Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Aici se posteaza numai vesti bune (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16325)

Florinvs 22.01.2015 22:47:11

Da- intradevar- mai sunt si minti luminate pe Glob!

Mihnea Dragomir 22.08.2015 08:24:25

Justitia uruguayana a dat castig de cauza unui grup de 100 de ginecologi care refuza sa faca avorturi si care intrase in contencios cu guvernul acelei tari.

Grupul de o suta de ginecologi introdusese un recurs in urma cu doi ani impotriva legii de depenalizare a avortului, lege care permitea obiectia de constiinta numai in privinta gestului chirurgical avortiv si a prescrierii de pilule avortive, dar obliga medicii sa faca examinarea pre-avort, sa elibereze o adeverinta potrivit careia nu sunt contraindicatii pentru avort si sa indrume mamele spre alti medici care nu au astfel de obiectii de constiinta.

Prin recenta hotarare judecatoreasca, medicii pot ridica obiectia de constiinta nu numai la avortul propriu-zis, ci si la orice etapa care duce spre avort. In cazul lor, obligatia de a deferi pacienta unui coleg avortionist este inlocuita cu obligatia de a indruma femeia catre adoptie sau organizatii de ajutorare a femeii gravide.

Sursa.

Este un precedent notabil, deoarece, chiar in tari in care dreptul la obiectia de constiinta a medicilor este, in principiu, recunoscut (precum Romania ori Franta), medicii sunt tinuti sa indrume femeia catre confrati pro-avort. Cu alte cuvinte, trebuia sa spunem "stiti, eu, personal, nu vreau sa fiu un criminal, dar va pot da cartea de vizita a unui killer profesionist". Ei bine, in Uruguay, cel putin, nu mai e cazul.

O alta invatatura este ca, structurandu-se un grupuri mai mari si adoptand pozitii mai ofensive ("jucand cu albele"), medicii crestini au mai multe sanse in fata justitiei decat luptand individual si preferand sa fie mereu parati in loc sa fie reclamanti.

tabitha 02.09.2015 07:16:20

Localnicii o compară cu Maica Tereza

O româncă erou național în Namibia după ce a înființat cel mai eficient serviciu de ambulanță din țară.

Gabriela Teleman a înființat în orașul Walvis Bay din Namibia un serviciu de urgență și ajunge la cazuri în mai puțin de cinci minute. Resuscitează, conduce ambulanța și salvează vieți la peste 13 mii de kilometri distanță de casă. Este omul pe care toți cei din deșertul namibian se bazează.

În orașul Walvis Bay, cei care au nevoie de ajutor nu cheamă ambulanța, ci o cheamă pe Gabriela. Gălățeanca s-a stabilită acum mai bine de 20 de ani în Namibia și și-a înființat serviciul ei de urgență, printr-o fundație pe care a numit-o „St. Gabriel Community Ambulance Trust“. Inimoasă și puternică, femeia ajunge la cazuri în mai puțin de cinci minute și nu face diferența dintre bogați și săraci. Pe toți îi ajută cu aceeași dăruire.

„Nu avem fonduri de la nimeni. Serviciul „St. Gabriel” există de 12 ani de zile. L-am început cu banii mei, în acea vreme eram tehnician dentar și aveam un buget mai mare. Serviciul de Urgență s-a ridicat pentru ca tot mai multă lume să apeleze la noi în caz de nevoie. Timpul nostru de răspuns în oraș este sub cinci minute, iar în afară, Dumnezeu cu noi. Încercăm să ajungem în siguranță la locul accidentului, care uneori este la o distanță de peste 200 de kilometri. Încercăm să conducem antenți, dar nu încet ca să putem să îi ajutăm pe cei care au nevoie de noi. În România, structura medicinei de urgență este diferită, aici aveți medici și asistenți care merg la solicitări cu echipajul. În Namibia nu ne putem permite asta, doctorul nu iese din spital”, a explicat Gabriela Teleman, fondatoarea „St. Gabriel Community Ambulance Trust”.

Mai multe cititi la sursă : http://adevarul.ro/locale/galati/gab...88e/index.html

oitza ratacita 02.09.2015 16:32:44

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, peste 5000 de tineri crestini ortodocsi din Europa se intalnesc la Cluj-Napoca, in perioada 4-7 septembrie 2015, sub sloganul "Tinerii ortodocsi, impreuna pentru viitorul crestin al Europei". Aceasta intalnire este organizata in contextul in care Clujul este in acest an Capitala europeana a tineretului.
Aceasta intalnire europeana a tinerilor ortodocsi a fost precedata anii trecuti de 2 intalniri nationale la Baia-Mare.
Din program:
Vineri, 4.09-ora 18,30-deschiderea oficiala; ora 20,30- concert Holograf in Piata Unirii
Sambata,5.09 - ora 9,00- rugaciunea de dimineata in lb romana si engleza in fata Catedralei Mitropolitane; ora 10,30- jocuri si dezbateri pe grupuri restranse; ora 19,00- in Sala Polivalenta, conferinta "Relatiile interpersonale in lumina relatiei noastre cu Dumnezeu" a Arhim. Zaharia Zaharou de Essex, Anglia
Duminica: ora9,00 Liturghia in fata Cateralei Mitropolitane; ora 15- in Parcul Central, activitati interactive, concert de muzica populara; ora 18 - Procesiunea Tineretii din Parcul Central spre Catedrala Mitropolitana; ora 19,30 - rugaciunea de seara; ora 20,30- concert folk in Piata Unirii: Florin Sasarman, Ducu Bertzi, Magda Puscas & Band. Lansare de lampioane.
Luni: ora 9 la Sala Sporturilor festivitatea de incheiere

Participa grupuri de tineri din Ucraina, Grecia, Rusia, Polonia, Cipru, Macedonia, Serbia, Iordania, Slovacia, Bulgaria, Finlanda, Cehia, Georgia, Palestina, Siria, SUA, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Austria, si din arhiepiscopiile si protopopiatele din intreaga Romania.

E pentru prima data cand particip la o astfel de intalnire.Sunt bucuroasa ca voi fi moderator in cadrul dezbaterilor de sambata.

Site-ul evenimentului http://oym2015.ro/

"Bucurati-va pururea, rugati-va neincetat"

tabitha 03.09.2015 08:44:16

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 599614)
Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, peste 5000 de tineri crestini ortodocsi din Europa se intalnesc la Cluj-Napoca, in perioada 4-7 septembrie 2015, sub sloganul "Tinerii ortodocsi, impreuna pentru viitorul crestin al Europei". Aceasta intalnire este organizata in contextul in care Clujul este in acest an Capitala europeana a tineretului.

[...]

E pentru prima data cand particip la o astfel de intalnire.Sunt bucuroasa ca voi fi moderator in cadrul dezbaterilor de sambata.

Succes si petrecere frumoasă ! :)

Mihnea Dragomir 05.11.2015 11:48:05

Ordonanta data de primaria orasului texan Houston, potrivit careia homosexualii si cei care se cred a apartine sexului opus s-ar fi bucurat de drepturi speciale a fost abrogata prin referendum popular, dupa mobilizarea exemplara a crestinilor.

Sursa: http://news.yahoo.com/houston-equal-...060822802.html

Observati cum manipularea incepe cu titlul stirilor: "Equal rights measure" ? S-avem pardon si sa ne bucuram de inca o palma data sodomitilor de societatea civila peste...fundulet.

abaaaabbbb63 05.11.2015 12:04:58

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 604706)
Ordonanta data de primaria orasului texan Houston, potrivit careia homosexualii si cei care se cred a apartine sexului opus s-ar fi bucurat de drepturi speciale a fost abrogata prin referendum popular, dupa mobilizarea exemplara a crestinilor.

Sursa: http://news.yahoo.com/houston-equal-...060822802.html

Observati cum manipularea incepe cu titlul stirilor: "Equal rights measure" ? S-avem pardon si sa ne bucuram de inca o palma data sodomitilor de societatea civila peste...fundulet.

Fara legea asta o sa fie haos in Houston. In timp ce, de exemplu, restaurantele anti-gay o sa-i dea afara pe acestia numai din acest motiv, alte restaurante o sa poata sa dea afara crestini, numai pentru religia lor. Nu vad de ce este haosul o veste buna. Lumea o sa-si faca ambitii, etc.

AlinB 05.11.2015 14:34:57

Mai bine ai citi articolul inainte sa comentezi aiurea.

Tie ti-ar conveni sa intre peste nevasta-ta intr-o toaleta publica un barbat care s-a trezit de 5 minute ca se simte femeie?
Si asta sub protectia legii.

Mihnea Dragomir 26.11.2015 22:45:34

In Adunarea Generala a ONU, o motiune introdusa care prevedea ca educatia sexuala este un drept fundamental al copiilor a fost respinsa.

Sursa: C-Fam.

AlinB 26.11.2015 22:57:18

Sa vedem cat o sa tina.
Daca s-a ajuns la astfel de motiuni, e grav.

iuliu46 26.11.2015 23:10:04

La noi guvernul Soros tocmai ce anunta ca vrea sa-i educe sexual pe copii.

http://www.activenews.ro/stiri-educa...CcIEc.facebook

Nu trebuie sa ne mire faptul ca guvernul emanat din hipsteriada vrea introducerea educatiei sexuale in scoli. Este primul guvern roman care face pe plac celor care l-au ales - gayii si pedofilii de prin structurile politice ale UE.

ahilpterodactil 26.11.2015 23:21:27

Educația sexuală e necesară. Mai ales în haosul și promiscuitatea de azi.
Dealtfel, însăși Biserica oferă, dintotdeauna, educație. Inclusiv în privința vieții sexuale.
Și atunci problema care rămâne îmi pare a fi: cine, cum și înspre ce rezultate oferă educație sexuală.
Dacă se voiește o educație sexuală în Duhul Bisericii (curăție, Taina Nunții etc.), atunci eu sunt bucuros să înceapă cât mai repede în școli.
Dar va fi așa?....

iuliu46 26.11.2015 23:25:17

Parca nu intelegem despre ce e vorba. Auzi...in Duhul Bisericii. :71:

Pelerin spre Rasarit 26.11.2015 23:34:10

Exista o uriasa ipocrizie, din toate directiile, cu privire la acest subiect, al educatiei sexuale in scoli.

iuliu46 26.11.2015 23:43:31

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 606674)
Exista o uriasa ipocrizie, din toate directiile, cu privire la acest subiect, al educatiei sexuale in scoli.

Zici tu ?

Eu zic ca nici intr-o lume normala un astfel de curs nu-si are locul in scoli. Cei interesati de subiect vor fi mereu cu mult inaintea programei. Singura tinta a unui astfel de curs sunt cei care primesc acasa o educatie traditionala - hai sa-i corupem pe toti si sa le spunem ca-i normal sa faci sex de la varste fragede dar sa te protejezi. Si chiar daca se intampla totusi vreun accident, exista oricand posibilitatea avortului.

In plus, in lumea in care traim, asa numita educatie sexuala este poarta prin care este promovata ideologia gender.

Pelerin spre Rasarit 26.11.2015 23:55:32

Marea majoritate a tinerilor de azi nu isi formeaza o idee despre viata sexuala nici la scoala, nici acasa si nici in mediu religios ci o invata in sfera vietii lor private (anturaj, etc).Si nu doar ca afla de ea dar o si practica,de la varste foarte fragede. Asta cu familia traditionala este ceva mai mult decat o minoritate.Uitat-te pe geam si zi ,,hello" realitatii :) Daca voi chiar credeti ca tinerii din ziua de azi, in RO, se formeaza sexual datorita educatiei din scoli (fie de de orientare religioasa sau laica) atunci clar vorbim de o realitate paralela. Da o teorie a conspiratiei tot se va gasi ca, deh, e mai usor de bagat propria mizerie sub pres.

iuliu46 26.11.2015 23:59:05

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 606676)
Marea majoritate a tinerilor de azi nu isi formeaza o idee despre viata sexuala nici la scoala, nici acasa si nici in mediu religios ci o invata in sfera vietii lor private (anturaj, etc).Si nu doar ca afla de ea dar o si practica,de la varste foarte fragede. Asta cu familia traditionala este ceva mai mult decat o minoritate.Uitat-te pe geam si zi ,,hello" realitatii :) Daca voi chiar credeti ca tinerii din ziua de azi, in RO, se formeaza sexual datorita educatiei din scoli (fie de de orientare religioasa sau laica) atunci clar vorbim de o realitate paralela.

Pai eu ce am spus ? Si atunci ce alta tinta are cursul respectiv decat cei ( putini spui tu si sunt de acord ) care primesc inca o educatie traditionala ? De ce anume crezi ca se vrea ca un asemenea curs sa fie obligatoriu ?

iuliu46 27.11.2015 00:02:29

Bine ca ai adaugat si cliseul cu teoria conspiratiei. Cateodata ma intreb daca aveti vreo idee a voastra sau purtati capetele alea pe umeri degeaba.

Pelerin spre Rasarit 27.11.2015 00:05:41

Eu sunt de acord sa fie obligatoriu dpdv medical. Nu are nici un sens sa ignoram realitatea sau sa ne prefacem ca nu exista. Trebuie sa stie anumite lucruri pt ca marea majoritate nu au nici o treaba (si asta incepe din familie) cu viziunea religioasa.Daca s-ar dori chiar sa aiba o tangenta cu asa ceva atunci schimbarea trebuie sa plece din familie, si este o schimbare mult mai ampla decat subiectul discutat aici. Daca fac un sondaj, la nivel national, cu intrebarea pt parinti ,,Sunteti de acord ca fiul dvs sa ramana virgin pana in noaptea nuntii" va fi un procent covarsitor care va afirma contrariul. Este complet ipocrit sa le ceri unor adolescenti (ma intreb cati dintre noi am fost cu mult diferiti de ei din acest punct de vedere)sa aiba ,asa, o atitudine filocalica cat timp sursele care i-ar putea orienta in acest sens sunt insesizabile la nivel general. Eu spun doar sa privim realitatea in fata, sa existe curajul de a privi nu doar cauzele aparente ci cele profunde, care nu au inceput cu Soros :)- daca tot va pasioneaza atat de mult personaju cu pricina.

Ps. pt postarea de mai sus:te enervezi cam repede, pt cineva cu capul pe umerii..conspiratiei :)

iuliu46 27.11.2015 00:19:50

Eu nu-s de acord cu nimic obligatoriu - nici macar cu predarea religiei. Mai mult, nu reiese de nicaieri ca daca 90% dintre elevi au o problema atunci trebuie sa indoctrinam 100% dintre elevi. Sau daca credem ca majoritatea sau multi parinti nu se ocupa de educatia copiilor lor, atunci toti copiii trebuiesc tratati la gramada - si de obicei sa invete lucrurile pe care dorim noi sa le invete.

Iar cand vorbim despre "Soros" vorbim despre asta :

http://www.hotnews.ro/stiri-esential...60-ong-uri.htm

- cunostinte despre diversitatea orientarilor sexuale, care vor ajuta tinerii sa-si inteleaga mai bine propria identitate sexuala si sa-i respecte pe cei din jur, indiferent daca sunt heterosexuali sau LGBT (lesbiene, gay, bisexuale sau transgender). S-ar diminua, astfel, cazurile de discriminare foarte puternica impotriva persoanelor homosexuale, grup definit in prezent ca vulnerabil de un studiu al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, in conditiile in care, de exemplu, 31% dintre romani afirma ca s-ar simti foarte putin/deloc confortabil in preajma unei persoane de orientare homosexuala.

Deci iata ca in spatele grijii pentru sanatatea copiilor se ascunde ideologia gender.

iuliu46 27.11.2015 00:24:44

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 606679)
Ps. pt postarea de mai sus:te enervezi cam repede, pt cineva cu capul pe umerii..conspiratiei :)

Ma enervez pentru ca ma enerveaza cliseele. Ce inseamna teoria conspiratiei ? Ce anume din lumea in care traim te face sa crezi ca totul e perfect, ca nu exista nimeni care vrea sa ne restranga libertatile sau sa ne reeduce pe toti samd ?
De cate ori aud asta cu teoria conspiratiei imi imaginez cum discut cu unul in anii 80 si eu ii zic ca traim intr-o puscarie si el imi zice ca nu-i asa, ca altfel ar fi anuntat la Telejurnal. :1:

Pelerin spre Rasarit 27.11.2015 00:27:06

Ma intereseaza fix zero de Soros. In anii trecuti, pe majoritatea sondajelor facute in RO 70% dintre tinerele incluse in sondaj isi incepusera viata sexuala inainte de 18 ani si 10% inainte de 13(!) ani. La baieti proportia (celor inainte de 18 ani) era si mai mare.Si asta nu datorita baiatului care va pasioneaza pe voi, nu are atata succes pe cat ii atribuiti voi.Nu mai vorbesc de faptul ca Buc (ca sa dau doar un exemplu)urca vertiginos in topul capitalelor care ofera servicii sexuale (de toate tipurile) la preturi foarte mici.Adica colcaie de asa ceva la ora actuala.Consumul de droguri? In urcare.Fumatul si bautura? In urcare.Natalitatea? In scadere.Despre ce vorbim? :)

iuliu46 27.11.2015 00:30:54

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 606682)
Ma intereseaza fix zero de Soros. In anii trecuti, pe majoritatea sondajelor facute in RO 70% dintre tinerele incluse in sondaj isi incepusera viata sexuala inainte de 18 ani si 10% inainte de 13(!) ani. La baieti proportia (celor inainte de 18 ani) era si mai mare.Si asta nu datorita baiatului care va pasioneaza pe voi, nu are atata succes pe cat ii atribuiti voi.Nu mai vorbesc de faptul ca Buc (ca sa dau doar un exemplu)urca vertiginos in topul capitalelor care ofera servicii sexuale (de toate tipurile) la preturi foarte mici.Adica colcaie de asa ceva la ora actuala.Consumul de droguri? In urcare.Fumatul si bautura? In urcare.Natalitatea? In scadere.Despre ce vorbim? :)

Si ce vina au cei 30% care nu au facut-o de vrei sa le bagi in cap tot gunoiul asta ? Si mai ales cu ce drept crezi ca le poti baga in cap asta ?

iuliu46 27.11.2015 00:41:07

Adica in loc sa vedem care-s copiii cu probleme de genul asta si sa incercam sa facem ceva pentru ei, sa discutam cu parintii samd, noi credem ca rezolvarea e sa-i invatam pe toti, inclusiv pe aia care nu o fac, ca e normal sa o faca de la varste fragede dar sa se "protejeze".
Imi amintesc de Tony Blair care credea ca solutia pentru sarcinile in randul adolescentelor ar fi ca toate sa fie deprinse cu practicarea sexului oral.

Pelerin spre Rasarit 27.11.2015 00:42:44

Nu le bag eu in cap gunoiu asta prietene. Gunoiu asta exista, si nu de putin timp, este realitatea in care ei (inclusiv cei 30%) traiesc.Fie ca le-o spui la scoala, fie ca o vad ei. Nu trebuie sa fie de acord cu el dar ca sa nu fie de acord cu el au nevoie de exemple si motive. Si aceste doua categorii au mecanisme mult mai complexe decat problema educatiei sexuale in scoli (care se va introduce mai devreme sau mai tarziu, fie ca ne place sau nu, pe sistem cum este si religia prezenta).Educatia sexuala in scoala este doar un element al ecuatiei.Ce se intimpla in cadrul familiilor (dezinteres,mizerie morala,ipocrizie,etc)este cu mult mai nociv pt ca acolo se formeaza prima data.Stai linistit, cand ,,afla"la scoala de LGBT deja stiu mai multe decat sunt unii dispusi sa recunoasca.Da putem sa ne ciorovaim despre ce vrei tu pt ca realitatea este si va fi mereu un judecator foarte incomod.

ahilpterodactil 27.11.2015 00:46:37

Poate am omis să vă spun câteva date din teren. Le cunosc bine, că doar lucrai cu tinerii atât amar de ani.
Doar câteva mici exemple:
1) elevă de liceu care afirmă (și nimeni din clasa respectivă nu o contrazice) că bărbatul este ... superior femeii d.p.d.v. sexual;
2) studentă la medicină (!!!) care crede că oamenii apar pe lume prin ...sărut (nu, nu e banc!);
3) elevi (mulți) care cred că iubirea se exprimă doar prin și doar atunci când faci sex;
4) tineri care au uitat să rostească (probabil și să cugete) "a iubi" sau "a se iubi" și rezumă totul la a face sex;
5) oameni (tot mai mulți) care cred că relațiile de intimitate se rezumă exclusiv la relațiile sexuale.

Și nenumărate alte exemple, ca să nu mai pomenesc de cunoștințele cvasinule privind anatomia și fiziologia aparatului sexual, igiena genitală etc.

*
Îmi pare și mie că majoritatea oamenilor își fac o "cultură" sexuală în /prin anturaj și din experiențe precoce, și tocmai din acest motiv găsesc folositor ca adulții să se arate mult mai responsabili pentru a-i ajuta pe copii și pe tineri să înțeleagă cum stau lucrurile, să interpreteze anumite întâmplări cât mai just și, de ce nu, să o facă în Duhul Bisericii. Ce poate fi mai bun de atât?
Tăcerea, oare?
Indiferența neglijentă și iresponsabilă?
Expunerea nemediată la asaltul media?
Resemnarea, poate...?

*
Prefer să fiu ipocrit și să predic ceea ce nu cred și nu fac îndeajuns de curat - dar despre care știu că e adevărat și folositor omului -, decât să tac în baza argumentului că, vai, aș fi ipocrit.
Un ipocrit care tace, în loc să formuleze ceea ce de fapt a trădat, e de două ori ipocrit.
Un creștin păcătos care nu mărturisește pe Hristos în baza argumentului că, vai, el creștinul e păcătos, cred că e de două ori păcătos.

Mihnea Dragomir 27.11.2015 00:47:40

Nivelul de indoctrinare practicat de scoala a depasit binisor pe acela practicat in vremea mea, cand avem informare politica bazata pe crearea sistemului mondial socialist, invatamant politic bazat pe dogma progresului si filosofie in care se facea apologia materialismului dialectic si istoric. Cel putin, atunci, imi erau clare goangele pe care se straduia scoala sa mi le bage in cap. Dar la matematica, faceam matematica. La fizica, faceam fizica, iar la desen, desenam.

Copiii mei, acum, urmeaza un invatamant destructurat. Materiile isi pierd conturul propriu si se imbraca in haine ideologice. Am identificat trei obsesii principale care isi pun amprenta pe toate materiile. Acestea trei sunt:
-egalitatea, in care se vorbeste despre cat de nemernici am fost si suntem suntem noi, crestinii albi europeni, barbati si heterosexuali.
-educatia pentru sanatatea reproducerii (denumire veche: planificare familiala) in care se vorbeste despre cum te poti deda fornicatiunii fara sa faci copii
-dezvoltarea durabila, in care e vorba despre cat de frumoasa ar fi viata pe pamant daca nu ar fi oameni.

La Limba Spaniola, copiii mei studiaza "No!", un film chilian sulfuros in care se face apologia socialismului.

La franceza se studiaza autori din zilele noastre de care eu nu am auzit si de care nu-si va aminti nimeni peste zece ani. Se mai studiaza si 2-3 autori clasici, precum Voltaire, cel mai anticlerical scriitor dintre masoni. Sau Zola, acela cu "J'accuse". In schimb, copiii mei cred ca Bossuet a fost vreun fotbalist, René Guenon un politician, iar Pascal este unitatea de masura a presiunii.

La desen au avut de comentat, vreme de un trimestru, "Guernica" lui Picasso, tabloul acela in care nationalistii rai bombardeaza comunistii buni. Lucrurile s-au schimbat in trimestrul urmator, cand au avut de facut reclame pentru campanii de presa.

"Stiintele vietii si Terrei" e o materie care reuneste ceea ce ar trebui sa fie biologie si geografie fizica. Acolo, vreo 5 lectii, au vorbit despre actul sexual dintre cocosi si gaini. Fara prezervativ. Motiv pentru care consecintele lui sunt puii. Ai mei si ai lor: puii nostri. In sfarsit, s-au facut si experiente la scoala. Copiii mei au extras ADN-ul. Nu sunt capabili sa scrie formula acidului acetic, necum pe cea a unui acid nucleic. Nu-i nimic, au facut un trimestru despre ADN. Cum care ADN ? Panglicile alea doua. Alea care se rotesc precum Agathodaimon si Kakodaimon pe caduceul lui Hermes.

La "istorie geografie-educatie civica", o materie care e rezultatul ecuatiei istorie (contemporana) plus geografie minus geografie fizica plus imbogatirea culturala prin integrarea culturilor marginale am aflat lucruri noi: tarile din Nord sunt bogate, iar tarile din Sud sunt sarace. In cazul in care o tara din Sud este bogata, precum Australia, inseamna ca ea este in Nord. Si invers, Mongolia este o tara aflata in emisfera sudica. Pe urma, sunt multe megapolisuri. De exemplu, megapolisul Parisului se intinde pana la Alpi. Si alte lucruri de felul acesta. La lectiile de educatie civica se strudiaza cum se recicleaza deseurile de metale.

"Fizica-chimia" este o materie care reuneste fizica si chimia. Nivelul este de grupa mare. Chimie inseamna sa te uiti la bucati de otel, nichel, zinc, cupru si sa tragi concluzia ca exista metale albe si metale rosii. Metalele albe pot sa nu fie chiar albe de tot, fiindca pe ele se pot depune, copii, niste substante denumite "oxizi", fiindca au nevoie, ca sa se formeze, de oxigen. Legatura electrovalenta versus covalenta ? Legatura metalica ? Dar ce, te crezi la facultate ? Stai jos, Nenitescu!

Copiilor mei le-am spus de mult: nu cumva sa se bazeze pe scoala. Scoala este o fabrica de imbecili. I-am spus asta si lui madam diriginta, a incasat-o destul de greu. Am linistit-o spunandu-i ca nu am nimic personal cu ea. Asta e situatia.

ahilpterodactil 27.11.2015 00:56:06

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 606688)
Copiilor mei le-am spus de mult: nu cumva sa se bazeze pe scoala. Scoala este o fabrica de imbecili.

Subscriu.
P.S. Câți ani de studiu organizat școlaricește zici că avem noi?.......:))
Facem juma de veac, nu?

DragosP 27.11.2015 06:25:05

E clară treaba. Suntem, în plan material, haliți, din toate punctele de vedere. Dpdv spiritual scapă cine poate.

AlinB 27.11.2015 12:03:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 606670)
La noi guvernul Soros tocmai ce anunta ca vrea sa-i educe sexual pe copii.

http://www.activenews.ro/stiri-educa...CcIEc.facebook

Nu trebuie sa ne mire faptul ca guvernul emanat din hipsteriada vrea introducerea educatiei sexuale in scoli. Este primul guvern roman care face pe plac celor care l-au ales - gayii si pedofilii de prin structurile politice ale UE.

Ca de obicei in Romania, iarasi ajung imbecli ministri.

De ce nu-si vede de ministerul ei?

Sa bage educatia sexuala la locul de munca nu in scoli :24:

ahilpterodactil 27.11.2015 12:04:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 606729)
Sa bage educatia sexuala la locul de munca nu in scoli :24:

........:)))

AlinB 27.11.2015 12:05:14

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 606713)
E clară treaba. Suntem, în plan material, haliți, din toate punctele de vedere. Dpdv spiritual scapă cine poate.

Tocmai, logica este ca fiind haliti material, avem sansa sa nu ratam planul spiritual.

Ia-o ca un stimulent.

Nu stiu cum, dracii astia au gresit combinatia.

Mai intai trebuia sa umfle bin matzul romanului si la sfarsit desertul porcos.

Reteta asta a dat rezultate excelente in Occident.

AlinB 27.11.2015 12:12:52

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 606675)
In plus, in lumea in care traim, asa numita educatie sexuala este poarta prin care este promovata ideologia gender.

Pai nu stiu ce e mai rau.
Sa te opui educatiei sexuale ca idee si candva cumva sa fie bagata oricum si total aiurea sau sa fii e acord cu ea, dar:

1. sa inceapa de la o varsta corespunzatoare, probabil dupa clasa a IV-a oricum

2. sa nu se numeasca "educatie sexuala" adica un soi de ora de anatomie ci sa includa o educatie sentimentala, prelegeri despre familie, rolul ei, respect, etc.

3. educatia sexuala sa se faca in spiritul abstinentei nu a prezervativului si anticonceptionalelor

4. sa nu aiba ce cauta in ea "ideologia sexelor"

Dintre toate probabil punctul 4 va fi cel mai dificil.
Avem deja in lege notiunea de "discriminare pentru orientare sexuala" si e destul de delicat sa explici de ce legea protejeaza ceea ce morala (aia de la ora de religie) condamna.

AlinB 27.11.2015 12:28:46

Sunt curios daca cineva cu o perspectiva crestina ar avea impotriva educatiei sexuale facute la modul asta:

Sexul si Robia Sexualitatii
https://www.youtube.com/watch?v=OMue02dG5K8

Ar mai fi asta, mai multe idei, dar tonul e nitel cam isteric:

Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor
https://www.youtube.com/watch?v=Lo6M4NddxeI

ahilpterodactil 27.11.2015 12:31:32

Alin, copilul needucat e o himeră. Orice copil învață, orice copil capătă o educație.
Dacă nu o face nimeni în mod organizat cu el, o va face singur, în virtutea curiozității înăscute și a stimulilor ambientali.
Ca urmare rămâne întrebarea: cine și înspre ce finalități ne educă pruncii?
În ce mă privește am ales să ofer eu educație sexuală copiilor mei, înainte sau împotriva a ceea ce le oferă ca alternativă lumea, maidanul, școala postmodernistă și guvernele cutărescului.

O educație sexuală în școli este absolut vitală. Copiii noștri sunt deja, de la vârste foarte fragede, stimulați către narcoza erosului, plin mii de mijloace. E vital să fie apărați de acest morb. E vital să li se ofere explicații adecvate puterii lor de înțelegere. E vital ca Biserica, prin oamenii ei înțelepți și binevoitori să spună copiilor tot adevărul, iar nu numai o parte. Tăcerea și rușinea sunt cele mai proaste alegeri în privința educației sexuale. Dacă nu îi educăm noi, creștinește, îi vor educa alții cum vor pofti.
Asta vrem?

sophia 27.11.2015 12:38:13

Pentru Mihnea:

Mai intai in ce clasa sunt copiii tai?
Ar fi bine sa cobori pe pamant si sa nu mai pretinzi altora sa stie ceea ce stii tu si te intereseaza pe tine.
Nu poti sa ceri asta nici scolii si nici copiilor tai.
Daca tie iti place filozofia si religia si vezi totul numai prin prisma lor, vina este a ta.
Ca sa ma leg de exemplele tale: Pascal este printre multe altele si unitatea de masura pentru presiune. Si nici noi (nu stiu ce scoala ai urmat tu) nu am studiat operele lui Blaise Pascal ci am invatat despre el doar la fizica.
Zola nu e numai ala cu "J'accuse" ci a scris multe romane.
Despre celelalte doua nume nu am auzit nici eu pana acum si nu stiu de ce as fi facut-o. Un scriitor ezoteric si un episcop catolic. La ce materie ar trebui studiati?
La ce materie ar trebui studiat Voltaire? Ca eu l-as fi pus la filozofie, tu il pui la literatura franceza...
Exista in schimb o gramada alte lucruri ce merita studiate in scoala, precum si multe nume de rezonanta, mai importante.
Nu pot sa spun ce ar trebui sa invete copiii tai la scoala nestiind in ce clasa sunt.
Mi se pare ciudat sa faci o singura materie de studiu din doua materii atat de vaste. Dar ma rog, depinde la ce nivel.

Mie mi-au lipsit ceva lucruri in scoala. Mi-au lipsit autori romani si din literatura universala (aia nu am facut-o noi deloc si este pacat).
In schimb am avut prea mult din alte lucruri si probabil ca stii si tu la ce ma refer.

In schimb mi-a placut mult ceea ce am studiat la limba engleza si la...muzica.
La prima ne-am ocupat si de un Shakespeare si alti scritori si poeti (n-am sa uit superba poezie: Daffodils de Wordsworth), despre lucruri din istoria si peisajul englez.
La muzica am invatat (si) despre compozitori, curente, instrumentele orchestrei, componenta unei opere si cum s-o urmaresti si s-o intelegi etc.

Franceza n-am invatat in scoala, din pacate.

La desen nu am facut istoria artei (deci despre pictori si lucrarile lor) ci am desenat dupa puteri, inclusiv desen tehnic.

Nu pot comenta invatamantul francez. Nu mai stiu nici cum este cel romanesc actual.

Dar scoala este importanta pentru ca asigura o cultura generala, bazele, pe care mai apoi poti cladi caramaida cu caramida ce vrei: o casa simpla, un palat, un hotel, o cabana, etc.
Si trebuie vazut si mentinut in obiectiv talentul si inclinarea copilului.
Degeaba vrei tu sa stie ce-ti place tie, sau ce consideri tu important, daca ei vor altceva.

Copiii de emigranti au si un anume handicap. Ei nu vor stii bine despre nici una din tari - nici cea de origine, nici cea de adoptie. Daca au facut o bucata de scoala colo si alta dincolo, e foarte greu.
Tu ii mai inveti ceva despre limba si cultura (si stiinta) romaneasca?

Cu scoala este greu, peste tot. Ma uit si aici la quiz-uri si ma intreb ce-or invata ei in scoala daca nu stiu lucruri elementare.

Profesorii au de respectat o programa. Nu este vina lor.
Am facut aici o scoala suplimentara, "nu spui de care" si spre uimirea mea, la contabilitate ma trezesc ca incepe profesoara sa ne vorbeasca despre regula de trei simpla si procente. Am intrebat daca asta nu se face in scoala generala. Mi-a raspuns ca in mod normal da, dar ea trebuie sa se asigure ca o stiu toti, caci ne trebuie in contabilitate. Multi aveau probleme totusi.
Eu am avut o bucata de pauza, caci n-as fi intrat nici la facultate daca nu stiam acele lucruri. Si am lucrat atunci altceva.

Am avut si eu o confuzie de nume. Daca pe lumea asta sunt atatia cu acelasi nume...
Exista o emisiune care mie imi place foarte mult pentru ca este foarte educativa. Vine un urmas al unei persoane importante si alti trei (bine invatati) pun intrebari si trebuie sa ghiceasca persoana importanta.
Apoi (dupa ce a fost ghicit) se prezinta viata si urmasul ne vorbeste despre el, asa cum l-a cunoscut, direct sau
indirect.
Pentru telespectatori se afiseaza numele de la inceput.
Si vad: Foucault. Ah, zic, ala de la fizica, pendulul si etc. Ca despre asta am invatat noi.
Ca sa aflu apoi ca era vorba despre Michel, scriitorul. De el nu stiam.

Ehei, se plange lumea de scoala de dinainte? Iaca era mai buna totusi...

Dar care era totusi vestea buna in ultimele mesaje? Ca n-am inteles...

ovidiu b. 27.11.2015 19:14:14

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 606738)
O educație sexuală în școli este absolut vitală. Copiii noștri sunt deja, de la vârste foarte fragede, stimulați către narcoza erosului, plin mii de mijloace. E vital să fie apărați de acest morb. E vital să li se ofere explicații adecvate puterii lor de înțelegere. E vital ca Biserica, prin oamenii ei înțelepți și binevoitori să spună copiilor tot adevărul, iar nu numai o parte.
Tăcerea și rușinea sunt cele mai proaste alegeri în privința educației sexuale. Dacă nu îi educăm noi, creștinește, îi vor educa alții cum vor pofti.
Asta vrem?

Adică, responsabilitatea cade tot pe umerii părinților care sunt datori să-și educe copiii creștinește, responsabilitate care mai târziu va reveni și omenilor Bisericii. Însă, cu replici de genul "veniți la biserică" nu se rezolvă problemele.

Ce spuneți această școală?: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE

Păcat asemenea școli sunt foarte rare și nu mulți și-ar permite asemenea școli. Păcat că Biserica nu se implică mai mult în asemenea proiecte, în contextul în care statul este tot mai dezinteresat. La Constanța s-a putut și, din câte știu, școli asemănătoare sunt la Tmișoara și la Cluj.

ahilpterodactil 27.11.2015 22:22:02

De măi Ovidiu, așa ar fi bine... Dar cine să se ocupe de asta, că oamenii "mari" au treburi mai importante iar noi ăștia mici nu contăm prea mult, nu-i așa?
Ființele forumistice nu contează decât, eventual, la noile alegeri electorale....:)

*
Nu pricep în ruptul capului de ce o țară care își vrea binele nu găsește validă unitatea dintre Biserică, stat și familie.
De ce, de ce... Că nu e duh de unitate, d-aia. Nici măcar în Biserică, așa cum e pe la noi pe pământ, se pare...
Și de ce nu-i duh de unitate?
Chiar așa, de ce?

Jonnyw2013 27.11.2015 22:58:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 606737)
Sunt curios daca cineva cu o perspectiva crestina ar avea impotriva educatiei sexuale facute la modul asta:

Sexul si Robia Sexualitatii
https://www.youtube.com/watch?v=OMue02dG5K8

Ar mai fi asta, mai multe idei, dar tonul e nitel cam isteric:

Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor
https://www.youtube.com/watch?v=Lo6M4NddxeI

Cu ceva vreme in urma le-am vazut pe amandoua.Aline din punctul meu de vedere utile.
Un plus ptr asta al doilea zic eu , e mai bine ca vine din America e mai atractiv ptr tineri.Daca venea din est unii probabil ziceau:
"Normal! ortodocsii nostrii, baticul in cap si restrictii!"
Asa venind din Vest ,Pam Stenzel ,spune desprre tinere care erau consiliate, legat de sarcina, fiind foarte tinere,au venit la ea spunandu-i:
"Pam ,nu am stiut!Daca cineva mi-ar fi spus ca acesta va fi rezultatul alegerilor pe care le fac, as fi facut alte alegeri"
Sunt informati ptr a alege singuri(singure), REPET sa aleaga singuri(singure).

La un moment dat Pam Stenzel spune si asta:
"Experientele de dinainte"... nu-ti vor fi de niciun folos cind te-ai casatorit CU PERSOANA PE CARE O IUBESTI.
E gresit, nu numai ca nu iti folosesc, eu zic ca te vor incurca !
Cu cati barbati am vorbit, toti, si-au adus aminte in mod special, de femeia cu care s-au culcat prima data.Totdeauna daca va fi prima sotia ta , iti vei aduce aminte de acele clipe ca pe ceva special.Cand peste ani te vei certa cu ea, o vei privi tot timpul cu ochi frumosi si nu vei avea Boala acestui veac, sa fii tot timpul cu mintea altundeva decat esti in momentul de fata:
"Sa fi cu gandul la femeia cu care te-ai culcat prima data si sa nu fie sotia ta!(nu te ajuta asta ,te incurca bine!)
Sa fii cu ochii pe o femeie aflata la sute de km sau poate mii pe Internet
Aicea ar mai fii multe de spus: tineri ,copii care se joaca afara, toti impreuna dar fiecare cu tableta sau telefon,aproape, dar departe in realitate unul de altul "

Mihnea Dragomir 07.12.2015 20:57:21

Pe 7 decembrie 1965, adica acum exact 50 de ani, Sanctitatea Sa Paul al VI-lea si Sanctitatea Sa Athenagoras s-au intalnit, au ridicat excomunicarile reciproce si au dat o declaratie comuna.

Cu prilejul acestui semicentenar, urmasul Patriarhului Athenagoras a facut urmasului lui Paul al VI-lea un cadou simbolic: o fotografie infatisand imbratisarea frateasca dintre cei doi.

http://media02.radiovaticana.va/phot...0_Articolo.jpg

Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema!
Sursa

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:34:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.