vine din alta parte... de la luminitza de la capatul tunelului, doar ca tunelul trece printr-o mare foarte greu de traversat shi printr-o padure cu copaci arzand, iar hainele patate cu petrol, cu pacura, tzi se pot aprinde shi ai sa ramai cu nishte zdrentze toate gaurite shi deshirate pana la urma... pana la sfarshitul campaniei de filmari shi vizionari nocturne. deci daca v-a placut filmul inseamna ca v-a inshelat foarte bine, caci omului aia-i place cel mai mult: sa fie inshelat, fiindca omul urandu-se ii face placere cand cineva ishi bate joc de el insushi, fiindca shi el este obijnuit sa-shi bata mereu joc de el insushi... shi vede ca este shi la moda... deci i se pare chiar firesc... fie sa carteasca... fie sa se distreze, asha inshelat, uitand de sine complet... uitandu-se ca el este defapt in patima shi pe aia o traieshte... de regula e pierdut in lacomia ce vine de la finalul cu Happy End... dar la capat nu va fi nici o luminitza, ci va fi ceva infiorator, ceva urat, rece, tern shi urat, va fi senzatzia groaznica lasata de minciuna... shi minciuna devenind un drog... incepe sa-tzi placa... shi daca itzi place te uitzi mult, shi daca te uitzi mult, incepi iar sa visezi shi sa ashteptzi luminitza de la capatul tunelului... dar v-am zis ca aia nu e luminitza, ci totzi acolo se prefac cat mai bine ca nu se prefac... dar ei sigur cu totzii se prefac, caci ei urmaresc sa traiasca scenariul, urmaresc sa para cat mai bine ca e real, dar nu e real, ci in mod real ei se prefac, filmeaza, construiesc o poveste, o carte de poveshti cu o linie roshie, cu o actziune cu un sens... uneori, ca alteori, altul e sensul, dar problema este ca sensul nu scuza mijloacele, caci fiecare scena, fiecare amamnunt ce se vede conteaza, caci omul vede shi crede absolut tot ce se desfashoara acolo, shi sufletul traieshte shi se insamantzeaza mai ales cu ce trece neobservat... iar neobservate trec toate faradelegile shi pacatele care se depun pe suflet.... toate se vad shi se depun.... deci cand privim un film, ar trebui sa stam pregatitzi ca s-ar putea sa nu mai ieshim vii din tunel, ci intretimp, de vraja sa nu ne dam seama cand am fost omoratzi shi iarashi ni s-a furat rasplata... cand am pacatuit shi cand ne-am lepadat, ori cand am crezut ca actorul acela chiar a facut acele lucruri minunate... dar unora nu le pasa, ca e fain sa te lashi purtat in lumea poveshtilor inshelatoare care te veshtejesc mereu... |
vsovi, cred ca esti prea sever cu filmul.
nu tot ce e pe ecran e nociv, cum nu tot ce e pe internet e nociv. nu suntem toti facuti pentru a fi pustnici sa nu avem contact cu tehnologia, cu filmul.. daca filmul respectiv a reusit sa puna pe ganduri cativa oameni sa treaca mai mult pe la biserica si sa se gandeasca mai mult la pacatele lor si la Dumnezeu, tot e bine. asa poate oricine sa spuna ca o carte scrisa e o inselatorie, o poveste la fel, e doar ceva scornit din imagiatia omului, si stim foarte bine ca imaginatia e nociva,nu? cum oare poate omul sa scrie ceva bun? singura noastra lectura ar trebui sa fie Sfanta Scriptura pe logica asta... |
Citat:
|
Citat:
imi pare tare rau pentru ca nu am avut rabdare sa citesc tot ce ai scris...dar mai ales imi pare rau ca nu ai simtit filmul... |
Citat:
|
Citat:
|
[quote=cozia;26029]As vrea sa inteleg de ce Staretul Filaret nu s-a dus si el cu barca sa-l inmorminteze pe Anatoli, stie cineva, a patruns oare cineva intelesul acestui gest???? si unde l-or fi inmormintat? de ce nu la minastire????[/
parintele Anatolie a trait singur si cred ca asa si-a dorit si sa moara...iar Parintele Iov a vrut sa-i arate dragostea pe care nu a avut curajul sa si-o recunoasca ... |
Citat:
|
recomand cu mare drag filmul "Ostrovul",sunt o multime de invataminte in aceasta regizare minunata,sentimentul general dupa vizualizarea acestui film este ca prin cainta aflam mantuire si Dumnezeu nu intoare niciodata fata Sa de la noi,eu am mai tras o concluzie individuala din acest film,prietenia nu trebuie tradata ci pretuita si sa ai asculate de toti,bineplacuta este inaintea Domnului,fapta ascultarii
post usor! |
draga Simona62, nici n-am vazut filmul... shi eu acolo vorbeam de altceva, dar nu e greu sa citeshti ce scriu, in loc de doua diacritice importante folosesc sh shi tz, pentru mai mare claritate, ca restul diacriticelor se mai pot deduce.
dar filmul, defapt nu este film, la oricefilm ma refer ci este ticluiala unei iluzii, este ispitirea de a te lasa in barfa shi iscodire, in inchipuire... nici nu-tzi dai seama cum te lashi sedus shi cum urmarind firul roshu scapi detaliile realitatzii: -ce vezi ne este ce-tzi inchipui tu ci ce se vede asha ca prin gaura unei chei, prin obiectiv, prin camera care este indreptata -firul actziunii este o multzime de cadre care se succed shi sunt lipite ca sa dea impresia ca au fost filmate asha unul dupa altul, shi eshti in fatza unui adevar ce se deruleaza, dar defapt este o multitudine de lipituri -actorii totzi se prefac in fatza unei multzimi de oameni care nu apar in cadru, ei fiind in spatele camerei de luat vederi, deci se prefac foarte bine ca nu se prefac, ori se prefac foarte bine ca se prefac. astfel fraierul, lasandu-se adancit in iluziile pe care shi le face, se lasa manipulat de scenarist shi regizor shi participa la o poveste asha ca la o barfa, privind printr-un ochi de obiectiv, prin gaura cheii, lasandu-se complet dus calare pe firul roshu al poveshtii acolo unde vrea scenaristul, dar el pe parcurs nu baga de seama ca toate detaliile conteaza shi nu doar firul roshu. Privitorul nu tzine seama, ci neglijand mereu, el pierde defapt sensul adevarului, el se lasa inshelat de poveste shi intrand in iluzie el leapada adevarul, mereu, invatzand sa nu-l ia in seama. De ex te-ai intrebat: -cate cadre, de cate ori se schimba imaginea de pe un actor pe altul shi catzi operatori sunt in spatele camerei pe timpul unui dialog de 5 minute de film? -ce se intampla cand se schimba cadrul, sunetul, muzica, de ce se aud vocile la fel indiferent de distantze... -cate lucruri nu le luam in seama deshi le traim, caci traim nu doar firul roshu ci luam parte la tot ce se intampla pe ecran chiar daca nu realizam asta... traim iluzia, visul, povestea, dar nu este o poveste reala ci este o facatura, o masluire, o meshteshugire spre a scoate un produs care urmarindu-l traieshti shi tu nu atat firul roshu cat orice moment shi eveniment din film in toata inchipuirea shi nalucirea lui... deci este altceva filmul fatza de o poveste, filmul este chiar o trauma, o nenorocire daca o traieshti lasandu-te furat de film... caci te trage in iluzie shi acolo te traieshte ce vrea ei... dracii... barfa shi minciuna dracilor, nemaifiind atent la detalii ci devenind un neglijent... un traitor neglijent... caci mijloacele filmului sunt de asemenea natura incat pervertesc ochii sa devina neglijentzi shi primitori shi ingaduitori cu pacatul shi nu cu pacatosul ci cu pacatul shi cu patimile... cum ai sa te pastrezi in adevar? cum ai sa ieshi din poveste? din barfa la care participi, la barfa filmata? Cum ai sa reusheshti sa te opui patimilor ce vin peste tine in decursul actziunii, cum ai sa te opui shi ai sa te pastrezi curat daca tu impreuna cu actorul, cu eroul, curveshti, pofteshti, te distrezi de raul altuia, ucizi, batzi, itzi faci de cap, chefuieshti shi altele... dar asta nu este cea mai mare nenorocire cat naravul ochiului care incepe sa piarda din detalii pentru firul roshu, lasandu-se in minciuna shi inchipuire prin tehnicile de filmare... ca daca ar fi un film documentar facut de un amator asta nu ar fi mare bai, sau o filmare in direct, dar fiindca este o masluire cu un anumit scop, folosindu-se de mijloacele inshelarii nocivitatea nu vine din inshelarea propriuzisa cat din naravul neobservat al felului defectuos de a privi la un film, lasandu-te antrenat in beatitudinea iluziei shi nemaifiind atent la realitate, la adevar, suferind apoi cate un shoc groaznic fie la sfarshitul filmului fie pe parcurs, asha ca shi cum ai fost scos din transa... shi nu shtii de ce te simtzi rau... poi ai gustat nu numai din minciuna shi iluzie crezand ca adevarate toate de acolo, ci tzi-ai imbolnavit shi simtzul privitului, al auzitului crezand in iluziile filmarilor bine ticluite... Deci asha te capteaza shi filmul cum te capteaza o poveste, o barfa, dar povestea cand o povesteshte cineva nu-tzi inshala shi nu-tzi strica simtzurile cand o ascultzi, pe cand filmul itzi creaza "reflexe/invatzate" de care nu eshti conshtient iar sufletul se lasa inshelat shi imbatat in astfel de himere... Singura poveste reala este fata babei shi fata moshului, sau pungutza cu doi bani, sau neghinitza... restul sunt himere shi minciuna shi filme cat cuprinde. Deci actorii se prefac, in spatele lor sunt multzimi de oameni, se lucreaza shi se pazeshte de echipa de "boshi" shi de "bodiguarzi" ca sa nu se strice spectacolul, sa iasa bine, shi totzi sunt multzumitzi ca i-a trait filmul pe ei, starile alea porceshti pe care le ravneau ei... dar n-au observat cum sunt rapitzi in trairea barfei caci cu totzii s-au prelins la a nu mai tzine seama de detalii, ci au fost cu totzii purtatzi pe apa sambetei tzinandu-se de firul roshu al aventurilor... dar aventura nu este o aventura prin firul ei cel roshu ci este aventura reala care se desfashoara in timp ce te uitzi la film, aia e aventura, aia iluzorie pe care o traieshti, secunda cu secunda, clipa cu clipa pe tot parcursul filmului, deci nu filmul e aventura ci tu faci aventura ta... shi aventura multora este credulizarea placuta.... |
cel mai tare film ever! recomand tuturor sa se uite la film pentru ca e extraordinar
|
Citat:
Eu am o banuiala ca intreaga noastra realitate cotidiana e o barfa ,auzi povesti si scenarii de necrezut ,in spatele tuturor "filmelor"care se deruleaza parca nebuneste prin fata noastra sta ispita... Avem toate sansele sa ajungem niste paranoici daca ne pierdem calea si mai ales credinta ,iar filmul acesta e doar un gand bun...nicidecum o barfa....si-l prefer realitatii vulgare... |
Citat:
dumneata spui ca este paranoie, ce spun, dar dumneata nu cunoshti decat ca se vehiculeaza ceva prin lume acest termen shi te aratzi ca tzi-e frica de gura gLumii sa recunoshti adevarul ca sa nu fi introdusa in catalog la capitolul acesta shi sa fi indosariata shi cipuita shi sa fi considerata nu un om, o persoana ci un caz, bun de analize... ca pe cobai, ca pe shoricei shi shobalani... poi dumneata nu-tzi dai seama ca prin filme se transmit in mod shtiintzific aceleashi idei din psihanaliza, din mintzile bolnav stralucite ale "medicilor" shi "mantuitorilor" care ne vindeca prin BAR cu bordel shi bertatea tuturor faradelegilor shi prin tzigara, alcool, curvie, shi boabe shi politzie shi bani... transmitzand aceste mesaje prin suburbii, prin subsol ca nu le observi fiind atent doar la firul roshu al actziunii... dar daca ne gandim la filme am impresia ca este ispita de a nu fii atent la aventura ta, sa nu iei aminte la aventura pe care o traieshti tu shi sa traieshti aventura dracului, a eroului din film, crezand ca e aventura ta, dar tu nu realizezi ca tu stai in pat sau in fotoliu, mananci floricele sau bei, ca asishti la un spectacol shi la nishte trucaje shi le traieshti ca shi cum tu ai fi in pielea lui, deci te lepezi de aventura ta shi traieshti aventura altuia... in timp ce tu traieshti aventura de a te uita pe gaura unei chei, cu urechile ciulite shi atent ca un iepurdreash, lash, la toate actziunile, pe care le savurezi prin trairi inchipuite... iar daca filmele sunt despre credintza, atunci este cea mai neagra forma de inshelare, caci credintza ta, ca personajele sunt sau au fost reale, te face sa fi complet deziluzionat shi sa te doara cand ai sa vezi aceiashi actori, band, curvind, distrandu-se shi primind olscar la chefurile alea ale lor... o sa cazi in cea mai neagra deziluzie, caci ai iubit acel actor crezand ca e adevarat ce a facut shi ca era credincios, dar o fost doar un spectacol... o ticluita scorneala... o joaca, o imitatzie fara credintza a parintzilor, defapt o parodie, o batjocura, caci batjocura se resfrange pe spectatorul ce la un moment dat se va trezi inshelat in ashteptarile sale. Apoi bodiguarzii foarte responsabili care stau de paza shi pazesc spectacolul grozav, te fac sa taci ca sa nu deranjezi pe cei ce urmaresc punerea in scena, adica pe cei ce urmaresc productzia, ei sunt defapt paznicii fatzarniciei... Dumneata nu vezi nimic rau intr-un film, dar eu vad ca e mai rau ca un drog, e mai rau decat orice pe GLUme, caci te lipeshte in aceasta forma de a te crede inger sau in duhul lui Dumnezeu shi ca asishti la o realitate, e iluzia perfecta de a te crede coparticipator la o realitate, eshti defapt ademenit in a fi ochiul shi urechea securista, a barfei, a parashului, dar un parash ce participa la pacatuire shi parand se pareshte inclusiv pe el caci shi el s-a infruptat binemersi cu toate minciunile shi poftele shi lacomiile din film... caci ce doreshti, ce cu pofta pofteshti aia deja eshti shi parca shi savarsheshti shi te inrobeshti... caci invatzatura neobservata se depune shi reflexul format lucreaza mereu... iar credulitatea crede mereu toate teoriile psihanalitice shi experientzele ce vin din ascuns, experientze pe spectator... deci filmul este un basm, o poveste, o ispita ce vine pentru a cumpara omul tot felul de unelte ademenitoare, ca sa te complaci... caci cuvantul definitoriu al filmului este COMPLACEREA in pacate, in minciuna, in iluzie, in inchipuire, crezand ca daca vezi in film sfintz sau ca se vorbeshte despre Dumnezeu nu este shi acolo o pura scorneala de adormit copii, o pura naivizare shi credulizare a spectatorilor, batandu-shi joc shi distrugand credintza lor cea adevarata shi reala shi tainica, din ascuns, caci prin film se scoate credintza ca sa devina o forma de slava de la oameni, un ereslaoa din ascunsul inimii, caci omul incepe sa vada shi sa traiasca mereu iluzia filmului, el ishi formeaza in interior asha ca o inchipuire unde pluteshte parca intr-un film... intr-un film cu ingamfatzi... prietenii lui, trufashi shi ingamfatzi... prieteni blanzi shi buni... deci iata ce am reushit sa scriu despre aceasta arta, a 7-a arta, filmul. iar ostrovul pe care nu l-am vazut precis v-a facut sa va alipitzi de el in mod patimash, iubind nishte inshelatorii, nishte iluzii desharte... nishte vorbe desharte rostite de nishte mincinoshi pentru slava de la spectatori... deci v-atzi alipit de a urma o cale ce are sa va duca spre dezastru... spre iubirea patimashe de minciuna shi mandrie... deci v-atzi lasat inshelatzi... in fatza TV-ului, la filme sau alte emisiuni, avetzi doua arme, inchiderea ochilor sau telecomanda, dar trebuie sa fitzi hotaratzi caci altfel intr-o clipa s-ar putea sa va trezitzi in plin viol, in ispita complacerii ca-tzi place sa te fu...ri, platind altora, inchipuind ca plateshti altora cu ceea ce nu ai. Caci dracul aia-tzi promite shi tu ca om faci ca el, itzi promite ca o sa-tzi dea ce el nu poate ca sa dea, ca itzi plateshte cu dragostea shi cu Viatza... dar astea doar Dumnezeu le poate da... iar tu te complaci shi dand crezare din credulitate oricarui duh te amageshti singur cu parerea de sine... cu plata dracului... dar Dumnezeu a zis :"Plata Mea este cu Mine", pe cand dracul itzi promite ca o sa te plateasca cu ce plateshte Dumnezeu, dar el nu are asha ceva ci te face sa crezi ca lui se datoreaza toata dulceatza Harului care nu se compara cu dulceatza olului... deshi ambele sunt pline de dulceatza shi fericire... caci dracul te plateshte cu dulceatza... caci omul nu mqai vede pentru ce e fericit, pentru ce ranjeshte, el nu-shi da seama ca se bucura ca a facut shi face raul, bucurandu-se de raul altuia shi de propria ingamfare shi insingurare... de propria sa satisfacere a patimii credulizand ca nu e pacat... dar e pacate... pacate multe face shi crede ca nici macar nu sunt pacate, fiindca noi nu shtim ca pacatuim atunci cand poftim dulceatza altui ol... inca unui olscar... isozcaiotean. deci pacatuim dar nu realizam... nu vedem... ci dand crezare oricarui duh, necercetand daca este de la Dumnezeu sau de la cel rau, il primim impreuna cu veselia cea plina de amar, impreuna cu slujirea cea plina de patimashie sadica... crezand ca facem un lucru bun facand raul... dar omul nu are voie sa faca decat lucruri bune crezand ca face bine... caci omul nu are voie sa judece, nu are voie sa osandeasca shi sa plateasca cu ce nu are el... shi nici dracul... care il mana shi il indeamna mereu... dandu-i tot felul de ghionturi asha ca prin filme. |
Citat:
|
Citat:
http://www.ro.j-lorber.com/docum_Iisus/docum_iisus.html ca acolo sunt amestecate proorociile de la Dumnezeu (alea de la Pucioasa shi prin Sundarsing/Singvrey medicul indian sau altele) cu cele pagane shi papistasheshti (alea prin padre pio shi de pe la fatima sau medgorje sau de prin portugalia cu copiii verzi shi cu tot felul de minciuni ce le-a dovedit ei apoi ca fiind proorocii) de la diavolul... ala cu chip atat de bland la inceput, caci antichristul la inceput se va arata bland... IIsus e ispita iar Iisus Hristos e Dumnezeu. |
vsovi, parerea mea este ca devii din ce in ce mai "dezgustator" prin stalcirea limbii romane.
personal, citesc primul cuvant dupa care ma plictiseste tot ceea ce scrii, deci nu mai citesc oricum, din cate observ numai debitatii si non-sens produci! gaseste-ti o ocupatie: scrie o carte daca tot te tii atat de inteligent! |
Bine v-am gasit pe acest forum!
Observ si eu stilul lui vsovi! De ce oare o scrie asa? In ziua de azi e la moda "cooltura". vsovi, daca ai scrie mai putin as si citi pana la sfarsit, daca scrii mult, nu am rabdare sa citesc toate ineptiile tale! |
ostrov
un film cu adevarat pt cei ce simt si inteleg mesajul lui acest actor la fel ca si robert powell si Isus din nazaret ,acest Pyotr Mamonov =Father Anatoli joaca incredibil viata unui sfant vreau sa zic ca in anumite ipostaze ale lui imi dadeau lacrimile la ce infatisare avea un om plin de durere si suferinta extraordinar acest actor ,Va rog sa ma iertati Doamne ajuta
|
Citat:
De unde sa-l iau, daca nu te superi? |
Citat:
|
Citat:
|
Ostrovul
Citat:
http://www.arhiva-ortodoxa.info/ Se numeste: "Insula". Recomand fisierul cu subtitrare inclusa. Merita vazut. Doamne-ajuta! |
Citat:
dar la ce stil te referi? ca nu e nici un stil, nu sunt stilist ca sa am un stil ci pur shi simplu pentru ca ma deranja confuzia lui s cu sh shi a lui t cu tz am vrut sa nu creez confuzii prea mari, caci ^ shi a` imi parea ca arata urat in text shi ca se intzelege... deci nu din moda coolturii a stilului, dar shi scrierile astea "mishto" al internetishtilor au un sens, nu sunt doar mishto, ci au la baza un sens, o logica, o prescurare cum era pe vremuri scrierea prescurtata a gazetarilor. deci draga 99_Estera itzi multzumesc pentru shantaj ori oferta subliniata cu albastru dar eu nu scriu mult sau putzin ci cat cred ca este necesar ca sa ma fac intzeles, fara a incerca sa distrug "corola de minuni"... din taina... dar nu prea reushesc shi de aia dau cam tot ce gandesc pe goarna... deci sunt un fel de gornist..... deci mai iarta ca nu scriu potrivit cu placerea ochiului tau, ca vezi eu te-am iertat pentru ca ai zis ca ce ai citit erau ineptzii shi ca te-ai saturat ca sa le citeshti pe toate... iar cuvantul ineptzii este un cuvant foarte greu shi dureros, asha ca un film, care nu este decat "o opera de arta" ticluita ca sa impresioneze fraierii... iar oamenii s-au luat shi au urmat poveshtile scornite de unii dintre ei, lasand Calea, Adevarul shi Viatza... sa shti ca tare m-am inveselit de mesajul tau, caci era atat de sincer ca un trandafir fara spini, fara spinii pacatului. |
eu am vazut filmul subtitrat, fara sa-l descarc...am accesat adresa:
http://laurentiudumitru.ro/blog/2009...btitrat-in-ro/ |
pt cei ce vb mai devreme dc ai manjea parintele anatoli calanta parintelui lov
ati observat ce spunea la un momentdat parintele filaret lui anatoli=se svoneste ca ispitesti pe frati ,deci probabil ca el al ispitea mereu pe parintele lov ca sa-i incerce credinta si milostenia daca gresesc corectatima |
Eu am luat filmu ostrov de pe odc instalatil si luati de acolo e cel mai simplu
|
m-am uitat shi eu insfarshit shi am constatat ca bine presupuneam eu ca e un film pe care e mai bine daca nu-l vezi caci este un film plin de ispite:
-un actor pare a fi prooroc, ca shtie el ce shi cum va fi, ca scoate el draci, ca shtie sfatui de la Duhul, asha pare ca este intru Duhul, dar sunt minciuni iar omul spectator il imita... dand crezare oricarui duh shi lasandu-se inshelat de ticluirile scenaristice shi de efectul sf al filmului -aprindeau lumanari asha aiurea shi le lipesc ei peste tot in Biserica aia ispitind ca sa ne dam foc la casa -dormea in incaperea unde facea foc cu carbuni cand se shtie ca monoxidul de carbon te ucide, fumul de la carbuni, facandu-ne sa credem ca am fi indestructibili ispitindu-ne la inhalatzii de fum -il "vindeca" pe aproapele sau cu fortza, prin furtul shi aruncarea obiectelor aceluia shi otravindu-l cu intoxicatzie cu fum de carbuni, -face o practica neortodoxa de exorcizare, undeva departe de manastire ca sa nu vada shi altzii, victimizand shi rushinand indracitul prin asta, Hristos nu i-a ascuns pe oameni caci indracirea nu este o rushine a celor pe care i-a inghitzit satana ci a celor care nu au facut, nu s-au rugat, nu au crezut ca acel sarman suflet cazut victima sa poata fi scos din coltzii lupilor -se arata o "dragoste" jucata intre calugari, -se incrimineaza iarashi nemtzii ca fiind satanizatzi in sensul ca ar fi fost asha de dezacxatzi ca sa-l chinuie pe unul sa-shi impushte shi tradeze superiorul cand se shtie ca asta este crima de razboi, deci e o minciuna, fiindca nemtzii respectau regulile razboiului, oricat ar fi fost ei condushi de un furer shi un partid ocult shi dictatorial shi socialist -se arata ca sensul calugarului era sa stea la caldurica, la foc, incriminand cizmele shi plapuma din ochiul altuia dar nescotzand barna proprie -apoi se pune accentul pe chipul shtirb shi chel shi de tip milog shi rupt ca sa poata pune vorbele cele mari shi trufashe pe un astfel de postament, vorbe ticluite spre "mantuirea" ce ar ieshi din intzelepciunea shi logica filmului, dar in esentza nu reiese decat ideea ca s-a bagat in sicriu in camashe alba de noapte dupa o viatza in care deshi s-a pocait toata viatza iertare nu a primit ci ca un vinovat a murit deshi acel om nicimacar nu murise impushcat de el, deci iata ca se scoate in evidentza lipsa oricarui sens al vietzii sale, caci tot ca un "sfintzishor" a murit shi nu ca un smerit, caci daca se smerea haina alba o ashtepta de la Hristos shi nu se imbraca el in camshe alba ca sa se bage in sicriu, un sicriu pe care l-au dus cu barca in alta parte adica manastirea nici macar nu avea un cimitir al ei deci insemnand ca moashtele nici macar nu erau moashte caci mortzii, fiind spurcatzi erau inmormantatzi in alta parte, deci erau ciolane spurcate... deci iarashi un nonsens... shi o dezicere de ortodoxie... -Doar icoanele shi rugaciunile ce semanau cu ale noastre, dar spuse asha in film, alea interioare e ca shi cum ai cauta cu ele slava de la oameni, ori slava de sine caci chiar daca parea ca e singur shi traieshte izolat, defapt echipa de filmare shi totzi oamenii ereu in spatele camerei shi deci era plin de public care asista... -traind atata vreme cu crima peconshtiintza, singurul lucru interesant este ca a infierat dorintza de supravietzuire cu orice pretz, dar a lovit iarshi in slabiciunile omului, caci practic sub teroare shi sub obligatzie cinica, se arata ca din reflex shi-a omorat superiorul shi l-a desconspirat de frica, shi traind astfel ce legatura putea fi intre fapta lui shi cea a lui Cain? shi se aratase dupa atata vreme ca tot nu shtia de ce a facut fapta sa, deci se arata prin asta complet nevinovat, adica nicimacar nu-shi recunoshtea vina ci se intreba mereu care o fi fost motivul, pentru ce l-a ucis pe sheful sau, care niciintr-un caz nu se poate compara cu Abel... sheful comunist cominternist de vas... sub comanda Amiralului... care nu-l mai cautase crezand ca murise peundeva... -deci care este mesajul principal al filmului? care? ca icoanele fiind vopsite cu galbenush de ou sunt ceva rau? sau pentru ce au cotcodacit mereu shi au satirizat in subliminal gaina, oul, staretzul, un staretz care azi juca pe staretzul smerit shi se smereshte la un "fals prooroc" shi maine o sa joace in ceva film cu piratzi shi tarfe... -ce s-a vrut? sa dea naivii crezare unei ticluieli pline de orori? caci in afara de Bisericutza respectiva totl a fost un spectacol grotesc nu prin saracia locului shi cadrul natural cu totul deosebit shi frumos ci prin ce au fost in stare o echipa de scamatori ca sa regizeze shi sa ticluiasca ca sa ce? sa arate ca in final mortul merge cu sicriul pe mare? shi pentru ce ar plange calugarii atat de "sobru" moartea trupeasca, pentru ce? cand ei cauta sa nu moara duhovniceshte? -poate daca l-atzi fi vazut pe actor cu un trabuc in gura shi la masa de ruleta v-atzi fi linishtit, ce ash putea sa spun totushi bun? poi cred ca asta a fost patea buna a filmului, ca nu a spus cu adevarat nimic bun, ci totul era ticluit spre a inshele privitorul ca sa aiba impresia unei vitzi calugareshti reale, dar acolo era mai mult o adunatura de oameni neavand nimic in comun unii cu altzii decat un furnal, o soba care ardea mereu shi el se arata un mare postitor ce beea doar ceai, sfatuind pe o sarmana femei sa-shi lase toate shi sa-shi implineasca dragostea lumeasca, adica sa mangaie un "ticalos" care demult a parasit-o shi a inshelat-o ca pe patul de moarte sa fie "saracul" mangaiat shi ea pentru asta sa-shi vanda toate shi sa se lepede de toate ca sa meaga in strainatate shi sa moara acolo pentru o dragoste fictiva shi neimpartashita, pe baza unui vis, ca sa-shi implineasca dragostea shi sa-i dea iertare acelui suflet... deci iata ce sfat shi ce indemn "superb", pentru ca ea il iubea, shi ca ea sa faca shi ceilaltzi ca doar ce sfat mai ai nevoie cand e clar ca pentru marea dragoste e firesc shi asta trebuie sa faci, poi nu pentru dragostea lumeasca trebuie sa te sacrifici ci pentru Dumnezeu... iar sfatul cu avortul, sa nu avorteze pare un sfat ata de bun doar pentru ca se shtie shi e clar o aberatzie sa binecuvantezi pe cineva ca sa avorteze dar shi aici o obliga pe fata aia sa nasca, deshi daca a fost violata sau daca sarcina este o sarcina ce i-ar putea pune viatza in pericol sau cineshtie ce cazuri s-ar putea ivi cand se poate binecuvinta inclusiv un avort, deshi pare neverosimil, dar shtiut ca avortul este un lucru rau, o crima, cand mama ishi pierde statutul sau de mama, deci shtiut fiind acest rezultat scontat in spectatori vrea sa ne arate ca deshi acela nu era monah, avand "har" dadea sfaturi foarte bune, dar haina respectiva o purta asha ca un mirean? caci monah nu era, deci un fel de frate, un copil de trupa aciuiat care se facuse singur sau Dumnezeu il facuse mare sfatuitor... deci un tip asha ca mine :21: shi cu toate astea ceva mi-a placut... dar nu mai shtiu ce ca am uitat. (scuzatzi pentru analiza shi critica de film, ca doar e un film, o plasmuire omeneasca, deci scuze pentru cinsim) |
Citat:
|
AM impresia ca nu intelegi filmul ......este un om care sa sfintit fara sa-si dea seama crezand ca el poarta o crima si putea face multe minuni dar nu vroia sa vada alti pt ca el purta grija totdeauna la pacatul care credea cal facuse iar faza cu dormitu vrea sa arate ca adevarati monahi nu dorm pe pat moale si sechinuie si atunci cand dorm sunt multe chesti pe care le vezi banale dar au rostu lor mai citeste cate ceva si ai sa vezi ca e facut bine filmul Te rog sa ma ierti pt indrazneala Domnu sa fie cu tine
|
Am revazut filmul ,mai mult din dorinta de a intelege de ce Vsovi a gandit ce-a scris..De ce altcineva vede ,,altfel,, decat vad eu? e dreptul lui lasat de la Tatal nostru ..fiecare are acest drept de a intelege lucrurile si viata asa cum poate..se poate ,ca la o noua vizionare ,Vsovi sa-si schimbe parerea..Filmul este de vazut ,de revazut ..e o lectie predata magistral ! Cheia filmului este universala:Tatal doreste mantuirea noastra .Simplu si adevarat .Este atat de clar acest mesaj, incat trebuie sa nu vrei sa vezi asta .Filmul pe acest adevar e stucturat . Am ascultat un comentariu al Pr Rafail Noica despre film ,spunea atunci,ca a citit intr-un articol in limb.rusa, ca Dimitri Dyuzhev (Iov) se pare ca devine monah ,a intrat in manastire.
Daca e asa ,ma emotioneaza si mai mult imaginea de final a filmului- Dimitri si crucea ! http://www.danionvasile.ro/images/ca...v/bscap094.jpg |
...
Parerea mea ca punctul culminant al filmului este cand afla Parintele Anatolie, ca acel om pe care l-a impuscat, nu a murit. Se uita la cer si parca zice: "Cum mi-ai randuit Tu Doamne, mantuirea. Iti multumesc din suflet!".
Doamne ajuta! |
Ce film!Ce film!Extraordinar!
Am plans pana mi-au iesit ochii din cap,fara sa stiu concret de ce.......e plin de simboluri....si durere..... Multumesc celor care mi l-au recomandat....desi acum am cam cazut in depresie,m-a marcat foarte mult... Referitor la intrebarile colegilor:de ce-o fi facut asa,de ce i-a zis asa,ca nu se prea intelege un lucru..... si eu sunt confuza in multe privinte...... Dar parerea mea e ca acest film lasa loc interpretarilor in functie de experienta fiecaruia,in functie de trairile fiecaruia dintre noi.....in functie de amintirile si visele noastre.....ca o carte pe care o recitesti la varste diferite......si vezi lucrurile diferit... Totusi.... Dumnezeu permite sa te chinui si sa te caiesti o viata intreaga pentru o crima pe care n-ai faptuit-o?!Doar pentru ca ai fi fost in stare sa o faci?!M-as inclina in fata unor astfel de oameni daca as cunoaste... P.S.Nu judec!!!Era o intrebare retorica! |
Un film despre sfintenie ca rod al smereniei. Iata ce dar i-a facut Domnul lui Anatolie.
Inainte de a veni nemtii era un fricos, tinea la viata lui ca un om obisnuit, egoist. Ramas singur pe movila de carbuni striga victorios, convins fiind ca si-a castigat viata: "Iata, sunt viu, el a murit! Sunt viu! Eu traiesc, el a murit!" Si toate acestea fara sa stie ca bomba se afla sub picioarele lui! Cine l-a salvat dupa detonare, cine l-a ales sa lucreze pentru EL, apoi? Domnul l-a lasat viu, aruncat la marginea ostrovului de unde aveau sa-l pescuiasca calugarii a doua zi. De fapt, cu voia Domnului, ambele vieti au fost salvate. In zadar planurile si ura nemtilor! Peste toate se implineste voia Domnului! Lui Tihon nu i-a fost frica de moarte, se vedea bine ca e un curajos. Cand nemtii au indreptat arma spre el, si-a aprins nonsalant o tigara. Apoi nemtii au vrut sa aduca frica, revolta in inima lui obligandu-l pe camaradul lui sa-l impuste... Asa face diavolul, nu abandoneaza, ci se incranceneaza. Teama de moarte ce-o seamana in inimile oamenilor este hrana lui favorita! Meticulos, calculat, cu sange rece. Dar mila Domnului a fost peste cei doi din armata rusa. Cazut in apa, Tihon a reusit sa se salveze; aruncat la marginea ostrovului, Anatolie a fost si el salvat. Vietile le-au fost salvate, urma sa li se salveze si sufletele... |
De ce oare l'a ucis Cain pe Abel ?
De aceasta nu putem avea viata lui Anatolie, din pricina raspunsului dat intrebarii de mai sus. Invidia ne impiedica de a avea dragoste si ne impinge la a fi mandri. |
LapetiteMoc
"Un film despre sfintenie ca rod al smereniei. Iata ce dar i-a facut Domnul lui Anatolie." ma indoiesc, este un film ispititor shi mincinos "Inainte de a veni nemtii era un fricos, tinea la viata lui ca un om obisnuit, egoist. Ramas singur pe movila de carbuni striga victorios, convins fiind ca si-a castigat viata: "Iata, sunt viu, el a murit! Sunt viu! Eu traiesc, el a murit!" Si toate acestea fara sa stie ca bomba se afla sub picioarele lui! e o aberatzie ideea sa minezi o insulitza de 300m-patratzi, sa pui o bomba pe o microinsula pustie, pe un loc pe care cu cateva proiectile l-ai fi ras de pe suprafatza pamantlui, e o nascocire ilogica. Iar strigatul lui era o incercare de a-shi acoperii strigatul mut al conshtiintzei prin bucuria minciunii, el murise in clipa in care apasase sub teroare pe tragaci, deci era mai mort ca mortul shi incerca singur sa se consoleze in zadar cu bucuria supravietzuirii, shi a explodat bomba... absurda. "Cine l-a salvat dupa detonare, cine l-a ales sa lucreze pentru EL, apoi? Domnul l-a lasat viu, aruncat la marginea ostrovului de unde aveau sa-l pescuiasca calugarii a doua zi." poi nu lucra acela pentru nimeni caci nu era calugar propriuzis ci se pripashise intr-un hambar parasit langa o manastire, calugarii i-au dat o imbracaminte shi el se alipise de o movila cu carbuni pe care ii ardea mereu de frig, "drogandu-se" cu monoxid de carbon, adica incercand sa se sinucida continuu.. la caldurica, deci era un fel de inconshtient shi iresponsabil total shi uite ca nu murea, deci iata ce minune, inhala monoxid de carbon shi nu patzea nimic, deshi statea toataziua in fumul acela ucigash, care te omoara in cateva minute caci se combina cu hemoglobina, se combina cu hematiile din sange shi dispare posibilitatea de a se combina cu oxigenul la nivelul plamanului iar omul se sufoca shi moare rapid... cum se vede shi la shtiri mereu cate unii care au murit din pricina unor scapari de monoxid de carbon de la soba... in somn. "De fapt, cu voia Domnului, ambele vieti au fost salvate. In zadar planurile si ura nemtilor! Peste toate se implineste voia Domnului! " nemtzii nu aveau de ce sa urasca doi rushi, e absurd, i-ar fi luat prizonieri sau i-ar fi ucis rapid fara sa faca circul acela de sadisme... ca daca furerul shi ss-ul era sadic shi nebun asta nu inseamna ca armata germana nu respecta regulile onorabile ale razboiului... daca poate fi ceva onorabi in lacomie... caci hitler era lacom, deci e o incercare a invingatorilor talhari sa-shi justifice crimele aratand ca razboiul lor era un razboi cu o cauza buna, ei, muscalii care impreuna cu hitler ne-au confiscat tzara noua shi la poloneji prin tratatele lor... deci sa fim serioshi, e o pura scorniceala a mandriei armatelor sovietice. "Lui Tihon nu i-a fost frica de moarte, se vedea bine ca e un curajos. Cand nemtii au indreptat arma spre el, si-a aprins nonsalant o tigara." un curaj care-shi pune nadejdea in tzigara, deci halal curaj, deci defapt de frica celalat rusnac se droga cu tzigara shi brava la umbra mucului de tzigara shi a fumului... asta-i curaj? poi asta e dracul gol care se arata vrednic, shi fraierii zic ca e curaj... iar fraierii ce se iau dupa fraieri cred shi fac ca ei Apoi nemtii au vrut sa aduca frica, revolta in inima lui obligandu-l pe camaradul lui sa-l impuste... Asa face diavolul, nu abandoneaza, ci se incranceneaza. Teama de moarte ce-o seamana in inimile oamenilor este hrana lui favorita! Meticulos, calculat, cu sange rece. e o absurditate sa pui in mana cuiva un pistol caci nu shtii ce reactzii poate sa aiba caci nu iese asha cum vrei shi intr-o fractziune poate intoarce arma shi te impushca in cap chiar daca are arma altuia la tampla, deci e o absurditate aceasta procedura de chin shi o iresponsabilitate imensa shi inutila lucru care nu i-ar fi dat prin cap la un neamtz in nici intr-un caz... eventual daca l-ar fi spanzurat sau alte metode de tortura dar sa-i pui in mana pistolul cand tu nu ai altceva decat tot un pistol shi eshti langa el, este de o absurditate ieshita din comun, lucru pe care diavolul nu-l face, caci ar insemna sa ai curaj, caci e o dovada de curaj sa inarmezi adversarul de langa tine... deci e clar ca se dorea diabolizarea subliminala a nemtzilor din moment ce unii asha ii vad pe nemtzi... cand defapt nemtzii erau onorabili in razboi, respectand cu strictetze ordinele, caci erau firi sensibile shi cinstite, credincioase, ascultatoare, nemtzeshti... shi tocmai de aceea o arma atat de eficace shi de temut in mana unor lacomi shi talhari ca hitler shi stalin... deci e calar ca s-a incercat flatarea eroica a sovieticilor, cand defapt... "Dar mila Domnului a fost peste cei doi din armata rusa. " nici vorba, acolo este scorniceala nascocita a scenaristului viclean Cazut in apa, Tihon a reusit sa se salveze; aruncat la marginea ostrovului, Anatolie a fost si el salvat. Vietile le-au fost salvate, urma sa li se salveze si sufletele... lucru care nu s-a intamplat caci amamndoi nu au murit caci sunt actori shi ca orice actori nu au trait decat o inshelare bine ticluita de catre scenarist shi regizor, deci prin inshelare acei doi actori nu shtiu sa le fie mai ushor la mantuirea sufletelor lor... deci au fost salvatzi cu totul iluzoriu... ca in realitate au participat la mascarada mincinoasa de dezinformare shi propaganda mincinoasa a sovietului suprem manjind shi pe calugari shi biserica rusa prin acest film... deci shi-au manjit sufletele participand la propovaduirea minciunii... shi subliminal au incurajat la obiceiul iresponsabil al otravirii cu fum de monoxid de carbon... care iata nu-i afecta prin "minune" divina... sa fim serioshi. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.